|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
W tamtej pracy co nie byłam to była umowa zlecenie, ale przy nich też przecież zlecają Ale no kurcze nie będę się tym martwić - nie moja brożka...Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też od kręgosłupa, bo te bóle miałam przed ciążą i miałam robione wszelkie badania bo wyszła mi torbiel. Tylko mnie obydwa biodra bolą, a gdy leżę na plecach brzuch mam jak głaz ![]() U nas też śnieżycaaa, a ja mam potrzebę zrobienia zakupów jakiś...No chociaż bułek, ale nieeee leżę dalej
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
|
|
|
|
#3693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a mi od rana chodzi po głowie http://www.youtube.com/watch?v=5TwTHbwQxQA
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi się marzyło, że ostatnie dwa miesiące ciąży spędzę na spacerach, na świeżym powietrzu, w słoneczku po całej tej zimie |
|
|
|
|
#3695 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ho ho ho
|
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
u mnie dziś zaczyna się 36 tc ![]() Zrobiłam pranie, umyłam włosy, skończyłam sprzątać i będę sobie robić paznokietki. TŻ może wróci wcześniej z pracy więc wcześniej pojedziemy do mnie do domku tylko ten śnieg mnie dobił ![]() Cytat:
kurcze my na prawdę zaraz zaczniemy rodzić
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytam i czytam i nie wiem czy jest karencja 3 miesiace czy nie |
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że źle myślę?!
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niby tak,ale mialam lezec przedewszystkim ze wzgledu na to spojenie,i tak wykumlam,ze jak przeszlo to moge troche wiecej niz wstac tylko do wc ![]() sniezyca taka za oknem ze umre |
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karolina za zakupycandance dla Twojego maluszka, dużo już waży![]() Magiusia za wizytę
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leż babo bo później będzie płacz, że musisz mieć cc
|
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() <grzebie patykiem w ziemi>
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słuchaj następnym razem TŻa bo po co się denerwować.Cytat:
Pewnie waga podana przez lekarza byłaby podobnie miarodajna jak te kalkulatory - margines błędu jest duży. Najważniejsze, że Antoś ma wymiary na swój wiek (różnice w pomiarach różnych części ciała są normalne, a u Was to tylko kilka dni, więc jest świetnie).---------- Ja dziś miałam jechać z mężem do CH, bo mu się buty rozwaliły i musi oddać do reklamacji i przy okazji chciałam parę sklepów odwiedzić. Ale strasznie mi słabo. Wstałam, zjadłam śniadanie, zaczęłam się szykować i mnie zmogło... Położyłam się na 20 min zrobiło mi się lepiej więc wstałam i znów to samo... Więc nigdzie nie jadę. Poleżę sobie w łóżku w piżamce i z makeupem
|
||
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
O Ash, fajnie, że jesteś
właśnie się zebrałam, żeby zamówić sobie oleje do masażu i myślę do czego je później przelać i tak pomyślałam czy takie opakowanie będzie dobre http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Szk...ozownikiem/425 co myślisz?
|
|
|
|
#3706 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizyte i dla Nelci, ciekawe ile mój szkrab już waży. Cytat:
A co do tabletek też kiedyś je miałam i strasznie ich nielubie jak każdych dowcipnych. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie to mówiłam do Tż ostatnio, ,że ja to spoko bo mogę sobie pozwolić ale nie wyobrażam sobie mieć dziecko i nakaz lezenia. Przecież to miewykonalne. Cytat:
Ciesz sie , że wogole możesz spacerować...
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Wczoraj wysypałam wszystkie patyczki kosmetyczne, większość do mokrej wanny i z tego właśnie powodu zaczęłam wyć
|
|
#3709 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w Wielki Piątek
pogoda oczywiście dobija, jak zwykle nic mi się nie chce mam okropne odrosty i coś wypadałoby z nimi zrobić bo straszę![]() 3majcie się ciepło --- wczoraj też mi się nic nie chciało, więc nawet masażu krocza nie wykonałam
|
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej, u nas z rana pracowicie, bylam dziś z tż w kauflandzie, kolejki taaakie długie i oczywiście nikt nie pomyślał żeby ciężarówkę puścić, tz się wkurzył bo stał w kolejce ponad 5 min a tam jest tak że wtedy 5 zł się dostaje za to i poszedl opierniczyć babę że żona w ciąży stoi, nikt jej specjalnie nie widzi i że mają mu piątaka dać za stanie, dali i przepraszali że to się więcej nie powtórzy
potem w piekarni kolejka kilometrowa, w połowie mi się słabo zrobiło i musiałam wyjść, jakaś babka się oburzyła czemu mnie nikt nie puścił w kolejkę oj jaja jak berety z samego rana. Teraz powoli ogarniam mieszkanie, robię śledzie na obiad i odpoczywam i leżę o! |
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
O, mają taką samą z atomizerem :http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Szk...atomizerem/315
Choć ja bym wolała chyba plastikową, bo lżejsza i łatwiej olej z niej spłukać, bo wiadomo, że łapska będą tłuste Taka np:http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Butelka-125-ml/355 A jakie oleje mieszasz? |
|
|
|
#3712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...122164218.html
może któraś skorzysta
|
#3715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomniała mi się moja koszykowa historia jakaś durna stara wieśniara wykorzystała chwilę mojej nieuwagi i przełożyła moje torby z wózka do swojego... ja tak patrzę... ło so chozi i widzę, że moje rzeczy są teraz w koszyku, z którego wystaje taki żeton koszykowy. i widzę obok koszyk tej krowy z moim pieniążkiem... tutaj daje się albo 1 albo 2 euro do koszyka, więc kaska ładna, ale ja tego nie robię, bo mam jakąś zagraniczną monetę, równowartość paru centów, która mi zastępuje właśnie taki żetonik no i uprzejmie tą panią informuję, że jej numer nie wyszedł, bo kasy z tego to nie będzie... a ona się zarzeka, że ona nic nie zrobiła i o co mi chodzi i spierdzieliła migusiem
|
|
#3717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogłam wpaść wczoraj, więc dzisiaj Wam na szybkości piszę co i jak z moim szkrabikiem. Kubuś pozostaje Kubusiem, leży sobie wygodnie główką do dołu i skutecznie naparza mamusię kopytkami po żebrach. Waży 1517g (+- 221g)- lekarz stwierdził, że to taki większy średniaczek TP niby się zmienił na 6.06 (wg OM jest 12.06), ale lepiej się tym nie sugerować ![]() Wstydzioch mały nie dał sobie ładnego zdjęcia zrobić, ale i tak mamy 3 plus płytkę z nagraniem USG. ![]() Wskazań do cesarki nie mam, więc jak wszystko pójdzie dobrze to rodzę sn. Przepływy ok, ilość i stan wód ok. Szyjka ok (tyle mi powiedział, że ok i że powinna wytrzymać do czerwca). Mimo wszystko mam się więcej oszczędzać. Co do wymiarów Małego, to generalnie wszystko ma ponad normę. Wizyta była w 29t1d, a : - główka: 30t6d - brzuszek: 29t4d - kość udowa: 30t3d - wymiar dwuciemieniowy (co to jest?!?): 31t6d. W każdym razie mam się niczym nie martwić, nawet tymi rozbieżnościami. Ale Wasze Maluchy chyba nie miały aż takich rozbieżności, co?!? Jedynie zaniepokoiła mnie moja waga, a raczej jej gwałtowny wzrost mimo, że się nie objadam i dostałam skierowanie na hormony tarczycy. Właśnie siedzę i czekam na wyniki. Jak tylko je dostanę mam przesłać mailem ginowi i będziemy myśleć co dalej. I od teraz wizytujemy co 2 tygodnie. Tak więc Jenny- jak jesteś tutaj, to proszę wpisz mi wizytę na 11.04. Uciekam, bo muszę do lekarza z siostrą lecieć. Do później!
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-03-29 o 10:58 |
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
andrut gotowy
dorysowałam procesy do magisterki i czekam teraz na opinie promotoraa teraz kawusia i bierzemy się za sernik
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Atena
za wizytęMysia za ciuszki, body z batmanem boskie![]() pawie oczko za załatwieniaJenny za 31 tckarolina za wizyte
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

...
Z nerwów aż się popłakałam w domu...

i nadal nie dociera do mnie że może być w sumie w każdej chwili ...

za zakupy
leż babo bo później będzie płacz, że musisz mieć cc

na szczęście nie uderzyłam brzuchem, tylko sobie siadłąm bokiem, ale się wystraszyłam:/
Pewnie waga podana przez lekarza byłaby podobnie miarodajna jak te kalkulatory - margines błędu jest duży. Najważniejsze, że Antoś ma wymiary na swój wiek
nastepna wizyta za 22.04
Ślub 27. X. 2012