|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Nie bardzo. ktos nie wzial pod uwage strefy czasowej nieco odmiennej od polskiej. Do dzisiejszego jedzenia doszedl ryz z sosem plus jogurt |
|
|
|
#12242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To za mało?![]() No ale właśnie dlatego, że się odchudzam go sobie kupiłam Ma za dużo czegoś?
|
|
|
|
|
#12243 |
|
Zakorzenienie
|
a da sie jesc kasze gryczaną na słodko?
Bo mi ogólnie smakuje kasza gryczana np z jogurtem naturalnym i warzywkami, ale ciekawa jestem czy któraś z Was próbowała na słodko np z owocowym jogurcikiem?XD
|
|
|
|
#12244 |
|
Zakorzenienie
|
No ale właśnie dlatego, że się odchudzam go sobie kupiłam
Ma za dużo czegoś? [/quote]Za bardzo przetworzony jest corny, duuuzo węgli ma zapewne, podobnie jak batoniki nestle fitness, co to maja po 90 kcal w batoniku
|
|
|
|
#12245 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki orzeszeku
Już więcej go nie kupię!
|
|
|
|
#12246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz tej czekolady to wolałabym nie jesc... Wkoncu chce schudnac. Jesli chodzi o słodzik i jogobelle to chyba masz racje... Czytalam gdzies ze słodzik zaburza trawienie czy cos takiego... To moze do owsianki bede dodawala banana... A na podw. jak bedze miala ochote na slodkie-to ze 2suszone sliwki?? A jabłko jest słodkie?? Wiem głupiutkie pytanie, ale chce zaspokoic organizm zeby wiecej takich napadow nie bylo...
|
|
#12247 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() A ja dzisiaj że tak powiem nie ciekawie... Śniadanko 10:00 4 łyżki owsianki z wiórkami kokosowymi i 3 suszonymi śliwkami activia II śniadanko 11:30 1,5 kanapki z tatarem i dwoma pokrojonymi ogórkami kiszonymi rzodkiewka:P Tu byłam w pracy i nie miałam czasu<naprawde! > nic jeść![]() ![]() Kolacyjka 20:00 serek wiejski 200 gram serek twarogowy 125 gram z odrobiną rodzynek ![]() Baardzo źle? ![]()
|
|
|
|
#12248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie popisałaś się dziś, mam nadzieje, ze jutro będzie lepiej Co to za praca, że nawet jednej przerwy nie mogłaś sobie zrobić
|
|
|
|
|
#12250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej ![]() Czytałam twojego posta o tych napadach i normalnie choćbym własną wypowiedź czytała ![]() też tak miałam że tydzień czy 2 mogłam być bez słodyczy a potem napad i po diecie;p Ale odkąd jestem na zdrowej diecie skończyły sie napady! Dostarczam organizmowi tego co potrzebuje jednocześnie nie potrzebując słodyczy teraz jak widze czekolade czy coś jeszcze mie troszeczke rusza ale już nie mam ochoty sie na to ciepnąć:P Wklej może swój przykładowy jadłospis sorki jezeli przeoczylam jakiś:P Może po prostu za mało jesz?> Tak jak ja kiedyś...:P i np. dzisiaj:P Ja odkąd zaczłam jeść dużo ale zdrowo schudłam i napady zrobiły papa
|
|
|
|
|
#12251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#12252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oooooj tak jutro bydzie bardzo beautiful! ![]() Jutro mam rekolekcje wiec mam cały dzień wolny wiec jadłospis bydzie cacy ![]() W wakacje robiłam w roznoszeni ulotek I teraz jak jestem potrzebna chodze w weekendy No a dzisiaj był taki super nagły wypadek no i musiałam iść i byłe tyle roboty że aż nie szlo wyrobic:P A o jedzeniu nawet nie wspomne:P Ale o dziwo nie czulam głodu ![]() Cały czas żyłam myślą że w domu czeka na mnie pyszniutki obiadek ![]() Ale wróciłam o tej 20 tata powiedział że na noc obiadu nie ydzie jeść Ja se od razu też myśle... Kurde... Facet ma racje... Mój obiadek zawiera węgle... Węgle na noc są blee... i gadam zjem sobie serek wiejski i twarogowy i przeżyje ![]() Jutro sie poprawie I promise! ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#12253 |
|
Zadomowienie
|
Nedvedzia ja staram sie jesc do 1200 i od 11 dni bylo tak:
Śn.-owsianka(szklanka mleka 0,5%+4łyżki płatków owsianych+3śliwki suszone) IIsn-2ciemne kromki razowego, twarozek i jakies warzywko ob.-poł twarogu lub tunczyk i masa warzyw(tak do 300kcal) podw.wiejski 3% i łyzeczka słonecznika kol-wiejski ze szczypiorem Jak tak patrze to oprocz tych 3sliwek rano nie ma nic slodkiego. Moze faktycznie organizm domagal sie cukru. Dlatego myslalam o dodatkowym owocu, czy jogobelli, albo np. activi rano zamiast mleka. Gratuluje, ze sie trzymasz Ja wierze, ze tez uda mi sie wyjsc z napadow, bo glodna nie chcodze, tylko to słodkie...
|
#12254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12255 |
|
Rozeznanie
|
No skoro ty mówisz że ładnie to musiało być ładnie:P TO w takim razie nie znam przyczyny tych napadów... Myślałam że ma taki sam problem jak ja miałam<mam nadzieje że to czas przeszły>!!:P To nie wiem jedyna rada jaką ci moge dać to jedz wiecej owoców One są slodziutkie:P Pij herbatki owocowe... Wszystko co 'zdrowo' słodkie ![]() ![]() ![]() Byda trzymać kciuki żeby tobie też sie udało ![]() *
|
|
|
|
#12256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#12257 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam sie czym pochwalic... moj dzisiejszy jadlospis spokojnie zaspokoiłby głód polskiej armi... teraz tylko herbatka...
![]() moglby mi pokoc ktos obliczyc bilans kaloryczny? ile potrzeba? albo jakis link. waga-45 160 wzrost tryb zycia: studentka + 2 razy w tyg treningi (joga, taniec, areobik)
|
#12258 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak tu milka ma racje do owsianki dodaj pare rodzynek one są słodziutkie ![]() Do 2 śniadanka dołóż jabłuszko bądź pomarańczke do podwieczorku tez może jakieś kiwi czy again jabłuszko? ![]() To nie ma dużo kalori a ma zbawienny wpływ ![]() No i tez to co napisałam w poprzednim poście herbatki owocowe ![]() 0 kcal a słodziutkie są ![]() Powodzenia ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#12259 |
|
Zakorzenienie
|
Ś:Owsianka 250ml mleko 2% (kilka łych owianych, trochę otrębów), herbata
2Ś: serek homo wanilowy 130g O: Najpierw dużo sałatki jarzynowej (blee ten majonez ;P) godzine później kotlet (smażony... znowu blee), herbata P: Serek wiejski 6% 150g K: 3 kromki chleba żytniego, na każdym po plasterku kurczaka w galarecieBeznadziejnie... i przesadzone ;[ |
|
|
|
#12260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wiele owocówek i nie są słodkie W sumie jedna jest słodka, bo nie jest w woreczkach, tylko luzem są takie owocki, które wyjadam z kubka i zapewne jej kaloryczność nie jest = 0
|
|
|
|
|
#12261 |
|
Zakorzenienie
|
|
#12262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12263 |
|
Zakorzenienie
|
ponawiam pytanie:
co sadzicie o pieczywie tostowym z otrebami? |
|
|
|
#12264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam heratke owoce lesnie i jest słodziutka!:P Albo to sa moje małe schizy
|
|
|
|
|
#12265 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem konkretnie o jakie chodzi, ale ja w domku zjadam takie ciemne pieczywko tostowe z jakimiś ziarenkami (graham albo pełnoziarniste żytnie). Gorące z tosterka z plasterkiem serka żółtego i sałatką jest
A z otrębami nie jadłam nigdy
|
|
|
|
#12266 |
|
Zakorzenienie
|
Czuje się strasznie pełna, dlatego mi się wydaje, że przesadziłam ;P
|
|
|
|
#12267 |
|
Zakorzenienie
|
moja mam kupila osttanio w lidlu. pieczywo jest biale. jutro dokladnie sprawdze, co jest na opakowaniu napisane.
|
|
|
|
#12268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12269 |
|
Raczkowanie
|
poza 1ś grahamka 50g+twróg chudy z fitapem
2 kawy z mlekiem i kol wiejski 200g +grahamka 50g totalna porażka |
|
|
|
#12270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jakoś wraz z nadchodzącą wiosną apetyt wzrósł i optymistyczne nastawienie do wszystkiego Gdyby mi się tak jeszcze chciało uczyć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

To za mało?

Ma za dużo czegoś?

3 kromki chleba żytniego, na każdym po plasterku kurczaka w galarecie
A z otrębami nie jadłam nigdy