|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
ale ja jak siły odzyskam to mu się odwdzięczyć potrafię... usypiam smrodka http://www.youtube.com/watch?v=Bj20zkGFtrw ale muszę ja śpiewać, jak z resztą listy jego lulanek
|
|
|
|
|
#4052 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny,
podczytywalam Was w nocy przez telefon, wiec nadrobie pozniej i odpisze wieczorem pewnie ![]() noc mielismu super, spac o 19.20, pobudka o 2, pozniej o 6, 9 i jeszcze do 10 pospalismy ![]() mam pytanie, o co chodzi jesli dziecko pomiedzy karmieniami (glodne na pewno nie jest) budzi sie w nocy z krzykiem. Wczoraj dalam troszeczke cieplej herbatki z hippa i zasnal podczas picia. Czasami smoczek wystarcza. Mam tez do Was pytanie o brzuchy, zauwazylyscie u siebie rozstep miesni? ja do tej pory brzuchem za bardzo sie nie interesowalam, jestem po cc, i mialam zamiar zaczac cwiczyc brzuszki po 3 miesiacu, ale ostatnio gdzies na wizazu znalazm temat tego rozstepu, i chyba to mam
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Wam
ale mialam nadrabiania podczytalam Was w wolnej chwili...co do obawy kolejnej ciazy to umnie jest to samo, nie wyobrazam sobie 3 dziecka, pragne sie wyspac no i odpoczac w koncu, no i nie chce znowu przechodzic porodu ![]() jesli chodzi o wzrost to ja mam 172 cm a maz 189 cm takze szpilki nosic moge, jednak na codzien chodze na plasko z dzieciakami na spacery czy tez na plac zabaw, a tylko na jakies okazje, swieta, czy do Kosciola ubieram obcasy wyzsze ![]() probuje ogarnac mieszkanie przed swietami i poki co kuchnia i lazienka posprzatane, jeszcze czeka mnie dzis reszta no i zakupy mam nadzieje ze nie bedzie tlumu ludzi jak to przed swietami bywa.. U Nas tez sniezycaaa - kurde jeszcze sie nie spotkalam z taka pogada na Wielkanoc
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
). No więc moi rodzice palą fajki (ja i mąż nie więc wyjątkowo nam ten dym przeszkadza). Nie miałabym nic przeciwko gdyby robili to z umiarem. Palą non stop praktycznie (szczególnie mój tata mógłby odpalać jedną od drugiej). Z kuchni zrobili sobie palarnie Dziękuje za wysłuchanie
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio - zwykle to jednak nie jest standardem. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40038382]Dziewczyny, co do tżtó naprawdę słów brak. Ja tam się nie szczypię i walę prawdę między oczy gdy coś mi nie pasuje (pomijam, że zawsze foch jest [/QUOTE] Ja to samo!! ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Cos w tym moze byc, bo wczoraj mlody uspokajal sie jedynie na klacie TZ. Od rana znow swiruje. Najadl sie i znowu zaczal szamotac sie z cycem, sapac, charczec, itp. Dopiero suszarka go uspokoila, ale co wylacze to sie budzi........ A ten Bęsiu to ziomek z mojego miasta, nagrywa te kawalki z moim kolega z podstawowki
|
||
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijka, Szaja, ja też, mój też się zazwyczaj focha na chwilę wtedy, ale po minucie mu przechodzi i jest git, dociera do niego wszystko z łatwością.
Mała, rozumiem Cię - nienawidzę smrodu fajek, a teraz dodatkowo nie chcę, żeby ktoś mi dmuchał tym gównem na małą... Ostatnio byli u nas teściowie i teściowa jest palaczką, i to taką ostrą... Zrobiła sobie palarnię u nas w korytarzu i jarała tam kilka razy dziennie, a - uwaga - moja mama ma alergię na dym tytoniowy i miała potem duszności. Teściowa nawet nie zapytała, tylko zasmrodziła tym shitem cały dom. ![]() A, i pytanie - co to jest makijaż jaskółka?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-29 o 11:21 |
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko: u nas ból brzuszka to pojękiwanie aż po histeryczny nagły płacz - podkurczanie nóżek, energiczne kopanie nimi, machanie rączkami na oślep przy tym. Wypinanie pupki, prostowanie plecków..
Jak leży przy piersi i się zdarzy to właśnie nagle puszcza sutek, pręży się cąła prostując nóżki i sypinając pupę. I to zachowanie przychodzi nagle, znienacka. Tak jakby ją to dekoncentrowało, przeszkadzało przy jedzeniu. Bo pierś chce - szuka potem i gwałtownie łapie, jedząc szybko. Potem zwykle idzie bączek - po którym płacz jest. Ale czasami bączka nie ma - dopiero np po 15 minutach orientuję się o co chodziło (chociaż teraz już zawsze wiem, że to to) bo pojawia się kupka. Często omaga przyginanie kolanek do brzuszka jak dziecko lezy na plecach ( aha zazwyczaj wtedy mała nienawidzi na plecach być, chyba tak jej gorzej - noszona w pionie, ułożona na mojej klatce i bujana - okej, ale jak odłożysz na plecki (na rękach też) to gwałtowne kopanie nóżkami się zaczyna i płacz zaraz. |
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1344 Hope- współczuje Ci wogóle dziewczyny żal mi Was strasznie, mój TZ to widać chodzący anioł pewnie dlatego tak łatwo mi mówić,że niektóre rzeczy są proste ![]() nie wiem od czego to zależy, mojej kuzynki mąż- ma dwa etaty, wraca z roboty, robi jakieś za☠☠☠i...e żarcie bo kocha gotować, potem bierze dzieciaki na szaleństwa typu spacer, rower basen a moja kuzynka w tym czasie się relaksuje szok po prostu i on to lubi, robi to z przejmnością, bez ciśnien itp |
|
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zwrocilm uwagi, ze to Twoj post. a da sie ten rozstep calkowicie zaleczyc?
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ano mam lity ale zamawiałam na dee zee, teraz już ich tam nie ma
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wzrostu bo wczoraj się nie odniosłam do tego. To ja mam 167 mąż 170 i jak mam założyć buty na obcasie (a bardzo to kocham ) to pruje dupe że nie bo jak założe to on ze mną nie będzie chodził nigdzie ma wtedy focha ale łazi ze mną bo co ma inne wyjście?
|
|
#4064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze, a jest tak, ze podczas jednego karmienia puszcza tego sutka kilka razy, tzn. wrzeszczy, uspokaja sie, a potem znow to samo? Jak sobie radzisz z tymi bolami? Bobotic? Biogaia? W sumie niedawno nam sie skonczyla, moze dlatego te wrzaski? Z tym, ze moj po baczkach nigdy nie placze... |
||
|
|
|
#4065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do zostawanie tżtów z dziećmi to super pomysł ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja podaję biogaję cały czas, widziałam różnicę jak się skończyła, więc wróciłam do podawania. Robię rowerek nóżkami, podginam je energicznie do brzuszka - ( teraz to robię, mała leży obok, co chwilę seria ruchów nóżkami i bączki idą). No i trzymam w pionie na swojej klacie, bujam się z nią na boki (żeby masowało to brzuszek) a do uszka robię "szzzzz" - najczęściej odpływa przy tym. Może to u was nie brzuszek, a coś innego, piszę o swoich spostrzeżeniach tylko ![]() Spróbuj wyłapać jakąś korelację - czy jakiś czas po takim płaczu niby nieuzasadnionym jest kupka np? Albo co zazwyczaj pomaga? Patrze na używane maty edukacujne na all : jakie macie? co polecacie? |
||
|
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hope- tez myslalam nad tymi karmelowymi
Cytat:
![]() Cytat:
Kurna dziewczyny co to ma byc! czy to Swieta Wielkanocne czy Boże Narodzenie? Nie wiem czy dekorować koszyczek czy ubierac choinke.
|
|
|
#4068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolezanki po cc nawet szybciej zaczynaly, ale ja wole poczekac, tym bardziej ze mnie ten rozstep przerazil w zasadzie juz na poczatku ciazy go zauwazylam, ale wtedy nie mialam pojecia co to jest ... bobotic tez podajemy i dziala ... teraz infacol stosuje - bo prosilam K, zeby kupil bobotic ale on kupil infacol bo boboticu nie bylo, no i czuje ze jest gorzej po tym infacolu...
|
|
#4069 |
|
Konto usunięte
|
Cholera, ale wyrżnęłam właśnie. Cudem paluchów nie połamałam - pośliznęłam się, zaryłam nogą o bujaczek (mała uryczana od razu, wystraszyła się bardzo ;/), pojechałam jak długa prosto na szafę i lewymi palcami ręki centralnie w drzwi, takimi wyprostowanymi. krwiaki mam pod paznokciami, boli jak szlag, ruszać mogę i tyle, ale przebierałam małą teraz i ledwo, ledwo
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Black-zaraz napisze jaki to makijaż.
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40040001]Cholera, ale wyrżnęłam właśnie. Cudem paluchów nie połamałam - pośliznęłam się, zaryłam nogą o bujaczek (mała uryczana od razu, wystraszyła się bardzo ;/), pojechałam jak długa prosto na szafę i lewymi palcami ręki centralnie w drzwi, takimi wyprostowanymi. krwiaki mam pod paznokciami, boli jak szlag, ruszać mogę i tyle, ale przebierałam małą teraz i ledwo, ledwo[/QUOTE]
oj Biedaczysko mam nadzieję, że paluszków nie połamałaś
|
|
|
|
#4072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poka poka :P[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40038382]Dziewczyny, co do tżtó naprawdę słów brak. Ja tam się nie szczypię i walę prawdę między oczy gdy coś mi nie pasuje (pomijam, że zawsze foch jest ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Illusion, ja tak wczoraj miałam - z 10 razy przebierałam [/QUOTE]U nas własnie często przez to są kłótnie bo "ja jestem nie miła" ale kurde inaczej nie umiem ![]() Cytat:
) i trzeba po prostu znaleść na to inny sposób. U mnie działa odpuszczenie zluzowanie i jak już jest miło i przyjemnie rozmawiam z nim o tym na spokojnie. Bo czasem złości to naprawde nie ma sensu...Lece obrabiać zdjęcia, moja kuzynka w sb miała ślub mój tata robił zdjęcia moim aparatem no ale mnie wrobili w obróbke bo przecież siedze i się nudze
|
|
#4073 |
|
Konto usunięte
|
Nancy, raczej nie złamałam, mogę ruszać, ale bolą. Stłuczone na pewno.
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Black-jaskółka to biała lub różowa powieka z mocno wyciągniętą kreską. Chcesz fote jako przykład? Dziewczyny które lubią wyraźne kreski mógłby się ten makijaż spodobać.
|
#4076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W środę pojechałam do poradni laktacyjnej i tam babeczka mi doradziła co powinnam dokładnie robić i na szczęście pomogło, a już gorączka mi szła, więc mało brakowało, a znowu by mi się zapalenie zrobiło Przy okazji zważyła Dominisię i mała waży już 5 kilo ![]() A co do kupek to dzięki, że pytasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40040001]Cholera, ale wyrżnęłam właśnie. Cudem paluchów nie połamałam - pośliznęłam się, zaryłam nogą o bujaczek (mała uryczana od razu, wystraszyła się bardzo ;/), pojechałam jak długa prosto na szafę i lewymi palcami ręki centralnie w drzwi, takimi wyprostowanymi. krwiaki mam pod paznokciami, boli jak szlag, ruszać mogę i tyle, ale przebierałam małą teraz i ledwo, ledwo[/QUOTE] O kurdę, współczuję. Musi bardzo boleć. |
||||
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny współczuje Wam strasznie tych palaczy w rodzinie ! nie mieści mi się to w głowie.... u mnie nikt nie pali ani moi rodzice ani rodzice tż
nienawidze dymu papierosowego, jedynie kto to pali mój dziadek ale on zawsze jak do nas przyjeżdza idzie palić na dwór lub na korytarz sam z siebie nic mu nie trzeba mówić.Przecież to nie dość że smród to trujące ja nie wiem jak tak można ![]() Ja bym walczyła i to ostro, albo ta jak nina nie jeździła...
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, to bardzo prosty makijaż.
Więc to nie będzie żadne wyzwanie, by go zrobić.
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40040001]Cholera, ale wyrżnęłam właśnie. Cudem paluchów nie połamałam - pośliznęłam się, zaryłam nogą o bujaczek (mała uryczana od razu, wystraszyła się bardzo ;/), pojechałam jak długa prosto na szafę i lewymi palcami ręki centralnie w drzwi, takimi wyprostowanymi. krwiaki mam pod paznokciami, boli jak szlag, ruszać mogę i tyle, ale przebierałam małą teraz i ledwo, ledwo[/QUOTE]
łooo bidulu! ajj jak to czytalam to az mnie zabolało ;p Cytat:
A ja nigdy nie paliłam tzn raz jak mialam 7 lat ja i moja kumpela ukradłysmy jej matuli papierosa. Pobiegłysmy na balkon odpaliłysmy i wyjarałysmy Blogerka. No i co rusz to inna opinia na ten temat. Ja zamierzam cwiczyć brzuszki i skalpel chodakowskiej dopiero w czerwcu. Jak sie cieplej zrobi to bede biegać
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40040183]Nancy, raczej nie złamałam, mogę ruszać, ale bolą. Stłuczone na pewno.[/QUOTE]
mój dzięć spał 30 minut, usypiania było ponad godzinę, nie wiem, co dziś w niego wstąpiło :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

podczytalam Was w wolnej chwili...
. Najbardziej mnie boli jak bierze małą na ręce, bo mi strasznie przeszkadza ten papierosowy swąd a co dopiero 3 miesięcznemu dziecku.

wczoraj o 17 później przed 22 zasnął jak go wycierałam po kąpieli obudził się zjadł 60 i problem ze spaniem, darł się nie chciał zasnąć, pić nie, jeść nie pierdział mokro, niespokojny był, dałam mu pedicytamol i zasnął jak ręką odjął... rano się budzę po 6i mówię do mojego PARTNERA że on się w ogóle w nocy nie obudził 

W środę pojechałam do poradni laktacyjnej i tam babeczka mi doradziła co powinnam dokładnie robić i na szczęście pomogło, a już gorączka mi szła, więc mało brakowało, a znowu by mi się zapalenie zrobiło