|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
Trele ale masz brzuchola fajnego!!! Szok
![]() Ja ogólnie od początku mam spory, ale to za sprawą wzdęć i zaparć, które nękają mnie coraz bardziej
|
|
|
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tez juz widac.Brzucha juz nie wciagne i zanikla mi talia.W stare spodnie ledwo sie mieszcze.Brzuch mi wywalilo, a myslalam ze w tej ciazy dluzej w normalnych ciuchach pochodze.
Trele-juz widac u ciebie ze ciazowy,super.Bo u mnie narazie wodac, ze kompletnie stracilam figure. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-03-29 o 14:16 |
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam straszne wzdecia I zaparcia ale mi jako tako przeszlo, Albo juz najwyzszy czas albo to jednak ta inka z blonnikiem dwa razy dziennie. Mnie wczoraj w pracy zapytali chlopaki czy jestem w ciazy , no wiec musialam powiedziec. Wnioskuje ze musieli sie zorientowac po moim wygladzie wlasnie, choc nosze szeroki polar. Z nikad indziej nie moga wiedziec, bo wiedza tylko menagerowie a ja zaznaczylam ze nie zycze sobie zeby ktokolwiek od nich wiedzial. No chyba ze to iz zawsze bylam przodownikiem na palarni , a teraz mnie tam nie ma dalo im do mysle nia
).
|
#1445 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zobaczycie same ile razy spanikujemy bez powodu, będziemy czytać bzdury w necie i się zamartwiać, ale to wszystko ma swój urok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja biorę femibion i kwas foliowy dodatkowo Cytat:
ja dopiero 8 tydzień zaczynam, a tez zauwazyłam że wystający mały bębenek który przedtem dało się wciągnąć teraz ani drgnie i boczki się zaokraglają ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj po poworocie z pracy zdrzemnęłam się godzinke bo natalcia też akurat spała, aż sama nie wierzę, nie pamiętam kiedy ostatnio mogłam sobie pozwolić na drzemke w dzień ![]() co do mówienia o ciązy - my nie chcieliśmy mówić do wizyty, ale oczywiście nie wytrzymaliśmy tylo moi dziadkowie jeszcze nie wiedzą o nie było okazji, powiemy im w niedzielę ![]() ale przy drugiej ciązy nie ma wśród rodziny takiego szału jak przy pierwszej. Moja mama była wręcz w ciężkim szoku i do teraz się nie otrząsła
|
||||||
|
|
|
#1446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi sie jakos w tej ciazy nie spieszy.Rodzice jak zwykle sie i tak nie zainteresuja,synka widzieli 2 razy w zyciu.A tescie sie uciesza i na tym sie skonczy.Ostatnio tekst tescia mnie rozwalil na lopatki.Pytam sie go jak sie czuje w ciazy nasza wspolna znajoma.Ma prawie 40 lat i stad sie tez interesuje.On mowi:a jak sie ma czuc?To pozytywna osoba wiec i ciaze przechodzi dobrze.Ze to tylko zalezy od naszego nastawienia jak sie czujemy ![]() Mysleliscie juz o imionach dla dzieci?Z pierwszym dzieckiem wogole nie mialam watpliwosci a teraz nijak nie moge znalezc cos co mi sie podoba i bylo w miare miedzynarodowe. Niemieccy nauczyciele musza nie miec trudnosci z wymowa i pisownia imienia. Mysle nad Kornelia -Cornelia-Coni Wiktoria, ale tu sie pisze przez V Julia Inne polskie imiona niestety pisze sie calkiem inaczej a tak bym chciala np Gosie. Z meskich Robert, Lorenz, Aleksander,Maksymilian. Ale tez sie troche inaczej pisze oprocz dwoch pierwszych. Mam czas,ale mysle juz od kilku miesiecy i nic mi nie przychodzi do glowy. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-03-29 o 15:42 |
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
De nie wiem jak u Was ale u nas przy pierwszej ciązy był prawdziwy szał, wszyscy skakali z radości, a teraz szału brak
![]() suer podejście teściów kij im w oko ![]() my w poprzedniej ciąży długo się zastanawialiśmy, jak mi się jakieś imię podobało to tż nie i na odwrót, ale jakoś stanęło na Natalii a teraz chciałabym Olge albo Zuzie ale tż :niee: a chłopak będzie Szczepan tak tak Szczepcio i proszę się nie śmiać to już mamy ustalone od lat
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-03-29 o 20:52 |
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
My razem nad imionami jeszcze nie myśleliśmy ale mi dla dziewczynki podoba się Maja, Milena, Kornelia...a dla chłopca Szymon, Kuba...ale jeszcze się nie zagłębiałam w temat i może się zmienić
|
|
|
|
#1449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My z dziewczynką nie mamy problemu, kilka typów jest:Blanka, Kornelia, Lena. A z chłopcem jest większy problem... mnie się podoba Fabian i Eryk a Tż kompeltnie nie chce słyszeć o tych imionach; więc takim kompromisem jest Szymon albo Filip.. ale pewnie jeszcze dużo się pozmienia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele piękny brzuszek
Ja zaczęłam 12 tydzień i coś tam niby widać, najbardziej wieczorem ale tak żeby więcej osób mogło zauważyć to ciuchy mi jeszcze nie pozwalają. W spodniach mi się zaczyna coraz gorzej siedzieć, muszę się rozglądnąć za jakimiś ciążowymi bo mnie gniotą już moje ;( My dla dziewczynki myślimy żeby była Zuzanna, Maja, Julia i mnie się jeszcze podoba Oliwia. A dla chłopca jest trudniej, może Piotr, Jakub, Kacper, Michał, w sumie mogłabym jeszcze z kilka imion spokojnie wymienić. Dziewczyny wesołych świąt i smacznych jajeczek Niestety mamy zimową Wielkanoc ;(
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też sporo paliłam. W tej poprzedniej ciąży odrzucało mnie od samego początku od palenia. Wystarczyło, że raz pociągnęłam i papieros lądował w koszu. Tym razem niestety jest wręcz przeciwnie. Od razu jak się dowiedziałam oczywiście odstawiłam papierochy, ale zdażyło mi się wypalić jakiegoś ukradkiem. Za którymś razem, wyrzuty sumienia zmusiły mnie do wyrzucenia paczki, ale ciągnie mnie cholernie. A ty jak sobie z tym radzisz?
|
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z dziewczynką jest natomiast problem : Nadia, Anika, Lena, Elena, Lily, Tosia, Sara... mogłabym wyliczac bez końca
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dla dziewczynki chcialam Maja I teraz zaczynam sie zastanawiac.. Raczej nie planujemy powrotu do Polski I chcialabym zadowolic wszystkich .. Tak zeby ewentualnie nikt nie przekrecal imienia a zeby dziadkowie w polsce nie mieli problemu. Mysle nad Rosin - Roza albo Sophie- Zosia . Ostatnie bardzo mi sie podoba, ale tyle co corka znajomej mojej mamy tak nazwala swoj brzuchol no I nie Wiem.. Wogole Wogole slyszycie mnie? Jestem swiecie przekonana ze to dziewucha
jak bedzie chlopak to bedzie problem mojemu podoba sie Roger A mi Julian takze rozbieznosc jest ogromna ..
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem .....
Dziękuję za wszystkie zatem teraz mogę dołączyć do listy na pierwszej str....do kogo mam pisać??Mamy 1cm szczęścia! Serduszko pieknie pikało!! ![]() Trele!!! Dziękuję! Wiem że TY mnie rozumiesz!! teraz byle do nastepnej wizyty....a brzuszek masz piękny!!!
|
#1455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sprawie listy pisz do Pomadki.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1456 |
|
Raczkowanie
|
hej
melduje się między pieczeniem babki i sernika ![]() Trele ale brzusio już ładny ![]() nena1984 u nas wiedzą rodzice, rodzeństwo, moja koleżanka i w pracy też... zastanawiałam się czy powiedzieć już w pracy, ale stwierdziłam, że już mam dość udawania przed 3 innymi osobami w pokoju, ze czuje się ciągle super i w ogóle to bardzo mała firma i już zebrał się "sztab kryzysowy" kto przejmie moje obowiązki. Mój szef jest spoko nawet się ucieszył i powiedział, ze bardzo fajnie trochę się stresuje, że już sporo osób wie, ale z drugiej strony mogę się zachowywać swobodnie w pracy. Ja też mam tsh przy górnej granicy i będę też kontrolowała. Z leków biorę duphaston i kwas 5 mg nic więcej.agatkaa1 gratuluje 1 cm szczęścia ja ostatnio tez taki cm widziałam i z nadzieją czekam na wizytę 11 kwietnia...dopiero ![]() dzidziadziumdzia trzymaj się, leżałaś w Bizielu, 2-ce? A co do imion to my wybraliśmy już na 2-3 randce z Tż będzie Krzyś lub Kinga i koniec i kropka ![]() ja jestem dopiero w 9 tyg, ale boczki już mam i brzuszek zaczął odstawać zwłaszcza wieczorem choć nic nie przytyłam, a raczej prawie nadrobiłam utracony 1,5 kg od OM Dobra wracam do sernika, jeszcze galat na mnie czeka do zrobienia
|
#1457 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie dziewczyny. Przepraszam ale dzisiaj nie jestem w stanie nic cytować, napisać. Niedawno skończyłam sprzątać i jestem padnięta. Nadrobiłam jedynie zaległości w czytaniu na forum ( dobrze , że niema tego zbyt dużo) . Pozdrawiam pa.
|
|
|
|
#1458 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się nie czuję zbyt rewelacyjnie, praca, która przychodziła mi zawsze bez większych problemów, teraz jakoś bardzo mnie męczy. Więc olewam trochę to wszystko i odpoczywam My też chcemy jakieś niemieckie, ewentualnie międzynarodowe imię. Dla chłopca podoba mi się bardzo, bardzo Matthias, ewentualnie Aleksander. A dla dziewczynki Lily, ale mój mąż jest przeciwny. Viktoria jest piękne, ale mamy już w bliskiej rodzinie niestety. Cytat:
![]() A ja właśnie zrobiłam zupę pomidorową, na którą miałam od tygodnia ochotę, ale okazało się że ryż się skończył, więc muszę poczekać do jutra. A jutro niestety muszę iść na 4 godziny do pracy, więc o 21 zamierzam iść spać, żeby jutro nie czuć tego potwornego zmęczenia. |
||
|
|
|
#1459 |
|
Wtajemniczenie
|
inez-bo tesc to facet i wogole nie ma pojecia o ciazy.W ciazy nie byl.Wkurzyl mnie tym tekstem.Ja pracowalam do 5 miesiaca fizycznie.Pomimo wymiotow i zlego samopoczucia.4-7 miesiac byly super-mialam mnostwo energii i sily,pracowalam w ogrodku. Potem nie moglam sie ruszac tak mnie rwa zlapala.Ale robilam zakupy i w domu tez wszystko sama.Nadal dorabialam sobie w pracy.Ale tez slyszalam-ciaza to nie choroba i ze narzekam.
Wtedy to rozumial mnie tylko moj maz.Ja chyba wyciagne ciazowe spodnie ze strychu,bo w jeansach juz ciezko sie siedzi.Na brak ruchu nie narzekam,dzis biegalam za moim dwulatkiem zjezdzajacym na swoim autku z kazdej najwiekszej gory.Na autku byl o wiele szybszy niz ja.A ja obecnie nie mam kondycji Mi tez sie Aleksander podoba,mojemu mezowi mniej. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-03-29 o 20:45 |
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Agatkaa mowilam ze wszystko bedzie dobrze! Twoja dzidzia tego samego "wzrostu" co moja
gratulacje!!!Co do imion to my mamy juz synka Aleksandra a chcialabym do parki dziewuszke Lilianke a jakby mial byc chlopczyk to problem bo przy pierwszym nie moglismy sie zdecydowac i do dnia porodu byl Junior
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-03-29 o 21:06 |
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski.Ja po kolejnym krwotoku. W szpitalu oczywiście.
Dziecko żyje. Prosze o modlitwe te wierzące i kciuki od tych mniej.
|
#1462 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długo długo myślelismy aż tż pewnego wieczoru powiedział Natalia a mnie się przypomniało że też kiedyś o tym imieniu myślałam i tak zostało U mnie troche pod górke z tymi imionami, bo połowa kokarzy mi się z dzieciaczkami z przedszkola a wiadomo że skojarzenia są dobre albo mniej dobre Cytat:
to cudowne jak tak pika szybciutko, ja się nie spodziewałam jeszcze serduszka na wizycie a jednak już było ![]() Cytat:
ale zadowolona była bardzo, moja mała pomocnica ja w pracy nie mówie jeszcze, tylko moja salowa wie. Ale też czasami mam momenty że chce już powiedzieć, bo strasznie głupio się czuję jak rozmawiamy o grupach jakie mają być od września i że niby mam dostać grupe starszaków itd. Pomijam fakt że wszyscy mnie tam chcą na stałe a teraz to nie ma co marzyć, chyba że pani którą zastępuje załatwi sobie emeryture w najbliższym miesiącu, a to jest bardzo mało prawdopodobne Cytat:
Cytat:
każdemu kto tak mówi przywiązać jakiś sztuczny brzuchol, dac jakąś tabletke na mdłości i niech się pylnie do sklepu po zakupy, ugotuje obiad i posprząta, obstawiam że w połowie padnie ![]() Cytat:
![]() Mnie jeszcze prasowanie czeka, ale jakoś leń we mnie już siedzi ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
wierzę że będzie dobrze! |
|||||||
|
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
dzidziadziumdzia
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Trele piękny brzuszek.
dzidziadziumdzia trzymaj się kochana. Nie pamiętam co miałam jeszcze. Ja też już mam lekki brzuszek, najczęściej wieczorem, i mam wrażenie, że żołądek mam zaraz pod mostkiem. Co do imion, jak będzie dziewczynka to na 100 % będzie Blanca, bo tutaj się przyjmie i w Polsce, dla chłopca Leo albo Marcello. Zawiozłam mamę na lotnisko, później pojechalismy nad morze, zjedliśmy lody, a potem obejrzeliśmy pokaza laserowy na fontannie. U mnie aktualnie jest 19 stopni.
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blanka super i mnie się podoba, w ogóle dużo imion dla dziewczynek mi sie podoba, ale tż ciągle wymyśla ![]() Moja córcia uwielbia Twój avatarek bo bardzo tą bajke lubi za każdym razem jak tu jestem i go widzi to paluszkiem pokazuje i o! o! i śmieje się w głos ![]() Natalcia dziś obudziła się o 4.15 zrobiłam jej mleko z nadzieją że zaśnie ale pomimo że stawaliśmyz tż na rzęsach żeby zasnęła to marne były nasze nadzieje
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia- jesteśmy z Tobą, musi być dobrze!
Ja pewnie od czasu do czasu zaglądne tutaj ale troszkę rzadziej więc już teraz życzę Wam WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH! ZDRÓWKA DLA WAS I DLA MALUSZKÓW Ulepiłam baranka, firanki się piorą a później jedziemy na cmentarz. Misia widzę,ze mamy wspólny typ co do imienia dla dziewczynki ;-)
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj byłam u endo, dostałam większą dawkę hormonów i kolejna wizyta za 2 tygodnie. Większym problemem jest niski cukier i ketony w moczu, czyli niedożywienie. Staram się zatem wpierdzielać więcej, ale nie mam apetytu i jak w tej reklamie jestem "powolnym przerzuwaczem kanapkowym". Dziś pół godziny piłam szklankę wody. No nie umiem się zmusić do jedzenia - znacie na to jakieś sposoby? Cytat:
a ja już teraz, bo nie wiem czy później to będzie możliwe, chciałam wam życzyć cudownych, rodzinnych, pełnych ciepła i miłości Świąt Wielkiej Nocy !!!
|
|
|
|
|
#1468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Wam życzę Wesołych Świąt Dziewczynki, dla Was i Waszych rodzin, oraz pociech w brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Pomyśl na co masz ochotę kochana, zjedz coś co lubisz, co naprawdę Ci smakuje. Trzymaj się cieplutko. Pamiętaj, że masz w środku życie, które potrzebuje Twojego jedzenia
|
|
#1469 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja tylko na chwilę Wesołych i spokojnych Świąt, zdrowka przede wszystkim!!!!po świetach mam nadzieje że nadrobię
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
wesołych i spokojnych świąt dziewczynki wam życzę!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

tylko sie nie przestarszcie , nie kazda bedzie wygladala tak jak ja . Ja mam to z pewnoscie dziedziczne , moja mama w piatym miesiacu wygladala jak do porodu. U mnie teraz skonczony 14 tydzien 

).
KCIUKI DLA ANI 

tak dobrze wiem co czujesz .. Przechodzilam to samo , na usg weszlam juz tak poryczana na zapas ze mysleli ze mnie cos boli 

trochę się stresuje, że już sporo osób wie, ale z drugiej strony mogę się zachowywać swobodnie w pracy. Ja też mam tsh przy górnej granicy i będę też kontrolowała. Z leków biorę duphaston i kwas 5 mg nic więcej.

Ja się nie czuję zbyt rewelacyjnie, praca, która przychodziła mi zawsze bez większych problemów, teraz jakoś bardzo mnie męczy. Więc olewam trochę to wszystko i odpoczywam
wierzę że będzie dobrze!