Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-29, 19:42   #3841
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
KOCHANE MAMUŚKI ŻYCZYMY Z NATALKĄ WAM:
Spokojnych , radosnych Świąt, samych miłych chwil spędzonych w rodzinnym gronie, udanego śmigusa dyngusa
................szczęśliw ych rozwiązań, zdrowych pięknych maluszków
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Jedziemy dziś pewnie do rodziców na całe święta w związku z czym jakbym już miała Was nie czytać do wtorku to życzę każdej,
Zdrowych, Spokojnych i Radosnych Świąt Wielkanocnych,
pyszności na talerzach, radośnie podskakujących brzuszków i żadnych zmartwień o Maluszki
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Kochane moje Panie, nie wiem, jak tu jutro Was odwiedzę, więc już teraz składam Wam najgorętsze życzenia w te zimowo-śniegowe dni. Żebyście się najadły do syta i żeby każdy Maluch byl zadowolony i dużo urósł przez te Święta!!! Pozdrówcie mężów, TŻów (jak zwał, tak zwał ) i ucałujcie brzuchy - choć to pewnie niewykonalne Jurek dołącza mega kopniaka!
Wesołych Świąt, pełnych słońca i ciepła w rodzinnym gronie

ale dzisiaj było ludzi w kościele co chwila ziewałam, gorąco, i człowiek na człowieku-jutro chyba wybiorę basen bo jak lubię triduum to strasznie się umęczyłam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 19:51   #3842
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

oglądam sobie kątem oka program o porodówce, różne były... do wody, na łóżku, z wydzieraniem się, z babką twardzielką bez znieczulenia, z jakąś somalką nierozumiejącą co się do niej mówi... i też jakieś nagłe przypadki - np. wcześniaczek 1070g - malusi! jeszcze ta skóra taka nie do końca jak skóra... a poród tak wczesny, bo się dziecko pchało już do kanału i odeszły wody! i było niebezpiecznie dla maluszka, więc szybka cesarka. już ta główka była trochę "zgnieciona" przez to wpychanie się do kanału, siniaczki na ciałku... taaaaaka kruszynka, ale walczy!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 20:02   #3843
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Kojarzysz może firmę?
Tak już jeden pokój malował, miał być biały i ewentualnie później mieliśmy decydować o kolorze, ale po kilku warstwach pojechaliśmy po delikatną żółtą farbę i wystarczyła jedna warstwa ... Te białe są tragiczne jakieś.
ja muszę pochwalić duluxa bo przykrył czarną farbę też duluxa zresztą 2 warstwami niebieskiej i nie ma różnicy między tymi gdzie były czarne i szare
jak wykańczaliśmy dom to 2x warstwy gruntu i 2 x farby duluxa i wystarczało

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, że mój Kubuś nie jest dziwakiem, że każda część ciała rządzi się u Niego własnymi tygodniami

Teraz mam kolejne pytanie- czy któraś z Was przyjmuje może w ciąży hormony tarczycy?

Bo jeden wynik mam na granicy i gin mi odpisał, że w sumie jest ok, ale dobrze byłoby gdybym poprzyjmowała hormonki. Zaprasza mnie do siebie we wtorek żeby coś ustalić... I tak się zastanawiam, czy zaczynanie terapii (nigdy wcześniej nie brałam hormonów tarczycy) jest racjonalne w 7 mc. Wiem, że nie zaleciłby mi czegoś czego nie jest pewien, ale zastanawiam się czy nie przemęczyć się teraz z tym tyciem, a zacząć po ciąży
ja biorę euthyrox od września cały czas, w ciąży większe dawki, niedoczynność jets niebezpieczna w ciąży i trzena to leczyć, a ile masz? ja miałam TSH przed ciążą 2, 5 powinno być 1-1,5

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

właśnie wróciliśmy z wystawy 'ciała'- widziałam ją już drugi raz i dalej na mnie robi wrażenie - mam nadzieję, że jeszcze będą takie wystawy jak młody podrośnie, bo to niepowtarzalna okazja pokazać dziecku jak wygląda człowiek były też płody, nie wiem może ja jestem dziwna, ale mnie to nie rusza i nie myślę kategoriami martwe dziecko, oglądałam i jestem w szoku jaki mały był pączek w 12 i 20 tyg. a na usg się taki rozwinięty wydawał no i widziałam dzieciaki 28 i 32 tyg i nie mogłam uwierzyć, że młody jest taki duży ! gdzie on się mieści w brzuchu
Stary 2013-03-29, 20:07   #3844
vvgh
Wtajemniczenie

Uciekam do łazienki . Mąż kupił filmik - "Notting hill", będziemy oglądać Pa

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

właśnie wróciliśmy z wystawy 'ciała'- widziałam ją już drugi raz i dalej na mnie robi wrażenie - mam nadzieję, że jeszcze będą takie wystawy jak młody podrośnie, bo to niepowtarzalna okazja pokazać dziecku jak wygląda człowiek były też płody, nie wiem może ja jestem dziwna, ale mnie to nie rusza i nie myślę kategoriami martwe dziecko, oglądałam i jestem w szoku jaki mały był pączek w 12 i 20 tyg. a na usg się taki rozwinięty wydawał no i widziałam dzieciaki 28 i 32 tyg i nie mogłam uwierzyć, że młody jest taki duży ! gdzie on się mieści w brzuchu
Mtko, co to za wystawa z martwymi dziecmi? I dorośli też tam byli w słoikach ?
Stary 2013-03-29, 20:12   #3845
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Uciekam do łazienki . Mąż kupił filmik - "Notting hill", będziemy oglądać Pa

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Mtko, co to za wystawa z martwymi dziecmi? I dorośli też tam byli w słoikach ?
to jest wystawa gdzie są spreparowane ciała, nie w słoikach tylko jak rzeźby, można obejzreć wsyztskie ukłądy, całą budowę człowieka, wsyztsko jets opisane i nawet są studenci z medycznej którzy opowiadają co jak działa

https://www.google.pl/search?hl=pl&c...CYDYjGPMLWgMAG

pewnie dla większości ludzi to obrzydliwe, ale mnie medycyna od zawsze fascynuje

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-03-29 o 20:13
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 20:15   #3846
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja głupia, od czego jest google
http://www.sto.pl/
Dzięki, zaraz podeslę mężowi.
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ja dzisiaj robiłam, bo to najszybszy obiad świata i uwielbiam a jak miałam fazę na odchudzanie to zamiast mąki lepiłam z otrębami i też się jadło.
Że ja na to nie wpadłam jak się odchudzałam

Mysia (wcięło mi cytowanie) my też mieliśmy duluxa, ale niestety biały jest jakiś cienki i słabo kryje szaro-białe plamy (szary to ściana, biały to łaty gładzi) z kolorem problemu nie było. Więc tym razem przerzuciliśmy się na tańsze białe (chyba śnieżka) a kolor został duluxa. Nawet próbowałam myć i nic się nie dzieje, Beckers też ok.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 20:16   #3847
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia (wcięło mi cytowanie) my też mieliśmy duluxa, ale niestety biały jest jakiś cienki i słabo kryje szaro-białe plamy (szary to ściana, biały to łaty gładzi) z kolorem problemu nie było. Więc tym razem przerzuciliśmy się na tańsze białe (chyba śnieżka) a kolor został duluxa. Nawet próbowałam myć i nic się nie dzieje, Beckers też ok.
w sumie z białym nie mam doświadczenia bo tylko sufity malowaliśmy białe, musimy właśnie podmalować to kupie śniezkę - dzięki za cynk
Stary 2013-03-29, 20:21   #3848
xal
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie z białym nie mam doświadczenia bo tylko sufity malowaliśmy białe, musimy właśnie podmalować to kupie śniezkę - dzięki za cynk
Na razie mąż nie widzi różnicy między tym a duluxem, a różnica na wiadrze chyba 15zł czy jakoś tak. Kupiliśmy pearl white, nie wiem czy mają inne odcienie. Tylko u nas idzie ta firma tylko na sufit i jako podkład wyrównujący, więc jakiś wielkich wymagań nie ma
Pamiętam, że znajomi mówili, żeby nie kupować jedynki, bo pomalowali, zbrudziło się, przetarli i ... do ponownego malowania.
Rodzice mają Kabe i już kilka razy myli ściany (raz kuzyn pił soczek, raz przeszedł po oparciu kanapy z brudnymi rękami) i nic się nie dzieje.
A, ta śnieżka czy dulux tak samo biały kijowo kryje

Stary 2013-03-29, 20:22   #3849
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie mąż nie widzi różnicy między tym a duluxem, a różnica na wiadrze chyba 15zł czy jakoś tak. Kupiliśmy pearl white, nie wiem czy mają inne odcienie. Tylko u nas idzie ta firma tylko na sufit i jako podkład wyrównujący, więc jakiś wielkich wymagań nie ma
Pamiętam, że znajomi mówili, żeby nie kupować jedynki, bo pomalowali, zbrudziło się, przetarli i ... do ponownego malowania.
Rodzice mają Kabe i już kilka razy myli ściany (raz kuzyn pił soczek, raz przeszedł po oparciu kanapy z brudnymi rękami) i nic się nie dzieje.
A, ta śnieżka czy dulux tak samo biały kijowo kryje
no u nas też tylko sufity to nie ma co przepłacać
Stary 2013-03-29, 20:38   #3850
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam, ale czy to ma jakiś wpływ na coś ?!? U nas jest w tym parametrze jest rozbieżność 3 tyg
skoro lekarz nie zwrócił na to uwagi to się nie martw

Cytat:
Nawet próbowałam myć i nic się nie dzieje, Beckers też ok.
my mamy w dużym pokoju beckersa i jest super, fajnie się myje i jest mega wydajna

zdrzemnęłam się i 2 godziny nie moje

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 20:38   #3851
_pola
Rozeznanie

Mamuśki wpadłam tylko na chwilkę życzyć Wam
CUDOWNYCH ŚWIĄT!!!

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 20:43   #3852
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
zdrzemnęłam się i 2 godziny nie moje
Ja pojechałam z mężem niby po ciasto do teściowej, ale jeszcze po drodze woda, cola i chrupki i też nam zeszło

Stary 2013-03-29, 20:47   #3853
Mysia mysz
Zakorzenienie

ale maszyna http://www.pudelek.pl/artykul/53893/...m&utm_medium=1
Stary 2013-03-29, 20:50   #3854
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pojechałam z mężem niby po ciasto do teściowej, ale jeszcze po drodze woda, cola i chrupki i też nam zeszło
cola

mnie się włączył chyba ten syndrom wicia gniazda i zaczęłam robić porządki i w końcu odzyskam dywan rok stał w szafie i czekał na swoją kolej żeby go wynieść do pralni i dziś się doczekał

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
tragiczna jest

ale bez przesady z tym, że wygląda jakby była tuż przed porodem aż takiego tego brzucha nie ma

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 20:52   #3855
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
cola

mnie się włączył chyba ten syndrom wicia gniazda i zaczęłam robić porządki i w końcu odzyskam dywan rok stał w szafie i czekał na swoją kolej żeby go wynieść do pralni i dziś się doczekał

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

tragiczna jest

ale bez przesady z tym, że wygląda jakby była tuż przed porodem aż takiego tego brzucha nie ma
no raczej spasiona jets i tyle w brzuch ma niewielki
Stary 2013-03-29, 20:54   #3856
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Sławna z tego, że chce być sławna, bleee
Zgadzam się z Mysią, spasiona a nie brzuchatka.

Stary 2013-03-29, 20:54   #3857
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Dobrze wiedzieć, że mój Kubuś nie jest dziwakiem, że każda część ciała rządzi się u Niego własnymi tygodniami

Teraz mam kolejne pytanie- czy któraś z Was przyjmuje może w ciąży hormony tarczycy?

Bo jeden wynik mam na granicy i gin mi odpisał, że w sumie jest ok, ale dobrze byłoby gdybym poprzyjmowała hormonki. Zaprasza mnie do siebie we wtorek żeby coś ustalić... I tak się zastanawiam, czy zaczynanie terapii (nigdy wcześniej nie brałam hormonów tarczycy) jest racjonalne w 7 mc. Wiem, że nie zaleciłby mi czegoś czego nie jest pewien, ale zastanawiam się czy nie przemęczyć się teraz z tym tyciem, a zacząć po ciąży
Ja biore letrox / euthyrox mialam kliniczne objawy niedoczynnosci a TSH chyba w normie. Zawsze sprawdzam ft4 i tu chyba nie mialam normy przed leczeniem.
Stary 2013-03-29, 21:17   #3858
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

ja biorę euthyrox od września cały czas, w ciąży większe dawki, niedoczynność jets niebezpieczna w ciąży i trzena to leczyć, a ile masz? ja miałam TSH przed ciążą 2, 5 powinno być 1-1,5
Cytat:
Ja biore letrox / euthyrox mialam kliniczne objawy niedoczynnosci a TSH chyba w normie. Zawsze sprawdzam ft4 i tu chyba nie mialam normy przed leczeniem.
Wyniki w załączniku.
Niby TSH w normie, a te fT4 minimalnie odbiega, no ale gin chyba wie co robi...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Clipboard01.jpg (20,7 KB, 10 załadowań)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 21:20   #3859
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Znowu musiałam się przespać popołudniu, bo chodziłam jakaś ścięta

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 21:34   #3860
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
taka pogoda dzisiaj, cały dzień chodzę nieprzytomna:/
Stary 2013-03-29, 21:35   #3861
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oglądam sobie kątem oka program o porodówce, różne były... do wody, na łóżku, z wydzieraniem się, z babką twardzielką bez znieczulenia, z jakąś somalką nierozumiejącą co się do niej mówi... i też jakieś nagłe przypadki - np. wcześniaczek 1070g - malusi! jeszcze ta skóra taka nie do końca jak skóra... a poród tak wczesny, bo się dziecko pchało już do kanału i odeszły wody! i było niebezpiecznie dla maluszka, więc szybka cesarka. już ta główka była trochę "zgnieciona" przez to wpychanie się do kanału, siniaczki na ciałku... taaaaaka kruszynka, ale walczy!
( smutne
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
ja tezz ale odrazu bylo mi lepiej hehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 21:39   #3862
candace1
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Padam już dziś na pyszczek ale jeszcze wpadłam się przywitać i życzyć Wam Wesołych Świąt w rodzinnym gronie

Obniżył mi się brzuch i to bardzo widocznie - trochę się zestresowałam ale podobno do miesiąca przed porodem może opaść, więc...
Nie pamiętam jak to było z pierwszym dzieckiem - wiem, ze też mi opadł ale nie pamiętyam na jak długo przed porodem.
Tak czy siak-gdybym zniknęła na ponad tydzień bez wieści to znaczy, ze rodzę

Dobra uciekam -niestety nie mam kiedy Was poczytać. Przyczłapię się już po Świętach
Buziaki
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 21:52   #3863
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a co do wypadku, u nas kilka lat temu była podobna sytuacja, dziewczyna zeskoczyła z dachu CH, była w ciąży ale być może o niej nie wiedziała nawet...
Chyba kojarzę o kogo Ci chodzi... Gdybym przechodziła tamtędy jakieś 5 min później to by spadła na moich oczach

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
u mnie dziś zaczyna się 36 tc

Cytat:
dorysowałam procesy do magisterki i czekam teraz na opinie promotora
Oby do niczego się nie doczepił

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Jenny za 31 tc

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Dodaję fotkę pościeli, która przyszła. I od razu korzystam z okazji, żeby złożyć wam życzenia świąteczne.

Wszystkiego co najlepsze
na Święta Wielkiej Nocy,
wiosennych nastrojów,
ciepłej, radosnej atmosfery,
miłych spotkań z Najbliższymi
oraz smacznego jajka
i mokrego Lanego Poniedziałku

Udanych wizyt, szczęśliwych, krótkich i bezbolesnych rozwiązań, grzecznych, słodkich maluszków, szybkich powrotów do dawnej figury i generalnie udanego macierzyństwa
Fajna pościel
Dzięki za życzenia i również życzę Ci wesołych świat

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nie no w nocy zmieniam boki mimo rogala, ale czy się przy tym budzę to nie wiem?!
Ja się przy zmianie boków nie budzę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-29, 21:52   #3864
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A nie tylko przy pracach które wymagają wysiłku fizycznego albo pracy przy komp?!
Ja przy tej obecnej nie odwiedzałam, ale to jak wiadomo inna bajka, ale kiedyś w innej też nie. W dwóch pozostałych owszem bo wymagały pracy przy komp.
Nie wiedziałam, bez kitu :/ To jest tylko do wglądu pracodawcy? Ewentualnie tych co sprawdzają warunki pracy i sanepidu ?
nie wiem dokladnie jak to jest, ale dla swietego spokoju chyba lepiej odwiedzic medycyne pracy. ja wczoraj odebralam od gina papierek ze zdolnoscia (bo w koncu on mnie tyle czasu trzymal na zwolnieniu), a dzisiaj medycyna. pisac nie bede co i jak, bo chyba tak zlego dnia jeszcze nie mialam...w poczekalni dostalam smsa, ze sie pracodawca rozmyslil, boi sie kontroli, ma jakies niedociagniecia w papierach i moge mu jeszcze narobic problemow... i tak wszystko szlag trafil caly dzien biegania, bo przeciez juz wczoraj nie dostalam l4. pip, zus, um, radca prawny...we wtorek zakladam dzialalnosc i niech sie dzieje co chce. na nikogo juz liczyc nie chce.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 21:54   #3865
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mogłam wpaść wczoraj, więc dzisiaj Wam na szybkości piszę co i jak z moim szkrabikiem.

Kubuś pozostaje Kubusiem, leży sobie wygodnie główką do dołu i skutecznie naparza mamusię kopytkami po żebrach. Waży 1517g (+- 221g)- lekarz stwierdził, że to taki większy średniaczek TP niby się zmienił na 6.06 (wg OM jest 12.06), ale lepiej się tym nie sugerować
Wstydzioch mały nie dał sobie ładnego zdjęcia zrobić, ale i tak mamy 3 plus płytkę z nagraniem USG.
Wskazań do cesarki nie mam, więc jak wszystko pójdzie dobrze to rodzę sn.
Przepływy ok, ilość i stan wód ok.
Szyjka ok (tyle mi powiedział, że ok i że powinna wytrzymać do czerwca). Mimo wszystko mam się więcej oszczędzać.

Co do wymiarów Małego, to generalnie wszystko ma ponad normę. Wizyta była w 29t1d, a :
- główka: 30t6d
- brzuszek: 29t4d
- kość udowa: 30t3d
- wymiar dwuciemieniowy (co to jest?!?): 31t6d.
W każdym razie mam się niczym nie martwić, nawet tymi rozbieżnościami. Ale Wasze Maluchy chyba nie miały aż takich rozbieżności, co?!?
Jedynie zaniepokoiła mnie moja waga, a raczej jej gwałtowny wzrost mimo, że się nie objadam i dostałam skierowanie na hormony tarczycy. Właśnie siedzę i czekam na wyniki. Jak tylko je dostanę mam przesłać mailem ginowi i będziemy myśleć co dalej.
I od teraz wizytujemy co 2 tygodnie.
Tak więc Jenny- jak jesteś tutaj, to proszę wpisz mi wizytę na 11.04.

Uciekam, bo muszę do lekarza z siostrą lecieć.

Do później!
dla Kubusia
Wizyta dopisana

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciłam, przeżyłam ... lekarz super, szkoda że 150 zł wizyta kosztuje bo chodziłabym stale do niego pessar ściągnięty, daliśmy radę, przyjemne to nie było ale lekarz naprawdę był delikatny. i stwierdził potem badając że dzięki pessarowi szyjka się wydłużyła i ma prawie 4 cm teraz tak "na oko-palce" - w sumie nie wiem czy na tym etapie się z tego cieszyć
i poprosiłam o pooglądanie Przemka, bo mają o wiele lepsze usg niż w mojej przychodni, cały i zdrowy jest, ale malutki - tylko 2600 i wg tego i wyglądu szyjki lekarz stwierdził że wróżką nie jest ale wg niego nawet jak mam skurcze i odstawię leki teraz to i tak urodzę w maju. no zobaczymy
i z okazji świąt dostaliśmy wydruk "pisanek wielkanocnych"
dla szyjki, a wagą Przemusia się nie przejmuj, na pewno jeszcze podrośnie, byle tylko za szybko nie chciał wyjść

Cytat:
Hej
właśnie wróciłam z wizyty u dr Włoch największy news- nie mamy już niedomykalności zastawek, wszystko się samo podomykało
Dzisiaj zaczynamy 32 tydzień, Nina waży 1700 g z groszem, dalej trzyma linię, termin między OM a USG ma różnice ok 5 dni więc luz. Szpareczka dalej jest nic nie wyrosło, wszystkie narządy są po raz kolejny sprawdzone i nie ma się czego doczepić. Znowu się poryczałam
dla Ninki

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Witam w 34 tygodniu

Cytat:
Hej,
wczoraj było usg, miedniczka nerkowa się zmniejszyła I Jurek waży już 2521 g Mój wielgus Wg tej wagi wyskoczył mi termin na 1.05., och ten Jurek, nie rośnij już tyle. W ciągu 20 dni urósł 700g.
Cieszę się, że wszystko ok

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-29, 21:56   #3866
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
przy każdej na umowie o pracę musisz iść do lekarza medycy, dziwne, że nie byłaś
w ciazy tym bardziej, bo pracodawca moze sie spodziewac kontroli, wiec lekarz medycyny pracy musi wystawic swistek zeby wszystko bylo ok. przy pracy biurowej chyba tylko ogolny i okulista (jesli praca przy komp.)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 21:59   #3867
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie wiem dokladnie jak to jest, ale dla swietego spokoju chyba lepiej odwiedzic medycyne pracy. ja wczoraj odebralam od gina papierek ze zdolnoscia (bo w koncu on mnie tyle czasu trzymal na zwolnieniu), a dzisiaj medycyna. pisac nie bede co i jak, bo chyba tak zlego dnia jeszcze nie mialam...w poczekalni dostalam smsa, ze sie pracodawca rozmyslil, boi sie kontroli, ma jakies niedociagniecia w papierach i moge mu jeszcze narobic problemow... i tak wszystko szlag trafil caly dzien biegania, bo przeciez juz wczoraj nie dostalam l4. pip, zus, um, radca prawny...we wtorek zakladam dzialalnosc i niech sie dzieje co chce. na nikogo juz liczyc nie chce.
Co za palant
Oby od wtorku było już tylko lepiej

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny co bedziecie używac do higieny intymnej po porodzie ? jakiś konkretny płyn czy sama woda?
szarego mydła albo płynu, którego używam od dłuższego czasu i w ciąży nic mi po nim nie ma

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wczoraj w telewizji słyszłam, że taka pogoda może się właśnie do maja utrzymać, ale mam nadzieję, że te długoterminowe się nie sprawdzą.
Oby nie!

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mężuś wrócił z pracy i zabrał się za mycie okien sam, nie proszony, ja myślałam że umyjemy gdzieś za miesiąc dopiero jak będzie ciepło
dla męża

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jenny ja poproszę o dopisanie 2ch wizyt
16.04.2012- III USG
24.04.2012 - standardowa wizyta u prowadzącego

Dziewczyny,
Jedziemy dziś pewnie do rodziców na całe święta w związku z czym jakbym już miała Was nie czytać do wtorku to życzę każdej,
Zdrowych, Spokojnych i Radosnych Świąt Wielkanocnych,
pyszności na talerzach, radośnie podskakujących brzuszków i żadnych zmartwień o Maluszki
Wizyty dopisane

Dzięki za życzenia i również życzę Wam Wesołych Świąt oraz spokojnego podróży

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
co do lactacydu! was nie podrażnia??? mnie to strasznie po nim szczypie pipka.
nie używam

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No Jenny, już się martwiłyśmy Cieszę się zatem, że u Was wszystko dobrze, a sen to samo zdrowie, więc używaj sobie póki możesz

Korzystam korzystam

Cytat:
jeszcze się Wam pochwalę, że wczoraj się na schodach potknęłam :/ dostałam opieprz od TŻ, żebym go zawołała jak potrzebuje zabrac rzeczy na górę i mam się trzymać poręczy jak chodzę na szczęście nie uderzyłam brzuchem, tylko sobie siadłąm bokiem, ale się wystraszyłam:/
nie mam bóli, krwawień i mały się kręci więc mam nadzieję, że jest ok
Mam nadzieję, że wszystko ok

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-29, 22:10   #3868
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam
wczoraj zaczelam nadrabiac... I zasnelam, nawet nie zdazylam napisac, ze wczorajsza wizyta u gin pomyslna, mala lezy glowkowo, gin mowil ze nie ma zadnych przeslanek ku wczesniejszemu rozwiazaniu, szyjka trzyma, mialam pobrany wymaz na paciarkowca - mam nadzieje ze go nie bedzie wyniki pewnie dopiero we wtorek.. Nastepna wizyta 11.04

Chyba wybralismy wozek na spontana brat chce mi kupic mutsy 4rider dokladnie taki jak w linku http://www.google.com/search?hl=pl&c...16NRKCvDqIM%3A

Czerwony
w Pl za taki wozek z fotelikiem z tego co sie orientowalam trzeba dac 3tys., my byc moze nabedziemy nowke za polowe tej ceny jutro sie okaze, takze 3majcie kciuki znacie w ogole jakies opinie na temat tej bryki? U nas maja go jedni znajomi i sa zadowoleni, w necie tez raczej wiekszosc pozytywnych opinii mysle, ze tak czy siak warto go sprowadzic, bo w tej cenie co chcemy go kupic to uzywki chodza

Zaraz zobacze co tam sie dzialo na forum od wczoraj, chyba ze istnieje jakis skrot?
Stary 2013-03-29, 22:11   #3869
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja już nie wierzę w globalne ocieplenie

w pogodzie na niedzielę zapowiedzieli w okolicach zakopcą +18C, a u mnie +1C. Może niedługo nas nawiedzą tornada
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:13   #3870
axella
Zakorzenienie

GG do axella

siemx!
mam pytanie,jeśli nie mam auta, taxi może odmówić to jak mam rodząc dostac sie do szpitala ?
powiedzmy,że zadzwonie na karetke-to zabiorą mnie tam gdzie ja chce czy tam gdzie najbliższy szpital do najbliższego trafic baaardzo nie chcę

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości