Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-29, 09:40   #3691
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
przy każdej na umowie o pracę musisz iść do lekarza medycy, dziwne, że nie byłaś
W wyniku dziur w mózgu zadzwoniłam do TŻ by się upewnić i potwierdził nic nie załatwialiśmy u lekarza.
W tamtej pracy co nie byłam to była umowa zlecenie, ale przy nich też przecież zlecają Ale no kurcze nie będę się tym martwić - nie moja brożka...
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj już nie miałam nastroju się odzywać, więc pisze teraz...
RELACJA Z WIZYTY...

Szyjka troszkę się skróciła - 22,9 ... na szczęście twarda i zamknięta. Przepisał mi luteinę dopochwowo.
Wczoraj miałam USG III trymestru - poczytałam ten opis i się zmartwiłam trochę, że obwód brzuszka jest taki jak u dziecka w 29t +1 dzień, a kość udowa jak w 29t i 5dniu... Byłam pewna, że w opisie będzie waga dziecka, a ten baran jej nie wpisał ...
Tak bardzo chciałam poznać wagę Z nerwów aż się popłakałam w domu...

Po wizycie pojechaliśmy na zakupy... pół godziny na nogach i już mnie brzuch rozbolał... coś czuję, że niedługo nawet na 5 min nie będę mogła wstać z łóżka
Ważne, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pytałam o to na SR i położna powiedziała, że to bardzo stare metody i lepiej działa jak po karmieniu wyciśniesz 3 kropelki mleka i wsmarujesz w brodawkę, bo ta gąbka to właściwie nie wiadomo czy działa.

Bo teoretycznie nie można dopuścić do pracy bez takiego zaświadczenia. Praktycznie pracownika to nic nie interesuje, bo w razie kontroli to pracodawca ma mandat

Spróbuj się obrócić na drugi bok, albo na plecy mi wtedy odpuszczają trochę biodra, pewnie mam od kręgosłupa.
A czkawka i lekkie kręcenie młodej nie przeszkadza mi w spaniu, przyzwyczaiłam się
No to mnie nie interesuje

U mnie też od kręgosłupa, bo te bóle miałam przed ciążą i miałam robione wszelkie badania bo wyszła mi torbiel.
Tylko mnie obydwa biodra bolą, a gdy leżę na plecach brzuch mam jak głaz Mi też wiercenie ani czkawka w spaniu nie przeszkadza nawet mnie nie budzi, tylko jak wstalam pierwsze co to czkawka

U nas też śnieżycaaa, a ja mam potrzebę zrobienia zakupów jakiś...No chociaż bułek, ale nieeee leżę dalej

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 09:43   #3692
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=mN7LW0Y00kE

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 09:48   #3693
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie no niech już lepiej skończy padać

a mi od rana chodzi po głowie http://www.youtube.com/watch?v=5TwTHbwQxQA i chce mi się płakać jak patrzę za okno
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 09:51   #3694
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

a mi od rana chodzi po głowie http://www.youtube.com/watch?v=5TwTHbwQxQA i chce mi się płakać jak patrzę za okno
nooo

tak mi się marzyło, że ostatnie dwa miesiące ciąży spędzę na spacerach, na świeżym powietrzu, w słoneczku po całej tej zimie

Stary 2013-03-29, 09:54   #3695
Elusiek
BAN stały

Cytat:

ho ho ho
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 09:56   #3696
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam piątkowo
u mnie dziś zaczyna się 36 tc

Zrobiłam pranie, umyłam włosy, skończyłam sprzątać i będę sobie robić paznokietki.
TŻ może wróci wcześniej z pracy więc wcześniej pojedziemy do mnie do domku
tylko ten śnieg mnie dobił

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Axella, u mnie 29 .... i nadal nie dociera do mnie że może być w sumie w każdej chwili ...
ta 2 z przodu jest na prawdę przerażająca !
kurcze my na prawdę zaraz zaczniemy rodzić
Stary 2013-03-29, 09:57   #3697
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Trzymam Kochana kciuki za tą umowę!
Tylko dalej nie wiem po cóż Ci lekarz medycyny pracy
No i gratuluję Nelce mamy, która ją dobrze podpasa
gin wystawil zdolnosc, ale nie wie mczy dla pracodawcy to wystarczajace. w koncu bylam dosc dlugo na l4...odwiedze medycyne dla swietego spokoju.
czytam i czytam i nie wiem czy jest karencja 3 miesiace czy nie mam nadzieje, ze jednak w maju firma sie nie zamknie.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 10:03   #3698
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
gin wystawil zdolnosc, ale nie wie mczy dla pracodawcy to wystarczajace. w koncu bylam dosc dlugo na l4...odwiedze medycyne dla swietego spokoju.
czytam i czytam i nie wiem czy jest karencja 3 miesiace czy nie mam nadzieje, ze jednak w maju firma sie nie zamknie.
Aleee tak myśląc jeśli ogłosiłby upadłość to wtedy dupa, ale jeśli tylko zamknie to Ty jesteś w ciąży i nie możesz zostać na lodzie, więc pewnie przejmie Cię ZUS.

Chyba, że źle myślę?!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-03-29, 10:16   #3699
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny (szczególnie Axella), bo mnie zaraz coś trafi. Nocny apel

Leżenie to LEŻENIE. Nie latanie do lidla i robienie ciast na święta.
Naprawde chcecie skończyć tak jak ja? Wiecie ile czasu dziennie siedzę (tak. siedzę.)? Jakieś 10min żeby się zupą nie zalać przy obiedzie

To jest taki śmiech przez łzy ale patrzcie na mnie i vil. Da się? Da się.
Łazienka, prysznic, herbata.
Jakby lekarz kazał polegiwac to by kazał polegiwac. Leżenie to leżenie.

no niby tak,ale mialam lezec przedewszystkim ze wzgledu na to spojenie,i tak wykumlam,ze jak przeszlo to moge troche wiecej niz wstac tylko do wc

sniezyca taka za oknem ze umre

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 10:16   #3700
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Mnie też to dobija i niesamowicie wqrza niedługo weźmie się pensje kupi sie chleb i masło i będzie po pieniądzach Nam co chwile rachunki podnosza a to podatek a to śmieci tylko zarobki jakoś dziwnie w miejscu cały czas stoją
no dokładnie! wcześniej to jeździliśmy dwa razy w miesiącu na zakupy i się płaciło po 200 coś zł. A teraz idę po głupi chleb i coś do chleba i nie ma 30 zł w portfelu, o większych zakupach już nie wspomnę.

karolina za zakupy

candance dla Twojego maluszka, dużo już waży

Magiusia za wizytę
Stary 2013-03-29, 10:18   #3701
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no niby tak,ale mialam lezec przedewszystkim ze wzgledu na to spojenie,i tak wykumlam,ze jak przeszlo to moge troche wiecej niz wstac tylko do wc
przeszło ale może chwilowo leż babo bo później będzie płacz, że musisz mieć cc

Stary 2013-03-29, 10:20   #3702
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
przeszło ale może chwilowo leż babo bo później będzie płacz, że musisz mieć cc
no dorze mamo
<grzebie patykiem w ziemi>

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 10:21   #3703
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no dorze mamo
<grzebie patykiem w ziemi>

no bo będą baty

Stary 2013-03-29, 10:22   #3704
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze się Wam pochwalę, że wczoraj się na schodach potknęłam :/ dostałam opieprz od TŻ, żebym go zawołała jak potrzebuje zabrac rzeczy na górę i mam się trzymać poręczy jak chodzę na szczęście nie uderzyłam brzuchem, tylko sobie siadłąm bokiem, ale się wystraszyłam:/
nie mam bóli, krwawień i mały się kręci więc mam nadzieję, że jest ok
Oj, wierzę, że się przestraszyłaś... Ale na pewno wszystko jest dobrze Słuchaj następnym razem TŻa bo po co się denerwować.

Cytat:
Hej

Wczoraj już nie miałam nastroju się odzywać, więc pisze teraz...
RELACJA Z WIZYTY...

Szyjka troszkę się skróciła - 22,9 ... na szczęście twarda i zamknięta. Przepisał mi luteinę dopochwowo.
Wczoraj miałam USG III trymestru - poczytałam ten opis i się zmartwiłam trochę, że obwód brzuszka jest taki jak u dziecka w 29t +1 dzień, a kość udowa jak w 29t i 5dniu... Byłam pewna, że w opisie będzie waga dziecka, a ten baran jej nie wpisał ...
Tak bardzo chciałam poznać wagę Z nerwów aż się popłakałam w domu...

Po wizycie pojechaliśmy na zakupy... pół godziny na nogach i już mnie brzuch rozbolał... coś czuję, że niedługo nawet na 5 min nie będę mogła wstać z łóżka
Ach te nasze hormony Pewnie waga podana przez lekarza byłaby podobnie miarodajna jak te kalkulatory - margines błędu jest duży. Najważniejsze, że Antoś ma wymiary na swój wiek (różnice w pomiarach różnych części ciała są normalne, a u Was to tylko kilka dni, więc jest świetnie).

----------

Ja dziś miałam jechać z mężem do CH, bo mu się buty rozwaliły i musi oddać do reklamacji i przy okazji chciałam parę sklepów odwiedzić. Ale strasznie mi słabo. Wstałam, zjadłam śniadanie, zaczęłam się szykować i mnie zmogło... Położyłam się na 20 min zrobiło mi się lepiej więc wstałam i znów to samo... Więc nigdzie nie jadę. Poleżę sobie w łóżku w piżamce i z makeupem
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 10:25   #3705
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

O Ash, fajnie, że jesteś
właśnie się zebrałam, żeby zamówić sobie oleje do masażu i myślę do czego je później przelać i tak pomyślałam czy takie opakowanie będzie dobre http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Szk...ozownikiem/425 co myślisz?

Stary 2013-03-29, 10:33   #3706
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
tak tylko szybciutko, bo chce poczytac co pisalyscie

w poludnie bylam u endo - guzek nie rosnie. dostalam papierek ze wskazaniem do cesarki...
wyjezdzalismy z parkingu i chwile przed chlopaczek musial wyskoczyc z okien centrum handlowego lezal na chodniku, ochroniarze zaczeli biegac wokol, przybiegli straznicy miejscy, po drodze mijalismy karetke. straszne...
http://www.wiadomosci.bielsko.in fo/0,0,0,4134,0,smiertelny-wypadek-w-centrum,artykul,serwis.ht ml
a pozniej gin. wszystko ok, zastanawialam sie rano czy mala dobila juz do 2kg, tymczasem moja panna tak sobie pofolgowala, ze wazy 2194 gramy wielkoludek. pokazalam wskazanie do cesarki, ale gin nadal kreci nosem tym razem stwierdzil, ze brzydkie pismo, nie da sie odczytac i on chce na maszynie pytalam czy jesli faktycznie bedzie cesarka to ustala sie jakis termin "eee nie, w dniu terminu zglosi sie pani na porodowke" uwielbiam go za taaaakie luzne podejscie. mam 14 kg na plusie nastepna wizyta za 22.04

aaa i jesli ktoras szuka fajnego filmu bardzo polecam Broken (obecnie w Heliosie w kinie konesera)
http://www.filmweb.pl/film/Broken-2012-637831

za wizyte i dla Nelci, ciekawe ile mój szkrab już waży.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wiesz co, myślę, że po prostu masz bardzo ukrwione te okolice stąd tak mało miejsca... Jedna rzecz, że Przemek uciska, druga, że pessar tam siedzi... Ale pessarem na pewno sobie poradza, nie martw się. I pewnie jak się go wyjmie to i tabletki będzie łatwiej wepchnąć Swoją drogą nienawidzę nic aplikować dopochwowo
Też mi sie tak wydaje.
A co do tabletek też kiedyś je miałam i strasznie ich nielubie jak każdych dowcipnych.

Cytat:
skorzystam jeszcze z okazji, ze wszystkie rano pewnie przeczytacie te wiadomosc. chcialam zlozyc swiateczne zyczenia!

Żeby Wielkanoc w tym roku,
przyszła z sukcesem u boku.
Aby żyło się Wam zdrowo,
prywatnie i zawodowo.
Wielu, wielu chwil radosnych
i cudownej, ciepłej wiosny!!!

zycze ja i Nelcia
Dziękujemy i wzajemnie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny (szczególnie Axella), bo mnie zaraz coś trafi. Nocny apel

Leżenie to LEŻENIE. Nie latanie do lidla i robienie ciast na święta.
Naprawde chcecie skończyć tak jak ja? Wiecie ile czasu dziennie siedzę (tak. siedzę.)? Jakieś 10min żeby się zupą nie zalać przy obiedzie

To jest taki śmiech przez łzy ale patrzcie na mnie i vil. Da się? Da się.
Łazienka, prysznic, herbata.
Jakby lekarz kazał polegiwac to by kazał polegiwac. Leżenie to leżenie.
Dlatego ja staram sie leżeć...kapiel, jedzenie i suku i wracam do łóżka.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A nie tylko przy pracach które wymagają wysiłku fizycznego albo pracy przy komp?!
Ja przy tej obecnej nie odwiedzałam, ale to jak wiadomo inna bajka, ale kiedyś w innej też nie. W dwóch pozostałych owszem bo wymagały pracy przy komp.
Nie wiedziałam, bez kitu :/ To jest tylko do wglądu pracodawcy? Ewentualnie tych co sprawdzają warunki pracy i sanepidu ?

Piotruś ma dużo wód i go ochroniły, jak nic złego się nie dzieje to tylko się cieszyć
Tak jak dziewczyny pisały zdolność do pracy musisz mieć do każdej i pracodawca powienien Ci jeszcze kase oddać za to zaświadczenie z tego co wiem.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
aaś, super, masz rację, tylko spróbuj sobie poleżeć przy 2 latku. Ja teraz też powinnam do końca ciąży leżeć. I może leżę 2 godziny dziennie. Resztę czasu po prostu staram się oszczędzać, a i to nie zawsze wychodzi. Ciąża jest bardzo ważna owszem, ale nie każdy może sobie na leżenie pozwolić. Ja bym musiała się do szpitala położyć, żeby leżeć. Wtedy bym leżała chyba tylko.

Właśnie to mówiłam do Tż ostatnio, ,że ja to spoko bo mogę sobie pozwolić ale nie wyobrażam sobie mieć dziecko i nakaz lezenia. Przecież to miewykonalne.

Cytat:
nooo

tak mi się marzyło, że ostatnie dwa miesiące ciąży spędzę na spacerach, na świeżym powietrzu, w słoneczku po całej tej zimie

Ciesz sie , że wogole możesz spacerować...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 10:36   #3707
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
O Ash, fajnie, że jesteś
właśnie się zebrałam, żeby zamówić sobie oleje do masażu i myślę do czego je później przelać i tak pomyślałam czy takie opakowanie będzie dobre http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Szk...ozownikiem/425 co myślisz?
Buteleczka super, ale bardziej na jakiś krem czy coś o gęstszej konsystencji. Myślę, że oleje będą Ci ciekły po butelce jak będziesz chciała trochę wycisnąć...więc równie dobrze możesz w zwykłej buteleczce pomieszać i wylewać odp. ilość na dłoń. Przynajmniej się nie będziesz wkurzać, że kasę na głupie opakowanie. Ja bym proponowała butelkę ze sprayem, wtedy możesz się psikać bezpośrednio na ciało i nie będzie wycieków na butlę
Stary 2013-03-29, 10:38   #3708
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Ach te nasze hormony Pewnie waga podana przez lekarza byłaby podobnie miarodajna jak te kalkulatory - margines błędu jest duży. Najważniejsze, że Antoś ma wymiary na swój wiek (różnice w pomiarach różnych części ciała są normalne, a u Was to tylko kilka dni, więc jest świetnie).

Taka beksa się zrobiłam teraz, że aż wstyd Wczoraj wysypałam wszystkie patyczki kosmetyczne, większość do mokrej wanny i z tego właśnie powodu zaczęłam wyć
Stary 2013-03-29, 10:42   #3709
Veronic
Wtajemniczenie

witam w Wielki Piątek

pogoda oczywiście dobija, jak zwykle nic mi się nie chce

mam okropne odrosty i coś wypadałoby z nimi zrobić bo straszę

3majcie się ciepło

---
wczoraj też mi się nic nie chciało, więc nawet masażu krocza nie wykonałam
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 10:43   #3710
ankaaa206
Wtajemniczenie

Hej hej, u nas z rana pracowicie, bylam dziś z tż w kauflandzie, kolejki taaakie długie i oczywiście nikt nie pomyślał żeby ciężarówkę puścić, tz się wkurzył bo stał w kolejce ponad 5 min a tam jest tak że wtedy 5 zł się dostaje za to i poszedl opierniczyć babę że żona w ciąży stoi, nikt jej specjalnie nie widzi i że mają mu piątaka dać za stanie, dali i przepraszali że to się więcej nie powtórzy
potem w piekarni kolejka kilometrowa, w połowie mi się słabo zrobiło i musiałam wyjść, jakaś babka się oburzyła czemu mnie nikt nie puścił w kolejkę oj jaja jak berety z samego rana.
Teraz powoli ogarniam mieszkanie, robię śledzie na obiad i odpoczywam i leżę o!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 10:43   #3711
Ashyshqa
Zakorzenienie

O, mają taką samą z atomizerem :http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Szk...atomizerem/315

Choć ja bym wolała chyba plastikową, bo lżejsza i łatwiej olej z niej spłukać, bo wiadomo, że łapska będą tłuste Taka np:
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Butelka-125-ml/355

A jakie oleje mieszasz?
Stary 2013-03-29, 10:44   #3712
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Taka beksa się zrobiłam teraz, że aż wstyd Wczoraj wysypałam wszystkie patyczki kosmetyczne, większość do mokrej wanny i z tego właśnie powodu zaczęłam wyć
ah te hormony nasze, dziś wylałam rano kakao na wyprasowany świąteczny obrus i sie poryczałam, tz zdębiał bo nie wiedział co się stało

Julka
Stary 2013-03-29, 10:44   #3713
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Buteleczka super, ale bardziej na jakiś krem czy coś o gęstszej konsystencji. Myślę, że oleje będą Ci ciekły po butelce jak będziesz chciała trochę wycisnąć...więc równie dobrze możesz w zwykłej buteleczce pomieszać i wylewać odp. ilość na dłoń. Przynajmniej się nie będziesz wkurzać, że kasę na głupie opakowanie. Ja bym proponowała butelkę ze sprayem, wtedy możesz się psikać bezpośrednio na ciało i nie będzie wycieków na butlę
ja kupuje za 2 zł w rossmanie taki pojemniczke podróżny z pompką na 100 ml - bardzo wygodny
Stary 2013-03-29, 10:45   #3714
MoTyleKsw
Zakorzenienie

http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...122164218.html

może któraś skorzysta

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-03-29, 10:46   #3715
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no dokładnie! wcześniej to jeździliśmy dwa razy w miesiącu na zakupy i się płaciło po 200 coś zł. A teraz idę po głupi chleb i coś do chleba i nie ma 30 zł w portfelu, o większych zakupach już nie wspomnę.

karolina za zakupy

candance dla Twojego maluszka, dużo już waży

Magiusia za wizytę
dzisiaj zrobilismy zakupy a'la świąteczne, same pierdoły tylko bez mięsa, ryb i innych i prawie 150 zł poszło, to jest chore...

Julka
Stary 2013-03-29, 10:51   #3716
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
wychodze juz po zakupach,ide odstawic wozek a tam nie ma pieniazka
w tym momencie skumalam po ca ta wiesniara sie uwalila tak na ten koszyk, pewnie czyms wypchnela kaske i poszla w chu.. nawiedzone scierwo
no miało ścierwo szczęście, że w brzuch cię nie trafiło... ja bym awanturę zrobiła...
przypomniała mi się moja koszykowa historia jakaś durna stara wieśniara wykorzystała chwilę mojej nieuwagi i przełożyła moje torby z wózka do swojego... ja tak patrzę... ło so chozi i widzę, że moje rzeczy są teraz w koszyku, z którego wystaje taki żeton koszykowy. i widzę obok koszyk tej krowy z moim pieniążkiem... tutaj daje się albo 1 albo 2 euro do koszyka, więc kaska ładna, ale ja tego nie robię, bo mam jakąś zagraniczną monetę, równowartość paru centów, która mi zastępuje właśnie taki żetonik no i uprzejmie tą panią informuję, że jej numer nie wyszedł, bo kasy z tego to nie będzie... a ona się zarzeka, że ona nic nie zrobiła i o co mi chodzi i spierdzieliła migusiem się pewnie bardzo zawiodła, jak potem odkryła zdobyczny pieniążek. cóż, ja mam z tego teraz dużo ładniejszy żetonik
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 10:54   #3717
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no miało ścierwo szczęście, że w brzuch cię nie trafiło... ja bym awanturę zrobiła...
przypomniała mi się moja koszykowa historia jakaś durna stara wieśniara wykorzystała chwilę mojej nieuwagi i przełożyła moje torby z wózka do swojego... ja tak patrzę... ło so chozi i widzę, że moje rzeczy są teraz w koszyku, z którego wystaje taki żeton koszykowy. i widzę obok koszyk tej krowy z moim pieniążkiem... tutaj daje się albo 1 albo 2 euro do koszyka, więc kaska ładna, ale ja tego nie robię, bo mam jakąś zagraniczną monetę, równowartość paru centów, która mi zastępuje właśnie taki żetonik no i uprzejmie tą panią informuję, że jej numer nie wyszedł, bo kasy z tego to nie będzie... a ona się zarzeka, że ona nic nie zrobiła i o co mi chodzi i spierdzieliła migusiem się pewnie bardzo zawiodła, jak potem odkryła zdobyczny pieniążek. cóż, ja mam z tego teraz dużo ładniejszy żetonik
co za ludzie...

Julka
Stary 2013-03-29, 10:57   #3718
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Nie mogłam wpaść wczoraj, więc dzisiaj Wam na szybkości piszę co i jak z moim szkrabikiem.

Kubuś pozostaje Kubusiem, leży sobie wygodnie główką do dołu i skutecznie naparza mamusię kopytkami po żebrach. Waży 1517g (+- 221g)- lekarz stwierdził, że to taki większy średniaczek TP niby się zmienił na 6.06 (wg OM jest 12.06), ale lepiej się tym nie sugerować
Wstydzioch mały nie dał sobie ładnego zdjęcia zrobić, ale i tak mamy 3 plus płytkę z nagraniem USG.
Wskazań do cesarki nie mam, więc jak wszystko pójdzie dobrze to rodzę sn.
Przepływy ok, ilość i stan wód ok.
Szyjka ok (tyle mi powiedział, że ok i że powinna wytrzymać do czerwca). Mimo wszystko mam się więcej oszczędzać.

Co do wymiarów Małego, to generalnie wszystko ma ponad normę. Wizyta była w 29t1d, a :
- główka: 30t6d
- brzuszek: 29t4d
- kość udowa: 30t3d
- wymiar dwuciemieniowy (co to jest?!?): 31t6d.
W każdym razie mam się niczym nie martwić, nawet tymi rozbieżnościami. Ale Wasze Maluchy chyba nie miały aż takich rozbieżności, co?!?
Jedynie zaniepokoiła mnie moja waga, a raczej jej gwałtowny wzrost mimo, że się nie objadam i dostałam skierowanie na hormony tarczycy. Właśnie siedzę i czekam na wyniki. Jak tylko je dostanę mam przesłać mailem ginowi i będziemy myśleć co dalej.
I od teraz wizytujemy co 2 tygodnie.
Tak więc Jenny- jak jesteś tutaj, to proszę wpisz mi wizytę na 11.04.

Uciekam, bo muszę do lekarza z siostrą lecieć.

Do później!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-03-29 o 10:58
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 10:58   #3719
Mysia mysz
Zakorzenienie

andrut gotowy dorysowałam procesy do magisterki i czekam teraz na opinie promotora

a teraz kawusia i bierzemy się za sernik
Stary 2013-03-29, 10:58   #3720
sharpnowaja
Zakorzenienie

Atena za wizytę

Mysia za ciuszki, body z batmanem boskie

pawie oczko za załatwienia

Jenny za 31 tc

karolina za wizyte
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości