Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-29, 18:40   #4171
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie dam rady nadrobic..

Potrzebuje Waszej pomocy.. moze ktoras z Was miala podobny problem..
Zosia nie chce jesc z cycka.. do tej pory nie bylo zadnych problemow, a teraz wezmie kilka lykow i placze.. a jak juz zacznie plakac to nie ma opcji zeby zlapala cyca znowu.. jak odciagne i dam butle to wcina, po butli potrafi nawet cyca possac, ale tez chwila i placz nie chce przestawac karmic piersia, ale nie wiem juz co robic..

ja tak miałam, przeszło samo. Identycznie z butli moje ciągła a z cycka nie chciała trwalo to ponad tydzien dawalam butle albo uspokajalam smokiem i próbowałam potem (jelsi dala sie uspokoic) i chyba nic CI na to nie poradze ....
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lady, kochana, z kolorowych: http://cocolita.pl/technic_electric_beauty.html np taka. Tania, a pigmentacja jest super, mam takie palety i bardzo je lubię.

A jeśli chodzi o pędzle, to powiedz mi, w jakiej kwocie chcesz się zamknąć.

Bokeh
, Katowice. A jeśli chodzi o Warmię i Mazury, to tak naprawdę większość województwa to Warmia, ale wszędzie myślą, że Mazury (cóż, nie bez powodu Warmia jest pierwsza w nazwie) i pewnie byłaś na Warmii w rzeczywistości, a nie na Mazurach.
byłam hmmm na takim 10 dniowym rejsie na żaglach od giżycka do Mikołajek

i dostaniesz za wklejanie mi tu tej strony ! juz o niej zapomnialam (zamówiłam sobie z niej revlona <3) a teraz zaś siedze i przeglądam....

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-03-29 o 18:44
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:42   #4172
mala_19kw
Zakorzenienie

Black-a mogę cię prosić żebyś mi podała linka do tych naturalnych kosmetyków?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:46   #4173
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
W bujaczku/foteliku z tego co wiem do 2h dziennie? Tak samo chyba jest z tą huśtawką co pytalam Was dzisiaj.
Ja to mam w ogóle paranoję jeśli chodzi o kręgosłup Małej i nie wiem jak do tego wszystkiego podchodzić, nie chcę jej "zepsuć"
w takim razie na co jeszcze uwazasz, co byś odradzała?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja tak miałam, przeszło samo. Identycznie z butli moje ciągła a z cycka nie chciała trwalo to ponad tydzien dawalam butle albo uspokajalam smokiem i próbowałam potem (jelsi dala sie uspokoic) i chyba nic CI na to nie poradze ....

byłam hmmm na takim 10 dniowym rejsie na żaglach od giżycka do Mikołajek

i dostaniesz za wklejanie mi tu tej strony ! juz o niej zapomnialam (zamówiłam sobie z niej revlona <3) a teraz zaś siedze i przeglądam....
żeglarka?
Stary 2013-03-29, 18:49   #4174
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mała, jakich naturalnych kosmetyków? Mówisz o ZSK?

Bokeh, sorry. Haha. Ja jestem ich stałą klientką, nawet dokładają mi już dodatkowe przedmioty do zamówień, bo zawsze zamawiamy z siostrą na spore kwoty.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:59   #4175
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Mała, jakich naturalnych kosmetyków? Mówisz o ZSK?

Bokeh, sorry. Haha. Ja jestem ich stałą klientką, nawet dokładają mi już dodatkowe przedmioty do zamówień, bo zawsze zamawiamy z siostrą na spore kwoty.
O właśnie o to mi chodzi
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-03-29, 19:00   #4176
meneq
Zakorzenienie

Przepraszam, ze tyle kazalam Wam czekac.
Piesek byl brokulami karmiony!!

U mnie wspanialy wieczor. Tz mial pozegnalna impreze z ekipa z pracy, na ktora zabral nas obie. Odciagnelam dla Yae pokarm, ale nie przydal sie.
Bardzo plakala jeszcze w samochodzie, juz myslalam, ze do domu wracac bedziemy, ale nakarmilam tuz przed wejsciem do knajpy i zasnela. Mimo, ze halas byl niesamowity, to przespala ok 3godzinna kolacje. A ja po konsultacji z lekarzem piwo wypilam, alez mi smakowalo. No i najadlam sie smakolykow az po same uszy.
A po powrocie sie poprzytulalismy, pierwszy raz po porodzie.
black racje mialas, po porodzie doznania nieporownywalnie lepsze.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 19:09   #4177
szklanka19
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Deli chyba naprawdę nas czekają święta bożego narodzenia :P

Bokeh, Blogerko, takie, koralowa i turkusowa, jeszcze miętową zamówię <3 i może brzoskwiniową?
http://allegro.pl/zwiewna-spodnica-m...116944885.html
Chabrowa

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Urodziłam, urodziłam Ania urodziła się 11 lutego, miała 3260 g i 55 cm, 10 pkt, właśnie wisi u cyca bo oczywiście jak przystało na matkę weterankę piersiową drugi dzieć też jest karmiony piersią, na początku było trochę problemów z kp ale szybko wyszłyśmy na prostą
Podczytuję was na bieżąco na komórce ale się nie udzielałam bo doszłam do wniosku że chyba się nie umiem zadomowić w wątku Kiedy któraś ze "starego" składu szła rodzić wszystkie trzymały kciuki, interesowały się porodami, a moja cesarka przeszła bez echa, dopiero sporo później się Lady i chyba Szklanka zaczęły pytać co tam u mnie ale nie miałam możliwości odpisać bo dostęp do neta miałam wtedy tylko na marnej komórce (dzięki dziewczyny ). W sumie to rozumiem bo większość z was pisała od samego początku a ja przyszłam późno chociaż się starałam pisać jak najwięcej...
No witaj w końcu Długo byłyście w szpitalu? Szybko doszłaś do siebie? Pisz tu z nami, fajnie się z Tobą dyskutowało No i jak Grześ się czuje jako starszy brat? Ania się wdała w brata i też tak ładnie śpi?

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Na zator kazała mi przed karmieniem przez 30 min ogrzewać pierś i wdychać oksytocynę i ruchem wyczesującym lekko masować ten zator, a po jedzeniu przyłożyć na pół godziny kapustę i mrożonkę.
No i piję herbatę z szałwi na obniżenie ilości mleka, bo mam go za dużo

Tak mnie zastanawia jedna rzecz - ile i z czym jadłaś tę pietruchę?
Wow, o wdychaniu oksytocyny pierwsze słyszę, dostałaś na receptę? A szałwia mi się kojarzy z bolącym zębem bo kiedyś płukałam jak mi się zapalenie zrobiło i jeszcze goździki

A pietruchę jadłam...po prostu Robiłam sobie kanapki i obok na talerzu garść pietruszki. Siedziałam przed tv i skubałam listki zamiast chipsów Do obiadu też i obowiązkowo wiecheć na kolację - robiłam sobie zestaw przekąsek, kanapki a w miseczce jabłka, marchewka i pietruszka i schodziło mi tego 1-1,5 pęczka dziennie Mój mąż mi kiedyś w doniczce kupił to całą zjadłam w dwa dni, tak mi zielona pietruszka smakuje wiem, jestem obłąkana
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-29, 19:09   #4178
mala_19kw
Zakorzenienie

.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-03-29 o 19:19
Stary 2013-03-29, 19:10   #4179
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
w takim razie na co jeszcze uwazasz, co byś odradzała?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

żeglarka?
nieee w technikum mielismy taki wyjazd pod koniec roku :P fajnie bylo spanie na żaglach i takie tam

no i wpadłam w ta strone... kurcze o ile z podkłądem kolrem nie miałam problemu bo zawsze biore najjaśniejsze to znalazłam sobie korektor z artdeco (maja rewelacyjne lakiery) i nie wiem jaki kolor :/
Stary 2013-03-29, 19:16   #4180
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Black, super, dzieki, bardzo mi sie podoba i cena! Kupuje
Nad pedzlami myslalam takimi?
http://allegro.pl/sleek-zestaw-pedzl...134508618.html
jak myslisz? Pamietam, ze ktoras z dziewczyn jeszcze na poczekalni dawala linka do fajnych pedzli, tam bylo ich chyba wiecej, mialam zapisane ale mi sie to ulotnilo gdzies
A budzet tak do 50zltakze mozesz tez podrzucic linka

Kija, fajnie, ze sie odezwalas w koncu i czesciej pisz!!!

Debrah, gatunkowo wydaje mi sie, ze sa dobretzn nie mam porownania z innymi takimi kieckami, ale material jest lejacy, dosc ciezki, pod spodem krotka podszewka, wygladaja super

Maly tez mi dzisiaj cyca wypluwa? Ale chyba za duze cisnienie bo przy tym sie krztusi tez, nie wiem, czy to nawal czy co, ale przelalo mi wkladke w staniku

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 19:18   #4181
mala_19kw
Zakorzenienie

http://cocolita.pl/technic_high_ligh...swietlacz.html

Black widziałam to u ciebie chyba. Na długo starcza? Bo się napaliłam na niego
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-29, 19:41   #4182
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Zosia nie chce jesc z cycka.. do tej pory nie bylo zadnych problemow, a teraz wezmie kilka lykow i placze.. a jak juz zacznie plakac to nie ma opcji zeby zlapala cyca znowu.. jak odciagne i dam butle to wcina, po butli potrafi nawet cyca possac, ale tez chwila i placz nie chce przestawac karmic piersia, ale nie wiem juz co robic..
Własne weszłam, żeby napisać o tym samym. Piotruś od trzech dni ma problem z jedzeniem z piersi, nie wiem o co kaman bo nigdy tego niebyło, jak się przyssał po porodzie tak bezproblemowo się karmiliśmy ( nie licząc przeogromnego bólu sutków przez 1,5 miesiąca) a dzisiaj to już w ogóle masakra , wystarczę, że położę go w pozycji do karmienia i jest prawie, że histeria , no to daje smoczek ( co syn mój nigdy smoczka nie lubił) uspokaja się i znów próbuje i tak w kółko, po może 6 takich podejściach udaje mu się chwycić i trochę pojeść, ale wystarczy, że na chwile puści pierś bo np. bączek i cała historia od nowa się zaczyna . mleka jest tyle co zwykle, znaczy duużo i nie wiem dlaczego tak się dzieje. Możliwe jest, że to reakcja po szczepieniu? Nie wiem, może on sobie kojarzy pierś właśnie ze szczepieniem, bo dałam mu bezpośrednio po na uspokojenie. Ciekawe co będzie w nocy? Przecież on mi się zagłodzi jak tak dalej będzie A dodam jeszcze, że poza tym zachowuje się normalnie, śmieje się, gada i nie widać, żeby oś mu dolegało.

Wyjrzałam właśnie za okno i niejedno Boże Narodzenie może zazdrościć tegorocznej Wielkanocy pogody

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 19:42   #4183
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mała, tak, mam go, używam do każdego makijażu od połowy stycznia i końca nie widać - w buteleczce nie ma żadnego zużycia, więc przypuszczam, że starcza na lata. Jego się kładzie bardzo niewiele na twarz, a pojemność jest duuuża.

Lady
, te pędzelki są do bani. Lepsze będą np takie: http://allegro.pl/pedzle-do-makijazu...108181876.html
Stary 2013-03-29, 19:46   #4184
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
nieee w technikum mielismy taki wyjazd pod koniec roku :P fajnie bylo spanie na żaglach i takie tam
/

a już myslałam mnie tż zaraził żeglarstwem
Stary 2013-03-29, 19:56   #4185
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Mała, tak, mam go, używam do każdego makijażu od połowy stycznia i końca nie widać - w buteleczce nie ma żadnego zużycia, więc przypuszczam, że starcza na lata. Jego się kładzie bardzo niewiele na twarz, a pojemność jest duuuża.

Lady
, te pędzelki są do bani. Lepsze będą np takie: http://allegro.pl/pedzle-do-makijazu...108181876.html
O to musi być koniecznie mój Po świętach robię sobie kosmetyczną paczkę na samą myśl dostaje małpiego rozumu
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-29, 20:00   #4186
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black wielkie dzieki!!!
Ostatnie pytanie, bo ja taki laik doscten rozswietlacz w plynie ma taka sama 'funkcje' co kulki rozswietlajace? I juz wiecej nie mecze

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Mala, ja tak samo z tymze ja zakupy jutro robie haha

Stary 2013-03-29, 20:00   #4187
meduzza
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40040940]SIlver, bardzo te czółenka koturnowe ładne i też takie lubię ja w ccc oglądałam, o takie:

http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/clarabarson/306035

Dziewczyny, które mają siurki:

http://www.peticado.pl/pl/oferta/akc...zek-na-ptaszek

pieję [/QUOTE]
Dobre I to tak na poważnie?!
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi w sprawie maty - a jak myślicie, jaka cena jest rozsądna za używaną?

Bokeh: literki śliczne <3 jak je zamierzasz przymocować, do czego?
Też kiedyś kupię Amelce, tylko jeszcze nie mam pomysłu co zrobić z nimi.
O nie! Mnie się też te literki podobają! Kurczę tylko dłuższego imienia nie mogłam wybrać-Julianna
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

a w ogole dziewczynyyyyyyyyyyyyyy w telewizji bedzie kevin sam w nowym jorku w niedziele na tv4. Wiec chyba na prawde ubiore choinke
No ja mówie. Dziś miałam pierogi z kapustą i grzybami i barszcz na obiad
Cytat:
jakie spódnice?

Ja mam jedną taką do kostki pudrową ale tż jej niecierpi mówi że wyglądam jak w worki na kartofle
TŻtem się nie przejmuj, mojemu też się nic nie podoba Mam taki płaszczyk grzybek taka fuksja, kocham go a on nie chce ze mną iść jak mam go założyć
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Cały dzień mam się o to zapytać i ciągle mi ze łba wypada
czym obcinacie maluszkom paznokietki?! Mały się wczoraj podrapał straszliwie (pierwszy raz, do tej pory same mu pazurki się wykruszały....) i musimy obciąć, ale się boję no i nie wiem, mam mini - nożyczki i mini - obcinaczkę?
Tylko nożyczkami i to co tydzień tak szybko rosną te pazury...
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Urodziłam, urodziłam Ania urodziła się 11 lutego, miała 3260 g i 55 cm, 10 pkt, właśnie wisi u cyca bo oczywiście jak przystało na matkę weterankę piersiową drugi dzieć też jest karmiony piersią, na początku było trochę problemów z kp ale szybko wyszłyśmy na prostą
Podczytuję was na bieżąco na komórce ale się nie udzielałam bo doszłam do wniosku że chyba się nie umiem zadomowić w wątku Kiedy któraś ze "starego" składu szła rodzić wszystkie trzymały kciuki, interesowały się porodami, a moja cesarka przeszła bez echa, dopiero sporo później się Lady i chyba Szklanka zaczęły pytać co tam u mnie ale nie miałam możliwości odpisać bo dostęp do neta miałam wtedy tylko na marnej komórce (dzięki dziewczyny ). W sumie to rozumiem bo większość z was pisała od samego początku a ja przyszłam późno chociaż się starałam pisać jak najwięcej...
Pisz, pisz, pamietam, że masz dużą wiedzę na temat kp a pewnie i na inne tematy
Cytat:

Ojj u mnie się tak skończyło karmienie piersią, uważaj i nie poddawaj się, bo ja muszę teraz odciągać miliard godzin dziennie;/
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

A pietruchę jadłam...po prostu Robiłam sobie kanapki i obok na talerzu garść pietruszki. Siedziałam przed tv i skubałam listki zamiast chipsów Do obiadu też i obowiązkowo wiecheć na kolację - robiłam sobie zestaw przekąsek, kanapki a w miseczce jabłka, marchewka i pietruszka i schodziło mi tego 1-1,5 pęczka dziennie Mój mąż mi kiedyś w doniczce kupił to całą zjadłam w dwa dni, tak mi zielona pietruszka smakuje wiem, jestem obłąkana
E tam obłąkana, uwielbiam pietruchę!!

Robimy test małej-przez 3 dni będzie jadła tylko MM NAN sensitive (straszne problemy brzuszkowe mamy) i z tej okazji piję Redsa żurawinowego- mówię Wam, już mam banię
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 20:01   #4188
badziabadzia
Zakorzenienie

Blogerka, my wlasnie niedawno przeszlysmy skok wiec u nas to chyba nie to..

Bokeh, u Was wrocilo do normy?

Insolito, czyli jest nas wiecej.. oby nasze dzieciaczki szybko wrocily do siebie..
Stary 2013-03-29, 20:13   #4189
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lady, tak, a nawet jest bardziej widoczny, bo on daje dość mocny efekt. Tylko nakłada się go palcami - ja aplikuję odrobinę na dłoń, po czym biorę na palec i wklepuję w kości policzkowe, skroniowe, pod łuk brwiowy itp itd. Można go też użyć jako rozświetlającą bazę pod cienie.

W ogóle ciekawi mnie, ile z Was używa matującego podkładu i pudru, gdy w rzeczywistości powinnyście używać rozświetlających. Kobiety boją się tych drugich, a nie wiem, dlaczego, bo dają przepiękny efekt zdrowej skóry.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-29 o 20:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-29, 20:24   #4190
badziabadzia
Zakorzenienie

Ehhh, ja to bardzo rzado pudrow uzywam.. chyba dlatego wlasnie, ze nie wiem jaki bylby odpowiedni do mojej cery
Stary 2013-03-29, 20:29   #4191
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, na revlona ostatnio promocja na gruponie czy gruperze byla, za 20zlmoja siostra zamawiala.

Black, ja uzywam matujacych po czym rozswietlam wlasnie kulkami. I chyba sie tez skusze na ten rozswietlacz heh, musze uzupelnic kosmetyczke a jak juz zamawiam i place za przesylke to cos jeszcze wypada domowic prawda?

Stary 2013-03-29, 20:33   #4192
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

heh ja Ci powiem co jest powodem- smoczek niestety
wszyscy trąbią,że dzieci karmione piersią nie powinny ssać smoczka ani pic z butelki- powinno się je karmić łyżeczką lub z kubeczka
mi to mówiła położna ,że dzieci w ten sposób często odrzucają pierś i niestety zaburza to prawidłowe ssanie
ja mam dokładnie to samo- Leo pije mój pokarm z butelki a potem jest problem by dobrze złapał pierś, pierwszy objaw- nie otwiera tak szeroko dziubka jak do cycka
moje pierwsze dziecko piło wyłącznie z piersi i on zupełni inaczej ssał pierś i miał usta ułożone niż Leo
za wiele nie poradzimy jeśli dajemy butelke, same sobie jesteśmy winne
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 20:36   #4193
BlackSanctum
Zakorzenienie

Generalnie jest tak, że na te partie twarzy, które się przetłuszczają, należy nałożyć produkty matujące, bo rozświetlające spotęgują efekt święcącej się skóry i będzie to wyglądało tak, jakby twarz była całkiem tłusta.

Natomiast, jeśli cera jest sucha bądź się nie świeci (czyli np normalna), to powinno się używać podkładów rozświetlających, które nadadzą jej blasku i ukryją właśnie tę suchość czy brak życia.

Ja mam tę drugą cerę, suchą, i naprawdę ubóstwiam produkty rozświetlające, nienawidzę efektu płaskiej maski, jaki nadają mojej twarzy produkty matujące.

Jeśli macie problem z doborem, to opiszcie mi, jak wygląda Wasza skóra, pomogę wybrać odpowiedni rodzaj podkładów i pudrów.

Jak zamawiacie na cocolicie, to polecam bazę pod cienie Artdeco, wg mnie najlepsza, a mają w bardzo dobrej cenie, ja kupowałam w Douglasie za 35zł.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-29 o 20:37

REKLAMA
Stary 2013-03-29, 20:39   #4194
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wrzuciłam do klubu zdjęcia małego, nakręciłam też filmiki muszę wrzucić na yt

dziewczyny, przeglądam wizaż ,wątek przyjmę oddam i klientka pisze,że jest w ciężkiej sytuacji finansowej i prosi o reczy dla przyszłego dziecka cytuje

-wózek (najchetniej z nieskrętnymi kółkami)
-łóżeczko (najchętniej zwykłe-nie kołyska i z opcją wyjęcia szczebli)
-przewijak (może być sam w sobie bez stojaka)

zapala mi się lampka bo ja pomagałam wiele razy osobą biednym i żadna z nich nie miała wymagań typu sketne koła w wózku,,wyjmowane szczebelki
ech....... co się dzieje
ostatnio facet pod marketem poprosił mnie o jedzenie dałam mu mleko i bułkę bo to miałam luzem a ten mi samochłód opluł,że stać mnie na więcej skoro takim autem jeżdzę zaczął mnie wyzywać itp w końu się zdenerwowałam i powiedziałam,że na policję zadzwonię to się odczepił
Marsi Leo cud miód i orzeszki, zresztą wszystkie dzieciaki super, nie mam kiedy nawet skomentować w klubie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Udało nam się jeszcze wrócić do domu ale mam skierowanie do szpitala jakby było gorzej. Oskar ma skurcz płucek przez nadmiar flegmy. Nie może złapać oddechu dlatego występują skurcze. Dostał antybiotyk. Syrop nadal stosować. Probiotyk podawać i robić od 3 do 5 razy dziennie inicjacje. Wybaczcie że pisze chaotycznie ale jestem zmęczona po całym dniu szukania(bez efektów) pomocy dla dziecka i zestresowana tym wszystkim. Za dużo jak dla mnie na dzisiaj. Jutro napisze o tym udanym cudzie zarejestrowania go do lekarza.

Dziękujemy za kciuki. Kochane jesteście. Teraz trzymajcie za szybki powrót do zdrowia.
Doczytałam ci i jak. Dobrze że udało się znaleźć pomoc

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Wiem ze zaraz zostanę skrytykowana ale chyba mam sposób na kolkę.
Moja siostra z pierwszym dzieckiem też przechodziła kolki, akurat jej mąż jeździł karetką i pielęgniarka kazała przepajać małego wodą z miodem (miód jest silnie uczulający, dobry na jelitka) i od kiedy przepajamy nie ma kolki tzn 4 dzien, wcześniej jak się zbliżała godzina 0 dawałam jej czopka aby złagodzić, te kilka dni jest bez czopków i krzyku, mam nadzieję że już tak zostanie.
Bączki są często i takie delikatne.

Szaja proszę o litość dla mnie za ten miód
Tu trzeba też uważać na laseczkę jadu kiełbasianego, bardzo niebezpieczne dla niemowlaków.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Nawijko mój ma tak samo, jak jest już mocno śpiący to z tego zmęczenia płacze, cycka łapie i puszcza i zanosi się przy cycku płaczem jeszcze bardziej. Ja myślę że może dlatego że chciałby sobie pociumkać a nie jest głodny i denerwuje się że mu leci mleko jednak bo on by chciał tylko się wyciszyć i zasnąć przy tym cycku. No a u mnie sytuacja jest o tyle gorsza że mój nie chce smoczka absolutnie!
O rany mój tak samo. Czasem nie mam już sił i cierpliwości.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Nikomu nie życzę zapalenia płuc... mam wrażenie że już nie wyjdę z tego
Jest tragicznie , a tż poszedł na nockę , mamam musiała już do domu pojechać , jestem sama z Blanką , a ja już mam mroczki przed oczami

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40040001]Cholera, ale wyrżnęłam właśnie. Cudem paluchów nie połamałam - pośliznęłam się, zaryłam nogą o bujaczek (mała uryczana od razu, wystraszyła się bardzo ;/), pojechałam jak długa prosto na szafę i lewymi palcami ręki centralnie w drzwi, takimi wyprostowanymi. krwiaki mam pod paznokciami, boli jak szlag, ruszać mogę i tyle, ale przebierałam małą teraz i ledwo, ledwo[/QUOTE]

Ała ... Bidula

Cytat:
noo mi też już meega głupio :/ już mu nawet powiedziałam żeby mi do skrzynki wkładał paczki żeby nie musiał wchodzić... wypełniłam nawet taki dokument upowazniajacy no ale dalej chodzi na góre

no i zdjęcie co kupiłam a drugie troche wiosny dla Was ode mnie
Śliczności

Dziewczyny tak pędzicie że ledwo nadrobiłam,
Współczuję przejść z tżtami. Niektórzy to chyba niedorośli do swojej roli
Piękne zakupy w lumpkach robocie, ja też polowałam ostatnio, ale tylko trochę bodziaków kupiłam. Muszę się znów wybrać.
Misio wczoraj skończył 10 tygodni Ale ten czas leci.
Dziś miał ciężki dzień, ale popołudniu już fajnie było. Poszliśmy też na spacerek po 17, o 19 kąpiel i od 20 ładnie śpi.
Podobają mi się te palety kolorowe, kusicie, chyba będę musiała sobie jakąś kupić.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 21:26   #4195
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

U nas też takie jaja co jakiś czas z karmieniem - nie podaję butli, więc to nie to. Pytałam na wątku o kp i ponoć to taki etap, wiele dzieci przechodzi takie histerie cyckowe.

Black, mam jasną skórę z piegami, niebieskawy odcień ogólnie, bez naczynek, szaroniebieskie oczęta.

Palec mnie boli jak szlag, nie mogę za bardzo go zginać - jak piszę na klawiaturze to w miarę, ale nie zegnę właśnie :/ leciuteńsko opuchnięty, jak dotykam to w środkowym stawie kość mnie boli. Wybiłam czy co?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Pochwalę się - pierwszy raz dzisiaj kurczaka w galaretce robiłam najlepsze, że ja nie lubię, niech tż oceni
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 21:29   #4196
Debrah
Zakorzenienie

czeeeekam na moją pierwszą aukcję ze snajperem, zostało 26 minut. Niby wiem, że mogłabym to zostawić, ale
Potem prysznic i spać, jakoś dzisiaj padam na twarz.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 21:29   #4197
Delicjanka
Zakorzenienie

Dziewczyny KP czy bedziecie jadly barszczyk?:p i białą kielbaske? :P

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-03-29, 21:31   #4198
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
No witaj w końcu Długo byłyście w szpitalu? Szybko doszłaś do siebie? Pisz tu z nami, fajnie się z Tobą dyskutowało No i jak Grześ się czuje jako starszy brat? Ania się wdała w brata i też tak ładnie śpi?
W szpitalu byłam od poniedziałku do piątku. CC w porządku tyle że z przygodami - z powodu remontu zamknęli salę operacyjną na ginekologii i operacje ginekologiczne odbywały się na sali operacyjnej na położnictwie. To był pierwszy dzień remontu więc zapanował totalny chaos, cesarki przeprowadzane były na normalnej sali do porodów rodzinnych którą naprędce przerobili na salę do cięć Przywlekli jakiś stół, trochę sprzętu, generalnie prowizorka totalna, widać było że trochę są podenerwowani, zwłaszcza anestezjolog bo mu sprzętu brakowało. Przynajmniej nic mi się nie odbijało w lampach bo po prostu lamp na sali nie było... A jak wyjęli małą to się gin śmiał do pediatry że może ją od razu wykąpią - bo między tym prowizorycznym stołem na którym leżałam a stolikiem gdzie oporządzali dziecko była wanna przeznaczona do porodów rodzinnych

Grześ jako brat super, jak tylko mała zapłacze a mnie nie ma w pobliżu to leci do niej z grzechotkami No i nie może się doczekać kiedy wreszcie Ania urośnie bo liczy na to że wtedy im kupimy łóżko piętrowe i on będzie spał na górze

Ania śpi ładnie, całe szczęście bo po ciąży miałam złe przeczucia, ostatnie trzy miesiące spałam praktycznie tylko w dzień bo usypiałam o 4-5 nad ranem Czasem się zdarza że w dzień marudzi i najchętniej wisiałaby cały czas u cyca (tak było np. we wtorek i środę, ale obstawiam kryzys laktacyjny 6 tygodnia...), za to w nocy nie zdarzyło się jeszcze żeby nie spała. Oczywiście budzi się na karmienia, z różną częstotliwością, bywa że prześpi tylko 2,5-3 godziny, bywa że 5-6, ale w nocy je szybciutko, nie odbija się, nie ulewa więc idzie nam błyskawicznie i możemy spać dalej. A wczoraj byłyśmy na szczepieniu, dostała hexę i rotarix, i od czasu szczepienia to już w ogóle grzeczna jak aniołek, nie ma dziecka, tylko je i śpi Tak że jak następnym razem będzie marudzić to ją weźmiemy na jakieś szczepienie...

A karmimy się tylko piersią, tym razem na początku miałam problemy, brakowało mi pokarmu, możliwe że dlatego że było planowe cc a nie po wcześniejszej akcji porodowej jak przy Grzesiu. Przez pierwsze parę dni dokarmiałam sztucznym ale się zawzięłam i po tygodniu już było tylko kp. Przeżyłyśmy kryzys trzeciego tygodnia, teraz był kryzys szóstego, ale dajemy radę Tyle że mamy powtórkę z rozrywki w postaci podejrzenia skazy - przerabiałam przy Grzesiu...

A za tydzień się chrzcimy i będziemy mieć oficjalnie Annę Marię

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2013-03-29 o 21:34
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 21:34   #4199
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szaja, a tłusta, czy sucha?
Stary 2013-03-29, 21:46   #4200
marsi11
Zakorzenienie

padam na pyszczek a zrobilam do tej pory:
rybę po grecku
faszerowanego kurczaka (pierwszy raz sama luzowałam dziada i wyszedł idealnie )
galaretę
upiekłam 3 spody do tortu
i nic mi się już nie chce
reszta jutro

w tym czasie jak gotowałam moi mężczyzni urzędowli na podlodze- photo w klubie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości