|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
ja tak miałam, przeszło samo. Identycznie z butli moje ciągła a z cycka nie chciała trwalo to ponad tydzien dawalam butle albo uspokajalam smokiem i próbowałam potem (jelsi dala sie uspokoic) i chyba nic CI na to nie poradze ![]() Cytat:
![]() i dostaniesz za wklejanie mi tu tej strony ! ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-03-29 o 18:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
Black-a mogę cię prosić żebyś mi podała linka do tych naturalnych kosmetyków?
#4173 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Mała, jakich naturalnych kosmetyków?
![]() Bokeh, sorry. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ze tyle kazalam Wam czekac.
Piesek byl brokulami karmiony!! U mnie wspanialy wieczor. Tz mial pozegnalna impreze z ekipa z pracy, na ktora zabral nas obie. Odciagnelam dla Yae pokarm, ale nie przydal sie. Bardzo plakala jeszcze w samochodzie, juz myslalam, ze do domu wracac bedziemy, ale nakarmilam tuz przed wejsciem do knajpy i zasnela. Mimo, ze halas byl niesamowity, to przespala ok 3godzinna kolacje. A ja po konsultacji z lekarzem piwo wypilam, alez mi smakowalo. No i najadlam sie smakolykow az po same uszy. A po powrocie sie poprzytulalismy, pierwszy raz po porodzie. black racje mialas, po porodzie doznania nieporownywalnie lepsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A pietruchę jadłam...po prostu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
.
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. ![]() ![]() Ur. 23.01.2013 ![]() "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-03-29 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i wpadłam w ta strone... kurcze o ile z podkłądem kolrem nie miałam problemu bo zawsze biore najjaśniejsze to znalazłam sobie korektor z artdeco (maja rewelacyjne lakiery) i nie wiem jaki kolor :/
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Black, super, dzieki, bardzo mi sie podoba i cena! Kupuje
![]() Nad pedzlami myslalam takimi? http://allegro.pl/sleek-zestaw-pedzl...134508618.html jak myslisz? Pamietam, ze ktoras z dziewczyn jeszcze na poczekalni dawala linka do fajnych pedzli, tam bylo ich chyba wiecej, mialam zapisane ale mi sie to ulotnilo gdzies ![]() A budzet tak do 50zl ![]() ![]() Kija, fajnie, ze sie odezwalas w koncu ![]() ![]() Debrah, gatunkowo wydaje mi sie, ze sa dobre ![]() Maly tez mi dzisiaj cyca wypluwa? Ale chyba za duze cisnienie bo przy tym sie krztusi tez, nie wiem, czy to nawal czy co, ale przelalo mi wkladke w staniku ![]()
#4181 |
Zakorzenienie
|
http://cocolita.pl/technic_high_ligh...swietlacz.html
Black widziałam to u ciebie chyba. Na długo starcza? Bo się napaliłam na niego ![]()
#4182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyjrzałam właśnie za okno i ![]()
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
Mała, tak, mam go, używam do każdego makijażu od połowy stycznia i końca nie widać - w buteleczce nie ma żadnego zużycia, więc przypuszczam, że starcza na lata.
![]() Lady, te pędzelki są do bani. Lepsze będą np takie: http://allegro.pl/pedzle-do-makijazu...108181876.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a już myslałam ![]() ![]()
![]() |
#4185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
Black
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnie pytanie, bo ja taki laik dosc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Mala, ja tak samo ![]() ![]()
#4187 | |||||||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40040940]SIlver, bardzo te czółenka koturnowe ładne i też takie lubię
![]() http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/clarabarson/306035 Dziewczyny, które mają siurki: http://www.peticado.pl/pl/oferta/akc...zek-na-ptaszek pieję ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Robimy test małej-przez 3 dni będzie jadła tylko MM NAN sensitive (straszne problemy brzuszkowe mamy) i z tej okazji piję Redsa żurawinowego- mówię Wam, już mam banię ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
Blogerka, my wlasnie niedawno przeszlysmy skok wiec u nas to chyba nie to..
Bokeh, u Was wrocilo do normy? Insolito, czyli jest nas wiecej.. oby nasze dzieciaczki szybko wrocily do siebie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zakorzenienie
|
Lady, tak, a nawet jest bardziej widoczny, bo on daje dość mocny efekt.
![]() ![]() W ogóle ciekawi mnie, ile z Was używa matującego podkładu i pudru, gdy w rzeczywistości powinnyście używać rozświetlających. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-29 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
Ehhh, ja to bardzo rzado pudrow uzywam.. chyba dlatego wlasnie, ze nie wiem jaki bylby odpowiedni do mojej cery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
Bokeh, na revlona ostatnio promocja na gruponie czy gruperze byla, za 20zl
![]() Black, ja uzywam matujacych po czym rozswietlam wlasnie kulkami. I chyba sie tez skusze na ten rozswietlacz heh, musze uzupelnic kosmetyczke a jak juz zamawiam i place za przesylke to cos jeszcze wypada domowic prawda? ![]()
#4192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh ja Ci powiem co jest powodem- smoczek niestety wszyscy trąbią,że dzieci karmione piersią nie powinny ssać smoczka ani pic z butelki- powinno się je karmić łyżeczką lub z kubeczka mi to mówiła położna ,że dzieci w ten sposób często odrzucają pierś i niestety zaburza to prawidłowe ssanie ja mam dokładnie to samo- Leo pije mój pokarm z butelki a potem jest problem by dobrze złapał pierś, pierwszy objaw- nie otwiera tak szeroko dziubka jak do cycka ![]() moje pierwsze dziecko piło wyłącznie z piersi i on zupełni inaczej ssał pierś i miał usta ułożone niż Leo za wiele nie poradzimy jeśli dajemy butelke, same sobie jesteśmy winne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Zakorzenienie
|
Generalnie jest tak, że na te partie twarzy, które się przetłuszczają, należy nałożyć produkty matujące, bo rozświetlające spotęgują efekt święcącej się skóry i będzie to wyglądało tak, jakby twarz była całkiem tłusta.
![]() Natomiast, jeśli cera jest sucha bądź się nie świeci (czyli np normalna), to powinno się używać podkładów rozświetlających, które nadadzą jej blasku i ukryją właśnie tę suchość czy brak życia. ![]() Ja mam tę drugą cerę, suchą, i naprawdę ubóstwiam produkty rozświetlające, nienawidzę efektu płaskiej maski, jaki nadają mojej twarzy produkty matujące. Jeśli macie problem z doborem, to opiszcie mi, jak wygląda Wasza skóra, pomogę wybrać odpowiedni rodzaj podkładów i pudrów. ![]() Jak zamawiacie na cocolicie, to polecam bazę pod cienie Artdeco, wg mnie najlepsza, a mają w bardzo dobrej cenie, ja kupowałam w Douglasie za 35zł. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-29 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40040001]Cholera, ale wyrżnęłam właśnie. Cudem paluchów nie połamałam - pośliznęłam się, zaryłam nogą o bujaczek (mała uryczana od razu, wystraszyła się bardzo ;/), pojechałam jak długa prosto na szafę i lewymi palcami ręki centralnie w drzwi, takimi wyprostowanymi. krwiaki mam pod paznokciami, boli jak szlag, ruszać mogę i tyle, ale przebierałam małą teraz i ledwo, ledwo[/QUOTE] Ała ... Bidula Cytat:
Dziewczyny tak pędzicie że ledwo nadrobiłam, Współczuję przejść z tżtami. Niektórzy to chyba niedorośli do swojej roli ![]() Piękne zakupy w lumpkach robocie, ja też polowałam ostatnio, ale tylko trochę bodziaków kupiłam. Muszę się znów wybrać. Misio wczoraj skończył 10 tygodni ![]() Dziś miał ciężki dzień, ale popołudniu już fajnie było. Poszliśmy też na spacerek po 17, o 19 kąpiel i od 20 ładnie śpi. Podobają mi się te palety kolorowe, kusicie, chyba będę musiała sobie jakąś kupić. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Konto usunięte
|
U nas też takie jaja co jakiś czas z karmieniem - nie podaję butli, więc to nie to. Pytałam na wątku o kp i ponoć to taki etap, wiele dzieci przechodzi takie histerie cyckowe.
Black, mam jasną skórę z piegami, niebieskawy odcień ogólnie, bez naczynek, szaroniebieskie oczęta. Palec mnie boli jak szlag, nie mogę za bardzo go zginać - jak piszę na klawiaturze to w miarę, ale nie zegnę właśnie :/ leciuteńsko opuchnięty, jak dotykam to w środkowym stawie kość mnie boli. Wybiłam czy co? ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Pochwalę się - pierwszy raz dzisiaj kurczaka w galaretce robiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
czeeeekam na moją pierwszą aukcję ze snajperem, zostało 26 minut. Niby wiem, że mogłabym to zostawić, ale
![]() Potem prysznic i spać, jakoś dzisiaj padam na twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny KP czy bedziecie jadly barszczyk?:p i białą kielbaske? :P
![]() |
#4198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Grześ jako brat super, jak tylko mała zapłacze a mnie nie ma w pobliżu to leci do niej z grzechotkami ![]() ![]() Ania śpi ładnie, całe szczęście bo po ciąży miałam złe przeczucia, ostatnie trzy miesiące spałam praktycznie tylko w dzień bo usypiałam o 4-5 nad ranem ![]() ![]() ![]() A karmimy się tylko piersią, tym razem na początku miałam problemy, brakowało mi pokarmu, możliwe że dlatego że było planowe cc a nie po wcześniejszej akcji porodowej jak przy Grzesiu. Przez pierwsze parę dni dokarmiałam sztucznym ale się zawzięłam i po tygodniu już było tylko kp. Przeżyłyśmy kryzys trzeciego tygodnia, teraz był kryzys szóstego, ale dajemy radę ![]() A za tydzień się chrzcimy i będziemy mieć oficjalnie Annę Marię ![]() Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-03-29 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
Szaja, a tłusta, czy sucha?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
padam na pyszczek a zrobilam do tej pory:
rybę po grecku faszerowanego kurczaka (pierwszy raz sama luzowałam dziada i wyszedł idealnie ![]() galaretę upiekłam 3 spody do tortu i nic mi się już nie chce reszta jutro w tym czasie jak gotowałam moi mężczyzni urzędowli na podlodze- photo w klubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.