|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
ja tak miałam, przeszło samo. Identycznie z butli moje ciągła a z cycka nie chciała trwalo to ponad tydzien dawalam butle albo uspokajalam smokiem i próbowałam potem (jelsi dala sie uspokoic) i chyba nic CI na to nie poradze ....Cytat:
![]() i dostaniesz za wklejanie mi tu tej strony ! juz o niej zapomnialam (zamówiłam sobie z niej revlona <3) a teraz zaś siedze i przeglądam....
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-03-29 o 19:44 |
||
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Black-a mogę cię prosić żebyś mi podała linka do tych naturalnych kosmetyków?
|
#4173 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w takim razie na co jeszcze uwazasz, co byś odradzała?---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, jakich naturalnych kosmetyków?
Mówisz o ZSK?Bokeh, sorry. Haha. Ja jestem ich stałą klientką, nawet dokładają mi już dodatkowe przedmioty do zamówień, bo zawsze zamawiamy z siostrą na spore kwoty.
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ze tyle kazalam Wam czekac.
Piesek byl brokulami karmiony!! U mnie wspanialy wieczor. Tz mial pozegnalna impreze z ekipa z pracy, na ktora zabral nas obie. Odciagnelam dla Yae pokarm, ale nie przydal sie. Bardzo plakala jeszcze w samochodzie, juz myslalam, ze do domu wracac bedziemy, ale nakarmilam tuz przed wejsciem do knajpy i zasnela. Mimo, ze halas byl niesamowity, to przespala ok 3godzinna kolacje. A ja po konsultacji z lekarzem piwo wypilam, alez mi smakowalo. No i najadlam sie smakolykow az po same uszy. A po powrocie sie poprzytulalismy, pierwszy raz po porodzie. black racje mialas, po porodzie doznania nieporownywalnie lepsze. |
|
|
|
#4177 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Cytat:
No i jak Grześ się czuje jako starszy brat? Ania się wdała w brata i też tak ładnie śpi?Cytat:
i jeszcze goździki A pietruchę jadłam...po prostu
|
|||
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
.
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-03-29 o 20:19 |
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i wpadłam w ta strone... kurcze o ile z podkłądem kolrem nie miałam problemu bo zawsze biore najjaśniejsze to znalazłam sobie korektor z artdeco (maja rewelacyjne lakiery) i nie wiem jaki kolor :/
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Black, super, dzieki, bardzo mi sie podoba i cena! Kupuje
![]() Nad pedzlami myslalam takimi? http://allegro.pl/sleek-zestaw-pedzl...134508618.html jak myslisz? Pamietam, ze ktoras z dziewczyn jeszcze na poczekalni dawala linka do fajnych pedzli, tam bylo ich chyba wiecej, mialam zapisane ale mi sie to ulotnilo gdzies ![]() A budzet tak do 50zl takze mozesz tez podrzucic linka ![]() Kija, fajnie, ze sie odezwalas w koncu i czesciej pisz!!! ![]() Debrah, gatunkowo wydaje mi sie, ze sa dobre tzn nie mam porownania z innymi takimi kieckami, ale material jest lejacy, dosc ciezki, pod spodem krotka podszewka, wygladaja superMaly tez mi dzisiaj cyca wypluwa? Ale chyba za duze cisnienie bo przy tym sie krztusi tez, nie wiem, czy to nawal czy co, ale przelalo mi wkladke w staniku
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
http://cocolita.pl/technic_high_ligh...swietlacz.html
Black widziałam to u ciebie chyba. Na długo starcza? Bo się napaliłam na niego
|
#4182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, no to daje smoczek ( co syn mój nigdy smoczka nie lubił) uspokaja się i znów próbuje i tak w kółko, po może 6 takich podejściach udaje mu się chwycić i trochę pojeść, ale wystarczy, że na chwile puści pierś bo np. bączek i cała historia od nowa się zaczyna . mleka jest tyle co zwykle, znaczy duużo i nie wiem dlaczego tak się dzieje. Możliwe jest, że to reakcja po szczepieniu? Nie wiem, może on sobie kojarzy pierś właśnie ze szczepieniem, bo dałam mu bezpośrednio po na uspokojenie. Ciekawe co będzie w nocy? Przecież on mi się zagłodzi jak tak dalej będzie Wyjrzałam właśnie za okno i niejedno Boże Narodzenie może zazdrościć tegorocznej Wielkanocy pogody
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, tak, mam go, używam do każdego makijażu od połowy stycznia i końca nie widać - w buteleczce nie ma żadnego zużycia, więc przypuszczam, że starcza na lata.
Jego się kładzie bardzo niewiele na twarz, a pojemność jest duuuża. Lady, te pędzelki są do bani. Lepsze będą np takie: http://allegro.pl/pedzle-do-makijazu...108181876.html
|
|
|
|
#4184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a już myslałam mnie tż zaraził żeglarstwem
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po świętach robię sobie kosmetyczną paczkę na samą myśl dostaje małpiego rozumu
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Black
![]() ![]() ![]() Ostatnie pytanie, bo ja taki laik dosc ten rozswietlacz w plynie ma taka sama 'funkcje' co kulki rozswietlajace? I juz wiecej nie mecze ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Mala, ja tak samo
|
#4187 | |||||||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40040940]SIlver, bardzo te czółenka koturnowe ładne i też takie lubię
http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/clarabarson/306035 Dziewczyny, które mają siurki: http://www.peticado.pl/pl/oferta/akc...zek-na-ptaszek pieję [/QUOTE] I to tak na poważnie?!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Robimy test małej-przez 3 dni będzie jadła tylko MM NAN sensitive (straszne problemy brzuszkowe mamy) i z tej okazji piję Redsa żurawinowego- mówię Wam, już mam banię |
|||||||
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerka, my wlasnie niedawno przeszlysmy skok wiec u nas to chyba nie to..
Bokeh, u Was wrocilo do normy? Insolito, czyli jest nas wiecej.. oby nasze dzieciaczki szybko wrocily do siebie.. |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, tak, a nawet jest bardziej widoczny, bo on daje dość mocny efekt.
Tylko nakłada się go palcami - ja aplikuję odrobinę na dłoń, po czym biorę na palec i wklepuję w kości policzkowe, skroniowe, pod łuk brwiowy itp itd. Można go też użyć jako rozświetlającą bazę pod cienie. W ogóle ciekawi mnie, ile z Was używa matującego podkładu i pudru, gdy w rzeczywistości powinnyście używać rozświetlających. Kobiety boją się tych drugich, a nie wiem, dlaczego, bo dają przepiękny efekt zdrowej skóry.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-29 o 21:15 |
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh, ja to bardzo rzado pudrow uzywam.. chyba dlatego wlasnie, ze nie wiem jaki bylby odpowiedni do mojej cery
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, na revlona ostatnio promocja na gruponie czy gruperze byla, za 20zl
moja siostra zamawiala.Black, ja uzywam matujacych po czym rozswietlam wlasnie kulkami. I chyba sie tez skusze na ten rozswietlacz heh, musze uzupelnic kosmetyczke a jak juz zamawiam i place za przesylke to cos jeszcze wypada domowic prawda?
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh ja Ci powiem co jest powodem- smoczek niestety wszyscy trąbią,że dzieci karmione piersią nie powinny ssać smoczka ani pic z butelki- powinno się je karmić łyżeczką lub z kubeczka mi to mówiła położna ,że dzieci w ten sposób często odrzucają pierś i niestety zaburza to prawidłowe ssanie ja mam dokładnie to samo- Leo pije mój pokarm z butelki a potem jest problem by dobrze złapał pierś, pierwszy objaw- nie otwiera tak szeroko dziubka jak do cycka ![]() moje pierwsze dziecko piło wyłącznie z piersi i on zupełni inaczej ssał pierś i miał usta ułożone niż Leo za wiele nie poradzimy jeśli dajemy butelke, same sobie jesteśmy winne |
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie jest tak, że na te partie twarzy, które się przetłuszczają, należy nałożyć produkty matujące, bo rozświetlające spotęgują efekt święcącej się skóry i będzie to wyglądało tak, jakby twarz była całkiem tłusta.
![]() Natomiast, jeśli cera jest sucha bądź się nie świeci (czyli np normalna), to powinno się używać podkładów rozświetlających, które nadadzą jej blasku i ukryją właśnie tę suchość czy brak życia. Ja mam tę drugą cerę, suchą, i naprawdę ubóstwiam produkty rozświetlające, nienawidzę efektu płaskiej maski, jaki nadają mojej twarzy produkty matujące. Jeśli macie problem z doborem, to opiszcie mi, jak wygląda Wasza skóra, pomogę wybrać odpowiedni rodzaj podkładów i pudrów. Jak zamawiacie na cocolicie, to polecam bazę pod cienie Artdeco, wg mnie najlepsza, a mają w bardzo dobrej cenie, ja kupowałam w Douglasie za 35zł. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-29 o 21:37 |
|
|
|
#4194 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40040001]Cholera, ale wyrżnęłam właśnie. Cudem paluchów nie połamałam - pośliznęłam się, zaryłam nogą o bujaczek (mała uryczana od razu, wystraszyła się bardzo ;/), pojechałam jak długa prosto na szafę i lewymi palcami ręki centralnie w drzwi, takimi wyprostowanymi. krwiaki mam pod paznokciami, boli jak szlag, ruszać mogę i tyle, ale przebierałam małą teraz i ledwo, ledwo[/QUOTE] Ała ... Bidula Cytat:
Dziewczyny tak pędzicie że ledwo nadrobiłam, Współczuję przejść z tżtami. Niektórzy to chyba niedorośli do swojej roli ![]() Piękne zakupy w lumpkach robocie, ja też polowałam ostatnio, ale tylko trochę bodziaków kupiłam. Muszę się znów wybrać. Misio wczoraj skończył 10 tygodni Ale ten czas leci.Dziś miał ciężki dzień, ale popołudniu już fajnie było. Poszliśmy też na spacerek po 17, o 19 kąpiel i od 20 ładnie śpi. Podobają mi się te palety kolorowe, kusicie, chyba będę musiała sobie jakąś kupić. |
||||||
|
|
|
#4195 |
|
Konto usunięte
|
U nas też takie jaja co jakiś czas z karmieniem - nie podaję butli, więc to nie to. Pytałam na wątku o kp i ponoć to taki etap, wiele dzieci przechodzi takie histerie cyckowe.
Black, mam jasną skórę z piegami, niebieskawy odcień ogólnie, bez naczynek, szaroniebieskie oczęta. Palec mnie boli jak szlag, nie mogę za bardzo go zginać - jak piszę na klawiaturze to w miarę, ale nie zegnę właśnie :/ leciuteńsko opuchnięty, jak dotykam to w środkowym stawie kość mnie boli. Wybiłam czy co? ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Pochwalę się - pierwszy raz dzisiaj kurczaka w galaretce robiłam najlepsze, że ja nie lubię, niech tż oceni
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeekam na moją pierwszą aukcję ze snajperem, zostało 26 minut. Niby wiem, że mogłabym to zostawić, ale
![]() Potem prysznic i spać, jakoś dzisiaj padam na twarz. |
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny KP czy bedziecie jadly barszczyk?:p i białą kielbaske? :P
|
|
#4198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przywlekli jakiś stół, trochę sprzętu, generalnie prowizorka totalna, widać było że trochę są podenerwowani, zwłaszcza anestezjolog bo mu sprzętu brakowało. Przynajmniej nic mi się nie odbijało w lampach bo po prostu lamp na sali nie było... A jak wyjęli małą to się gin śmiał do pediatry że może ją od razu wykąpią - bo między tym prowizorycznym stołem na którym leżałam a stolikiem gdzie oporządzali dziecko była wanna przeznaczona do porodów rodzinnych Grześ jako brat super, jak tylko mała zapłacze a mnie nie ma w pobliżu to leci do niej z grzechotkami No i nie może się doczekać kiedy wreszcie Ania urośnie bo liczy na to że wtedy im kupimy łóżko piętrowe i on będzie spał na górze Ania śpi ładnie, całe szczęście bo po ciąży miałam złe przeczucia, ostatnie trzy miesiące spałam praktycznie tylko w dzień bo usypiałam o 4-5 nad ranem Czasem się zdarza że w dzień marudzi i najchętniej wisiałaby cały czas u cyca (tak było np. we wtorek i środę, ale obstawiam kryzys laktacyjny 6 tygodnia...), za to w nocy nie zdarzyło się jeszcze żeby nie spała. Oczywiście budzi się na karmienia, z różną częstotliwością, bywa że prześpi tylko 2,5-3 godziny, bywa że 5-6, ale w nocy je szybciutko, nie odbija się, nie ulewa więc idzie nam błyskawicznie i możemy spać dalej. A wczoraj byłyśmy na szczepieniu, dostała hexę i rotarix, i od czasu szczepienia to już w ogóle grzeczna jak aniołek, nie ma dziecka, tylko je i śpi Tak że jak następnym razem będzie marudzić to ją weźmiemy na jakieś szczepienie... ![]() A karmimy się tylko piersią, tym razem na początku miałam problemy, brakowało mi pokarmu, możliwe że dlatego że było planowe cc a nie po wcześniejszej akcji porodowej jak przy Grzesiu. Przez pierwsze parę dni dokarmiałam sztucznym ale się zawzięłam i po tygodniu już było tylko kp. Przeżyłyśmy kryzys trzeciego tygodnia, teraz był kryzys szóstego, ale dajemy radę Tyle że mamy powtórkę z rozrywki w postaci podejrzenia skazy - przerabiałam przy Grzesiu...A za tydzień się chrzcimy i będziemy mieć oficjalnie Annę Marię
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-03-29 o 22:34 |
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, a tłusta, czy sucha?
|
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
padam na pyszczek a zrobilam do tej pory:
rybę po grecku faszerowanego kurczaka (pierwszy raz sama luzowałam dziada i wyszedł idealnie galaretę upiekłam 3 spody do tortu i nic mi się już nie chce reszta jutro w tym czasie jak gotowałam moi mężczyzni urzędowli na podlodze- photo w klubie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

nie chce przestawac karmic piersia, ale nie wiem juz co robic..
Tania, a pigmentacja jest super, mam takie palety i bardzo je lubię. 
juz o niej zapomnialam (zamówiłam sobie z niej revlona <3) a teraz zaś siedze i przeglądam....
Ania się wdała w brata i też tak ładnie śpi?

, no to daje smoczek ( co syn mój nigdy smoczka nie lubił) uspokaja się i znów próbuje i tak w kółko, po może 6 takich podejściach udaje mu się chwycić i trochę pojeść, ale wystarczy, że na chwile puści pierś bo np. bączek i cała historia od nowa się zaczyna
niejedno Boże Narodzenie może zazdrościć tegorocznej Wielkanocy pogody