|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
chcialam Wam wyslac foto pisanek ale patrze ze sie nie zrobilo a siorka zabrala je juz do rodzicow
![]() no coz,pisanki jak pisanki ![]() mój tż stwerdził,że musze mu powiedzieć co ma robić przy porodzie chyba ktos mu cos powedzial,bo sa z siebie by sie zainteresowal?! no chyba ze tak powiedzial a po pracy do tematu nie wroci :PPS nawet w tż koszule nie weszlam nie mam w co sie ubrac jutro ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Ach,me drogie Wizażanki! Matki,żony i kochanki! Tak przy święcie Wielkiej Nocy życzę by zdrowy wyskoczył każdy szkrabik nasz kochany słodki jak z cukru odlany. Oczywiście też w terminie! Chociaż k**wa mamy zimę ![]() Nie płaczący,dużo śpiący Niech każdy będzie Super Brzdącem!! Brzuchów krągłych jak pisanka życzy ruda wizażanka Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-30 o 10:57 |
|
|
|
#3933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super![]() ![]() ![]() Cytat:
Ciesz się, że nie zobaczyli dziecka i nie wsadzili go z powrotem i zaszyli Niestety sny w ciąży są straszne ...Dzięki za opinię, jak będzie kijowo się prowadziło go to się pozbędziemy i będziemy szukać innego ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- axella nie masz jakiś sukienek odcinanych pod cycuchami?!
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myslalam o tym by zaozyc taka elastyczna spodnice pod cyce,bo koszule pod to wepchne ale jak sobie wyobrazilam ten opiety balon to chyba mi przeszlo |
|
|
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Chciałabym Życzyć Wam oraz Waszym rodzinom , no i maluszkom w brzuszkach wszystkiego co najwspanialsze, najlepsze i najpiękniejsze , spokoju, radości i dużo miłości w tegoroczne Święta Wielkanocne -------------------------------------- Motylek- duuuuużo zdrowia dla taty Axella- fajne życzenia i uroczy kotek
|
|
|
|
#3936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
spadam póki co... miłej sobotki..
czuję sie jak przeżuta/wypluta.. |
|
|
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo właśnie, good idea
![]() ![]() zobaczymy-ocenimy ![]() ![]() ==\\=== wcześniej pisałyście o białym jeleniu, więc ja akurat stosuję w płynie i uważam, że jest super absolutnie nie podrażnia delikatnych okolic intymnych, jedyne co to konsystencja jest trochę do kitu, bo przypomina gluta;p no ale w mojej torbie do szpitala to mydełko jest już przyszykowane ![]() swoją drogą jak sobie popatrzycie na składy płynów do higieny intymnej , to można się załamać , sama chemia, parabeny, SLS na pierwszym miejscu (poza wodą) w składzie itd....osławiony lactacyd też idealnego składu nie ma.... ![]() ja też lecę, muszę włosy uczesać no i do kościółka z koszyczkiem! MIŁEGO DNIA KOCHANE!!
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-03-30 o 11:33 |
|
|
|
#3939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale miałam ciezka noc...ojciec mnie tak wkurzył wieczorem, że z nerwów bolał mnie brzuch i nie mogłam zasnąć. Okazało się, że okłamywał mnie cały czas mówiąc że zjeżdża na stałe bo i tak miał zaplanowane, że wraca za granice. Nie nawidzę kłamstwa!!! Życzę wam wszystkim Wesołych Świąt
|
|
#3940 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej, zaczynamy powolutku 37 tydzień
![]() od jakiegoś czasu mam jakieś dziwne bóle i się zastanawiam o co biega, zapomniałam lekarza wczoraj spytać włącza mi się w pewnym momencie masakryczny ból jak na okres, ale o wiele bardziej bolesny, taki tępy, jestem w stanie tylko leżeć zwinięta w embrionik i trwa to kilka minut a potem przechodzi. zaczęło się z tydzień temu, raz-dwa razy dziennie taki atak. nie wiem czy to przepowiadające? ale takie trwają chyba krócej, a to mnie trzyma dobre 5-6 minut :/ nie wiem czy się niepokoić tym czy co? ![]() Cytat:
za wizytę i wózek ![]() Cytat:
Cytat:
dużo zdrówka dla taty. na szczęście wyrostek to teraz rutynowy zabieg ale szkoda że na święta ![]() Cytat:
inkubator w razie czego mają w każdym szpitalu.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też wsioki tylko u nas taka wieś że nie ma gdzie iść na spacer zostaje mi moje podwórze i pakowanie wózka do auta i jazda do lasu lub miasta . teściowa daleko ale u niej to jest gdOe jeździć. marzenie jak dla mnie dla kobiety z małym dzieckiem no nic zobaczymy. najwyżej będę żałować.vil a może to od złej pracy jelit ? no chyba że to rzeczywiscie przepowiadacze. teraz wypatruj gluta
|
|
#3942 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
piękny jest
|
|||
|
|
|
#3943 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz talent DziewczynoNie umiem jak Ruda, więc tylko życzę Wam tradycyjnie smacznego jajka, mokrego Dyngusa, spokojnych i rodzinnych Świat Wielkanocnych, a potem porodów o czasie, nie bardzo bolesnych, żeby można je potem miło wspominać, ale przede wszystkim zyczę zdrowych dzieciaczków ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Za 37 tc![]() Twoje bóle brzmią poważnie i nie lekceważyłabym ich na twoim miejscu. Możliwe że to przepowiadające, termin masz tuz tuż, ale mimo wszystko, jak tak bardzo boli to lepiej to z lekarzem skonsultować |
||
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Axella ja też nie bardzo mam w co się ubrać ale to pierdzielę Założę spodnie, jakąś bluzkę i tyle Koszyczek mamy naszykowany, czekam na mamę i o 13:00 idziemy święcić Może jeszcze jakiś spacer zaliczymy z M. bo jest dość ładnie a ponoć od jutra znów śnieg --- A tymczasem życzymy z Bartusiem Wesołych Świąt, smacznego jajka i miłych chwil spędzonych w rodzinnym gronie |
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje kochane mamuśki życzę Wam i Waszym rodzinom szczęśliwych zdrowych Świąt Wielkanocnych. ------------- Dziewczyny, w którym miejscu boli to spojenie łonowe? Nie wiem czy to to, ale wczoraj się trochę nachodziłam. To Biedronka, to Tesco, wieczorem do teściowej zawieść wędzonki i po powrocie do domu zaczęły mnie pobolewać jakieś tam kości Jakbym z godzinę szpagat robiła. Ale mnie boli tak nie na wzgórku łonowym tylko tam bardziej przy wejściu do pipki. Mam nadzieje, że to nie to. W nocy jak się przekręcałam albo wstawałam do łazienki to też dreptałam delikatnie. Nie boli mnie to jakoś straszne, ale wolę dmuchać na zimne. Dziś się nigdzie nie ruszam. TŻ pojechał zrobić resztę zakupów i robimy ciasta na siedząco.
|
|
#3947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() vil no to ładnie masz z tymi bólami, ale może jeszcze z tydzień wytrzyma maleństwo
|
||
|
|
|
#3948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ja to mam fioła...Cytat:
a leki już możesz powoli odstawiać, parę dni nie zrobi różnicy, no i przyzwolenie od ginki masz. a szyjka długa niech się organizm powoli przygotowuje!Cytat:
co tu wam życzyć... ja taka nieuzdolniona i mało kreatywna, więc polecę standardem: smacznego jajca (zawiera żelazo - trza jeść!) i mokrego dyngusa (ale nie od wód płodowych!!! jeszcze nie czas )aaaa, przyszła mi paka ze sklepu dzieciowego - mam już moje koszule do karmienia, wiaderko ze stojaczkiem do kąpieli, kocyk, ręczniczek z kapturem, zestaw pieluch i myjek, laktator z systemem przechowywania via, fridę do nochalka, rogala dla mnie i do karmienia... łącznie z wózkiem i ciuszkami to chyba całkiem dobrze już wyposażona jestem jeszcze łóżeczko i materac, prześcieradła... i na początek styknie, nie?aaa, i dostałam w pace bon na 20 eurusiów na następne zakupy
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już po święceniu, szyneczka nawet wyszła, jak wystygnie okaże się, czy da się cienko pokroić jak wędlinkę czy nie. Moje dziecię zrobiło sobie ze mnie dzisiaj worek treningowy, nie wiem czy nagle stała się taka ruchliwa, czy urosła i tak czuję ![]() Już wiem, ciasto zjadłam to może po słodkim dostała kręćka
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem wściekle głodna, chyba przez te zapachy w kościele
|
|
|
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Wesołych, wesołych ![]() ja właśnie znalazłam chwile by na 5 min usiąść, od rana grzebie się w garach. Miałam mieć gości w niedziele- na śniadanie moich rodziców a na kolacje teściów, wszystko przygotowane jak nas jest tylko dwóch- ja z ograniczoną pojemnością żołądka i TZ francuski piesek ![]() Nina dzisiaj nie współpracuje, chyba się mści za wczorajsze badania i za to że była ugniatana głowicą USG Od rana tak siedzi wrednie że ledwo chodzę. Cytat:
ale umów sobie wizytę w poradni endokrynologicznej (u mnie w mieście są mega długie terminy, a jak Ci włączą leki, to żeby mieć refundację będziesz musiała przynosić zaświadczenia do rodzinnego, że chodzisz do endokrynologa).
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a było to po sałatce z tuńczyka...może coś jednak się do tych ziemniaków znajdzie? chociażby twaróg rozrobić ze śmietaną i szczypiorkiem... jak masz, to dorzuć też jakieś rzodkiewki, i będzie gzik - mniam!
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spoko, znalazłam jakieś pierożki w zamrażarce i biorę się powoli za makowca zawijanego
|
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
zaproś Justi
ja mam niestety za daleko... a zjadłabym coś świątecznego, oj zjadła...pierwsze święta bez wyjazdów miały być, no i owszem, wielce nie wyjeżdżamy, ale na jutro na obiad do wujostwa małża jedziemy jednak 200 km tylko, więc dam radę!
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 200km na obiad, ładnie
|
|
|
|
|
#3956 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mamy ten wózek
mutsy 4rider gondolka + spacerówka i parasolka za 275 funciaków ![]() 2 razy taniej niż w PL, nóż mi się w kieszeni otwiera jak pomyślę, że u nas wszystko takie drogie w porównaniu do zarobków, a w UK jak szaleją z promocjami to na całego. Cytat:
Cytat:
jak wniknęłam w te kolory mutsy to stwierdziłam że wszystkie piękne carribean też ładny na razie nie słyszałam, żadnych negatywnych opinii, my nawet tego wózka na żywo nie widzieliśmy, ale mój brat ma świetny gust i wiem, że nie kupił by byle czego więc bardzo się cieszę Dzięki problem się sam rozwiązał i to w takim pięknym stylu ![]() Cytat:
w razie czego za tą kasę nie będzie mi żal go sprzedać Marchewka z tego co kojarzę ma transportera, więc inny model..
|
|
#3957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kosz ma ponoć malutki, ale braciak mówił, że można dokupić jakiś inny, większy, więc zobaczymy ![]() Teraz to już będzie moja 2ga wizyta co 2 tyg. w czwartek mi jej nie ważył, bo nie miałam USG, pewnie na następnej wizycie ocenimy masę małej, w 32 t i 6d ważyła niecałe 2 kg, więc będzie nieduży- średniaczek aaaaa tak w ogóle to u mnie już 36 tc ![]()
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam siły Was ogarnąć
![]() ide spać bo za godzinę przyjeżdża na swieta teściowa, a od rana krzątałam się w kuchni Też mam bóle takie a'la okres ale to podobno normalne w zwiazku z rozluźnianiem się kości miednicy leżeć, odpoczywać i tyle ![]() Zdrowych, spokojnych Świat Wam życzę |
|
|
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o jaka Ty pracowita ja siedzę u teściów, z Tż zrobimy tylko sałatkę jarzynową miłego również!---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Motylek - za zakup wózka! zarzuć linkiem jak jakiś masz a w tym igo nie podoba mi się gondola, tzn. w 4riderze ładniejsza, zgrabniejsza jak dla mnie---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Vil - dziękuję WESOŁYCH ŚWIĄT !
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/mutsy-4-rider-joey...140775741.html (widać, że gościu zajmuje się sprowadzaniem wózkiem i ich sprzedażą, no ale za taką cenę Fotelik na wszelki wypadek i tak mam drugi)a mi się właśnie w tym igo gondola podoba ![]() ![]() Jak to mówią nie to co ładne tylko co się komu podoba
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

Ślub 27. X. 2012
?
Czy ktoś słyszał by bolał brzuch od kr ęgosłupa ?! 

za wynik na paciora.