Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-29, 22:14   #3871
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam
wczoraj zaczelam nadrabiac... I zasnelam, nawet nie zdazylam napisac, ze wczorajsza wizyta u gin pomyslna, mala lezy glowkowo, gin mowil ze nie ma zadnych przeslanek ku wczesniejszemu rozwiazaniu, szyjka trzyma, mialam pobrany wymaz na paciarkowca - mam nadzieje ze go nie bedzie wyniki pewnie dopiero we wtorek.. Nastepna wizyta 11.04

Chyba wybralismy wozek na spontana brat chce mi kupic mutsy 4rider dokladnie taki jak w linku http://www.google.com/search?hl=pl&c...16NRKCvDqIM%3A

Czerwony
w Pl za taki wozek z fotelikiem z tego co sie orientowalam trzeba dac 3tys., my byc moze nabedziemy nowke za polowe tej ceny jutro sie okaze, takze 3majcie kciuki znacie w ogole jakies opinie na temat tej bryki? U nas maja go jedni znajomi i sa zadowoleni, w necie tez raczej wiekszosc pozytywnych opinii mysle, ze tak czy siak warto go sprowadzic, bo w tej cenie co chcemy go kupic to uzywki chodza

Zaraz zobacze co tam sie dzialo na forum od wczoraj, chyba ze istnieje jakis skrot?
za wizytę

wózek super, będziecie zadowoleni no i za tą kasę zazdroszczę pozytywnie
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
w pogodzie na niedzielę zapowiedzieli w okolicach zakopcą +18C, a u mnie +1C. Może niedługo nas nawiedzą tornada
nie zdziwiłabym się

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:15   #3872
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
siemx!
mam pytanie,jeśli nie mam auta, taxi może odmówić to jak mam rodząc dostac sie do szpitala ?
powiedzmy,że zadzwonie na karetke-to zabiorą mnie tam gdzie ja chce czy tam gdzie najbliższy szpital do najbliższego trafic baaardzo nie chcę
Raczej tam gdzie jest najbliższy szpital

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:15   #3873
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
siemx!
mam pytanie,jeśli nie mam auta, taxi może odmówić to jak mam rodząc dostac sie do szpitala ?
powiedzmy,że zadzwonie na karetke-to zabiorą mnie tam gdzie ja chce czy tam gdzie najbliższy szpital do najbliższego trafic baaardzo nie chcę
nie powinni Ci odmówić ale taksiarze pewnie się boją
a karetka zabierze Cię do najbliższego szpitala chyba, że w mieście masz dwa to może można sobie wybrać
nie masz jakichś znajomych, którzy mogliby czuwać?

Stary 2013-03-29, 22:18   #3874
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
wczoraj zaczelam nadrabiac... I zasnelam, nawet nie zdazylam napisac, ze wczorajsza wizyta u gin pomyslna, mala lezy glowkowo, gin mowil ze nie ma zadnych przeslanek ku wczesniejszemu rozwiazaniu, szyjka trzyma, mialam pobrany wymaz na paciarkowca - mam nadzieje ze go nie bedzie wyniki pewnie dopiero we wtorek.. Nastepna wizyta 11.04

Chyba wybralismy wozek na spontana brat chce mi kupic mutsy 4rider dokladnie taki jak w linku http://www.google.com/search?hl=pl&c...16NRKCvDqIM%3A

Czerwony
w Pl za taki wozek z fotelikiem z tego co sie orientowalam trzeba dac 3tys., my byc moze nabedziemy nowke za polowe tej ceny jutro sie okaze, takze 3majcie kciuki znacie w ogole jakies opinie na temat tej bryki? U nas maja go jedni znajomi i sa zadowoleni, w necie tez raczej wiekszosc pozytywnych opinii mysle, ze tak czy siak warto go sprowadzic, bo w tej cenie co chcemy go kupic to uzywki chodza

Zaraz zobacze co tam sie dzialo na forum od wczoraj, chyba ze istnieje jakis skrot?
Cieszę się, że na wizycie wszystko ok i trzymam za wynik na paciora.

A jednak Mutsy ? Ładny kolor My po Świętach jedziemy jeszcze raz pooglądać 4ridera Mi się strasznie podoba kolor Team Carribean 4ridera miała siostra mojej przyszłej bratowej dla swoich 2 synków i była zadowolona.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-29, 22:23   #3875
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej hej, u nas z rana pracowicie, bylam dziś z tż w kauflandzie, kolejki taaakie długie i oczywiście nikt nie pomyślał żeby ciężarówkę puścić, tz się wkurzył bo stał w kolejce ponad 5 min a tam jest tak że wtedy 5 zł się dostaje za to i poszedl opierniczyć babę że żona w ciąży stoi, nikt jej specjalnie nie widzi i że mają mu piątaka dać za stanie, dali i przepraszali że to się więcej nie powtórzy
piatak dla Nikosia! wrzuc mu do skarbonki
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:23   #3876
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Czas spać
jutro jeszcze kolorowanie jajec czeka, pieczenie babeczek przed święconką i wieczorem makowce

dobranoc

Stary 2013-03-29, 22:25   #3877
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Raczej tam gdzie jest najbliższy szpital
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie powinni Ci odmówić ale taksiarze pewnie się boją
a karetka zabierze Cię do najbliższego szpitala chyba, że w mieście masz dwa to może można sobie wybrać
nie masz jakichś znajomych, którzy mogliby czuwać?
taaaa,30km dalej pewnie akurat poza zasięgiem
cholercia,nie wiem jak to ogarnąć.. nie chcę do najbliższego

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:26   #3878
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Wink Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie wiem dokladnie jak to jest, ale dla swietego spokoju chyba lepiej odwiedzic medycyne pracy. ja wczoraj odebralam od gina papierek ze zdolnoscia (bo w koncu on mnie tyle czasu trzymal na zwolnieniu), a dzisiaj medycyna. pisac nie bede co i jak, bo chyba tak zlego dnia jeszcze nie mialam...w poczekalni dostalam smsa, ze sie pracodawca rozmyslil, boi sie kontroli, ma jakies niedociagniecia w papierach i moge mu jeszcze narobic problemow... i tak wszystko szlag trafil caly dzien biegania, bo przeciez juz wczoraj nie dostalam l4. pip, zus, um, radca prawny...we wtorek zakladam dzialalnosc i niech sie dzieje co chce. na nikogo juz liczyc nie chce.
I tak się właśnie wychodzi na znajomościach ;/
To co za firma? Czym się zajmujesz?

Cytat:
Witam

Czerwony

Jak dla mnie wybór świetny!

Cytat:
siemx!
U nas zawożą do tego szpitala, który ma dyżur położniczy. W parzyste jeden w nieparzyste drugi.

Oglądacie o wcześniakach na tvn24? Mamoo takie kruszyny 24 tc...

A no i Święta zaczęły się super.
Tata na IP. Pod kroplówką - prawdopodobnie wyrostek - czekam na wieści,

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:28   #3879
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
pewnie dla większości ludzi to obrzydliwe, ale mnie medycyna od zawsze fascynuje
dla mnie to też było raczej pouczające niż obrzydliwe. rozumiem, że niektórym się to może nie podobać... ale ja się ogromnie cieszyłam, że miałam możliwość zobaczyć to, co chirurdzy oglądają na stole operacyjnym... raczysko na płucach palacza, śruby w stawach sportowca itp itd... sama chciałam być chirurgiem i kroić ludzi odechciało mi się w szkole, jak już mieliśmy biologię i trzeba było się uczyć

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Tak czy siak-gdybym zniknęła na ponad tydzień bez wieści to znaczy, ze rodzę
no ale 3300 można rodzić, spoko!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:29   #3880
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Jak dla mnie wybór świetny!

U nas zawożą do tego szpitala, który ma dyżur położniczy. W parzyste jeden w nieparzyste drugi.

zdrówka dla taty! Ty to masz biedna ostatnio ciągle pod gorkę

może napisze do mojego szpitala czy mozna jakos zaplacic za ich transport bo mi zalezy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-29, 22:31   #3881
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Dobra dziewczęta ja już zmykam.
Odezwę się dopiero w poniedziałek albo nawet we wtorek.
Życzę wam Wesołych i Spokojnych Świąt
Wesolych Sharp! i dziekuje za pomoc
Stary 2013-03-29, 22:33   #3882
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
zdrówka dla taty! Ty to masz biedna ostatnio ciągle pod gorkę

może napisze do mojego szpitala czy mozna jakos zaplacic za ich transport bo mi zalezy

To jest kuźwa jakiś slalom gigant pod górkę...
Kiedyś musi być lepiej...Ale śmiał się, że musi sobie karnet na izbę wykupić

Jak będziesz na wizycie u gin to się zapytaj

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:36   #3883
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dla mnie to też było raczej pouczające niż obrzydliwe. rozumiem, że niektórym się to może nie podobać... ale ja się ogromnie cieszyłam, że miałam możliwość zobaczyć to, co chirurdzy oglądają na stole operacyjnym... raczysko na płucach palacza, śruby w stawach sportowca itp itd... sama chciałam być chirurgiem i kroić ludzi odechciało mi się w szkole, jak już mieliśmy biologię i trzeba było się uczyć
ja poszłam do biol-chemu i dotarło do mnie, że mnie to interesuje, ale niekoniecznie chce to robić:P
Stary 2013-03-29, 22:36   #3884
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Jak będziesz na wizycie u gin to się zapytaj
jeszcze chwila moment i bedziesz miala odwrotnie,pasmo szczescia i takiej za je bistosci ze padniesz

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-29, 22:43   #3885
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciłam, przeżyłam ... lekarz super, szkoda że 150 zł wizyta kosztuje bo chodziłabym stale do niego pessar ściągnięty, daliśmy radę, przyjemne to nie było ale lekarz naprawdę był delikatny. i stwierdził potem badając że dzięki pessarowi szyjka się wydłużyła i ma prawie 4 cm teraz tak "na oko-palce" - w sumie nie wiem czy na tym etapie się z tego cieszyć
i poprosiłam o pooglądanie Przemka, bo mają o wiele lepsze usg niż w mojej przychodni, cały i zdrowy jest, ale malutki - tylko 2600 i wg tego i wyglądu szyjki lekarz stwierdził że wróżką nie jest ale wg niego nawet jak mam skurcze i odstawię leki teraz to i tak urodzę w maju. no zobaczymy
i z okazji świąt dostaliśmy wydruk "pisanek wielkanocnych"
biedne te nasze dzieci...nam mamusie opowiadaly "jak to bylo", a my bedziemy im pokazywac fotki jajeczek tylko na fejsie nie publikuj
dla Przemka! i niech siedzi w brzuszku jak najdluzej
Stary 2013-03-29, 22:59   #3886
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
za wizyyte ja juz sie swojego usg nie moge doczekacccc

za 34tc widze ze coraz wiecej nas z bolami bioderrr

Bioder i spojeniaMnie od wczoraj boli jeszcze skóra koło pępka, jest taka bardzo tkliwa. I stawy. Nie wspomnę o kręgosłupie. I mnie ciało swędzi. Kto mówił, że ciaza to taki wspaniały czas...
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 23:01   #3887
JennyAniolek
Zakorzenienie

Czy któraś z Was dostała cennik za wykonanie pościel od pani Kalamati ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-29, 23:07   #3888
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej
właśnie wróciłam z wizyty u dr Włoch największy news- nie mamy już niedomykalności zastawek, wszystko się samo podomykało
Dzisiaj zaczynamy 32 tydzień, Nina waży 1700 g z groszem, dalej trzyma linię, termin między OM a USG ma różnice ok 5 dni więc luz. Szpareczka dalej jest nic nie wyrosło, wszystkie narządy są po raz kolejny sprawdzone i nie ma się czego doczepić. Znowu się poryczałam

o Ludzie jaką masz dorodną córę ! w takim tempie to w 40 tc będzie 4 kilo jak nic
Jak na moje oko, gin nie jest przekonany do cesarki i może liczy że wcześniej skurczy dostaniesz i urodzisz SN, bo przy wskazaniach to raczej termin ustalają w okolicach 39 tygodnia. ( chociaż nie powiedziane, że akcja nie zacznie się wcześniej )

O ludzie, dzisiaj termin ?
ja sie miałam sprawą zająć ale jakoś żarło żarło i zdechło mam qrde dom nie odebrany, zameldowana jestem u rodziców, małż u swoich, mieszkamy, śmieci generujemy i co teraz ?
No to super

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Wiesz co ja też mam wrażenie, że jakoś tam mało miejsca...może nie aż tak jak u Ciebie, ale jednak.

Witam w 34 tygodniu Dzisiaj ledwo spałam bo mnie biodra bolały. Na szczęście mąż dzisiaj w domu. Już dawno tyle w domu nie był...
blisko blisko, coraz blizej

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Nie ma się czym chwalić. Hartowanie brodawek to mit.

no co, wszystkie mają siarę, to musiałam sprawdzić i.... - mam i ja
Jeśli mit to boję się. Moje sutki teraz już bardzo bolą
Stary 2013-03-29, 23:14   #3889
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
vil, super że wszystko dobrze. Zazdroszczę długiej szyjki. Ja od początku mam krótką, ale nikt mi pessara nie proponował. A teraz to już poniewczasie.

Dodaję fotkę pościeli, która przyszła. I od razu korzystam z okazji, żeby złożyć wam życzenia świąteczne.

Wszystkiego co najlepsze
na Święta Wielkiej Nocy,
wiosennych nastrojów,
ciepłej, radosnej atmosfery,
miłych spotkań z Najbliższymi
oraz smacznego jajka
i mokrego Lanego Poniedziałku

Udanych wizyt, szczęśliwych, krótkich i bezbolesnych rozwiązań, grzecznych, słodkich maluszków, szybkich powrotów do dawnej figury i generalnie udanego macierzyństwa

sliczna posciel
i Wesolych rowniez dla Was!
Stary 2013-03-29, 23:18   #3890
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hej,
wczoraj było usg, miedniczka nerkowa się zmniejszyła I Jurek waży już 2521 g Mój wielgus Wg tej wagi wyskoczył mi termin na 1.05., och ten Jurek, nie rośnij już tyle. W ciągu 20 dni urósł 700g.
To ci JurekNajważniejs ze, ze nerka wróciła do normy

Cytat:
Idę spać, ciemno za oknem, co chwila śnieg, potem może pojadę choinkę kupić i bombki
Dziś rano spiewaliśmy z Tżtem "Pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań.."

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
słyszałam, że niektórzy emeryci zamiast wydawać kasę na jakieś domy starości, to pakują się na pół roku na statek na jakiś rejs, mają all inclusive i opiekę lekarską, ładne widoki i fajną pogodę... i jeszcze na tym oszczędzają
Polski emeryt to najwyżej może się na tratwę płynącą Odrą zapakować
Stary 2013-03-29, 23:44   #3891
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
justyna, moja ma 2,5 dodam że jest delikatna i miekka. Dlatego jestem cały czas w pozycji horyzontalnej, żeby Bartuś za mocno nie napierał. I tylko siku, amku, mycie, leżenie i taki w kółko. W szpitalu leżałam, ale głównie na skurcze w 27 tygodniu.
ja w szpitalu uslyszalam, ze jest dluga, zamknieta, ale rozpulchniona, drazliwa i krwawiaca przy kazdym dotyku...mam sie nie martwic, ale jednak przy kazdym najezdzie malej na szyjke zastanawiam sie czy nie urodze

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Hej właśnie wróciłam z wizyty u dr Włoch największy news- nie mamy już niedomykalności zastawek, wszystko się samo podomykało
Dzisiaj zaczynamy 32 tydzień, Nina waży 1700 g z groszem, dalej trzyma linię, termin między OM a USG ma różnice ok 5 dni więc luz. Szpareczka dalej jest nic nie wyrosło, wszystkie narządy są po raz kolejny sprawdzone i nie ma się czego doczepić. Znowu się poryczałam
za wizyte, serduszko i same dobre wiesci! suuuuper, ze wszystko ok.

Cytat:
o Ludzie jaką masz dorodną córę ! w takim tempie to w 40 tc będzie 4 kilo jak nic
Jak na moje oko, gin nie jest przekonany do cesarki i może liczy że wcześniej skurczy dostaniesz i urodzisz SN, bo przy wskazaniach to raczej termin ustalają w okolicach 39 tygodnia. ( chociaż nie powiedziane, że akcja nie zacznie się wcześniej )
hehe nie strasz, bo ja mam sporo malych ciuszkow nie wiem jak to sie stalo, ze na szpitalnych obiadkach az tak poszlo jej w boczki moze teraz miala taki okres, a pozniej zwolni? w sumie lepiej zeby byla wieksza niz moj koszmarek ciazowy- za mala. marzylam, zeby dobila do kg, pozniej do 1400 i 2kg wiec idziemy wedlug planu hehe.
mnie tez sie wydaje, ze gin nie chce tej cesarki...ale mam obawy, bo on jest az za bardzo wyluzowany i to ja moge miec problem. podczas spania, a nawet 20 min ktg nie jestem w stanie lezec na prawym boku, bo mnie ten guz uciska. endo mowi, ze on sie moze przy parciu zaczac przesuwac...zaczne sie dusic i co zrobia? chcialabym chociaz w tym temacie miec spokoj. wystarczy mi przygod jak na te ciaze.

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Hej,
wczoraj było usg, miedniczka nerkowa się zmniejszyła I Jurek waży już 2521 g Mój wielgus Wg tej wagi wyskoczył mi termin na 1.05., och ten Jurek, nie rośnij już tyle. W ciągu 20 dni urósł 700g.
dla Jerzyka! wiedzialam, ze nerka to jego psikus! wstydzil sie biedak oprozniac pecherz podczas podgladania fajna waga! tez chlopak przyspieszyl...
Stary 2013-03-29, 23:47   #3892
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, no to może też kupię mydło jelenia. Tak czy siak go potem zużyję.
Moja koleżanka używa tego w kostce do kąpieli synka

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
co do lactacydu! was nie podrażnia??? mnie to strasznie po nim szczypie pipka.
My się z lactacydem bardzo lubimy. Nie miałam nigdy po nim podrażnień

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Padam już dziś na pyszczek ale jeszcze wpadłam się przywitać i życzyć Wam Wesołych Świąt w rodzinnym gronie

Obniżył mi się brzuch i to bardzo widocznie - trochę się zestresowałam ale podobno do miesiąca przed porodem może opaść, więc...
Nie pamiętam jak to było z pierwszym dzieckiem - wiem, ze też mi opadł ale nie pamiętyam na jak długo przed porodem.

Dobra uciekam -niestety nie mam kiedy Was poczytać. Przyczłapię się już po Świętach
Buziaki
Can, to tylko dobre wieści! Najwyżej miesiąc musisz czekać na poród Dasz radę!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pisac nie bede co i jak, bo chyba tak zlego dnia jeszcze nie mialam...
to dał gość ciała... Masz rację, nie ma co liczyć na innych...

Cytat:

Czerwony
Marchewka go ma, więc ją w razie czego wypytuj, bo pewnie trochę info zebrała przed zakupem Mi się bardzo podobają te wózki Mam nadzieję, że będzie Nelci pięknie slużył

Cytat:
O kurka.... Współczuję Motylku Jak to rzeczywiście wyrostek to wytną i przynajmniej to tato będzie miał z głowy Ale już naprawdę wystarczy tych szpitali i nieszczęść u Was....
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 00:28   #3893
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej, hej hej
Ale mamy zimę tej wiosny, sypie śnieg w Kielcach od rana i niewidać by miał przestać....

Wpadam do was tylko na chwilke, bo czasu niemam wogóle, piekłam placki na swieta , posprztałam i jeszcze musze nas spkowac bo jutro z rana wyjezdzamy do mich rodziców

KOCHANE MAMUŚKI ŻYCZYMY Z NATALKĄ WAM:
Spokojnych , radosnych Świąt, samych miłych chwil spędzonych w rodzinnym gronie, udanego śmigusa dyngusa
................szczęśliw ych rozwiązań, zdrowych pięknych maluszków
Wesolych! i jajecznych! :P

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Łooo...jak ona rośnie
Ja też mam zapisany tardyferon. Tzn. najpierw jak poszłam na szybko do pierwszego wolnego w Medicover ginekologa w poniedziałek zinterpretować te wyniki to dali mi hemofar. W międzyczasie porozmawiałam z moją przyjaciółką farmaceutką i ona poleciła mi właśnie ten tardyferon i na wizycie w czwartek u mojej prowadzącej ona też się ku niemu skłaniała
A w ogóle to robię sobie od wczoraj ten koktajl z pietruszki i cytryny na 1 szklankę dziennie i musze ku mojemu zaskoczeniu powiedzieć, że po dodaniu łyżeczki cukru jest naprawdę fajny Smakuje mi
tardyferon nawet z recepta 100% platny ale podobno skuteczny. u mnie dopiero po 3 mies. byly efekty...a koktajl brzmi ciekawie, moze sprobuje, choc wole pic wode z cytryna, a pietruche dodawac do wszystkiego innego

Wesolych dla Ciebie i Darka!

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, że mój Kubuś nie jest dziwakiem, że każda część ciała rządzi się u Niego własnymi tygodniami

Teraz mam kolejne pytanie- czy któraś z Was przyjmuje może w ciąży hormony tarczycy?
u mnie wyniki hormonalne byly ok, ale wczoraj dostalam kolejne skierowanie zeby powtorzyc tsh i ft3 i 4. jesli cos bedzie nie tak to pewnie tez bede lykac hormony. podobno w ciazy to bardzo wazne zeby tarczyca nie wariowala... na razie lykam tylko jod

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Kochane moje Panie, nie wiem, jak tu jutro Was odwiedzę, więc już teraz składam Wam najgorętsze życzenia w te zimowo-śniegowe dni. Żebyście się najadły do syta i żeby każdy Maluch byl zadowolony i dużo urósł przez te Święta!!! Pozdrówcie mężów, TŻów (jak zwał, tak zwał ) i ucałujcie brzuchy - choć to pewnie niewykonalne Jurek dołącza mega kopniaka!
Wesolych!

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
właśnie wróciliśmy z wystawy 'ciała'- widziałam ją już drugi raz i dalej na mnie robi wrażenie - mam nadzieję, że jeszcze będą takie wystawy jak młody podrośnie, bo to niepowtarzalna okazja pokazać dziecku jak wygląda człowiek były też płody, nie wiem może ja jestem dziwna, ale mnie to nie rusza i nie myślę kategoriami martwe dziecko, oglądałam i jestem w szoku jaki mały był pączek w 12 i 20 tyg. a na usg się taki rozwinięty wydawał no i widziałam dzieciaki 28 i 32 tyg i nie mogłam uwierzyć, że młody jest taki duży ! gdzie on się mieści w brzuchu
ja chyba na te wystawe trafilam w Chicago kilka lat temu faktycznie robi wrazenie. chociaz przyznam, ze jakies ciary i adrenalina byla...

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Mamuśki wpadłam tylko na chwilkę życzyć Wam
CUDOWNYCH ŚWIĄT!!!
Wesolych i Wam zyczymy!

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Padam już dziś na pyszczek ale jeszcze wpadłam się przywitać i życzyć Wam Wesołych Świąt w rodzinnym gronie

Wesolych Can&Michas
zaciskaj nozki, piers do przodu, to moze brzuch jeszcze wroci na miejsce? jeszcze nie czas na nasze maluchy (jak w temacie!)

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
Co za palant
Oby od wtorku było już tylko lepiej
dzieki. palant to malo powiedziane...ilez mnie to nerwow kosztowalo. myslalam, ze z wrazenia urodze

Pawie - ladny ten wozek i kolor i model. widzielismy kilka mutsy w akcji i sa naprawde fajne. w gliwicach zachwycalam sie czarnym, ostatnio w laboratorium tez laska miala taki. wygladaja super, sa bardzo zwrotne, widac, ze latwo sie prowadza i maja naprawde pojemny kosz. wiecej nie moge napisac. mnie odstraszyla glownie cena...
Brawo dla Nelci! znasz jej wage? aaa i macie juz wizyty co 2 tyg?

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Cytat:
siemx!
zamawiasz taksowke i nie mowisz ze rodzisz. wsiadasz, mowisz "do szpitala" i jeczysz sobie po cichutku pod dupcie podloz foliowy worek i kierowca nawet nie zauwazy o co chodzi
Stary 2013-03-30, 00:41   #3894
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
chyba urzadze losowanie, bo ciezko sie okreslicmusze sie z tym przespac... po dzisiejszym dniu nie mam sily na nic. dawno nie bylam taka wypluta. mialo juz byc z gorki, a tu wiecznie konca przygod nie widac.

Cytat:
nie widzialam, ale wylam jak bobr podczas dzisiejszej uwagi (dziewczynka z wada serduszka - brak tetnic i przeplywu do pluc)

Cytat:
uuu no to tatus nie bedzie mogl zjesc jajec i zurku zamiast tego kroploweczka. nie denerwuj sie wyrostek to pikus. 3 swiateczne dni i wroci do domu. a tak powaznie to widze, ze u Ciebie tez jak nie urok to sraczka! niech to szalenstwo juz sie skonczy, bo zaczynam wysiadac.

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
na pewno bedzie lepiej. musimy zaczac grac w totka jutro 15 mln. na poczatek dla rownowagi wystarczyloby...

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Czy któraś z Was dostała cennik za wykonanie pościel od pani Kalamati ??
ja dostalam w lutym, ale nie wiem czy cos sie nie zmienilo

Witam, podaje koszty pościeli
pierwsza wartość będzie dla poszewki 90x120, a druga dla 110x125
bawełna/bawełna 169zł, 199 zł
bawełna/minky 179zł, 209 zł
bawełna/biała bawełna 139zł, 159zł
bawełna/flanela jak w beciku 109zł, 139zł

ps. byc moze moja firma bedzie zajmowala sie szyciem poscieli dzieciecej na zamowienie...gdybys byla zainteresowana hehe. czekam az dorobie sie kompletu dla Neli.

nadrobilam, moge isc spac kolorowych.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-03-30 o 00:43
Stary 2013-03-30, 04:36   #3895
maarchewka
Zakorzenienie

Hejo, jednak nie pojechaliśmy w piątek.. próbowaliśmy sami wymienić światła, okazało się ze nie tylko kierunkowskaz ale także mijania nam się spaliło.. no i oczywiście w instrukcji nie napisali jak to zrobić bo za trudne..
Pojechaliśmy do warsztatu, Pan pomarudził, że zamyka, że ma jeszcze samochód do naprawy, że już późno (14 godzina ) no ale powiedzieliśmy, że dzwoniliśmy i kazali nam przyjechać i zeby chociaż zobaczył ile mu wymiana zajmie.. no i się zgodzil..
pan wsadził lapsko, po 5 minutach wymienil obie żarówki i było po sprawie
Ale wracaliśmy do domu 2 km prawie godzinę... jeszcze na szybko obiad i stwierdziliśmy, że to nie ma sensu bo pewnie jeszcze większe korki są i pogoda nie bardzo..
także jedziemy dzisiaj jak przed południem

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-30 o 04:47
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 04:39   #3896
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Hejo, jednak nie pojechaliśmy w piątek.. próbowaliśmy sami wymienić światła, okazało się ze nie tylko kierunkowskaz ale także mijania nam się spaliło.. no i oczywiście w instrukcji nie napisali jak to zrobić bo za trudne..
Pojechaliśmy do warsztatu, Pan pomarudził, że zamyka, że ma jeszcze samochód do naprawy, że już późno (14 godzina ) no ale powiedzieliśmy, że dzwoniliśmy i kazali nam przyjechać i zeby chociaż zobaczył ile mu wymiana zajmie.. no i się zgodzil..
pan wsadził lapsko, po 5 minutach wymienil obie żarówki i było po sprawie
Ale wracaliśmy do domu 2 km prawie godzinę... jeszcze na szybko obiad i stwierdziliśmy, że to nie ma sensu bo pewnie jeszcze większe korki są i pogoda nie bardzo..
także jedziemy jutro dzisiaj jak przed południem
to już niedługo odpoczniesz sobie

ja mialam sen właśnie,że lały sie ze mnie hektolitry krwi i nikt nie potrafił powiedzieć czemu..

a teraz uwaga uwaga,coś sobe uświadomiłam..
za 2tygodnie będę "W TERMINIE"

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-30, 05:02   #3897
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Na SR mówili, że standardowy żel do mycia, tylko taki co już używałyśmy w trakcie ciąży i nam pasował i nie podrażniał.
kurcze a jak ja używam zwykłego mydła w płynie z biedrony ewentualnie sufleta jak mi się chce go rozkręcać? ja to hardcore jestem i mnie nic nie podrażnia

---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Cytat:
Moja rodzina z Niemiec bardzo fajnie oszczędza, zamykają chate , jada na 6 tygodni wczasować się do Bułgarii, i po opłaceniu hoteli, żarcia, przelotu i tak wychodzą podobno na plus, bo w mieszkaniu nie płacą za jedzenie, zużycie prądu i wody... ja nie wiem jak to jest możliwe, ale musi się opłacać, skoro robią sobie takie turnusy nawet 3 razy w roku
o ja! jak ja bym chciała tak oszczędzac!!
ale jak byłam 2 lata temu w Grecji to były 2 stare angielki które też tam siedziały na all inclusive przez całe wakacje bo twierdziły ze i tak im to taniej wychodzi.. więc coś jest na rzeczy.. chociaż w Grecji nei tak tanio jak w Bułgarii..

---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Na razie mąż nie widzi różnicy między tym a duluxem, a różnica na wiadrze chyba 15zł czy jakoś tak. Kupiliśmy pearl white, nie wiem czy mają inne odcienie. Tylko u nas idzie ta firma tylko na sufit i jako podkład wyrównujący, więc jakiś wielkich wymagań nie ma
Pamiętam, że znajomi mówili, żeby nie kupować jedynki, bo pomalowali, zbrudziło się, przetarli i ... do ponownego malowania.
Rodzice mają Kabe i już kilka razy myli ściany (raz kuzyn pił soczek, raz przeszedł po oparciu kanapy z brudnymi rękami) i nic się nie dzieje.
A, ta śnieżka czy dulux tak samo biały kijowo kryje
co do farb to ja nie umiałam malować duluxem, wychodziło okropnie.. widać było gdzie wałek a gdzie go nie było..
najlepiej mi się malowało bondexem, po pierwszym malowaniu już praktycznie wszystko pokrywał, potem robiliśmy 2, żeby tak do konca wyrównać.. a ściany mam koszmarne bo to blok rodem z PRL i różne gówno na ścianach bylo..

---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ----------

Cytat:
jak dla mnie to ona się ubrać nie potrafi.. bo jak się ma takie wielkie dupsko, to nic ze dopiero nabrane to się nie zakłada opinających dupe sukienek.. już w tej różowej kloszuwce jakoś wygląda..
ale swoją drogą nie wiem co ona ma z hormonami, że tak wygląda w tej ciąży...

---------- Dopisano o 05:02 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

Cytat:
to już niedługo odpoczniesz sobie

ja mialam sen właśnie,że lały sie ze mnie hektolitry krwi i nikt nie potrafił powiedzieć czemu..

a teraz uwaga uwaga,coś sobe uświadomiłam..
za 2tygodnie będę "W TERMINIE"
nie strasz.. bo ja jakiś tydzień po Tobie...

chociaż ostatnio mam jakieś dziwne przeczucie, ze niedługo urodze.. ciągle mi się wydaje, że zaraz skurczy dostanę i pojadę na porodówkę..

A takie pytanko jakbym zaczeła rodzić to do ktorego tygodnia bezpiecznie jest pojechać dalej ale do szpitala który ma dobrą opiekę wcześniaków?? do 34 tc czy do 37tc?? bo jak będę u rodziców to tam taki mini szpital jest i tam pewnie nic takiego nie mają..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-30 o 05:04
Stary 2013-03-30, 05:11   #3898
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

nie strasz.. bo ja jakiś tydzień po Tobie...

chociaż ostatnio mam jakieś dziwne przeczucie, ze niedługo urodze.. ciągle mi się wydaje, że zaraz skurczy dostanę i pojadę na porodówkę..

A takie pytanko jakbym zaczeła rodzić to do ktorego tygodnia bezpiecznie jest pojechać dalej ale do szpitala który ma dobrą opiekę wcześniaków?? do 34 tc czy do 37tc?? bo jak będę u rodziców to tam taki mini szpital jest i tam pewnie nic takiego nie mają..
ja tez ma wrazenie,że to juz zaraz

ja myslalam ze od 36tc malenstwo wczesniakiem juz nie jest a sie naczytalam o tych z 36tc i roznie bywa,niektore sa w 100% zdrowe inne maja oznaki wczesniactwa,musza byc w inkubatorach itd.

ja osobiscie jak bym miala w ciagu kolejnych 2tyg rodzic to jade tam gdzie nie chce ale opieka lepsza,a od 38tc juz do normalnego

swoja droga,jak dobrze,ze mamy Owsiaka z tego co wiem to wiekszasc rzeczy w tym naszym szpitalu dla wczesniaczkow jest z wośpu..

2tygodnie...
wczorajz tz rozmawialam wlasnie,ze sie boje.. nie porodu cz czegos tylko tego jak wszystko,ale to wszystko sie zmieni.. wyjdziemy sami z naszego "prawie że studenckiego" mieszkania,a wrocimy jako "mloda rodzink z dzieckiem"..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-30, 05:16   #3899
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez ma wrazenie,że to juz zaraz

ja myslalam ze od 36tc malenstwo wczesniakiem juz nie jest a sie naczytalam o tych z 36tc i roznie bywa,niektore sa w 100% zdrowe inne maja oznaki wczesniactwa,musza byc w inkubatorach itd.

ja osobiscie jak bym miala w ciagu kolejnych 2tyg rodzic to jade tam gdzie nie chce ale opieka lepsza,a od 38tc juz do normalnego

swoja droga,jak dobrze,ze mamy Owsiaka z tego co wiem to wiekszasc rzeczy w tym naszym szpitalu dla wczesniaczkow jest z wośpu..

2tygodnie...
wczorajz tz rozmawialam wlasnie,ze sie boje.. nie porodu cz czegos tylko tego jak wszystko,ale to wszystko sie zmieni.. wyjdziemy sami z naszego "prawie że studenckiego" mieszkania,a wrocimy jako "mloda rodzink z dzieckiem"..
ja trochę uwierzyć w to nie mogę.. chyba do mnie to jeszcze nie dociera, że na prawdę zostane matką a mój mężuś ojcem..

A i ostatnio oczywiście mialam kolejny sen z serii śni mi sie mój dzidziuś..
Tym razem miałam go kąpać.. wziełam go, rozpakowuje z becika i się okazalo, że ma już 2 lata sam wchodzi do wanny i gada... potem moja mama stwierdziła, że ja go myć na pewno nie umiem i wyśle do mnie z mojej rodzinnej miejscowości pielęgniarke to mnie nauczy.. a ja, że dzidzie ma myć mężu więc dopiero jak on się zgodzi to może ją wysyłać..

Wojtek
Stary 2013-03-30, 05:18   #3900
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja trochę uwierzyć w to nie mogę.. chyba do mnie to jeszcze nie dociera, że na prawdę zostane matką a mój mężuś ojcem..

A i ostatnio oczywiście mialam kolejny sen z serii śni mi sie mój dzidziuś..
Tym razem miałam go kąpać.. wziełam go, rozpakowuje z becika i się okazalo, że ma już 2 lata sam wchodzi do wanny i gada... potem moja mama stwierdziła, że ja go myć na pewno nie umiem i wyśle do mnie z mojej rodzinnej miejscowości pielęgniarke to mnie nauczy.. a ja, że dzidzie ma myć mężu więc dopiero jak on się zgodzi to może ją wysyłać..
noo,szybko Ci dziecię urosło

do mnie też nie dociera,kompletnie..

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości