Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-30, 10:53   #3931
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
i wrzuce Wam na Dzień Doberek zdjecie mojej kici,dumnej ŻE TO NIE ONA TYLKO DRUGI KOT rozwalila doniczke, a skoro juz jest miejsce to sę położy
urocze, kot ma przynajmniej miejsce do leżenia

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej Kochane
my tylko na chwilkę żeby życzyć Wam z Nikosiem:
Wesołych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych
łatwych porodów, cudownych chwil z maluchami i wszystkiego naj naj naj co każda sobie zamarzy
a już za rok o tej porze nasze szkraby będą z nami jeść śniadanie Wielkanocne

Tobie i całej Twojej rodzinie również wesołych Świąt

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
moja biegała dziś za M. bo zamiatał duży pokój i mu właziła pod miotłę, chciała aby ją tarmosił zboczuch

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Hej!
Życzę Wam zdrowych, pogodnych świąt Wielkiej Nocy spędzonych w gronie rodzinnym.
i Tobie również Meli najweselszych Świąt

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Mam lęk porodowy pierwszego stopnia. Śniło mi się, że robili mi cesarkę na żywca w Iraku
co za sen
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 11:03   #3932
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

chcialam Wam wyslac foto pisanek ale patrze ze sie nie zrobilo a siorka zabrala je juz do rodzicow

no coz,pisanki jak pisanki

mój tż stwerdził,że musze mu powiedzieć co ma robić przy porodzie
chyba ktos mu cos powedzial,bo sa z siebie by sie zainteresowal?! no chyba ze tak powiedzial a po pracy do tematu nie wroci :P

PS nawet w tż koszule nie weszlam
nie mam w co sie ubrac jutro

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ach,me drogie Wizażanki!
Matki,żony i kochanki!
Tak przy święcie Wielkiej Nocy
życzę by zdrowy wyskoczył
każdy szkrabik nasz kochany
słodki jak z cukru odlany.
Oczywiście też w terminie!
Chociaż k**wa mamy zimę
Nie płaczący,dużo śpiący
Niech każdy będzie Super Brzdącem!!
Brzuchów krągłych jak pisanka
życzy ruda wizażanka

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-30 o 10:57
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 11:14   #3933
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
chcialam Wam wyslac foto pisanek ale patrze ze sie nie zrobilo a siorka zabrala je juz do rodzicow

chyba ktos mu cos powedzial,bo sa z siebie by sie zainteresowal?! no chyba ze tak powiedzial a po pracy do tematu nie wroci :P

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ach,me drogie Wizażanki!
Matki,żony i kochanki!
Chociaż k**wa mamy zimę
Nie płaczący,dużo śpiący
życzy ruda wizażanka
Ale życzenia wymyśliłaś Super

Cytat:
Cześć

Ale mi już ciężko, masakra.
NIe mam siły. Nic nie szykuję na święta. Przyjechałam z młodym do rodziców teraz a mężu sprząta w domu.
U nas zasypało śniegiem, że ciężko przejść.

Motylek ja mam 2 wózki, 4ridera na pompowanych kołach i Maclarena na chyba piankowych. I powiem, że jak zablokuje się przednie koła to daje radę na tych piankach i w terenie. A one są dość małe. Myślę, że na większych kołach to spoko będziesz miała. Tylko trzeba właśnie blokować przód w terenie, wtedy lżej.

Axella ja myślę, że z taxi nie będzie problemu. A jak rzeczywiście tak Cię weźmie, że "główkę będzie widać" to zadzwonisz po karetkę i nie będziesz wybrzydzać w szpitalach.
Ja też miałam dylemat czy karetka mnie zawiezie do mojego szpitala, ale akurat u mnie to są dwa szpitale praktycznie obok siebie (z czego jeden to mój). I mi gin powiedziałm, jak tak zaczęłam mu wymyślać, że w razie co mam się na niego powołać i kazać sie zawieźć do tego szpitala. Ale nie wiem, czy to działa, nie testowałam

Mam lęk porodowy pierwszego stopnia. Śniło mi się, że robili mi cesarkę na żywca w Iraku

Ciesz się, że nie zobaczyli dziecka i nie wsadzili go z powrotem i zaszyli Niestety sny w ciąży są straszne ...

Dzięki za opinię, jak będzie kijowo się prowadziło go to się pozbędziemy i będziemy szukać innego

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

axella nie masz jakiś sukienek odcinanych pod cycuchami?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 11:17   #3934
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale życzenia wymyśliłaś Super

Ciesz się, że nie zobaczyli dziecka i nie wsadzili go z powrotem i zaszyli Niestety sny w ciąży są straszne ...

Dzięki za opinię, jak będzie kijowo się prowadziło go to się pozbędziemy i będziemy szukać innego

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

axella nie masz jakiś sukienek odcinanych pod cycuchami?!
mialam,ale jakos w dziwny sposob w ciazy przeistoczyly sie w bluzki
myslalam o tym by zaozyc taka elastyczna spodnice pod cyce,bo koszule pod to wepchne ale jak sobie wyobrazilam ten opiety balon to chyba mi przeszlo

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-30, 11:21   #3935
Veronic
Wtajemniczenie

Witam

Chciałabym Życzyć Wam oraz Waszym rodzinom , no i maluszkom w brzuszkach wszystkiego co najwspanialsze, najlepsze i najpiękniejsze ,
spokoju, radości i dużo miłości w tegoroczne Święta Wielkanocne

--------------------------------------
Motylek- duuuuużo zdrowia dla taty

Axella- fajne życzenia i uroczy kotek
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 11:24   #3936
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
mialam,ale jakos w dziwny sposob w ciazy przeistoczyly sie w bluzki
myslalam o tym by zaozyc taka elastyczna spodnice pod cyce,bo koszule pod to wepchne ale jak sobie wyobrazilam ten opiety balon to chyba mi przeszlo
eeee ubierz się, zrób zdjęcie a my pooglądamy

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Witam

Chciałabym Życzyć Wam oraz Waszym rodzinom , no i maluszkom w brzuszkach wszystkiego co najwspanialsze, najlepsze i najpiękniejsze ,
spokoju, radości i dużo miłości w tegoroczne Święta Wielkanocne

--------------------------------------
Motylek- duuuuużo zdrowia dla taty

Axella- fajne życzenia i uroczy kotek
hump

Dziękuję

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-03-30, 11:28   #3937
axella
Zakorzenienie

GG do axella

spadam póki co... miłej sobotki..

czuję sie jak przeżuta/wypluta..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-30, 11:32   #3938
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
eeee ubierz się, zrób zdjęcie a my pooglądamy
ooo właśnie, good idea
zobaczymy-ocenimy

==\\===
wcześniej pisałyście o białym jeleniu,
więc ja akurat stosuję w płynie i uważam, że jest super
absolutnie nie podrażnia delikatnych okolic intymnych,
jedyne co to konsystencja jest trochę do kitu, bo przypomina gluta;p
no ale w mojej torbie do szpitala to mydełko jest już przyszykowane

swoją drogą jak sobie popatrzycie na składy płynów do higieny intymnej , to można się załamać, sama chemia, parabeny, SLS na pierwszym miejscu (poza wodą) w składzie itd....
osławiony lactacyd też idealnego składu nie ma....

ja też lecę,
muszę włosy uczesać no i do kościółka z koszyczkiem!

MIŁEGO DNIA KOCHANE!!

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-03-30 o 11:33
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 11:42   #3939
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
kurcze a jak ja używam zwykłego mydła w płynie z biedrony ewentualnie sufleta jak mi się chce go rozkręcać? ja to hardcore jestem i mnie nic nie podrażnia
Ja używam takiego ZIAJA MAMMA MIA Płyn ginekologiczny do higeiny intymnej w ciąży po porodzie 300ml i jestem jak narazie zadowolona. Zapachu kostki biały jeleń nienawidę. Mój tata tylko tym się myje (chba przyzwyczajenie z kopalni ) ale do torby do szpitala zabiorę. Do kąpieli kupię może jakiś żel z białego jelenia.

Cytat:
Czy ktoś u Nas zdecydował się na piankowe?
Jest fajny wózek w 90 proc. mi odpowiadający ale na piankach
Ja na początku chciałam wózek quinny buzz 4 ale jak Tż zobaczył piankowe koła to kategorycznie powiedział, że nie. Dla niego podstawowym warunkiem są pompowane ale to pewnie temu, że dom bedziemy mieć na wsi no i często bywamy tez u teściowej na wsi.

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Hej!
Życzę Wam zdrowych, pogodnych świąt Wielkiej Nocy spędzonych w gronie rodzinnym.
wzajemnie

Ale miałam ciezka noc...ojciec mnie tak wkurzył wieczorem, że z nerwów bolał mnie brzuch i nie mogłam zasnąć. Okazało się, że okłamywał mnie cały czas mówiąc że zjeżdża na stałe bo i tak miał zaplanowane, że wraca za granice. Nie nawidzę kłamstwa!!!

Życzę wam wszystkim Wesołych Świąt

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 11:49   #3940
vil84
Wtajemniczenie

hej hej, zaczynamy powolutku 37 tydzień
od jakiegoś czasu mam jakieś dziwne bóle i się zastanawiam o co biega, zapomniałam lekarza wczoraj spytać
włącza mi się w pewnym momencie masakryczny ból jak na okres, ale o wiele bardziej bolesny, taki tępy, jestem w stanie tylko leżeć zwinięta w embrionik i trwa to kilka minut a potem przechodzi. zaczęło się z tydzień temu, raz-dwa razy dziennie taki atak. nie wiem czy to przepowiadające? ale takie trwają chyba krócej, a to mnie trzyma dobre 5-6 minut :/ nie wiem czy się niepokoić tym czy co?

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
wczorajsza wizyta u gin pomyslna, mala lezy glowkowo, gin mowil ze nie ma zadnych przeslanek ku wczesniejszemu rozwiazaniu, szyjka trzyma, mialam pobrany wymaz na paciarkowca - mam nadzieje ze go nie bedzie wyniki pewnie dopiero we wtorek.z
za wizytę i wózek

Cytat:
siemx!
mam pytanie,jeśli nie mam auta, taxi może odmówić to jak mam rodząc dostac sie do szpitala ?
powiedzmy,że zadzwonie na karetke-to zabiorą mnie tam gdzie ja chce czy tam gdzie najbliższy szpital do najbliższego trafic baaardzo nie chcę
do najbliższego ... chyba że szykowałby się "wczesny" wcześniak to wtedy może pojechaliby do jakiegoś specjalistycznego.

Cytat:
Tata na IP. Pod kroplówką - prawdopodobnie wyrostek - czekam na wieści,
i zaś pod górkę
dużo zdrówka dla taty. na szczęście wyrostek to teraz rutynowy zabieg ale szkoda że na święta

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

A takie pytanko jakbym zaczeła rodzić to do ktorego tygodnia bezpiecznie jest pojechać dalej ale do szpitala który ma dobrą opiekę wcześniaków?? do 34 tc czy do 37tc?? bo jak będę u rodziców to tam taki mini szpital jest i tam pewnie nic takiego nie mają..
myślę że od 34 tc jest bezpiecznie już inkubator w razie czego mają w każdym szpitalu.

Cytat:

ja myslalam ze od 36tc malenstwo wczesniakiem juz nie jest a sie naczytalam o tych z 36tc i roznie bywa,niektore sa w 100% zdrowe inne maja oznaki wczesniactwa,musza byc w inkubatorach itd.

ja osobiscie jak bym miala w ciagu kolejnych 2tyg rodzic to jade tam gdzie nie chce ale opieka lepsza,a od 38tc juz do normalnego
no ja się właśnie zastanawiam czy nie poczekać z odstawieniem tabletek do piątku, jak będzie skończony 37. ale isoptin mam tylko na jutro jeszcze ...niby babcia może mi wypisać receptę ale chyba wolę już te wszystkie leki odstawić po wizycie rodziny i zobaczymy ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 11:58   #3941
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ja używam takiego ZIAJA MAMMA MIA Płyn ginekologiczny do higeiny intymnej w ciąży po porodzie 300ml i jestem jak narazie zadowolona. Zapachu kostki biały jeleń nienawidę. Mój tata tylko tym się myje (chba przyzwyczajenie z kopalni ) ale do torby do szpitala zabiorę. Do kąpieli kupię może jakiś żel z białego jelenia.

Ja na początku chciałam wózek quinny buzz 4 ale jak Tż zobaczył piankowe koła to kategorycznie powiedział, że nie. Dla niego podstawowym warunkiem są pompowane ale to pewnie temu, że dom bedziemy mieć na wsi no i często bywamy tez u teściowej na wsi.

wzajemnie

Ale miałam ciezka noc...ojciec mnie tak wkurzył wieczorem, że z nerwów bolał mnie brzuch i nie mogłam zasnąć. Okazało się, że okłamywał mnie cały czas mówiąc że zjeżdża na stałe bo i tak miał zaplanowane, że wraca za granice. Nie nawidzę kłamstwa!!!

Życzę wam wszystkim Wesołych Świąt

my też wsioki tylko u nas taka wieś że nie ma gdzie iść na spacer zostaje mi moje podwórze i pakowanie wózka do auta i jazda do lasu lub miasta . teściowa daleko ale u niej to jest gdOe jeździć. marzenie jak dla mnie dla kobiety z małym dzieckiem no nic zobaczymy. najwyżej będę żałować.

vil a może to od złej pracy jelit ? no chyba że to rzeczywiscie przepowiadacze. teraz wypatruj gluta

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-03-30, 12:03   #3942
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
i wrzuce Wam na Dzień Doberek zdjecie mojej kici,dumnej ŻE TO NIE ONA TYLKO DRUGI KOT rozwalila doniczke, a skoro juz jest miejsce to sę położy
sprytna

Cytat:
Eeeee dzień dobry
U taty jednak to nie wyrostek a kręgosłup Czy ktoś słyszał by bolał brzuch od kr ęgosłupa ?! więc siedzi w domu
oo dopiero doczytałam. qrcze, nie wiadomo co gorsze, wyrostek by wycięli i po problemie

Cytat:
I kurcze boję się czerni w tym wózku...
Marzył mi się czarny, ale teraz nie wiem boję się, że niby słońce będzie ściągał...
Mysia Twój nie jest przypadkiem czarny?
my mamy czarny piękny jest

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 12:12   #3943
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:

Ach,me drogie Wizażanki!
Matki,żony i kochanki!
Chociaż k**wa mamy zimę
Nie płaczący,dużo śpiący
życzy ruda wizażanka
Masz talent Dziewczyno
Nie umiem jak Ruda, więc tylko życzę Wam tradycyjnie smacznego jajka, mokrego Dyngusa, spokojnych i rodzinnych Świat Wielkanocnych, a potem porodów o czasie, nie bardzo bolesnych, żeby można je potem miło wspominać, ale przede wszystkim zyczę zdrowych dzieciaczków

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
od jakiegoś czasu mam jakieś dziwne bóle i się zastanawiam o co biega, zapomniałam lekarza wczoraj spytać
włącza mi się w pewnym momencie masakryczny ból jak na okres, ale o wiele bardziej bolesny, taki tępy, jestem w stanie tylko leżeć zwinięta w embrionik i trwa to kilka minut a potem przechodzi. zaczęło się z tydzień temu, raz-dwa razy dziennie taki atak. nie wiem czy to przepowiadające? ale takie trwają chyba krócej, a to mnie trzyma dobre 5-6 minut :/ nie wiem czy się niepokoić tym czy co?

Za 37 tc

Twoje bóle brzmią poważnie i nie lekceważyłabym ich na twoim miejscu. Możliwe że to przepowiadające, termin masz tuz tuż, ale mimo wszystko, jak tak bardzo boli to lepiej to z lekarzem skonsultować
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 12:14   #3944
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
swoją drogą jak sobie popatrzycie na składy płynów do higieny intymnej , to można się załamać, sama chemia, parabeny, SLS na pierwszym miejscu (poza wodą) w składzie itd....
to prawda, ja używam facelle, ponoć skład ma dobry, nie wiem, nie znam się ale od biedy wystarczy jako płyn do intymnej, do mycia twarzy, ciała i włosów

Axella ja też nie bardzo mam w co się ubrać ale to pierdzielę Założę spodnie, jakąś bluzkę i tyle

Koszyczek mamy naszykowany, czekam na mamę i o 13:00 idziemy święcić

Może jeszcze jakiś spacer zaliczymy z M. bo jest dość ładnie a ponoć od jutra znów śnieg

---
A tymczasem życzymy z Bartusiem Wesołych Świąt, smacznego jajka i miłych chwil spędzonych w rodzinnym gronie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 12:32   #3945
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
my też wsioki tylko u nas taka wieś że nie ma gdzie iść na spacer zostaje mi moje podwórze i pakowanie wózka do auta i jazda do lasu lub miasta . teściowa daleko ale u niej to jest gdOe jeździć. marzenie jak dla mnie dla kobiety z małym dzieckiem no nic zobaczymy. najwyżej będę żałować.

vil a może to od złej pracy jelit ? no chyba że to rzeczywiscie przepowiadacze. teraz wypatruj gluta
Jeśli chodzi o spacery to mamy na prawdę fajnie. Teraz mieszkamy w małym miasteczku i tu jest gdzie pospacerować, a do teściowej 2km wiec jakby się uparł to też z wózkiem można iść, albo chodnikiem albo dróżką koło rzeki wiec pompowane koła się przydadzą

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 12:41   #3946
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Ach,me drogie Wizażanki!
Matki,żony i kochanki!
Chociaż k**wa mamy zimę
Nie płaczący,dużo śpiący
życzy ruda wizażanka
Boskie życzenia

Moje kochane mamuśki życzę Wam i Waszym rodzinom szczęśliwych zdrowych Świąt Wielkanocnych.

-------------
Dziewczyny, w którym miejscu boli to spojenie łonowe? Nie wiem czy to to, ale wczoraj się trochę nachodziłam. To Biedronka, to Tesco, wieczorem do teściowej zawieść wędzonki i po powrocie do domu zaczęły mnie pobolewać jakieś tam kości Jakbym z godzinę szpagat robiła. Ale mnie boli tak nie na wzgórku łonowym tylko tam bardziej przy wejściu do pipki. Mam nadzieje, że to nie to. W nocy jak się przekręcałam albo wstawałam do łazienki to też dreptałam delikatnie. Nie boli mnie to jakoś straszne, ale wolę dmuchać na zimne. Dziś się nigdzie nie ruszam. TŻ pojechał zrobić resztę zakupów i robimy ciasta na siedząco.
Stary 2013-03-30, 12:42   #3947
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi już ciężko, masakra.
NIe mam siły. Nic nie szykuję na święta. Przyjechałam z młodym do rodziców teraz a mężu sprząta w domu.
Łączę się w bólu...też ledwo chodzę, jak jakaś staruszka...ale troszkę szykujemy, tak dla siebie, żeby było smacznie

Cytat:
==\\===
wcześniej pisałyście o białym jeleniu,
więc ja akurat stosuję w płynie i uważam, że jest super
absolutnie nie podrażnia delikatnych okolic intymnych,
jedyne co to konsystencja jest trochę do kitu, bo przypomina gluta;p
no ale w mojej torbie do szpitala to mydełko jest już przyszykowane
Ja biorę jelenia pod prysznic i w sumie chyba tyle
vil no to ładnie masz z tymi bólami, ale może jeszcze z tydzień wytrzyma maleństwo

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 12:44   #3948
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ja patrzę na składy i żadnych jeleni, lactacydów itp nie kupuję no ale ja to mam fioła...
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hmm... to takie już skurcze skurcze!!! nie? podobno poród boli jak jakiś cholerny okres... więc kto wie? wytrzymaj jeszcze troszkę i zaraz po świętach pomęcz ginkę.
a leki już możesz powoli odstawiać, parę dni nie zrobi różnicy, no i przyzwolenie od ginki masz. a szyjka długa niech się organizm powoli przygotowuje!
Cytat:
to prawda, ja używam facelle, ponoć skład ma dobry, nie wiem, nie znam się ale od biedy wystarczy jako płyn do intymnej, do mycia twarzy, ciała i włosów
a i owszem, facelle ma bardzo fajny skład

co tu wam życzyć... ja taka nieuzdolniona i mało kreatywna, więc polecę standardem: smacznego jajca (zawiera żelazo - trza jeść!) i mokrego dyngusa (ale nie od wód płodowych!!! jeszcze nie czas )

aaaa, przyszła mi paka ze sklepu dzieciowego - mam już moje koszule do karmienia, wiaderko ze stojaczkiem do kąpieli, kocyk, ręczniczek z kapturem, zestaw pieluch i myjek, laktator z systemem przechowywania via, fridę do nochalka, rogala dla mnie i do karmienia...
łącznie z wózkiem i ciuszkami to chyba całkiem dobrze już wyposażona jestem jeszcze łóżeczko i materac, prześcieradła... i na początek styknie, nie?
aaa, i dostałam w pace bon na 20 eurusiów na następne zakupy
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 13:53   #3949
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie uświadomiłam, że nie mam barwników do jajek, więc próbuję z kurkumą ciekawe co mi wyjdzie i za chwilę biorę się za babki
Cytat:
a w skorupkach cebuli nie łaska ? tylko w kurkumie sie zachciało?:d
Ja jestem leń i kupiłam takie foliowe owijki na jajka, zawsze wychodzą

Już po święceniu, szyneczka nawet wyszła, jak wystygnie okaże się, czy da się cienko pokroić jak wędlinkę czy nie.
Moje dziecię zrobiło sobie ze mnie dzisiaj worek treningowy, nie wiem czy nagle stała się taka ruchliwa, czy urosła i tak czuję
Już wiem, ciasto zjadłam to może po słodkim dostała kręćka

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 14:04   #3950
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Jestem wściekle głodna, chyba przez te zapachy w kościele ale jakoś nie pomyśleliśmy o obiedzie na dziś i chyba ziemniaki będziemy jedli same

Stary 2013-03-30, 14:06   #3951
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej
Wesołych, wesołych

ja właśnie znalazłam chwile by na 5 min usiąść, od rana grzebie się w garach. Miałam mieć gości w niedziele- na śniadanie moich rodziców a na kolacje teściów, wszystko przygotowane a teście nie przyjdą bo teść zachorował. Co ja zrobię z tym całym jedzeniem jak nas jest tylko dwóch- ja z ograniczoną pojemnością żołądka i TZ francuski piesek

Nina dzisiaj nie współpracuje, chyba się mści za wczorajsze badania i za to że była ugniatana głowicą USG Od rana tak siedzi wrednie że ledwo chodzę.

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wyniki w załączniku.
Niby TSH w normie, a te fT4 minimalnie odbiega, no ale gin chyba wie co robi...
Gin wie co robi ale umów sobie wizytę w poradni endokrynologicznej (u mnie w mieście są mega długie terminy, a jak Ci włączą leki, to żeby mieć refundację będziesz musiała przynosić zaświadczenia do rodzinnego, że chodzisz do endokrynologa).
Stary 2013-03-30, 14:43   #3952
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moje dziecię zrobiło sobie ze mnie dzisiaj worek treningowy, nie wiem czy nagle stała się taka ruchliwa, czy urosła i tak czuję
Już wiem, ciasto zjadłam to może po słodkim dostała kręćka
mój księciuniu już od jakiegoś czasu urządza sobie taki fitness - wczoraj w końcu małż załapał się na pokaz i minę miał przerażoną a było to po sałatce z tuńczyka...
Cytat:
Jestem wściekle głodna, chyba przez te zapachy w kościele ale jakoś nie pomyśleliśmy o obiedzie na dziś i chyba ziemniaki będziemy jedli same
może coś jednak się do tych ziemniaków znajdzie? chociażby twaróg rozrobić ze śmietaną i szczypiorkiem... jak masz, to dorzuć też jakieś rzodkiewki, i będzie gzik - mniam!
Stary 2013-03-30, 14:45   #3953
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
może coś jednak się do tych ziemniaków znajdzie? chociażby twaróg rozrobić ze śmietaną i szczypiorkiem... jak masz, to dorzuć też jakieś rzodkiewki, i będzie gzik - mniam!
ee nie moje smaki ale spoko, znalazłam jakieś pierożki w zamrażarce

i biorę się powoli za makowca zawijanego

Stary 2013-03-30, 14:47   #3954
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Co ja zrobię z tym całym jedzeniem
zaproś Justi ja mam niestety za daleko... a zjadłabym coś świątecznego, oj zjadła...

pierwsze święta bez wyjazdów miały być, no i owszem, wielce nie wyjeżdżamy, ale na jutro na obiad do wujostwa małża jedziemy jednak 200 km tylko, więc dam radę!
Stary 2013-03-30, 14:55   #3955
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
zaproś Justi ja mam niestety za daleko... a zjadłabym coś świątecznego, oj zjadła...

pierwsze święta bez wyjazdów miały być, no i owszem, wielce nie wyjeżdżamy, ale na jutro na obiad do wujostwa małża jedziemy jednak 200 km tylko, więc dam radę!
o tak, możecie mnie dożywiać

200km na obiad, ładnie

Stary 2013-03-30, 15:09   #3956
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Mamy ten wózek czekam na dokładne fotki od brata, ale i tak jestem już w nim zakochana mutsy 4rider gondolka + spacerówka i parasolka za 275 funciaków 2 razy taniej niż w PL, nóż mi się w kieszeni otwiera jak pomyślę, że u nas wszystko takie drogie w porównaniu do zarobków, a w UK jak szaleją z promocjami to na całego.

Cytat:
za wizytę

wózek super, będziecie zadowoleni no i za tą kasę zazdroszczę pozytywnie
dziękuję

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cieszę się, że na wizycie wszystko ok i trzymam za wynik na paciora.

A jednak Mutsy ? Ładny kolor My po Świętach jedziemy jeszcze raz pooglądać 4ridera Mi się strasznie podoba kolor Team Carribean 4ridera miała siostra mojej przyszłej bratowej dla swoich 2 synków i była zadowolona.
dziękuję to był spontan jak wniknęłam w te kolory mutsy to stwierdziłam że wszystkie piękne carribean też ładny tym bardziej dla chłopca, mi dla dziewczynki czerwony jakoś bardzo pasuje i od początku się podobał... na razie nie słyszałam, żadnych negatywnych opinii, my nawet tego wózka na żywo nie widzieliśmy, ale mój brat ma świetny gust i wiem, że nie kupił by byle czego więc bardzo się cieszę

Cytat:

Jak dla mnie wybór świetny!
Dzięki , dla mnie już teraz też problem się sam rozwiązał i to w takim pięknym stylu

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Marchewka go ma, więc ją w razie czego wypytuj, bo pewnie trochę info zebrała przed zakupem Mi się bardzo podobają te wózki Mam nadzieję, że będzie Nelci pięknie slużył
Dziękuję Ja też mam taką nadzieję w razie czego za tą kasę nie będzie mi żal go sprzedać Marchewka z tego co kojarzę ma transportera, więc inny model..
Stary 2013-03-30, 15:15   #3957
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Pawie - ladny ten wozek i kolor i model. widzielismy kilka mutsy w akcji i sa naprawde fajne. w gliwicach zachwycalam sie czarnym, ostatnio w laboratorium tez laska miala taki. wygladaja super, sa bardzo zwrotne, widac, ze latwo sie prowadza i maja naprawde pojemny kosz. wiecej nie moge napisac. mnie odstraszyla glownie cena...
Brawo dla Nelci! znasz jej wage? aaa i macie juz wizyty co 2 tyg?

Dzięki mam nadzieję, że będziemy zadowoleni kosz ma ponoć malutki, ale braciak mówił, że można dokupić jakiś inny, większy, więc zobaczymy
Teraz to już będzie moja 2ga wizyta co 2 tyg. w czwartek mi jej nie ważył, bo nie miałam USG, pewnie na następnej wizycie ocenimy masę małej, w 32 t i 6d ważyła niecałe 2 kg, więc będzie nieduży- średniaczek aaaaa tak w ogóle to u mnie już 36 tc
Stary 2013-03-30, 15:24   #3958
gold-fish
Zakorzenienie

Nie mam siły Was ogarnąć ide spać bo za godzinę przyjeżdża na swieta teściowa, a od rana krzątałam się w kuchni

Też mam bóle takie a'la okres ale to podobno normalne w zwiazku z rozluźnianiem się kości miednicy leżeć, odpoczywać i tyle

Zdrowych, spokojnych Świat Wam życzę

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 15:39   #3959
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

za wizytę i super gdyby się udało wam załatwić wózek w tak okazyjnej cenie

babeczki upieczone, makowiec w piekarniku i pachnie mi nieziemsko ze sprzątania zostały tylko podłogi, także dziś się nie przemęczam miłego dnia wszystkim życzę
dziękuję udało się

o jaka Ty pracowita ja siedzę u teściów, z Tż zrobimy tylko sałatkę jarzynową miłego również!

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Motylek - za zakup wózka! zarzuć linkiem jak jakiś masz a w tym igo nie podoba mi się gondola, tzn. w 4riderze ładniejsza, zgrabniejsza jak dla mnie

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Vil - dziękuję

WESOŁYCH ŚWIĄT !
Stary 2013-03-30, 15:57   #3960
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dziękuję udało się

o jaka Ty pracowita ja siedzę u teściów, z Tż zrobimy tylko sałatkę jarzynową miłego również!

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Motylek - za zakup wózka! zarzuć linkiem jak jakiś masz a w tym igo nie podoba mi się gondola, tzn. w 4riderze ładniejsza, zgrabniejsza jak dla mnie

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Vil - dziękuję

WESOŁYCH ŚWIĄT !
Zazdroszczę zakupu pozytywnie!!!

http://allegro.pl/mutsy-4-rider-joey...140775741.html
(widać, że gościu zajmuje się sprowadzaniem wózkiem i ich sprzedażą, no ale za taką cenę Fotelik na wszelki wypadek i tak mam drugi)

a mi się właśnie w tym igo gondola podoba

Jak to mówią nie to co ładne tylko co się komu podoba

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości