|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cześć dziewczyny. Nie chcę psuć radosnej świątecznej atmosfery, ale chciałam się podzielić moimi przeżyciami
Dostałam z rana krwawienia Co przeżyłam to nie do opisania. Pojechaliśmy z mężem od razu do szpitala. Lekarz zrobił mi USG i na szczęście wszystko dobrze z maleństwem. Skąd krwawienie to nie powiedział, bo bez badań nie potrafił. Musiałabym w szpitalu zostać, a nie chciałam. Dostałam Duphaston i Nospę i nakaz leżenia. Martwię się teraz co było przyczyną. Już nie krwawię, ale mam brązowe plamienia. Boli mnie też z prawej strony macica. Najdziwniejsze, że czułam się świetnie i nic tego nie zapowiadało. Od samego początku ciąży tylko na mdłości narzekałam. Żadnych krwawień, plamień, wymiotów, omdleń, bólów. Myślałam, że jak już prawie kończę I tr. to nic nie może się zdarzyć a tu taki cios :/ Uważajcie na siebie dziewczynki szczególnie te co się im wydaje, że już mogą góry przenosić! Zastanawiam się, czy może przyczyną być potencjalnie wypadająca teraz 3. miesiączka, gdyby nie było ciąży? |
|
|
|
#3932 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
mysle, ze moze byc cos w tym, ze powinnas miec okres no ale dr nie jestem.. sciskam Cie naaaaaajmocniej i wierze w Was |
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas leżę. Teraz na chwilę włączyłam laptopa, ale zaraz zmykam znowu leżeć. W środę mam wizytę u ginki planową. Mam nadzieje, że do tego czasu nic złego się nie wydarzy Czytam w necie, że zdarzają się takie plamienia w dniu spodziewanego okresu, ale czy to to. nie wiem![]() Dziękuję za wsparcie
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wpadnij tu pozniej napisac jak sie czujesz.. odpoczywajcie |
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
LaLoca dobrze ze z dzidzia w porzadku, wierze ze nic jej nie zagraza!! moze wczoraj sie przemeczylas za bardzo i peklo jakies naczynko czy cos... ja wczoraj troche poszalalam, posprzatalam i cos niecos ugotowalam i wieczor czulam sie paskudnie... skonczylo sie pawikiem chociaz nie wymiotowalam juz tydzien... takze dzisiaj wrzucilam na luz
|
|
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
LaLoca jeśli krwawienia ustępują to będzie dobrze głowa do góry
Ktoś tu pytał o różnicę między pieluchami : flanelowa jest dosłownie jak koszule flanelowe jak dla mnie to tylko do ozdoby lub żeby delikatnie czymś dzidzie przykryć (np u lekarza jak sie rozbiera i czasem się czeka lub w lecie jak dzidzia śpi ) Jeśli chodzi o praktyczność to lepsze tetrówki zwykłe ale flanelowe ze dwie też sie przydadzą
|
|
|
|
#3937 | |||
|
Zakorzenienie
|
no tak
![]() ![]() Cytat:
jak ja byłam maleńka to pamiętam że po mnie mama miała i pieluszki tetrowe i flanelowe więc myślałam że to już prawie 30 lat temu wszyscy wiedzieli i używali![]() tetra jest hmmm cieńsza od flanelki, taka bardziej szorstka, ale przy dzieciach idzie w każdej ilości, a flanelka jest taka mięciutka, gładsze są te pieluszki, delikatniejsze hmmm można je zabrać ze sobą gdzieś i np na tym dzidzię położyć i przewinąć, czy otulić jak jest ciepło a dzidzia sobie drzemie.. nie umiem wytłumaczyć- ale kup sobie ze 3 flanelowe pieluszki i sama ocenisz czym się od tetry różnią a na pewno ci się przydadzą mam w excelu zrobioną taką własną do własnych potrzeb- skopiowałam kilka list, oceniłam co mi jest z nich potrzebne i skleiłam to w całość- przy każdej pozycji np skarpetki zapisuję sobie ile już sztuk mam, a w osobnej kolumnie zapisuję ceny i mogę zliczyć już ile wydałam na wyprawkę mogę ci ją jakoś wysłać ale plik excela to chyba tylko mailem pójdzie nie? na wizażu nie dodam go chyba? czy dodam?Cytat:
współczuję... nie sądziłam że takie rzeczy teraz jeszcze nam zagrażają![]() ja dzisiaj też leżę bo co połażę trochę to czuję jak mi tam rośnie wszystko i w pachwinach ciągnięcie czuję takie a jak się położę na chwilę to elegancko wszystko przechodzi Cytat:
a teraz znowu super się czuję i wszystko jem![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- a jeśli chodzi o wyprawkę to chyba tego sprzedawcę na wizażu mnóstwo osób poleca i ja też wam go polecę bo ma naprawdę fajne ceny na dzidziusiowe rzeczy a ile byście do paczki nie zapakowały to za przesyłkę kurierską bez ograniczeń wagowych aby 13zł się płaci i to już najdroższa opcja jest http://allegro.pl/butelka-150ml-smoc...111062302.html
|
|
#3938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Nawet nie mam czasu zaglądnąć do Was. Ja już porobiłam praktycznie wszystko, zostały mi do umycia podłogi- u mnie w sypialni i w łazience. Z rana byłam z koszykiem w kościele, porobiłam sałatki, dokończyłam pieczenie, posprzątałam. Przyjechał już mój brat na święta. Zrobiłam mamie, siostrze i sobie henne, w końcu moje brwi jakoś wyglądają ![]() Jutro rano pobudka. Niby muszę wstać o 5, ale od jutra nowy czas więc godzine wcześniej, czyli o 4. Cytat:
Cytat:
Dobrze, że z dzidzią wszystko dobrze
|
||
|
|
|
#3939 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
Ha, my się dziś dorobiliśmy poważnego nabytku Cena sklepowa to 270zł, my mamy za 100zł.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-03-30 o 17:49 |
||
|
|
|
#3940 | ||
|
Zakorzenienie
|
La Loca no trochę Was maleństwo przestraszyło, ale dobrze że nic się nie dzieje, ponoć tak czasem bywa, więc teraz uważaj na siebie
![]() Cytat:
) Cytat:
chrześniaka mam 7,5 letniego, od 1 dnia się nim zajmowałam i tam tylko tetry były, dlatego spytałam bo myślałam, że to jakaś NOWOŚĆ? ![]() a i dziękuję za sprzedawcę, dodam do ulubionych ![]() co do listy wyprawkowej, też mam jakieś listy w plikach txt, natomiast sama nie wiem czy chcę wiedzieć ile na to wszystko wydałam? pewnie też muszę któregoś dnia przysiąść i stworzyć własną z tych które mam tak najlepiej
|
||
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Tak przeglądam rzeczy tego sprzedawcy od Tancerki i myślę...te osłonki na piersi i wkładki laktacyjne to na serio się przydają?
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() superowy leżaczek
|
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Nie martw sie wszystko bedzie dobrze musisz tylko cierpliwie lezec ![]() Jeszcze jedno : Chcialabym zyczyc wam spokojnych rodzinnych i wesolych swiat braku wzdec po swiatecznym objedzeniu i mokrego dyngusa
Edytowane przez shure Czas edycji: 2013-03-30 o 17:58 |
|
|
|
|
#3944 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nam się podoba bardzo. Mam nadzieję, że maleństwu też podejdzie
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-03-30 o 18:04 |
||
|
|
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to takie zboczenie zawodowe księgowej że wszystko muszę mieć policzone wzdłuż i wszerz![]() do budowy naszego domku też założyłam taki zeszyt gdzie notuję każde dosłownie każde 10zł wydane na najmniejszy dokumencik urzędowy i w sumie cieszę się że to liczyłam tak skrupulatnie bo inaczej w życiu bym nie uwierzyła że budowa tyle kosztuje i że już tyle wydaliśmy Cytat:
natomiast wkładki laktacyjne z tego co słyszę się przydają i to nawet przed porodem niektórym mamom już leci z piersi
|
|
#3946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- [QUOTE=tancerka212;4005898 8]ja chcę ale to takie zboczenie zawodowe księgowej że wszystko muszę mieć policzone wzdłuż i wszerz![]() do budowy naszego domku też założyłam taki zeszyt gdzie notuję każde dosłownie każde 10zł wydane na najmniejszy dokumencik urzędowy i w sumie cieszę się że to liczyłam tak skrupulatnie bo inaczej w życiu bym nie uwierzyła że budowa tyle kosztuje i że już tyle wydaliśmy /QUOTE] Też tak mamy policzoną budowę Każdy jeden gwoździk jest na liście zapisany
|
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wyprawki to może za wcześnie zaczynam ale jak wreszcie nadejdzie ten "dobry czas" czyli lato to ja będę wtedy rury na budowę kupować, tynki kłaść itp i mąż po całym dniu, tygodniu, miesiącu pracy na budowie już raczej nie będzie miał ochoty żeby na allegro wybierać ciemną nocą czy kupić butelkę aventu, tommee tippee czy może jeszcze jakąś inną i tak wszystkich 80 pozycji wyprawki analizować dlatego póki jeszcze nie utonął na budowie to pokazuję mu różne rzeczy, zapamiętuję które nam obojgu się podobają i potem aby dokonamy transakcji
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później żałowałam bo nam to chyba technikę popsuło trochę.A po wkładki laktacyjne wysyłałam tż bo dwie, które dostałam gdzieś i wzięłam tak o na próbę szybko poszły. Ja do końca karmienia musiałam nosić. W nocy to masakra była do roczku. Nawet wkładki nie dawały rady. Ale są babeczki, które nie potrzebują, albo mega doraźnie- szczęściary
|
|
|
|
|
#3949 |
|
Raczkowanie
|
LaLoca Kochana nie martw się wszystko będzie i musi być dobrze
A i życze wszystkim spokojnych wesołych bez krwawień,jakich kolwiek dolegliwości i bez pobytów w szpitalu świat No i zdrowych kurczakow w brzuszkach !
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz podam Ci maila na privie ![]() a co do budowy tez mam wszystko policzone... moze nie tak mega skrupulatnie kazde 10 zl, ale mniej wiecej wiemy ile wydalismy... a co do jedzonka to ja tyle nagotowalam i zastanawiam sie kto to wszystko zje... ja jakos nie mam apetytu ehhh ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Tancerka super ten sprzedawca w dodatku z mojego miasta... cos czuje ze przed przyjazdem do pl zrobie u niego zakupy i odbiore na miejscu
|
|
|
|
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam Kochane za miłe słowa
![]() Faktycznie wczoraj trochu się więcej poruszałam. Na co dzień głównie siedzę, a że miałam wolne to pojechałam samochodem do miasta, polatałam po sklepach, zrobiłam pranie, upiekłam chleb, umyłam podłogę i byłam w kościele. Za dobrze się czułam i to wykorzystałam Cytat:
![]() Cytat:
Czy to krwawienie miałaś takie mocne? mi tak jak przy okresie ciekło przez chwilę i przestało. Sorki za opis
|
||
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wróciłam. Kupiliśmy poduszkę fasolkę, ciuszki dla dziecka,, ręczniki dwa, dwie pieluszki, dla TŻ koszulkę, a dla kochanej "mamuśki" czyli mnie dwie bluzki i legginsy w kwiatki.
Dzwoniła mama powiedziała, że w Irlandii pełno szmatek zimowych dla dzieci, i że kupi kombinezon i jakiś dresik. Z ciuszków już praktycznie mamy wszystko. Dobrze, że u nas obniżki. Ale i tak 150 euro poszło. Teraz kolację zjedliśmy i siedzimy,
|
#3953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ci się trafiło- jeszcze z odbiorem osobistym ![]() Cytat:
![]() a swoją drogą tak przeglądam internet w celach badawczych jeśli chodzi o dzieciaczkowe rzeczy i znalazłam narty do wózka ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- OMG patrzcie na to- tłumacz do płaczu dziecka http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E czego to ludzie nie wymyślą ciekawe jak się będę śmiać za pół roku jak będę marzyć o tym urządzeniu
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
powiem tak: zalezy. Ja bym od razu nie kupowala bo w kazdej aptece to jest. Oslonki przydaly mi sie przy synu. Bez nich bym go nie karmila tak mnie gryzl. Wkladki przy mojej laktacji przydaly sie dopiero jak sie unormowala bo tak duzo mialam mleka ze ciagle orzeciekalo,nawet jak w staniku pieluche mialam
|
|
|
|
#3955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejoszka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i sprzedawcę zapisuję a teraz czas na zdjęcia zrobiłam scr z filmiku, który mam na płycie 1. buzinka 2. karateka po tacie 3. tutaj było w 4D czad polecam 4. no i tutaj chyba opis zbędny- bezwstydniś
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
ależ mnie dziś głowa bolała
ale nie ma tragedii, trochę jej z nosa leci i kaszle, na szczęście gorączki nie ma....ale karpatke udało mi się upiec ![]() ja osłonek nie używałam pilnowałam dobrego przystawiania, smarowałam i wietrzyłam i po 3-4 tyg był już luz a wkładki to przy kp niemal zawsze się przydają... LaLoca, też mi się wydaje że to krwiak mógł być. U mnie lekarz widział go na usg. |
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Tancerka mieliśmy ten tłumacz do testowania i powiem tak - fajna zabawka, głównie pokazuje, ze dziecko jest zle, rozdraznione, ale kompletnie niewarta swojej ceny
|
|
#3958 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego dobrego kochane z okazji Swiat Wielkanocnych!
|
|
|
|
#3959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze-może rzeczywiście to jakiś krwiak. Leż i dużo odpoczywaj! ![]() Cytat:
Cześć dziewczyny ![]() My już po śniadaniu wielkanocnym. Najadłam się za wszystkie czasy! Wiem,że w Polsce zima na całego,ale muszę się pochwalić,że w Uk od wczoraj słoneczko,chociaż najcieplej nie jest![]() Co do zakupów,to też powoli mnie korci,żeby na coś wydać i chyba zaopatrzę się już w becik/rożek dla maluszka Wyślę na adres rodziców i odbiorę sobie w maju
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądam znowu wózki i poważnie zastanawiam się nad tym modelem http://allegro.pl/romer-britax-b-sma...134809595.html
Jest super przeceniony i zawsze mi się podobał ![]() Co myślicie?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

Dostałam z rana krwawienia 

jak dla mnie to tylko do ozdoby lub żeby delikatnie czymś dzidzie przykryć (np u lekarza jak sie rozbiera i czasem się czeka lub w lecie jak dzidzia śpi ) Jeśli chodzi o praktyczność to lepsze tetrówki zwykłe ale flanelowe ze dwie też sie przydadzą 

a teraz znowu super się czuję i wszystko jem

Julek 18.09.2013
ale nie ma tragedii, trochę jej z nosa leci i kaszle, na szczęście gorączki nie ma....