Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-30, 15:37   #4051
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Jak ja siedzę i sie nudzę to nikogo nie ma
ja jestem.. szukam czegos lekkiego do japki co zakryje mi niedoskonalosci...nie bedzie efektu maski ani nic.. nigdy nie stosowalam fluidow i podkladow wiec jestem ciemna.. :P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 15:43   #4052
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Odp: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja jestem.. szukam czegos lekkiego do japki co zakryje mi niedoskonalosci...nie bedzie efektu maski ani nic.. nigdy nie stosowalam fluidow i podkladow wiec jestem ciemna.. :P
Ja też nie używam podkładu, ale używam kremu tonującego, to jest krem nawilżający+lekki podkład w jednym.
A jak masz tego niedużo, to może starczy korektor?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 15:45   #4053
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Jak ja siedzę i sie nudzę to nikogo nie ma
ja jestem trochę tu trochę w kuchni, teraz czekam, aż patelnia się nagrzeje żeby usmażyć mięsko
sernik już w piekarniku

Cytat:
ja juz po swieceniu,aptece i zakupkacch ostatnich i jem rozka czekoladowego a co tu taka cisza??:P
rożek czekoladowy

a mój tż śpi tak się zmęczył dziś zakupami

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 15:53   #4054
d0tkaaa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40057391]Ja też nie używam podkładu, ale używam kremu tonującego, to jest krem nawilżający+lekki podkład w jednym.
A jak masz tego niedużo, to może starczy korektor?[/QUOTE]
No wlasnie ogolnie jestem blada i wlasnie najbardziej by mi odpowiadal krem nawilzajacy plus lekki podklad tak jak Ty masz,jakiego uzywasz? ja mialam kiedys ten garnier bb wsumie uzylam dwa razy i cale opakowanie stoi bo jest na ciemne.. myslalam o tym z Olay 7 effect czy jakos tak.. jaki uzywasz?

Zuza

Razem
Stary 2013-03-30, 15:56   #4055
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
możliwe jak zobaczyłam, że kosztuje więcej jak nasze auto to zaczęłam uciekać

Cytat:
Wszystkie świętują
Hasło mojego tż jak przełożył rękę do brzucha: o! Ale ona Ci tam nap*****la
Fajnie teraz tak konkretnie czuć

Mąż zabiera mnie na spacer.. wysłać lotto..wiedziałam, że to nie jest bezinteresowne wyjście

Jeszcze tu wrócę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 16:05   #4056
roxi1980
Zakorzenienie

Oczywiście zapomniałam - 21 skończone - witam się więc w 22tc

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a ja chcialam pogadac o materacach!
Cytat:
U Neni na liście wyprawkowej widziałam gryka kokos pianka, na forach polecają lateksowe, na gryke narzekają i ogólnie mam metlik w głowie
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Co do materaca to mam gryka kokos. Nie narzekałam do tej pory tzn Małgosia nie narzekała
co do materacyków - ja zadecyduję w sklepie, nie opłaca mi się zamawiać, bo koszt na allegro z przesyłką, to mniej więcej tyle, co w sklepie. Norbert miał w łózeczku gryka-pianka-kokos i po wielu kombinacjach okazało się, że tylko na gryce śpi - strona kokosowa była tak twarda, że takiego materaca jeszcze nie widziałam. Lateksowe mają dobre opinie, ale cena porządne są nawet po 300zł. Pooglądamy i na pewno coś się wybierze.
Teraz mnóstwo jakichś cudów jest na rynku, ale... materac droższy od łóżeczka
http://allegro.pl/materac-traumeland...128726995.html
http://allegro.pl/materac-alvi-max-z...111830097.html
http://allegro.pl/materac-klima-klim...077183533.html

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Fajnie ze to wkleiłaś Moze skopiuje to do klubu zeby nie wsiąkło?

A nie kojarzysz czy jak przyjdzie czas na ktg trzeba na nie miec skierowanie od swojego gina?
skopiuj jeśli możesz

co do ktg - nie wiem, nie bywałam, dopiero w szpitalu jak poszłam już do porodu, to miałam robione (jak trafiłam do szpitala, to byłam w 37tc)

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja moje psy trzymam na suchym i puszkach bo jakbym miała gotować dla trójki to bym oszalała!
A to moja gwiazda przedszkolna (w spódniczce i bluzce z Myszką Minnie)
mój Azorek jest wyłącznie na suchym - ze względu na źle działającą trzustkę wcina tylko Royal Intestinal Gastro

Gwiazdeczka cudna!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy takie prawie roczne dziecko może jeść czekoladki?? Kupiłam piankii bananowe w czekoladzie, tak fajnie świątecznie zapakowana każda, z motywami kurczaczków, baranków, kogucików..i teraz nie wiem czy to nie był poroniony pomysł
ja bym nie dała, ale ja byłam dość wyrodną matką w tym względzie...

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Melduje ze jajka itp. poświęcone Tż był ze mną w kościele
czyli poświęcony cały koszyk i cała torba jaj

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-03-30 o 16:14
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 16:08   #4057
Konto usunięte

Cytat:
No wlasnie ogolnie jestem blada i wlasnie najbardziej by mi odpowiadal krem nawilzajacy plus lekki podklad tak jak Ty masz,jakiego uzywasz? ja mialam kiedys ten garnier bb wsumie uzylam dwa razy i cale opakowanie stoi bo jest na ciemne.. myslalam o tym z Olay 7 effect czy jakos tak.. jaki uzywasz?
Ja używam Pharmaceris Krem Tonujący limitowana edycja https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/44578_250.jpg Też jest trochę ciemny, nawet ten jasny kolor, ale w miarę stapia się ze skórą. Na pewno lepiej wygląda latem, ale teraz zimą też OK A potem oczywiście puder.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 16:33   #4058
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Persephone_ Pokaż wiadomość
Ja używam Pharmaceris Krem Tonujący limitowana edycja https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/44578_250.jpg Też jest trochę ciemny, nawet ten jasny kolor, ale w miarę stapia się ze skórą. Na pewno lepiej wygląda latem, ale teraz zimą też OK A potem oczywiście puder.
no wlasnie a ja bym chciala tylko cos lekkiego zeby lekko poprawilo koloryt i zakrylo co nie co.. przedchwila tez czytalam o tym twoim.. ile on kosztuje?
Niewiem czy sie zdecydować na krem z podkladem czy nakladac normalny krem nawilzajacy plus np rimmel match perfecton puder pedzelkiem zeby troche twarz przypruszyc.. hm.. ciezkie jest zycie kobiety

Zuza

Razem
Stary 2013-03-30, 16:40   #4059
Konto usunięte

Cytat:
no wlasnie a ja bym chciala tylko cos lekkiego zeby lekko poprawilo koloryt i zakrylo co nie co.. przedchwila tez czytalam o tym twoim.. ile on kosztuje?
Niewiem czy sie zdecydować na krem z podkladem czy nakladac normalny krem nawilzajacy plus np rimmel match perfecton puder pedzelkiem zeby troche twarz przypruszyc.. hm.. ciezkie jest zycie kobiety
Tani, bo ok. 20-22 zł, ale to jest limitowana edycja i strasznie ciężko go dostać. Podejrzewam, że jak mi się skończy, to już go nie znajdę i będę musiała się przerzucić na coś innego.
Ten Rimmel z tego co widzę ma kiepskie opinie na wizażu :/
Ja używam czasami pod ten krem tonujący jeszcze swój krem, zależnie od pory roku - jakiś matujący lub nawilżający (teraz zdecydowanie nawilżający, odżywczy).
Albo zdecyduję się na coś z Pharmacerisa, bo lubię tę markę, albo też poszukam jakiegoś lekkiego podkładu, ale wiem, jak ciężko taki dostać :/ I też oczywiście puder na to, ja używam tego Synergen z Rossmanna, jest OK A najlepszy puder jaki miałam to Gosh, ale on jest z 4 razy droższy niż Synergen.
Stary 2013-03-30, 16:44   #4060
Anulka_p
Zakorzenienie

Wpadłam tylko na chwileczkę między pieczeniem ciasta a odkurzaniem, by życzyć wam Brzuchatki rodzinnych, ciepłych Świąt Wielkanocnych. I oczywiście wiosny w serduszkach
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 16:44   #4061
d0tkaaa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40058012]Tani, bo ok. 20-22 zł, ale to jest limitowana edycja i strasznie ciężko go dostać. Podejrzewam, że jak mi się skończy, to już go nie znajdę i będę musiała się przerzucić na coś innego.
Ten Rimmel z tego co widzę ma kiepskie opinie na wizażu :/
Ja używam czasami pod ten krem tonujący jeszcze swój krem, zależnie od pory roku - jakiś matujący lub nawilżający (teraz zdecydowanie nawilżający, odżywczy).
Albo zdecyduję się na coś z Pharmacerisa, bo lubię tę markę, albo też poszukam jakiegoś lekkiego podkładu, ale wiem, jak ciężko taki dostać :/ I też oczywiście puder na to, ja używam tego Synergen z Rossmanna, jest OK A najlepszy puder jaki miałam to Gosh, ale on jest z 4 razy droższy niż Synergen.[/QUOTE]Musze sie zastanowic... tak jakmowilam nie chce czegos strasznie drogiego bo w 70% po 3 dniach stosowania wloze go do szafy i bedzie lezało :P

cos mnie spanie lamie...

Zuza

Razem
Stary 2013-03-30, 16:52   #4062
fiazo
Zakorzenienie

Moj tż się wczuł i ogląda wózki na allegro

Synek
Stary 2013-03-30, 16:55   #4063
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy takie prawie roczne dziecko może jeść czekoladki?? Kupiłam piankii bananowe w czekoladzie, tak fajnie świątecznie zapakowana każda, z motywami kurczaczków, baranków, kogucików..i teraz nie wiem czy to nie był poroniony pomysł
Ja bym nie dała. Wiadomo, że rodzice różnie podchodzą do tematu żywienia, może sami podają jakieś słodkości, ale ja osobiście bym tego nie robiła
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 16:56   #4064
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

hm.. nie uzywam za bardzo pudrów i podkladów, mam jeden puder w kompakcie i używam bardziej jak jest mróz, do ochrony

A dzisiaj w rossmanie kupiłam tusz maybelline rocket - zobaczymy jak się sprawdzi. Generalnie jest przecena na wszystkie tusze -20% jakby któraś byłą zainteresowana. no i oczywiście nie odmówiłam sobie dwóch lakierów, bo ostatnio pół pudełka po butach starych lakierów wywaliłam i teraz stopniowo nadrabiam

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 16:58   #4065
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
hm.. nie uzywam za bardzo pudrów i podkladów, mam jeden puder w kompakcie i używam bardziej jak jest mróz, do ochrony

A dzisiaj w rossmanie kupiłam tusz maybelline rocket - zobaczymy jak się sprawdzi. Generalnie jest przecena na wszystkie tusze -20% jakby któraś byłą zainteresowana. no i oczywiście nie odmówiłam sobie dwóch lakierów, bo ostatnio pół pudełka po butach starych lakierów wywaliłam i teraz stopniowo nadrabiam
ja mam ten meybelline tusz .. fajny jest ja go lubilam chodziaz mam wrazenie ze jest mniej wydajny niz inne tusze co mialam ale moze mi sie wydawac.. ogolnie wydluza pogrubia nie ma jakiegos wow strasznego ale jest ok nie kruszy sie i nie skleja co jest wazne
polozylam sie i lapek na kolana zaniedlugo to go nie bede widziala haha przez brzuszek

Zuza

Razem
Stary 2013-03-30, 17:04   #4066
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dotkaa: dzięki za opinie też mam nadzieję że będę zadowolona. Nie rozmazuje sie?

fiazo: fajnie

A my dostaliśmy kolejną walizkę ciuszków dla Igorka.... jutro po śniadaniu będę przeglądac. dzisiaj obczajalam w rossmanie ceny na babydream serię i pieluszki. Bo co do tych ostatnich chce przetestowac wszystkie marki na poczatku i wybrac takie ktore dla malego i dla mnie beda najlepsze. (czyli poszukuje malych paczek na początek)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 17:18   #4067
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
dotkaa: dzięki za opinie też mam nadzieję że będę zadowolona. Nie rozmazuje sie?

A my dostaliśmy kolejną walizkę ciuszków dla Igorka.... jutro po śniadaniu będę przeglądac. dzisiaj obczajalam w rossmanie ceny na babydream serię i pieluszki. Bo co do tych ostatnich chce przetestowac wszystkie marki na poczatku i wybrac takie ktore dla malego i dla mnie beda najlepsze. (czyli poszukuje malych paczek na początek)
dotkaa zrób fotki ubranek i etgo co dostałaś)
obejrzymy i czy nacieszymy

a co do produktów rosmana do dobre opinie wszędzie czytam.
i produkty marki HIPP warto kupic takze

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 17:26   #4068
Charlize89
Rozeznanie

TŻ wybył na cmentarz i do kościoła a my z Maleństwem zostaliśmy w domu i zajadamy kanapki. Wszystko już przygotowane na święta.

Dostałam dzisiaj rano od męża bukiet zółtych tulipanów, spałam jeszcze w łóżku a on rano pojechał do piekarni po świeżutki chlebek. Czasem potrafi mnie jeszcze zaskoczyć.Maleństwo dzisiaj buszuje w brzuszku, tylko uspokaja sie jak TŻ przyłoży rękę, co go drażni.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 17:26   #4069
fiazo
Zakorzenienie

Fajnie dostać ciuszki.ja juz pytałam bratowej i ona oddała wszystko co miała.jeszcze muszę zapytać drugą

Synek
Stary 2013-03-30, 17:52   #4070
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

nie,wogole ja sie rano malowalam i do wieczora mialam spokoj.. nieraz mi sie tylko odbil na gornej powiece ale to musialo mi byc strasznie cieplo i twarz musiala mi sie spocic:P haha

Zuza

Razem
Stary 2013-03-30, 18:23   #4071
roxi1980
Zakorzenienie

kurde, a ja zaczynam powoli mieć stres przedporodowy

przy Norbercie dowiedziałam się od mojej neurolog około połowy ciąży, że moje zdrowie nie pozwala na SN i ona nie wyraża zgody, co napisała na zaświadczeniu. Szukałam w tym dobrych stron, dobrze się nastawiłam, szłam "pod nóż" odprężona, ale... znieczulenie i ból po doskonale pamiętam do dziś - k***a jak to bolało! I teraz jak już wiem, co mnie czeka, nie jest tak łatwo sobie wmówić, że to lepsze niż SN ależ mam świąteczne dylematy, co???

Mały już w łóżku, po kolacji, ogląda bajkę, a ja czekam na moment jak zaśnie - włączę jakiś film, a potem już tylko łóżko Cała obolała jestem po tych porządkach. Mąż powinien dostać i i oraz - całe świąteczne sprzątanie odwaliłam SAMA, jeszcze do tego z Norbertem do towarzystwa, bo przez to zatrucie nie chodził do przedszkola... Ehhh faceci!

Stary 2013-03-30, 18:47   #4072
ita83
Wtajemniczenie

witam niewielkie wielkanocne grono mega mdlosciami bolem glowy i kregoslupa :-( wiem ze nieladnie w swieta narzekac ale czuje sie koszmarnie
Stary 2013-03-30, 18:48   #4073
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam niewielkie wielkanocne grono mega mdlosciami bolem glowy i kregoslupa :-( wiem ze nieladnie w swieta narzekac ale czuje sie koszmarnie
oj tam! co za różnica kiedy? chcesz - narzekaj, my tu po to, żeby wysłuchać

ja życzę Ci lepszego samopoczucia i duuuużo zdrówka!

Stary 2013-03-30, 18:52   #4074
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Roxi bedzie dobrze, nie martw sie porodem))

ja w sumie nie myślę o tym jeszcze, jakoś odsuwam od siebie ta myśl puki co

Stary 2013-03-30, 18:56   #4075
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Roxi bedzie dobrze, nie martw sie porodem))

ja w sumie nie myślę o tym jeszcze, jakoś odsuwam od siebie ta myśl puki co
a mnie tak nachodzi myślenie, mam wrażenie, że co chwilę jest sobota i kolejny tydzień ciąży upłynął

Stary 2013-03-30, 19:06   #4076
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
a mnie tak nachodzi myślenie, mam wrażenie, że co chwilę jest sobota i kolejny tydzień ciąży upłynął
ja aby nie myslec, zajmuje sie kolekcjonowaniem wyprawki, zakupami, rozgladaniem sie za rzeczami dla małej.

Stary 2013-03-30, 19:07   #4077
enlevee
Zakorzenienie

cześć dziewczynki

U nas wyjątkowo leniwie- Tż stwierdził, że ściągnie mi simsy i się nudzić nie będę, a potem jak oglądał mecz jakiejś drużyny to zasnęłam i tak spałam. Dopiero niedawno wstałam i właśnie zjedliśmy resztę pizzy z wczoraj
Mega świątecznie jednym słowem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 19:12   #4078
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

enlevee u mnie nie ma prawie wcale klimatu świąt, jakoś tak buro i szaro i sama nie wiem.

Stary 2013-03-30, 19:16   #4079
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
enlevee u mnie nie ma prawie wcale klimatu świąt, jakoś tak buro i szaro i sama nie wiem.
U mnie to już w ogóle pizza, a Tż pije sobie drinka
Jutro poczuję świąteczny akcent jak pójdę do Mamy, a tam cała rodzina no i w poniedziałek jak pojedziemy do rodziców Tżta na obiad..
Dziecko leniwe, Pies też taki leniwy, że nawet o spacer nie prosi

A jak Wasze malenstwa?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 19:16   #4080
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

U nas wyjątkowo leniwie- Tż stwierdził, że ściągnie mi simsy i się nudzić nie będę, a potem jak oglądał mecz jakiejś drużyny to zasnęłam i tak spałam. Dopiero niedawno wstałam i właśnie zjedliśmy resztę pizzy z wczoraj
Mega świątecznie jednym słowem

O The sims, mam gdzieś jeszcze dwójke oraz trochę dodatków. Muszę poszperać w kartonach na strychu. Po świętach se pogram.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości