|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8
Dziwi mnie moja koleżanka, studentka prawa.
Otóż w ramach odmóżdżenia oglądam sobie "Prawo Agaty". Wiem, że nie jest to serial najwyższych lotów, ale to co ona robi wnerwia mnie na maksa. Siedzimy, oglądamy i nagle muszę wysłuchiwać: "Ahahaa, co za głupki, to się nie nazywa tak, ale śmak", "W takiej sytuacji według Kodeksu postępuje się tak, tak i s...ak, a nie to co oni tutaj mówią", "Ale durnota, rozprawa tak nie wygląda" i milion takich komentarzy w ciągu jednego 40-minutowego odcinka. Już jej kilka razy zwracałam uwagę, że niepotrzebne są te jej komentarze, ale jak grochem o ścianę. Ja doskonale sobie zdaję sprawę, że ten serial jest niezmiernie naciągany, ale na Boga, nie oglądam go po to, żeby zrobić eksternistycznie studia prawnicze, tylko dla przyjemności. I bardziej mnie jarają relacje między głównymi bohaterami i ogólny wątek danej sprawy, a nie że coś tam jest niezgodne z Kodeksem, paragrafem i ustawą. Jeszcze okej, gdyby ona te komentarze rzucała raz na jakiś czas albo już po serialu, ale nie, najlepiej w trakcie i to jeszcze przez dłuższą chwilę, tak że czasem dialogów nie słyszę i muszę przewijać. Doszło do tego, że wolę oglądać sama, bo jej mądrości mnie zwyczajnie irytują. Jeśli uważa, że to jest beznadziejne, to na ch... oinkę męczy siebie (i mnie) i chce oglądać.
|
#2852 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyny film, w którym walka wyglądała w miarę, to któraś część Piratów z Karaibów, nie pamiętam już który fragment
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Rozeznanie
|
Jaaa, jak dobrze, że jest ktoś, kto mnie w tej materii rozumie.
Bo ja naprawdę doceniam jej wiedzę, bo widać, że lubi to, co robi, lubi "grzebanie się" w tych wszystkich Kodeksach i doceniam to, że kilka razy rozwiała jakieś tam moje prawne wątpliwości, no ale ja nie chcę być prawniczo uświadamiana za każdym możliwym razem. To tak jakbym ja mówiła o rozwoju każdego dziecka w każdym oglądanym filmie czy teoriach odnośnie jego zaburzeń. Ech... uzewnętrzniłam się i jakoś mi ciśnienie zeszło .
|
#2855 |
|
Konto usunięte
|
D![]() ![]() ciekawe co lekarze mówią oglądając "szpital" na tvnie
|
|
|
|
#2856 |
|
Konto usunięte
|
Drabina, napisałabym ci, co mówi ojczym, ale nawet pauzy między wyrazami byłyby bluzgami
|
|
|
|
#2857 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Konto usunięte
|
Ostatnio z potoku wyrazów, których przez grzeczność nie przytoczę wyłapałam tylko "gdzie się <cenzura> pchasz<cenzura>babo" i "gdzie <cenzura>w tych<cenzura>buciorach", ale nie oglądam tego, więc nie wiem o co dokładnie chodziło
Wolałam nie słuchać, bo jeszcze by mi krew uszami trysnęła |
|
|
|
#2859 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dlatego ja omijam medyczne seriale, po co mi nerwy
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam o jeszcze jednej rzeczy, która mnie niezmiernie dziwi, a jeszcze bardziej wkurza.
Otóż od mniej więcej 3-4 miesięcy biorę sobie udział w różnych internetowych konkursach. Nie wymaga to wielkiego wysiłku, ot godzinka raz na parę dni i trochę pomyślunku nad odpowiedzią na pytanie w stylu: "Co jest dla Ciebie synonimem kobiecości?" tudzież "Jak dbasz o włosy zimą?" No generalnie nic trudnego, a zawsze coś wpadnie. Tym sposobem kosmetyków mam dwa ogromne pudła (balsamu to nie kupię chyba do 2020 ), a i inne rzeczy wpadły.Ale do czego zmierzam? Na początku jak się co niektórzy znajomi dowiedzieli, że sobie w tych konkursikach "pykam", to reakcja była mniej więcej taka: "AHAHA, ALEŚ TY NAIWNA BUAHAHAHAHHA MYŚLISZ ŻE COŚ WYGRASZ, ŻE TEŻ CZASU CI NIE SZKODA plelelleleleeppele" Jak zaczęły wpadać pierwsze nagrody, to jakoś komentarze ucichły i pojawiły się inne: "Ty, po co Ci tyle balsamów i żeli pod prysznic, weź daj mi jeden." Chyba nie będziesz używać tych perfum, a mi się one podobają" "Daj mi tę bransoletkę, bo mi do sukienki pasuje". Hitem była moja koleżanka, która otworzyła sobie bezceremonialnie jedno z moich pudeł i z tekstem "Wezmę sobie jeden krem do rąk" zaczęła grzebać i wybierać, co lepszy. Szczęka mi lekko opadła, ale dałam radę coś tam skomentować i zawstydzona odłożyła. I tu żebym nie została źle zrozumiana. Jasne, że mogę z tych wygranych dać coś komuś w prezencie (książkę czy płytę, która mi nie do końca pasuje, a z której ktoś inny bardzo by się ucieszył, z przyjemnością mu sprezentuję. Tak samo jakiś kosmetyk mogę podarować, bo faktycznie wszystkich nie dam rady zużyć), ale wkurza mnie na maksa podejście "Ty to wygrałaś, więc możesz rozdawać na prawo i lewo". A jak mówię takim osobom o konkursach, podaję strony, z których się o nich dowiaduję to oczywiście jest "Eee tam, nie chce mi się, nie mam czasu, nuda itp". No tak, ale dostać coś za zupełną darmochę i bez grama wysiłku to każdy by chciał.
|
#2861 |
|
Konto usunięte
|
Miałam chwilę zawahania ale potem uświadomiłam sobie, że przecież jestem jedyną kobietą w wieku produkcyjnym w mojej rodzinie
Co prawda to się nadaje na wątek "wszystko o co chcecie zapytać" czy jak mu tam ale ja wolę ten ^^ Kiedy (plus minus, ogólnie jak jest przyjęte) łazi się z zaproszeniami na ślub? Tzn. ile przed ślubem? |
|
|
|
#2862 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem najlepiej jak najszybciej xd nawet jak to ma być rok przed xd
|
|
|
|
#2863 |
|
Konto usunięte
|
Kurde
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem nic z prawniczego języka, cóz serial jest mocno naciagany, ale fajny. Ba jeden z niewielu polskich seriali które sie na prawde super ogląda. A i dla nas jest źródłem rozrywki a nie kopalnia wiedzy prawniczej. UOTE] Szpitala nie oglądam, ale jakby u nas było jak w Hausie czyli lekarz olał podstawy czyli pełen wywiad na pierwszej wizycie i pełne zbadanie pacjenta to by miał problem. |
|
|
|
|
#2865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jest temat o najgłupszych tłumaczeniach dlaczego dana osoba nie mogła przyjść na ślub. Niektóre są bardzo poważne, ale większość totalnie z dupy Lepiej dużo wcześniej, żeby goście nie zaplanowali sobie np wakacji czy wiedzieli kiedy wziąć urlop.
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Moja mama jak było jeszcze "Na dobre i na złe" to co przywieźli pacjenta kolejnego to stawiała diagnozę, choć lekarzem nie jest
. Chyba ani razu się nie pomyliła .---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Ja spotkałam się z 1-3 miesiące. Ale uważam, że miesiąc to za mało.
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jedyne wyjście to nie oglądać z przedstawicielem zawodu . Ja sobie lubiłam w okresie okołomaturalnym jakieś W11 pocisnąć dla sportu, a w domu był policjant. JEZU jakie ku*wy leciały
|
|
#2868 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.Dobre było chyba "Nie przyjdę, bo będę miała pogrzeb" od jakiejś ciotki.
|
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2870 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2871 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Bierzesz ślub?
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Albo inaczej: mieszkacie w akademiku?
|
|
|
#2872 |
|
Rozeznanie
|
Mieszkam w mieszkaniu studenckim, ale tych tekstów nie słyszałam od biednych studenciaków, a od poważnych kobiet, pracujących w korpo i zarabiających niejednokrotnie więcej ode mnie.
I to nic, że ich stać na te głupie perfumy, żel czy balsam. Ważne, że Ty dostałaś, więc masz obowiązek się podzielić. A takiego... Ja na to poświęcam czas, trochę tam wysilam mózgownicę i w ogóle, a ktoś będzie sobie ot tak korzystał. I tak mi już współlokatorka prawie cały zapas wygranych owsianek wyjadła.... Ech...
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
też się zaczęłam jakiś czas temu zastanawiać z kim ja się zadaje
|
|
#2874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2875 | ||
|
now or never
|
Cytat:
bo rodzinę to może nawet z pół roku wcześniej ? nie wiem to ewidentnie wygląda na akademik i to dość pazerny ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Wasza ironia, przewijająca się przez ostatnie kilka stron, była, według mnie, zupełnie niepotrzebna i nie na miejscu
![]() Cytat:
Jakieś dobre 5 lat temu maniakalnie brałam w nich udział, i naprawdę łatwo daje się cos wygrać No ale jakoś po roku mi się znudziło....a szkoda, tyle kosmetyków ile miałam dzięki temu, to łohohoo Ale i tak do szału doprowadzało mnie, jak moja mama przy rodzinie (ciotki itd.) się chwaliła tymi wygranymi Na szczesćie nikt nie wpadał na to, żeby mi coś zabierać
|
|
|
|
|
#2877 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2878 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2879 |
|
Zakorzeniona
|
No ale dziewczyny, jeśli jacyś tam słabi znajomi przychodzą do Was tylko skserować coś (więc żadni bliscy przyjaciele) i chcą Wam te nagrody zabierać, to chyba musiałyście się nimi wcześniej pochwalić
Ich zachowanie jest nie na miejscu, ale radzę na przyszłość po prostu nie mówić wszem i wobec, co i w jakiej ilości się wygrało.
|
|
|
|
#2880 |
|
Konto usunięte
|
ciri15 na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ie ale to są obrzydliwe nesvity - nawet mi jako fance owsianek przez gardło nie przeszły
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Jedyny film, w którym walka wyglądała w miarę, to któraś część Piratów z Karaibów, nie pamiętam już który fragment
D

. Chyba ani razu się nie pomyliła

Ale i tak do szału doprowadzało mnie, jak moja mama przy rodzinie (ciotki itd.) się chwaliła tymi wygranymi