![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Jeśli chodzi o algi-to tak. Do maseczek. Chce sprawdzić jakie cuda potrafią zdziałać. A czytałam że efekty od razu widoczne.
Masło-do ciała. Mam bardzo suchą skórę. Hydrolat-jako tonik do oczyszczania twarzy. Nie ma w niej ostatnio energi. Taka bezpromienna. A jeśli o włosy chodzi to stosuje wodę brzozową i wciąż szukam złotego środka na moje piórka ![]()
#4382 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Moja dodatkowo często trzyma jedną piąstke zaciśniętą u prawej rączki- tak jakby ta ręka nie była jej potrzebna... masuje jej to rozkłada, jak się bawimy to też... a jak skończmy to zaciska i trach rączka do góry za główkę. stresuję się strasznie tym wszystkim ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Życzę sobie dziś dużo cierpliwości, gdyż znów idziemy w odwiedziny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj nigdzie nie idziemy, do nas przyjezdza mama ze swoim menem, i moja siostra
![]() Silver, co Ty, wygladam jak chidzacy balwan ![]() A mi tez, garsciami normalnie, nawet w ciazy mi tak nie lecialy ;( Biore ta wit D, zawsze jakis suplement, grosze kosztuje a moze pomoze ![]() Dziewczyny, wszystko bedzie ok z naszymi dzidziami ![]() ![]() Kurcze, z drugiej strony natura przewrotna straszliwie, ja w ciazy jak bylam to nie chcialam absolutnie karmic piersia, Maly sie urodzil a kp przyszlo mi tak naturalnie, bez zadnych problemow, mialam troszke sutki poranione ale 3 dni i przeszlo, zadnych kryzysow laktacyjnych, maly lapal piers od razu - a czesc z was ktore tyle by oddalo za kp nie moze ![]() http://www.youtube.com/watch?v=DvrvYRc1lEw ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-04-01 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehhh życieeeee..... idziemy na spacer, jak wrócę to pokażę Wam foty ile śniegu nawaliło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
Yellow- szkoda słów na niektórych lekarzy. I gdyby mm było tylko odżywką to czy dzieci po tym przybierały by na wadze? Mój karmiony właściwie od początku na mm i waży 6kg -ma 2 miesiące i tydzień.
#4387 |
Zakorzenienie
|
Calawdeszczu, to podobnie, jak u mnie z tym karmieniem... Bardzo podobnie, i też karmiłam w gruncie rzeczy tylko 6 tygodni.
Lady, tak to jest. Mi w ciąży było obojętne, jak będę karmić, po urodzeniu bardzo mi się spodobało kp i bardzo chciałam tak karmić przynajmniej 6 miesięcy, a tu nagle - jak nie poranione sutki (ból był STRASZNY! tak straszny, że wolałabym drugi raz urodzić, niż przeżywać ten ból co 3 godziny ![]() Badzia, nasz pediatra też powiedział, by się nie załamywać, jeśli nie wyszło - najważniejsze jest dziecko, ono musi rosnąć i być najedzone. Jeśli się u Ciebie zatrzyma, to nie załamuj się - ja też się z tym źle czułam na początku, wręcz bardzo źle, ale teraz jest już okej, bo mała nie płacze z głodu i to jest najważniejsze. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-01 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
Black : współczuję problemó z brzuszkiem - my nadal to przerabiamy - co jakiś czas.
Ale zwróć uwagę - wy macie problem z bączkami czy z kolkami? Mała płacze przy bączkach? Jak często jest qppka? U nas dużooo daje też przyciąganie kolanek (obu naraz) do brzuszka, dość mocno (oczywiście na tyle ile dziecko pozwala) - zazwyczaj po kilkunastu takich ruchach zaczynają bączki odchodzić, Mała przestaje płakać, a zaczyna stękać, jakby je właśnie chciała z siebie wydusić. Kilka razy (dziś rano też) zdarzyło się, że w trakcie takiego ćwiczenia szła duża kupka - i wyraźnie było widać ulgę potem. Oprócz tego u nas cały czas biogaia, jak już jest kicha i nic nie chce pomóc to bujamy się na boki kiedy Mała leży mi na klacie (lub Tż nosi) brzuszek do brzuszka, "szuszymy" do uszka i Mała zasypia. Szczęście, że coraz krócej trwają takie ataki i odkryliśmy swoje sposoby, bo buzia w podkówkę i zalzawione oczka to straszny widok jest - słychać, że to jest płacz z bólu;( A to przyginanie kolanek na prawdę potrafi cuda zdziałać. Zaraz jedziemy do teściów ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Pytanie, bo ciągle zapominam: Do tych, które używają smoczków, Bo one mają rozmiary..kiedy zmienia się na większy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4390 | ||
Zakorzenienie
|
Mocno trzymam
![]() Cytat:
![]() A Pietraszko PRZECUDNY jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Hm...w niedzielę mamy chrzciny...kupiłam sobie ładną sukienkę,wiosenny cieniutki płaszczyk i półbuty... wszystko super extra... Tylko tak myślę...co będzie jak dalej będzie taka pogoda ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4391 |
Zakorzenienie
|
Z tym przyciąganiem nóżek do brzuszka to prawda są bardzo pomocne. Ja praktycznie od początku tak robiłam. Od razu idzie q-pa. Dlatego jak już dzień się kończył a mały sam sobie nie mógł poradzić to mu pomagałam i w ten sposób kupa jest u nas codziennie
![]() Dziewczyny skutki uboczne po przyjmowaniu tab. anty. powinny się pojawić od razu czy po jakimś czasie? Co do odparzeń-woda z rumiankiem pomaga?
#4392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny możecie mi polecić laktator elektryczny? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Mala, tak, algi sa bardzo fajne, skora po nich jest gladka i mieciutka. Tylko jak juz nalozysz maseczke to pryskaj sobie twarz woda, zeby nie robila sie skorupa, bo wtedy jest slabsze dzialanie.
Hydrolaty sa super ![]() ![]() A my dzis znow u tesciow. Choc oni pojechali teraz w odwiedziny do znajomych, a my siedzimy z mlodszym bratem TZ. Kubus o dziwo spi w pokoju obok ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
P.S. u dorosłych też to działa My mieliśmy wczoraj chrzciny i wyglądałam dość komicznie, miałam na sobie półbuty, sukienkę i cieniutki płaszczyk.
![]() |
#4395 |
Zakorzenienie
|
Nawijko tylko nie bardzo wiem jeszcze jak ugryźć temat alg. Napisali że do sporządzenia maseczki dać dwie łyżeczki miarowe alg,a po naszemu ile to?
![]() No i dziękuje za wszystkie rady ![]() Co do tabletek to ja tak jak nawijka też bez tabletek mam ochotę wszystkich wytłuc ![]() ![]() ![]() ![]() Iffonka-dawaj foty ![]()
#4396 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40072741]Laurko po prostu orgsnizm czlowieka jest tak zrobiony że jelita zaczynają pracę po nocnej przerwie właśnie joło 4 rano.
Black przepisała wd wt odbieram bo musiałam zamawgać. To lekki steryd. Ona nie bardzo chciała bo nie powinno się na buzię dziecka[/QUOTE] To Cała w Desczu pytała, ale racja u mojego też o tej porze jelitka zaczynają pracę i młody czasem wije się jak piskorz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ooo mój też najprawdopodobniej na dniach będzie zmieniał pracę, ale ciii żeby nie zapeszyć ![]() Współczuję tym dziewczyną, które już nie mogą karmić, albo dzieci się nie najadają, to strasznie frustrujące musi być. Ja znalazłam sposób na moje piersi i laktator. Wcześniej udawało mi się odciągnąć zaledwie 30 ml, i musiałabym cały dzień siedzieć i odciągać żeby butelkę uzbierać. Wczoraj mocno rozgrzałam piersi gorącą pieluszką i popłynęła rzeka mleka ![]() ![]() Piekę sernik, pachnie ślicznie w całym domu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Rozeznanie
|
Black jak tam te kreski eyelinerowe ?
Pamiętam, że kiedyś na swoim blogu miałaś listę składników na które trzeba uważać w kosmetykach ![]() ![]()
#4398 |
Rozeznanie
|
Już prawie po świętach a ja wam życzeń nie złożyłam, a więc mamuśki ŻYCZĘ WAM ABYŚCIE SZYBKO ZGUBIŁY TO CO PRZYBYŁO W ŚWIĘTA (CHOCIAŻ NIE WSZYSTKIM BYŁO MOŻNA WCINAĆ) I TO CO ZOSTAŁO Z PRZED ŚWIĄT, zobaczycie jakie będziecie laski
![]() ![]() my wczoraj byliśmy u rodziców, wieczorem mieliśmy gości i dzień zleciał, przed południem pojechaliśmy też do rodxziców na kawkę, teraz leniuchujemy, tzn ja wizaż a moje skarby śpią ![]() U nas żeby nie przechwalić dziś jest 9 dzień bez kolki, nie ma problemów z bączkami ani kupką, kolka minęła po wodzie z miodem. dziewczyny które podawały delicol: czy u waszych dzieci była inna kupa po nim, bo u nas właśnie taka pieniąca, jakby ze śluzem do tego lekko zielona, przy robieniu kupy miałam wrażenie że ona nie czuje jak ją robi, strasznie parła choć była rzadka, odstawiłam i jest taka jak u dziecka karmionego mm ![]() A TAKA MIAŁA BYĆ ŁADNA WIOSNA ![]()
#4399 |
Rozeznanie
|
Zdjęcia moich słodkich pierdziołków w klubie
![]()
![]() |
#4400 |
Zakorzenienie
|
Współczuje problemów z kp, zaczynam się bać że mnie tez nie ominą. Przystawiam Małą, chwile ciągnie dobrze a potem cyrkuje: puszcza sutka i nie moze złapać; wezmę ją do odbicia na chwilę pomaga a potem znów to samo, zmieniam pierś i historia sie powtarza. O tyle dobrze że w nocy ładnie je, ale w dzień to czasem mi sił już brakuje.
Położna mówiła żeby zmienić infacol na inny środek - próbowałam ale mała niemogła wtedy kupy zrobic więc wróciłam i po problemie. Wczoraj byliśmy u mojej mamy, potem u kuzyna i na końcu u brata. Pierwszy raz widziałam bratanka na żywo, waży już 5,5 kg a jest 4 dni młodszy od Oliwki. Wygląda jakby z 3 miesiace miał co najmniej. Za to moja padła jak wróciliśmy w końcu do domu.
#4401 |
Rozeznanie
|
Lenka
![]()
#4402 |
Rozeznanie
|
w klubie mi się nie udało więc wrzucę tu: kąpiel
![]()
![]() ![]() Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2013-04-01 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zadomowienie
|
Mi zarówno w szpitalu jak i w poradni laktacyjnej polecali laktator medela mini electric,z własnego doświadczenia wiem,ze dobrze sie upewnić czy ma sie prawidłowy rozmiar lejka.jesli nie pasuje ten dodawany w standardzie za kilkanaście złotych można dokupić inny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
Bijkora, sorry, ale nie miałam ostatnio czasu na takie poradniki, bo mi niuniek kolkowała, teraz jest już lepiej, to myślę, że w najbliższym czasie się za to wezmę, bo kilka osób mnie prosiło o coś takiego - ten post będzie na HoT.
![]() A co do składników pozytywnych, to jest ich zbyt dużo raczej, żeby je zgrabnie opisać - są różne olejki, witaminy i inne dodatki, nie wiem, czy znalazłabym na to czas teraz. ![]() A w weekend znów zjazd... Słuchajcie, ale ja głupia jestem... Ogoliłam się dzisiaj tak dokładnie tam na dole, wzięłam lusterko, szukam tego nacięcia, szukam... I co? I NIC. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Ale śliczności
![]() Następna gwiazdeczka ![]() Cytat:
![]() Michałek po wczorajszym odżył. Mam nadzieję że tak już zostanie do kąpieli i karmienia, Oby zaraz po tym zasnął ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Zakorzenienie
|
cześć gaduły, nie dam rady wszystkiego nadrobić u mnie masakra
![]() ![]() ![]() dostałam takiej alergii że o mało na pogotowiu nie wylądowałam od kilku dni mam plamki na ciele suche takie jakby łuski, najpierw myślałam,ze to może od mleka bo jako dziecko tam mi się robiło na żebrach no i zaczęło sie ich robić coraz więcej i więcej, do tego popekała mi skóra na palcach wskazujących z boku dziś jak wróciłam ze spaceru z małym dostałam obrzęku dłoni i ciało mnie tak swędziało,że aż płakałam TZ z siostrą ściągali mi pierścionki bo nie mogłam palcami ruszać ![]() plamek mam coraz więcej wzięłam 6 tabletem z wapnem i troszkę ulżyło ale dziewczyny myślałam,że z tej paniki, swedzenia i obrzęku umrę- a ja w życiu nie byłam alergikiem oprócz delikartnej skazy w wieku dziecięcym ![]() wygląda mi to na atopowe zapalenie skóry ( tylko nie wiem skąd dziś ten obrzęk dłoni ![]() ![]() jutro idę do lekarza bo dr google to nie metoda leczenia, ale mam takiego doła jak stad do Was ![]() cudowna ![]() Cytat:
![]() i kopa w tyłek,że nas nie słuchałaś bo Ci wszystkie to mówiłyśmy ![]() mój Leoś dziś zrobił mostek tak więc przewracanie się z pleckow na brzuszek raczej jest świadome, bo mostek to jakby następny etap Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-04-01 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4094188/Lepie...arcie-bez-slow
jakie to bardzo na czasie w naszej sytuacji ![]() Marsi- wysportowany chłopak ![]() Misia, ale cudna ta Lenka ![]() ja dzis cały dzien w domu siedziałam, nudą zawiewało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dawałam delicol to tak była taka pienista, ale kolor normalny żółty. U mnie pomógł zwykły puder dla dzieci, bo np. sudocrem nie poprawiał nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak będzie trzeba, to będzie rehabilitacja i pomoże ![]() Cytat:
A tatuś nóżką kusi ![]() Cytat:
![]() ![]() A nie zapowiada się ocieplenie niestety :/ Cytat:
Cytat:
![]() A to na pewno, do pogody ubranie idealne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do alergii - ja pisałam kiedyś już, po pierwszym porodzie wyszło mi uczulenie na penicylany, na pyralginę (bąble + swędzenie potworne) i azs na skórze głowy. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Dorka od mojej mamy na Zajączka fajną zawieszkę dostała: http://image.ceneo.pl/data/products/...a-lew-1109.jpg jak się to naciągnie od dołu to z delikatną wobracją leci cichutka muzyczka, ładna, dziecię wpatrzone bardzo ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tak z doskoku przedstawiam tylko mojego pożeracza rączek http://www.youtube.com/watch?v=mnO3S4rLCgM i lecimy sie kąpciać
![]() Lady Pietraszko cudny ! ![]() p.s próbowałam dziś zrobić A6W wszystko pięknie ładnie tylko nie ejstem w stanie zrobić ostatniego ćwiczenia ;( jestem załamana....... ale będę próbować dalej.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.