|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 8
Cytat:
|
|
#2882 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Haha z tymi owsiankami to niezła jazda, bo po prostu któregoś dnia znalazłam w skrzynce na maksa wypchaną kopertę, a w niej właśnie kilkanaście opakowań owsianki tej do zalewania wodą (coś jak Nesvita tylko z innej firmy), musli crunche też w takich saszetkach i coś tam jeszcze. Ale do tej pory nie wiem, z jakiego to konkursu . Podejrzewam, że to jakaś nagroda pocieszenia, skądś, skąd nawet nie wiem. Ale też i nie wnikam, ważne, że wpadły.Także mimo szczerych chęci Ci nie pomogę ciri
|
|
#2883 |
|
Raczkowanie
|
Taaak, natomiast jak się ogląda jakiś film ( seriali chyba nie ma, Stargate trochę zahaczał ) o archeologii, to tu juz nawet irytować się trudno. Bomby, ucieczki, pejcze, zmiany kraju co tydzień, wszelkie możliwe zwierzęta, tajemne przejścia ( działajace i w pełni bezpieczne ), kopania butem czy dynamitem ( nie mówię o usunięciu jakichś skał, ten dynamit to chyba, jak się komuś zmęczyć nie chce ), kosmici. Trudno się wkurzać, szczerze mówiąc, to w ogóle podobieństw do realnego życia często nie widać.
Wkurzają mnie "prawdy objawione". Na wizażowych przykładach, żeby nie było za dużo tłumaczenia: "Mieszkanie z rodziną, nie będącą mężem/żoną tudzież dziecmi jest złe." I owszem, wielu osobom się to sprawdza, szczególnie, jeżeli urodziły się w atomowej rodzinie i zostały włączone do wielopokoleniowej, tudzież przy za małym metrażu - no jasne, u wielu ludzi się to nie sprawdzi. Można by na tym skończyć, ale zawsze fajniej wrzucić trochę pseudopsychologii na podstawie artykułu na onecie, o niegotowości do stworzenie rodziny, o kołchozach, o złych priorytetach itd. Nawet, jeżeli wspólne zamieszkanie z kimś nic nie ma do problemu autora ( bo często ma i wtedy się nie czepiam ). Urodziłam się w takiej zżytej wielkiej rodzinie wielopokoleniowej, mieszkałam w róznych konfiguracjach, obecnie mieszkam z mężem, bratem i jego żoną i bardzo sobie chwalę. Nie zamieniałabym tego na mieszkanie samodzielne. Zresztą, mieszkam w dużym domu, który prapradziadkowie budowali nawet z myślą o 27 osobach, teraz mieszkają cztery, myślimy o ściągnięciu na Sycylię rodziców TŻta, kiedy skończą pracować... Bo nam to pasuje, odpowiada i nam się podoba. Zresztą, są na świecie rodziny zgrane, nie kłócące się o każdy drobiazg, lubiące spędzać razem czas i mające podobne nawyki żywieniowe. Tak, wiem, szokujące. Wręcz patologia ![]() Inne takie "prawdy objawione" to: "masz możliwość wyjazdu, wyjeżdżaj", nawet, jeśli nie masz za co, nie lubisz ludzi, do których jedziesz, nie znasz języka i nie masz pojęcia, co możesz robić w kraju, do którego jedziesz, a wybierasz między Kongo i Ghaną. Masz jechać, jakaś troskliwa Wizażanka sama jest gotowa Cię zawieść na lotnisko. Tak samo z wyjazdami ze wsi do dużego miasta, są już chyba obowiązkowe bez względu na preferencje i predyspozycje. No i dalej, "obowiązkowy gap year", "obowiązkowy erasmus", "obowiązkowa wyprowadzka z domu na studia", "pod żadnym pozorem nie pracować do końca liceum, bo to czas na naukę,a nie pracę, ale potem obowiązkowo na zaoczne i pracuj, miej honor, nie bierz od rodziców, no, chyba, że się rowziedli, wtedy możesz jednogo dusić jak cytrynę", "mieszkanie w wynajmowanym mieszkaniu z właścicielem to zło" itd. Oczywiście, te wszystkie stwierdzenie skądś się biorą i częsci ludzi ( nawet sporej ) się sprawdzają, no ale założenie, że sprawdzą się ośmiu miliardom ludzi jest lekka przesadą. |
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie należałoby przynajmniej pół roku wcześniej wręczyć zaproszenie.
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2886 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Pół roku to zapomną o tym, że jakiś ślub w ogóle jest. Wg mnie tak 4 miesiące jest ok, chyba, że rodzinę z zagranicy to jak najwcześniej.
|
#2887 |
|
Konto usunięte
|
No we. Spójrz na mnie
Dzięki za odpowiedzi. Czyli może być różnie, może być bardzo wcześnie bo ja jestem w dziale "rodzina" Muszę poczytać tamten wątek żeby zobaczyć jakie wymówki są akceptowalne (wersja z zachowaniem poprawnych stosunków w rodzinie). |
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio jak miałam w rodzinie wesele i jak przyszedł termin do potwierdzania obecności napisałam kuzynce smsa ze mnie nie będzie i już. Bo co się w jakieś wymówki wkręcać.
|
|
|
#2889 |
|
Konto usunięte
|
Taaaa ale to też dla rodziców muszę wymyślić. I w sumie ślub spoko ale wesele nie tego. My po prostu nie chcemy
Chyba zwyczajnie zasłonimy się brakiem kasy (co jest prawdą, wszystko ładujemy w dom i jeszcze długo ładować będziemy) i tyle. Szczególnie jak czytam poglądy typu "Trzeba dać tyle żeby zwróciło się za talerzyk @#%!%@Q!!!"
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jeśli bym usłyszała, że ktoś bierze ślub i ma takie nastawienie wobec gości, to bym powiedziała "nara".
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Konto usunięte
|
A ja się dziwię sama sobie, że jeszcze nie zamordowałam ze szczególnym okrucieństwem mojego brata. Najpierw zaczął instalować mi na kompie jakieś programy "bo mi są teraz potrzebne, spierdalaj" to jeszcze tak namieszał, że nie mogę teraz odpalić systemu. Zadzwoniłam z awanturą, przyznał sie, że zapomniał czegoś naprawić i zaraz przyjdzie to zrobić. To zaraz trwa godzinę a ja muszę posługiwać się antycznym laptopem z niesprawną klawiaturą
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tego czasu od udziału w weselach wykręcam się jak tylko mogę. A swoje wesela miałam upiornie skromne, bo sama tak chciałam. Wyszłam z założenia że i tak jak mnie będą chcieli obgadać to obgadają. BTW najwiekszy powód do obgadania dałam tym że miałam białą sukienkę a wesela nie było, skandal! tylko skromne przyjęcie. |
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Takie obgadanie dla obgadania.
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj trafiłam w telewizji na program, w którym kobieta robiła lalki łudząco przypominające prawdziwe dzieci... ale nie o tym był program. Zarówno wytwórczyni lalek jak i zamawiające traktowały te lalki jak dzieci- wychodziły z nimi na spacer, miały dla nich foteliki w samochodzie, witały się z tymi lalkami, mówiły do nich.
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z drugiej strony gdy podaruje coś komuś z jakiejś okazji to bywają też tacy bezczelni, którzy od razu pytają sie czy to nie jest jakaś wygrana. Bo wiadomo, wtedy taki prezent nie cieszy...
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.google.com/intl/pl/landing/nose/ ale o co chodzi?
![]()
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pamiętaj! Nie liż ani nie gryź ekranu! |
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i też miałam taką koleżankę, która spróbowała w jednym konkursie, nic nie wygrała i wielka załamka, bo ona to szczęścia nie ma. A z tym pytaniem o prezent to się na szczęście nie spotkałam. Opadła by mi mocno szczęka. Cytat:
O 1 kwietnia?
|
|
#2903 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko wózka dla nich nie mam, ale mówię do nich, że jestem ich mamą (co jest powodem wielu awantur, bo babcia też jest) |
|
|
|
|
#2904 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Jak jest wystarczający metraż i wszyscy się dogadują i nie wchodzą na głowę to czemu nie.
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, że dziś jest Prima Aprilis
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Jak mieszkałam w Delft, to niedaleko mnie mieszkała pani, która miała 2-3 małe pieski. Te pieski miały swój specjalny wózek. Jak z nimi wychodziła, to je z niego wypuszczała, żeby polatały po trawniku a potem je pakowała do wózka i do domku .
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
moja babcia ma teraz fioła na punkcie swojego psa. Ale mnie to wkurza
Oczywiscie do zwierząt nic nie mam, sama jestem kocią mamą. Ale jak słyszę cos w stylu: "ojej Kasieńko (imię zmienione to robi mi się niedobrze. Nieważne czy ktos mówi do psa czy do dziecka, ten ton i te słowa działają mi na nerwy mówienie jak do małego debilka.Tak czy siak nie jestem w stanie zrozumieć okazywania uczuć zwykłej lalce-one lulały te lalki, miały ich zdjęcia. I to wszystko względem przedmiotu.
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do wesel, to ja zawsze mówię, że nie lubię takich imprez i po sprawie.
|
||
|
|
|
#2908 |
|
Konto usunięte
|
Fioła na punkcie zwierzaków miał facet z programu TlC, dzisiaj oglądałam. Trójka dzieci w tym noworodek i pokój pełen węży w tym bardzo jadowitych, brrr. Specjalista od węzy był wstrząśnięty jak blisko pokój wypełniony gadami jest obok pokoju dzieci. I jeszcze ten hobbysta od siedmiu boleści nie zachowywał odpowiedniej ostrożności, nawet mnie zemdliło jak pokazywali jak ten wkładał łapę do terrarium nawet nie patrząc do środka. I jeszcze się upierał, że nie nigdy żaden wąż go nie ukąsi, to niemożliwe. No jak małe dziecko. Przełączyłam bo jego głupota i upór mnie wnerwiła.
|
|
|
|
#2909 |
|
Konto usunięte
|
Ale te węże w terrariach były, czy latały samopas po pokoju? o.O
|
|
|
|
#2910 |
|
Konto usunięte
|
na TVN Style niedługo będzie pror=gram o kobiecie, która poslubiła wieżę Eiflla
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

Jakieś dobre 5 lat temu maniakalnie brałam w nich udział, i naprawdę łatwo daje się cos wygrać
No ale jakoś po roku mi się znudziło....a szkoda, tyle kosmetyków ile miałam dzięki temu, to łohohoo
Ale i tak do szału doprowadzało mnie, jak moja mama przy rodzinie (ciotki itd.) się chwaliła tymi wygranymi
Na szczesćie nikt nie wpadał na to, żeby mi coś zabierać