|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
to jakies fatum chyba z tym pobolewaniem brzucha...mnie trzyma od jakis 3 dni...a nie mam no-spy niestety
ani stac ani lezec..masakra
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3993 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a po lorealu miałam siano zamiast włosów
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U mnie wczoraj sypało cały dzień, nasypało z 30 cm śniegu. Masakra. I okropnie się czuję,zaczynam myśleć,że to od stresu,że następnego dnia trzeba iść do pracy. W zeszłą niedzielę było to samo.Chyba mam problemy psychiczne ![]() Oglądam właśnie wózki na All i widzę te Cosatto, nie wiem która z Was wstawiała. Wzory śliczne,ale te stelaże wyglądają jakos niestabilnie.No i warto poczytać coś na temat ich fotelików, bo jednak bezpieczeństwo powinno być kwestią priorytetową.
|
#3995 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Do tematu farbowania włosów w ciąży, w pierwszej farbowałam cały czas ta samą farbą i nikt mi nie zabraniał ani nic dzidzi nie było, sama się zastanawiam skąd się wzięła teoria że w ciąży włosów farbować nie wolno, tym razem też już zaliczyłam jedno farbowanie i zanim ciąża dobiegnie końca jeszcze z dwa razy zaliczę. Pewnych rzeczy mi zabronili ale głównie się do jedzenia odnosiło a o włosach nikt mi nigdy nic nie mówił, więc stwierdziłam, że wolno. Któraś z dziewczyn sie pytała pare postów wcześniej o rożek z kokosowym wkładem, ja taki miałam i dla mnie to była totalna porażka, dziecko mi latało w tym rozku na wszystkie strony, w końcu sie wkurzyłam wkład wyciągnęłam i został mi miękki rożek i to było to, dzidzia owinieta jak należy i o wiele poręczniejszy był bez wkładu.
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rożków, zawsze na położnctwie, położne z noworodków wyjmowały wkłady z rożków.
|
#3997 |
|
Konto usunięte
|
dzięki za rady w sprawie rożków- zamówiłam miękki, właściwie to zamawiałam poduszkę kojec, a rożek tylko dobrałam
![]() co do farbowania włosów - użyłam szampon palette color& gloss |
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
swieta swieta i po swietach
![]() dzis wrocilam od mamuski, pol godz temu odwiozlam tz i znowu sama z mloda zostalam ![]() mam nadzieje ze swieta minely radosnie, mimo bozonarodzeniowego klimatu ![]() lacze sie w bolu z mamusiami ktorym brzuch dokucza, mi jakos sie spina i jakos to malo przyjemne, po wizycie w poniedzialek tez jakos pojawil sie brazowy sluz, ale na szczescie to jednodniowa akcja i napewno po badaniu. co do wozkow, to mi juz bania peka, bo stwierdzilam ze nie ma dla mnie wozka idealnego dzisiaj polowalam na kosz mojzesza, ale jak tz zobaczyl to zaraz po co na co bla bla blaaaa to sie wkurzylam ze az sie poplakalam no i ciagle leci mi waga w dol, mam juz 4 kg do tylu
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
wow bajka niezle z ta waga
ja mam jakis kg na plus juz... a w dodatku strasznie przez ostatnie dni mi brzuch wydelo tz stwierdzil ze juz wygladam ciazowo no ale w koncu 18 tydz zaczynamy w srode...
|
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra, ja sie zastanawiam jak to pozniej bedzie wygladalo ![]() dostalam insuline od diabetologa ale pierdziele i nie biore, wole dalej z dieta probowac, odstawilam przekaske o 21:30, ostatni posilek 18-19 i cukier z rana na czczo od razu w normie. powalilo tych lekarzy z ta insulina, przy takich cukrach jakie mam to niedocukrzenia gwarantowane :/ ciekawe jak im sie wytlumacze
|
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co lekarze na spadek wagi? ja spadlam przez wymioty 2 kg i lekarz krecil nosem, a chudzielcem nie jestem
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do spadku, to tydzien temu gin powiedzial, ze mam sie nie przejmowac bo dziecko rosnie, brzuch rosnie. ja tam w sumie mam zapas, generalnie nie rozpaczam z tego powodu ze chudne, powiem nawet szczerze ze ta dieta to dla mnie blogoslawienstwo bo przynajmniej wiem, ze nie skoncze z waga prawie 90 kg ja sie tylko zastanawiam jak to bedzie z ta waga wraz ze wzrostem malucha czy bedzie czerpal ze mnie, czy jednak cos tam sie odlozy
|
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
grunt, że bobas rośnie
no i jak piszesz,niedowagi nie masz![]() zastanawiam się czy iśc jutro do pracy czy poleżeć jeszcze jeden dzień
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie niedlugo 18 tc zaczynam a tez jeszcze nie przytylam za bardzo...brzuch mi wydelo i dzisiaj na wadze bylo +1 kg, ale wczoraj byla waga sprzed ciazy wiec nie wiem czy to swiateczne obzarstwo czy juz mi tak zostanie ![]() Cytat:
odpoczynku nigdy dosc
|
||
|
|
|
#4006 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki!
Witam się po świętach. Widzę, że trochę na czas świąt przystopowałyście i nie naprodukowałyście zbyt wielu stron. Mimo wszystko nadrobię Was dopiero jutro, bo dziś jestem padnięta po 7 godzinach w aucie. No ale nareszcie w domu!!! ![]() ![]() No i przede wszystkim kochane z okazji w zasadzie już mijających świąt życzę Wam wszystkim duuużo zdrówka, szczęśliwych rozwiązań no i oczywiście szybkich i bezbolesnych porodów!!!
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
w środę miałam usg, to był 11tc5dc, doktorek stwierdził, że dziecko jest jeszcze trochę za małe żeby dokładnie obejrzeć. Kazał wziąć jeszcze jedno skierowanie od mojej gin. Z tym, że jest na urlopie, usg robią u nas tylko w środy(chodzę na nfz) i najszybciej by mi zrobili w 13tc5dc, nie za późno trochę
![]() inaczej prywatnie
|
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
hej
i po świętach ![]() ale fajne zdjęcia maluszków wstawiłyście ale pojadłam w te święta starałam się wybierać ze stołu głównie owoce i sałatki ale jak tu się oprzeć kawałkowi sernika chociaż do tej pory jeszcze nic nie przytyłam w ciąży więc nawet jak jeden kg mi wpadło to tragedii nie ma
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
No witam kobietki i ja poświątecznie już prawie
Pogoda niestety mile nas nie zaskoczyła w święta...wczoraj rodzinnie dzień spędziłam, kursowaliśmy z tżem po rodzicach od 10.00 do 20.30, a od 21.00 jeszcze ze znajomymi siedzieliśmy pół nocy, padnięta byłam, ale za to dzisiaj pełen relaks w domku tylko we dwoje....no, we troje przecież, jeszcze dzidziuś przecież, już po kilka razy dziennie go czuję, czasem seriami ![]() Co do wagi to czuję, że przez te święta sporo przybędzie, brzuszek też mi juz bardziej wywaliło, już widać, że ciążowy, moja dawna nauczycielka chciała mi w kościele juz miejsca ustępować, ehh.... ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Przeczytałam też dwie strony do tyłu, Samba i Kaska87 macie super duże dzidziolki już! ![]() A koleżankom plamiącym i z bolącymi brzuszkami życzę poprawy, mam nadzieję, że nic już przykrego wam się nie przydarzy i to takie śiąteczne wyskoki tylko, LaLoca a ty się dowiedz co było przyczyną, ale dobrze, że już nie krwawisz, trzymajcie się i dużo odpoczywajcie |
|
|
|
#4011 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() tylko z drugiej strony ja farbuję nie dlatego, że mi się mój kolor nudzi, ale dlatego, że jest mysi z siwymi pasemkami dlatego nie wyobrażam sobie żeby wytrzymać tyle miesięcy bez farby właśnie zauważyłam, że mam cyce jak donice, wieeelkie i zwisające, nienawidzę ich!
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-04-01 o 21:03 |
|
|
|
|
#4012 |
|
czyli Endżi
|
Słyszałam mnóstwo historii o tym, jak kobiety w ciąży tyły po 25 czy nawet 35 kilo. Przy czym większość przyznaje, że to głównie efekt obżarstwa a nie zatrucia ciążowego czy poważnych opuchnięć.
Ja też mam dni dużego apetytu, ale nie ulegam objadaniu. Kuzynka mnie "oświeciła", że wobec tego jeszcze nie wiem czym jest tak naprawdę ciąża... Powiedziała kobieta, która wcinała wtedy dziennie po parę Twixów i Snickersów.Przyrost 2 kg w połowie mojej ciąży to duża niespodzianka Jem jak najzdrowiej, brzuszek już ciutkę widać. Niemal codziennie ostatnio pokazuję narzeczonemu brzuszek i każę mu podziwiać rozrost
|
#4013 |
|
BAN stały
|
Przez śnieżyce zasuwajac się przebija siny zając. Za nim jajo dzielnie pędzi, choć zimówki ktoś mu zwędził. Pewnie wina to baranka, bo od rana jest na sankach!!! Gdzieś widziano Mikołaja...to są Wielkanocne jaja!!!
Brzuch mi już urósł strasznie.Ubrałam sukienkę w święta, no trochę obcisła była, ale na to wzięłam marynarkę.Za jakiś czas patrzę do lusterka, a poniżej guzika od marynarki wydostaje się brzuszek.Dzisiaj wzięłam trochę szerszą tuniczkę, ale też widać. Maż przyjechał aż na 3 dni, pogłaskał nas i poprzytulał no i odjechał ![]() Gości było dużo aż 15 osób licząc moją córkę i chrześniaka.Ale juz spokój.Zmęczona jestem tymi świętami Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-04-01 o 21:43 |
|
|
|
#4014 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Zjadłabym barszczyk, ale nie z samych buraków tylko z młodych liści. |
|
|
|
|
#4015 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, mama pojechała, a ja tak bardzo tęsknię za nią. Mimo, że TŻ jest, to bardzo chciałabym mieć mamę koło siebie.
|
#4017 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
moja matka - na szczęście - też jest w bezpiecznej odległości ode mnie, ja akurat nie mam powodów żeby za nią tęsknić
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja mam wręcz przeciwne relacje z mamą, pojechała w piątek, w środę wraca, a ja tęsknię jakby jej już dwa tygodnie nie było. Bardzo ją kocham i nie wyobrazam sobie na chwilę obecną mieszkania bez niej.
|
|
#4019 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ja właściwie wyprowadziłam się z domu głównie dlatego żeby uciec od matki. z resztą ona i tak z daleka próbowała rządzić i niszczyć wszystko. teraz mam z nią większy kontakt, bo muszę. ale najlepiej wspominam czasy kiedy nie miałam z nią kontaktu po kilka miesięcy. i nawet po 4msc zerowego kontakt (nawet telefonicznego czy smsowego) nie zatęskniłam ani minuty. cóż, takie życie.
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

no ale w koncu 18 tydz zaczynamy w srode...

To ja mam wręcz przeciwne relacje z mamą, pojechała w piątek, w środę wraca, a ja tęsknię jakby jej już dwa tygodnie nie było. Bardzo ją kocham i nie wyobrazam sobie na chwilę obecną mieszkania bez niej.