![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Ja zawsze lyzke stolowa jogurtu mieszalam z lyzeczka alg. I tak mi zawsze zostawalo ![]() Sliczna! Kubus wykapany, zjadl z cyca i jak zwykle zaczal grymasic, wypluwac cyca, szarpac sie, itp. Wiec TZ zrobil mu ledwie 30ml mm i co? Dziecie mi spi od 15min. A zawsze o tej porze byl ryk nie z tej ziemi. A z tych 30ml zjadl ok 7ml, takze chyba potrzebowal go jedynie do zasniecia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Rozeznanie
|
Aga na 100ml łyżeczka miodu, najlepiej żeby postało kilka godzin. tylko uważaj bo miód jest bardzo uczulający ale u nas nic się nie dzieje.
#4413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://ebobas. pl/artykuly/czytaj/31...-dla-niemowlat Bokeh cudna Hania, mój też tak mlaszcze ![]() Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2013-04-01 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny kp, jak tam jedzenie w swięta? ja w sumie się nie ograniczałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, mam nadzieje, ze swieta udane ... nam bardzo szybko minely i kompletnie nie wswiatecznym nastroju (czyli tak jak lubimy) wiec bylo super.
Pytanie do dziewczyn z dzieciaczkami ze stycznia, czekacie juz na zabkowanie? ja dzisiaj spedzilam kilkadziesiat minut na czytani objawow, przebiegu itd i zaczynam sie bac ze moze sie zaczynac ![]()
#4416 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40081915]Dziewczyny kp, jak tam jedzenie w swięta? ja w sumie się nie ograniczałam
![]() Ja jadłam śledzie, rybki w pomidorach, sałatkę taką tradycyjną i oczywiście jaja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
Dziolszki, przepiekne te nasze dzieci!!!
![]() Bokeh, Haniusia jaka laleczka ![]() I sie uspokoilam, bo nasz tez pozera swoje lapki ![]() ![]() Chyba okres dostalam ![]() ![]() Black ![]() ![]()
#4418 |
Konto usunięte
|
Laurko, co to ciasto kompotowe?
![]() A czemu się nakręcasz na ząbkowanie? ![]() ![]() Lady, tak, żarcie łapek to etap ![]() Bokeh, super obgryza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40082081]Laurko, co to ciasto kompotowe?
![]() A czemu się nakręcasz na ząbkowanie? ![]() ![]() Lady, tak, żarcie łapek to etap ![]() Bokeh, super obgryza ![]() bo nie mam pojecia o co moze chodzic, a objawy by pasowaly .. czytalam tez ze to dziedziczne i jesli rodzice szybko zabkowali to z dzieckiem bedzie podobnie, a zaczac sie moze juz okolo 3/ 4 miesiaca ..
#4420 |
Konto usunięte
|
A jakie objawy?
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Patrzcie, jakie super - ja uwielbiam mATRIOSZKI, strasznie mi się podobają, a tu znalazłam tkaie: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=84 fajny pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() daaawno mnie tu nie było ![]() przeleciałam was tylko tyle o ile, ale jak moje dziecko zostanie takim aniołkiem, jakim się stało od wczoraj, to może nawet będę na bieżąco ![]() wczoraj mieliśmy chrzciny, w domu! jestem wykończona, ale w sumie nie było źle ![]() chciałam wam tylko powiedzieć, że przez ten niepokój Ani o którym wam pisałam, i bakterie w wyniku posiewu moczu w czwartek wieczorem wylądowaliśmy u lekarza (prywatnie ok fors ![]() ![]() na dole już powoli czuć pod palcami ![]() więc blogerka - całkiem możliwe ![]() ![]() edit. nooo, ale teściowa mnie potem uświadomiła, że mąż miał już zęby jak miał 3 miesiące, wieć w sumie by się zgadzało ![]()
![]() Anulka 2.02.2013 ![]() Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2013-04-01 o 20:42 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 | |
Wtajemniczenie
|
btw chcialam sie Wam pochwalic, ze cos w naszych relacjach z TZ drgnelo na plus, nie jest to jakis wielki progres ale cos chyba do niego powoli zaczyna docierac ... jezcze przed swietami zabral mlodego na zakupy tak ze mialam jakies 1.5 godziny dla siebie .. inna sprawa ze "zmarnowalam" ten czas na prasowanie ciuszkow ;p ale to juz moj blad...
dzisiaj przygotowal bez moich zadnych sugestii mleko malemu, bo jak Wam pisalam o nic go od dawna nie prosze juz .. i umyl wszytskie butelki na noc .. jstem w ciezkim szoku normalnie.. wiem ze jeszcze ciemne chmury nad nami zawisna nie raz pewnie, ale mega pozytywnie mnie zaskoczyl .. a poza tym wczorajszy dzien spedzilismy razem bez dziecka na deske .. dla mnie to byl pierwszy dzien spedzony bez mlodego od kiedy sie urodzil i teraz widze, ze strasznie duzo mi / nam to dalo ... poczula jakby mi jakis ogromny ciezar z barkow spadl, i mimo ze fizycznie wrocilam strasznie wymeczona to psychicznie mam zdecydowanei wiecej energii.. a rano jak jeszczen igdy nie moglam sie doczekac az mlody sie obudzi i wezme go na rece ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
ja tez za chiny bym na to nie wpadla, bo zabkowanei kojarzylo mi sie z dziecmi tak kolo 8 miesiaca ... ale szwagierka to zasugerowala... a powiedz mi jak sie to u Was objawia? ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40082173]A jakie objawy? ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Patrzcie, jakie super - ja uwielbiam mATRIOSZKI, strasznie mi się podobają, a tu znalazłam tkaie: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=84 fajny pomysł ![]() tu tak ogolnie z jakies strony: ąbkowanie to zawsze kwestia indywidualna. U niektórych maluchów pierwsze jego objawy można zauważyć już w trzecim, czwartym miesiącu (czasami nawet w drugim), u innych – dopiero w okolicach 7-8 miesiąca. Maluch zaczyna się wówczas obficie ślinić i z powodu swędzących dziąseł wkłada do buzi paluszki, a gdy to nie wystarcza - wszystko, co ma pod ręką. Wyrzynaniu ząbków zwykle towarzyszą: - ból i obrzęk dziąsełek - podniesiona temperatura ciała - przejściowe trudności w przyjmowaniu pokarmów - lekka opuchlizna - niekiedy łagodny kaszel wiem, ze te objawy sa dosc ogolne, ale mam jakies dziwne przeczucie, ze u nas wlasnie sie zaczyna... mlody caly czas musi miec cos w buzi, w nocy jak zawsze spal bez smoczka, tak teraz non stop go ciumka, a jak mu w nocy wypadnie to jest wrzask i ja szybko biegne, podaje smoczna i znowu cisza jak makiem zasial.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-04-01 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zakorzenienie
|
Śliczna Hania, Lenka i Pietraszko! <3
Ja cały czas żałuję, bo nie mogę złapać mojej na zdjęciu jak ma taki pełen zaciesz.. a jest wtedy taka cudna! ![]() Pytałam o smoczki bo my mamy z Lovi i zaczął się Małej smoczek na buzi odbijać jak go trochę pociumka - śladzik zostaje - za mały czy co? Wcześniej tak nie było. I jeszcze: jak wsadzam smoczki do sterylizatora to potem w nich w środku jest woda, nie powinno tak być chyba? Jakich firm są ładne smoczki, one się czymś różnią, że np inny może Małej nie spasować? Kupiłabym teraz jakiś inny, |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojemu tez czasami sie odciska, a od urodzenia ma ten sam rozmiar ![]() z lovi tez mamy, ale bardzoej woli z NUK-a. sa takie mieciutkie i malutkie. ale niedlugo moze je zmienie, bo mam w zanadrzu drugie opakowanie, ale wydaja sie jakies mega wielkie ![]() a po sterylizatorze tez sie czasem woda w smoczkach zbiera, ale na pewno nie w tych z nuka, w jakis innych byla, ale one ogolnie bylo gorsze jakosciowo bo te uchwyty w dwoch juz sie nam wylamaly ![]() a czym sie roznia? lekarka mowila mi ze sa silikonowe albo kauczukowe, i dzieciaczki z reguly wola te silikonowe - u nas sie sprawdzilo
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
Mamy kp, macie - że tak powiem - przesrane, jak Waszym pociechom zęby wyjdą, już współczuję piersiom.
![]() Lady, Pietraszko jest przesłodki na tym filmiku, mały przystojniacha. ![]() Bokeh, śliczna Twoja niunia, taka fajna, mała kobitka z niej. ![]() ![]() Czuję ćmienie w plecach - jak przed porodem, to były pierwsze sygnały - czyżby okres? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tych co ty wkleiłaś (nawet nie sprawdzałam :P ) to: trudności w przyjmowaniu pokarmu - tzn jakiś czas temu pisałam, że odrzuciła zupełnie butelkę, nie wiem, czy można to pod to podciągnąć? ![]() i lekki kaszel to i owszem, mamy, ale naprawdę delikatny i nie za często ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle - poszłam się wczoraj rano wykąpać, full się zrelaksowałam. Ale Tż w tym czasie zajmował się Małą - co chwilę słyszałam jak ją zabawia, mówi do niej, jak się śmieją razem
![]() Powiem Wam, że cieszy mnie to jak funkcjonujemy ze trójkę - że nie ma między mną a Tż żadnej "rywalizacji" typu " ja to robię lepiej" -tylko full współpraca..Tż czerpie z moich metod, jeśli są skuteczne (więcej czasu jestem z dzieckiem, więc mam swoje metody już) a ja korzystam z jego świeżego umysłu - czuję, że jesteśmy drużyną a to strasznie dużo daje. Wczoraj uspaliśmy Amelkę, a my do "mini-salonu:P (aneks + pokój), rozłożyliśmy sofę i był film (horror), i dużoo przytulania. A teraz mój Mały skarb już śpi od jakichś 40 minut, a ja zaraz lecę się wymoczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my juz jeden mamy za soba - wyniki wyszly ok, ale mamy powtorzyc - a wskazanie, dlatego ze w usg wyszlo ze jakis kanalik w nerce jest poszerzony lekko ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
ale z tym jedzeniem mamy problemy, karmie mm, czasami az krzyczy podczas karmienia, i strasznie duzo czasu mi to zajmuje, muszeg go uspokajac kilka razy i probowac ponownie, a ten kaszele lekki tez zauwazylam jutro rano bede sprawdzac mu dziaselka ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() nie powiem, moj tz tez idealnie zajmuje sie mlodym, jak juz sie nim zajmie ![]() moze tez wynika to z faktu, ze ja mlodym zajmuje sie 24 h 7 dni w tyg i jak juz tz idzie sie z nim bawic, to ja wole wtedy umyc butelki, wyprasowac ciuchy zeby pozniej miec spokoj, albo po prostu wykapac sie czy zjesc sniadanie ... ![]()
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
mój pierwszy syn też miał szybko zęby ok 3 miesiąca właśnie
teraz widzę powtorkę z rozrywki Leo jest zaśliniony, dziąsla są zaczerwienione,uwielbia jak owijam palec pieluszką i masuję dziąsełka szczerze to myślałam,że teraz to będzie później bo Samuel strasznie źle znosił ząbkowanie- pamiętam chyba każdy jego ząbek ![]() znalazłam fajny preparat na ząbkowanie i zamierzam go kupić http://radosnezabkowanie.boiron.pl/camilia/camilia/ idziemy jutro na szczepienie, prosimy o kciuki ![]() Szaja czy Twoja Dorka ma naczynia na buzi? coś mi się zdawało Leo ma na nosku, wcześniej nie było widać bo w tym miejscu była zmarszczka a teraz staje się widoczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ile ma Leo? To juz drugie szczepienia? I na ktore sie zdecydowaliscie? my mamy drugie 23 kwietnia bodajze. ps. odpisze jutro na Twoje pw ![]()
![]() |
#4431 | ||||
Zadomowienie
|
Witaj Lenko
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40082173]A jakie objawy? ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Patrzcie, jakie super - ja uwielbiam mATRIOSZKI, strasznie mi się podobają, a tu znalazłam tkaie: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=84 fajny pomysł ![]() Ooo ja gdzieś też mam matrioszki ![]() Dziewczyny pytanko o sterylizator. Okazało się, że mam w piwnicy sterylizator Reer ale za nic nie wiem ile ma chodzić. Na naczyniu narysowane jest tylko wlać 90 ml i włączyć ale mija 15 minut a on się nie wyłącza. Ile sterylizujecie? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Wtajemniczenie
|
ahhh, no i najważniejsze blogerko - moje była/jest baaardzo niespokojna! już wysiadam po prostu, bo zachowuje się nie jak niemowlak, a jak dziecko przedszkolne - w sensie snu - max jedna drzemka dziennie :/ no i nie poleży sama, trzeba się nią zająć, nosić, tulić, marudzi nawet, jak jest najedzona, przewinięta itd.
![]() |
#4433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyznam Wam się - jestem jakaś taka rozchwiana emocjonalnie, okropnie się wzruszam łatwo - jakaś wzruszająca piosenka a ja spojrzę na małą, migawka w filmie czy ktoś coś powie miłego na temat mojego dziecka.. a ja już łzy w oczach..okropnie mnie to wkurza, bo już bez przesady ![]() Ktoś mi dziecko pochwali a ja beczeć zacznę? ![]() Bloggerka : cieszę się że się u Was poprawia! ![]() Cytat:
Ewulka: Szyyybko ząbki! Szok! Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-04-01 o 21:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Wtajemniczenie
|
a z okazji, że jutro moja niuńka kończy 2 miesiące ( kiedy to minęło??), przedstawiam wam ochrzczoną Annę
![]() ![]()
![]() |
#4438 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam to samo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczepilismy płatnymi plus rota plus pneumokoki- jutro wydatek 644 zł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przesada Ewulka: słodka Anulka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.