|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Ręce bolą i marzną
|
#3752 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Byłyby teraz o 5cm dłuższe, ale w ciągu ostatniego miesiąca podcinałam 2 razy. Teraz trzymam się w ryzach, by nie dotykać nożyczek do lipca! Cytat:
Wstawię. ![]() Mam postanowienie dokumentować zdjęciami przyrost i efekty pielęgnacji, więc na pewno więcej zdjęć się pojawi. Cytat:
Też o tym słyszałam. I kiedyś muszę sprawdzić skrobię na swoich włosach. Muszę dokładnie przejrzeć instrukcję mojego aparatu, bo ktoś mi poprzestawiał ustawienia, strasznie lipne foty wychodzą i nie mogę włączyć lampy błyskowej. Jeśli zostanie już tak na zawsze, to będę zdana na cudze aparaty. Ale o lepsze zdjęcia się postaram, obiecuję. ![]() Xminor, Edytowane przez dilula Czas edycji: 2013-04-01 o 23:13 |
||
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
1. Ja mam ręce długie jak jakiś troll i i tak muszę podciągać ramiona
![]() 2. O kurde, zaczynam się bać Jutro mam zamiar skręcić te moje leniwe kudełki mocniej, już mam dość suszarki
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Tak Was czytam i czytam ichyba też musze wziac sie wreszcie za siebie i zaczac sie ruszac wiecwj
co prawda na wage nie narzekam ale z kondycja u mnie coraz gorzej a wyrzezbic cialo bt sie przydalo![]() ![]()
|
|
|
|
#3755 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo pso
aaaa, kusi mnie zmiana koloru... albo powrót do mocnego rudego, albo w ciemniejszy uderzyć... brąz jakiś... spróbowałabym z brązem. Raz miałam i później rok czekałam aż mi to zejdzie. Wiecie, czy farba Casting faktycznie zacznie się wypłukiwać?
|
#3756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie za kilka miesięcy.Cytat:
Nie... cofam 'chyba'. Cytat:
Śniadanie: 3 kanapki z sałatką z szynką i ogórkiem w śmietanie (kupna) Zupa: mojej babci Obiad: hamburgery albo hot-dogi mojej roboty co najmniej 3 rodzaje sosów i mnóstwo warzywPodwieczorek: 3 kawałki ciasta batonik, cukierki, czasem czipsy... Kolacja: zapiekane tosty (nie pamiętam jak się to nazywa) z szynką, keczupem i pomidorkiem Przed spaniem, żeby z głodu nie umrzeć: albo kilka mandarynek, albo jakieś słodycze Jem dokładnie tyle co mój starszy brat czy tata (o ile nie więcej). Wszyscy w rodzinie twierdzą, że jem za dużo (np. dziadek zawsze jak przyjdę do niego i babci po kilka cukierków - bo u nas brakło - się ze mnie śmieje. A ja po prostu głodna jestem )Wcale mi to nie przeszkadza w posiadaniu talii 61 cm (przybyło po Świętach).
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2013-04-01 o 23:38 |
|||
|
|
|
#3757 | |
|
Rozeznanie
|
Versatille, ratuj! Jak ja mam się zarejestrować na tej Balkonetce, wpisuje milion hasł, w różnych kombinacjach, z różnymi znakami lub bez, i ciągle wyskakuje mi "Wpisz poprawną wartość"
![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
Za to jem dwa obiady od dwóch lat w sumie - jeden u TŻ, drugi u mnie... Nie przytyłam ani kilo od tego czasu Szybko głodnieje Do tego jem czasami paczkę chipsów na spółę z przyjaciółką (czasami codziennie), często zjadam całą czekoladę mleczną z Biedronki w jakieś 15 minut max.. A moja figura nie zmieniła się już od kilku lat. Cieszę się, bo jadłospis mam paskudny
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Natomiast komentarzy, którymi się przejęłam aż żal cytować i nie dotyczą chudości ani bladości. Obejrzałam pierwszy odcinek trzeciego sezonu Gry o Tron i stwierdzam, że poprawiła się jakość peruk
|
|
|
|
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
Ech, nawet nie wiecie, jak bardzo chciałabym się już wyprowadzić... |
||
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
naaadrobiłam!
![]() nauczyłam się dzisiaj robić dobieranego holendra na ukos, zrobiłam cztery pod rząd i czwarty był już ok ale ledwo ręce podnosiłam później przez pół godziny odpoczęłam i przerzuciłam się na hery siostry, na niej zrobiłam 3 fryzy, ale jeszcze nie próbowałam czegoś co najbardziej chcę umieć- dobieranego z grzywki!
|
|
|
|
#3761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyznaję.włączam właśnie ten odcinek po raz drugi, pierwszy raz obejrzałam bez napisów bo jeszcze nie było a teraz z napisami żeby zrozumieć te 10% czego nie skumałam wcześniej
|
|
|
|
|
#3763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obchodzić powinno Cię zdanie osób, które przybiegną na ratunek, jak Ci się coś stanie. Przecież jesteś socjofobem, to powinnaś lać na nich sikiem prostym... W Twojej własnej diagnozie widać sporą niespójność :brzy dal:Fairestów natural i golden nie będzie, odpadnie też raczej jeden Fair, reszta do próbowania ![]() Cytat:
![]() O, to będzie mój prezent po seminarium - Gra o tron
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
.
16.07 - 37 11.11 - 41 Edytowane przez rozwydrzona Czas edycji: 2013-04-02 o 00:34 |
|
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dalej 'kokietuję'
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
Jak byś miała czerwone włosy, to jakie byłyby komentarze, jak myślisz? Teraz, że dziwny kolor, a wtedy..?
Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2013-04-02 o 00:34 |
|
|
|
#3769 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a pytali się co z czerwonymi! chociaż podejrzewam że też dobrze by było bo osoba która ma zawsze rację w naszej rodzinie ma właśnie czerwone xD---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() chociaż teraz jak mój best friend już nie studiuje ze mną to jestem skazana na dziewczyny i jakoś z nimi wytrzymuję na razie
|
||
|
|
|
#3770 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. te "babskie" zlewam, tzn. na początku coś tam tłumaczyłam, później zaczęłam się tylko zdawkowo uśmiechać. 3. |
|
|
|
|
#3771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj przypadkiem poznałam rodzinę TŻ. I wszyscy panowie przemili, sympatyczni, a dwie babki, które były (chrzestna TŻ i ciocia jakaś), to najpierw omijały mnie i ignorowały jakby mnie nie było (siedzę między TŻ, a wujkiem TŻ, babki się witają, wszystkim podają rękę, a ja jakbym była powietrzem.. Dopiero gdy wujek im zwrócił uwagę, to się przywitały), a potem jakoś dziwnie spojrzały. Myślałam, że tylko ja miałam takie wrażenie, ale nie, brat TŻ też to zauważył. Ale my jesteśmy do siebie podobni, oboje nadwrażliwi na takie miny. W każdym razie tych pań nie polubiłam za bardzo. Ja tam nie chciałam całej rodziny poznawać, chciałam tylko dziadka, a że się cała rodzina zleciała, to cóż.. Czy ja jestem jakaś dziwna, czy nawet przyzwoitość by wskazywała przywitać się ze wszystkimi, a nie wybiórczo ? Mojej dumy to nie uraziło, wręcz śmiać mi się chciało z tego, ale to przecież tylko świadczy o nich.
Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2013-04-02 o 00:49 |
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. po prostu wejść na balkonetkę przez mejla. Ja to na tablecie zrobiłam, więc musi się udać.Obejrzałam pierwszy raz w życiu 'Kill Billa 1 i 2' Ci co mówili, że to głupie jest, bo tylko krew się leje - mieli rację. Co nie zmienia faktu, że mi smutno, że trzeciej części nie będzie
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2013-04-02 o 00:53 |
|
|
|
|
#3773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2013-04-02 o 00:59 |
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Kręconowłose co polecacie na początek do utrwalenia loków? Chodzę spać zwykle z wilgotnymi włosami, chciałabym coś nałożyć utrwalającego na włosy albo zaraz po myciu ugniatając, albo już na podeschnięte włosy bezpośrednio przed snem (nie wiem co lepsze), rano szybko odgnieść i mieć naturalnie wyglądające loki/fale. Co polecacie? Jest to w ogóle możliwe?
|
|
|
|
#3775 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Boszz. Ja po świetach i zeszłotygodniowym 3 krotnym stołowaniu się w burger kingu i kebabie ( i to nie jakies mega porcje) Przytyłam 3 kilo. Gdybym jadła jak Ty to bym chyba już dwa razy tyle ważyła Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3776 |
|
Wtajemniczenie
|
ja przytyłam przez święta 0.5 kg
![]() zrobiłam sobie mega mixa na dziś ![]() zmieszałam prawie wszystko co mam
|
#3777 |
|
Spaceroholiczka
|
Na dzień dobry chcę powiedzieć, że oficjalnie nie lubię duszyczki, która wczoraj wspomniała o 30DSC. Nie mogę chodzić
Wtarłam już kozieradkę, nadal mam od wczoraj olej paculowy, zaraz nałożę Bingo z shea. |
|
|
|
#3778 |
|
Nindżopesz
|
Limone, a żel lniany albo jakikolwiek inny żel?
Krrem, heh, ja to samo Tzn. na prawie 2 kg. Ale i tak cud bo po wczorajszym lekkim przegłodzeniu się straciłam jeden kilogram! To do szczęścia został mi ten drugi.
|
|
|
|
#3779 |
|
Zadomowienie
|
Na etykiecie nafty, którą kupiłam, jest napisane, że można ją bezpośrednio wetrzeć we włosy i spłukać po 30 minutach lub zrobić mieszankę: dwie łyżki ciepłej wody, jedna łyżka nafty + żółtko. Zmyć po 20 minutach. Ta "receptura" jest ok?
|
|
|
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie sądzę, raczej takim, który na razie nie widzi, że ma problem ![]() Cytat:
![]() Bielenda żel z czarną rzepą, Joanna mrożąca, Isana męska czarno-pomarańczowa - dwie ostatnie mają mocny hold ![]() A, no i jest to możliwe, uskuteczniam to od 1,5 roku
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

Pewnie znasz ten typ dobrotliwej babuni, która dałaby Ci ciasta, rozczesała włosy i wygoniła na słońce.
)