|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
hejka
![]() święta i już po ![]() to były moje pierwsze święta w życiu, kiedy się oszczędzałam pod kątem jedzenia starałam się unikać słodkości i jeść jak najwięcej owoców czy zdrowych sałatek. nie było łatwo, ale bałam się, że popłynę za bardzo z kg...jeśli chodzi o materac, to ja myślę albo nad gryka-kokos albo lateksowy. i sama nie wiem. muszę poczytać dokładnie o właściwościach, bo jak na razie rzuca mi się w oczy tylko różnica w cenie
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Domi- no mój Tż to uwierzył dopiero jak zobaczył te wszystkie rzeczy, wcześniej chyba sobie wyobrazał, że to łącznie z 500 zł kosztuje wszystko
Perse- Dobrze, że Arturek się uaktywnił trzymam kciuki za przytulaska Rockyyy- to fajną niespodziankę Wam zrobili ! Pies jak zawsze czujny ![]() Stokrotka- gratulacje za tydzień
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie nie wiem...... ![]() Cytat:
Moze sie wybiore ale tak 50/50?%
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Oj wizaz coś szwankuje, chciałam napisać i odłączyło mnie
![]() Dzień DObry Perse, jak tam kostki nadal spuchnięte czy już przeszło? Współczuję kota ![]() Stokrotka gratuluję tygodnia ![]() Jeśli chodzi o obecność TŻ przy porodzie, to póki co on się deklaruje, ale wszystko wyjdzie w praniu
|
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dopiero teraz udało się zalogować
![]() Ale szok, nikogo oprócz mnie nie ma ![]() Takiej sytuacji doświadcze, jak już chyba wszystkie urodzimy i będziemy czekały na przenosiny na odchowalnię
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
poczytałam troszkę o tych materacach i już nic nie wiem:/
jak zobaczyłam ceny takich porządnych oddychających (np traumeland), to stwierdzam, że nie wiem czy kupię materac za 500 czy 600 zł trochę sporo mi się wydaje. z drugiej strony jak pomyślę ile kosztował nasz materac do sypialni to te 600 zł wydaje się być niską ceną. a ja liczyłam na łóżeczko+ materac razem 500 zł ![]() może jednak kupić taki zwykły gryka-kokos i tyle?
|
#4387 |
|
Konto usunięte
|
Nie umiem cytować :/
En - raczej nie, bo on stale dostaje to samo jedzenie, Felix albo Whiskas... Surka - kostka nadal spuchnięta :/ Nie jakoś strasznie, ale jutro będę dzwonić do gina, to mu o tym powiem... |
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć brzuszki
![]() Cytat:
![]() Pocytowałam i du.pa ![]() Wstać dziś nie mogłam, ale jak już wstałam to się wykąpałam, wydepilowałam, włoski wymyłam i nawet paznokcie u stóp obcięłam. Może to mój ostatni raz, kto wie ![]() Wczoraj zasypiamy z TŻ-ja przytulona jak zawsze do jego pleców i ten się nagle zrywa - "Mały kopnął??? Bo mnie w dupę coś walnęło" |
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Albo jesteście
rzeczywiście wizaż walczy o przetrwanie
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
ale jaja- jestem tutaj sama
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
lachryma ja sama nie jestem przekonana do gryki i kokosu.
duzo pozytywnych opinii, ale... niestety tez takie niepochlebne. ze kokos za twardy, ze gryka uczula itp |
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
lachryma niestety nie
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję wczorajszej studniówki ![]() Dotka, ja właśnie też zastanawiam się nad ombre Tylko tak się zastanawiam, czy to nie przez hormony, przed ciążą nie farbowałąm, a teraz tak mnie do tego ciągnie Tylko jeszcze zastanawiam się czy tobić to u fryzjera czy zaryzykowaś samej
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
dżizas, co tutaj się dzieje
![]() Domciątko- no właśnie, też czytałam, że gryka za twarda jest ![]() czyli nie jestem sama?
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Też widzę tylko siebie, ale "mówicie", więc wierzę, że nie zostałam sama na świecie
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja pocytowałam i też pustki... No nic.
W takim razie się witam, Stokrotko gratuluję tygodnia ![]() Zważyłam się po świętach i po tygodniu u rodziców i jest + 1.100 g ![]() Ja nie wiem, czy się do nich wprowadzę na czas remontu
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cytuje
![]() PERSE, jedna kostka? No to wyglada raczej na uraz niz to czego sie obawialas chyba?... Ajlooo ![]() No nie bylo Wizazu od rana, az sie przerazilam ![]() Za to ile rzeczy zdazylam zrobic ![]() Cos duszno mi dzis i mecze sie kazdym ruchem. Przez Swieta nie przytylam, dalej mam 57,9, i to po sniadaniu i w ciuchach ![]() W miesice rodzinnym meza jest masa super fajnych lumpeksow, zostawialam tam 3,5 stowy z corka starsza w Wielka Sobote. Glownie w jednym - ciuchy z Zary, Asos i tym podobne polki, niektore NOWE Z METKAMI ![]() Mloda zwiekszyla swoj stan posiadania o malowana sukienke, koronkowy zakiet Zary, i rozne drobniejsze ciuchy (sweterki, bluze), mlodsza dostala legginsy HM nowki ometkowane po 5 pln, kurtke parke na przyszla zime, szmizjerke i spodniczke do szkoly . No ledwo do domu sie dotachalysmy, rozwazalam zakup dodatkowej torby podroznej na powrot .Plus lodowke mam pelna swojskich kaszanek, kielbas, boczkow, zrazow, bigosow, ciast i salatek Plus na nowy domek szybkowar i plyte indukcyjna. Szalal ten krolik wielkanocny nieziemsko
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
wizaż przejadł się podczas świąt i teraz nie pracuje
![]() odpoczywa
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Materac myślałam żeby kupić gryka-pianka-kokos, ale jak macie lepsze pomysły to chętnie zgapię
Zapytam jeszcze znajomych jaki oni mają dla swojego synka, ale też coś kojarzę, że właśnie taki. Jeśli tak to zapytam o opinię.A co do porodu- to od początku byliśmy z TŻ zdania, że rodzę sama, ale ponoć jak jest mąż to kobieta jest lepiej traktowana - tak nam mówią wszyscy na około ... I widzę, że TŻ się tym przejął i może zrobimy tak, że będzie przy mnie, ale wyjdzie w tej ostatniej fazie porodu. O ile można tak i nie trzeba będzie płacić za "poród rodzinny" ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Oliath zazdroszczę takiego lumpka ![]() A ja mam po świętach na wadze 65,4 kg, czyli jakiś 1 kg do przodu. |
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Oliah też mi się marzy taki porządny lumpeksik w moim mieście, jak rzeczy fajne to ceny od 30 zł wzwyż
, jak niskie to same szmatki, które nawet po domu się nie nadają
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Ejszszszsz, mi tak kiepsko caly net w ogole chodzi dzisiaj... no bez jaj
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
u nas od początku będzie poród rodzinny, mąż nie wyobraża sobie nie być podczas porodu, nawet chce przeciąć pępowinę- hardcorowiec
![]() sam mówi, że jego miejsce jest koło mnie w oczekiwaniu na naszą małą
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Do porodów rodzinnych: Mój mąż na pewno ze mną będzie. Wiem, że będę go potrzebować Kiedy mocniej boli mnie głowa, cierpię, to proszę go żeby mnie przytulił, wziął za rękę. Kiedy ktoś zrobi mi przykrość z kimś się pokłócę, to reaguję tak samo. Chcę do męża. Niech mnie przytuli, coś powie, zażartuje. Podczas porodu będę chciała go mieć cały czas pod ręką, żeby do mnie mówił, podtrzymywał na duchu i głaskał po głowie
Taka już jestem, że w wielu sytuacjach, a w tej to już na pewno będę tego potrzebować.
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ja porobiłam sobie te listy zakupów, toreb do szpitala, wyprawki, ciuszków i jeszcze TYLE mi brakuje, masakra!!!
(---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Oliath no ja tez nie jestem zadowolona z wizaza dzis... mam wolne przed praca, liczylam, ze cos poplotkuje, a tu dupa zimna! |
|
|
|
#4406 |
|
Konto usunięte
|
Oliath ale zakupy
No właśnie jedną kostkę mam tylko spuchniętą Ale to prawie na pewno nie uraz, bo nie miałabym gdzie i kiedy tego zrobić, a poza tym nie boli mnie. Mam spuchniętą tylko wewnętrzną stronę. Sama już nie wiem :/ Po nocy nie przechodzi, wręcz mam wrażenie, że najgorzej jest rano i wieczorem, a w dzień jakoś to tak się pomniejsza...
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Domcia- mam to samo. Ostatnio wpadłam w panikę z tego powodu. Wiem, że niby jest czas, ale kiedy wszystkie wydatki chce się odpowiednio rozłożyć w czasie to okazuje się, że ten drastycznie się kurczy.
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- a w nocy może jakoś dziwnie śpisz uciskając jedną nogą drugą nogę?
|
#4409 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, czy sie zalaczy tuniczka Lili
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

starałam się unikać słodkości i jeść jak najwięcej owoców czy zdrowych sałatek. nie było łatwo, ale bałam się, że popłynę za bardzo z kg...

trzymam kciuki za przytulaska 

Robicie/macie zamiar robić? Jeśli tak,to specjalny specyfik do tego czy jakaś oliwa z oliwek?

.