|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
... i doopa
|
#4412 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny można zadzwonić do ZUSu i spytać, kiedy przeleją pieniądze? Chodzi mi o L4 z pierwszej połowy marca...
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brzuszek już coraz bardziej widoczny
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4415 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa ja wczoraj skonczyłam 26 tc
dzis 26 i 1d jeszcze co najmniej 10 tyg i wychodzi ;/ ehhh ja chyba nie chce chodzic bez brzuszka, malego mam przy sobie, jest moj, jest mu dobrze, czuje go a pozniej?? ;/
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Oilah żadnego zdjęcia nie widzę
Jeśli chodzi o ZUS pytać można zawsze ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Gratuluję 27 tc A ja szczerze mówiąc chciałąbym mieć już maleństwo w objęciach, to wyczekiwanie mnie denerwuje |
|
|
|
#4417 |
|
Wtajemniczenie
|
Dalej cytować nie można
Perse- jak najbardziej możesz zadzwonić do ZUS. Ja tak robiłam nawet dziś, bo nie wiem co z moją kasą za luty Oliath- czekamy zatem na fotki Anulka- ja mam podobnie jak Ty i mąż zapowiada, że będzie przy mnie przy porodzie. Jak będzie dla niego tragicznie to zawsze może wyjść I nie pamiętam już co która pisała :P Ja miałam dziś jechac na badania, zebrałam się do wyjścia i okazało się, że tż zabrał mi kluczyki z auta do pracy a miałam jeszcze dziś jechać odebrać bujaczek...Dziewczyny, kupując fotelik będziecie brać z bazą? My chcemy MC Cabriofix i nie wiem czy jest sens z bazą
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
sama jestem czy nie widac ze wy jestescie? ojaaa nacytowalam sie i enlevee co to za fotelik za 700 zl ? ![]() Charlize89 moj tz nie chcial byc przy porodzie a teraz mu sie odwidzialo i chce byc przy czym ja mowie ze ma patrzec na moja twarz a jak ziornie na dol to go ugryze czy cos :P hahhahaha ![]() zobaczy sie jeszcze wstalismy ostrzyglam tz i chcialam isc sie kompac zeby jechac na zakupy do CH i co.. przyszli z Administracji bo lalo nam sie z grzejnika w laziece i plytki musza kuc ale slonce swieci okno otwarte jest ok )---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- ja fotelik bez bazy.. z tego co wiem to chyba w nowszych autach trzeba miec ta z baza ale moge sie mylic. |
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn ja się zdecydowałam na 3 w 1, czyli fotelik w komplecie z gondola i spacerówką
|
|
|
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka, no właśnie my mamy auto z isofixem, ale jak patrze na bazy to jedna jest właśnie isofixem montowana ( Family Fix) a druga baza jest montowana pasami ( EasyBase 2)
I właśnie nie wiem, wydaje mi się, że to wygodniejsze niż obkręcanie fotelika pasami... ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Domi- my też taki bierzemy tylko potem właśnie jest kwestia montowania fotelika w samochodzie. do bazy tylko się go wklikuje
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath- ale fajnie, sama bym chciała pójść do takiego lumpka, a w Krk to same wyceny i przebrane rzeczy :/
Perse- można dzwonić do ZUS, nic nie tracisz kochana, a może się dowiesz, kiedy kasa będzie ![]() Kathe- gratuluję 27 tygodnia ![]() Dotka- Fotelik recaro. Sama nie wiedziałam, że takie istnieją, ale to jest firma, która podobno robi fotele do samochodów rajdowych (piszę podobno, bo to Tżta wiedza, a nie moja ![]() Odnośnie ombre- ja miałam ombre robione u fryzjera- dobrze wspominam tą fryzurkę potem już przefarbowałam bo mi się przejadło, ale lubiłam siebie w tym Tylko trzeba dobrze zrobić, żeby nie było takich "chamskich" przejśćJa byłam z psiną na spacerze, bo Tżta coś żołądek boli i mimo, że -3 stopnie to tak ładnie słonko grzało, że aż odpięłam kurtkę i wystawiłam mój brzuchol
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuję 1 fotelika, ponieważ dostanę takowy w prezencie. ALe jeśli miałabym kupoiwać to bez bazy, bo nie mamy izofix
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
aha.. mnie by bylo szkoda tyle kasy za fotelik lol
No co to tej bazy to ja nie musze sie zastanawiac tylko kupuje zwykly wiec problem z glowy he kurde chce zaczac dzialac i wyjsc z domu a oni robia i robia eh! ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- ja sie musze zastanowic nad tymi ombre jak narazie mam naturalne ombre a do porodu bede miec akurat takie jak na zdjeciu wiec moze sie wstrzymam jeszcze..
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
my kupimy taki fotelik bo tak jak mówię- starczy na pare ładnych lat, a jednak dużo jeździmy autem i skoro tak czy tak foteliki są drogie to jednak wolimy dołożyć te 2,3 stówy i mieć naprawdę pewność, że jest jednym z lepszych, ale jakbyśmy tyle autem nie jeździli to też byłoby mi szkoda. Ja wolę kupić używany wózek tańszy i lepszy fotelik niż na odwrót
![]() Ja bym ogólnie coś z włosami zrobiła, ale niedawno farbowałam i nie wiem co tym razem bym miała zrobić
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie podejscie do tuniczki, noooo
![]() EDIT: ..... i doopa
|
#4426 |
|
Wtajemniczenie
|
Surka- ale tak jak pisałam są bazy do których nie trzeba isofixa
![]() Dotka- no te foteliki dla większych dzieci są już drogie a ważne, żeby maluch był bezpieczny my bierzemy Maxi Cosi Cabrio, bo ma b. dobre opinie i oceny w testach a będziemy jeździć sporo i chce, żeby mała miała jak najbezpieczniej z tyłu
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze mi też nie pocytowało
Jeśli chodzi o poród, to mąż początkowo nie chciał byc obecny, migał się.. tera zjuż trochę się ośmielił, bo go nasz przyjaciel (świeży tatuś) zaczął namawiać, że to wspaniałe doświadczenie było, mimo że zrobił się zielony i prawie zemdlał A podobnie jak Neni słyszałam, że jak z kobietą ktoś z rodziny jest, to lepiej traktują..zawsze ktoś im na ręce patrzy trzeźwiej niż zszkowana rodząca ![]() Perse biedny kotek, może się czymś struł..niekoniecznie karmą..ale koty zbierają różne syfy z podłogi, często niejadalne i mogło mu się coś przykleić i nie może zwrócić. A umawiałaś się na wcześniejszą wizytę do swojego lekarza z puchnącymi nogami? Gratuluję nowych tygodni Neni niezły tekst Tżta ze skopaną d..ą Oliath zajączek zaszalał A a dostałam od męża nową suszarkę do włosów (ostatnią porządną miałam od rodziców, ale uderzyłam nią o umywalkę i jakiś wiatraczek w środku się rozsypał..żyła tylko kilka miesięcy )..wykosztował się mężul i jestem z nowej zadowolona ![]() No i nie wiem co tam jeszcze chciałam skomentować..
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
enlevee- chyba cos zle zrozumialam.
jaki fotelik ma starczyc na kilka lat?? ten pierwszy jest do 13 kg, a w praktyce, z tego co mowia inne matki to o 8-9 miesiecy, pozniej trzeba kupic ten wiekszy dla siedzacego dziecka. |
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
źle zrozumiałaś Domi- mówię o foteliku od 9-36 kg, więc o tym, że jest na parę lat i w niego zainwestujemy. Wiadomo, że do 13 kg są foteliki dla maluchów i tutaj już nie starcza na pare lat, tylko na pare msc, więc w naszym przypadku kupimy najpierw do 13kg fotelik, a potem zainwestujemy już w tamten.
Oliath- tuniczki się pokazuje tylko ostatnie zdjęcie. Ładnie się zapowiada, ale reszty nie widać
|
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi- Enlevee pisała o foteliku 9-36 kg a ten do 13kg musi inny kupić
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to coś nie doczytałam z tą bazą, w takim razie będę musiała obadać fotelik, który dostaliśmy i zobaczyć czy do niego jest możliwość użycaia bazy
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
no my bd miec z zestawu 3in1 z wozka Maxi-Cosi City.
Lece bo skonczyli paaa do pozniej.
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
enlevee o to ja tak wlasnie tez chce zrobic. ze kupie wozek 3 w 1 i ten fotelik tam bede uzywac ile sie da. a powazniejsza inwestycje zrobie przy drugim foteliku. tez tak mam zamiar zrobic
![]() a co do bazy, to ja nawet nie wiedzialam o czyms takim ![]() codziennie nowa wiedza! |
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o fotelik, to tutaj nie mam zamiaru oszczędzać- chodzi o bezpieczeństwo, a my sporo jeździmy. dlatego fotelik dla nas musi mieć odpowiednie atesty i wysoką ilość punktów w testach. ja brałam pod uwagę tylko maxi cosi, recaro i romer.
no i koniecznie na bazie isofix- cenimy sobie wygodę
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-04-02 o 12:21 |
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
To się nacytowalam,ze ho ho!
Dzień dobry laseczk ![]() Oliath widzę ze 3city posłużyło..ja niestety nie mam cierpliwości do lumpkow.. Envl: recaro jest super firma i zrobienie rozeznania taki fotelik będę kupować,na później też od nich,ale inaczej się nazywa chociaż recaro jest producentem,materiały identyczne tylko linia się inaczej nazywa i tańsza jest...cos jak emu i ukala jedna firma a dwie linie i różne ceny (chociaz tutaj bez materiał inny). Materac gryka-kokos
|
#4437 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja poswiatecznie
![]() Sloneczko swieci ale nie chce mi sie na dwor wychodzic, niunia zaraz wytransportuje niech leci sie wybiega. Po swietach czuje sie jak kulka i stwierdzam ze zoladek konkuruje z brzuchem co do wielkosci Co do porodu - my mielismy porod rodzinny i teraz chyba takze tak bedzie. Ciesze sie ze maz byl przy mnie, bylo mi jakos razniej chociaz nie pamietam zeby mi cos pomagal ale wazne ze poprostu byl. Przecinal pepowine i widzial mnie taka nieogarnieta. Ja myslalam ze nie zagladal mi miedzy nogi a on dopiero niedawno przyznal sie ze polozna go zawolala jak glowka niunia sie wypychala zeby zobaczyl jakie ma niunio wloski I nie stracil na mnie ochoty, nie zbrzydlam mu, wrecz przeciwnie - juz nie mogl sie doczekac kiedy bedziemy mogli sie znow poprzytulac i ja tez....nie wytrzymalismy 6 tygodni pologu
|
#4438 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do nogi, jutro będę dzwonić do gina. |
|
|
|
|
#4439 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka dziewczyny
jak tam po swietach? mam nadzieje ze odpoczelyscie troszkeU nas w niedziele byli znajomi mielimy smiechu co niemiara bo nam zdjecie z siusiakiem w roli glownej sie gdzies zawieruszylo. Po kilku minutach stwierdzilam ze kurde pokaze im tego siuraka na plytce - a tu nie chca sie to zdjecie otworzyc za chiny ludowe - inne bez problemu sie otwieraja a to ni w ta ni wewte Wiec znajoma i ja ze smiechu sie az poplakalysmy zbieg okolicznosci - znak po porstu
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam, nacytowałam jak głupia... a ten wizaż dziś nie działa
My kupujemy fotelik nosidełko Maxi Cosi Cabriofix i mamy zamiar montować pasem, bo jak dla mnie wydatek dodatkowo na bazę 400 zł na kilka miesięcy tylko dla wygody, że się wklika, a nie zapina pasem to jest zbędny wydatek. A później ciężko sprzedać taką bazę i fotelik, bo to są rzeczy, które są polecane, aby kupować nowe. Wszyscy nasi znajomi mieli pasem przypinane. Z resztą niemowlaka można wozić w takim nosidle max 2h na dobę, więc jeśli będę miała taką możliwość to będę zostawiać to nosidło w aucie przypięte i Tymuś będzie w nim tylko na czas przejażdżki samochodem. A gondolę z wózkiem będę wozić w bagażniku i w przypadku zakupów to do gondoli go przełożę. Jeśli chodzi o te foteliki dla większych dzieci od 9kg to ceny rzeczywiście podchodzą pod tys zł, za porządny fotelik, który rośnie razem z dzieckiem. I też słyszałam, że recaro są bardzo dobre te foteliki, ale my będziemy go wybierać później, narazie to nosidło trzeba kupić ![]() Biorę się z powrotem do pracy, bo jakoś mi się dziś czas kurczy, a mam jeszcze masę rzeczy do zrobienia, zanim TŻ wróci z pracy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

Robicie/macie zamiar robić? Jeśli tak,to specjalny specyfik do tego czy jakaś oliwa z oliwek?

a miałam jeszcze dziś jechać odebrać bujaczek...