Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-02, 10:49   #4471
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Hej
Wreszcie działa wizaż..bo dziś w nocy jak karmiłam Darie to na tel chciałam Was nadrobić i co? Całą noc nie działało i mi się nudziło

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Lenka
Śliczności

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40080935]A może kładź przed nią zabawki różne, lusterko nawet? Ja Agatce do nogi od stołu lusterko przywiązałam, bo tak nie lubiła na brzuszku być i nie chciała ćwiczyć.
A jak będzie trzeba, to będzie rehabilitacja i pomoże [/QUOTE]

Dziękuję Właśnie kładę przed nią różne zabawki,grzechotki,siadam przed nią,mówię do niej i nic
Nie lubi leżeć na brzuszku,nie będzie podnosić główki i koniec.... zbuntowała się

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z doskoku przedstawiam tylko mojego pożeracza rączek http://www.youtube.com/watch?v=mnO3S4rLCgM i lecimy sie kąpciać
Cudo
A w tle wiruje pralka

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, mam nadzieje, ze swieta udane ... nam bardzo szybko minely i kompletnie nie wswiatecznym nastroju (czyli tak jak lubimy) wiec bylo super.

Pytanie do dziewczyn z dzieciaczkami ze stycznia, czekacie juz na zabkowanie?
ja dzisiaj spedzilam kilkadziesiat minut na czytani objawow, przebiegu itd i zaczynam sie bac ze moze sie zaczynac
Wczoraj siostre pytałam o ząbkowanie. I jej synkowi dopiero w 8-9 miesiącu wyszedł pierwszy ząbek.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziolszki, przepiekne te nasze dzieci!!!

Bokeh, Haniusia jaka laleczka
I sie uspokoilam, bo nasz tez pozera swoje lapki myslalam, ze cos nie tak a to chyba taki etap?
Moja też tak pożera łapki
Ale aż ma całe czerwone i niektóre palce spuchnięte przez to

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
a z okazji, że jutro moja niuńka kończy 2 miesiące ( kiedy to minęło??), przedstawiam wam ochrzczoną Annę
GRATULUJE 2 miesięcy. Anulka CUDNA

Cytat:
Napisane przez evelizarda Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, postanowiłam się do Was przyłączyć bo również jestem mamą styczniową i troszkę Was podczytywałam jakoś tak mi łatwiej jak widzę że nie tylko ja mam problemy z dzieciuszkiem mam pytanie odnośnie kolek. ponieważ moje dziecię ma poważna dysplazję bioderek i nie mogę mu pomagać ćwiczeniami z nóżkami, espumisan i delicol nie działają czy macie jakieś jeszcze inne sposoby? byłabym wdzięczna za odpowiedź. pozdrawiam.
Witamy

Cytat:
moje dziecko chyba naprawdę ząbkuje

bo wiecie, trochę nie dowierzam, w życiu nie słyszałam o ząbkowaniu w 2 miesiącu życia ale wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują...
O kurcze...jak SZYBKO

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Kurcze wiecie kupiliśmy Delicol (swoją drogą strasznie drogi, 50zł;/) i położyłam na kanapie poziomo buteleczke i się wszystko wylało! Nosz kurde co za badziew
O jejkuuuuu Ale bym się wkur......a
Stary 2013-04-02, 10:53   #4472
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, mam nadzieje, ze swieta udane ... nam bardzo szybko minely i kompletnie nie wswiatecznym nastroju (czyli tak jak lubimy) wiec bylo super.

Pytanie do dziewczyn z dzieciaczkami ze stycznia, czekacie juz na zabkowanie?
ja dzisiaj spedzilam kilkadziesiat minut na czytani objawow, przebiegu itd i zaczynam sie bac ze moze sie zaczynac
ale telepatia;p mialam o to samo pytac

Cytat:
no przede wszystkim toooony śliny! tony po prostu, czasem w ciągu godziny potrafi zaślinić i 4 body czy kaftaniki i wkładanie rączek do buzi właśnie - ale dziewczyny piszą, że to normalne, ja nie wiem, ona cały czas musi mieć coś w buzi, wcześniej miała głównie swoje rączki, ale od czwartku wkładam jej gryzaczki czy przesuwam palce po dziąsełkach, i widzę, że sprawia jej to przyjemność. No i te dziąsełka są takie inne, białe i pod palcem czuć różnicę, może nie jakąś diametralną, ale czuć.

A z tych co ty wkleiłaś (nawet nie sprawdzałam :P ) to:
trudności w przyjmowaniu pokarmu - tzn jakiś czas temu pisałam, że odrzuciła zupełnie butelkę, nie wiem, czy można to pod to podciągnąć?

i lekki kaszel to i owszem, mamy, ale naprawdę delikatny i nie za często
u mnie to samo. Zakladam malej sliniaczek. Moja siostra wlasnie mi mowila ze ida jej ząbki a ja takie oczy ze co ze juz?!:p oby przebiegło to dość lekko

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mój pierwszy syn też miał szybko zęby ok 3 miesiąca właśnie
teraz widzę powtorkę z rozrywki Leo jest zaśliniony, dziąsla są zaczerwienione,uwielbia jak owijam palec pieluszką i masuję dziąsełka
szczerze to myślałam,że teraz to będzie później bo Samuel strasznie źle znosił ząbkowanie- pamiętam chyba każdy jego ząbek
znalazłam fajny preparat na ząbkowanie i zamierzam go kupić
http://radosnezabkowanie.boiron.pl/camilia/camilia/

idziemy jutro na szczepienie, prosimy o kciuki

Szaja czy Twoja Dorka ma naczynia na buzi? coś mi się zdawało
Leo ma na nosku, wcześniej nie było widać bo w tym miejscu była zmarszczka a teraz staje się widoczny
o super, wlasnie mialam pytac o jakis preparat na ząbki

kciuki za szczepienie!1

Ewulka, slodka Anulka!!!!!!!

ale mam zakwasy wczoraj pojechalismy z tztem na narty do Bałtowa achhh ale bylo fajnie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 10:53   #4473
meduzza
Zadomowienie

Szaja fajny artykuł, jakaś nadzieja dla mam

A mi poranek mija pod znakiem walki o pokarm i przeglądanie artykułów typu: sposoby na teściową... Nie wyrabiam już, ona ma chyba nerwicę natręctw Nie proszę jej o nic a ona jest taka nadgorliwa, nie ma dumy swojej w ogóle. No i oczywiście to ja jestem ta zła i niewdzięczna. Jejku jak bardzo chciałabym mieszkać sama
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 10:55   #4474
Ewik86
Zakorzenienie

Niektóre z Was piszą, że nie mogą karmić choć chcą (Badzia ), a ja powoli mam już dość kp - znowu mi się zrobił zator, oczywiście wciąż w tej samej piersi To już 4 raz, a karmię dwa i pół miesiąca

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Lenka
cudna

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40081915]Dziewczyny kp, jak tam jedzenie w swięta? ja w sumie się nie ograniczałam tylko bigosu dziubnęłam malutko, a tak to i jajca z chrzanem, i ciasta...[/QUOTE]

Też jadłam wszystko- sałatkę, jajka, flaczki, tyle że mniej przyprawione, schabowego, mielonego, pieczarkę faszerowaną, sernik, makowiec, roladę i małej na szczęście nic nie było

Cytat:
Witaj Lenko

O, dzięki. W sumie tylko ten rozważam.... Naprawdę jest taki głośny? A ile trwa ściąganie? (Ja na ręcznym Lovi jakieś poł h żeby mieć porcję...)
Też mam ten laktator i jest do du.py. Już lepszy jest taki zwykły z gruszką.

Cytat:
a z okazji, że jutro moja niuńka kończy 2 miesiące ( kiedy to minęło??), przedstawiam wam ochrzczoną Annę
śliczna

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 11:02   #4475
evelizarda
Raczkowanie

U mnie z synem jest podobnie. jak mnie widzi to uśmiech pełną gębą i po spaniu. ale ostatnio kupiłam mu czarno-białą książeczkę, na 1 stronie jest miś i to teraz do niego się uśmiecha i zasypia mogę przy nim chodzić ale i tak miś w książce najważniejszy

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Ewik86- a nie ma u Ciebie jakiejś poradni laktacyjnej? ja też miałam problemy z karmieniem (ja mam 1 "gorszą" brodawkę) i właśnie po poradzie położnej środowiskowej umówiłam się na wizytę w poradni. i karmię na zatory mi pomagały zimne okłady, acha, i smaruję piersi balsamem do biustu dla mam (perfecta- jest z wyciągiem z kapusty przeciw właśnie zatorom). powodzenia
Stary 2013-04-02, 11:20   #4476
mala_19kw
Zakorzenienie

Black- u nas to jest tak że u męża rzadko przyśnie. Musi być naprawdę bardzo zmęczony że wtedy mu wszystko jedno u kogo na rękach jest. Często jest tak że marudzi (u męża właśnie) i widzę ewidentnie że jest senny i wtedy chwila i Oskar ma odjazd- ale tylko wtedy jak ja go przejme. Ale był czas że u mnie właśnie nie spał a u męża owszem także różnie to bywa.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 11:24   #4477
Debrah
Zakorzenienie

O, działa wreszcie! A już zaczynałam czuć niepokój jak to była na głodzie przy uzależnieniach..

Idę sobie przeczytam co tam nam Szajka wrzuciła mądrego...

Słuchajcie, w czym będą chodzić Wasze dzieci jak będzie trochę za ciepło na kombinezon już? W kurteczki się zaopatrzacie?
No bo ja w sumie nie wiem - a to już tuż tuż zaraz. Chyba pasuje kupić jednak?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

O, działa wreszcie! A już zaczynałam czuć niepokój jak to była na głodzie przy uzależnieniach..

Słuchajcie, w czym będą chodzić Wasze dzieci jak będzie trochę za ciepło na kombinezon już? W kurteczki się zaopatrzacie?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 11:27   #4478
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evelizarda Pokaż wiadomość
U mnie z synem jest podobnie. jak mnie widzi to uśmiech pełną gębą i po spaniu. ale ostatnio kupiłam mu czarno-białą książeczkę, na 1 stronie jest miś i to teraz do niego się uśmiecha i zasypia mogę przy nim chodzić ale i tak miś w książce najważniejszy

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Ewik86- a nie ma u Ciebie jakiejś poradni laktacyjnej? ja też miałam problemy z karmieniem (ja mam 1 "gorszą" brodawkę) i właśnie po poradzie położnej środowiskowej umówiłam się na wizytę w poradni. i karmię na zatory mi pomagały zimne okłady, acha, i smaruję piersi balsamem do biustu dla mam (perfecta- jest z wyciągiem z kapusty przeciw właśnie zatorom). powodzenia
Jest poradnia i korzystam z niej. Nawet dziś byłam, bo skończyła mi się oksytocyna. Ale co z tego jak te wszystkie zabiegi pomagają, ale na krótko Mała po prostu słabo mi wyssysa mleko, bo je krótko, a często, a mleka mam za duuuużo

U mnie też różnie. Wczoraj jak płakała to uspokoiła się dopiero u mnie na rękach, a czasem jest tak, że u mnie płacze, a u męża przestaje. Zależy od dnia

Dominika

Alicja
Stary 2013-04-02, 11:33   #4479
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Słuchajcie, w czym będą chodzić Wasze dzieci jak będzie trochę za ciepło na kombinezon już??
moja już w kombinezonie nie chodzi - bo już z niego wyrosła :/ Na razie ubieram ją na cebulkę, do tego mam śpiworek na fotelik więc jest spoko.
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 11:40   #4480
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Witam się po Świętach! Przepraszam,że nie cytuję, ale nie mam jak ;(

U nas od wczoraj rana jeden wielki płacz! I to taki histeryczny! Mamy skok, Mała skończyła 5 tygodni. Powiedzcie mi jak pomóc dziecku w takim okresie? Śpi w ciągu dnia tylko około 20min,potem się budzi i straszna histeria. Nie pręży się, bączki i kupki są. Więc raczej nie brzuszek.Wieczorem w niedzielę i wczoraj też nie chciała spać. W ogóle do tej pory nie nosiłam Jej na rękach, zasypiała sama na kanapie czy w łóżeczku, a teraz nie przymknie oczu jak nie trzymam jej na rękach.
Błagam Was pomóżcie! Bo ja już nie daję rady. Wczoraj w nocy już płakałam razem z Nią

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

I powiedzcie mi ile trwa ten skok??

Dziewczynki śliczne dzieciaczki!

Witam nowa mamusię My podajemy delicol przed każdym karmieniem kropelkę i nie widzę,żeby kupa była jakaś inna niż wcześniej. Czasem zielonkawa,ale generalnie ok.

Dziewczyny jak zniosłyście dobre rady w Święta? Ja byłam tak wściekła u TŻta,bo jego rodzice zaprosili nas na obiad, a chorzy jak chol.ra!!! I kichali mi na dziecko, jak uciekałam z Nią do drugiego pokoju to przychodzili i dalej swoje kaszle i kichy na nią Więc stanowczo powiedziałam,że w drugi dzień świąt nie jedziemy tam.

Dziś TŻ na urlopie, więc mam w nim pomoc, ale serce mi krwawi jak Niunia ma buzię na podkówkę

Pierwszy raz od czasów ciąży byłam dzisiaj na ciuszkach w lumpeksie. Mąż powiedział,że chyba cały lumpek wykupiłam.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 11:51   #4481
nafiyqa
Zakorzenienie

szajka, dzieki za linka, wcale mnie nie pocieszyl, bo wyglada na to, ze nie ma rady
Chociaz czesc rzeczy sie nie zgadza (np. moj byl aniolkiem przez pierwsze 2 tyg - tylko jadl i spal), ale jednak wiekszosc pasuje...

Co do chusty - ok, biore.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 11:54   #4482
iffonka7
Zadomowienie

bokeh śliczna Hania a fryzurka

Black mój Bartuś też jak mnie zobaczy to już na niczym innym wzroku nie skupia tylko się we mnie wpatruje

Moje kp powoli przegrywa z mm ale do puki jeszcze troszkę leci to karmię będą w ciąży miałam nadzieje że nikt nie będzie się wtrącał w moje kp i w sumie też tak jest, oczywiście oprócz teściowej w niedziele mieliśmy chrzciny przy stole 20 ludzi a ona na cały głos że musze małemu iść cyca wyciągnąc i że jak dalej tak będę dokarmiać to mi się pokarm zaraz straci itp. Dobra w sumie to ma rację ale co ją to obchodzi, moje piersi moja sprawa.
Stary 2013-04-02, 11:59   #4483
Debrah
Zakorzenienie

O właśnie, pytanie mam do mam kp: jak byłyście w święta u rodziny to jak karmiłyście dziecko? Normalnie przy ludziach, w innym pokoju czy jak??
Stary 2013-04-02, 12:01   #4484
bokeh
Zakorzenienie

hm.... Cytowałam a się nie zacytowało :/ cos ten wizaż świruje :/

Więc miałam napisać do silver że Ty to zawsze coś wychwycisz nawet wirującą ( a raczej tłuczącą sie) pralke

no i co do ubierania dzieci... kurcze własnie nie wiem, ja mam do wózka taki śpiworek barankowy co też na sanki można wziąć i mam ją w tym i jak jest cieplej to ubieram jej krótkie body na to kaftanik i na to taką jakby ciepłą bluzo-kurtke z h&m ale nie ma ona żadnej ciepłej podszewki. I wkłądam ją w ten śpiworek. A tak to nie wiem sama? mam jeszcze kurteczke ale taki jakby płaszczyk wiosenny, to można pod to bluze i na to płąszczyk i chyba bedzie ok? jak będzie już wiosna (hah o czym my rozmawiamy jak na dworze śniegu po kolana )

Wcinam właśnie kaszke delicata
Stary 2013-04-02, 12:07   #4485
Debrah
Zakorzenienie

O tym ubieraniu też myślę z tego względu że chcę chustować, więc tu też kombinezon odpada.
A z misiowego 56 wyrosła już prawie, mamy teraz śpiworkowy grubszy 62 - ale raz, że w nim będzie jej gorąco za chwilę, a 2 - nie da się chustować bo nóżki są razem.

Chyba muszę się faktycznie za kurteczką rozejrzeć.
Stary 2013-04-02, 12:10   #4486
nafiyqa
Zakorzenienie

Debrah, ja za pierwszym razem jak bylismy u tesciow (jakis miesiac temu) karmilam w innym pokoju, ale nudzilo mi sie tam samej, zwlaszcza, ze maly chcial co godzine jesc.
Ale w swieta normalnie karmilam w tym pokoju, gdzie siedzielismy wszyscy. Usiadlam tylko na fotelu z boku, nie przy stole.

Stary 2013-04-02, 12:13   #4487
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Co do pogrubionego mam tak samo

A to myślisz że przyjdzie wiosna??

Cytat:
O właśnie, pytanie mam do mam kp: jak byłyście w święta u rodziny to jak karmiłyście dziecko? Normalnie przy ludziach, w innym pokoju czy jak??
Ja w drugim pokoju karmiłam. Jakoś tak nie umiałabym wyciągnąć cyca przy wszystkich.
Stary 2013-04-02, 12:14   #4488
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
bokeh śliczna Hania a fryzurka

Black mój Bartuś też jak mnie zobaczy to już na niczym innym wzroku nie skupia tylko się we mnie wpatruje

Moje kp powoli przegrywa z mm ale do puki jeszcze troszkę leci to karmię będą w ciąży miałam nadzieje że nikt nie będzie się wtrącał w moje kp i w sumie też tak jest, oczywiście oprócz teściowej w niedziele mieliśmy chrzciny przy stole 20 ludzi a ona na cały głos że musze małemu iść cyca wyciągnąc i że jak dalej tak będę dokarmiać to mi się pokarm zaraz straci itp. Dobra w sumie to ma rację ale co ją to obchodzi, moje piersi moja sprawa.
Niestety jak widać w naszym wątku teściowe bardzo lubią się wtrącać

Stwierdziłam, że też się pochwalę Dominisią i jej apetytem na własne rączki http://youtu.be/OHqfbQHpBd0

Dominika

Alicja
Stary 2013-04-02, 12:17   #4489
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Kurcze wiecie kupiliśmy Delicol (swoją drogą strasznie drogi, 50zł;/) i położyłam na kanapie poziomo buteleczke i się wszystko wylało! Nosz kurde co za badziew

ja dałam za delicol 25 zł
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:17   #4490
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Co do ubierania. Ja mojej w kombinezonie nie noszę. Na początku miałam w romiarze 56, ale szybko z Niego wyrosła i nie kupowałam już drugiego. Mam dla Niej taką bardzo grubą polarową kurteczkę i spodnie do kompletu. A na wiosnę..? Hmm.. no właśnie, jak w ogóle będzie, to chyba jakąś kurteczkę trzeba. Chociaż ja mam sporo bluz polarowych.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:19   #4491
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Wcinam właśnie kaszke delicata
Ja też chceeeeee
Stary 2013-04-02, 12:23   #4492
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Kurteczkę mam, dostała Dorka wczoraj.

Cytat:
My tradycyjnie u teściów jak co niedzielę wychodzę sobie do innego pokoju, a u mojej mamy wczoraj to normalnie karmiłam, przy mężu, mamie i cioci.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:26   #4493
s i l v e r
Zakorzenienie

Co z tym wizażem dziś się dzieje pomału się strony otwierają i nie cytuje mi

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Ewik - ale Dominisia super wcina rączki i chyba się denerwuje że nie leci z nich mleko
Stary 2013-04-02, 12:29   #4494
Delicjanka
Zakorzenienie

Debrah, ja karmie w oddzielnym pokoju zawsze;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:30   #4495
Ewik86
Zakorzenienie

Silver albo bolą ją palce, bo też ma czerwone

Dominika

Alicja
Stary 2013-04-02, 12:36   #4496
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Stwierdziłam, że też się pochwalę Dominisią i jej apetytem na własne rączki http://youtu.be/OHqfbQHpBd0
Jaka pyzaaatkaaa

Stary 2013-04-02, 12:46   #4497
bokeh
Zakorzenienie

Twoja Dominisia to dopiero głodomor Ewik

http://www.pullandbear.com/webapp/wc...ODNE%2BSANDAŁY hahaha patrzcie co znalazlam na stronie pulla do kupienia. A ja miałam takie jak byłam mała teraz Hania była by modna
Stary 2013-04-02, 12:50   #4498
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

I te nasze plastiki grosze kosztowały, nie? :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:05   #4499
blogerka
Wtajemniczenie

Pochwalę się moim misiem

całą noc wizaż mi nie działał i już nie miałam co robić podczas karmienia. Teraz też mi niestety zamula ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (44,6 KB, 44 załadowań)
Stary 2013-04-02, 13:13   #4500
meneq
Zakorzenienie

silver u Was noc, u mnie srodek dnia i podczas niekonczacych karmien tez mi sie nudzilo. A chcialam nadrobic, bo przez przeprowadzke na nic czasu ni sily nie bylo. Ale na nowym miejscu jest wspaniale, zachwycona jestem. I juz wiem, ze jak za dwa miesiace bedziemy je ppuszczac, to smutno mi bedzie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości