Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-02, 14:27   #4171
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a na ostatniej wizycie lekarz Ci nie zalecał więcej leżeć, przy krótkiej szyjce? moja jest 5 mm dłuższa, ciąża dwa tygodnie wyższa, a mam się nie ruszać z łóżka...co lekarz to opinia widzę..
co do skurczy nie poradzę, bo sama nie umiem ich rozpoznać.. odpoczywaj
Przy ilu lekarz kazał ci leżeć??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:30   #4172
kalka
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

Jakoś o tym nie pomyślałam , miałam wkręcać super katolicką teściową, że dziecko będzie Buddystą, ale TŻ zabronił

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:31   #4173
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, że mój Kubuś nie jest dziwakiem, że każda część ciała rządzi się u Niego własnymi tygodniami

Teraz mam kolejne pytanie- czy któraś z Was przyjmuje może w ciąży hormony tarczycy?

Bo jeden wynik mam na granicy i gin mi odpisał, że w sumie jest ok, ale dobrze byłoby gdybym poprzyjmowała hormonki. Zaprasza mnie do siebie we wtorek żeby coś ustalić... I tak się zastanawiam, czy zaczynanie terapii (nigdy wcześniej nie brałam hormonów tarczycy) jest racjonalne w 7 mc. Wiem, że nie zaleciłby mi czegoś czego nie jest pewien, ale zastanawiam się czy nie przemęczyć się teraz z tym tyciem, a zacząć po ciąży
przyjmuję Letrox na niedoczynność, w razie pytań dawaj na priv

Witam się z łoża boleści dopadło mnie przeziębienie, co najlepsze dopiero na wyjeździe, więc męczyłam się u rodziców i u teściów. To już będzie 6 dzień chorowania leżę w łóżku i smarkam, na szczęście nie mam kaszlu.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:32   #4174
MoTyleKsw
Zakorzenienie

karolina a nospę wzięłaś?

Wy chociaż wiecie ile wasze szyjki mają, ja to wiem, że mam długą i tyle, tylko ta długa to dla każdego inaczej, a mój powiedział by się nie martwić bo długa jest i już pfff

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-04-02 o 14:35
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:48   #4175
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Cloche mnie Felix co najwyżej może się z orzeszkami skojarzyć
bardzo smaczne skojarzenie
jeszcze mi chodzi po głowie Simon, bo ten Felix to popularnością dorównuje Leonowi ale pamiętam, że jak mi pierwszy raz koleżanka pisała o swojej nowej miłości - Simonie, to potem nie wiedziałam, jak to wymówić. i palnęłam: "no a jak tam miłość do Sajmona, kwitnie?" i ona się śmiała, że to się wymawia normalnie, Simon i basta
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Też jakoś nie myślę o porodzie. Tyle już rodziło kobiet, to co.. no będę się darła jak zażynana świnia na bank i będę płakać i wyzywać mojego męża że po co się do mnie pchał ze swoim dyngusem no ale chyba jakoś przeżyję, no nie?
no właśnie! wielce wyczyn, a jednak tyle bab dało radę...
ale mojego męża też już nastawiam na to, że będę pewnie kwiczeć i marudzić... coś często widzę porody z taką zrezygnowaną już kobietą, co się drze, że nie da rady, że to już jej koniec i niech się wszyscy odwalą... uprzedziłam zatem męża, że będę takie głupoty gadać i naprawdę mieć dość, ale on ma być twardy i się tym nie przejmować zbytnio bo jakoś tak sobie myślę, że biedny nie będzie wiedział co zrobić, żeby mi ulżyć, a ja nie będę potrafiła go poinstruować... no więc w razie czego ma wyjść na piwo

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
najpierw awaria wizażu, a teraz padło na amen allegro i ing :/
jak tu się nie denerwować.
ja chyba zdecydowałam się ostatecznie na laktator aventu, ręczny na początek, mam nadzieję, że dam radę.
no potrzaskać się idzie - ja całe szczęście z allegro się bawić nie muszę. ale wybieram dzisiaj materac dla młodego
co do aventu - ja się na niego zdecydowałam, bo świetne opinie i wiele kobiet pisze, że właśnie ten ręczny lepiej sobie radzi niż np. szpitalne elektryczne.
jeszcze podobno medela ręczny, taki prosty z zasysaczem za około 70 zł ma podobno bardzo dobre opinie. moja przyjaciółka chyba się na niego w końcu decyduje - avent też brała pod uwagę, ale jednak cena ją trochę odstraszyła
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:49   #4176
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
My jutro usg mamyyy , mam nadzieje ze bedzie wszystko ok w razie czego zabieram spakowana torbe do szpitala, z racj tego ze szpital w innym miescie to niestety ale trzeba byc przezornyym
aa i ii od dzisiaj 42 dni do poroduu :d
Masz rację, nie zaszkodzi wrzucić torby do bagaznika Ale mam nadzieję, że Cię nie zostawią, tylko wrócisz sobie do domciu do Dawidka i meża

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ash mam podobnie, piję już drugą kawę dzisiaj i nadal nie mam na nic siły ...
Młoda też ma dzisiaj dzień lenia
Moja też niemrawa, coś tam się powierciła, ale nie wiele. W sumie czuję, że coraz trudniej się jej ruszać w brzuszku, rośnie mi dziewcze, rośnie

Cytat:
ale wiecie, że ja też ostatnio osłabłam no ale w końcu to ósmy miesiąc, mam prawo
No właśnie ja wciąż nie do końca pogodziłam się z tym, że czasem muszę zmienić plany z tak błahego powodu jak kiepskie samopoczucie Dziś, dopiero na 10 minut przed planowanym wyjściem z domu, kiedy w pośpiechu próbowałam wcisnąć w siebie obiad, TŻ przekonał mnie, że to nie ma sensu bo mu zejdę gdzieś po drodze
Na szczęście już niedługo tych naszych ciąż zostało i zaraz będziemy leciutkie i zwinne, i będziemy wszędzie biegać z wózeczkami, albo maulszkami zawiniętymi w chusty I wreszcie będzie ciepło!!!

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
przyjmuję Letrox na niedoczynność, w razie pytań dawaj na priv

Witam się z łoża boleści dopadło mnie przeziębienie, co najlepsze dopiero na wyjeździe, więc męczyłam się u rodziców i u teściów. To już będzie 6 dzień chorowania leżę w łóżku i smarkam, na szczęście nie mam kaszlu.
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Wy chociaż wiecie ile wasze szyjki mają, ja to wiem, że mam długą i tyle, tylko ta długa to dla każdego inaczej, a mój powiedział by się nie martwić bo długa jest i już pfff
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:51   #4177
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja mam rodzine w Niemczech. Mój brat nazywa się Andreas a w tutaj mówią na niego Andrzej A nie podoba Ci się Adam? W Polsce ładne imię i tak chyba też by się przyjęło i łatwo wymawiało
Adam jest świetne i uniwersalne imię, ale brat męża tak ma. to ogólnie wielce problem by nie był, no ale chłopów z tym nazwiskiem na palcach jednej ręki można zliczyć - trochę głupio żeby jeszcze imię takie samo nosili w ogóle się wkurzam, że najlepsze imiona mi sprzątnęli sprzed nosa... bo kolejny typ - Jan - też już jest wykorzystany w tej garstce chłopów
Stary 2013-04-02, 14:52   #4178
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

ale to nic, i tak się pochwalę

Zostało nam z Bartusiem 7 tygodni - 49 dni - kończymy 33 tydzień

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja chciałam wkręcić wczoraj rodzinkę, że mam jakieś skurcze i musimy jechać do szpitala, ale po tym jak 31.03 prawie cały dzień brzuch mi się stawiał non stop, stwierdziłam, że jednak boję się wykrakać, bo u mnie jeszcze daleeeeko z terminem porodu.
Może jakbym była w 34tc to bym sobie tak pożartowała.
a ja zapomniałam w ogóle że wczoraj prima aprilis - skupiliśmy się na śmingusie i laliśmy się wodą a potem pojechaliśmy pochlapać się na basen

byłam na tej wystawie human body - jest rewelacyjna! dział o rozwoju płodu zachwycił mnie najbardziej, aż wierzyć mi się nie chciało że synek był taki maleńki..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:54   #4179
axella
Zakorzenienie

GG do axella

od 5tej rano próbuję sie zalogowac kuwaaaa
!!!

durny wizaż

łeb mnie nawala,od 4nie śpię bo jak tż idzie do pracy to zawsze się budze,spać nie mogę to 8-9 i potem z godzine dwie spie i wstaje jak zombiak.

zamawiam dzis obiad nawet bo nie cce mi sie wstac nawet do kuchni.
o! :P

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:56   #4180
nuna2
Zakorzenienie

Jejku jak wam już większości mało czasu zostało Ja się czuję, jakbym miała jeszcze rok czekać i mdłości mi wróciły z rozpoczeciem 3 trymestru
Stary 2013-04-02, 14:56   #4181
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
zdrówka życzę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:58   #4182
axella
Zakorzenienie

GG do axella

nuna-zostalo mi 34dni
mnie też czasem mdli,i czasem mam mega-atak-zgagi

a poza tym to 3ci trymestr póki co jest chyba "najcieższy", trzeba rozturlać się przed wstaniem, spać się nie da, grubo,ciężko ale widać już koniec

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-02, 15:00   #4183
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

przy porównywaniu długości szyjek ważny jest też tydzień ciąży, ja miałam skończone 26 i szyjkę 2,7 mm i od tego czasu leżę, chociaż ona się nie skraca póki co, to z wizyty na wizytę słyszę - leżeć jak w szpitalu, wstawać do łazienki i posiłków.

Karolina, jak nie przejdzie to jedź, a nie możesz zadzwonić do swojego lekarza? to jest taki nieustający ból? ja sobie daję zawsze pół godziny, jak boli dłużej to dzwonię, bo już raz dostałam ochrzan, po pół godziny przeszło więc nie dzwoniłam wtedy..
Stary 2013-04-02, 15:05   #4184
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Cloche, nie sugeruj się tym co mówią inni, wybierz imię jakie Tobie się podoba Jak moi rodzice gdzieś mówią, że u nas będzie Jurek, to na początku niektórzy mówią: "Na prawdę?", nie że coś złego, tylko że raczej to imię mają osoby 40+ A my się już tak przyzwyczailiśmy i innego sobie nie wobrażam A mój wujek nam zazdrości i żałuje że dał synowi imię Mikołaj i nawet drugiego nie dali, a my damy po moim dziadku - Oswald. Zżera go taka zazdrość, że siostrzenica wymyśliła, a on nie wpadł na to
wiesz, tak ogólnie to ja się do końca nie sugeruję, ale ja się nie wychowywałam w niemczech i nie wiem, jak co ludzie odbierają. to, co po polsku brzmi fajnie, może w niemczech się źle kojarzyć. ilekroć mówię tutaj o Hubercie, to ludzie mają przed oczami jakiegoś podpitego, niedomytego rolnika z gigantycznym mięśniem piwnym oni po prostu nie mają żadnych innych skojarzeń! żeby w ogóle nie mieli żadnych, ale mają to jedno, niezbyt fajne skojarzenie i obawiam się, że dzieciaki mogą myśleć tak samo i młodego będą wyśmiewać...
a Jurek jest fajne imię. i się nie kojarzy źle w polsce - a twój pierworodny przynajmniej nie będzie jednym z pięciu Kewinów lub Brajanów w klasie
Stary 2013-04-02, 15:05   #4185
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

chyba powinnam napisać: Ty przynajmniej masz długą szyjkę i nie musisz się martwić!
Stary 2013-04-02, 15:11   #4186
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ma wsparcia ? przecież chcą dać roczny macierzyński, jakieś wsparcie to jest Jak mnie bierze narzekanie na polską rzeczywistość, to odpalam w necie artykuły o zyciu np w republice Czadu i odrazu mi lepiej
Ja się zgadzam, że niektóre kraje mają gorzej, ale i tak wkurza mnie czasami Polska rzeczywistość.
Odnośnie tego rocznego macierzyńskiego to ja na razie się nie przywiązuje do tego.Fakt jest taki, że nasz rząd nie jest specjalnie słowny i nie będę zaskoczona jak np. we wrześniu powiedzą, że wprowadzają ten urlop dopiero od 2014 ( co mi oczywiście nie pasuje bo dowiedziałam się, że u mnie w pracy mogą być poważne zmiany na jesieni- w tym zwolnienia- i np. jeśli wymienią całą kadrę menadżerską w tym moje szefowe to nie mam po co wracać, więc od razu zdecydowałabym się na drugie dziecko ale wolałabym mieć minimum 8 mies. przerwy).
A poza tym zgadzam się z tym, że zamiast rocznego faktycznie dużo lepszym rozwiązaniem byłoby zwiększenie miejsc w żłobkach, lepsza opieka etc. Bo choć rok z dzieckiem duuuużo daje to jednak nadal po roku nie do końca wiadomo co zrobić i jak.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Jejku jak wam już większości mało czasu zostało Ja się czuję, jakbym miała jeszcze rok czekać i mdłości mi wróciły z rozpoczeciem 3 trymestru
Ja też się tak czuję, ale w sumie to tak jest. Niektóre dziewczyny będą rodziły już za chwilkę, a jakby zaczęły w 38tc a nie w 40tc to już w ogóle prawie zaraz, a ja mam przed sobą 3 miesiące prawie pełne
Dla odmiany mi wrócił apetyt...i już wiem dlaczego go nie miałam. Dorwałam ulotkę zapisanego mi żelaza tardyferon fol i tam jest napisane jak byk, że jak brakuje żelaza, które jeszcze nie objawia się niedokrwistością, ale jest go mało to jest brak apetytu.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:11   #4187
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
U nas było to samo. Ileś opcji ale do każdej można się przyczepić w jakiś sposób Sofia było moim pomysłem jeszcze sprzed poznania TŻa z czasów kiedy zakochałam się w historii filozofii Ale argumentem na "nie", który strasznie mi siedział w głowie i męczył, było to, że w RPA jest to bardzo popularne "czarne" imię i każdy RPAńczyk mi to mówił. Dla mnie to oczywiście żaden argument przeciwko, ale sobie pomyślałam, że może lepiej wybrać imię bardziej neutralne. Ale inne się nie znalazło, a ja Sofię kocham i koniec.
U Was wciąż kibicuję Florkowi
też kocham imię Sofia no a do RPA na razie się nie wybieracie, a nawet jak - Sofcia będzie miała od razu sprzymierzeńców po czarnej stronie mocy gorzej, jak by się to imię kojarzyło tylko i wyłącznie z podpitą, brudną kurtyzaną... to tak nawiązując do tego Huberta w niemczech - stary pryk z piwem w łapie i krowim łajnem na podeszwach
ja Florka jeszcze nie skreśliłam, tylko małż dalej nieugięty
Stary 2013-04-02, 15:14   #4188
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
chyba powinnam napisać: Ty przynajmniej masz długą szyjkę i nie musisz się martwić!
Jak mam się nie martwić, jak nie jestem w stanie ustać 5 minut, albo spina mi się brzuch z taką częstotliwością, że już sam z siebie chyba jest jak głaz...(choć dziś odpukać jest nieźle)

a co do szyjki - ale to nie o to chodzi bo długa długiej nie równa (może być długa a nie trzymać i krótka ale zamknięta)- nie powiedział mi ile ma bo stwierdził, że naczytam się w internecie i będę się martwić i stresować i że informacja, że jest długa powinna mi wystarczyć, więc równie dobrze może mieć 4 cm a może mieć i 2 cm a leżeć muszę ze względu na spinający się brzuch i skurcze, a że szyjka póki co się nie skraca przy tym to całe szczęście, ale wizyta dopiero w czwartek po 3 tygodniach codziennych dolegliwości, więc różnie z nią może być, choć mam nadzieję, że nie jest gorzej

I jak sama widzisz zalecenia lekarza nie są równe zaleceniom innego, jedne z taką samą długością leżą inne mają tylko odpoczywać, inne przy skurczach dostały fenoterol czy jak to tam inne nospę, więc różnie to jest...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-04-02 o 15:16
Stary 2013-04-02, 15:16   #4189
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż myślę, że co byś nie wymyśliła w Niemczech przejdzie wszystko, w końcu oni tam są (dużo bardziej niż Polacy) przyzwyczajeni do różnorodności kulturowej i chyba nic nikogo nie dziwi, nawet Jarosłav (Polskę zbaw ) by przeszedł

no właśnie dziwactwa kulturowe znoszą dobrze - mohamed ahmed i inne skrajności są akceptowane, a tradycyjne, NORMALNE imiona im się zaraz muszą źle kojarzyć takie to trochę ograniczone, ale ja całej narodowości zmieniać nie zamierzam. dostosuję się choć trochę
Stary 2013-04-02, 15:18   #4190
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Laski,mam pytanko!
Jeśli nie ma zakazu seksu w ciąży,to do kiedy można??
Przecież w spermie jest coś co od 38tc może zainicjować poród tak? Tak jak i skurcze.To znaczy,że od 38tc seks się odstawia całkiem czy jak to działa do cholerki?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-02, 15:20   #4191
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Moja też niemrawa, coś tam się powierciła, ale nie wiele. W sumie czuję, że coraz trudniej się jej ruszać w brzuszku, rośnie mi dziewcze, rośnie
Moja też rośnie, ale jakoś jej to nie przeszkadza we wierceniu się tylko ja to bardziej odczuwam. W ogóle mam wrażenie, że ona czasami leży głową w dół a czasami w poprzek
A dzisiaj to tak delikatnie coś wypycha, czasami puknie no i jak się połozyłam na boku a jej przeszkadzało to dała znać. A tak to jakby dziecka nie było

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:20   #4192
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://www.youtube.com/watch?v=Xwqba3UIBjQ podobno ma usypiać a moje dziecię zaczyna przy tym tańce

a tu 11sekund do pośmiania http://www.youtube.com/watch?v=coaGiPOnfpg

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-02, 15:21   #4193
happy blue
Zadomowienie

Motylek!
żeby było tylko lepiej. przyznaję, że wiedza na temat długości szyjki u mnie spowodowała to, że codziennie wariuję z niepokoju ilema ilema i czy stoi w miejscu :/ koszmar międzywizytowy!

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-04-02 o 15:24
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:23   #4194
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

O. Przespalam pół dnia i myślałam że będę miała milion stron do nadrabiania po świętach a tu wizaz z pomocą przeszedł i złapał zwieche

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Co jest? Nikt wczoraj nie wkręcał że rodzi???????????
Ja myślałam żeby napisać że mi wody odeszły ale taaaaaki tu był ruch że nikogo bym nie nabrała

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Aś my mamy znajomych ślub w sierpniu i nie wiem co ubiorę, bo brzuszek jeszcze będzie pewnie a nie chce kiecki ciążowej:/

kalka, mi to przeszło przez myśl, ale stwierdziłam, że potem to mi TŻ nie uwierzy jak naprawdę się zacznie
Eeee do sierpnia to ja też myślę że bielizna modelujaca wystarczy i zakladasz (prawie) każdą kiecke;-) no chyba że to super obcisla miniowa to może być problem a tak to spoko;-)

No nie....znów mi dziewczyne zmieniają idzie na obserwacyjna salę bo się rozchorowala i się boją żeby tu wszystkich nie pozarazala. Za jakieś 2godz będzie pewnie nowa dziolcha...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:25   #4195
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
żeby było tylko lepiej. przyznaję, że wiedza na temat długości szyjki u mnie spowodowała to, że codziennie wariuję z niepokoju ilema ilema i czy stoi w miejscu :/ koszmar międzywizytowy!
Najważniejsze żeby maluchy były donoszone i zdrowe
A każda mama gdy musi będzie leżeć jak kołek byleby nie zaszkodzić

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Aaś może znów jakąś "ciekawą" osobę Ci dadzą
Ruch tam macie jak na Marszałkowskiej

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-02, 15:26   #4196
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Motylek-nawet ja leżę.. z przerwami czasem ale leżę, wszystko boli,nudno jak cholera ale co tam

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-02, 15:26   #4197
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
nie do mnie pytanie, ale mi kazała lekarka leżeć przy 36 mm a szyjka była twarda i zamknięta. Bóle okresowe jakby miałam maksymalnie raz dziennie od 32-33 tc

Zostało nam 39 dniJuż prawie połowa 35 tcniech no ja urodzę za 2-3 tygodnie

wizaż się wali i nie moge nic zrobić:confused :
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:27   #4198
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
przy porównywaniu długości szyjek ważny jest też tydzień ciąży, ja miałam skończone 26 i szyjkę 2,7 mm i od tego czasu leżę, chociaż ona się nie skraca póki co, to z wizyty na wizytę słyszę - leżeć jak w szpitalu, wstawać do łazienki i posiłków.

Karolina, jak nie przejdzie to jedź, a nie możesz zadzwonić do swojego lekarza? to jest taki nieustający ból? ja sobie daję zawsze pół godziny, jak boli dłużej to dzwonię, bo już raz dostałam ochrzan, po pół godziny przeszło więc nie dzwoniłam wtedy..
Ja już na początku miałam 2,5 mm ale nie kazał leżeć.
Wskoczyłam do wanny z ciepłą wodą i mi przeszło To nie był nieustający ból tylko taki falowy... dobre 40 min mnie bolało, ale na szczęście już jest ok.
Stary 2013-04-02, 15:27   #4199
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Laski,mam pytanko!
Jeśli nie ma zakazu seksu w ciąży,to do kiedy można??
Przecież w spermie jest coś co od 38tc może zainicjować poród tak? Tak jak i skurcze.To znaczy,że od 38tc seks się odstawia całkiem czy jak to działa do cholerki?
No ale skoro od 38tc można śmiało rodzić to po co odstawiać seks?
Poza tym nie na każdą działa Ja nie mam zamiaru odstawiać, od tego czasu to ja mam zamiar małża codziennie molestować

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:28   #4200
Innocence_89
Rozeznanie

Witam się i ja po Świetach.
W sobote byliśmy poświecić koszyczek a w niedziele w kościółku na 12. Dziewczyny m,yślałam że sie wykończe w tym kościele o mało nie zemdlałam było mi tak gorąco, poty mnie oblewały...masakra...nast epna wyprawa do kościoła dopiero po porodzie. Wczoraj byliśmy u teściów i siostry męża objadłam sie strasznie ale nic mnie nie bolało oprócz tego że ciężko mi było wysiedzieć. Powiem Ci ze z dnia na dzien jest mi coraz ciężej i spać w nocy i ogólnie funkcjonować. Mateuszek tak sie rozpycha że wszystko mnie boli a jak mnie kopnie w kregosłup to aż jęcze z bólu, ale to dobrze przynajmniej wiem że wszystko ok.
W Piątek byliśmy tez na wizycie kontrolnej z Tż. Siedzieliśmy ponad 45 minut. Mój gin to złoty człowiek wszystko nam bardzo dokładnie pokazał wybadał wymierzył. Mózg, serce, wątrobe, nerki, żołądek, pęcherz, żyły, łożysko, rączki , nóżki i bardzo dokładnie pokazał Tż jąderka w mosznie Wszystko jest jak najbardziej w najlepszym porządku. Synuś zdrowy jak ryba. Waży ok 1700 gram więc w sam raz. Jest tylko jedno ale szyjka skróciła mi sie o 1/3 i gin kazał mi polegiwać biore tez 2x1 nospe forte i magnez. Szyjka skróciła sie bo Mały naciska i zrobiła sie z niej jakby harmonijka jak bede leżeć wiecej to powinna sie odkształcic z powrotem.
Wiec leze jak najwiecej. Tż powiedział zebym sobie lezała a on posprzatał na świeta , zrobił sałatke i donosi mi jedzonko, kochany mój
ZA dwa tygodnie mam zgłosić sie na kontrole

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości