|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Przy ilu lekarz kazał ci leżeć??
|
#4172 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witam się z łoża boleści dopadło mnie przeziębienie, co najlepsze dopiero na wyjeździe, więc męczyłam się u rodziców i u teściów. To już będzie 6 dzień chorowania leżę w łóżku i smarkam, na szczęście nie mam kaszlu.
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
karolina a nospę wzięłaś?
Wy chociaż wiecie ile wasze szyjki mają, ja to wiem, że mam długą i tyle, tylko ta długa to dla każdego inaczej, a mój powiedział by się nie martwić bo długa jest i już pfff
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-04-02 o 14:35 |
|
|
|
#4175 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardzo smaczne skojarzenie
![]() jeszcze mi chodzi po głowie Simon, bo ten Felix to popularnością dorównuje Leonowi ale pamiętam, że jak mi pierwszy raz koleżanka pisała o swojej nowej miłości - Simonie, to potem nie wiedziałam, jak to wymówić. i palnęłam: "no a jak tam miłość do Sajmona, kwitnie?" i ona się śmiała, że to się wymawia normalnie, Simon i basta Cytat:
ale mojego męża też już nastawiam na to, że będę pewnie kwiczeć i marudzić... coś często widzę porody z taką zrezygnowaną już kobietą, co się drze, że nie da rady, że to już jej koniec i niech się wszyscy odwalą... uprzedziłam zatem męża, że będę takie głupoty gadać i naprawdę mieć dość, ale on ma być twardy i się tym nie przejmować zbytnio bo jakoś tak sobie myślę, że biedny nie będzie wiedział co zrobić, żeby mi ulżyć, a ja nie będę potrafiła go poinstruować... no więc w razie czego ma wyjść na piwo ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() co do aventu - ja się na niego zdecydowałam, bo świetne opinie i wiele kobiet pisze, że właśnie ten ręczny lepiej sobie radzi niż np. szpitalne elektryczne. jeszcze podobno medela ręczny, taki prosty z zasysaczem za około 70 zł ma podobno bardzo dobre opinie. moja przyjaciółka chyba się na niego w końcu decyduje - avent też brała pod uwagę, ale jednak cena ją trochę odstraszyła
|
|
#4176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam nadzieję, że Cię nie zostawią, tylko wrócisz sobie do domciu do Dawidka i meża ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na szczęście już niedługo tych naszych ciąż zostało i zaraz będziemy leciutkie i zwinne, i będziemy wszędzie biegać z wózeczkami, albo maulszkami zawiniętymi w chusty Cytat:
|
||||
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle się wkurzam, że najlepsze imiona mi sprzątnęli sprzed nosa... bo kolejny typ - Jan - też już jest wykorzystany w tej garstce chłopów
|
|
#4178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a potem pojechaliśmy pochlapać się na basen ![]() byłam na tej wystawie human body - jest rewelacyjna! dział o rozwoju płodu zachwycił mnie najbardziej, aż wierzyć mi się nie chciało że synek był taki maleńki..
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
od 5tej rano próbuję sie zalogowac kuwaaaa
!!! ![]() durny wizaż ![]() ![]() łeb mnie nawala,od 4nie śpię bo jak tż idzie do pracy to zawsze się budze,spać nie mogę to 8-9 i potem z godzine dwie spie i wstaje jak zombiak. zamawiam dzis obiad nawet bo nie cce mi sie wstac nawet do kuchni. o! :P |
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku jak wam już większości mało czasu zostało
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
nuna-zostalo mi 34dni
![]() mnie też czasem mdli,i czasem mam mega-atak-zgagi ![]() a poza tym to 3ci trymestr póki co jest chyba "najcieższy", trzeba rozturlać się przed wstaniem, spać się nie da, grubo,ciężko ale widać już koniec ![]() |
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
przy porównywaniu długości szyjek ważny jest też tydzień ciąży, ja miałam skończone 26 i szyjkę 2,7 mm i od tego czasu leżę, chociaż ona się nie skraca póki co, to z wizyty na wizytę słyszę - leżeć jak w szpitalu, wstawać do łazienki i posiłków. Karolina, jak nie przejdzie to jedź, a nie możesz zadzwonić do swojego lekarza? to jest taki nieustający ból? ja sobie daję zawsze pół godziny, jak boli dłużej to dzwonię, bo już raz dostałam ochrzan, po pół godziny przeszło więc nie dzwoniłam wtedy..
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni po prostu nie mają żadnych innych skojarzeń! żeby w ogóle nie mieli żadnych, ale mają to jedno, niezbyt fajne skojarzenie i obawiam się, że dzieciaki mogą myśleć tak samo i młodego będą wyśmiewać...a Jurek jest fajne imię. i się nie kojarzy źle w polsce - a twój pierworodny przynajmniej nie będzie jednym z pięciu Kewinów lub Brajanów w klasie
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba powinnam napisać: Ty przynajmniej masz długą szyjkę i nie musisz się martwić!
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie tego rocznego macierzyńskiego to ja na razie się nie przywiązuje do tego.Fakt jest taki, że nasz rząd nie jest specjalnie słowny i nie będę zaskoczona jak np. we wrześniu powiedzą, że wprowadzają ten urlop dopiero od 2014 ( co mi oczywiście nie pasuje bo dowiedziałam się, że u mnie w pracy mogą być poważne zmiany na jesieni- w tym zwolnienia- i np. jeśli wymienią całą kadrę menadżerską w tym moje szefowe to nie mam po co wracać, więc od razu zdecydowałabym się na drugie dziecko ale wolałabym mieć minimum 8 mies. przerwy). A poza tym zgadzam się z tym, że zamiast rocznego faktycznie dużo lepszym rozwiązaniem byłoby zwiększenie miejsc w żłobkach, lepsza opieka etc. Bo choć rok z dzieckiem duuuużo daje to jednak nadal po roku nie do końca wiadomo co zrobić i jak. Cytat:
![]() Dla odmiany mi wrócił apetyt...i już wiem dlaczego go nie miałam. Dorwałam ulotkę zapisanego mi żelaza tardyferon fol i tam jest napisane jak byk, że jak brakuje żelaza, które jeszcze nie objawia się niedokrwistością, ale jest go mało to jest brak apetytu.
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej, jak by się to imię kojarzyło tylko i wyłącznie z podpitą, brudną kurtyzaną... to tak nawiązując do tego Huberta w niemczech - stary pryk z piwem w łapie i krowim łajnem na podeszwach ![]() ja Florka jeszcze nie skreśliłam, tylko małż dalej nieugięty
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a co do szyjki - ale to nie o to chodzi bo długa długiej nie równa (może być długa a nie trzymać i krótka ale zamknięta)- nie powiedział mi ile ma bo stwierdził, że naczytam się w internecie i będę się martwić i stresować i że informacja, że jest długa powinna mi wystarczyć, więc równie dobrze może mieć 4 cm a może mieć i 2 cm a leżeć muszę ze względu na spinający się brzuch i skurcze, a że szyjka póki co się nie skraca przy tym to całe szczęście, ale wizyta dopiero w czwartek po 3 tygodniach codziennych dolegliwości, więc różnie z nią może być, choć mam nadzieję, że nie jest gorzej ![]() I jak sama widzisz zalecenia lekarza nie są równe zaleceniom innego, jedne z taką samą długością leżą inne mają tylko odpoczywać, inne przy skurczach dostały fenoterol czy jak to tam inne nospę, więc różnie to jest...
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-04-02 o 15:16 |
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie dziwactwa kulturowe znoszą dobrze - mohamed ahmed i inne skrajności są akceptowane, a tradycyjne, NORMALNE imiona im się zaraz muszą źle kojarzyć takie to trochę ograniczone, ale ja całej narodowości zmieniać nie zamierzam. dostosuję się choć trochę
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Laski,mam pytanko!
Jeśli nie ma zakazu seksu w ciąży,to do kiedy można?? ![]() Przecież w spermie jest coś co od 38tc może zainicjować poród tak? Tak jak i skurcze.To znaczy,że od 38tc seks się odstawia całkiem czy jak to działa do cholerki? |
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja to bardziej odczuwam. W ogóle mam wrażenie, że ona czasami leży głową w dół a czasami w poprzek ![]() A dzisiaj to tak delikatnie coś wypycha, czasami puknie no i jak się połozyłam na boku a jej przeszkadzało to dała znać. A tak to jakby dziecka nie było
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=Xwqba3UIBjQ podobno ma usypiać a moje dziecię zaczyna przy tym tańce
![]() a tu 11sekund do pośmiania http://www.youtube.com/watch?v=coaGiPOnfpg
|
|
|
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
Motylek! żeby było tylko lepiej. przyznaję, że wiedza na temat długości szyjki u mnie spowodowała to, że codziennie wariuję z niepokoju ilema ilema i czy stoi w miejscu :/ koszmar międzywizytowy!
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-04-02 o 15:24 |
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
O. Przespalam pół dnia i myślałam że będę miała milion stron do nadrabiania po świętach a tu wizaz z pomocą przeszedł i złapał zwieche
Ja myślałam żeby napisać że mi wody odeszły ale taaaaaki tu był ruch że nikogo bym nie nabrała ![]() Cytat:
No nie....znów mi dziewczyne zmieniają |
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A każda mama gdy musi będzie leżeć jak kołek byleby nie zaszkodzić ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Aaś może znów jakąś "ciekawą" osobę Ci dadzą ![]() Ruch tam macie jak na Marszałkowskiej
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek-nawet ja leżę.. z przerwami czasem ale leżę, wszystko boli,nudno jak cholera ale co tam
|
|
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
nie do mnie pytanie, ale mi kazała lekarka leżeć przy 36 mm a szyjka była twarda i zamknięta. Bóle okresowe jakby miałam maksymalnie raz dziennie od 32-33 tc
Zostało nam 39 dni niech no ja urodzę za 2-3 tygodnie![]() wizaż się wali i nie moge nic zrobić :confused :![]()
|
|
|
|
#4198 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Wskoczyłam do wanny z ciepłą wodą i mi przeszło
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie na każdą działa Ja nie mam zamiaru odstawiać, od tego czasu to ja mam zamiar małża codziennie molestować |
|
|
|
|
#4200 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja po Świetach.
W sobote byliśmy poświecić koszyczek a w niedziele w kościółku na 12. Dziewczyny m,yślałam że sie wykończe w tym kościele o mało nie zemdlałam było mi tak gorąco, poty mnie oblewały...masakra...nast epna wyprawa do kościoła dopiero po porodzie. Wczoraj byliśmy u teściów i siostry męża objadłam sie strasznie ale nic mnie nie bolało oprócz tego że ciężko mi było wysiedzieć. Powiem Ci ze z dnia na dzien jest mi coraz ciężej i spać w nocy i ogólnie funkcjonować. Mateuszek tak sie rozpycha że wszystko mnie boli a jak mnie kopnie w kregosłup to aż jęcze z bólu, ale to dobrze przynajmniej wiem że wszystko ok .W Piątek byliśmy tez na wizycie kontrolnej z Tż. Siedzieliśmy ponad 45 minut. Mój gin to złoty człowiek wszystko nam bardzo dokładnie pokazał wybadał wymierzył. Mózg, serce, wątrobe, nerki, żołądek, pęcherz, żyły, łożysko, rączki , nóżki i bardzo dokładnie pokazał Tż jąderka w mosznie Wszystko jest jak najbardziej w najlepszym porządku. Synuś zdrowy jak ryba. Waży ok 1700 gram więc w sam raz. Jest tylko jedno ale szyjka skróciła mi sie o 1/3 i gin kazał mi polegiwać biore tez 2x1 nospe forte i magnez. Szyjka skróciła sie bo Mały naciska i zrobiła sie z niej jakby harmonijka jak bede leżeć wiecej to powinna sie odkształcic z powrotem. Wiec leze jak najwiecej. Tż powiedział zebym sobie lezała a on posprzatał na świeta , zrobił sałatke i donosi mi jedzonko, kochany mój ![]() ZA dwa tygodnie mam zgłosić sie na kontrole
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Ślub 27. X. 2012
, miałam wkręcać super katolicką teściową, że dziecko będzie Buddystą, ale TŻ zabronił 

dopadło mnie przeziębienie, co najlepsze dopiero na wyjeździe, więc męczyłam się u rodziców i u teściów. To już będzie 6 dzień chorowania

żeby było tylko lepiej. przyznaję, że wiedza na temat długości szyjki u mnie spowodowała to, że codziennie wariuję z niepokoju ilema ilema i czy stoi w miejscu :/ koszmar międzywizytowy!