|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Phdwao, podawaj mu te elektrolity, na pewno się nie odwodni. Moja mała też mało piła wg mnie, ale lekarz mi mówił, że mało pić tj. prawie nie pić, a jednak do jej buzi ciągle coś wpadało, to sok z jabłka, to woda, to herbatka, to mleka trochę, byle co, byle często !
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
dokładnie mało wg nas to jedno, a mało na tyle by dziecko sie odwodniło, to drugie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
I strasznie mi przykro, że tak się męczycie, bidoki
![]() Balbinka, trzymaj się jutro ! Dasz radę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Ja mojej kapałam do buźki po kropelce czasem, bo z łyżeczki też nie chciała, ale jak był kryzys, to i łychę się włożyło na siłę, byle podać leki. Także Phdwao, wytrwałości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! My idziemy wkrótce na kontrolę i liczę, że wszystko będzie dobrze. W końcu w środę minie miesiąc, jak mała nie do końca zdrowa. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Mandi, super, że Amelcia nauczyła się pić z doidy. Zazdroszczę, my amy z tym problem, tzn. B. nie chce pić z niekapka, tylko go gryzie i tyle, nic nie leci. Może też kupimy. Nadalka, dietetyczne święta, rodzina Ci na to pozwoliła? Bo mi nie !!!!!! Hania, cieszę się, że smakuje. Kaloryczne pieroństwo, to fakt, ale jakie pyyyszzzzneeee. Ja robię bardzo mocną kawę, tak 2,5 raza mocniejszą niż bym sobie robiła. Anna, zazdroszczę wam tej firmy, zawsze chciałam mieć coś podobnego ![]() Nasze święta trochę tu, trochę tam, ostatecznie najlepiej we własnym w domu. A jutro do pracy rodacy, o matko, jak mi się nie chce ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Pumcia u nas też się sprawdził doidy cup
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
hejo
#4356 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czyli w sumie nie wiadomo... Oby się więcej nie powtarzało, ale warto by było się przebadać... W każdym bądź razie zdrówka ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hej! myslalam ze mi przechodiz ale dalej mam srake ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej! Wczorajsze dla Pawełka ![]() Ile dzieciaczków ciąga smoka? Ile takiego smoka może ciągnąć dziecko? Co ile? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ciezka noc za nami. Młody miał problemy z zaśnieciem i często sie budził w nocy ![]() Rano dzwonilam aby go zarejestrować do lekarza ale niestety nie było juz miejsc ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Nadalko mój młody ma smoczka. Bierze go czasami go zasypiania i jak jest marudny. A czasami po prostu ciągnie bez celu, wtedy mu wyjmuje go
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png ![]() ![]() ![]() ![]() "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-04-02 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | ||||||
Branzoletka
|
Brry
![]() Zmiana czasu wychodzi nam na razie na dobre młode fajnie śpi ![]() Mało piszecie w porównaniu z przed paru m-cy więc mogę być wreszcie z wami na bieżąco ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z czasem zaczęłam miksować mu mięsko z porcji rosołowej zamiast słoiczka więc ugotowanie zupki to była już tylko formalność.Zachęcam do małych kroczków ![]() Cytat:
![]() Patryk odstawił mleko w nocy już dawno, nawet nie wiem kiedy ![]() Zjada jak się obudzi 180+6+2 kaszki do zagęszczenia Ok.9 rano zjada to samo w południe obiadek między 13-14 godz. Deserek w postaci owoca czy biszkopta dostaje nieregularnie z reguły między obiadem a kolacją. ostatnia porcja mleka między 18-19 godz.zależy od marudzenia ![]() Spać idzie między 20-20.30 i śpi do 5-6 z małą pobudką na przytulenie ok. 1 w nocy ![]() Tak było przed zmianą czasu teraz jest małe zamieszanie i ustalają się nowe pory jedzenia,drzemek itd. Cytat:
![]() ![]() ![]() A to TYRAMISU to gdzie znajde przepis? ![]() Cytat:
![]() ![]() phdwao ![]() ![]() ![]() Trzymaj się kochana!Obyście szybko wyzdrowieli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | ||
Branzoletka
|
Cytat:
![]() Co do smoków nie wiem, dowiem się jak przyjdzie czas jeśli będzie u nas problem. NA razie młode dostaje smoka do ululania jak jest płaczliwy bo coś boli albo jak mi się wydaje że potrzebuje ![]() Cytat:
W temacie smoczków napiszę,że Patryk tak słodko z nim wygląda,że mu czasem daje żebym mogła się porozczulać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Dajecie maluchom krupnik z kaszą jęczmienną? Marysia ma 8,5 miesiąca. Gotuję teraz ten krupnik, ale nie wiem czy na tę kaszę nie za wcześnie-czytam teraz w necie, że to od 9. miesiąca... no nic, może Dorotka zje
![]() Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2013-04-02 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Dobrze że już po wszystkim ![]() Dużo się działo. Moi rodzice się pochorowali. W 1 dzień świąt byliśmy u teściów, dzieciaki rozrabiały ![]() ![]() ![]()
#4364 | |
Branzoletka
|
Cytat:
![]() Patryk jest na razie wszystko żerny ale alergie na coś ma,bo go znowu wysypało na nogach(taka skorupa sucha) ![]() Mamusie synków czy wasze maluchy,to też takie mazgaje i mamincycki? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Wtajemniczenie
|
helołłł
![]() święta święta i po świętach, czuje się jak po Bożym Narodzeniu, raz że śnieg a dwa że Młody został obdarowany, dostał zółwia, dwie takie wieże, coś podobnego do tego,taki telefon, drugiego zółwia-sorter i jeszcze jeden sorter-auto którego nie znalazłam + wielkie pudło ciuchów na dwa latka, wszystko używane ale w dobrym stanie więc się cieszę ![]() Mały nie gorączkuje za to zaczęły sie problemy z kupą, dziś zrobił 4 pod rząd i wyglądały dokładnie tak jak zawartość słoiczka, nie mam pojęcia co to, na plecach pojawiła się tez wysypka ![]() kajta 100 lat dla synka ![]() phdwa0 mam nadzieje że dziś już lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() natalko w temacie smoczków to mój Maluch używa tak jak w załączniku, nie umie ssać nawet jak dobrze włoży do buzi ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-04-02 o 15:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Wtajemniczenie
|
haniu ja dopiero dziś kupiłam tę kaszę i zamierzam od jutra wprowadzać
Branzoletka mój nie jest mazgajem:P baaardzo rzadko placze |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój jeszcze ciąga, ale zwykle dajemy przy usypianiu i jak już uśnie to go wypluwa, tak poza tym może się obyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie mam pojęcia niestety ![]() Dziękuję ![]() ![]() Mój czasami też w ten sposób używa ![]() Branzoletka śliczny maluch i nie martw się, wyrośnie ![]() Może koleżanka mu dokuczyła? ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-04-02 o 16:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ja póki co tylko na moment, jakaś zmęczona po tych świętach jestem ![]() Cytat:
jak Lu tak bardzo wymiotowała dawałam jej picie strzykawką, co 3 minuty około 5ml, czasem mniej
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to sprawdzałam co jakis czas i nie było nic niepokojącego jest mała poprawa, Jaś pije i je dziś więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4371 |
Wtajemniczenie
|
mój maluch chyba faktycznie miał trzydniowkę, ta wysypka którą teraz ma na to wskazuje, wprawdzie nie miał aż takich wysokich temperatur jak piszą ale myślę że to było to
![]() ![]() gorzej że przez ostatnie 3 dni był noszony dużo na rekach albo siedział na kolanach, taki był biedny no i dziś mimo że juz sie dobrze czuje chce tak samo :/ mam dość:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga ![]() wiecie ze Jas domaga sie teraz cyca w taki sposób że jak tylko mi siada na kolanach to ciagnie za bluzke, lub wtula się buzia między piersi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Hej hej probowalam tu rano wejsc poczytac co u Was ale wizaż nie dzialal wiec nadrabiam teraz poki dziecie spi. Powinnam powiesic pranie ale coz
![]() W temacie smoczkow moja mala ma smoka do zasypiania czasami daje jej jak bardzo marudzi ale przeważnie ona sobie ten smoczek po kilku sekundach wyciąga i sie nim bawi cwaniara. Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2013-04-02 o 16:52 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Nadlaka pytałas o smoczek nie ejst przez nas uzywany i nie był, maly nie wie do czego służy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odp w sprawie kaszy
![]() Na razie Dorotka zjadła, Marysia jakoś nie była w nastroju ![]() ![]() My też nie używamy smoczka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Wtajemniczenie
|
hej
nadalka u nas smok to najlepszy przyjaciel,bez niego mały nie zaśnie a w ciągu dnia służy do ewentualnego uspokojenia no i oczywiście jak leży w zasięgu małych rączek to i bez powodu ląduje w buzi ![]() phdwao dobrze że z Jasiem już lepiej ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- branzoletka śliczny ten Twój synuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |||||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Ja też się cieszę, że jest już po świętach. Niby nie było źle, ale nie cierpię tej atmosfery świątecznego marazmu. Cytat:
![]() Tyle, że podoba mi się na kimś, sama bym w takim nie chodziła, bo źle się czuję we wszelkich deseniach, 90% mojej garderoby to rzeczy całkiem gładkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Smoczek ma bardzo często przy sobie (po prostu zapominam jej odczepić ten łańcuszek, na którym smok wisi), ale poza tą chwilą przed zaśnięciem nigdy go nie używa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taki bogaty Zajączek do was przychodzi, czy to też z jakichś innych okazji? ![]() Zosia też coś dostała, ale znacznie mniej - książeczkę, prawie identyczną wieżę, jak ta, co pokazałaś i 3 inne zabawki. A propos zabawek - dziewczyny, gdzie wy to wszystko trzymacie? Bo mi już zaczynają ręce opadać, co chwile pojawia się coś nowego, ja już nie wiem, gdzie to składować! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj na obiad były szaszłyki (z cebulką, cukinią, pieczarką i papryką) więc Lu jadła z nami
![]() W ogóle zauważyłam, że na wyjeździe nie miała weny na "dorosłe" jedzenie, ciągle tylko cycuś i cycuś, ledwo wróciliśmy a dzisiaj cycka dostała w sumie rano i teraz dostanie przed snem, pewnie w nocy coś tam jeszcze poje. A mi cycki eksplodują zaraz ![]() a w ogóle to mamy drugiego ząbka, niefortunnie przebijał się pierwszego dnia wyjazdu, więc był sajgon...
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-04-02 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Katja młody ma katar i doszedł brzydki kaszel czasami... No i chciałam jeszcze o jego skórę sie zapytać. Może jutro mi sie uda tam dostać
![]() Super ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
A przez smoczka nie będą krzywe zęby?
Bo dałam małej smoczka do zabawy, jak dotąd nigdy nie ciągała smoczka, no może kilkanaście minut jako noworodek. A ona się nim bawiła aż wsadziła do buzi i jej się spodobało. Dzisiaj 3 razy na siedząco zasnęła ze smoczkiem w buzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.