Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-01, 21:17   #4351
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Phdwao, podawaj mu te elektrolity, na pewno się nie odwodni. Moja mała też mało piła wg mnie, ale lekarz mi mówił, że mało pić tj. prawie nie pić, a jednak do jej buzi ciągle coś wpadało, to sok z jabłka, to woda, to herbatka, to mleka trochę, byle co, byle często !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 21:20   #4352
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Phdwao, podawaj mu te elektrolity, na pewno się nie odwodni. Moja mała też mało piła wg mnie, ale lekarz mi mówił, że mało pić tj. prawie nie pić, a jednak do jej buzi ciągle coś wpadało, to sok z jabłka, to woda, to herbatka, to mleka trochę, byle co, byle często !
dokładnie mało wg nas to jedno, a mało na tyle by dziecko sie odwodniło, to drugie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 21:39   #4353
pumas
Zakorzenienie

I strasznie mi przykro, że tak się męczycie, bidoki Nie ma nic gorszego od chorego dziecka i matki, która tym dzieckiem musi się zająć.

Balbinka, trzymaj się jutro ! Dasz radę Ja 3 miesiące temu o tej samej porze przeżywałam to samo - da się przeżyć, jeśli Cię to pocieszy

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dokładnie mało wg nas to jedno, a mało na tyle by dziecko sie odwodniło, to drugie
Właśnie.

Ja mojej kapałam do buźki po kropelce czasem, bo z łyżeczki też nie chciała, ale jak był kryzys, to i łychę się włożyło na siłę, byle podać leki. Także Phdwao, wytrwałości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

My idziemy wkrótce na kontrolę i liczę, że wszystko będzie dobrze. W końcu w środę minie miesiąc, jak mała nie do końca zdrowa.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Mandi, super, że Amelcia nauczyła się pić z doidy. Zazdroszczę, my amy z tym problem, tzn. B. nie chce pić z niekapka, tylko go gryzie i tyle, nic nie leci. Może też kupimy.

Nadalka, dietetyczne święta, rodzina Ci na to pozwoliła? Bo mi nie !!!!!!

Hania, cieszę się, że smakuje. Kaloryczne pieroństwo, to fakt, ale jakie pyyyszzzzneeee. Ja robię bardzo mocną kawę, tak 2,5 raza mocniejszą niż bym sobie robiła.

Anna, zazdroszczę wam tej firmy, zawsze chciałam mieć coś podobnego Szkoda, że święta spędziliście osobno.

Nasze święta trochę tu, trochę tam, ostatecznie najlepiej we własnym w domu.
A jutro do pracy rodacy, o matko, jak mi się nie chce !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-01, 22:15   #4354
Linka25
Zakorzenienie

Pumcia u nas też się sprawdził doidy cup Mała pije tylko z tego kubeczka, żaden niekapek nie ma szans, o butli nawet nie wpominając
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 08:54   #4355
prince_polo
Zakorzenienie

hejo

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 08:55   #4356
katja_22
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja piernicze zaczynam sie załamywać mały mało ci pił dziś, nie chce i już, odwraca głowe wciaz gdy chcemy mu cos dac jesc czy pic, juz mam najgrosze wizje teraz zjadł jakies 50ml mm z lyzeczki i usna, a po 22 musze go budzic na antybiotyk, mam juz serdecznie dosc
Współczuję

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dla synusia

wlasnie nie wiem od czego. Rozchodzilam potem ten bol,(ten najgorszy) ale nie moglam R brac nawet na rece bo sie wyprostowac niemoglam. W kazdym razie jak siusiam to mnie boli i kluje czesto tez z boku wlasnie. Cos mysle ze sie nerki odzywają..... no albo jakies sprawy ginekologiczne ale usg mialam ostatnio i bylo wsio ok

Durny dzis dzien
Dziękuję

Czyli w sumie nie wiadomo... Oby się więcej nie powtarzało, ale warto by było się przebadać... W każdym bądź razie zdrówka

Cytat:
My idziemy wkrótce na kontrolę i liczę, że wszystko będzie dobrze. W końcu w środę minie miesiąc, jak mała nie do końca zdrowa.
Oby wypadła dobrze... Zdrówka dla malutkiej
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 09:41   #4357
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Agunia pisała o sposobach na to by sprawdzić czy dziecko jest odwodnione
nie pamietam zbyt wiele co pisała
Cytat:
podaje ale teraz juz w zupie bo w wodzie ich nie chce, czesto tez sie nie da ostatnio
Cytat:

hej! myslalam ze mi przechodiz ale dalej mam srake zle sie czuje
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 10:03   #4358
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:

Nadalka, dietetyczne święta, rodzina Ci na to pozwoliła? Bo mi nie !!!!!!
W końcu to ja mam kontrolę nad swoim jedzeniem a nie moja rodzina

Hej!

Wczorajsze dla Pawełka

Ile dzieciaczków ciąga smoka?
Ile takiego smoka może ciągnąć dziecko? Co ile?
Stary 2013-04-02, 10:34   #4359
ewka5891
Zakorzenienie

Hej
Ciezka noc za nami. Młody miał problemy z zaśnieciem i często sie budził w nocy
Rano dzwonilam aby go zarejestrować do lekarza ale niestety nie było juz miejsc muszę jutro rano próbować...

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Nadalko mój młody ma smoczka. Bierze go czasami go zasypiania i jak jest marudny. A czasami po prostu ciągnie bez celu, wtedy mu wyjmuje go

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2013-04-02 o 11:27
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:23   #4360
branzoletka
Branzoletka

Brry
Zmiana czasu wychodzi nam na razie na dobre młode fajnie śpi
Mało piszecie w porównaniu z przed paru m-cy więc mogę być wreszcie z wami na bieżąco

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
(...)
Druga rzecz dzisiaj znowu zasnela bez cyca. To dopiero drugi raz, ale mam nadzieję że tak już zostanie.
Super, trzymam kciuki za kontynuacje

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dzisiaj śniła mi się Dep, że przyszła do mnie na urodziny ze swoim mężem i przyniosła jakiś wieeeeelki prezent. Tylko nie zdążyłam go rozpakowac
Co za peszek

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
(...)
A swoją drogą dziękuję za odpowiedzi co do jego jedzenia...wiecie co to bardziej chyba chodzi o mnie? i mój strach, że mu się coś stanie... wydaje mi się, że Franio to jest gotowy na dużo więcej potraw.
To ja jeszcze dodam swoje trzy grosze,że miałam strach podobny i to długo.Zaczęłam od kupowania małemu ziemniaczka,marchewki i buraczka w EKO sklepie i gotowałam na parze,potem podawałam rozdrobnione z 1/2 słoiczka 190g.jakiegoś obiadku żeby miał mięsko i inne składniki
Z czasem zaczęłam miksować mu mięsko z porcji rosołowej zamiast słoiczka więc ugotowanie zupki to była już tylko formalność.Zachęcam do małych kroczków

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Amelka juz w nocy nie je. Ostatni posilek je około 19.30. Sama przestala. W zwiazku z tym dostaje mleko tylko 2 razy dziennie + kaszka. Czy to nie za malo?
Na puszce z Hippa piszą,że liczba porcji mleka po 6 m-cu wynosi 2-3

Patryk odstawił mleko w nocy już dawno, nawet nie wiem kiedy
Zjada jak się obudzi 180+6+2 kaszki do zagęszczenia
Ok.9 rano zjada to samo
w południe obiadek między 13-14 godz.
Deserek w postaci owoca czy biszkopta dostaje nieregularnie z reguły między obiadem a kolacją.
ostatnia porcja mleka między 18-19 godz.zależy od marudzenia
Spać idzie między 20-20.30 i śpi do 5-6 z małą pobudką na przytulenie ok. 1 w nocy
Tak było przed zmianą czasu teraz jest małe zamieszanie i ustalają się nowe pory jedzenia,drzemek itd.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tiramisu pyszne, ale trochę za mocną kawę zrobiłam... jakie dajecie proporcje?

U nas postępy-Marysia prawie siedzi i jest w stanie chwilę postać, trzymając się czegoś
za postępy choć śmiesznie to brzmi,że jeszcze nie siedzi a już prawie stoi To pokazuje jak różnie się rozwijają dzieciaczki

A to TYRAMISU to gdzie znajde przepis?

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Tak Z jednej strony dopiero bo dobrałam sobie 2 miesiące wychowawczego a z drugiej strony już Bo M jest nadal taki malutki codziennie uczy się czegoś nowego i boję się, że takie cudowne chwile będą mnie omijać Buuuuuu
Ja też uwielbiam patrzeć jak rozwija się moje młode ale do pracy bym poszła

phdwao Ze sraką bym poszła jednak do lekarza jeśli leczysz a nie przechodzi, bo ona odwadnia Próbowałaś węgiel? Mi zawsze zatrzymuje biegunkę a jak nie masz,to czekolada,bo zatwardza
Trzymaj się kochana!Obyście szybko wyzdrowieli

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:09   #4361
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
W końcu to ja mam kontrolę nad swoim jedzeniem a nie moja rodzina

Gratuluje silnej woli co do słodyczy mnie by nie było na to stać

Co do smoków nie wiem, dowiem się jak przyjdzie czas jeśli będzie u nas problem. NA razie młode dostaje smoka do ululania jak jest płaczliwy bo coś boli albo jak mi się wydaje że potrzebuje Sam smoka nie bierze jak leży w jego zasięgu więc myślę,że uzależnienia nie będzie.Córę wychowałam bez smoka ale Patryk był potrzebujący w kwestii ssania i jak było kp to właczyłam żeby nie wykończył mi brodawek(ale i tak wykończył).

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej
Rano dzwonilam aby go zarejestrować do lekarza ale niestety nie było juz miejsc muszę jutro rano próbować..
Ten lekarz,to przez tą noc czy coś poważniejszego się dzieje? Może ząbkowanie mu dokucza i dlatego źle śpi? Patryk tak miał jak wyżynały mu się dwa dolne jeden za drugim.Teraz jest spokój.

W temacie smoczków napiszę,że Patryk tak słodko z nim wygląda,że mu czasem daje żebym mogła się porozczulać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0614.jpg (103,3 KB, 45 załadowań)

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2013-04-02, 13:10   #4362
hanjah
Zakorzenienie

Dajecie maluchom krupnik z kaszą jęczmienną? Marysia ma 8,5 miesiąca. Gotuję teraz ten krupnik, ale nie wiem czy na tę kaszę nie za wcześnie-czytam teraz w necie, że to od 9. miesiąca... no nic, może Dorotka zje

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2013-04-02 o 13:23
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:17   #4363
nel_a
Zakorzenienie

Hej.
Dobrze że już po wszystkim
Dużo się działo. Moi rodzice się pochorowali. W 1 dzień świąt byliśmy u teściów, dzieciaki rozrabiały wczoraj wszyscy byli u nas, nawet wpadł chrzestny Emila Fajnie fajnie ale ufff

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:23   #4364
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Dajecie maluchom krupnik z kaszą jęczmienną? Marysia ma 8,5 miesiąca. Gotuję teraz ten krupnik, ale nie wiem czy na tę kaszę nie za wcześnie-czytam teraz w necie, że to od 9. miesiąca... no nic, może Dorotka zje
Ja daje od nie dawna.Właściwie zachęciła mnie do tego znajoma (nowa) ma córkę starszą o m-c (z czego się bardzo cieszę) i ta mała pochłania dosłownie wszystko
Patryk jest na razie wszystko żerny ale alergie na coś ma,bo go znowu wysypało na nogach(taka skorupa sucha) Od maleńkiego coś mu jest bo skorupkę miał tylko mniejszą i zielone kupy ale lekarka nic nie umiała na ten temat powiedzieć a że młodemu oprócz tego nic nie było(chyba) to zostawiliśmy to tak.

Mamusie synków czy wasze maluchy,to też takie mazgaje i mamincycki? Ponoć to normalne właśnie u chłopców.Mam nadzieje,że to tylko to a nie że będę miała wrażliwca i mazgaję jak na niżej załączonym obrazku (nie popisał się przed kobietą)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0643.jpg (109,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0642.jpg (105,7 KB, 40 załadowań)

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2013-04-02, 15:26   #4365
wanilllka82
Wtajemniczenie

helołłł
święta święta i po świętach, czuje się jak po Bożym Narodzeniu, raz że śnieg a dwa że Młody został obdarowany, dostał zółwia, dwie takie wieże, coś podobnego do tego,taki telefon, drugiego zółwia-sorter i jeszcze jeden sorter-auto którego nie znalazłam + wielkie pudło ciuchów na dwa latka, wszystko używane ale w dobrym stanie więc się cieszę

Mały nie gorączkuje za to zaczęły sie problemy z kupą, dziś zrobił 4 pod rząd i wyglądały dokładnie tak jak zawartość słoiczka, nie mam pojęcia co to, na plecach pojawiła się tez wysypka

kajta 100 lat dla synka
phdwa0 mam nadzieje że dziś już lepiej

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

W temacie smoczków napiszę,że Patryk tak słodko z nim wygląda,że mu czasem daje żebym mogła się porozczulać
śliczny a Ty mamo wpadaj częściej

natalko w temacie smoczków to mój Maluch używa tak jak w załączniku, nie umie ssać nawet jak dobrze włoży do buzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg www.jpg (27,0 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-04-02 o 15:38
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:33   #4366
wanilllka82
Wtajemniczenie

haniu ja dopiero dziś kupiłam tę kaszę i zamierzam od jutra wprowadzać

Branzoletka mój nie jest mazgajem:P baaardzo rzadko placze
Stary 2013-04-02, 16:08   #4367
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Wczorajsze dla Pawełka

Dziękuję

Mój jeszcze ciąga, ale zwykle dajemy przy usypianiu i jak już uśnie to go wypluwa, tak poza tym może się obyć

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej
Rano dzwonilam aby go zarejestrować do lekarza ale niestety nie było juz miejsc muszę jutro rano próbować...

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Nadalko mój młody ma smoczka. Bierze go czasami go zasypiania i jak jest marudny. A czasami po prostu ciągnie bez celu, wtedy mu wyjmuje go
Współczuję, mój też niespokojnie śpi... A coś się dzieje, że lekarz konieczny?

Cytat:
Nie dawałam jeszcze, ale chyba już można

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
helołłł
święta święta i po świętach, czuje się jak po Bożym Narodzeniu, raz że śnieg a dwa że Młody został obdarowany, dostał zółwia, dwie takie wieże, coś podobnego do tego,taki telefon, drugiego zółwia-sorter i jeszcze jeden sorter-auto którego nie znalazłam + wielkie pudło ciuchów na dwa latka, wszystko używane ale w dobrym stanie więc się cieszę

Mały nie gorączkuje za to zaczęły sie problemy z kupą, dziś zrobił 4 pod rząd i wyglądały dokładnie tak jak zawartość słoiczka, nie mam pojęcia co to, na plecach pojawiła się tez wysypka

kajta 100 lat dla synka
phdwa0 mam nadzieje że dziś już lepiej

śliczny a Ty mamo wpadaj częściej

natalko w temacie smoczków to mój Maluch używa tak jak w załączniku, nie umie ssać nawet jak dobrze włoży do buzi
Też bym się cieszyła super prezenty

Nie mam pojęcia niestety

Dziękuję

Mój czasami też w ten sposób używa

Branzoletka śliczny maluch i nie martw się, wyrośnie
Może koleżanka mu dokuczyła?

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-04-02 o 16:10
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:13   #4368
agunia82
Zakorzenienie

Hej
ja póki co tylko na moment, jakaś zmęczona po tych świętach jestem

Cytat:
nie pamietam zbyt wiele co pisała

podaje ale teraz juz w zupie bo w wodzie ich nie chce, czesto tez sie nie da ostatnio

hej! myslalam ze mi przechodiz ale dalej mam srake zle sie czuje
złap skórę na brzuchu (zmarszcz ją) i puść, jak szybko wróci do normalnego stanu jest ok, jak zostanie pomarszczona to źle. Albo uciśnij paznokieć przez chwilę, jak po 2-3 sekundach zrobi się z bladego różowy znaczy, że jest ok

jak Lu tak bardzo wymiotowała dawałam jej picie strzykawką, co 3 minuty około 5ml, czasem mniej

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 16:26   #4369
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej
ja póki co tylko na moment, jakaś zmęczona po tych świętach jestem

złap skórę na brzuchu (zmarszcz ją) i puść, jak szybko wróci do normalnego stanu jest ok, jak zostanie pomarszczona to źle. Albo uciśnij paznokieć przez chwilę, jak po 2-3 sekundach zrobi się z bladego różowy znaczy, że jest ok

jak Lu tak bardzo wymiotowała dawałam jej picie strzykawką, co 3 minuty około 5ml, czasem mniej

to sprawdzałam co jakis czas i nie było nic niepokojącego

jest mała poprawa, Jaś pije i je dziś więcej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 16:37   #4370
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

to sprawdzałam co jakis czas i nie było nic niepokojącego

czyli jest dobrze, nie zamartwiaj się

Stary 2013-04-02, 16:44   #4371
wanilllka82
Wtajemniczenie

mój maluch chyba faktycznie miał trzydniowkę, ta wysypka którą teraz ma na to wskazuje, wprawdzie nie miał aż takich wysokich temperatur jak piszą ale myślę że to było to dobrze że już za nami

gorzej że przez ostatnie 3 dni był noszony dużo na rekach albo siedział na kolanach, taki był biedny no i dziś mimo że juz sie dobrze czuje chce tak samo :/ mam dość:/
Stary 2013-04-02, 16:50   #4372
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
mój maluch chyba faktycznie miał trzydniowkę, ta wysypka którą teraz ma na to wskazuje, wprawdzie nie miał aż takich wysokich temperatur jak piszą ale myślę że to było to dobrze że już za nami

gorzej że przez ostatnie 3 dni był noszony dużo na rekach albo siedział na kolanach, taki był biedny no i dziś mimo że juz sie dobrze czuje chce tak samo :/ mam dość:/
a jaka wysypke miał?

Aga

wiecie ze Jas domaga sie teraz cyca w taki sposób że jak tylko mi siada na kolanach to ciagnie za bluzke, lub wtula się buzia między piersi
Stary 2013-04-02, 16:51   #4373
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hej hej probowalam tu rano wejsc poczytac co u Was ale wizaż nie dzialal wiec nadrabiam teraz poki dziecie spi. Powinnam powiesic pranie ale coz taki len mnie dopadl dosłownie nic mi sie nie chce.. noe chce mi sie gotowac doslownie nic! Ehh potrzebuje wiosny i przyplywu energii.

W temacie smoczkow moja mala ma smoka do zasypiania czasami daje jej jak bardzo marudzi ale przeważnie ona sobie ten smoczek po kilku sekundach wyciąga i sie nim bawi cwaniara.

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2013-04-02 o 16:52
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 16:58   #4374
phdwao
Zakorzenienie

Nadlaka pytałas o smoczek nie ejst przez nas uzywany i nie był, maly nie wie do czego służy
Stary 2013-04-02, 17:01   #4375
hanjah
Zakorzenienie

Dziękuję za odp w sprawie kaszy

Na razie Dorotka zjadła, Marysia jakoś nie była w nastroju Ale nagotowałam tyle, że i na jutro wystarczy

My też nie używamy smoczka.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 17:27   #4376
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej

nadalka u nas smok to najlepszy przyjaciel,bez niego mały nie zaśnie a w ciągu dnia służy do ewentualnego uspokojenia no i oczywiście jak leży w zasięgu małych rączek to i bez powodu ląduje w buzi

phdwao dobrze że z Jasiem już lepiej

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

branzoletka śliczny ten Twój synuś
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 17:31   #4377
depoison
Zadomowienie

Hello
Ja też się cieszę, że jest już po świętach. Niby nie było źle, ale nie cierpię tej atmosfery świątecznego marazmu.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Oglądam blogi i zakochałam się w tym płaszczu Dep Tobie chyba też się spodoba
no, fajny, podoba mi się
Tyle, że podoba mi się na kimś, sama bym w takim nie chodziła, bo źle się czuję we wszelkich deseniach, 90% mojej garderoby to rzeczy całkiem gładkie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
A kuchenka super, szkoda, że mam chłopaka - przydałby się jakiś warsztat
oj tam, przecież najlepsi kucharze to podobno mężczyźni!

Cytat:
moja ciąga Na noc i jak ją układam do obu dziennych drzemek.
Smoczek ma bardzo często przy sobie (po prostu zapominam jej odczepić ten łańcuszek, na którym smok wisi), ale poza tą chwilą przed zaśnięciem nigdy go nie używa

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Brry
Mało piszecie w porównaniu z przed paru m-cy więc mogę być wreszcie z wami na bieżąco
właśnie

Cytat:
helołłł
wow, to faktycznie fura prezentów!
Taki bogaty Zajączek do was przychodzi, czy to też z jakichś innych okazji?
Zosia też coś dostała, ale znacznie mniej - książeczkę, prawie identyczną wieżę, jak ta, co pokazałaś i 3 inne zabawki.

A propos zabawek - dziewczyny, gdzie wy to wszystko trzymacie?
Bo mi już zaczynają ręce opadać, co chwile pojawia się coś nowego, ja już nie wiem, gdzie to składować!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 17:33   #4378
agunia82
Zakorzenienie

Dzisiaj na obiad były szaszłyki (z cebulką, cukinią, pieczarką i papryką) więc Lu jadła z nami Szamała aż miło, ale chyba najlepszy był pieczony ziemniak hehe.

W ogóle zauważyłam, że na wyjeździe nie miała weny na "dorosłe" jedzenie, ciągle tylko cycuś i cycuś, ledwo wróciliśmy a dzisiaj cycka dostała w sumie rano i teraz dostanie przed snem, pewnie w nocy coś tam jeszcze poje. A mi cycki eksplodują zaraz

a w ogóle to mamy drugiego ząbka, niefortunnie przebijał się pierwszego dnia wyjazdu, więc był sajgon...

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-04-02 o 17:34
Stary 2013-04-02, 17:43   #4379
ewka5891
Zakorzenienie

Katja młody ma katar i doszedł brzydki kaszel czasami... No i chciałam jeszcze o jego skórę sie zapytać. Może jutro mi sie uda tam dostać

Cytat:

Super

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

wow, to faktycznie fura prezentów!
Taki bogaty Zajączek do was przychodzi, czy to też z jakichś innych okazji?
Zosia też coś dostała, ale znacznie mniej - książeczkę, prawie identyczną wieżę, jak ta, co pokazałaś i 3 inne zabawki.

A propos zabawek - dziewczyny, gdzie wy to wszystko trzymacie?
Bo mi już zaczynają ręce opadać, co chwile pojawia się coś nowego, ja już nie wiem, gdzie to składować!
I kto to mówi przeciez to Ty masz masę rzeczy, swoją droga jestem ciekawa gdzie to upychasz

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 17:53   #4380
nadalka
Zakorzenienie

A przez smoczka nie będą krzywe zęby?
Bo dałam małej smoczka do zabawy, jak dotąd nigdy nie ciągała smoczka, no może kilkanaście minut jako noworodek.
A ona się nim bawiła aż wsadziła do buzi i jej się spodobało. Dzisiaj 3 razy na siedząco zasnęła ze smoczkiem w buzi.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości