Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-02, 13:16   #4501
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40087663]I te nasze plastiki grosze kosztowały, nie? :d[/QUOTE]

nooo, 99 zł, daj spokój

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Pochwalę się moim misiem

całą noc wizaż mi nie działał i już nie miałam co robić podczas karmienia. Teraz też mi niestety zamula ...
sliczny
Stary 2013-04-02, 13:17   #4502
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej
Dziękuję Właśnie kładę przed nią różne zabawki,grzechotki,siadam przed nią,mówię do niej i nic
Nie lubi leżeć na brzuszku,nie będzie podnosić główki i koniec.... zbuntowała się
u nas tez tak b yło przez jakis czas, w ogóle nie podnosił głowki tylko leżał z nosem w kocyku i płacz był i nerwy, a teraz pięknie podnosi, nawet opiera sie na łokciach i ogląda wszystko dookoła

mi tez wizaz rano zamulał, w ogóle nie cytowało

Cytat:
Napisane przez evelizarda Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny, postanowiłam się do Was przyłączyć bo również jestem mamą styczniową i troszkę Was podczytywałam jakoś tak mi łatwiej jak widzę że nie tylko ja mam problemy z dzieciuszkiem mam pytanie odnośnie kolek. ponieważ moje dziecię ma poważna dysplazję bioderek i nie mogę mu pomagać ćwiczeniami z nóżkami, espumisan i delicol nie działają czy macie jakieś jeszcze inne sposoby? byłabym wdzięczna za odpowiedź. pozdrawiam.
witam witam
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
o ludzie, a my mamy wysypkę na karku

moje dziecko chyba naprawdę ząbkuje

bo wiecie, trochę nie dowierzam, w życiu nie słyszałam o ząbkowaniu w 2 miesiącu życia ale wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują...
łał, szaleje Twoja Anula szybka babka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40085591]

Ja stwierdziłam, że w gumkach więcej nie. Piecze mnie po tym dziadostwie potwornie.
Pożeracz piąstek próbuje zaliczyć 2 kolejne levele: wsadzenie obu pięści w paszczę oraz obgryzanie rękawów
[/QUOTE]
Szaja, żebys ty przypadkiem w poczekalni sie nie znalazła przez takie decyzje
a pożeracz genialny
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A mi poranek mija pod znakiem walki o pokarm i przeglądanie artykułów typu: sposoby na teściową... Nie wyrabiam już, ona ma chyba nerwicę natręctw Nie proszę jej o nic a ona jest taka nadgorliwa, nie ma dumy swojej w ogóle. No i oczywiście to ja jestem ta zła i niewdzięczna. Jejku jak bardzo chciałabym mieszkać sama
to chyba marzenie każdej z nas, która mieszka Z tesciową..... albo w pobliżu.... najlepiej zeby mieszkała na drugim koncu Polski

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Słuchajcie, w czym będą chodzić Wasze dzieci jak będzie trochę za ciepło na kombinezon już? W kurteczki się zaopatrzacie?
No bo ja w sumie nie wiem - a to już tuż tuż zaraz. Chyba pasuje kupić jednak?
kochana, u nas dzisiaj piękne słoneczko i około zera- mały miał na spacerze body z długim, rajstopki, ocieplone dresiki (takie na meszku), bluzeczke tego samego rodzaju i taką polarową bluzę-kurtke. jeszcze skarpetki i takie cienkie bucicki.

dzieciuś sie rozgadał po spacerze że szok
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:18   #4503
mikakrolikowa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40081915]Dziewczyny kp, jak tam jedzenie w swięta? ja w sumie się nie ograniczałam tylko bigosu dziubnęłam malutko, a tak to i jajca z chrzanem, i ciasta...[/QUOTE]
Ja ostraznie ale ja prawie nic nowego do diety jeszcze nie wprowadziłam i tak zjadłam jajko , buraczki same wędliny schab za sliwka i totru i sernika troche ale sie najadłam a własnie jecie zupę ogórkową bo bardzo chciałabym spróbować np. plasterek kiszonego a puzniej zupy no ii nastepne beda pomidory mam nadzieje ze nie zaszkodzą wkońcu Julus ma juz 3,5 miesiąca musze cos jesc bo juz krupnikiem i rosołem.

Cytat:
U nas też jest różnie bo często jest i tak, że kiedy Tż zajmuje się Małą to ja właśnie zmywam/sama się myję/jem/składam ciuszki - zwyczajny podział obowiązków Czasem nie ma wyjścia Ale kiedy jest np mniej nerwowo bo jest weekend, Tż nie idzie do pracy to sporo jest takich chwil we troje - dzisiaj np staliśmy nad łożeczkiem jak Mała zasypiała, głaskaliśmy ją po buźce leciutko, ona tak ciumka smoczek, odpływa i ja mówię do Tż "ale mamy szczęście, co?" - jak zaczarowani staliśmy nad tym łożeczkiem

Przyznam Wam się - jestem jakaś taka rozchwiana emocjonalnie, okropnie się wzruszam łatwo - jakaś wzruszająca piosenka a ja spojrzę na małą, migawka w filmie czy ktoś coś powie miłego na temat mojego dziecka.. a ja już łzy w oczach..okropnie mnie to wkurza, bo już bez przesady
Ktoś mi dziecko pochwali a ja beczeć zacznę?

Bloggerka : cieszę się że się u Was poprawia!

Kciuki zaciśnięte! My idziemy w czwartek.

Ewulka: Szyyybko ząbki!
Szok!
Ja też strasznie emocianalna jestem teraz wzrusza mnie wszystko

Cytat:
Witajcie dziewczyny, postanowiłam się do Was przyłączyć bo również jestem mamą styczniową i troszkę Was podczytywałam jakoś tak mi łatwiej jak widzę że nie tylko ja mam problemy z dzieciuszkiem mam pytanie odnośnie kolek. ponieważ moje dziecię ma poważna dysplazję bioderek i nie mogę mu pomagać ćwiczeniami z nóżkami, espumisan i delicol nie działają czy macie jakieś jeszcze inne sposoby? byłabym wdzięczna za odpowiedź. pozdrawiam.
U nas pomógł sab simpex jakby cos to pisz pw bo mam jeszcze jedną buteleczke nie otwieraną i druga z której może 10 kropli zużyłam
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a moja ma różne zachowania w sumie wszystkie oprócz tego że sama potrafi zasnąć

Pięknie, dorobiłam sie kataru :/

o a taką Hania nosi modną fryzure

cos sie nie da załączyć pliku :/
Ale fryz super wloski mojemu łysolkowi tez zaczynaja rosną ale taką fryzure to może na roczek bedzie miał

Cytat:
O właśnie, pytanie mam do mam kp: jak byłyście w święta u rodziny to jak karmiłyście dziecko? Normalnie przy ludziach, w innym pokoju czy jak??
Ja karmie przy ludziach nawet w przychodni mój synus mnie do toplesu zmusza
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:25   #4504
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hejka

a ja przez święta z nowości to kawa rozpuszczalna z jednej płaskiej łyżeczki, sałatka jarzynowa, sernik. I teraz nie wiem co Małej zaszkodziło bo brzuszek ją wczoraj bardzo bolał. Ale obstawiam majonez

Moja to rączki do buzi od dawna wpycha,a ile śliny przy tym. Dziś ja na macie na brzuszku położyłam to muszę teraz matę suszyć. I jak jej czyszczę buźkę w środku to ma takie twardawe dziąsła z jednej strony i też się zastanawiałam czy to nie zęby powoli idą
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:43   #4505
misia1505
Rozeznanie

Meduza ja też wcześniej zaczynałam, dałam raz i przestałam bo się bałam ale później zaryzykowałam i efekt natychmiastowy, zero skutków ubocznych. miód jest też dobry na zaparcia. Laurka chyba podała link apropo miodu, czytałam go i w polsce nie było żadnego takiego przypadku więc się uspokoiłam ;-)
Stary 2013-04-02, 14:00   #4506
e_vel
Wtajemniczenie

Hej, witam się poświątecznie. Maja coś strasznie niespokojna i wogóle coś się jej przestawiło, że jak ją na ręcę bierze facet to ona w płacz. Nieważne czy to tż czy dziadek. Tż załamany a ja nie wiem co mam zrobić...

Wiecie co? nie mogę patrzeć na moje sadło nogi mi wyszczuplały a skóra na brzuchu i boczki wiszą nie mam czasu na ćwiczenia buuu....

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

aha, Maja też ma ślinotok... ale pamiętam, że Karinka tak miała przez 4 miesiące przed pierwszym ząbkiem, więc nie stresujcie się, że to już. a z innej beczki to moja ciocia się urodziła z 1 zębem

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

aha, Maja też ma ślinotok... ale pamiętam, że Karinka tak miała przez 4 miesiące przed pierwszym ząbkiem, więc nie stresujcie się, że to już. a z innej beczki to moja ciocia się urodziła z 1 zębem
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:01   #4507
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej, witam się poświątecznie. Maja coś strasznie niespokojna i wogóle coś się jej przestawiło, że jak ją na ręcę bierze facet to ona w płacz. Nieważne czy to tż czy dziadek. Tż załamany a ja nie wiem co mam zrobić...

Wiecie co? nie mogę patrzeć na moje sadło nogi mi wyszczuplały a skóra na brzuchu i boczki wiszą nie mam czasu na ćwiczenia buuu....

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

czytałam w necie takie historie, ale jakoś wierzyć mi się nie chciało, a tu proszę
ja mojemu dzisiaj dziąselka wymacałam ale jak na razie chyba nic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 14:01   #4508
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja ostraznie ale ja prawie nic nowego do diety jeszcze nie wprowadziłam i tak zjadłam jajko , buraczki same wędliny schab za sliwka i totru i sernika troche ale sie najadłam a własnie jecie zupę ogórkową bo bardzo chciałabym spróbować np. plasterek kiszonego a puzniej zupy no ii nastepne beda pomidory mam nadzieje ze nie zaszkodzą wkońcu Julus ma juz 3,5 miesiąca musze cos jesc bo juz krupnikiem i rosołem.

Ja też strasznie emocianalna jestem teraz wzrusza mnie wszystko

U nas pomógł sab simpex jakby cos to pisz pw bo mam jeszcze jedną buteleczke nie otwieraną i druga z której może 10 kropli zużyłam

Ale fryz super wloski mojemu łysolkowi tez zaczynaja rosną ale taką fryzure to może na roczek bedzie miał

co do zaznaczonego, mały miał problemy od początku brzuszkowe że tak strasznie zachowawczo jesz?
Większość z nas pomidorówke dostała już po porodzie na obiad.

I jem zupe ogórkową

Ja jem już dużo jedyne co ostatnio wstrzymuje się od nabiału bo mała ma troche śluzowate qpki

Dziewczyny ! mam pytanie, jak nosicie wasze dzieci w pionie to one podkurczają nózki i mają kręgosłupek wygięty w łuk? bo moja często odgina się do tyłu i nie chce nóżek podkurczać :/ przez co kęgosłup prostuje a to chyba źle? ide w czwartek na szczepienie to zapytam jeszcze co pediatra od tym myśli....

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-04-02 o 14:04
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:05   #4509
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

Mika, ja pomidorową jem już od dawna, ale dosc delikatną. Ogórkowa tak samo, ogóra kiszonego tez sobie na kanapkę czasem kładę. Pomidorów jako takich jeszcze nie jadłam

my jak b ylismy w Krakowie w szpitalu dziecięecym sprawdzic serduszko to tez karmiłam na korytarzu a tlum sie kłębił niesamowity ale na takie okazje zakładam rozpinany sweterek i si ejako tako zasłaniam
Stary 2013-04-02, 14:06   #4510
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
co do zaznaczonego, mały miał problemy od początku brzuszkowe że tak strasznie zachowawczo jesz?

I jem zupe ogórkową

Ja jem już dużo jedyne co ostatnio wstrzymuje się od nabiału bo mała ma troche śluzowate qpki

..
Ja dzis pije pierwszy raz sok jablkowy, rozcieczony z wodą.
Zjadlam biała kielbaske małej nic nie bylo hurrra!
juz zaczynam wprowadzać nowe jedzenie.
Co do pomidorówki. Raz zjadlam- tragedia. Małą tak bolał brzusio ojojoj...

Acha. Odkad daje małej lacid. Nie robi qpek ze sluzem !

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:11   #4511
sylwietta1988
Zakorzenienie

Mika, z zup jadlam: brokułową, pomidorową, ogórkową, krupnik w róznych wersjach, zalewajkę, żurek, strogonowa, rosól oczywiscie. Z innych dań: mielonego, schabowego, pieczonego kurczaka, frytki z oleju, rybę smażoną, bigosu troche, pierogi z mięsem biedronkowe. mam ochotę na łazanki, ale tam chyba za dużo rózności jest

aha dziewczyny, ja już sama nie wiem, która z Was moja swatową zostanie bo co dziewuszka to ładniejsza i którą za synową brac klęska urodzaju
a fryzury mają konkretne te dzidziolki nasze, Bartulo ma troche włosów i do tego jasniutkich, może na roczek zaszaleje z uczesaniem tak jak Hanna Bokehowa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 14:17   #4512
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:

I jem zupe ogórkową

Dziewczyny ! mam pytanie, jak nosicie wasze dzieci w pionie to one podkurczają nózki i mają kręgosłupek wygięty w łuk? bo moja często odgina się do tyłu i nie chce nóżek podkurczać :/ przez co kęgosłup prostuje a to chyba źle? ide w czwartek na szczepienie to zapytam jeszcze co pediatra od tym myśli....
Tak strasznie brzuszkowy był teraz o niebo lepiej ale i tak boje sie jeść mam zamiar własnie takie zupki delikatne zjesc zobaczymy co bedzie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Mika, ja pomidorową jem już od dawna, ale dosc delikatną. Ogórkowa tak samo, ogóra kiszonego tez sobie na kanapkę czasem kładę. Pomidorów jako takich jeszcze nie jadłam

my jak b ylismy w Krakowie w szpitalu dziecięecym sprawdzic serduszko to tez karmiłam na korytarzu a tlum sie kłębił niesamowity ale na takie okazje zakładam rozpinany sweterek i si ejako tako zasłaniam
Ja zaczne od ogórkowej mam nadzieje ze ok bedzie a potem pomidorowa tymbardziej ze mam pół piwnicy swoich pmidorów w słoikach wiec bez koncentratu sie obedzie co do karmienia to ostatnio musiałam karmic w zabiegowym na pobieraniu krwi z tego maleńkiego paluszka i wyszłam na korytarz z dzieciem wiszacym przy cycku

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Mika, z zup jadlam: brokułową, pomidorową, ogórkową, krupnik w róznych wersjach, zalewajkę, żurek, strogonowa, rosól oczywiscie. Z innych dań: mielonego, schabowego, pieczonego kurczaka, frytki z oleju, rybę smażoną, bigosu troche, pierogi z mięsem biedronkowe. mam ochotę na łazanki, ale tam chyba za dużo rózności jest

aha dziewczyny, ja już sama nie wiem, która z Was moja swatową zostanie bo co dziewuszka to ładniejsza i którą za synową brac klęska urodzaju
a fryzury mają konkretne te dzidziolki nasze, Bartulo ma troche włosów i do tego jasniutkich, może na roczek zaszaleje z uczesaniem tak jak Hanna Bokehowa
Brokułowa jadłam w tamtym tygodniu bo Brokuł i szpinak to jedyne co wprowadziłam choc co do szpinaku nie jestem pewna czy służy małemu a frytki jadłam z piekarnika ale mam głód warzyw i owoców
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:21   #4513
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

raz prostuje, raz zgina, czasami przytula sie na zasadzie zółwia Franklina, a czasami zapiera prostymi rączkami o moją klatkę i prostuje sie jak sam chce

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Elllmi, widzę Cię co sie nie odzywasz?
Stary 2013-04-02, 14:39   #4514
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Sylwia, ja mam receptę na tabsy ale nie wykupiona jeszcze.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:41   #4515
nafiyqa
Zakorzenienie

Jak u Was z prasowaniem? Robicie to jeszcze?

Ja ciuszki prasuje (fajne w dotyku wtedy sa), ale pieluchy...?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 14:43   #4516
nancykenator
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, nareszcie wizaż działa,od rana nie mogłam się nawet zalogować

z cytowania nici

Debrah mi pediatra kazała profilaktycznie do kardiologa z Małym pójść właśnie ze względu na cukrzycę. Dzisiaj od rana dzwonię do Prokocimia i jakaś masakra :/ albo nikt nie odbiera albo zajęte jak już się dodzwonię gdziekolwiek to odsyłają pod inny nr, który jest np. numerem prywatnym. Porażka, tak samo w Żeromskim

Nawijko u mnie też problemy ze spaniem, chociaż widzę światełko w tunelu, kilka razy już sam zasnął w łóżeczku, chociaż głównie biorę go na śpiocha od cycka do łóżeczka. U mnie też problemy z łapaniem cycka, nie wiem co się dzieje, po prostu nie lubi prawego cycka, a jak jest przepełniony to już w ogóle masakra, kończy się tym, że jest cały ulany moim mlekiem, mokry, że trzeba go przebierać miałam bardzo podobnie kiedyś z tym, że wieczorem brakowało mleczka, nie chciał wcale spać, płakał ale na szczęście jakoś wybrnęliśmy z opresji. Teraz przerabiamy niespanie w ogóle, na chwilę obecną w dzień nie śpimy prawie wcale, chyba że w nosidle, nawet na rękach już mu się odwidziało , w nocy niezapeszając śpimy pięknie, dzisiaj od 20:00 do 1:50 a potem od 3 do 7:30.
Jaką chustę kupujesz? Ja się cały czas noszę z zamiarem kupna ale ja się na tym totalnie nie znam, szukałam po jakiś stronach, forach itd ale sama nie wiem, jaką wybrać i jaki rozmiar poza tym boję się, że nie będę umiała tego na sobie zawiązać i przez moją niewiedzę Kubuniowi się coś stanie

Fewcia Kochana Ty masz piękną figurę, co Ty mówisz, że nie masz co na siebie włożyć

szaja jak tam paluszek? Mam nadzieję,że nie złamany

evelizarda witaj fajnie, że napisałaś

co do świąt to my tym razem nigdzie nie wyjeżdżaliśmy, siedzieliśmy sobie w domku z Kubusiem, ledwo się obejrzałam i już święta minęły , ja nie piekłam i nie gotowałam nic moja mama i teściowa mi wszystko przywiozły co do teściowej to widzę temat rzeka to i ja wtrącę swoje cztery grosze, przyjechała i co? Oczywiście Kubusiowi zimno, bo ma nosek zimny !! I w ogóle to jak my możemy żyć z tym, że Kubuś ma zimne stópki i rączki, przywiozła prezent dla Małego - skarpetki :/ ale za to Kubuś ją załatwił ( jestem z niego mega dumna), bo oczywiście przyjechała i od razu na ręce a że on chwilę wcześniej wstał to był trochę marudny ale nic, wzięła go, nosi go i nagle jak Mały nie zacznie się wydzierać, zaczęła go uspokajać ale nic to nie dało, w końcu dała mi go na ręce i od razu się uspokoił
co do świątecznego menu, to ja jadłam prawie wszystko, tylko symbolicznie i póki co Małemu nic nie jest.

Black kosmetyczna ekspertko, czy mi też pomożesz przy wyborze czegoś zakrywającego moją nędzną gębę?

a teraz pędzę lecę do klubu fotki obczaić

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-04-02 o 14:44
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:45   #4517
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40082081]Laurko, co to ciasto kompotowe?
[/QUOTE]

To taki ciacho na biszkopcie, z kompotu wiśniowego lub lepiej jeszcze agrestowego ugotowany budyń, dodane owoce do niego, to wylewa się na biszkopt, na to bita śmietana i na śmietanę herbatniki polane lukrem cytrynowym Słuchajcie przepyszne to ciacho jest. Jak ktoś zainteresowany wkleję przepis i fotkę chyba też mam

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mój pierwszy syn też miał szybko zęby ok 3 miesiąca właśnie
teraz widzę powtorkę z rozrywki Leo jest zaśliniony, dziąsla są zaczerwienione,uwielbia jak owijam palec pieluszką i masuję dziąsełka
szczerze to myślałam,że teraz to będzie później bo Samuel strasznie źle znosił ząbkowanie- pamiętam chyba każdy jego ząbek
znalazłam fajny preparat na ząbkowanie i zamierzam go kupić
http://radosnezabkowanie.boiron.pl/camilia/camilia/

idziemy jutro na szczepienie, prosimy o kciuki
Moja siostra stosowała to na ząbki i sobie chwaliła. Kciuki zaciśnięte.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
a z okazji, że jutro moja niuńka kończy 2 miesiące ( kiedy to minęło??), przedstawiam wam ochrzczoną Annę
Śliczności

Cytat:
Witam nową mamusię

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40085591]
[/COLOR]Pożeracz piąstek próbuje zaliczyć 2 kolejne levele: wsadzenie obu pięści w paszczę oraz obgryzanie rękawów

http://www.youtube.com/watch?v=vRLvd...ature=youtu.be[/QUOTE]

Cudo

Cytat:

o a taką Hania nosi modną fryzure

cos sie nie da załączyć pliku :/
Hanusia cudna

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Szaja fajny artykuł, jakaś nadzieja dla mam

A mi poranek mija pod znakiem walki o pokarm i przeglądanie artykułów typu: sposoby na teściową... Nie wyrabiam już, ona ma chyba nerwicę natręctw Nie proszę jej o nic a ona jest taka nadgorliwa, nie ma dumy swojej w ogóle. No i oczywiście to ja jestem ta zła i niewdzięczna. Jejku jak bardzo chciałabym mieszkać sama
Bidulo, ja to się bardzo cieszę że od mojej uciekłam. I nie zamierzam tam wracać, chociaż jak się wyprowadzaliśmy to sobie ubzdurała że wyprowadzamy się na próbę i zaraz wrócimy pod jej skrzydełka No niedoczekanie moje

Cytat:
O, działa wreszcie! A już zaczynałam czuć niepokój jak to była na głodzie przy uzależnieniach..

Idę sobie przeczytam co tam nam Szajka wrzuciła mądrego...

Słuchajcie, w czym będą chodzić Wasze dzieci jak będzie trochę za ciepło na kombinezon już? W kurteczki się zaopatrzacie?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

O, działa wreszcie! A już zaczynałam czuć niepokój jak to była na głodzie przy uzależnieniach..

Idę sobie przeczytam co tam nam Szajka wrzuciła mądrego...

Ja dostałam taki cieńszy kombinezon, pod który można grubiej ubrać, może potem strzelę fotkę żeby pokazać.

Cytat:
O właśnie, pytanie mam do mam kp: jak byłyście w święta u rodziny to jak karmiłyście dziecko? Normalnie przy ludziach, w innym pokoju czy jak??
Ja wychodzę do innego pokoju.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Pochwalę się moim misiem

całą noc wizaż mi nie działał i już nie miałam co robić podczas karmienia. Teraz też mi niestety zamula ...

A tu moje małe szczęście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9407.jpg (61,8 KB, 38 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:48   #4518
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nareszcie wizaż działa,od rana nie mogłam się nawet zalogować

z cytowania nici

Debrah mi pediatra kazała profilaktycznie do kardiologa z Małym pójść właśnie ze względu na cukrzycę. Dzisiaj od rana dzwonię do Prokocimia i jakaś masakra :/ albo nikt nie odbiera albo zajęte jak już się dodzwonię gdziekolwiek to odsyłają pod inny nr, który jest np. numerem prywatnym. Porażka, tak samo w Żeromskim
kochana, a szpital dziecięcy na Strzeleckiej?
a może spróbuj przez swoją przychodnie? niech pediatra wypisze skierowanie to moze wtedy Cie przyjmą? nam tak zrobili przy wypisie ze szpitala- pediatra ustalała termin bo tak to bysmy czekali z pół roku a przez nią ustalony był po 2 tyg
Stary 2013-04-02, 15:02   #4519
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny załamka mój Leo przybrał prze 1,5 miesiąca tylko 600 g

ja pierdziele nie wiem co robić tym bardziej,że on tak pięknie je i jest niesamowicie długi bo non stop robie porządki w szafie

lekarka powiedziała,że teraz będziemy kontrolować wagę a jak nie to będziemy go dopasać mm
nie chce tego bo bez przyczyny wolałabym tego nie robić, mały jest radosny, pogodny i wogóle
jak jest głodny to drze się w niebogłosy więc to raczej w gre nie wchodzi
może przez to cholerne ulewanie?

wogóle jest nowa pediatra w moim ośrdoku i tak walniętej baby jeszcze nie widziałam, na 4 moje pytanie nie dostałam żadnej odpowiedzi a jak pokazałam jej moją alergię to kazała witaminy kupić

nie wiem co mam robić i z kim pogadać na temat rozwoju mojego dziecka, będę musiała prywatnie pediatre do domu ściągnąc, ktoś kto znajdzie dla mnie czas

a tak wogóle to idę na 18 do alergologa proszę o kciuki

przepraszam ale musiałam się wyżalić, nadrobię Was wieczorkiem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 15:05   #4520
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, a szpital dziecięcy na Strzeleckiej?
a może spróbuj przez swoją przychodnie? niech pediatra wypisze skierowanie to moze wtedy Cie przyjmą? nam tak zrobili przy wypisie ze szpitala- pediatra ustalała termin bo tak to bysmy czekali z pół roku a przez nią ustalony był po 2 tyg
ja mam taką trochę średnio wydażoną pediatrę, niby spoko kobitka ale trochę dziwna :/ dzięki za podpowiedź z tym szpitalem, zupełnie o nim zapomniałam, zadzwonię tam jutro
Stary 2013-04-02, 15:13   #4521
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nancy dziękuję za miłe słowo, ale serio nie mam się w co ubierać.. Został brzuch, z którym nie mogę nic na razie robić ze względu na cc
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:20   #4522
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nancy dziękuję za miłe słowo, ale serio nie mam się w co ubierać.. Został brzuch, z którym nie mogę nic na razie robić ze względu na cc
Kochana, troche cierpliwosci! brzuch na pewno Ci spadnie jeszcze! a później jak juz bedzie mozna zaczniesz cwiczyc i moemnt wrócisz do formy. Ja tez po cc i no brzuch mam juz w miare ;/ plaski ale to jeszcze nie to samo. Jeszcze 10cm i bede miec brzuch jak sprzed ciązy. Ale tu juz tylko cwiczenia pomogą. Ja czekam na ciepło-wtedy bede biegać. No i jeszcze poczekam zeby zrobic te brzuszki.

Co do ubran;p ja tez nie mam w czym chodzic. Czekam az wroce do swojej dawnej wagi i wtedy pojde na zakupy
jedymie co teraz moge kupowac to buty

Marsii- mysle ze wizyta domowa to dobry pomysl. Jak ja zadzwonilam do lekarza zeby prywatnie przyjechala to siedziala z półtorej godziny i mi wszystko wytlumaczyla itd.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-02, 15:26   #4523
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
powiem Ci w sekrecie że ja też nie mam się w co ubrać, wygrzebałam gdzieś z szafy jedną bluzkę taką kopertową do karmienia i non stop w niej chodzę, do tego oczywiście dres albo ledźinks, dobrze że nie jechaliśmy nigdzie na święta bo wypadałoby się ładnie ubrać więc dres nie wchodził w grę :/ też mam brzuch, ale taki mega mega, przypomina mi kisiel, wisi i jak się śmieję to podskakuje :/ i muszę coś z nim zrobić tylko teraz to nawet nie mam kiedy, a jak mam kiedy to nie mam siły . Wszyscy mówili,ze kp powoduje że kobieta szybciej odzyskuje dawna sylwetkę a ja jestem jakiś wyjątek
Stary 2013-04-02, 15:26   #4524
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny cudne maluszki!!!

Szajka, ale Dorka ma wloskow!!!!! Jaaaa Cie superowa

Debrah, czytam o waszych relacjach z mezem to jakbym o nas czytala odkad nasz pietraszko zasypia o 20 tak siadamy k. 21, przytuleni, z bonitkami i nadrabiamy seriale

Zas mnie polamalo, ja pitole, wyjelam wozek z bagaznika i koniec ledwo chodze rozgrzewam teraz termoforem ale kurkaaaa...... boli

A ja przez swieta jadlam wszystko, Malemu nic

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:30   #4525
pstryczek84
Zakorzenienie

hej hej hej. pamietacie mnie jeszcze?
my juz po chrzcinach, byla bardzo sypmatycznie... jak nadrobie to npisze wiecej i wkleje jakas slit focie
narazie jestem na 133 stronie dziekuje Wam moje gaduly Kochane!
raczej nie bede cytowac bo bym chyba w zyciu nie nadrobila....
naraie przerabiam temat facetow, ehhh szkoda gadac...
mam nadzieje ze jakos to sie wszystko Wam wyprostue i te ćwiercmózgi w koncu sie opamietaja...
lece nadrabiac dalej poki mlody spiocha

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:31   #4526
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jak u Was z prasowaniem? Robicie to jeszcze?

Ja ciuszki prasuje (fajne w dotyku wtedy sa), ale pieluchy...?

Ja prasuje i ciuszki i pieluchy, chyba że serio nie mam czasu to tylko pieluchy.

Nawijko jak często dokarmiasz małego mm?
Stary 2013-04-02, 15:33   #4527
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi, chyba ta wizyta domoa to najkepszy pomysl.....

Wiecie co sie stalo???!!! zamkneli mi Biedronke kolo domu!!!!!!!!!!!!! qwa, a ja ani zapasu bonitek, ani zapasu wkladek, abuuuu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 15:38   #4528
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny załamka mój Leo przybrał prze 1,5 miesiąca tylko 600 g

ja pierdziele nie wiem co robić tym bardziej,że on tak pięknie je i jest niesamowicie długi bo non stop robie porządki w szafie

lekarka powiedziała,że teraz będziemy kontrolować wagę a jak nie to będziemy go dopasać mm
nie chce tego bo bez przyczyny wolałabym tego nie robić, mały jest radosny, pogodny i wogóle
jak jest głodny to drze się w niebogłosy więc to raczej w gre nie wchodzi
może przez to cholerne ulewanie?

wogóle jest nowa pediatra w moim ośrdoku i tak walniętej baby jeszcze nie widziałam, na 4 moje pytanie nie dostałam żadnej odpowiedzi a jak pokazałam jej moją alergię to kazała witaminy kupić

nie wiem co mam robić i z kim pogadać na temat rozwoju mojego dziecka, będę musiała prywatnie pediatre do domu ściągnąc, ktoś kto znajdzie dla mnie czas

a tak wogóle to idę na 18 do alergologa proszę o kciuki

przepraszam ale musiałam się wyżalić, nadrobię Was wieczorkiem
zgadzam się z dziewczynami, myślę, że prywatna wizyta dobrego (poleconego) pediatry może bardzo pomóc. Ja karmię piersią tylko dzięki super pediatrze, która pracowała w szpitalu gdzie rodziłam. Wszyscy inni postawili już na mnie laskę
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Wiecie co sie stalo???!!! zamkneli mi Biedronke kolo domu!!!!!!!!!!!!! qwa, a ja ani zapasu bonitek, ani zapasu wkladek, abuuuu
co za bezczelne typy!!
Stary 2013-04-02, 15:40   #4529
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

wspolczuje! ja mam 3 biedronki obok praktycznie. Jedna oddalona o 2 minuty od mojej chacjendy. Druga ok 5 minut a trzecia okolo 15 minut;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-02, 15:51   #4530
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Lady, podłość ludzka nie zna granic! jak to - zamknęli???

Marsi, to się porobiło z Leosiem a powiedz mi, będziecie robić w takim razie coś w kierunku refluksu?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości