|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Marcii- a nie masz z pediatrą opcji wizyty patronażowe? u mnie własnie ze względu np. na grypy itp. pediatra przychodził do domu. trzeba się tylko umówić. z nfz. zapytaj, bo przychodnia się tym nie chwali. a jeśli chodzi o małe przybieranie to mi pediatra mówiła właśnie że jak nic się nie dzieje, dziecko je, jest pogodne i nie widzisz niczego niepokojącego to po prostu masz egzemplarz który mało przybiera. każde dziecko jest inne,spokojnie.
acha, i ja też podłączam się pod temat chust- czy jest jakaś specjalistka? zamierzam kupić bo przy naszych bioderkach z dysplazją to wręcz pożądane.
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I fajnie, ze udaje mu sie zasnac w lozeczku - na pewno cos z tego jeszcze bedzie! Z tym, ze ja mam mleko wieczorem, maly dosc dlugo je. Nie wiem dlaczego dostaje histerii. Moze ze zmeczenia? Co do pogrubionego - tez sie boje... Chuste chcialabym nati tkana, uzywke. Cytat:
![]() TZ daje malemu mm jak ja jestem na uczelni - czyli 2-3 razy w tygodniu po ok 120ml. A oprocz tego dajemy mu mm wieczorem jak dostaje histerii i nie moze cyca chwycic, ale zwykle sa to male ilosci (30ml). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co, dzisiaj pielęgniarki mi więcej pomogły niz pediatra ![]() mam tak humor spieprzony,że masakra tym bardziej,że przyczyn w niskiej masie może być wiele prawda? a ja nie dowiedziałam się niczego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | ||
Zakorzenienie
|
i do 24 kwietnia nie będzie bonitków? :/
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
Marsii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A do prokocimia lepiej jechać się zarejestrować niż dzwonić, niestety, znam ten szpital jak własną kieszeń ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
|
ale dziś dzień...
Mała wcale nie śpi, tylko kima 10 minut i już woła...aaa...aaa...aaa ile Wasze maluchy śpią w dzień????? moja dziś od 6.30 przespała 1,5 godziny....ona chce leżeć pod karuzelką albo jeść i tak od tygodnia w nocy śpi od 20-6 rano tak z dwiema przerwami po 40 minut...
#4539 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Dziolszki ze slaska, bylo pare razy ale sie nie wczytywalam.... Jakie sa potrzebne dokumenty do wyrobienia Malemu karty nfz???
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4540 |
Konto usunięte
|
Nie jestem specjalistką, ale może zbiorę do kupy - proszę też o podpięcie tego posta na 1 stronie, dobrze?
CHUSTY w pigułce: - na początek polecana jest chusta elastyczna, ze wzgl. na łatwość wiązania; elastik teoretycznie do 10-12 kg (od producenta zależy), ale doświadczone chustonoszki (polecam forum chusty.info) podają jednak 7-8kg,ponieważ przy większej wadze dziecko za bardzo sprężynuje w chuście - spokojnie jednak można od razu brać chustę tkaną bawełnianą - tkaną trzeba złamać, czyli wytarmosić, wyprać kilka razy, poszarpać, pomotać, pognieść - ma się zrobić miękka i łatwa w wiązaniu - rozmiar chusty zależy od gabarytów noszącego, najczęściej tkaną chustę bierze się 4,6m - odpowiednia dla kobiety noszącej rozmiar do 42 włącznie i mężczyzny do rozmiaru 50 - ale uwaga, ważna jest też wysokość noszącego, niskie osoby spokojnie i z większym rozmiarem noszą 4,6m a wyższe z drobnym rozmiarem nie muszą kupować chusty 5,2m ![]() - instrukcje wiązania: http://www.chustomania.pl/online/chu...iazania_chusty aczkolwiek do każdej chusty jest zamieszczona książeczka instruktażowa ![]() - firmy - ja tu polecałam NatiBaby, ogólnie jest dobrej jakości, dość miękka na początku już i łatwo ją złamać ![]() ![]() A tak w ogóle najtrudniej zdecydować się na kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ponoć zdarza się czasem, ze dzidziuś rodzi się już z jednym czy dwoma ząbkami, to jest dopiero hardcor ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40083800]Blogerko, nie, 38tc to dziecko urodzone w teminie, nic się nie przesuwa. To tyczy się tylko dzieci rodzonych przed 37tc (wcześniaki) lub po terminie znacznie. 38tc to ciąża donoszona, a termin porodu zwyczajnie mógł być źle obliczony.[COLOR="Silver"] [/QUOTE] o, to ktoś mnie w błąd wprowadził z tym przesuwaniem, a ja w to uwierzyłam. a co do terminu, to mój na pewno był dobrze obliczony, bo dokładnie wiemy, keidy nastąpiło zapłodnienie ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Ewadylewska, Zosia też w dzien sobie tylko drzemki urządza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj jest mlodszy 2 dni z tego co widze i juz od jakis 2 tygodni po kapieli przesypia bez problemu 7 godzin, od 19 - 2 a pozniej 3 do nawet 4 ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
Kurteczkę jeśli brać to na 68 nie?
Mała nosi teraz 62 niektóe 68 (ale są ciut przyduże). Kurteczka lepiej żeby miała troszkę luzu, nawet jeśli ma być na teraz, bo pod nią trzeba coś ubrać, prawda? I co byście pod polarkową kurtkę zakładały pod spód? A na nogi? Rajstopki + skarpetki + spodnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marsi trzymam kciuki, żeby to była taka uroda Leo i oby się udało wytrzymać z kp ![]() Śliczne zdjęcia i filmiki wrzucacie ![]() Jak Wasze maluchy zniosły zmianę czasu? Moja Malizna zasypia na stary czas, a budzi się na nowy ![]() ![]() ![]() Wczoraj mieliśmy gości i myślałam, że trochę odpocznę, ale Mała miała swoje histerie i nie akceptowała niczego innego niż ja, mój brzuch i ręce, dodatkowo w pakiecie oczywiście ciumek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Wtajemniczenie
|
tez przeczuwasz,ze to nadchodzi?
ja dzisiaj dziaselka macalam ![]()
#4547 |
Zadomowienie
|
i co z nią "robisz" cały dzień??
![]()
#4548 |
Zakorzenienie
|
Ewa, gadam, karmie, przewijam, nosze, wkladam do bujaczka, itd..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
osobą ubezpieczającą jesteś ty albo TŻ zależy kto ubezpieczył małego, potrzebny będzie jeszcze dowód osobisty i wniosek który można wypełnić na miejscu
26.02.2013 ![]() 18.11.2014 ![]() Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-04-02 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Zadomowienie
|
to mam identycznie
![]() najgorsze noszenie 5 kg klocka ![]() aaaa bo nasze maluchy w tym samym wieku, 5 dni starszy Twój bobasek ![]()
Edytowane przez ewadylewska Czas edycji: 2013-04-02 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny TŻ znów ode mnie uciekł
![]() Mi ciężko już znieść jak jedzie do Rumunii, a to tylko 5 dni, a co dopiero to. W du.pie już mam tą jego pracę i te pieniądze.. Jak jedzie do Rosji to prawie żadnego kontaktu nie mamy, bo głupi sms kosztuje ponad 1,50złpozwala sobie na jednego esa dziennie, tyle co ja mogę mu zdawać relację bo mi idzie z pakietu.. ![]() A tak fajnie było w święta...
#4552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dokladnie te swieta byly super a tu znowu rozłąka....ech
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
Ewa, no dokladnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bijkora- po pierwszym zdaniu pomyslałam- wyprowadził sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40091568]Nie jestem specjalistką, ale może zbiorę do kupy - proszę też o podpięcie tego posta na 1 stronie, dobrze? CHUSTY w pigułce: - na początek polecana jest chusta elastyczna, ze wzgl. na łatwość wiązania; elastik teoretycznie do 10-12 kg (od producenta zależy), ale doświadczone chustonoszki (polecam forum chusty.info) podają jednak 7-8kg,ponieważ przy większej wadze dziecko za bardzo sprężynuje w chuście - spokojnie jednak można od razu brać chustę tkaną bawełnianą - tkaną trzeba złamać, czyli wytarmosić, wyprać kilka razy, poszarpać, pomotać, pognieść - ma się zrobić miękka i łatwa w wiązaniu - rozmiar chusty zależy od gabarytów noszącego, najczęściej tkaną chustę bierze się 4,6m - odpowiednia dla kobiety noszącej rozmiar do 42 włącznie i mężczyzny do rozmiaru 50 - ale uwaga, ważna jest też wysokość noszącego, niskie osoby spokojnie i z większym rozmiarem noszą 4,6m a wyższe z drobnym rozmiarem nie muszą kupować chusty 5,2m ![]() - instrukcje wiązania: http://www.chustomania.pl/online/chu...iazania_chusty aczkolwiek do każdej chusty jest zamieszczona książeczka instruktażowa ![]() - firmy - ja tu polecałam NatiBaby, ogólnie jest dobrej jakości, dość miękka na początku już i łatwo ją złamać ![]() ![]() A tak w ogóle najtrudniej zdecydować się na kolor ![]() dziękuję Ci szajko Kochana, dobra kobieto, niech Ci Pan Bucek w dzieciach obrodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubrania to tez kryzys, nie zmieściłam się w żadną spódnicę żeby na Święta ubrać, a nie chcę jeszcze nic kupować bo liczę że zgubię ten brzuszek. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak to w czwartek szczepimy, szczepionką 5 w 1 bo lekarka w przychodni przekabaciła Tż, ja chciałam 6 w 1 ale nie przekonam go już teraz. No i 8 wizyta u ortopedy, strasznie się boję po tym jak położna powiedziała że małej jedna nóżka za bardzo ucieka na bok, no i wogóle zauważyłam że się w jedną stronę bardziej zgina. Widziałam pierwszy raz w Święta mojego bratanka, 4 dni młodszy od Oliwi ale cięższy o 1.5 kg i wygląda jak by miała 3 miesiące.
![]() |
#4559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie techniczne: jak mój dziec konczy własnie 3 mies to musze mu smoka u butelki wymienic? pytam, bo jak gdzies wychodze to mu w butli mleko zostawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.