|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
cześć dziewczyny
![]() jak dobrze , że już po świetach, bo jestem grubsza niż dłuższa ![]() Iga sobie słodko śpi a ja mam chwilkę. Od rana znowu w mieście , nawet nie wiem kiedy mi zleciał ten dzień.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja z krótkim pytaniem - która to jest ta kaszla manna co można ją do obiadku dodać bez gotowania? Bo przeszukałam 3 sklepy i nie znalazłam takiej
![]()
#4053 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mleczka kaszka manna z Bobovita, po 6-tym miesiącu. W Rossmannie jest na pewno, takie niebieskie opakowanie, są dwa rodzaje z cukrem i bez. zdjęcia nie wstawię bo z żęcha piszę więc zajęłoby to wieki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
Ooo w Rossmannie nie byłam.
![]() ![]()
#4055 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://www.bobovita.pl/home/produkt...-kaszka-manna/ i bez cukru https://www.bobovita.pl/home/produkt...cyjny-posilek/ u mnie jest w prawie każdym większym spożywczaku Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-04-02 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
hej
![]() dobrze że i inne dzieciaki zdrowieją, oby było lepiej z Dusią ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4058 |
Wtajemniczenie
|
Kraven mam prośbe moglabys rzucić na ten wynik, nie mam norm na wypisie i nie rozumiem co to znaczy.
IgE całkowie 39,20 IU/ml to chyba podwyższone ![]() a to : F245-jajko całe:F245 jajko całe <0,10 kU/L F2- mleko krowie: F2-mleko krowie <0,10 kU/L |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Wtajemniczenie
|
od kilku dni podaję Lenie banana, takiego zwykłego a nie gotową papkę ze słoiczka.
trzymam kawałek w dłoni a Lena sobie pomalutku skrobie dziąsełkami i nawet sporo zeskrobie ![]() czasem kawałeczek odgryzie ale nie krztusi się. jutro spróbuję z marchewką, ugotuję całą i podam w ten sam sposób. co ja się muszę nakombinować by to moje dziecko zjadło coś więcej niż mleko ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-04-02 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Kraven my rowniez dajemy te z Bobovity, bez cukru.
Agaton to trzymam kciuki za marchewke! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 | |
Zadomowienie
|
Witam sie po swietach!
Jak tam Konczi i Angel,dajcie znac jak sie czuje Jagódka i Duśka?Mam nadzieję,ze dzis juz lepiej sie maja. Maja piękne popmki robi,silna dziewczyna.Marcel na razie podnosi tylek i opiera sie na glowie,musi chlop nad bicepsem popracowac. Ciesze sie,ze juz po swietach ,bo dwa dni siedzenia przy stole i jedzenia to jest masakra.Jestem przezarta;(.Od jutra dieta! ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
Cytat:
![]() Wydaje mi sie, ze dziecko chyba samo siedzi jak dźwignię sie z plaskiego dopiero ![]() ![]() Az z ciekawości sprawdzalam w książeczce zdrowia kiedy dziecko samo siada z plaskiego i pisze, ze z w wieku 8mc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- A i na maila wyslalam przepisy dla niemowlakow które na chomiku znalazłam moze którąś zainteresuje ![]()
![]() |
#4064 | |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero jutro mam pierwszy dzień
![]() ![]() Cytat:
O, tak siedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- a moglabys jakies fajniejsze tutaj wrzucic?bo nie mam dostepu do maila |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
I ja sie witam
![]() Ciesze sie ze powracalyscie ![]() nie wiem czy to przez pogode, ale jestem zmasakrowana. Normalny dzien, Zosia ok, nagotowałam jej zupy z królika, upieklam ciastka, a padam na twarz. Zabijecie za pytanie o zieloną kupę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Kurcze, Kinga odmawia jedzenie słoiczków z mięsem, już drugi raz dzisiaj odmówiła, a zupkę bezmięsna zjadła, coś mi moje bezproblemowe dziecko zaczyna kaprysić, wegetarianka jedna ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kupy to może być i po tym i po tym - królik to nowość, a co do jagód to Ci powiem że Alicja przeważnie ma po nich zielonkawą kupę. Póki nie ma biegunki czy śluzu w kupce to chyba nie ma się czym przejmować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Ja dzisiaj zrobiłam na kolację sałatkę z tuńczykiem i bardzo smaczna wyszła, przepis z neta, ale zmodyfikowałam, zamiast cebuli por i zamiast ogórków korniszonach kiszone. Przepis jakby kogoś zainteresowało: 5 jaj gotowanych, 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym, puszka kukurydzy tak 3/4 na oko, 1,5 worka ryżu ugotowanego, kawałek pora z 6 cm, 4 małe ogórki kiszone, majonez, sól i pieprz. Kurcze 3 raz edytuje, bo ciągle czegoś zapominałam dopisać ![]() Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2013-04-02 o 20:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Matko ale dziś dała nam wycisk na zumbie, mam spocone nawet paznokcie
![]() Super ![]() Bardzo ładnie ![]() Oj bo po tyłku będzie za nie uważne czytanie. Pisałam dwa razy że w Rossmannie pojawiły się różne smakowe kaszki bez cukru, i z Bobovity i z Nestle, no i kasza manna bez cukru była polecana na wątku za każdym razem jak była o niej mowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzis pieklas ciastka?ja po swietach to o szykowaniu jedzenia nawet nie mam ochoty myslec.Poza tym dostalismy tyle od rodzicow,ze mam problem z upchnienciem tego w lodowce.Takie zapasy maja sie nijak do postanowienia o diecie.Niektore rzeczy jak pasztet,pieczone miesa pomrozilam ale zostaly 2 miski salatki,blacha sernika itp,a tego chyba mrozic nie mozna,prawda? ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Taka salatke tez robie i jest pycha ![]() Maly usnal bawiac sie ta ksiazeczka z rosska,kiepski czytelnik sie z niego zapowiada. Musze Wam powiedziec,ze moj mezus mnie powalil. Przyniosl mi dzis Avanti,zebym moze sobie cos wybrala i kupila,bo kobieta musi sobie czesto sprawiac przyjemnosci ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak Dusia ![]() Chłopcy śpią,mąz w pracy więc ja też mówie Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Zakorzenienie
|
Iwa Ala pięknie siedzi!
![]() Mój kiwaczek póki co namiętnie z siadu sięga swoje stopy lub ogólnie leci do przodu, więc u nas jeszcze pewnie sporo czasu minie, zanim będzie sam siedział, ale mamy jeszcze na to przecież czas. ![]() W ogóle Antek - leń nad lenie... trzyma główkę, ale z pozycji leżącej raz ją dźwiga, a raz nie jak już dobrze wiecie. Jednak ostatnio znalazł sposób na to jak się dźwigać. Gdy leży u mnie na kolanach w pozycji półsiedzącej, a ja go podtrzymuję rękami, to ten cwaniak przesuwa główę po tej mojej ręce i w ten sposób podnosi się do siadu. ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 | |
Wtajemniczenie
|
Hwlooouł!!!!
hahaha super fota ![]() Cytat:
![]() Swięta mineły jakos... Natus sie tak wystraszyl mego brata i bratowej ze godzine nie mogłam go uspokoic... [płakała tak sie budny zanosił,,, a on zazwyczaj taki towarzyski,,, ostatnio wstydziochy sie go czymaja hehehe podkówke robi na wifok niektórych obcych osobników ![]() w ogóle to straszny diabel z mego dziecka.. powiem wam ze juz boje sie co z niego wyrośnie , chwilki spokojnie nie usiedzi musi sie wiercic chociaz nogą rusza c ale musi no... przewijqanie to teraz wyczyn jest hehehehe na rękach wierci sie tak ze juz niczego z nim narekach nie zrobie hihihi a broi tak ze masakra,,, jak cos nie jest w zasiegu r aczki to nogą musi... robie se kawe trzymam go na rekach a on juz musi kubek kopnąc,,, otwieram lodówke a on wyciąga noge ile sie da zeby se chociaz palunkiem szturchnąc słoiczek no,,, masakra...a w oczkach widze te diabełki... Ostatnio sie tez rozgadał strasznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Zakorzenienie
|
Jak już mowa o glutenie...
![]() ![]() To czy on u Was wchodził on i wychodził w takiej podobnej postaci? ![]() A w ogóle to jak objawia się alergia na niego? Antkowi pojawiło się kilka drobnych krostek. Początkowo wzięłam to za potówki, ale tak teraz myślę, że pojawiły się na 2 dni po tym jak wprowadziliśmy gluten, więc chyba poobserwuję czy będą znikały. ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Za to muszę pochwalić się, że mój Klopsik robi niezłe postępy na brzuszku. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.