|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
No nareszcie udało mi się zalogować
![]() ![]()
#1382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale są z lubuskiego i poruszają się raczej tylko po naszym województwie, więc jeśli jesteś z innej części Polski to raczej nie dojadą, chociaż nie wiem, może i dojadą, można zawsze zapytać.
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Karooolecka, kup sobie serum termoochronne Marion, taka mała czerwona buteleczka, 8zł do kupienia w Naturze. Chroni włosy, a przy okazji daje 'poślizg' dla prostownicy, więc powinna Cię przestać ciągnąć
![]() Tycikata, powiem Ci, że mama ostro przesadza. TŻ z nią jeździ, pomaga, jak go poprosi, to jest na jej zawołanie, a ona wymaga od niego żeby śmieci wynosił?! ![]() No bez przesady, 15latce by korona z glowy nie spadła, jakby śmieci wyniosła, 50kg nie ważą ![]() Poza tym: ja jestem zdania, że facet to nie duch święty, że ma wiedzieć KIEDY i CO potrzebuje Twoja matka, kiedy i gdzie ma ją zawieźć, co zrobić i w czym pomóc. Uważam,że matka to dorosła osoba i sama powinna jasno komunikowac, jak potrzebuje pomocy. Moja mama nie ma problemu z tym, żeby zadzwonić do mojego TŻta żeby pojechał z nią do dziadków, kiedy ja mam weekend na uczelni, czy tam w pracy. I on bez problemu, wsiada w auto i jedzie. Jak potrzebuje cokolwiek innego, to też dzwoni do mnie i mówi, jak mogę, to z nią jadę itd, jak nie, umawia się z TŻtem, czy to robią zakupy razem, czy jadą coś załatwić, czy trzeba coś ciężkiego kupić itd itd. IMO to najlepsza sytuacja: potrzebujesz, to powiedz, nikt za nas przecież nie wie, czego i kiedy dokładnie potrzebujemy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Rozeznanie
|
Moje kochane!!
Witam się i oświadczam, że WRACAM DO ŻYWYCH PO OPERACJI Mam jakieś 30 (??) stron do nadrobienia i obawiam się, że w takim stanie nie dam rady, więc proszę bardzo, żeby któraś mi streściła co się działo jak mnie nie było ![]()
#1385 | |||||||
Rozeznanie
|
Witam Was po świętach...
![]() czemu to, co dobre tak szybko się kończy? z Tż spędziliśmy prawie całe święta. Odwiedziliśmy rodzinką (moją i Jego) było bardzo miło ![]() Melduję, że nadrobiłam do str 43, więc jeszcze trochę mi zostało Opiumalfa cudne te pudełeczka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiolix a Kościół będziecie sami dekorować? Mi się marzą tiulowe dekoracje też przy ławkach + kwiaty oczywiście, najbardziej w takim stylu: http://www.alejkislubne.pl/index.php/kosciol ale Nasz kościół do tych mniejszych należy i po pierwsze goście nie będą mieli innej możliwości żeby wejść do ławek więc pewnie będzie to coś w tym stylu http://www.alejkislubne.pl/index.php/kosciol lub http://www.alejkislubne.pl/index.php/kosciol albo http://www.alejkislubne.pl/index.php/kosciol), a po drugie to ogólnie trzeba będzie uważać żeby nie przesadzić ![]() Kurcze, zanim tu trafiłam to myślałam, że wszystkie kwestie związane ze ślubem mam już obmyślone, a tu się okazuje ile rzeczy jeszcze muszę ogarnąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o oprawę muzyczną ślubu, to my też rezygnujemy z organisty kościelnego (na pewno będzie inny), no i zastanawiam się nad skrzypcami i fletem poprzecznym Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anka ![]() ![]() KaEs mój Tż też na szczęście tylko okazjonalnie sobie pozwala, co mnie bardzo cieszy i też nie mogę Mu niczego zarzucić. Jest tak samo opiekuńczy i kochany ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas w sumie oficjalnego proszenia o moją rękę też nie było. Oczywiście na drugi dzień po zaręczynach pojechaliśmy do rodziców. Dla mamy były kwiatki (+ upominek bo to akurat był Dzień Matki), dla taty wódeczka ale to było tak jakby poinformowanie o tym wydarzeniu i o dalszych planach... Później pojechaliśmy też do rodziców Tż, dla Jego mamy był taki sam zestaw przygotowany, no i tata też % dostał ![]() PRZEPRASZAM za tak długiego posta, ale tyle ciekawych tematów poruszyłyście... a nie było mnie tylko przez święta. A dzisiaj wizaż mi szalał i wcześniej nie było mowy o nadrabianiu! ![]() ![]() Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-04-02 o 16:58 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
witajcie po świętach
![]() jeszcze jestem do tyłu ( ahh te imprezki zakrapiane), ale powoli dochodze do siebie - a przynajmniej musze, bo praca sama sie nie napisze ![]() nie nadrobie was ![]() witam nowe PM-ki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Co do kłótni teściowa kontra zięć to ja mam luz. Moja mama jest strasznie samodzielna, ma swój samochód, tata ma swój i wszędzie jeździ sama jeśli tata z nią nie może jechać. Kiedyś poprosiła tż żeby naprawił jej samochód i 3 razy się pytała czy nie jest to dla niego problem. Tż nie chciał przyjąć pieniędzy za naprawę wziął tylko za części i mama wzięła mnie do sklepu i kazała mi wybrać 2 swetry dla tż w ramach podziękowania. Ja zawsze na urodziny dostaje 200zł od rodziców i tż w tamtym roku na urodziny dostał tyle samo. Mama powiedziała, że jest moim narzeczonym więc jest tak samo traktowany jak ja, czy moja siostra.
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a po Świętach wiadomo, na nas też przyszedł moment rozmyślań o podjęciu prób zrzucania zbędnych kg i nabierania kondycji ![]() ![]() sporo się dzieje, cały czas brakuje czasu, ale trzeba zagryźć zęby i siąść do pisania pracy... ![]() co do kłótni na linii ognia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zadomowienie
|
Widzę, że mało kto ma siłę nadrabiać te dziesiątki postów
![]() I zdałam! ![]()
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Zadomowienie
|
Wreszcie koniec z wykorzystywaniem TŻta - podwieź mnie tu, tam, musisz mnie dziś odebrać, bo później wrócę z pracy i nie mam autobusu, bo widziałam się z dziewczynami, bo pociąg mi uciekł... itd
![]() To przykre być od kogoś zależną, nawet jeśli to ukochana, wierna i hojna osoba (zamiast "nawet jeśli" mogłam w sumie napisać "szczególnie jeśli") ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() Niech Twój brat nie umawia się na teorię i praktykę tego samego dnia, bo jak obleje teorię (co jest niestety bardzo prawdopodobne, jak widać po statystyce), to straci kasę wpłaconą na praktykę...
![]() |
#1394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Kochana ![]() ![]() Dobrze, że juz jesteś po ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja sie witam z wami poświątecznie, z kilkoma kilogramami na wadze wiecej ![]() ![]() Świeta to była jedna wielka impreza z masą jedzenia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zadomowienie
|
dotka dzięki za radę
![]() ![]()
#1396 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Rozeznanie
|
Ufff... nadrobiłam
![]() Myha GRATULUJĘ! ![]() Cikulada cieszę się, że spotkanie się udało! ![]() Tycikata nie obraź się ale Twoja mama zwyczajnie przesadziła! Tż miał prawo poczuć się urażony, tym bardziej że jak mówisz kiedy mógł to pomagał, a wiadomo ma też inne obowiązki. Rozumiem, że jest Wam ciężko, ale przy odpowiedniej organizacji można wszystko pogodzić. Myślę, że w tej sytuacji siostra też mogłaby się trochę bardziej zaangażować... Taaa, znajome się chwalą, że lepszych zięciów mają - wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, a rzeczywistość często nie aż tak różowa bywa! I co z tego, że Tż sam z inicjatywą nie wychodzi - widocznie tak jest nauczony. Ja też wolę żeby mi ktoś jasno powiedział co mam zrobić niż mam się domyślać czy to wszystko czy coś jeszcze... I jasno określiłam też sytuację swojej teściowej, że jak coś to ma otwarcie mówić, bo nie chcę się wtrącać czy nie daj Boże rządzić u Niej w domu. I ona przyznała mi rację i powiedziała, że doskonale mnie rozumie, bo sama też tak woli. Z Twoich wypowiedzi wynika, ze mama po prostu przyzwyczaiła się do wygody i ciężko się przestawić teraz - myśli, że wszyscy będą ją we wszystkim wyręczać, tak jak robił to Twój tata. Nie mówię gdyby chodziło o jakieś poważne, typowo męskie pomoce że samej naprawdę byłoby jej ciężko (lub którejś z Was). No i jeszcze kwestia tego, że nawet za tę pomoc nie dziękuję, czyli wg niej tak być musi i już. Rozumiem, niektórym trudno jest powiedzieć wprost "dziękuję" ale można to okazać w inny sposób. Np. "oj zięciu, tak bardzo mi dziś pomogłeś", albo "może w ramach podziękowań za pomoc zrobię Twoją ulubioną jajecznicę", nie trzeba mówić DZIĘKUJĘ, bo wiem że niektórym naprawdę takie słowa jak "dziękuję" czy "przepraszam" ciężko przechodzą przez gardło (o ile w ogóle). I nie przejmuj się tym co mama powiedziała odnośnie Waszego ślubu - pewnie też tego nie przemyślała i powiedziała to pod wpływem emocji ![]() Witam nową PM-kę ![]() Jeśli już o Teściowych mowa, to moja chyba też jest ze mnie zadowolona. Kiedyś usłyszałam, że cieszy się z wyboru Tż ![]() ![]() Do tego też już od dłuższego czasu mam świetny kontakt z Siostrą Tż ![]() swiat_katarzyny Mimo, iż spodziewałam się zaręczyn to łzy i tak były... Emocje niesamowite, nie do opisania po prostu (zresztą same wiecie ![]() ![]() ![]() Ines3037200 również witam ![]() ![]() ![]() adzia cieszę się bardzo, że wszystko się udało! ![]() ![]() cukraktywna Gratuluję! ![]() Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-04-02 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to dzisiaj byłam tak wściekła na to całe pierdzielone pkp. Były dwa pociągi w odstępie czasowym 5 minut. Pomyślałam pojadę InterRegio będę o pół godziny wcześniej w Poznaniu. Fakt, że zawsze jest zawalony i jak już wsiadam to nie ma gdzie usiąść, ale się przemęczę. Kupiłam bilet zadowolona. Stoję na peronie - info, że będzie opóźniony o 30 min, ale możliwe dalsze opóźnienia. Biegiem do kasy, żeby wymienić bilet na Koleje Wielkopolskie. No tak, ale kolejka do drzwi, a do tego następnego pociągu jakieś 10 minut. Wepchnęłam się przed kolejkę, ludzie oburzeni, pani przy kasie też. Na to ja, że proszę o wymianę biletu na pociąg, który za 7 minut odjeżdża. InterRegio nawaliło nie z mojej winy i już. Oburzona pani z fochem wymieniła bilet, za mną ustawił się sznur w podobnej sytuacji, ale im już nie wymieniła biletu, tylko zwróciła kwotę i za dopłatą musiały kupić bilet w pociągu. Biegiem i fuksem wsiadłam do pociągu, oczywiście o siedzeniu można było pomarzyć ;/ Jak ja nie cierpię tych powrotów ![]() Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-02 o 16:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
przyjaźnimy się od przedszkola, nasze mamy się przyjaźniły i jak małymi bobasami byłyśmy to się bawiłyśmy razem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do żartu, to Tż przyszedł do mnie z małym kubeczkiem wody i mówi: teraz obleje Cię tą zimną wodą..ja na niego patrzę z niedowierzaniem a on na to: ŻARTOWAŁEM ![]() ![]()
![]() |
#1400 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O juz masz 4 przed ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Witaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Gratuluje ![]()
![]() |
#1401 |
Rozeznanie
|
cukratywna,
![]() adziia, i jak sie czujesz? a ja odebrałam autko od mechanika, nawet nie zaplacilam bardzo duzo ale zawsze cos i ogolnie powiedzial ze auto mi sie powoli zaczyna sypac ![]() ale powiedzialam juz TZ ze niech jeszcze z rok wytrzyma a pozniej mąż mi kupi nowe ![]() ![]()
![]() |
#1402 |
Rozeznanie
|
Witam Was po świetach
![]() Nie mogłam pisać bo u rodziców net mi kiepsko chodzi bo mam przenośny ale starałam się podczytywać ale jednak jestem i tak do tyłu.. ![]() Złapało mnie jakieś przeziębienie... i cały czas kaszle ![]()
#1403 |
Zadomowienie
|
adziia super!!!
![]() ![]() Za to ja jestem przykuta do łóżka do końca tygodnia. We czwartek zdjęcie RTG kręgosłupa i może będzie wiadomo coś. ![]()
![]() |
#1404 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- dziewczyny, coś ze mną jest nie tak. oglądam filmiki ślubne różnych firm, i prawie na każdym się wzruszam! kurde, co to będzie na naszym weselu ![]() a dylematów związanych z salą ciąg dalszy.. zastanawiam się, czy warto dopłacać 5 tysięcy za namiot i ślub na powietrzu... trochę mi szkoda, wolałabym to przeznaczyć na podróż poślubną. ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- dziewczyny, coś ze mną jest nie tak. oglądam filmiki ślubne różnych firm, i prawie na każdym się wzruszam! kurde, co to będzie na naszym weselu ![]() a dylematów związanych z salą ciąg dalszy.. zastanawiam się, czy warto dopłacać 5 tysięcy za namiot i ślub na powietrzu... trochę mi szkoda, wolałabym to przeznaczyć na podróż poślubną.
![]() |
#1405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
video 2800 zł (dwóch operatorów, lustrzanki) Myha gratuluję zaręczyn ![]() Powinnam siedzieć i pisać pracę, a kompletnie nie chce mi się zasiąść do pisania tego ostatniego rozdziału... I w dodatku rozchorowałam się przez święta i boli mnie gardło i katar męczy :/ Jutro się wezmę za pisanie, a dziś jeszcze chwila wolnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Wtajemniczenie
|
Łoooooo matko! Ale żeście zapisały...
Witam Was po Świętach, ja właśnie wróciłam od rodziców. Widzę, że mam sporo do przeczytania żeby Was nadrobić ![]() Z Nowych wieści: MAMY SALĘ! W piątek pojechaliśmy z TŻ i moim tatą, zapłaciliśmy zaliczkę, uzgodniliśmy wszystko i teraz czekać rok do kolejnego spotkania! Strasznie się cieszę, bo TŻ wcześniej nie widział tej sali, ale jak manager nas oprowadzał to szepnął do mnie: "o k... ale luksusowo" ![]()
#1407 |
Rozeznanie
|
dziewczyny biore sie za skalpel!!!
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
swiat_katarzyny dziewczyny a jaką kwote przeznaczacie na foto i video?
Video - 1500zł Foto - 600zł + dopłacamy kamerzyście 300zł za około tysiąc zdjęć na sali.
#1409 |
Rozeznanie
|
My za foto 2.600 a za kamerzystę 2.000-2.500
#1410 |
Zakorzenienie
|
świat katarzyny my znaleźliśmy pakiet foto+video za 7,5 tys, ale robią naprawdę piękne zdjęcia i filmy. jeszcze się co prawda nie zdecydowaliśmy, ale jesteśmy pod wrażeniem ich prac
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.