|
|
#3991 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Psy
Cytat:
Gosiaczek2507, Orien, Acana, Taste of the Wild. Polecam zamawiać na animalia.pl szczególnie jeśli jest się z Warszawy i okolic. Jeśli chodzi o mokre karmy to Evangers. |
|
|
|
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze dla wszystkich niezdecydowanych, czy brac kundle nad adriatyk prosze bardzo
))tak, brac tam kundle, bo bawia sie wysmienicie ))a za oknem snieg )) have fun ))
|
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ się wzbrania przed zabraniem psa, bo twierdzi, że podróż samochodem to będzie dla niej męczarnia, no ale chyba nie jest aż tak źle?
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje mogłyby jeździć ze mną na mazury, ale nie biorę ich, bo jedna bardzo źle znosi dłuższą jazdę, więc zostawiam w domu
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Co jest nie tak z Royalem? chyba lepszy od pedigree.
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
moj mlodszy pies tez nie przepada za jazda samochodem, a jednak nie dosc, ze dojechala to jeszcze wiekszosc drogi przespala.
bez przesady. podroz samochodem z klima nie jest jakas tortura dla kundla. wiadomo, ze trzeba te droge odpowiednio zaplanowac i byc gotowym na rozne ewentualnosci. my np. jak wracalismy to zrobilismy blad i wybralismy droge promem i okazalo sie, ze musimy czekac mega dlugo w strasznym upale. widac bylo, ze psom ciezko, wiec po prostu wzielismy reczniki plazowe, polalismy woda i tak sobie psy czekaly. jak widac mam dwa czarne, dlugowlose psy. wszyscy mowili, ze to bedzie dla nich koszmar. a bawilismy sie wszyscy super. |
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że do takiej decyzji po prostu trzeba znać swojego psa. Moja jedna bawiłaby się świetnie jadąc tyle czasu samochodem, a druga miałaby z tego powodu więcej stresu i szkody niż pożytku. Z resztą też ważny jest plan co wy chcecie tam robić, bo jeśli jesteście nastawieni na jakieś zabytki itd to bez sensu brać psa i nie mieć dla niego czasu, a jak plaża i odpoczynek to jak najbardziej
|
|
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
u nas to raczej w aucie nikt nie bawi sie dobrze-wszyscy spia.
jak dla mnie mozna polaczyc zwiedzanie, aktywne wakacje i odpoczynek. kennel klatka plus klimatyzowany pokoj i jest za☠☠☠iscie
|
|
|
|
#3999 |
|
Konto usunięte
|
To, że lepszy nie znaczy, że dobry.
Skład Labrador Retriever Junior: ryż, suszone mięso drobiowe, kukurydza, izolat białka roślinnego*,gluten kukurydziany, tłuszcze zwierzęce, hydrolizat białka zwierzęcego, sole mineralne, pulpa buraczana, olej rybny, włókno roślinne, olej sojowy, proszek jajeczny, fruktooligosacharydy, łupiny i nasiona psyllium, wyciąg z drożdży(źródło mannooligosacharydów), hydrolizat skorupiaków (źródło glukozaminy), olej z ogórecznika, wyciąg z aksamitki wzniesionej (źródło luteiny), hydrolizat chrząstki (źródło chondroityny). I dla dorosłych: ryż, kukurydza, suszone białko wołowe i wieprzowe, suszone mięso drobiowe, gluten kukurydziany, tłuszcze zwierzęce, hydrolizat białka zwierzęcego, włókno roślinne, sole mineralne, pulpa buraczana, drożdże, olej rybny, olej sojowy, łupiny i nasiona psyllium, fruktooligosacharydy, hydrolizat skorupiaków (źródło glukozaminy), olej z ogórecznika, wyciągi z zielonej herbaty i winogron (źródło polifenoli), wyciąg z aksamitki wzniesionej (źródło luteiny), hydrolizat chrząstki (źródło chondroityny). |
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4001 |
|
Naczelna Nastolatka
|
myślę, że jak autorka kupi royala zamiast pedigree to i tak będzie dobrze. nikogo nie namawiam, wpisałam te karmy, które są stosunkowo łatwo dostępne i mają MOIM ZDANIEM na tyle dobry skład, że można nimi psa karmić.
|
#4002 |
|
Konto usunięte
|
No a moim zdaniem będzie lepiej ale nie dobrze (szczególnie, że cena jest wysoka a jakość niska) i psy to nie kury żeby zboże żreć.
|
|
|
|
#4003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super sklad i tanio w porownaniu do royala. |
|
|
|
|
#4004 |
|
Naczelna Nastolatka
|
autorka kupi co zechce, przecież jej na siłę royala nie wciskam.
|
#4005 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Royal w porównaniu do wysokiej ceny ma mocno średni skład. Są na rynku karmy tańsze o lepszym składzie.
Gohs, nie wiem co Ci poradzić. Ja swoje Kudły zabieram wszędzie , tzn gdy idę do rodziców, siostry, teściowej. Jednak nie posiadam auta, a nawet jeśli to w przypadku tak długiej podróży, znając ich reakcję na samochód, wolałabym zostawić je z rodzicami. Ale jak już sama napisałaś- to zależy od psa. |
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
A poza tym temperatura może psu się nie spodobać. Nie doczytałam gdzie jedziecie, ale weź pod uwagę że u nas jest ok 30 a gdzieś może być 40 i już pies będzie średnim towarzyszem do spacerów. Na pewno jak go zabierzecie to będzie pewnie jedno z najlepszych psio-ludzkich wspomnień, bo jednak wakacje + pies to coś nowego dla psa i dla was. Najlepiej rozważcie na spokojnie jak na psa to wpłynie i zdecydujcie, macie jeszcze dużo czasu.
Ja moje na wakacje zostawiam i powiem Ci, że jak zostają z osobami które znają to nie jest źle. Szukają mnie w pokoju w nocy i czasami nie chcą jeść w pierwszy dzień ale poza tym jest wszystko dobrze, no i rozmawiam z nimi przez skypa
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostaje chyba najważniejsza kwestia - samochód, ale myślę że jak siedzi bez problemu godzinę to i więcej wysiedzi bo będzie spał. No ale to już wy musicie to przemyśleć. Na Twoim miejscu przyzwyczajałabym go do samochodu, nawet jeśli już ma to opanowane i jak najczęściej jeździłabym z nim samochodem, zawsze to lepsza okazja żeby go jeszcze poobserwować w samochodzie.
|
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4010 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
A nie powinien dostać rodowodu przy odbiorze?
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
nie - psy w Związku Kynologicznym wydaje się z metrykami, a sam właściciel jak chce to wyrabia rodowód, jak nie chce to nie - sama metryka wystarczy na "dowód" że ma psa danej rasy
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4013 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Moja Lilly dostała metryczkę ale koniec końców rodowodu jej nie wyrobiłam, tzn papierka bo rodowód ma od początku wiedzieliśmy że nie będzie rozmnażana i wystawiana więc nie było takiej potrzeby
Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2013-04-02 o 21:12 |
|
|
|
|
#4014 |
|
Zadomowienie
|
taki troche glupi polski wymysl z tymi metrykami...
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Zadomowienie
|
no ja drugiego psa kupilam w Rosji i dostalam rodowod, nie metryke.
w zkwp to lubia zdzierac kasiute: za metryke dostana, za rejstracje psa i wyrobienie rodowodu tez licza, ze dostana. |
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pamietajcie o tym, ze jak przewozicie psa, to powinien miec na sobie PASY zapiete. Sa specjalne pasy dla psow, zwiekszajace bezpieczenstwo psa jak i wlasciciela w razie czego pies nie leci przez pol samochodu przy wypadku. Mniejsze mozna w przypietym transporterze. Wedlug mnie jak macie swoj samochod i swojego psa to pasy to podstawowa inwestycja.
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra, to hipotetyczna sytuacja. Jedziesz z 2 psami, samochód - tył przystosowany dla nich. Jedziesz.... hm, 700km. Psy na tyle duże, że 2 transportery/klatki się nie zmieszczą. Pasy z wiadomego powodu odpadają. Więc co?
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
drogie Wizażanki będące z psami za pan brat, napiszcie mi proszę, jakie są polecane karmy dla psów
pewnie mniej więcej te same, co u kotów, ale czy u psów np. też są teraz polecane karmy bezzbożowe? Nie jestem za bardzo w temacie, a czasem muszę się wypowiedzieć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

))
Moje mogłyby jeździć ze mną na mazury, ale nie biorę ich, bo jedna bardzo źle znosi dłuższą jazdę, więc zostawiam w domu 

pewnie mniej więcej te same, co u kotów, ale czy u psów np. też są teraz polecane karmy bezzbożowe? Nie jestem za bardzo w temacie, a czasem muszę się wypowiedzieć