|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
|
|
|
|
#12392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak masz taką ochotę to co sobie będziesz odmawiać Może za mało jesz słodkich rzeczy i organizm się domaga słodkiego, albo posiłki są takie malutkie, że poprostu szybko Ci poziom cukru we krwi spada i jesteś głodna i masz ochotę na coś słodkiego.Albo za szybko jesz Ja jedną kanapkę jem z 20 minut Jedzenie nie zając, nie ucieknie
|
|
|
|
|
#12393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na język polski mi proszę nie narzekać (bo pani iwciunia uwagę wstawi Geografia dla mnie w LO była masakrą, mam 2 na koniec ![]() ![]() Moje dzisiejsze menu: Ś: owsianka z truskawkami i 'mieszanką studencką' ![]() O: dwa małe filety z łososia w sosie musztardowym + wiiieeelka miska sałatki (3 rodzaje sałaty + buraczki + jogurtowy dressing) P: 3 truskawki, wieśniak z dodatkiem owoców tropikalnych z puszki K: panga gotowana na parze z resztką sałatki z obiadu ![]() IIś nie było z braku czasu buu Ale za to obiadem i podwieczorkiem nadrobiłam
|
|
|
|
|
#12394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że te otręby z polgruntu widziałam dziś w tesco Kupie i wypróbujeJak wyjdzie coś ciekawego z eksperymentu to się koniecznie pochwal
|
|
|
|
|
#12395 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale czym sie róznia otreby pszenne od zytnich??
Aha i ich nie trzeba moczyc?? Po prostu dodaje do mleka, czy jogurtu??
|
#12396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie jak dużo tego nie jadłaś, to nie ma sensu, aż tak do maksymum ograniczać. Dobrze jest sobie zjeśc coś słodkiego do posiłku a nie jako sam posiłek. Np jakaś jajecznica z warzywkami i tak po 15 minutkach coś słodkiego (np. ten jogurcik owocowy jak tak bardzo lubisz - Ty jesz chyba te co mają 150 gram a to malutko ) i traktować to jako jeden posiłek
|
|
|
|
|
#12398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz iwciunia zmówi się z wszystkimi wykładowcami na Twoim wydziale i będziesz miała piękne zaliczenia .(Uf,dobrze że napisałam,iż lubie polski
|
|
#12399 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obwarzanka widze, tez bym zjadła...ale musze czekac do soboty az siostra przywiezie Ładnie przeciez jesz a co do tego muesli moze wiesz.Dr Oetkera jest dobre np.takie orzechowe? |
|
|
|
|
#12401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#12402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tu cały czas mam przed sobą zeszyt i ksiązkę otwartą
|
|
|
|
|
#12403 |
|
Zakorzenienie
|
Albo za szybko jesz
Ja jedną kanapkę jem z 20 minut Jedzenie nie zając, nie ucieknie [/quote]moja najdłuższa przerwa w budzie trwa 15 min!! ja to sie musze streszczac zeby zdazyż zjeść ale za to sniadanko, obiad i kolacje, to w miare długo jem,hihi
|
|
|
|
#12404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tu sobie żartujemy a praca czeka aż ją KTOŚ (niestety tym kimś muszę być ja A mi się nie chce A może jakieś krasnoludki w nocy będą mi ją pisały jak ładnie poproszę? |
|
|
|
|
#12407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie byłam na to przygotowana, więc były jabłka i obwarzanek Do tego ciasta na placek dodaje jeszcze troche kefiru jak mam, albo mleko, albo jogurt naturalny i cynamon, czasami twaróg - to co mam pod ręką i często zamiast płatków owsianych dodaje musli Jadłam ale chyba inny smak. Jak dla mnie za drogie trochę. Kupuje takie zwykłe z jedynką musli bez cukru z carrefoura. Pisze, ze bez curku, ale i tak są słodkie dzięki banankom i rodzynkom i kosztują niecałe 2 zł
|
|
|
|
|
#12408 |
|
Zakorzenienie
|
Jadłam ale chyba inny smak. Jak dla mnie za drogie trochę. Kupuje takie zwykłe z jedynką musli bez cukru z carrefoura. Pisze, ze bez curku, ale i tak są słodkie dzięki banankom i rodzynkom i kosztują niecałe 2 zł
[/quote]To pobuszuje w sklepie w poszukiwaniu jakis muesli w miare bez cukrów coby były ![]() moze co w biedronce znajde w miare taniego PS.Jadł ktos kasze gryczaną NA SŁODKO? Orzeszek spada wkuwac wos i partizip II... wpadne wieczorkiem;* miłego popołudnia! |
|
|
|
#12409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ostatnim rzędzie można się spokojnie jedzeniem delektować Cytat:
Ja jadam naturalne, bo mi poprostu smakują i jakoś wogóle nie odczuwam potrzeby jedzenia słodkiego Cytat:
Czas się za naukę wziąść |
|||
|
|
|
#12410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ).Dobrze,że w niczym nie przypominam krasnala .
|
|
#12411 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#12412 |
|
♥
|
milka o te musli z jedynki jada moja mama i sa w miare dobre
![]() ja uwielbiam wyjadac rodzynki bo sa takie inne |
|
|
|
#12413 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy jadłospis
Ś: Płatki owsiane (nie pamiętam ile chyba z 5 dużych łyżek), 250ml mleka 2%, herbata IIŚ: Podwójna kanapka z kromek żytnich z plasterkiem kurczaka w galarecie O: "Omletopodobne coś" (napewno był tam: twaróg, szpinak, jajka, mleko i tłuszcz)P: jogobella poziomkowa 150g K: Prawdopodobnie bułka żytnia |
|
|
|
#12414 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, mocno niezdrowe są takie brzoskwinie z puszki?
Takiego msaka załapałam i poleciałam do sklepu kupić. I teraz się zastanawiam - 2 chyba można, nie? Chodzi mi czy mega duzo kalorii, bo ten.. No dzis nie teges mam z jedzeniem i za duzo troche węgli moim zdaniem
|
|
|
|
#12415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Pojęcia nie mam ile mają kcal może lepiej jedz w równie słodkiej tajemnicy kalorycznej
|
|
#12416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
emm.. to nie wiem nie zjem ich dzisiaj - jutro zobaczymy jakos mi sie zdaje ze tych kalorii wiele mają...P.S. Piszą, że nisko słodzone
|
|
|
|
|
#12417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#12418 |
|
Zakorzenienie
|
Na trochę Was zostawić a tu znowu o kaloriach
|
|
|
|
#12419 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,tak dorodne te gruszki
|
#12420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
100g twarożku wiejskiego ze szczypiorkiem, dwa jajka, 200g serka wiejskiego <nie wiem w jakich godzinach ale razem to nie było>
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

pyszne i zdrowe

dlaczego ja tak kocham słodki smak
Może za mało jesz słodkich rzeczy i organizm się domaga słodkiego, albo posiłki są takie malutkie, że poprostu szybko Ci poziom cukru we krwi spada i jesteś głodna i masz ochotę na coś słodkiego.
Ja jedną kanapkę jem z 20 minut
Jedzenie nie zając, nie ucieknie

z resztką sałatki z obiadu
Kupie i wypróbuje

).Dobrze,że w niczym nie przypominam krasnala