|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Dziewczyny, pierwszy raz dziś mam wrażenie jakby mała ruszała się tuż nad spojeniem łonowym, może to główka tam naciska ale z drugiej strony czemu wcześniej nie było tego czuć tylko teraz? kurcze, martwię się, od dwóch dni jest dziwnie, te ruchy dziwne dziś, jakby brzuch dołem bolał, nie wiem co myśleć, mam 33 tydzień więc jeszcze czas na jakies akcje, nie wiem czy to normalne czy sie martwić
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Nie raz się słyszły opinie o polakach za granicą. Inne narodowości jakoś się razem trzymaja pomagają sobie itd. A polak polaka najbardziej wykorzysta.
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem jak z piankowym ale nic nie było o nich w instrukcji
|
|
|
#4324 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a no jeeest, wrzuce coś może w wolnej chwili ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to ja mam wczesniejszy tp a nie mam jeszcze ostatniej wizyty wyznaczonejCo do H&M to 30 dni tylko zlituj się i nie rób takiego świństwa, że oddasz używaną rzecz, tak się nie robi... ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Diabli świetny pomysł z tą firmą ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
wszystko zależy od tego jak jest dzidziuś ułożony, myślę, że nie masz się o co martwić. Może już Ci się maluch obniżył, bo i tak może być. Ja czasem czułam kłucie i nacisk jak stałam czy chodziłam, ale nic to nie skracało szyjki tylko nieprzyjemne było, więc się kładłam
|
||||||
|
|
|
#4325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaaa,, racja!!!!!!!!
|
|
#4326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Vvgh - kciuki za glukoze! zabierz cytryne ![]() Magiusa, igly nawet nie poczujesz! domiesniowo, skore naciagna i juz. chorzy na cukrzyce laduja sobie tak insuline kilka razy dziennie, wiec Ty raz dasz rade zacisnij zeby i mysl, ze to komar na Malediwach Xal - ja najpierw sklanialam sie ku pastelom, bo dzieciece, z drugiej strony zywe kolory bardziej przykuwaja uwage, a o to przeciez chodzi...i tez jestem raczej za 1 logo. |
|||
|
|
|
#4327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
szyjka kłuje w kroczu, tak mi się wydaje, a przy jajnikach to tak miałam przy więzadłach
|
|
#4331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spoko, spoko, pewnie w ogóle jej nie ubiorę... no ale mam ją weźmie, bo dla niej jest dobra. Szkoda,że 30 dni, bo mogłabym ją wymienić,bo wisi na wieszaku i nikt jej nie ubiera.
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wciąż planuję Chyba czas zadzwonić do pani fotograf bo nie zdąże ![]() A takie ruchy maleństwa ja też czasem odczuwam, tak bardzo nisko i to bez względu na to czy chodzę czy leżę. Ale jakoś mnie to nie martwi, może mała sobie tam łapkami teren bada Jakoś nie wierzę już, że tego typu rzeczy są niebezpieczne na naszym etapie
|
|
|
|
|
#4333 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki!!! Wezmę! Ale się boję, że rzygnę!
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Uciekam stąd! Będziemy z tż oglądać film jakiś miły. Jutro dam znać po glukozie. Ciekawe jak wynik, ja mam termin na 18.05.,a dopiero teraz glukoza :P ech
|
#4334 | |
|
Zadomowienie
|
oby Cię częściej życie zmuszało do myślenia
bądź pierwsza![]() Cytat:
Na naszyum etapie nawet jakby dzidziuś juz chciał wyjśc z brzucha to nic mu nie będzie raczej![]() W ogóle miałam Ci pisać, że mi się kojarzysz z tą blondynka od smoków z Gry o tron (o ile kojarzysz serial ) z tą https://www.google.pl/search?hl=pl&g...uj%3B643%3B482
|
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak miałam. Poszłam wtedy do mojej gin. Zbadała mi wtedy nerkę ale stwierdziła, że ok ale nie powiedziała od czego to. Do tej pory czasem się tak zdarza, ale tak raz na miesiąc czy 2 tygodnie.
|
#4336 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czuje go niżej i gin usg też jeździł praktycznie zaraz nad wzgórkiem łonowym żeby główke oglądnąć. I takie dziwne uczucie ucisku czułam jak chodziłam teraz jak więcej leże i biore nospe i magnez . Umnie 34 tydzień.---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Tez myśle ze to więzadła szczególnie że Mały sie obniżył Dziękuje za odp![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Dziękuje za odp![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Diabli gratuluje firmy super pomysł szczególnie jak bedziesz chciała być z maleństwem w domu
|
|||
|
|
|
#4337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mialam niedawno glukoze, a termin 25.05. moj gin zleca 75 zawsze po 32 tyg wiec luz. najgorzej rano wyjsc z domu bez sniadania. mnie udalo sie, bo panie pozwolily wrocic na 2 godz do domu, (laboratorium 5 min od domu, a bylismy samochodem), wiec lezalam sobie na kanapie przed tv i szybko minelo. w sumie to spac mi sie chcialo...i troche podraznilo gardlo, ale w smaku calkiem niezle jak slodka szpitalna herbata ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
bo Nelci tez produkujemy...wszelkie sugestie mile widziane |
||
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz kraj zmusza mnie do podejmowania fajnych decyzji ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
wlaczyla sobie tylko minutnik i jak wrocilam to musialam te 5 min poczekac az zacznie wyc ![]() czy ktoras orientuje sie w skladkach zdrowotnych zus? musze jutro cos zadeklarowac i nie chce strzelac jak dzisiaj...jesli tak prosze o pomoc na priv. |
||
|
|
|
#4340 |
|
Raczkowanie
|
coś mi nie cytuje nic a nic,
Lublana pocieszyłaś mnie trochę bo przez róźne moje przeboje i to dziwne samopoczucie od kilku dni to już sama nie wiem co myśleć, mam nadzieję że wszystko jest ok, do tej pory szyjka była długa i zamknięta więc chyba nie ma się co bać jakichś nagłych zmian, jeszcze z miesiąc conajmniej mała musi posiedzieć w brzuszku |
|
|
|
#4341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn mam nadzieję, bo ja też swoją małą czuję w tych miejscach czasami. Gmera mi tam chyba rączką, bo główkę ma raczej nisko (czuje jak ma czkawkę) i wszystko mi "tam" drży
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że masz rację. Na pewno za to nie będę na to patrzyłaBo ja mam RH-, a TŻ ma RH+ i mamy konflikt serologiczny i by zapobiegać ewentualnym problemom muszę mieć to podane teraz i po urodzeniu dziecka.
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serialu nie oglądam, ale mi miło bo ładne z niej dziewcze Moglibyśmy sobie sesje stylizowaną zrobić bo TŻ uwielbia grę o tron ![]() Justi zanim zapomnę. Jeśli jeszcze nie zrobiłaś zamówienia z ZSK to pomyśl czy nie przyda Ci się lanolina na brodawki. Doszłam dziś do wniosku, że skoro te wszystkie maści mają lanolinę, a te z jej największą zawartością są najbardziej polecane to równie dobrze można zamówić czystą i mieć za grosze to co lansinoh sprzedaje za 50zł
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
ja też mam konflikt ale mój gin nic nie mówił o podawaniu czegoś w ciąży, miałam po poronieniu i po porodzie ale teraz w ciąży nic tylko trzecie badanie mam zrobic na sprawdzenie czy jest ok, to ciekawi mnie teraz czemu Ty masz coś podawane
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
diabli, pomysł z firmą super, może do niemiec też będziesz wysyłać?
ja na razie żadnej pościeli nie kupuję, na początek kocyk mi wystarczy. a potem się zainteresuję - do tego czasu ogarniesz już marketing i będę sobie przebierać we wzorach Cytat:
oby nie zgrywał "wujka dobra rada" w akcji, bo naprawdę może mu się oberwać
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie z tego co mi moja ginekolog mówiła to jest tak, że tą szczepionkę trza kupić samemu w tym 27-28tc i ona jest droga, dlatego wielu ginekologów jej nie zapisuje na zasadzie, że skoro w badaniach krwii nie występują przeciwciała to jest szansa, że do końca ciąży nie wystąpią. Nie mniej to nie ja jestem specjalistą i może przeczytaj ulotkę w netcie i porozmawiaj ze swoim ginekologiem, bo ja bym nie chciała Ci jakiś złych informacji czasem podać
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Panie i panowie, chłopcy i dziewczęta.
Do bogatej oferty moich współlokatorek dołączyła dresiara z pragi ![]() 3 dzieci w domu, 4 i 5 właśnie w drodze (też dziewczynki )Ja nie wiem, może ja jestem uprzedzona ale ona wygląda jakby mimo ciąży nie zrezygnowała z solarium a tipsy zdjęła bo jej kazali... I kolejny problem do kolekcji. 27 tydzień a jej wody odchodzą i ma krwawienia... Czemu wszystkie ciąże nie mogą być łatwe i przyjemne? |
|
|
|
#4348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() podziwiam kobiety które maja wszystko w doopie,podczas gdy reszta ma wyrzuty sumienia o naprawde pierdoły ![]() znów 5 i znów nie śpię.. mam dość.. jeszcze miałam fatalne sny i obudziłam się z humorem "myśl o wszystkich możliwych problemach" musze w tym mcu zapłacic za chatę,kupić materac,zapłacic ratę i ZUS a póki co mam na dwa dowolnie wybrane nie wiem czy kolesia od mieszkania nie spytac czy nie da sie wplacic polowy teraz,polowy za 2-3tyg jak dojdzie $ z l4? bo tżtowi przesuneli wyplate na 20go ![]() jestem załamana... Ale sie wkurzylam,pierwszy raz "kloce"sie w necie.. ogloszenie o prace,bez umowy bo umowa zlecenie,oferuja 7pln/h w zlobku.dla studentek pedagogiki. po pierwsze-lamanie prwa bo nie ma umowy o prace,po drugie,cholera jasna,chodzi o zdrowie i bezpieczenstwo dzieci..jaka to motywacja za 7pln/h gdzie na ulotkach ozna dostac 8? ![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- jaaaaaaaaaaaaaaaaaaka nuuuda ![]() jem w łóżku sniadanko i ogladam denna telewizje sniadanowa ![]() mam ambitny pln wyprac i wyprasowac wszystko dla Z dzis..
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-04-03 o 05:26 |
||||
|
|
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
pewnie dalej zabiegana z mnóstwem załatwień
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja już nie mogę z tą zimą.. jak patrzę za okno to mi słabo.. mimo to dzień dobry wszystkim
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
vil przeczytałam o tej nowej petycji, jakie to jest ku...o.... Żałuję, że się podpisałam im pod tą petycją pierwszą, pindy jedne....
A tak w ogóle to się witam po dłuższej przerwie, w 36 tc Od rana u mnie śnieg sypie i nic mi się nie chce.... Dzisiaj idę do lekarza na kontrolę ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Dziewczyny doczytałam o co chodzi z tym wejściem od 1 stycznia 2014 r. - to nie chodzi o te dodatkowe 26 tyg urlopu, tylko o dodatkowy urlop, który w tym roku wynosi 4 tyg. - od 1 stycznia 2014 r. miał się zwiększyć do 6 tyg., a rząd chce go wprowadzić już od 1 września 2013 r. - więc tak na prawdę sprawa się tyczy tych 2 tyg. dodatkowych - to ja nie wiem w ogóle o co one walczą............ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Ślub 27. X. 2012
bedziemy sie czuli pewniej
a ja tak uwielbiam gratisy

po prayc poleciałam na gimnastyke a teraz nie jestem w stanie tyłka oderwać od kanapy, zjadłam już 2 bułki i pasche i dalej jestem głodna