Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-02, 21:29   #4321
katherine271
Raczkowanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Dziewczyny, pierwszy raz dziś mam wrażenie jakby mała ruszała się tuż nad spojeniem łonowym, może to główka tam naciska ale z drugiej strony czemu wcześniej nie było tego czuć tylko teraz? kurcze, martwię się, od dwóch dni jest dziwnie, te ruchy dziwne dziś, jakby brzuch dołem bolał, nie wiem co myśleć, mam 33 tydzień więc jeszcze czas na jakies akcje, nie wiem czy to normalne czy sie martwić
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 21:34   #4322
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A wiecie, ja się od początku tego obawiałam, że tak się stanie. Że jak to nie wejdzie to zaczną życzyć gorzej tym co ma ich objąć. Generalnie to ogromne chamstwo
Ja tak samo. Niby polska taki chrześcijański kraj, a jeden drugiemu by jak najgorzej życzył.

Nie raz się słyszły opinie o polakach za granicą. Inne narodowości jakoś się razem trzymaja pomagają sobie itd. A polak polaka najbardziej wykorzysta.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 21:35   #4323
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czasami mnie kłuje po bokach tam gdzie mniej więcej sa jajniki co to?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Tzn ja chce nianie z monitorem tylko żeby monitor miał dwie płytki bedziemy sie czuli pewniej a kosz w sumie mi niepotrzebny ale jak już dają a ja tak uwielbiam gratisy A na allegro ten monitor z nianią z dwiema płytkami coś około 600 zł z tego co patrzyłam a duże są te płytki ? i jak u Ciebie działa z tym materacem latexowym? bo gdzieś czytałam ze te monitory nie działają z materacem piankowym
my mamy jeden i działa z latexem i wystarcza ale z dzieciakiem nie próbowałam jeszcze
nie wiem jak z piankowym ale nic nie było o nich w instrukcji
Stary 2013-04-02, 21:51   #4324
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Lublana dobrze kojarzę, że Ty prałaś w proszku Lovela i nie używałaś płynu do płukania? Bo właśnie się zastanawiam czy ciuszki nie będą szorstkie a może są ok i szkoda kasy na płyn
nie używałam płynu i jest okprałam w proszku Lovela i w płynach Jelp i Lovela. Ale ja w ogóle nie używam płynów, więc w zasadzie nie mam porównania, dla mnie wyprane ubranie to czyste i gotowe do założenia

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
o fajnie, że jesteś jak tam Twoja sesja?
a no jeeest, wrzuce coś może w wolnej chwili

Cytat:
a jaki używasz olejek? ja dziś kupiłam olej ze słodkich migdałów i tak zastanawiam się czy by coś nie zacząć masować
migdałowy i z kiełków pszenicy, tak na oko zmieszałam chyba 50/50, szczerze nie wierzę w magiczne działanie tego masażu, najlepeij jakby mi jakiś profesjonalista robił to bym może była bardziej nastawiona, że to podziała

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
http://www.temidajestkobieta.pl/2013...-marca-2013-r/

poczytajcie ... cholernie mi przykro jak czytam takie rzeczy ... bo wiadomo, nie można się w 100% nastawiać że będzie ten roczny macierzyński, ale linka mam z fb, gdzie wklejały to dwie znajome które urodziły na początku roku - dalej jest ta akcja z petycjami, już nie ma nadziei raczej że to obejmie mamy rodzące na początku roku, to teraz chcą żeby weszło to od stycznia 2014 ... na zasadzie "my nie mamy, to one też niech nie mają za dobrze"
Jak ja nie znoszę takich psów ogrodnika. I tak nic nie zdziałają, więc niech robią z siebie idiotki, droga wolna, jak widać głupich nie sieją.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Wrócę do Was jakoś przed 22.
AAAAAAAAAAAAAA help!!!! Jutro glukoza!!!! późno, no ale ... boję się

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

12.04. mam wizytę u gina... znów sobie uświadomiłam, że to będzie OSTATNIA wizyta przed porodem?!?!?! Ciekawe kiedy mi ustali ostatnią wizytę

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Aaa, moje pytanie:
kupiłam kurtkę w H&M jakoś miesiąc temu lub niecały miesiąc temu, mam paragon, metkę przy kurtce i zastanawiam się do kiedy mogę ją wymienić na inny rozmiar. Jest nienoszona. Kupiłam większą, żeby mieć na brzuch ale ona taka wiosenna a tu wiosny nie ma. Nawet jak ją pare razy ubiorę na koniec kwietnia , to metki nie muszę odrywać,a mogłabym na mniejszy rozmiar wymienić i się zastanawiam. Co myślicie?
a dlaczego masz tak późno glukozę? Myślałam, zejesteś w późniejszej ciąży...?Zwłaszcza, że ostatnia wizyta 12.04to ja mam wczesniejszy tp a nie mam jeszcze ostatniej wizyty wyznaczonej

Co do H&M to 30 dni tylko zlituj się i nie rób takiego świństwa, że oddasz używaną rzecz, tak się nie robi...

Cytat:
Ostatnio na smyk.pl wypatrzyłam okazje ten model z dwoma płytkami + urządzenie (kosz) na pampersy gratis i to kosztowalo z tego co dobrze pamiętam 539zł to jest mega okazja tylko że mi przeleciała przed nosem bo już pisze że nie ma ale licze ze sie jeszcze pojawi. I mam jeszcze drugi sklep (wpisz w google świat dziecka kraków i wyskoczy Ci sklep internetowy) tam jest monitor z nianią ale tylko z jedną płytką za 400zł. Możliwe ze z dwoma tez mają tylko trzeba dzwonić i pytać.
ja kupiłam w smyku na promocji ten wyższy model AC1100 i wyszedł mnie dużo taniej niż na allegro i amazonie, bo jakieś 800 zł z hakiem zamiast ponad 900 zł

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Diabli świetny pomysł z tą firmątrzymam mocno kciuki i mam nadzieję zostać Twoją klientką

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pierwszy raz dziś mam wrażenie jakby mała ruszała się tuż nad spojeniem łonowym, może to główka tam naciska ale z drugiej strony czemu wcześniej nie było tego czuć tylko teraz? kurcze, martwię się, od dwóch dni jest dziwnie, te ruchy dziwne dziś, jakby brzuch dołem bolał, nie wiem co myśleć, mam 33 tydzień więc jeszcze czas na jakies akcje, nie wiem czy to normalne czy sie martwić
mi sie tak rusza od 28 tc wszystko zależy od tego jak jest dzidziuś ułożony, myślę, że nie masz się o co martwić. Może już Ci się maluch obniżył, bo i tak może być. Ja czasem czułam kłucie i nacisk jak stałam czy chodziłam, ale nic to nie skracało szyjki tylko nieprzyjemne było, więc się kładłam
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 21:56   #4325
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
JAAAAAAAAAA ale sie podnieciłam!!!
niedługo kolejna cześć watku i wiecie coooooooo?!?!?!

W NASTĘPNEJ POJAWIĄ SIĘ PEWNIE PIERWSZE MALEŃSTWA!

Aaaaa,, racja!!!!!!!!
Stary 2013-04-02, 21:57   #4326
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Diabli super nazwa firmy i logo

rany laski jaka jestem wypompowana dziś po prayc poleciałam na gimnastyke a teraz nie jestem w stanie tyłka oderwać od kanapy, zjadłam już 2 bułki i pasche i dalej jestem głodna masakra jakaś:/ chyba pójde spać zaraz:/ jeszcze 5 dni pracy zostało i im bliżej tym się zastanawiam czy dobrze robię, w sumie jeszcze z miesiąc mogłabym spokojnie popracować...eh żebym nie żałowała:/
dziekuje i sio na l4! odpocznij w koncu, zbierz sily. wiem, ze ciezko Cie zatrzymac w miejscu, ale naprawde dlugo juz pracujesz...nalezy Ci sie troche relaksu i nic-nie-robienie!

Cytat:
http://www.temidajestkobieta.pl/2013/03/30/ustawa-o-zmianie-ustawy-kodeks-pracy-projekt-z-22-marca-2013-r/

poczytajcie ... cholernie mi przykro jak czytam takie rzeczy ... bo wiadomo, nie można się w 100% nastawiać że będzie ten roczny macierzyński, ale linka mam z fb, gdzie wklejały to dwie znajome które urodziły na początku roku - dalej jest ta akcja z petycjami, już nie ma nadziei raczej że to obejmie mamy rodzące na początku roku, to teraz chcą żeby weszło to od stycznia 2014 ... na zasadzie "my nie mamy, to one też niech nie mają za dobrze"
ehh pies ogrodnika...wiedzialam, ze tak bedzie. z drugiej strony zawsze ktos bedzie pokrzywdzony. nie da sie dogodzic wszystkim.

Cytat:
Diabli - jak będziesz mieć już jakieś produkty Nellowe to dawaj znać brakuje mi tylko pościeli, której nie planuje od razu kupować, ale może wpadnie mi w oko coś innego
ok, moze Nelce cos sie spodoba

Vvgh - kciuki za glukoze! zabierz cytryne

Magiusa, igly nawet nie poczujesz! domiesniowo, skore naciagna i juz. chorzy na cukrzyce laduja sobie tak insuline kilka razy dziennie, wiec Ty raz dasz rade zacisnij zeby i mysl, ze to komar na Malediwach

Xal - ja najpierw sklanialam sie ku pastelom, bo dzieciece, z drugiej strony zywe kolory bardziej przykuwaja uwage, a o to przeciez chodzi...i tez jestem raczej za 1 logo.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 21:58   #4327
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam jutro zastrzyk w brzuch z tego rhophylac 300. Boję się jak cholera.
Co innego cienką igłę jak Ci wkuwają w rękę a co innego w brzuch...brrr
A czemu masz to mieć? Wybacz, jeśli mówiłaś, ale chyba pominęłam...
Stary 2013-04-02, 21:59   #4328
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
a kiedy boli? bo jak chodzisz to więzadła macicy jeśli przestaje jak się położysz
jak chodze to cześciej tzn kilka razy mnie zakłuje w ciągu dnia. Ale jak leże to raz na dwa trzy dni też mnie zakłuje. Ale to nie jest jakieś mocne kłucie tylko zastanawiam sie czy to ma jakiś związek z szyjką ale chyba nie?

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:00   #4329
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Diabli świetny pomysł z tą firmątrzymam mocno kciuki i mam nadzieję zostać Twoją klientką
dziekuje jak widac najlepsze pomysly rodza sie w 5 min i z musu
Stary 2013-04-02, 22:02   #4330
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
jak chodze to cześciej tzn kilka razy mnie zakłuje w ciągu dnia. Ale jak leże to raz na dwa trzy dni też mnie zakłuje. Ale to nie jest jakieś mocne kłucie tylko zastanawiam sie czy to ma jakiś związek z szyjką ale chyba nie?
szyjka kłuje w kroczu, tak mi się wydaje, a przy jajnikach to tak miałam przy więzadłach
Stary 2013-04-02, 22:02   #4331
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
a dlaczego masz tak późno glukozę? Myślałam, zejesteś w późniejszej ciąży...?Zwłaszcza, że ostatnia wizyta 12.04to ja mam wczesniejszy tp a nie mam jeszcze ostatniej wizyty wyznaczonej

Co do H&M to 30 dni tylko zlituj się i nie rób takiego świństwa, że oddasz używaną rzecz, tak się nie robi...
Mam termin na 18.05.,ale lekarz zapomniał o glukozie, tzn. myślał, że już miałam robioną ech.. i dlatego dopiero teraz.

Spoko, spoko, pewnie w ogóle jej nie ubiorę... no ale mam ją weźmie, bo dla niej jest dobra. Szkoda,że 30 dni, bo mogłabym ją wymienić,bo wisi na wieszaku i nikt jej nie ubiera.
Stary 2013-04-02, 22:02   #4332
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
a no jeeest, wrzuce coś może w wolnej chwili

mi sie tak rusza od 28 tc wszystko zależy od tego jak jest dzidziuś ułożony, myślę, że nie masz się o co martwić. Może już Ci się maluch obniżył, bo i tak może być. Ja czasem czułam kłucie i nacisk jak stałam czy chodziłam, ale nic to nie skracało szyjki tylko nieprzyjemne było, więc się kładłam
też miałam Cie pytać o sesyjkę. Czekam zatem na rezultaty Ja wciąż planuję Chyba czas zadzwonić do pani fotograf bo nie zdąże

A takie ruchy maleństwa ja też czasem odczuwam, tak bardzo nisko i to bez względu na to czy chodzę czy leżę. Ale jakoś mnie to nie martwi, może mała sobie tam łapkami teren bada Jakoś nie wierzę już, że tego typu rzeczy są niebezpieczne na naszym etapie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:04   #4333
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Vvgh - kciuki za glukoze! zabierz cytryne
.
Dzięki!!! Wezmę! Ale się boję, że rzygnę!

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Uciekam stąd! Będziemy z tż oglądać film jakiś miły. Jutro dam znać po glukozie. Ciekawe jak wynik, ja mam termin na 18.05.,a dopiero teraz glukoza :P ech
Stary 2013-04-02, 22:08   #4334
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje jak widac najlepsze pomysly rodza sie w 5 min i z musu
oby Cię częściej życie zmuszało do myśleniano i jeśli mogę coś podpowiedzieć - jest deficyt ochraniaczy na łóżeczko na handmadowym rynkubądź pierwsza

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
też miałam Cie pytać o sesyjkę. Czekam zatem na rezultaty Ja wciąż planuję Chyba czas zadzwonić do pani fotograf bo nie zdąże

A takie ruchy maleństwa ja też czasem odczuwam, tak bardzo nisko i to bez względu na to czy chodzę czy leżę. Ale jakoś mnie to nie martwi, może mała sobie tam łapkami teren bada Jakoś nie wierzę już, że tego typu rzeczy są niebezpieczne na naszym etapie
hehe no spiesz się, bo Ci Sofia wyjdzie z brzucha zarazNa naszyum etapie nawet jakby dzidziuś juz chciał wyjśc z brzucha to nic mu nie będzie raczej

W ogóle miałam Ci pisać, że mi się kojarzysz z tą blondynka od smoków z Gry o tron (o ile kojarzysz serial) z tą https://www.google.pl/search?hl=pl&g...uj%3B643%3B482
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:09   #4335
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak miałam. Poszłam wtedy do mojej gin. Zbadała mi wtedy nerkę ale stwierdziła, że ok ale nie powiedziała od czego to. Do tej pory czasem się tak zdarza, ale tak raz na miesiąc czy 2 tygodnie.

Laura

Stary 2013-04-02, 22:14   #4336
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Ja tak mam odkąd mój Łobuziak się obniżył o dwa palce i zgniotł mi szyjke o 1/3 czuje go niżej i gin usg też jeździł praktycznie zaraz nad wzgórkiem łonowym żeby główke oglądnąć. I takie dziwne uczucie ucisku czułam jak chodziłam teraz jak więcej leże i biore nospe i magnez . Umnie 34 tydzień.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
szyjka kłuje w kroczu, tak mi się wydaje, a przy jajnikach to tak miałam przy więzadłach
aha no to dobrze Tez myśle ze to więzadła szczególnie że Mały sie obniżył Dziękuje za odp

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Też tak miałam. Poszłam wtedy do mojej gin. Zbadała mi wtedy nerkę ale stwierdziła, że ok ale nie powiedziała od czego to. Do tej pory czasem się tak zdarza, ale tak raz na miesiąc czy 2 tygodnie.
Więc może to nic strasznego Dziękuje za odp

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Diabli gratuluje firmy super pomysł szczególnie jak bedziesz chciała być z maleństwem w domu

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:17   #4337
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki!!! Wezmę! Ale się boję, że rzygnę!

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Uciekam stąd! Będziemy z tż oglądać film jakiś miły. Jutro dam znać po glukozie. Ciekawe jak wynik, ja mam termin na 18.05.,a dopiero teraz glukoza :P ech
nie przejmuj sie ja tez mialam niedawno glukoze, a termin 25.05. moj gin zleca 75 zawsze po 32 tyg wiec luz. najgorzej rano wyjsc z domu bez sniadania. mnie udalo sie, bo panie pozwolily wrocic na 2 godz do domu, (laboratorium 5 min od domu, a bylismy samochodem), wiec lezalam sobie na kanapie przed tv i szybko minelo. w sumie to spac mi sie chcialo...i troche podraznilo gardlo, ale w smaku calkiem niezle jak slodka szpitalna herbata

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
oby Cię częściej życie zmuszało do myśleniano i jeśli mogę coś podpowiedzieć - jest deficyt ochraniaczy na łóżeczko na handmadowym rynkubądź pierwsza
ochraniacze tez beda bo Nelci tez produkujemy...wszelkie sugestie mile widziane
Stary 2013-04-02, 22:19   #4338
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
nie przejmuj sie ja tez mialam niedawno glukoze, a termin 25.05. moj gin zleca 75 zawsze po 32 tyg wiec luz. najgorzej rano wyjsc z domu bez sniadania. mnie udalo sie, bo panie pozwolily wrocic na 2 godz do domu, (laboratorium 5 min od domu, a bylismy samochodem), wiec lezalam sobie na kanapie przed tv i szybko minelo. w sumie to spac mi sie chcialo...i troche podraznilo gardlo, ale w smaku calkiem niezle jak slodka szpitalna herbata
Ja też mam laboratorum 5minut od domu i Tż był samochodem ze mną ale mi nie pozwolili jechać do domu i kazała mi podpisać kartę ze będę pod gabinetem. A na prawdę miałam ochotę się położyć spać. No i o żadnej cytrynie nie było mowy nawet.

Laura

Stary 2013-04-02, 22:25   #4339
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Diabli gratuluje firmy super pomysł szczególnie jak bedziesz chciała być z maleństwem w domu
oczywiscie, ze chce! po to to wszystko... nasz kraj zmusza mnie do podejmowania fajnych decyzji

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja też mam laboratorum 5minut od domu i Tż był samochodem ze mną ale mi nie pozwolili jechać do domu i kazała mi podpisać kartę ze będę pod gabinetem. A na prawdę miałam ochotę się położyć spać. No i o żadnej cytrynie nie było mowy nawet.
mnie gin mowil, ze moge sobie cala cytryne wycisnac :P ale babeczka w laboratorium wycisnela polowke i bylo ok wlaczyla sobie tylko minutnik i jak wrocilam to musialam te 5 min poczekac az zacznie wyc

czy ktoras orientuje sie w skladkach zdrowotnych zus? musze jutro cos zadeklarowac i nie chce strzelac jak dzisiaj...jesli tak prosze o pomoc na priv.
Stary 2013-04-02, 22:31   #4340
katherine271
Raczkowanie

coś mi nie cytuje nic a nic,
Lublana pocieszyłaś mnie trochę bo przez róźne moje przeboje i to dziwne samopoczucie od kilku dni to już sama nie wiem co myśleć, mam nadzieję że wszystko jest ok, do tej pory szyjka była długa i zamknięta więc chyba nie ma się co bać jakichś nagłych zmian, jeszcze z miesiąc conajmniej mała musi posiedzieć w brzuszku
Stary 2013-04-02, 22:37   #4341
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że raczej normalne Tzn mam nadzieję, bo ja też swoją małą czuję w tych miejscach czasami. Gmera mi tam chyba rączką, bo główkę ma raczej nisko (czuje jak ma czkawkę) i wszystko mi "tam" drży
Stary 2013-04-02, 22:46   #4342
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Magiusa, igly nawet nie poczujesz! domiesniowo, skore naciagna i juz. chorzy na cukrzyce laduja sobie tak insuline kilka razy dziennie, wiec Ty raz dasz rade zacisnij zeby i mysl, ze to komar na Malediwach
Tak będę myśleć, a co Mam nadzieję, że masz rację. Na pewno za to nie będę na to patrzyła

Cytat:
A czemu masz to mieć? Wybacz, jeśli mówiłaś, ale chyba pominęłam...
Bo ja mam RH-, a TŻ ma RH+ i mamy konflikt serologiczny i by zapobiegać ewentualnym problemom muszę mieć to podane teraz i po urodzeniu dziecka.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:59   #4343
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no spiesz się, bo Ci Sofia wyjdzie z brzucha zarazNa naszyum etapie nawet jakby dzidziuś juz chciał wyjśc z brzucha to nic mu nie będzie raczej

W ogóle miałam Ci pisać, że mi się kojarzysz z tą blondynka od smoków z Gry o tron (o ile kojarzysz serial) z tą https://www.google.pl/search?hl=pl&g...uj%3B643%3B482
O proszę Serialu nie oglądam, ale mi miło bo ładne z niej dziewcze Moglibyśmy sobie sesje stylizowaną zrobić bo TŻ uwielbia grę o tron No a sesję muszę ogarnąć w tym tygodniu. Już nie ma co czekać na wiosnę...

Justi zanim zapomnę. Jeśli jeszcze nie zrobiłaś zamówienia z ZSK to pomyśl czy nie przyda Ci się lanolina na brodawki.
Doszłam dziś do wniosku, że skoro te wszystkie maści mają lanolinę, a te z jej największą zawartością są najbardziej polecane to równie dobrze można zamówić czystą i mieć za grosze to co lansinoh sprzedaje za 50zł
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 23:05   #4344
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Tak będę myśleć, a co Mam nadzieję, że masz rację. Na pewno za to nie będę na to patrzyła

Bo ja mam RH-, a TŻ ma RH+ i mamy konflikt serologiczny i by zapobiegać ewentualnym problemom muszę mieć to podane teraz i po urodzeniu dziecka.
ja też mam konflikt ale mój gin nic nie mówił o podawaniu czegoś w ciąży, miałam po poronieniu i po porodzie ale teraz w ciąży nic tylko trzecie badanie mam zrobic na sprawdzenie czy jest ok, to ciekawi mnie teraz czemu Ty masz coś podawane
Stary 2013-04-02, 23:07   #4345
cloche
Zakorzenienie

diabli, pomysł z firmą super, może do niemiec też będziesz wysyłać? ja na razie żadnej pościeli nie kupuję, na początek kocyk mi wystarczy. a potem się zainteresuję - do tego czasu ogarniesz już marketing i będę sobie przebierać we wzorach
Cytat:
Też mówiłam mojemu, że mogę być okropna Mój mi mówil, że kolka nerkowa to niby gorsze od porodu,bo jakas koleżanka mu mówiła, a on też miał tą kolkę, to ja mu na to,zeby mi czasem nie zaczął mówić,że nie mam krzyczeć, bo kolka nerkowa to gorsza echech. Mówiłam, że go skopię,żeby czuł mój ból.
no super - ją akurat bardziej bolały nery niż poród - ale to wszystko tak indywidualne... teraz twój małż będzie faktycznie się szczycił, że przeżył coś boleśniejszego i czego ty tak marudzisz oby nie zgrywał "wujka dobra rada" w akcji, bo naprawdę może mu się oberwać
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 00:07   #4346
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam konflikt ale mój gin nic nie mówił o podawaniu czegoś w ciąży, miałam po poronieniu i po porodzie ale teraz w ciąży nic tylko trzecie badanie mam zrobic na sprawdzenie czy jest ok, to ciekawi mnie teraz czemu Ty masz coś podawane
po poronieniu to już tym bardziej jest wskazane by podać w trakcie ciąży.
Generalnie z tego co mi moja ginekolog mówiła to jest tak, że tą szczepionkę trza kupić samemu w tym 27-28tc i ona jest droga, dlatego wielu ginekologów jej nie zapisuje na zasadzie, że skoro w badaniach krwii nie występują przeciwciała to jest szansa, że do końca ciąży nie wystąpią.
Nie mniej to nie ja jestem specjalistą i może przeczytaj ulotkę w netcie i porozmawiaj ze swoim ginekologiem, bo ja bym nie chciała Ci jakiś złych informacji czasem podać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 03:02   #4347
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1

Panie i panowie, chłopcy i dziewczęta.

Do bogatej oferty moich współlokatorek dołączyła dresiara z pragi
3 dzieci w domu, 4 i 5 właśnie w drodze (też dziewczynki )
Ja nie wiem, może ja jestem uprzedzona ale ona wygląda jakby mimo ciąży nie zrezygnowała z solarium a tipsy zdjęła bo jej kazali...

I kolejny problem do kolekcji. 27 tydzień a jej wody odchodzą i ma krwawienia...

Czemu wszystkie ciąże nie mogą być łatwe i przyjemne?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 06:45   #4348
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:

zalamie sie jesli tak bedzie

Cytat:
bo ja się generalnie dobrze czuję i lubię mieć zajęcie na cały dzień, pracuję od zawsze i nie lubię jak nie mam jakiegoś rytmu siedzenie w domu to nie odpoczynek, zaraz sobie znajdę coś do roboty, a w pracy kawka gadka szmatka, komputer i się nie przemęczam może gimnastyka mi coś daję, ale nie wiem nie mam bóli pleców ani nic super się czuje tylko zgaga daje popalić często

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

nom wtedy były po 400, a mi wyszło coś 350 więc się opłacało już potestowaliśmy na pewno będziesz zadowolona, nawte widziałam, że w moim szpitalu mają tą niańkę na noworodkowym
to dobrze,że się dobrze czujesz.. tez chciałabym jeszcze pracowac ale fizycznie pewnie bym poległa

Cytat:
Racja, pomaga wywołać skurcze na koniec, więc to chyba dobrze, byle nie za szybko A Ty w którym jesteś tygodniu? Póki możesz, to szalej
36

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Panie i panowie, chłopcy i dziewczęta.

Do bogatej oferty moich współlokatorek dołączyła dresiara z pragi
3 dzieci w domu, 4 i 5 właśnie w drodze (też dziewczynki )
Ja nie wiem, może ja jestem uprzedzona ale ona wygląda jakby mimo ciąży nie zrezygnowała z solarium a tipsy zdjęła bo jej kazali...

I kolejny problem do kolekcji. 27 tydzień a jej wody odchodzą i ma krwawienia...

Czemu wszystkie ciąże nie mogą być łatwe i przyjemne?
ło matko
podziwiam kobiety które maja wszystko w doopie,podczas gdy reszta ma wyrzuty sumienia o naprawde pierdoły

znów 5 i znów nie śpię.. mam dość..
jeszcze miałam fatalne sny i obudziłam się z humorem "myśl o wszystkich możliwych problemach"
musze w tym mcu zapłacic za chatę,kupić materac,zapłacic ratę i ZUS a póki co mam na dwa dowolnie wybrane
nie wiem czy kolesia od mieszkania nie spytac czy nie da sie wplacic polowy teraz,polowy za 2-3tyg jak dojdzie $ z l4? bo tżtowi przesuneli wyplate na 20go byloby mi tak bardz wstyd
jestem załamana...

Ale sie wkurzylam,pierwszy raz "kloce"sie w necie.. ogloszenie o prace,bez umowy bo umowa zlecenie,oferuja 7pln/h w zlobku.dla studentek pedagogiki. po pierwsze-lamanie prwa bo nie ma umowy o prace,po drugie,cholera jasna,chodzi o zdrowie i bezpieczenstwo dzieci..jaka to motywacja za 7pln/h gdzie na ulotkach ozna dostac 8? napisalam co mysle,chory kraj...

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ----------

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaka nuuuda
jem w łóżku sniadanko i ogladam denna telewizje sniadanowa
mam ambitny pln wyprac i wyprasowac wszystko dla Z dzis..

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-04-03 o 05:26
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 07:14   #4349
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ps gdzie Jenny?
pewnie dalej zabiegana z mnóstwem załatwień

Cytat:

jak ja nie lubię takiego podejścia

Cytat:
Wrócę do Was jakoś przed 22.
AAAAAAAAAAAAAA help!!!! Jutro glukoza!!!! późno, no ale ... boję się
powodzenia

ja już nie mogę z tą zimą.. jak patrzę za okno to mi słabo.. mimo to dzień dobry wszystkim
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:22   #4350
Kinga_20
Zakorzenienie

vil przeczytałam o tej nowej petycji, jakie to jest ku...o.... Żałuję, że się podpisałam im pod tą petycją pierwszą, pindy jedne....

A tak w ogóle to się witam po dłuższej przerwie, w 36 tc Od rana u mnie śnieg sypie i nic mi się nie chce.... Dzisiaj idę do lekarza na kontrolę

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Dziewczyny doczytałam o co chodzi z tym wejściem od 1 stycznia 2014 r. - to nie chodzi o te dodatkowe 26 tyg urlopu, tylko o dodatkowy urlop, który w tym roku wynosi 4 tyg. - od 1 stycznia 2014 r. miał się zwiększyć do 6 tyg., a rząd chce go wprowadzić już od 1 września 2013 r. - więc tak na prawdę sprawa się tyczy tych 2 tyg. dodatkowych - to ja nie wiem w ogóle o co one walczą............

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości