|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
kopiuje, zebyscie i Wy wiedzialy co sie dzieje:
hej laseczki jeszcze z Pl, ale tego urlopu nie poczulam... jutro odbieram wszystkie wyniki i juz mam pelne porty... bo jutro tez mam konsultacje z onkologiem... robilam usg tarczycy i szyi i lekarz znalazl jakis guzek o obnizonej echogenicznosci co nie nastraja mnie pozytywnie... co do babskich spraw to oprocz wynikow jutro lekarz wykryl u mnie takze mcice dwurozna, czyli kazda ciaza zagrozona... samopoczucie mi siada, nie mam dobrych wiesci i boje sie, ze macierzynstwo bedzie trzeba odlozyc na dluzszy czas jesli ten guzek okaze sie czyms powaznym... przepraszam, ze sie nie odnosze, ale jakos tak nie mam nastroju, depresja jakas mi sie szykuje i tylko przed wszystkimi odgrywam role, jak to na mnie przystalo. bo przeciez nie moge okazywac slabosci, bo nie chce nikogo martwic... |
|
|
|
#2132 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
Strasznie mi przykro, że takie wiadomości.... Ale nie ma się co stresować na razie tą tarczycą, ile ja już słyszałam takich przypadków, że jeden lekarz kogoś nastraszył, że zmiana wygląda źle (np. w piersi), a potem się okazywała niegroźna. Na pewno u Ciebie będzie OK, trzymam za to mocno kciuki Co do macicy - przepraszam, jeśli zabrzmi to źle, ale przynajmniej wiesz, z czym masz do czynienia i dobry lekarz na pewno też dobrze Cię poprowadzi w kolejnej ciąży. Jeśli będziesz miała chwilkę, to wpadnij do nas i daj znać, jak tam te wyniki jutrzejsze. Przytulam mocno i trzymam kciuki!! |
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochane któraś kiedyś pisała o zabiegu mikrodermabrazji - ja właśnie kupiłam na sweedealu mikrodermabrazję z oxy-fusion a nigdy nie byłam na takim zabiegu - czy po tym skóra wygląda jakoś źle, bo nie wiem czy lepiej byłoby umówić przez wolnym weekendem żeby skóra doszła do siebie czy nie ma to znaczenia?? |
|
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Domyślacie się zatem, że nie spełniłam poleceń kosmetyczki ![]() Należało nie pić alkoholu, pić baaardzo dużo wody mineralnej, nie opalać się. Ale poprawa mimo wszystko była wyraźna
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety.Ostatnio z tż zastanawiamy się czy nie wyjechać.Tż na razie nie ma pracy,nic nas tu nie trzyma,mieszkanie byśmy wynajeli.A jeżeli nie wyjazd to zainwestowanie odprawy w coś swojego.Bo na dłuższą mete nie da się tak żyć,w ciągłym strachu i z umową co tydzień tak jak ja mam
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40093895]Dodzwoniłam się do gina w sprawie tej spuchniętej kostki. Mam MEGA listę badań... Odnośnie nerek większość plus powtórka z krzepliwości.[/QUOTE] za wyniki:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
WITAM poświątecznie!!! widze ze lenistwo świąteczne jeszcze trwa bo na wątku ruch umiarkowany, a moze to śniegi Was zasypały?
UFFFF to dobrze. Jak sie Mała ma? Cytat:
Cytat:
Zdrówka kochana! I nie stresuj sie pracą!!!! Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40093895]Dodzwoniłam się do gina w sprawie tej spuchniętej kostki. Mam MEGA listę badań... Odnośnie nerek większość plus powtórka z krzepliwości.[/QUOTE]PERSE! dobrze ze zadzwonilas. Zrobisz badania i wszystko sie wyjasni. Najzważniejsze ze wszystkiego pilnujesz! Cytat:
FIO, ZEBERKA! jak tam wasze odchudzanie? kurcze ja tez musze- po porodzie ważyłam mniej i wyglądałam lepiej niz teraz a my miaysmy w świeta chrzciny!
|
||||
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Esko jaka dieta
Wodę piję tylko w postaci kawy |
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
FIO! mnie gubia slodycze!!!!! nie jestem w stanie przezyc dnia nie edzac czegos slodkiego. ja troche wody pije bo jak mało pije to nie bardzo mam pokarm wiec tylko dlatego pewnie...
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
witam poświątecznie
esesiu- ja coś nieznacznie ruszyłam z wagą ale po świętach na pewno waga skoczyła więc nie ma o czym mówić Perse- myślę o Tobie, zwłaszcza jutro ![]() maksi- zdrowiejecie? u nas szkoda gadać...katar, i brzydki kaszel- w niedzielę Kasia wymiotowała- nie potrafiła sobie poradzić z flegmą przy kaszlu i chyba dlatego tak się stało (Alfa- juz wiem jak to jest dzisiaj się okazało, że Kata ma zapalenie ucha.... na razie do piątku bez antybiotyku- jak nie będzie poprawy mamy włączyć antybiotyk Tz-et coś humorzasty, tak mało jest w domu a jak już jest to miny robi, eh- ogólnie jakiś niż u mnie, wolne minęło nie wiem kiedy i jutro już do pracy.... ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- kubeczku - witaj, trzymam kciuki!
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Życze Wam pogody w sercu lepszej niż za oknem.
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
Miłego dnia!
Probuje przyzwyczaić sie do myśli, ze w najbliższym czasie do pracy chodzić nie będę. Trudna ta myśl ![]() Bo jak tak cały dzień w domu być i nie zwariować? Wczoraj miałam wizytę. Jest pecherzyk z mini mini zarodkiem ![]() Dostałam zwolnienie, ginekolog chce żebym chociaż najbliższe dwa miesiące do pracy nie chodziła. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-03 o 08:49 |
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
kubeczku pięknie
a siedzenie w domu nie jest takie straszne, potem po rocznej przerwie za to strasznie się wraca do pracy
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję Maleństwa Ja też jestem po dwóch# i wiem że będę chciała l4 zwłaszcza na początku.. bo stres w pracy o to czy jest ok by mnie zjadł.. tym bardziej że ja mam pracę w której o stresową i nerwową sytuację bardzo łatwo, więc jeśli w przyszłości uda mi się być znów w ciąży nie będę narażać dziecka ani siebie na dodatkowe atrakcje.. Myślę że relaks w domu, zwłaszcza teraz gdy pogoda jest jaka jest i o przeziębienie łatwo będzie Wam bardzo służył ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Perse jak dzisiaj się czujesz? pewnie poszłaś na badania. Jak kotek? dostał lekarstwo? Mam nadzieje że Arturek Cię skutecznie uspokaja kopiniaczkami. Agatko jak się czujesz? Maluszek daje o sobie jakoś znać? Santom biedulko.. mam nadzieję że wyniki będą dobre. Wiem, że jak to jest udawać przed innymi.. ale może bądź szczera z Tż, wtedy będzie Ci łatwiej przez to przejść. Izka a Ty jak się dzisiaj czujesz? Lepiej już? Straszna ta Twoja sytuacja w pracy A jakby to było z tą Twoją pracą jeśli zajdziesz w ciążę? będziesz mogła mieć urlop macierzyński? l4 na okres ciąży? Zeberko zdrówka dla Kasi. Malutka musiała się bardzo wymęczyć.. Co do relacji z Tż to niestety ale u mnie jest tak, że im mniej okazji do rozmów im mniej czasu dla siebie tym gorzej.. Małżeństwo trzeba pielęgnować.. a Wasza sytuacja z tego co wiem to od miesięcy jest ciężka.. jesteście dla siebie tylko od "święta". I Tobie i Jemu jest ciężko. Mam nadzieję że wszystko sobie wyjaśnicie i że już nie długo jak zamieszkacie w nowym domku to wszystko wróci na właściwe tory |
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
bywa nawet przyjemne
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
pani- to może będziesz mieć kolejne powody
aby w domu pozostać![]() masz jakąś "wizję" jak to dalej (za kilka miesięcy)... wychowawczy? żłobek, staranka? anitax- masz 100% racji, chociaż ostatnio znowu mi się jakis lęk przed przeprowadzką załączył....
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-04-03 o 09:57 |
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zajde w ciąże to mnie zwolnią,bo mam umowe co tydzień.Ale dowiadywałam się i w takiej sytuacji l4 do porodu płaciłby mi Zus.Nie wiem natomiast jak byłoby w takiej sytaucji z macierzyńskim,ale chyba by mi się nie należał .Jak tż wczoraj przeglądał ogłoszenia o prace,to patrzyłam z nim na coś dla kobiet.Choć poważnie myśle o zainwestowaniu troche pieniędzy z odprawy tż i otwarciu sklepu internetowego.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-04-03 o 09:49 |
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
przepraszam, ze Wam przeszkadzam, ale potrzebuje pomocy do pracy magisterskiej. Jeśli macie chwilkę wypełnijcie mi ankietę o mediach parentingych http://www. ankietka. pl/ankieta/108346/prasa-i-portale-parentingowe.html (w nazwie dwie spacje) bardzo dziękuję i jeszcze raz przepraszam P.S. Trzymam kciuki za Was i Wasze starania
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
masakra z tą pracą teraz...
ja każdy dzień dziękuję panu Bogu, że oboje z Tz-etem pracujemy ale mam w okół bliskie osoby, które nie mają pracy lub mają tylko pracę dorywczą i wiem jaki to dramat...
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko ja nawet nie chcę myśleć co będzie jak TŻ straci prace, ma umowe jeszcze tylko na miesiąc i praktycznie nie ma szans na przedłużenie, a lista wydatków i potrzeb jest niekończąco długa
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biorę Folic i Acard a od wczoraj tez Jodit (ale to normalna suplementacja w ciąży, w każdych tabletkach dla kobiet w ciąży jest taka dawka jodu). Do innych leków mój ginekolog nie widzi wskazań. Będziemy po prostu częściej niż 'normalnie' wizyty kontrolne robić. A Ty znasz przyczynę swoich strat? Kiedy zamierzacie sie starać? (Jak pytanie Ci nie pasuje to nie odpowiadaj i uznaj ze go nie bylo...mnie strasznie w realu takie pytania denerwowaly )Iza, współczuje takiej niepewności w pracy. Umowa co tydzien? Strasznie stresujące to musi być
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-03 o 10:52 |
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
Kubeczku tak mi przykro
19 tc to już połowa ciąży.. Ja moje ciążę traciłam na wczesnych etapach. Pierwszą w początkiem 7 tc a drugą w 8 tc. Moim zdaniem im późniejsze straty tym gorzej.. tym ciężej to znieść.. choć wiadomo, że każde # to tragedia.Ja też nie mam przyczyny.. Starania sobie jeszcze czekają, ale już są w bardzo niedalekiej przyszłości ![]() Z całego serca mam nadzieję że teraz spokojnie dobijesz do 40tc Kubeczku!!!! |
|
|
|
#2155 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40074096]
![]() Ja już w zeszłym roku o tej porze słabiutko czułam ruchy... Ale jeszcze miałam nadzieję.. [/QUOTE] ![]() Cytat:
Co to ze mnie wyszło na pewno nie było skrzepami. Może jeden tak a drugi to jakaś tkanka Wczoraj wróciłam do domu. Nadal antybiotyki na 7 dni. Łącznie byłam w szpitalu 10 dni. Czyli wszystko ma swoje plusy i minusy.. Teraz tylko się modle żeby zrosty mi się nie porobiły po zabiegu... Cytat:
Teraz będzie coraz więcej małych grobków bo ludzie nareszcie zaczynają znać swoje prawa i wiedzą że mogą pochować dzieciątko z nawet kilkutygodniowej ciąży. Cytat:
Ja dziwnie zareagowałam bo dużo wymiotowałam ale po alkoholu tez zawsze wymiotuje więc może ma to związek... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj wychodzą ze szpitala po upomnieniu się dostałam pisemne zgłoszenie urodzenia dziecka. Wpisali mi płeć żeńska nie pytając mnie o zdanie. Jak to zobaczyłam to poryczałam się jak dziecko.. Batalia z lekarzami nic nie dała. Oni sobie ustalili że jak płeć nieznana to wpisują żeńska i koniec kropka. Nie mają na to żadnych paragrafów. Po prostu sobie tak ustalili. Jakoś mi tak dziwnie... Wiem że to pewnie dla innych nie ma znaczenia ale ja czuje że to był synuś Dzisiaj idziemy do USC, nawet imienia dla niej nie mam... Nie wiem co podać do aktu. I też nie wiem czy wystawią bo mam tylko wymiary dzieciątka ale wagi mi już nie wpisali...Dzisiaj pierwszy raz od dwóch tygodni jestem sama w domu. Nareszcie moge sobie porządnie poryczeć i mieć wszystko i wszystkich gdzieś... Za trzy cykle możemy zacząć się starać wg lekarza. Bolał mnie wczoraj jajnik i miałam śluz płodny, zrobiłam test owulacyjny i wyszedł mega pozytywny. Nie wiem czy to w sumie jest możliwe tak szybko? Ale w sumie co za różnica. Ściskam Was wszystkie. |
|||||
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie czuję się dobrze, dziś mnie zaczyna mulić....więc znikam....
|
#2157 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem załamana,dzwonili z tej agencji co pracuje żebym przyjechała podpisać wszystkie papier dzisiaj.Powiedziałam że zle sie czuje,i mam przyjechać w piątek.Ta kobieta mówiła że mam wszystko podpisać bo niby mają audit,ale ja myśle że oni mnie zwolnili
||
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Esko TŻ już od jakiegoś czasu szuka czegoś, wysyła CV, pyta znajomych, ale ciężko. Widzę jak go to dobija, bo ma wykształcenie, jakieś doświadczenie, a nic sensownego nie ma. Jego firma już praktycznie upadła. Ostatnia wypłata przyszła z miesięcznym opóźnieniem.
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ty masz normalnie macierzyński?Mieszkacie na swoim bez kredytu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wodę piję tylko w postaci kawy

ale może w tym cyklu się uda