|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() WIDZIAŁYŚCIE TO https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theatermam ochotę sama coś takiego zrobić ) jutro kupię trochę materiału jak czas bedzie i zrobie, podoba mi sie to... tylko nie wiem gdzie powiesze
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-02 o 22:37 |
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mimo, że i ja wykąpana, Filip sobie śpi pachnący, TŻ pranie rozwiesza i zaraz myka do łóżka i będziemy oglądać Grę o Tron ![]() Maria, oby się rozkręciło w końcu!Tajgusia dla Ciebie podobne kciuki w sumie Tak na marginesie przypomniało mi się, że na IP oszacowali wagę Filipa na 3200... 5 godzin później urodził się z 3600 słodkich snów!
|
|
|
|
#1203 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Co do wagi, to szczególnie pod koniec ciąży przy szacowaniu wagi dziecka możliwe sa odchylenia o 500g w obie strony ![]() Ja się boję,ile moja na, bo mi nie powiedzieli, tylko polozna pomacala i stwierdziła, ze nie takie duże. Niom, a 8 dni temu miała 3,5kg. |
|
|
|
|
|
#1204 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
:kciu ki: żeby to był koniec Twoich przygód ze szpitalami.Cytat:
Huggisy zielone rewelacja jak dla mnie, ale moje dziecko ich nie lubi, bo są bardzo nasączone i jak mu tylko przykładam do pupci to jest wrzask (bo jednak taka chusteczka jest zimna). Akutalnie jestem w trakcie opakowania chusteczek z rossmana BD te z olejkiem i powiem Wam że póki co dla mnie numer 1. Początkowo wydwały mi się suche, ale to tylko takie wrażenie, bo są nasączone olejkiem, a mały je lubi bo nie reaguje jak mu pupcię przecieram ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale chzciny planujemy dopiero końcem maja lub początkiem czerwca, więc może do tego czasu moje maleństwo nie będzie tyle płakusiać.Zazdroszcze nocy że nakarmisz, przebierzesz i śpicie. U mnie kiepsko te noce wyglądają. Pierwsze dwie pobudki co 2,5 - 3 h ale tak od ok 4 co godzinę lub 40 minut, albo tak jak dziś, drzemał po 15 minut i wrzask. Momentami już ledwo zipie...dziś poratowała nas moja mama, przyjechała o 8, więc my z mężem odsypialiśmy noc. A ona zajmowała się wyspanym Ksawciem, choć nie wiem jak można się wyspać po takiej nocy... Wszyscy dookoła radzą mi żebym na noc podała MM. I nie wiem czy dziś przy kolejnej pobudce nie spróbuję. Mam dużo pokarmu, ale może jakieś kiepskie to moje mleko i on jest ciągle głodny, dlatego budzi się co chwila w nocy na karmienie. Zresztą w dzień też nie jest jakiś mega spokojny...nie śpi jakoś bardzo dużo. Ale w dzień to mogę go przystawiać co chwila, a w nocy chciałabym się choć trochę przespać. Powiedzcie mi co zrobiłybyście na moim miejscu. Wacham się z tym mm, ale może warto choć raz spróbować ![]() A tak poza tym, kiepsko się czuję, wczoraj złapało mnie jakieś choróbsko, przyjechaliśmy od mamy, zmierzyłam sobie temp i 38,5 za 3 godziny 39,3 wszystko mnie bolało, gardło ciasne, węzły powiększone, koszmar! W nocy dreszcze, do tego mały niespokojny, mąż na szczęście mi go podawał do karmienia i zajmował się jak nie mógł zasnąć. Zażyłam ibuprofen(to można podczas karmienia) nad ranem i trochę ulżyło, nie wychodziłam z łóżka pół dnia i jest znacznie lepiej. Mam nadzieje że mi przejdzie, bo jak nie to jutro teściowa bańki postawi, bo z lekarstw to nie mam za wiele co wziąć, jedynie paracetamol i ten ibuprofen. Do tego wszystkiego schizuję żeby małego nie zarazić... ehh...wiem marudzę, ale jakiś taki dzień mam dziś kiepski. No nic. To chyba napisałam wszystko, co miałam napisać. Dobranoc kochane.
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja 15.04 ![]() ![]() co do cesarki to nawet sie nie wypowiem bo nie wiem jak to jest probuje sobie wyobrazic i czytam porody opisane tutaj... a porodu naturalnego rowniez nie moge zobrazowac ..jakies to dla mnie takie ODLEGŁE pospałam w dzień to teraz będę buszowała tak jak i mały.. Mam pytanko czy lekarz może w 39 tygodniu skończonym wysłać na cc jeżeli dziecko jest duże.. tak teraz myślę o tym o czym mówił mi gin, ze jak dziecko bedzie bardzo duze to w 39 tc zaplanujemy cc... dziwne, moj maluszek ważył ostatnio ok. 3700g wiec mysle, ze obecnie mogl dobic do 3900 g czy 4 kg... ale juz sama sie pogubilam.. ostatnio jak otrzymalam wydruk z usg to maly wazyl 3641 g pluis minus iles tam gram, nie wiem jak oni to licza.. ale tak jak ktoras z dziewczyn pisała, pod koniec ciąży takie 500 gram można dodać.. jestem po prostu ciekawa
|
|
|
#1206 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Słodziak usypia w huśtawce, więc mam czas by was nadrobić i kładę się spać
![]() Cytat:
za serduszkoi za ciśnienie trzymaj się leć leć bo tyle tego jest, chętnie się podzielę Cytat:
dobrze, że już w domku jesteś Cytat:
za rozkręcenie akcji Cytat:
za wagę synka ![]() u nas było 5 chrztów i żaden maluszek nie płakał tego się obawiałam właśnie, że będzie płakał, ale przespał całe chrzciny Cytat:
![]() Do tego na dworze mieliśmy śnieżycę więc tym bardziej mroźno. No my chrzciny chcieliśmy zrobić w lokalu, bo jednak nie tak drogo wyszło, no i nie narobiłam się, tak to bym latała i podawała, a potem tyle sprzątania i mycia.
|
|
|
|
#1207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie mam HBO Cytat:
Jak nakarmisz maluszka przed wyjściem do kościoła to będzie ładnie spał, u nas było 5 chrztów i wszystkie dzieci spały całą mszę ![]() A co do MM to ja jestem z tych co lubią sobie ułatwiać życie, dlatego odciągam i podaję w nocy w butelce moje (jak jestem zmęczona) to wtedy młody zasypia w przeciągu 45min, a np dziś dałam tylko cyca, więc 1,5 godziny do 2 godzin schodzi mi zanim znowu zaśnie. 2 razy podałam MM ale to po wyjściu ze szpitala w 1 i 2 noc. Jak chcesz odespać, to spróbuj podać i zobacz ile prześpi. Oczywiście nie namawiam, zrobisz jak uważasz, ja jednak nie jestem zwolenniczką karmienia piersią byle tylko karmić, więc może na razie udaje nam się to wszystko, bo idę na luzaka i mówię sobie "jak się nie uda to nie, nie będę płakać z tego powodu"
|
|
|
|
#1208 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
udalo mi sie troche Was nadrobic w trakcie karmienia ![]() Nie cytuje bo pisze z telefonu a niewygodne to jak nie wiem co... Przede wsystkim gratulacje dla nowych mamus samych wspanialych chwil z maluszkamiMokka trzymam kciuki za Leonka ![]() Klementynka super ze juz jestescie w domu. Wyobrażam sobie jak musialas sie strasznie martwić ale najwazniejsze ze juz jest wszystko ok Liwka wspolczuje przejść ze szwami i piersiami. Teraz bedzie już tylko lepiej ![]() OC u nas jest podobnie wieczorem kapiemy małego,ja karmie i jak zasnie to tz sie z nim kladzie, "oglądają" mecz (tak na prawde oglądają ale swoje powieki od środka) i tak sobie śpią a ja czmycham do drugiego pokoju odespac, budzą mnie dopiero na karmienie i wtedy juz zostaje z Karolkiem. Dobre to jest bo pospie chociaż pare godzin a tak to nie dość ze budze sie na każde jego westchniecie,mruczenie,pr zeciąganie, śmiech (potrafi---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Wrr ucielo mi cos. Ciag dalszy: Potrafi śmiać sie na głos przez sen i nie dość ze to wszystko mnie budziło to często też nie mogłam zasnac z obawy ze zaraz sie obudzi A u nas dalej nierozowo. Walczymy z waga synka ze szpitala wyszedł z waga 3500, w tamtym tygodniu poloznej wyszlo 3425 ale plakal i wiercil sie wiec zwazyla jeszcze raz tylko w ciuchach i po odjęciu wagi ciuchow wyszlo 3700 a wczoraj znowu Przyszla i pokazalo sie 3560 do konca nie wierzę tej jej wadze ale tak czy siak po 3,5 tyg. Powinien więcej przybrać karmie tylko piersia,pokarmu chyba mam dużo skoro budze sie z mokra koszulka a jak karmie jednym cycem to z drugiego samo leci... Nie wiem juz sama co sie dzieje,idzie zwariowac sutki mam tak zmasakrowane ze aż leci krew. Od 2 dni karmie w nakladkach bo wylam z bolu nie tylko przy przystawianiu ale przez cale karmienie :/ polozna mi tylko miesza w glowie bo raz mówi ze ladnie je, raz ze to len i sie tylko bawi i jest glodny. Lekarz z kolei powiedział,ze jakby był glodny to na pewno by plakal a nie był taki spokojniutki. Mam dola ze nie potrafie wykarmic własnego dziecka, choć z drugiej strony przecież je, ulewa mu sie przecież nie z powietrza... Moze mam ten pokarm jakis do dupy... Dzis idziemy drugi raz do lekarza,ostatnio powiedział ze nie widzi nic niepokojącego, ale polozna kazala isc jeszcze raz i jak cos to do szpitala maly jest chudy jak patyk---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Ale wydaje mi sie ze na długość troche urosl bo spioszki w które ubralismy go po wyjściu ze szpitala zrobily sie jakies napięte. Strasznie sie o niego boje aha polozna wypatrzyla jeszcze plesniawki w buzi
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam rozpuszczalne a czujesz jeszcze krocze? Boli, ciągnie? |
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
Co do wagi dziecka to faktycznie USG zwykle trochę się myli. Przy pierwszym porodzie w tzw. specjalistycznej klinice podał, że córa waży 3200, położna mnie wymacała i stwierdziła, że dziecko wg niej jest większe i rzeczywiście było 3650 a więc ultrasonograf się "walnął" o pół kilo prawie. Teraz USG podaje 4 kg ale lekarz twierdzi, że wg niego "po macanku"
wczoraj jak przy badaniu gin mi badał szyjkę to już mnie coś kuło a co dopiero przy figo fago![]()
|
|
|
|
|
#1211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Na początku gratuluję zakończonych i rozpoczętych tygodni ![]() Ptaszysko i buziaki dla Natalci i za ładne przybieranie na wadze oby tak dalej to niedługo do domku wyjdzie LiwkaO Budilko kochana jak ty się nacierpisz ale limit nieszczęść wykorzystany tak więc szybkiego powrotu do zdrówka ![]() Strippi ja czytam Twoje posty, tylko ja nadal bez komputera a na ipadzie to jak mam odpisywać to mnie szlak trafia i się poddałam więc tylko podczytuję. ObserwujeCie ale masz tż Tak więc wielkie dla Twojego tż i oby tak dalej i za walkę o laktację ![]() kasia86bgo śliczny ten Twój synuś a mamusia jaka zapatrzona i zakochana ahh maria28 myaja Gratuluję! A poza tym Wy tu tak ładnie piszecie o swoich maleństwach a ja się zaczęłam stresować porodem wczoraj zaczęłam torbę pakować bo dziwnie podbrzusze zaczyna mnie pobolewać i brzuch mi twardnieje jakby bardziej chyba bo w zasadzie przez to że ja cały czas w ruchu to nie czułam nigdy takiego twardnienia. Ogólnie czuję się nie przygotowana, wszystko w rozsypce a tu się zaczął 38 tydzień ehh Mam tyle do zrobienia Muszę się ogarnąć ![]() Miłego dzionka życzę i idę pracować bo wymiękam. ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- kwiatuszekkk21 będzie dobrze kochana
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
, Roszek przeszedł samego siebie dzisiaj .... od 23 do 5 spał w swoim łózeczku , a od 5 w moim przy cycu ....ani razu przez całą noc nie zapłakał i nie zrobił kupy więc go przez całą noc nie przewinęłam .... wstałam po 8 (bo ninka na 9 do przedszkola)obudziłam go -przewinęlam a on znowu zasnął ..... he,he ale żeby nie było za bajecznie .... wczoraj zjadłam na obiad m.in. czarny ryż .... i tak od tego czasu do tej 23 zmieniłam 12 pieluszek !!! a 3 godz.przed zasnięciem Roszka był non stop płacz-krzyk .... coś mi się wydaje ze ten czarny ryz był za ciężki ...... ide nadrabiac
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Budzę się, patrzę przez okno, a na zewnątrz z 10cm śniegu dowaliło i sypie cały czas. Mam dość tej pogody9 dni do tp. Spakuję dziś torbę dla małego, a później siądę i oszaleję. Ja już chcę urodzić
|
|
|
|
|
#1215 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
wczoraj było u nas tak ładnie a w nocy zaczął padac śnieg i pada nadal i już znów się zaspy robią Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najgorsze ze nie zje dwóch cyców bo przy pierwszym usypia i nie da rady go dokarmić jakby zjadł porządnie to moze by pospał dłużej![]() A co do mm możesz spróbować podać i sprawdzić jak po tym bedzie spał Cytat:
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam pisać jeszcze Strippi cieszę się że chrzciny się udały
ja zawsze w kościele mam łzy w oczach czy w ciąży czy nie a jak chrzczą maluchy to się chowam po kątach bo zawsze mam mokre oczy a co dopiero na chrzcinach małej nie wiem czy dam radę się opanować ja z tych co ryczą bez powodu i na ślubach, weselach, chrzcinach ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Dziewczyny proszę napiszcie mi bo jak możecie ile opakowań pieluszek wam poszło chodzi o te 1 kupiłam z pampersa po 43 sztuki new born wystarczy czy dokupić opakowanie co by nie latać ? |
|
|
|
|
#1217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do rodzenia - też bym już chciała być "po" (za godzinkę zmykam do szpitala na przepływy - nie wiem jak wyjde na zewnątrz )
|
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za kciuki
jeśli nie trafimy do szpitala to odezwę sie po lekarzuOliwia to zależy od dziecka,jak bedzie przybieralo itd. My dalej lecimy na jedynkach a minelo juz 3,5 tyg a np moja szwagierka zuzyla tylko paczkę newborn i przeszla na 2
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
Witamy po dość "dziwnej" nocy...
Położna potwierdziła moje przekonanie co do późnej aktywności małego- około 22-23 budzi się i nie da rady go uśpić- zostało mu to z czasów brzuszka. No, ale wczoraj myślałam, że zwariuję... Przekładamy sobie małego z rąk do rąk, od cyca do butelki itd., a przed 23 mąż oznajmia, że idzie spać. Ja małe wtf?!, bo sorry, ale też bym chciała się położyć, a ten zostawia mnie z dzieckiem na rękach, włączonym telewizorem i radź sobie kobieto. Miałam z małym kilka podejść do łóżeczka, ale przed 1 w nocy gdy dalej marudził, tak się wkurzyłam (byłam już zmęczona, niewyspana, obolała, a ten byk leży dupą do góry na 3/4 łóżka i chrapie w najlepsze), że spakowałam małego do drugiego pokoju i spaliśmy razem pod kocem. Mały obudził mi się dwa razy, ale czy mąż zainteresował się, że nas nie ma??? Taaaaa.... Mały w jednym pokoju, mąż w drugim, a ja po 3 w nocy w kuchni odciągałam pokarm... Wstałam więc z humorem z d... , z bólem głowy, zapchanym nosem, a jak mąż poszedł do pracy, to znowu po sobie nie ogarnie i mam sprzątanie. Niby nie dużo, ale wkurza mnie to już... Jeszcze za oknem beznadziejna pogoda, moja rodzina na pogrzebie babci, ale mały na szczęście zasnął. Powoli odkrywam, że spanie w ciągu dnia wcale nie utrudnia mi już spania w nocy.
|
|
|
#1220 | |||||
|
Zakorzenienie
|
... bunga-bunga ....
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
moze taka natura maleństwa,że czesto chce a potem sie unormuje .... dodatkowo jak karmisz swoim mlekiem to ochraniasz maleństwo przed chorobami i mała szansa abyś je zaraziła....... Cytat:
ale mi sie wydaje ze jak dziecko głodne to cała okolica by słyszała bo przeciez dla takiego malenstwa to najwazniejsza potrzeba...... Mój Roszek akurat duzo przybiera ale zupełnie po nim nie widać - jest szczupły ,nie ma "pulojdów",połozna mówi ze w długośc mu idzie .... Cytat:
Ja wole nie robic zapasów.... bo co to za problem podlecieć do sklepu?
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
zaczynamy 39 tydzien, od dzisiaj rowno 14 dni do porodu a ja juz dostaje chopla, chcialabym jak najszybciej urodzic ![]() nawet moja psychika zaczyna sobie wmawiac, ze to juz niedlugo.. wczoraj bylam u poloznej, niby skurczy na KTG brak, ale brzuch mocno sie napinal dochodzac moemntami do wartosci 60-80 i dosc dlugo sie utrzymywal na tym poziomie.., wiec cos sie juz dzieje, nie sa to skurcze, ale cos tam idzie do przodu.. wczoraj poznym popoludniem myslalam, ze sie cos ruszylo i mam skurcze. ale byl to falszywy alarm, po 2 godzinach wrocilo do normy - prawdopodobnie byly to te skurcze przepowiadajace (czy obnizajace? - nie wiem, jaka nazwe maja w jezyku polskim).. moja polozna twierdzi, ze skurczy nie przegapie, ze bede wiedziala, ze to TO... ale jakos nie wiem.. ![]() a jak u Was zaczely sie skurcze? mozecie je opisac?
|
|
#1222 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry..
![]() Cytat:
![]() Chanel_Coco ja bym spróbowała, mój na cycu w nocy marudził non stop i budził się co chwilę, byłam niewyspana i zdenerwowana bo nie wiedziałam o co chodzi.. odkąd podaję na noc MM mały śpi najpierw po 4-5 godzin, po pobudce znów MM i śpi 3 do 4 godzin, ja jestem wyspana i dziecko nie płacze.. ale nie namawiam, każdy robi jak uważa.. dziś mieliśmy trochę gorzej w nocy.. od 2 do rana mały płakał non stop, ani mleka, ani cyca, ani spać, ani leżeć no meksyk, padł nad ranem ze zmęczenia, a ja odespałam chwilkę bo nie miałam siły oka otworzyć.. a na dodatek ta wkurzająca zima powróciła!! Aaaaaa.. jak patrzę za okno to mi słabo.. a teraz czekamy na położną..
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nagle - jako ostry ból brzucha ,regularny ...
na prawde -nie idzie pomylić albo przegapić
|
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
witam się w ten wiosenny ale śnieżny dzień...
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
mój mały buszował pół nocy w brzuszku.. tak do 3, 4 w nocy sobie si ę wiercił i wypinał, swędział mnie brzuch (pewnie na rozstępy lub na włosy nie wiem jak to jest ) właśnie szykujemy się na wizytę więc napiszę coś później, mamy z tż parę spraw do załatwienia. Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i wszystkie zaplanowane i nie zaplanowane sytuacje U mnie biało, jakby zima się rozkręcała uhh i na - nieźle...Moderna dołączam się do pytania o skurcze opiszcie mniej więcej... czy ból krzyża też może być oznaką jakąś.. i czy bóle okresowe mocniejsze oznaczają te skurcze właściwe?? lekkie i średnio lekkie miałam... Ciekawe co tam usg i ktg pokażą dzisiaj.. Buziaki i miłego dzionka..
|
|
#1226 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Oj widzę, że nie tylko ja miałam nockę nieciekawą... Mały obudził się o 5, dałam mu jeść, TŻ przebrał go jak zrobił kupkę po jedzeniu i polożyliśmy go spać dalej (to się pochwalę, że dzidziuś śpi tylko w swoim łóżeczku... może 2 razy spał na brzuchu na naszym łóżku w dzień)... i tak do 7 mały jęczał, stękał, płakał... nic nie pomagało... po 7 spojrzałam w pieluche - o matko! cała zakichana kupą! wypłynęło na pleckach... jakiś koszmar! Chyba rzeczywiście pójdę za radą Nestelle i kupię większy rozmiar... tylko czy przy nóżkach się nie wyleje? Po kąpieli i jedzonku Filip padł, a ja już nie mogłam usnąć i mam nerwę ![]() Powodzenia na badaniach dzisiaj... niech moc KTG będzie z Wami No i brawo za kolejne tygodnie!!! Cytat:
![]() W poniedziałek mi mój lekarz oszacował synka na 3500, a urodziłam w czwartek 3600 więc skubanemu można ufać ![]() Cytat:
Ja jak Oliwka, zawsze ryczę w kościele na obcych chrztach... Na ślubach też... Bałam się, że u siebie się rozkleję i będę szlochać całą mszę (tak samo jak na błogosławieństwie), a tymczasem musiałam świadkową uspakajać bo płakała i płakała... a my z TŻ uśmiechy na buzi i relaks ![]() Ja nie mam telewizora w domu więc HBO tym bardziej ![]() Co do filmu - pierwszy odcinek 3 sezonu można oglądnąć tu: http://www.hbogo.pl/#/Media/1c7e1c7b...a-1475a11a55ae Cytat:
Mnie paczka bella happy 1 - 42 sztuki idą średnio w tydzień...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-04-03 o 10:04 |
|||
|
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
Co do skurczy, to mnie na szczęście ominęły te z krzyża. Miałam za to wrażenie jakbym czuła całą macicę, ból podobny trochę do tego menstruacyjnego, ale taki dość tępy. Nie można go przeoczyć, bo gdy się pojawia od razu skupiasz się na nim.
Ech, mały marudny jest jakoś. TŻ zadzwonił, ale tylko doprowadził mnie do łez. Baby blues ciąg dalszy jak widać...
|
|
|
#1228 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie poddawaj się. twoje mleko na pewno nie jest za "chude". jak maly ciagnie, to trzeba powalczyc. trudne to wszystko jak diablow 1000...
Cytat:
mnie tez slabo. sniezyca, jakiej w styczniu nie bylo... ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
no ja uwazam ze chłop też człowiek. pisałaś że bardzo Ci pomaga. widocznie też był zmęczony...i dlatego mysle ze nie trzeba tracic wiary w wlasną pierś. odkad mamy wage w domu też jestem spokojniejsza. jakos nie widze przyrostu wagi... a tak - czarno na bialym ![]() i tez sa dni kiedy maly idzie jak burza, potem zastoj wagowy.
|
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pierwszy raz zostanę sama z Filipkiem od poniedziałku bo TŻ wraca do pracy, mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę bo teraz naprawdę dużo mi pomaga. U mnie było podobnie na usg w szpitalu Filip miał ważyć 2600 a urodził się 3080. |
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Strippi - bardzo udane chrzciny. Ja też się martwię, że nasz będzie sie darł całą mszę (ja właśnie tak zrobiłam, moja Mama do tej pory to wspomina jako traumę )Kwiatuszek - trzymam kciuki za wagę Synka. Maria - oby się już ruszyło! Cytat:
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-04-03 o 10:23 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

oby się rozkręciło w końcu!

klask i:
Co do nadciśnienia. Ja je leczę od ponad 10 lat i żaden lekarz nie wie skąd się ono wzięło. W pierwszej ciąży brałam dopegyt 2x1 od 9 t.c a w obecnej biorę już od poczęcia także 2x1. W związku z tym przez całą ciążę mam ciśnienie albo książkowe albo niskie. Co do próby wywołania porodu to podobno dobrze działają: długie spacery, ciepłe kąpiele i picie naparu z liści malin
zalecili echo serca i jak nie urodze do piątku to chce to właśnie zrobić prywatnie jeszcze przed porodem żeby wiedzieć na co sie nastawić. Teraz jestem w domu bardziej leże niż siedze czy chodze bo nogi puchną strasznie no i mimo brania leków ciśnienie skacze. Mam takie pytanko czy przy braniu leków na ciśnienie ono może nadal być podwyższone i czy w związku z tym powinnam mieć zaleconą cesarke?

....
najgorsze ze nie zje dwóch cyców bo przy pierwszym usypia i nie da rady go dokarmić jakby zjadł porządnie to moze by pospał dłużej
05.07.2008