Filmiki "urodowe" na Youtube cz. X - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-01, 23:39   #4261
201705250955
Konto usunięte

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. X

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Fajnie, że dziewczyna jest szczera, nie robi ze swojego życia jakiejś tajemnicy, a jednocześnie obnażając swoje prywatne życie nie podnieca się tym na zasadzie ''Hej, patrzcie jaki mój mąż to przystojniak, a mama młoda laska''
Mi się nie podobał, nie lubię oglądać takiej prywaty, szczególnie, że dla mnie to nie było nic ciekawego (przeleciałam przez całość w 5 minut, zazwyczaj jej nie oglądam, ale jak temat na tapecie to musiałam). Mnie dziwi co innego: widzę, że sporo dziewczyn pokazuje, gdzie mieszka - ile zajmie dla jakiegoś psychola identyfikacja mieszkania? Miejsca pracy? Ja osobiście bałabym się podawać takie informacje prawie na tacy, w końcu teraz jest tyle psycholi. Piszę to całkiem serio.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 09:57   #4262
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Mi się nie podobał, nie lubię oglądać takiej prywaty, szczególnie, że dla mnie to nie było nic ciekawego (przeleciałam przez całość w 5 minut, zazwyczaj jej nie oglądam, ale jak temat na tapecie to musiałam). Mnie dziwi co innego: widzę, że sporo dziewczyn pokazuje, gdzie mieszka - ile zajmie dla jakiegoś psychola identyfikacja mieszkania? Miejsca pracy? Ja osobiście bałabym się podawać takie informacje prawie na tacy, w końcu teraz jest tyle psycholi. Piszę to całkiem serio.
Nikt nikogo nie zmusza do oglądania takich filmików, kazdy subskrybuje i ogląda według własnych zainteresowań. Ja znowu nie rozumiem konieczności zobaczenia filmu "bo jest na tapecie" zeby tylko na siłe skomentować.
Stary 2013-04-02, 11:11   #4263
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
za komuny krety sterowane przez państwo , które chciało inwigilować obywateli i szukać "wrogów" prl, donosiło na swoich kolegów, koleżanki , teraz obywatele podają na "tacy" całą swoją prywatność poprzez youtuby, facebooki i inne portale społecznościowe.
Stary 2013-04-02, 11:49   #4264
akasha84
Zadomowienie

refleksja na temat szusz mnie naszła po obejrzeniu filmu o świeczkach YC... jak można się tak sprzedać? fajna, mądra wydawałoby się dziewczyna, długo rozumiałam jej formę zarabiania dzięki recenzjom, rozumiałam jak reklamowała swój sklep, ale kurza stopa, motyla noga jak można parę miesięcy wcześniej mówić ze skrzywioną twarzą, że cytując z filmiku I love fall: "mi jest szkoda pieniędzy na to. te świeczki są dosyć drogie. (...) generalnie szkoda mi pieniędzy i nie kupuję świeczek, jeżeli już to z ikei." a teraz z uśmiechem na facjacie rozpływać się na temat świeczek za 100zł??!!! ok tylko krowa zdania nie zmienia, ale ona widać zapomniała jak marudziła wcześniej i idzie w zaparte noooo... gdyby przyznała, że zmieniła zdanie na temat drogich świec a tu totalna gra pod publiczkę... żenada na maska i dzięki niej recenzowanie czegokolwiek traci wiarygodność... strzela gola do własnej bramki, choć może i nie, gdyż producenci i tak będą do niej walić drzwiami i oknami, bo nie ważne jak, ważne, że się o nich mówi... życie...

Edytowane przez akasha84
Czas edycji: 2013-04-02 o 17:00
akasha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 12:57   #4265
patisia123
Zakorzenienie

Nie rozumiem Waszego oburzenia Mrolimpią Każdy pokazuje tyle , na ile ma ochotę . Ja ten filmik obejrzałam z uśmiechem na twarzy
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:06   #4266
TheDocha
Dossisława I

Mi się tylko nie spodobał dziadek, a raczej jego OOTD. Może dlatego że to było święto.
MrOlimpia ma fajną rodzinę. Widać, że wszyscy się lubią.
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:27   #4267
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez akasha84 Pokaż wiadomość
refleksja na temat szusz mnie naszła po obejrzeniu filmu o świeczkach YC... jak można się tak zeszmacić? fajna, mądra wydawałoby się dziewczyna, długo rozumiałam jej formę zarabiania dzięki recenzjom, rozumiałam jak reklamowała swój sklep, ale kurza stopa, motyla noga jak można parę miesięcy wcześniej mówić ze skrzywioną twarzą, że cytując z filmiku I love fall: "mi jest szkoda pieniędzy na to. te świeczki są dosyć drogie. (...) generalnie szkoda mi pieniędzy i nie kupuję świeczek, jeżeli już to z ikei." a teraz z uśmiechem na facjacie rozpływać się na temat świeczek za 100zł??!!! ok tylko krowa zdania nie zmienia, ale ona widać zapomniała jak marudziła wcześniej i idzie w zaparte noooo... gdyby przyznała, że zmieniła zdanie na temat drogich świec a tu totalna gra pod publiczkę... żenada na maska i dzięki niej recenzowanie czegokolwiek traci wiarygodność... strzela gola do własnej bramki, choć może i nie, gdyż producenci i tak będą do niej walić drzwiami i oknami, bo nie ważne jak, ważne, że się o nich mówi... życie...
ale gdzie widzisz niejasność?
mówiła, że "szkoda jej pieniędzy" i dlatego nie kupuje drogich świeczek
te yankee candle zapewne dostała za darmo, więc w czym problem?
mi też na wiele rzeczy szkoda pieniędzy, ale jakbym dostawała coś za darmo to nie mam prawa się tym zachwycić?

ona nie powiedziała, że nie lubi świeczek, że yankee candle śmierdzą itp itd, powiedziała tylko, że jej szkoda pieniędzy
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 13:31   #4268
An Ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Tak, pracują z mamą w sklepie.

Fajnie, że dziewczyna jest szczera, nie robi ze swojego życia jakiejś tajemnicy, a jednocześnie obnażając swoje prywatne życie nie podnieca się tym na zasadzie ''Hej, patrzcie jaki mój mąż to przystojniak, a mama młoda laska''
Dokładnie. Mnie też filmik się podobał
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 14:11   #4269
akasha84
Zadomowienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4008733 7]ale gdzie widzisz niejasność?
mówiła, że "szkoda jej pieniędzy" i dlatego nie kupuje drogich świeczek
te yankee candle zapewne dostała za darmo, więc w czym problem?
mi też na wiele rzeczy szkoda pieniędzy, ale jakbym dostawała coś za darmo to nie mam prawa się tym zachwycić?

ona nie powiedziała, że nie lubi świeczek, że yankee candle śmierdzą itp itd, powiedziała tylko, że jej szkoda pieniędzy[/QUOTE]

oczywiście, że ma prawo się zachwycić jak najbardziej, ale w tym filmiku pokazała z goła odmienne zdanie niżeli we wcześniejszym tagu (i tu tkwi owa niejasność). Jak napisałam, gdyby odniosła się do tego, co prawiła wcześniej to ok a tak, dostała za free i już zapomniała jakie ma zdanie na temat drogich świec, teraz zachwala je, czym siłą rzeczy namawia do ich kupna. Wszystko ująć w całość powoduje to, że traci wiarygodność w mych oczach słowami, które rzuca na wiatr jak popadnie.

Jest wiele dziewcząt na YT, które mimo, iż recenzują kosmetyki, którymi zostały obdarowane robią to uczciwie i rzetelnie, choćby 82inez i nie godzą się na zrecenzowanie produktu na tzw. "sztukę"
Stary 2013-04-02, 14:51   #4270
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Callmeblondiee i jej szczoteczka do zębów i Power Rangers (nowy filmik o ulubieńcach).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 17:05   #4271
mantas
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=QBixCtxgZk8
** Ulubieńcy marca **
katOsu
Stary 2013-04-02, 18:47   #4272
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Nikt nikogo nie zmusza do oglądania takich filmików, kazdy subskrybuje i ogląda według własnych zainteresowań. Ja znowu nie rozumiem konieczności zobaczenia filmu "bo jest na tapecie" zeby tylko na siłe skomentować.
A czy ja piszę, że mnie ktoś zmuszał i robię to z przymusu, choć tym ofc rzygam i hejtuję? Nie, jako że lubię mieć zdanie w każdej dyskusji (choćby to było przesłuchanie Ona tańczy dla mnie i utrzymanie uszu na swoim miejscu), dlatego to "przeleciałam". Nie widzę w tym nic złego ani oglądania na siłę - po prostu lubię mieć z kimś o czym gadać
Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
za komuny krety sterowane przez państwo , które chciało inwigilować obywateli i szukać "wrogów" prl, donosiło na swoich kolegów, koleżanki , teraz obywatele podają na "tacy" całą swoją prywatność poprzez youtuby, facebooki i inne portale społecznościowe.
Właśnie to jest straszne, widzę to już u swoich znajomych, ale też u youtuberek - zauważyłam to ostatnio u co najmniej 2.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:32   #4273
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość

Swoją drogą w moim wieku duża czesc koleżanek ( z liceum, podstawówka) ma już dziecko, jedne nawet 2, sporo dziewczyn po ślubie. Mój facet (28, Portugalczyk) nie zna żadnej dziewczyny w ciąży, nawet z tych ciut starszych roczników (zna jedną 27-latkę, ze wsi z interioru, która teraz jest w ciąży). Tam dziecko to tylko po 30-tce. A sytuacja ekonomiczna pomimo kryzysu i tak dużo lepsza niz wielu moich koleżanek w Polsce- tamci mają swoje mieszkania, nawet domy, samochody, jest oczywiście kryzys, brak pracy ale sa oszczędnosci pozwalające przeżyć w bardzo dobrych warunkach przez najbliższe 10 lat. Tam chyba wszystkie dziewczyny <25 lat usuwają ciąże. Oczywiście jest to bezpłatne i legalne, zarówno aborcja farmakologiczna jak i mechaniczna. Rozumiem różnice kulturowe, ale wszystkie moje koleżanki wpadły (te, które mają już dzieci- żadna z nich nei planowała)- i się zastanawiam- czy nam dają tak trefne kondomy, dziewczyny nie pilnują sie przy braniu tabletek i zapomina sie im czy stosują metodę stosunek przerywany a tam ludzie ogarniają ideę antykoncepcji? czy po prostu rzeczywiście w PT nie ma młodocianych matek bo wszystkie usuwają niechciane ciąże.
Na pewno aborcja zbiera swoje żniwo, tak samo w Anglii, gdzie taki zabieg jest powszechny. Powiem Ci, że z obserwacji otoczenia wynika, że ludzie albo nie stosują antykoncepcji, albo stosują źle. Moja dobra koleżanka zaszła w ciążę i pytam ją: słuchaj, a jak to się stało? Pękła wam gumka, czy się nie zabezpieczyliście? A ona "A nie wiem". Czyli to oczywiste, że grali w watykańską ruletkę i mają dziecko Moje kuzynki powpadały, bo się nie zabezpieczyły. Jakimś cudem teraz więcej dzieci nie mają po kilku latach od porodu. Przypadek to nie jest.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 23:19   #4274
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Na pewno aborcja zbiera swoje żniwo, tak samo w Anglii, gdzie taki zabieg jest powszechny. Powiem Ci, że z obserwacji otoczenia wynika, że ludzie albo nie stosują antykoncepcji, albo stosują źle. Moja dobra koleżanka zaszła w ciążę i pytam ją: słuchaj, a jak to się stało? Pękła wam gumka, czy się nie zabezpieczyliście? A ona "A nie wiem". Czyli to oczywiste, że grali w watykańską ruletkę i mają dziecko Moje kuzynki powpadały, bo się nie zabezpieczyły. Jakimś cudem teraz więcej dzieci nie mają po kilku latach od porodu. Przypadek to nie jest.
No właśnie mnie zaskakuje ta dysproporcja- bo jeszcze w UK widziałam bardzo młode matki (Angielki, nie muzułmanki), ale w PT po prostu nie widzi się dzieci z wpadek (jeżeli zdarzy się to i tak dziewczyna ma te 25 lat, a nie usuwa bo jest religijna). Rozmawiałam z matką mojego faceta i ona stwierdziła, że tam aborcja jet legalna odkąd pamięta- oczywiście teraz jest zupełnie legalna, ale wczesniej było to na zasadach jak teraz w PL+ można było usunąc jak sie nie czuło psychicznie gotowym na dziecko= ciąże usuwane przez nastolatki, ale i przez 20- paroletnie kobiety, które nie czuły sie dojrzale by urodzić, brak biednych, wielodzietnych rodzin bo jak już się miało 3 to usuwano następne bo było to traktowane jako zbytnie obciążenie dla psychiki kobiety itp. Moje koleżanki powpadały jak miały te 18-21 lat, tylko jedna powtórzyła wpadkę- wszystkie przyznały, że się za bardzo nie zabezpieczały i wiedziały, że kiedys wpadną, ale nie myślały, że tak szybko. Nie rozumiem aż tak sporej różnicy kulturowej (?), że w jednym kraju ludzie zakładają gumki, łykają tabsy i nie ma przebacz, a w innych podchodzą do tematu dosyć frywolnie. W sumie z republikami bałtyckimi, Rumunią i Bułgarią mamy najmłodsze matki w Europie- ciekawy temat swoją drogą
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 00:38   #4275
patisia123
Zakorzenienie

figielka jest w ciąży http://youtu.be/Erxdslc-lN8
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 02:23   #4276
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

No to się zacznie cyrk....

No, chyba, że Figielka raz w życiu zachowa się z głową
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 03:20   #4277
xoxo_gg
Raczkowanie

Odp: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. X

Sytuacja w Uk jest inna, niż w Pl z kilku względów:
Antykoncepcja w Polsce jest cholernie droga, co powoduje, że wiele nastolatków się nie zabezpiecza i część dziewczyn zachodzi w ciąże
Natomiast antykoncepcja w Uk jest darmowa: prezerwatywy, pigułki, plastry, implanty podskórne. Wszystko jest darmowe.
Aborcja w Uk również jest darmowa i legalna, w Polsce jest nielegalna.
Ale w Uk wiele nastolatek decyduje się urodzić, ponieważ to gwarantuje im łatwe życie na zasiłkach. To taka trochę ich metoda.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

xoxo_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 07:29   #4278
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziad kalwaryjski Pokaż wiadomość
No to się zacznie cyrk....

No, chyba, że Figielka raz w życiu zachowa się z głową
Nie, dopiero teraz zacznie sie ciążowy cyrk.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:26   #4279
bubus900
Zakorzenienie

o boże, szczęść im boże, ale ja serii ciążowej figielki nie strawię. i tak jej nie lubię, nie subuję, ale nawet słuchanie o tym, mnie denerwuje
Stary 2013-04-03, 08:38   #4280
lilly_rose
Raczkowanie

Dot.: Odp: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. X

Cytat:
Napisane przez xoxo_gg Pokaż wiadomość
Sytuacja w Uk jest inna, niż w Pl z kilku względów:
Antykoncepcja w Polsce jest cholernie droga, co powoduje, że wiele nastolatków się nie zabezpiecza i część dziewczyn zachodzi w ciąże
Natomiast antykoncepcja w Uk jest darmowa: prezerwatywy, pigułki, plastry, implanty podskórne. Wszystko jest darmowe.
Aborcja w Uk również jest darmowa i legalna, w Polsce jest nielegalna.
Ale w Uk wiele nastolatek decyduje się urodzić, ponieważ to gwarantuje im łatwe życie na zasiłkach. To taka trochę ich metoda.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cholernie drogie to jest wychowywanie dziecka przez 20 lat. Tabletki antykoncepcyjne są dostępne już za 7 zł na trzy miesiące.
lilly_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:47   #4281
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez xoxo_gg Pokaż wiadomość
Cytat:
Tabletki antykoncepcyjne są dostępne już za 7 zł na trzy miesiące.
Dokładnie.

Patrząc po moich koleżankach w liceum.. to bardziej chodziło o 'wiedzę' na temat antykoncepcji. Kolejne bały się przyznać rodzicom a jeszcze inne były zdania, że przerywany jest najlepszy.
Moja koleżanka jak chciała tabletki antykoncepcyjne (w wiadomym celu) to naściemniała mamie, że ma bolesne i obfite miesiączki....
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 09:25   #4282
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nie, dopiero teraz zacznie sie ciążowy cyrk.
tak, w filmiku powiedziała, że będzie kręcić.
Stary 2013-04-03, 09:30   #4283
lilly_rose
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Dokładnie.

Patrząc po moich koleżankach w liceum.. to bardziej chodziło o 'wiedzę' na temat antykoncepcji. Kolejne bały się przyznać rodzicom a jeszcze inne były zdania, że przerywany jest najlepszy.
Moja koleżanka jak chciała tabletki antykoncepcyjne (w wiadomym celu) to naściemniała mamie, że ma bolesne i obfite miesiączki....
Prawda! Myślę, że gdyby w Polsce mówiło się otwarcie i bez demonizowania o formach atykoncepcji oraz gdyby rodzice nie reagowali histerycznie na słowa seks, ginekolog, antykoncepcja itd. tylko pochwalili dziecko, że odpowiedzialne to mniej by było niechcianych ciąż wśród nastolatek. Z drugiej strony znam kilka kobiet, które zaliczyły "wpadkę" w okolicach 40stki więc co się dziwić nastolatkom, że tracą głowę
Stary 2013-04-03, 09:54   #4284
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilly_rose Pokaż wiadomość
Prawda! Myślę, że gdyby w Polsce mówiło się otwarcie i bez demonizowania o formach atykoncepcji oraz gdyby rodzice nie reagowali histerycznie na słowa seks, ginekolog, antykoncepcja itd. tylko pochwalili dziecko, że odpowiedzialne to mniej by było niechcianych ciąż wśród nastolatek. Z drugiej strony znam kilka kobiet, które zaliczyły "wpadkę" w okolicach 40stki więc co się dziwić nastolatkom, że tracą głowę
to prawda!
znam bardzo wiele dziewczyn, które zaliczyły wpadkę i same przyznały, że mity o świetnej "antykoncepcji " w postaci szybkiego wyjęcia członka przed wytryskiem to był chleb powszedni , powtarzany przez wszystkich. A potem wielkie oczy na wieść o ciąży i tekst z Kogla -Mogla "Taka możliwość jest niemożliwa "
Stary 2013-04-03, 09:54   #4285
monicar
Zakorzenienie

Nieesia ulubieńcy lutego i marca http://www.youtube.com/watch?v=NEHn5GxP_pU
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:13   #4286
urodzona3maja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Nieesia ulubieńcy lutego i marca http://www.youtube.com/watch?v=NEHn5GxP_pU
Wylaczylam po wstepie "jak wiecie ulubiencem zeszlych miesiecy ale tez calego mojego zycia jest opieka nad moim synem"
Wylatuje z subow,ileż można...
Stary 2013-04-03, 10:20   #4287
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urodzona3maja Pokaż wiadomość
Wylaczylam po wstepie "jak wiecie ulubiencem zeszlych miesiecy ale tez calego mojego zycia jest opieka nad moim synem"
Heh, faktycznie walnęła tym tekstem jak łysy o beton Już bez przesady, fajnie że ma dziecko, ładniutki chłopiec, ale na Boga...
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:28   #4288
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam już dopisać, żeby minutę do przodu przewinąć
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:38   #4289
urodzona3maja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Miałam już dopisać, żeby minutę do przodu przewinąć
powinnas,teraz czeka Ciebie kara

Btw. Co do... Tematu o powiekszaniu rodziny w uk,a w Polsce,dałabym sobie rękę uciąć... ze jeśli polski rząd placilby ponad 2tys zł miesięcznie na dziecko,dał darmowe mieszkanie i oplacal je to byłyby tylko samotne matki w Polsce.
Niestety ale w Anglii to jest sposób na życie dla nastolatek. Pózniej takie dzieci rosną i biorą przykład z matki i tak w kółko a pózniej się dziwny czemu to wszystko takie głupie
Stary 2013-04-03, 10:46   #4290
lilly_rose
Raczkowanie

Cytat:
powinnas,teraz czeka Ciebie kara

Btw. Co do... Tematu o powiekszaniu rodziny w uk,a w Polsce,dałabym sobie rękę uciąć... ze jeśli polski rząd placilby ponad 2tys zł miesięcznie na dziecko,dał darmowe mieszkanie i oplacal je to byłyby tylko samotne matki w Polsce.
Niestety ale w Anglii to jest sposób na życie dla nastolatek. Pózniej takie dzieci rosną i biorą przykład z matki i tak w kółko a pózniej się dziwny czemu to wszystko takie głupie
Niestety całe pokolenia osób mieszkających w UK, Kanadzie czy Szwecji gdzie socjal jest nieprzyzwoicie wysoki żyją tylko z robienia dzieci.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości