Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 09:34   #4411
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe, ciesz sie, ze mama moze sobie tylko pogadac, a nie mieszka z Toba i nie angazuje sie w urzadzanie pokoiku tyle ma, ze sobie pogada. najwazniejsze, ze pokoik odpowiada Tobie i mezowi, a w przyszlosci Piotrusiowi. sciany lyse, bo czekacie na pierwsze jego arcydziela. zaslony zbieraja kurz, komode dokupicie jak bedzie wiecej ubran, przewijak na kolkach, bo masz duzy dom na wszystko trzeba miec odpowiedz.
ściany łyse bo muszę zamówić naklejki a komoda kosztuje 900 zł:/ więc kupimy jak przewijak przestanie być potrzebnya najbaradziej wkurzające jest, że złotówki nam nie dała a wydaliśmy na młodego ponad 10 k a pzred nami jeszcze kilka tysi na krew pępowinową:/ ja uważam ze jak się nie płaci to się powinno nie oddzywać wyprowadziłam się jak miałam 19 lat i każdego dnia utwierdzam się, że w przekonaniu, że dużo zaoszczędziłam dzięki temu na psychiatrze
Stary 2013-04-03, 09:34   #4412
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nuna teraz nasze maluszki praktycznie potroją swoją wagę żeby dobić do ok. 3 kg, więc to nie twój kg ale Julki
o to będę mówić im, że to Julcia

na wadzę +12 kg.
Stary 2013-04-03, 09:35   #4413
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
banka widziałam że pisałaś coś o bólach miednicy. Ja w sumie też tak mam że przekręcam się na drugi bok dopiero jak się obudzę na siku. Od kilku dni właśnie mnie boli miednica i lewy półdupek (a w sumie to ta kość) i zastanawiałam się od czego to

axella pytałaś o taxi- to odpowiadam że TAk taksówkarz może Ci odmówić. Ba! dowiedziałam się że karetka też może odmówić przyjazdu po ciężarną- nie ma zagrożenia życia. Ot nasza polska kochana.

Tak mi się przypomniało Dowiedzcie się w swoich miastach jak jest z becikowym. Wiem że w krakwoie na 100% dostaje się dwa- od państwa a drugie od miasta. Nie bardzo wiem od czego to zależy, bo myślałam że od wielkości miasta ale jednak nie. Więc warto popytać
w Krakowie jest limit 600zł na osobe, państwowe 1900 na osobe bodajże
Stary 2013-04-03, 09:35   #4414
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
tylko właśnie się boję jakości
Chociaż już do szpitala muszę pokupować kilka rzeczy dla siebie.
ale zazwyczaj są zdjęcia więc widzisz jaki jest stan ubranka/wózka. są też sklepy któe sprzedają nowe rzeczy, więc nie ma co się martwić o jakość.

Cytat:
Która chce makowca??(ciasto drożdżowe i w środku mak)
ja po torcie, i po makowcu właśnie niech synek poznaje smaki

Cytat:
i dostalismy...ciuszki musze sie z kims podzielic.
pokaż
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 09:36   #4415
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/puszysty-leciutki-...080649952.html

dziewczyny czy taki kocyk jest ok?? Bo myślałam kupić taki małej do spania?? Czy to za małe będzie??
nie wiem czy jest sens kapturka w lecie jak ciepło będzie? a jak podrośnie to się z tego wykopie zaraz
Stary 2013-04-03, 09:39   #4416
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie wiem czy jest sens kapturka w lecie jak ciepło będzie? a jak podrośnie to się z tego wykopie zaraz
to lepiej taki zwyczajny kupić??
Stary 2013-04-03, 09:39   #4417
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/puszysty-leciutki-...080649952.html

dziewczyny czy taki kocyk jest ok?? Bo myślałam kupić taki małej do spania?? Czy to za małe będzie??
Wydaje mi się, że na początek ok. Ja go nie kupowałam ale też robiłąm zakupy u tego sprzedawcy tyle, że w jego sklepie internetowym bo miał tam więcej rzeczy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 09:40   #4418
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w święta się nasłuchałam że jestem GRUBA aż mi się odechciało wszytskiego.
ja tez juz slyszalam, ze jesli jeszcze 8 tyg. to duuuuzy ten moj brzuch

wczoraj mialam dzien "oprozniania balonika emocji" hormony zrobily swoje (jak dobrze, ze mozna na nie wszystko zwalic!)

ledwo zmiescilam sie do wanny, lezalam sobie i wylam, bo tak fajnie jak woda leci i nikt nie slyszy skonczyla sie moja oliwka. wchodzi tz "dlaczego placzesz wielorybku?" "bo nie mam oliwki i kremu...balsamu niczego nie maaaaam. paaaatrz mam za to rozstep, niedlugo beda ich miliony (jak wirusow w kibelku bez kostki domestosa ). czym mam sie posmarowac, no czym? KUJAWSKIM?! (tu smiech tz) "moge ci przyniesc...albo margaryne" (i w koncu przejecie sie sytuacja) "no dooobra nie przejmuj sie, Nela i tak cie bedzie kochac z tymi wszystkimi rozstepami, bliznami tylko nie wyj, bo dwoch wyjacych bab nie zniose"

taaa...jeszcze 8 tygodni, a moje cialo odmawia posluszenstwa!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 09:41   #4419
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi sie wydaje ja mam kilka kocyków cienki bawełniany na lato i 3 puchate na póżniej i kilka spiowrków zawsze możesz czapeczkę założyć jak był malej miało być zimno
Stary 2013-04-03, 09:41   #4420
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego ja podchodzę sceptycznie do całego tego zamieszania

trzeba będzie wymyślić jakieś specjalne danie na Wigilię
przypomnialas mi zupe zabielana mleczem karpia fuuuuuuuj. w 2o13 serwujemy zupe rybna z mlekiem matki.
Stary 2013-04-03, 09:41   #4421
Kamciatka
Rozeznanie

Witamy się z Wojtkiem po świętach w 33tcMam nadzieję, ze nie przegapiłam żadnego porodu i ze wszystkie całe i zdrowe wróciły o domu, a te co były w domu się nie przeziębiły Zima na dobre zagościła w Polsce, od jutra zacznę chyba jakiś taniec indiański tańczyć, żeby tę wiosnę przywołać. Marzanna widać nie zadziałała
Nie było mnie krótko, ale do poczytania mam sporo. Dziś może nie dam rady, ale do jutra was ponadrabiam
Tak w ogóle przyszedł nam wczoraj fotelik Maxi Cosi (Wojtek dostał nawet w gratisie zabawkę - śmiesznego węża) i w wolnej chwili wrzucę zdjęcia wózka i fotelika

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszła szafa i komoda do pokoju małego, łóżeczko już stoi, dziwne takie wrażenie jak się wchodzi do pokoju i już się wie że za ponad miesiąc zamieszka tam Adi

Z okazji Świąt chciałabym wam życzyć, aby wasze maluszki urodziły się zdrowe, a mamusie były pełne sił w nadchodzących miesiącach, dużo radości i co najważniejsze szczęścia i miłości

Zaczynamy 36 tc

a gdzie zamawiałaś ?
Weszłam na ceneo.pl i to była pierwsza firma na liście (było najtaniej http://www.ceneo.pl/Nianie_elektroni...FcVb3godvAgAXQ)

Ale jeszcze nie przyszła, ma być dzisiaj...
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 09:42   #4422
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Której mąż za granicą ??? i miał się zdziwić wielkością brzucha na święta?!?!?!
Bo zgłupłam

Dziewczyny mi moja mama też gadała, że wcześnie , za wcześnie, ale jak się zapytałam jej czy w takim razie kupi mi to wszystko w maju - sama bo ja nie będę miała siły i ochoty to się skrzywiła i skończyło się gadanie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 09:45   #4423
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam nic oprócz ciuszków, które podostawałam... Wózek widziałam tylko jeden u nas, który mi spasował z wyglądu i to tylko dlatego go widziałam, że sklep z artykułami dziecięcymi jest 3 sklepy od gina. Listę mam zrobioną i tyle... Chciałabym jechać do krk czy do bielska a o tym mogę zapomnieć...
Nuna, ale rp7 jest z Bielska zamow sobie u niego rzeczy, zaplacisz za przesylke mniej niz za paliwo...w kraku w sklepach zaplacisz majatek za wyprawke.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
no proszę Cię 21 wiek wszytsko pzrez neta zamówisz i masz jutrow domu ja kupiłam wsyztsko wcześniej bo nie mam zamiaru urządzac pokoiku i latać po sklepach z wielkim brzuchem w upale
oby Twoja przepowiednia sprawdzila sie uuuupaaaal chceeeee!
Stary 2013-04-03, 09:45   #4424
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Bo zgłupłam

Dziewczyny mi moja mama też gadała, że wcześnie , za wcześnie, ale jak się zapytałam jej czy w takim razie kupi mi to wszystko w maju - sama bo ja nie będę miała siły i ochoty to się skrzywiła i skończyło się gadanie
moja by powiedziała że pewnie , że kupi. Jeszcze da na to kasę byle bym nie kupowała. Tak z wózkiem było jak jej powiedziałam, że kupujemy to było nie kupuj ja Ci kupię, a póździej wyszło, że chodzi jej o to, że za wcześnie. Ja to bym nie chciała, żeby ona mi kupowała wyprawkę.

Laura

Stary 2013-04-03, 09:46   #4425
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
przypomnialas mi zupe zabielana mleczem karpia fuuuuuuuj. w 2o13 serwujemy zupe rybna z mlekiem matki.
normalnie samo zdrowie

Kamciatka za 33t
Stary 2013-04-03, 09:49   #4426
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj mialam dzien "oprozniania balonika emocji" hormony zrobily swoje (jak dobrze, ze mozna na nie wszystko zwalic!)

ledwo zmiescilam sie do wanny, lezalam sobie i wylam, bo tak fajnie jak woda leci i nikt nie slyszy skonczyla sie moja oliwka. wchodzi tz "dlaczego placzesz wielorybku?" "bo nie mam oliwki i kremu...balsamu niczego nie maaaaam. paaaatrz mam za to rozstep, niedlugo beda ich miliony (jak wirusow w kibelku bez kostki domestosa ). czym mam sie posmarowac, no czym? KUJAWSKIM?! (tu smiech tz) "moge ci przyniesc...albo margaryne" (i w koncu przejecie sie sytuacja) "no dooobra nie przejmuj sie, Nela i tak cie bedzie kochac z tymi wszystkimi rozstepami, bliznami tylko nie wyj, bo dwoch wyjacych bab nie zniose"

A co do wanny ja ostatnio jak się kąpię, spuszczam wodę, patrzę przed siebie a tam wody nie ma już. Oglądam się za siebie a tam pełna wanna Normalnie działam jak korek

A co do rozstępów mój mi mówi " a myślałaś Żabciu, że nie będziesz ich mieć? Mojaaa naiwna Żabulka"
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Witamy się z Wojtkiem po świętach w 33tcMam nadzieję, ze nie przegapiłam żadnego porodu i ze wszystkie całe i zdrowe wróciły o domu, a te co były w domu się nie przeziębiły Zima na dobre zagościła w Polsce, od jutra zacznę chyba jakiś taniec indiański tańczyć, żeby tę wiosnę przywołać. Marzanna widać nie zadziałała
Nie było mnie krótko, ale do poczytania mam sporo. Dziś może nie dam rady, ale do jutra was ponadrabiam
Tak w ogóle przyszedł nam wczoraj fotelik Maxi Cosi (Wojtek dostał nawet w gratisie zabawkę - śmiesznego węża) i w wolnej chwili wrzucę zdjęcia wózka i fotelika

Weszłam na ceneo.pl i to była pierwsza firma na liście (było najtaniej http://www.ceneo.pl/Nianie_elektroni...FcVb3godvAgAXQ)

Ale jeszcze nie przyszła, ma być dzisiaj...
Gratuluje zakupow

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
moja by powiedziała że pewnie , że kupi. Jeszcze da na to kasę byle bym nie kupowała. Tak z wózkiem było jak jej powiedziałam, że kupujemy to było nie kupuj ja Ci kupię, a póździej wyszło, że chodzi jej o to, że za wcześnie. Ja to bym nie chciała, żeby ona mi kupowała wyprawkę.
Musisz być twardaaa nie mięTka

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-03, 09:55   #4427
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
:

Musisz być twardaaa nie mięTka
Trzymam się ale czasem mam jej ochotę oczy wydrapać. Ale wózek powinien niedługo być

Laura

Stary 2013-04-03, 09:56   #4428
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że na początek ok. Ja go nie kupowałam ale też robiłąm zakupy u tego sprzedawcy tyle, że w jego sklepie internetowym bo miał tam więcej rzeczy.
a dasz linka??
Stary 2013-04-03, 10:00   #4429
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
A co do rozstępów mój mi mówi " a myślałaś Żabciu, że nie będziesz ich mieć? Mojaaa naiwna Żabulka
słodko

Cytat:
Napisane przez justyna_g4
Trzymam się ale czasem mam jej ochotę oczy wydrapać. Ale wózek powinien niedługo być
no i dobrze najważniejsze to robić swoje
Stary 2013-04-03, 10:00   #4430
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
a dasz linka??
Proszę http://margot.krakow.pl/

Laura

Stary 2013-04-03, 10:01   #4431
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ashy masz racje. Należą mi siię baty
Nie baty, tylko dawka pozytywnego myślenia A nam wszystkim należy się WIOSNA!

Cytat:
Wydaje mi się, że zwyczjany.
Do mnie dziś właśnie przyszedł ten:
http://www.google.com/imgres?imgurl=...9QEwAA&dur=973

Do tego mam jeden cienki polarkowy i flanelki, które będę używac jak kocyków w gorące dni. No becik na pierwsze tygodnie

Cytat:

Oo, jaki słodziak z niego, wie jak Cię pocieszyć

Cytat:
Bo zgłupłam
To była gosienia22 - mam nadzieję, że dobrze nick zapamiętałam
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:03   #4432
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no super - ją akurat bardziej bolały nery niż poród - ale to wszystko tak indywidualne... teraz twój małż będzie faktycznie się szczycił, że przeżył coś boleśniejszego i czego ty tak marudzisz oby nie zgrywał "wujka dobra rada" w akcji, bo naprawdę może mu się oberwać
Haha, nie, myślę, że nie będzie się mądrzyć Już o tym rozmawialiśmy

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Panie i panowie, chłopcy i dziewczęta.

Do bogatej oferty moich współlokatorek dołączyła dresiara z pragi
3 dzieci w domu, 4 i 5 właśnie w drodze (też dziewczynki )
Ja nie wiem, może ja jestem uprzedzona ale ona wygląda jakby mimo ciąży nie zrezygnowała z solarium a tipsy zdjęła bo jej kazali...

I kolejny problem do kolekcji. 27 tydzień a jej wody odchodzą i ma krwawienia...

Czemu wszystkie ciąże nie mogą być łatwe i przyjemne?
ja bym chyba takiej lokatorki nie przeżyła

Ale kurcze wody już jej odchodzą to masakra ...
Stary 2013-04-03, 10:04   #4433
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Taka mata shitsu? Z kulkami jeżdżącymi z góry na dół? Ja taką się czasami masowalam jak mnie bardzo plecy bolały.

A szpitalne śniadanie wielkanocne wyglądało tak;-)

Załącznik 5185850
Ło matko, jak na mój mały głód to stanowczo ZA MAŁO

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Zachciało mi się rodzić czytam opisy porodów.
Też czytam. Ale u mnie inna reakcja. Pipka mi się poci ze strachu

Cytat:
Wrzucam fotki pokoju młodego dopiero połowę rzeczy zniosłam z poddasza chyba powariowaliśmy z wyprawką dla młodego
Gustownie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Witam w KWIETNIU!
miesiącu którym zaczniemy rozpakowywanie, może i ja w tym miesiącu przytulę w końcu Zuzankę

zaczyna się robić gorąco,jaram się jak głupia

Po świętach milunio, teściówka z tż posiedzieli, dostałam witaminki
Objadłam się,pogadaliśmy..powiem,ż e było nawet milunio

Teraz wróciliśmy od rodzicw i stwierdziłam,że jak wczorajszy dzień przeleżałam jedząc i pijąc to dziś z okazji tego,że kiedys trzeba ogarnę pomału pokoik Z
ale najpierw kąpiel a potem kawa i ciacho..

PS u rodzicow weszlam na wage. do 20kg na plusie dobije jak nic
ale czym jest kilka zbednych kilogramow wobec bezgranicznej milosci do malutkiej istotki,ktora tak niedlugo zawita na tym świecie
Ostatnio wychodzę z tego samego założenia...

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
aaaa... witam w 36tc

Stawiasz Lecha free
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:04   #4434
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż
szczerze? nie-chce-mi-sie 2 duze reklamowki, jeszcze nawet nie zajrzalam do srodka...
Stary 2013-04-03, 10:04   #4435
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nie baty, tylko dawka pozytywnego myślenia A nam wszystkim należy się WIOSNA!

Wydaje mi się, że zwyczjany.
Do mnie dziś właśnie przyszedł ten:
http://www.google.com/imgres?imgurl=...9QEwAA&dur=973

Do tego mam jeden cienki polarkowy i flanelki, które będę używac jak kocyków w gorące dni. No becik na pierwsze tygodnie

Oo, jaki słodziak z niego, wie jak Cię pocieszyć

To była gosienia22 - mam nadzieję, że dobrze nick zapamiętałam
Masz rację to ona! Dzięki

I jak ten kocyk na żywo ?

Cytat:
słodko

no i dobrze najważniejsze to robić swoje
weź weź wolałabym by powiedział "a to chamy jedne, jak one śmiały przyjść - musimy je zwalczyć"

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-03, 10:05   #4436
vvgh
Wtajemniczenie

Przeżyłam glukozę i nawet mi niedobrze nie było, nie wiem co w tym takiego złego niby. No słodkie było, jak woda z cukrem (niecierpię słodkich napojów),ale bez przesady.
Stary 2013-04-03, 10:06   #4437
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

atak komarzycy i po strachu az chce sie napisac: a nie mowilam
No dzięki na pewno mnie postawiłaś nieco do pionu wczoraj

Cytat:

mi też ja chcę nowalijki i wiosnę

ja się póki co nie mogę doczekać
Ja z jednej strony też marzę o cieple, ale z drugiej strony sobie myślę, że kobiety w ciąży pod koniec i szczególnie jak jest ciepło bardziej puchną więc może lepiej, że nam się upały póki co nie robią.

Cytat:
ja pier... 1,5 h jechałam do pracy:/ jeszcze mnie matka wkurzyła od rana:/ bo wysłałam jej fotki pokoiku i źle bo łyse ściany, bo zasłony muszę kupić a nie roletę bo brzydko i dlaczego komody nie mam tylko przewijak na kołkach aaaaaaa cieszę się, że się wyprowadziłam
Hehe, no mamy tak mają Nie przejmuj się Moja też tak ma, ja jej się czymś "chwalę" zadowolona i szczęśliwa, że coś się udało, a ona wyskakuje mi z milionem uwag co jest nie tak

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
2. Masz internet i wszyściutko możesz zamówić i nigdzie nie musisz jeździć
Ja przyznaję, że 90% rzeczy dla Kijanki z obecnie zebranego ekwipunku właśnie przez net kupiłam. Jakoś mi tak wygodnie, że sobie dobiorę co chcę i mi ładnie do domku dowiozą

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:06   #4438
nuna2
Zakorzenienie

justynag a zadowolona jesteś z tego sprzedawcy??

diabli o ile dobrze wyszukuje to ten sprzedawca nie ma nic wystawionego teraz??
Stary 2013-04-03, 10:07   #4439
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Też czytam. Ale u mnie inna reakcja. Pipka mi się poci ze strachu
A ja sobie wyobrażam już po. Jak przytulamy tego małego Pitu-Pitu Ale ja nie mam absolutnie żadnej tolerancji bólu i na bank zemdleję już nie chodzi nawet o sam poród, ale zanim będzie rozwarcie to ja będę mdleć od tych skórczów
Stary 2013-04-03, 10:08   #4440
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pierwszy raz dziś mam wrażenie jakby mała ruszała się tuż nad spojeniem łonowym, może to główka tam naciska ale z drugiej strony czemu wcześniej nie było tego czuć tylko teraz? kurcze, martwię się, od dwóch dni jest dziwnie, te ruchy dziwne dziś, jakby brzuch dołem bolał, nie wiem co myśleć, mam 33 tydzień więc jeszcze czas na jakies akcje, nie wiem czy to normalne czy sie martwić
Ja też tak mam już od 2 tygodni. Strasznie nieprzyjemne uczucie, ale mam nadzieję, że się mały nie przebije Mój starszy syn, też się tak wiercił, ale pod koniec dopiero, mimo to szyjce nie zaszkodził. Teraz inna sytuacja, bo szyjki nie ma prawie, więc bardziej czuję.

Cytat:
Panie i panowie, chłopcy i dziewczęta.

Do bogatej oferty moich współlokatorek dołączyła dresiara z pragi
3 dzieci w domu, 4 i 5 właśnie w drodze (też dziewczynki )
Ja nie wiem, może ja jestem uprzedzona ale ona wygląda jakby mimo ciąży nie zrezygnowała z solarium a tipsy zdjęła bo jej kazali...

I kolejny problem do kolekcji. 27 tydzień a jej wody odchodzą i ma krwawienia...

Czemu wszystkie ciąże nie mogą być łatwe i przyjemne?
Ty to masz współlokatorki ciekawe

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A JA witam sie w 35 tc
Veronic trzymam kciuki za Usg :PP
i za mnie prosze trzyymacccc ach do 12 jeszcze troszke czasuuu
a wczesniej jade z mlodym do logopedy i ma zrobic mu badanie sluchuu
za 35 tydzień i powodzenia u logopedy.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Witamy się w 34 tc
za 34 tydzień

Cytat:
Powiem wam, że cholernie się boję....
A coś się dzieje, że się tak boisz?
Już doczytałam, że się po prostu boisz Myślę, że lepiej się teraz zaopatrzyć, niż potem w bólach w ostatniej chwili, albo po fakcie biegać za wszystkim. A jakości w necie nie ma się co bać. Większość z nas tak robi zakupy. Ba ja tak urządziłam mieszkanie...

Cytat:
ja pier... 1,5 h jechałam do pracy:/ jeszcze mnie matka wkurzyła od rana:/ bo wysłałam jej fotki pokoiku i źle bo łyse ściany, bo zasłony muszę kupić a nie roletę bo brzydko i dlaczego komody nie mam tylko przewijak na kołkach aaaaaaa cieszę się, że się wyprowadziłam
Mi też ciągle mama coś 'doradzała' jak mieszkaliśy razem z rodzicami...teraz jest znacznie lepiej.

Cytat:
Ja w święta się nasłuchałam że jestem GRUBA aż mi się odechciało wszytskiego.
Lol, no to subtelni są ludzie...

Cytat:
Haha, no łądnie, ja wczoraj też miałam dzień wycia, ale mnie syn wykończył psychicznie Dwa razy się poryczałam, wyłam jak wilk przy pełni, potem syn się rozwył, a na końcu mąż stwierdził, że chyba też się zaraz popłacze...

Cytat:
Witamy się z Wojtkiem po świętach w 33tc.
za 33 tydzień.

Witam, w śnieżny wiosenny poranek...nie mogłam dzisiaj zasnąć do 1 w nocy, a potem nad ranem żołądek mnie rozbolał i musiałam coś łyknąć.
Była może któraś z Was w biedronce? Są tam takie granatowe mokasyny i się zastanawiam, czy męża po nie wysłać...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości