Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 10:14   #4441
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A co do rozstępów mój mi mówi " a myślałaś Żabciu, że nie będziesz ich mieć? Mojaaa naiwna Żabulka"
buehehee moj tez cos takiego wymyslil. ze kiedys mi sie na dupsku zrobily i nie narzekalam, a teraz dwa rozstepy na krzyz i sieje panike PRZECIEZ TO PAMIATKA CIAZY! a ja jestem taaaaka sentymentalna.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
diabli o ile dobrze wyszukuje to ten sprzedawca nie ma nic wystawionego teraz??
zjadlo mi jedna siodemke
http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=4222926

r_p77
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:16   #4442
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Łooo, ile ludu na forum. ;D
Stary 2013-04-03, 10:16   #4443
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość

ja bym chyba takiej lokatorki nie przeżyła

Ale kurcze wody już jej odchodzą to masakra ...
Moja znajoma urodziła u nas w szpitalu i 1 dobe była sama, a na 2 dali jej rumunkę. Bała się dziecko zostawić i iść do toalety. Ta kombinowała jak ojcec dziecka może przyjsc dziecko zobaczyć bo jest po "2flaszkach" a ma już 5 córek i pierwszy syn mu się urodził. Przyszedł taki nawalony. Koleżanka zgłosiła to pielęgniarkom, że ona ma takie plany te przyszły sprawdzić to schował sie za drzwi...W końcu jednak go wyrzuciły.

Cytat:
Przeżyłam glukozę i nawet mi niedobrze nie było, nie wiem co w tym takiego złego niby. No słodkie było, jak woda z cukrem (niecierpię słodkich napojów),ale bez przesady.

Cytat:
justynag a zadowolona jesteś z tego sprzedawcy??

diabli o ile dobrze wyszukuje to ten sprzedawca nie ma nic wystawionego teraz??
Ja byłam zadowolona. Poza tym, że zanim zamówisz musisz pytać o dostępność konkretnych kolorów i rozmiarów. Kupowałam u nich koszule te za ok 20zł i co prawda nie jest to 100% bawełna ale ładnie wyglądają i ja nie uzywam koszul wiec stwierdziłam, ze szkoda kasy na 2 dni.

Co do sprzedawcy z bielska to tu masz go http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4222926
Ja też właśnie u niego będę kupować.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:17   #4444
Veronic
Wtajemniczenie

hej
ale macie dzisiaj ROZSTĘPOWE tematy

ja dzisiaj wizytuję
((ciekawe co mój gin powie na 3dniową wizytę w szpitalu ))
no i ma mi zrobić ostatnie USG < na swoim przedpotopowym sprzęcie >
, oczywiście także grubas ze mnie , 13kg +
ale jeszcze miesiąc i schudnę

po wizycie jedziemy do taty, bo są dzisiaj imieniny Ryszarda

< Wojtuś też będzie miał na drugie Ryszard >
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:20   #4445
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh
Przeżyłam glukozę i nawet mi niedobrze nie było, nie wiem co w tym takiego złego niby. No słodkie było, jak woda z cukrem (niecierpię słodkich napojów),ale bez przesady

Cytat:
Napisane przez Magiusa
Ja z jednej strony też marzę o cieple, ale z drugiej strony sobie myślę, że kobiety w ciąży pod koniec i szczególnie jak jest ciepło bardziej puchną więc może lepiej, że nam się upały póki co nie robią.
ja nie chcę upałów-wystarczy mi +10C :P
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:24   #4446
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
ale macie dzisiaj ROZSTĘPOWE tematy

ja dzisiaj wizytuję
((ciekawe co mój gin powie na 3dniową wizytę w szpitalu ))
no i ma mi zrobić ostatnie USG < na swoim przedpotopowym sprzęcie >
, oczywiście także grubas ze mnie , 13kg +
ale jeszcze miesiąc i schudnę

po wizycie jedziemy do taty, bo są dzisiaj imieniny Ryszarda

< Wojtuś też będzie miał na drugie Ryszard >
Kciuki za wizytę A co ja mam powiedzieć? +17kg mam już.... także nie przesadzaj z tym grubasowaniem.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:24   #4447
diabli
Zakorzenienie

http://allegro.pl/buciki-next-w-rozm...140817734.html dla Jurka!!!
http://allegro.pl/sukienka-hm-zwierz...138333701.html moze ktoras jeszcze chce motys safari
http://allegro.pl/bluza-next-buldog-...142168075.html
http://allegro.pl/cudowna-bluza-futr...142949571.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=3139853250
http://allegro.pl/lauren-dkny-ck-zar...128267423.html fajny zestaw
http://allegro.pl/przesliczna-sukien...138072350.html chcemy taki wozek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 10:24   #4448
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moja znajoma urodziła u nas w szpitalu i 1 dobe była sama, a na 2 dali jej rumunkę. Bała się dziecko zostawić i iść do toalety. Ta kombinowała jak ojcec dziecka może przyjsc dziecko zobaczyć bo jest po "2flaszkach" a ma już 5 córek i pierwszy syn mu się urodził. Przyszedł taki nawalony. Koleżanka zgłosiła to pielęgniarkom, że ona ma takie plany te przyszły sprawdzić to schował sie za drzwi...W końcu jednak go wyrzuciły.

.
O kurcze, to faktycznie lipa. Ja się okropnie ich boję. U mnie w mieście jest ich sporo, kradną, a już szczególnie małe dzieciaki i niby kiedyś mieli strzykawki z moczem i wbijali ludziom Nienawidzę ich i nie poprę bronienia ich, mam to w dupie że dla jakiś mafiozów oddają tą kasę, ale nie będzie mi 7 letni gnojek z torby wyciągał
Stary 2013-04-03, 10:26   #4449
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, to faktycznie lipa. Ja się okropnie ich boję. U mnie w mieście jest ich sporo, kradną, a już szczególnie małe dzieciaki i niby kiedyś mieli strzykawki z moczem i wbijali ludziom Nienawidzę ich i nie poprę bronienia ich, mam to w dupie że dla jakiś mafiozów oddają tą kasę, ale nie będzie mi 7 letni gnojek z torby wyciągał
Niestety u nas to samo...

Laura

Stary 2013-04-03, 10:26   #4450
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytę A co ja mam powiedzieć? +17kg mam już.... także nie przesadzaj z tym grubasowaniem.
Dzięki
ok odwołuję grubasa
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:27   #4451
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
nie używałam płynu i jest okprałam w proszku Lovela i w płynach Jelp i Lovela. Ale ja w ogóle nie używam płynów, więc w zasadzie nie mam porównania, dla mnie wyprane ubranie to czyste i gotowe do założenia
Dzięki, no ja używam zawsze płynu, jakoś mi lepiej ciuchy pachną i są bardziej miękkie

Cytat:
Mam termin na 18.05.,ale lekarz zapomniał o glukozie, tzn. myślał, że już miałam robioną ech.. i dlatego dopiero teraz.
Ja mam na 21.05 i już nie pamiętam kiedy glukozę robiłam
na bank kwietniowa wizyta nie będzie ostatnią

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Justi zanim zapomnę. Jeśli jeszcze nie zrobiłaś zamówienia z ZSK to pomyśl czy nie przyda Ci się lanolina na brodawki.
Doszłam dziś do wniosku, że skoro te wszystkie maści mają lanolinę, a te z jej największą zawartością są najbardziej polecane to równie dobrze można zamówić czystą i mieć za grosze to co lansinoh sprzedaje za 50zł
nie robiłam, dziś chcę i dzięki Ci bardzo zamówię sobie

Nuna na Twoim miejscu skoro masz problemy to ja bym nie patrzyła na to, że zapeszę kupując cokolwiek tylko już bym miała większość kupioną właśnie dlatego, że przecież możesz szybciej urodzić

Dzień dobry

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:27   #4452
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
buehehee moj tez cos takiego wymyslil. ze kiedys mi sie na dupsku zrobily i nie narzekalam, a teraz dwa rozstepy na krzyz i sieje panike PRZECIEZ TO PAMIATKA CIAZY! a ja jestem taaaaka sentymentalna.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

zjadlo mi jedna siodemke
http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=4222926

r_p77
BYło powiedzieć, że do tamtych się przyzwyczaiłaś a nowych nie akceptujuesz, bo takie jakieś obce
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

ja nie chcę upałów-wystarczy mi +10C :P

Chociaż +15

A my od jutra zaczynamy w końcu remont sypialni. Ciężko to widzę, ale no trzaaaa...Tylko nie wiem kiedy on chce to robić jak tyle pracuje, chyba sama sobie go zrobię

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:28   #4453
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
posciel, beciki, kocyki bede produkowala z pomoca mamy, ktora jest emerytowana krawcowa, kusnierzem i do maszyny jest przyrosnieta od lat az mi glupio, ze tak pozno pomyslalam, ze moglaby dla wnuczki posciel sama wyczarowac. mamy juz jedna, druga w trakcie. wedlug mnie efekt rewelacyjny stad i pomysl na firme a sprzedaza zajme sie ja. glownie facebook, allegro itd. na razie internetowo..
wlasnie tez doczytalam, ze zmienic juz raczej nie moge, ale oprocentowanie 3 albo 5% przy moich zalozeniach...moze nie bedzie tak zle jeszcze jutro dopytam w skarbowce, moze akurat nie podjelam az tak zlej decyzji a chodzila mi po glowie ta ksiazka przychodow...ale ryczalt wydal mi sie bardziej sensowny, bo tylko od tego co sprzedam hehe. masakra
Diabli gratulacje Wbijasz się w dobrą branżę, więc powodzenia. Tylko nie chwal się nigdzie, że to mama będzie szyła, a nie Ty, jeśli jej nie zatrudniasz. Musiałabyś płacić za nią ZUS, żeby prawnie wszystko było ok.
A jeśli chodzi o logo to nr 1 jest najfajniejsze i w ogóle jest bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
DIABLI-1wsze lub 2gie logo

nie wiem czy zaczac te glupie liscie malin pic,co strona to inaczej
mysle ze za tydzien zaczne..
Wczoraj wracaliśmy z SR z naszą położną (dziewczyna w moim wieku, bardzo fajna) i pytałam ją o liście malin. Jak najbardziej od 36 tc, a dodatkowo można sobie wciągać melisę (najlepiej przed snem) i pokrzywę. Ja będę pić i już nie czytam i nie słucham innych opinii

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeżyłam. Zastrzyk dostałam na szczęście w tyłek domięśniowo a nie jak plotka głosi w brzuch. Tym bardziej, że ta igła spora. Oczywiście na początku chwila stresu bo pielęgniarki nie wiedziały co to za zastrzyk i mówią, że nigdy nie robiły. Na szczęście na rzeczy się znają i doczytały gdzie podać, podały i już. Ja leżałam sobie tyłem więc też nic nie widziałam. Sam zastrzyk ok. Uczucie jak zwykle tzn. jakby Cię komar użarł, najbardziej niemiło było jak wyciągały już strzykawkę i chwilę później jak szczypało. Poza tym ok.
To dobrze, że skończyło się na kłuciu pupy. Jakoś sobie też nie wyobrażam zastrzyku w brzuch A pielęgniarkom przetarłaś szlaki

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja pier... 1,5 h jechałam do pracy:/ jeszcze mnie matka wkurzyła od rana:/ bo wysłałam jej fotki pokoiku i źle bo łyse ściany, bo zasłony muszę kupić a nie roletę bo brzydko i dlaczego komody nie mam tylko przewijak na kołkach aaaaaaa cieszę się, że się wyprowadziłam
Mysia jakbym moją teściową słyszała. Sama wychowała 1-wszego syna w niedogrzewanym mieszkaniu opalanym piecem, wilgotnym, a ja to mam mieć wszystko super. Niedawno opowiadała mi jaką to śliczną komodę z przewijakiem widziała za 800 zł. Grzecznie podziękowałam
A co do mebli Piotrusia - śliczne, bardzo ładna faktura

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halooo
Witam po świętach. Coś się działo? ktoś urodził?
Ja w święta się nasłuchałam że jestem GRUBA aż mi się odechciało wszytskiego.
Wczoraj złożyłam komodę więc łazienka gotowa na przyjęcie maleństwa

Byłam dziś na badaniach. Ten śnieg to już w ogóle mnie dobił. Gdzie ta WIOSNA?
Witaj w klubie. Ja tym razem usłyszałam cały wykład od ciotki męża, która jest starą panną nie ma dzieci. Badała mi nawet wałeczki na plecach - WTF Teściowa już się powstrzymała po moim ostatniej zdecydowanej prośbie, żeby darowała sobie te uwagi.

Cytat:
Dziewczyny mi moja mama też gadała, że wcześnie , za wcześnie, ale jak się zapytałam jej czy w takim razie kupi mi to wszystko w maju - sama bo ja nie będę miała siły i ochoty to się skrzywiła i skończyło się gadanie
Ja powiedziałam to samo. Wkurzają mnie te wszystkie zabobony i dobre rady

No i witam się z Wami poświątecznie. Ostatni kawałek sernika zjedzony, sałatka komunistyczna wciągnięta, ale bigosu i żurku na parę dni jeszcze co najmniej starczy.
śniegu po pas, a Mikołaj nie przyszedł
Stary 2013-04-03, 10:30   #4454
vil84
Wtajemniczenie

zaś śnieg .... chyba mam ciążę jak u słonia i przespałam wiosnę, lato i jesień

a wiecie, jakaś dziwna sprawa ... wczoraj miałam totalne adhd, w ogóle nie umiałam już w łóżku wyleżeć, ciągle coś sprzątałam, układałam itp, mąż się śmiał że nadrabiam w jeden dzień zaległości z ostatnich miesięcy ... potem już sobie dałam na wstrzymanie bo bałam się o brzuch, że zacznie boleć od tego wieczorem czy w nocy ... a tu nie boli tzn pobolewa momentami, ale nie bardziej przez sprzątanie - czyli chyba mogę sobie już odpuścić leżenie całymi dniami, dawki leków zmniejszone i nie jest jakoś drastycznie gorzej
dziś kontrola u lekarza to zobaczymy co na to powie, ale pierwszy raz od września mam jakąś namiastkę wolności

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
------
Dziewczyny doczytałam o co chodzi z tym wejściem od 1 stycznia 2014 r. - to nie chodzi o te dodatkowe 26 tyg urlopu, tylko o dodatkowy urlop, który w tym roku wynosi 4 tyg. - od 1 stycznia 2014 r. miał się zwiększyć do 6 tyg., a rząd chce go wprowadzić już od 1 września 2013 r. - więc tak na prawdę sprawa się tyczy tych 2 tyg. dodatkowych - to ja nie wiem w ogóle o co one walczą............
ooo popatrz, to tego nie doczytałam ...

Cytat:
Ja nie mam nic oprócz ciuszków, które podostawałam... Wózek widziałam tylko jeden u nas, który mi spasował z wyglądu i to tylko dlatego go widziałam, że sklep z artykułami dziecięcymi jest 3 sklepy od gina. Listę mam zrobioną i tyle... Chciałabym jechać do krk czy do bielska a o tym mogę zapomnieć...
Nuna, ja CAŁĄ wyprawkę kupiłam przez neta. nawet wózek na ślepo wybierałam
nie masz co się bać. zobacz, u mnie były problemy od samiutkiego początku, już w 7 tc leżałam w szpitalu z krwawieniem, potem zaś, cała ciąża leżąca i na podtrzymaniu lekami, a mimo tego co miesiąc kupowałam. musisz być dobrej myśli !!! wszystko będzie dobrze, kupuj powoli wszystko

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:32   #4455
sharpnowaja
Zakorzenienie

color trzymam mocno kciuki za pracę i mieszkanie

axella jak nie ma zakazu to się możesz sexić do samego końca

nuna ja ani jednej rzeczy nie kupiłam w sklepie

nuna kocyk bym kupila w jakieś wzorki albo coś bo taki jednokolorowy chyba szybko się pobrudzi

diabli widzę że u Ciebie zaczyna się kryzys. Mi ostatnio szaleją BARDZO hormony. Całą niedzielę przeryczałam i nawet nie wiem dlaczego

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Witaj w klubie. Ja tym razem usłyszałam cały wykład od ciotki męża, która jest starą panną nie ma dzieci. Badała mi nawet wałeczki na plecach - WTF Teściowa już się powstrzymała po moim ostatniej zdecydowanej prośbie, żeby darowała sobie te uwagi.
mi nie o to chodzi czy jestem gruba czy nie, chociaż 13 kg w 9 m-cu to chyba nie tak dużo tylko sam fakt słuchania że jestem GRUBA nie był miły. Kurna mam się odchudzać w ciąży czy jak. Przykro mi było i tyle ale juz nawet później tego nie komentowałam bo i po co

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 10:33   #4456
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

A ja się z cyganami na jednym podwórku wychowałam jak mieszkaliśmy w kamienicy Nie boję się ich w ogóle, no bo od małego ich znam...
Jadałam ich obiady latem - na podwórku, a moje cygańskie koleżanki u nas,uczyli mnie wróżyć, nawet kiedyś umiałam mówić cośkolwiek po cygańsku ( a nie mogą uczyć nikogo), a ich niektóre tradycje to heh, na samą myśl mi się śmiać chce

Tylko taka prawda, że Rom- Romowi nie jest równy, tak samo jak i Polak...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-03, 10:35   #4457
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli gratulacje Wbijasz się w dobrą branżę, więc powodzenia. Tylko nie chwal się nigdzie, że to mama będzie szyła, a nie Ty, jeśli jej nie zatrudniasz. Musiałabyś płacić za nią ZUS, żeby prawnie wszystko było ok.
A jeśli chodzi o logo to nr 1 jest najfajniejsze i w ogóle jest bardzo ładne

oczywiscie, ze ja bede szyla. mama jest tylko moja majstrowa-guru juz na emeryturze, wiec dorabiac nie musi
i dzieki za gratulacje
Stary 2013-04-03, 10:36   #4458
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Dzień dobry

ja też dzisiaj wizytuję, bez emocji bo USG miałam kilka dni temu. Ale wiadomo trzeba zrobić przegląd szyjki, pokazać badania i wziąć L4.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki na paciarkowca - wynik negatywny
Poza tym kupiłam becik biały w kolorowe kropy, zamówiłam jeszcze 2 koszule do szpitala, uzupełniłam apteczkę i już brakuje mało co brakuje
mnie chyba dzisiaj czeka paciorkowiec a ten wymaz skąd się bierze? z obu otworków czy tylko z jednego ?

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Panie i panowie, chłopcy i dziewczęta.

Do bogatej oferty moich współlokatorek dołączyła dresiara z pragi
3 dzieci w domu, 4 i 5 właśnie w drodze (też dziewczynki )
Ja nie wiem, może ja jestem uprzedzona ale ona wygląda jakby mimo ciąży nie zrezygnowała z solarium a tipsy zdjęła bo jej kazali...

I kolejny problem do kolekcji. 27 tydzień a jej wody odchodzą i ma krwawienia...

Czemu wszystkie ciąże nie mogą być łatwe i przyjemne?
U łaaa 5 dzieci, super !!! ile dresiara z Pragi ma lat ? ja nie wiem skąd te przepowiednie o katastrofie demograficznej, dziewcze dzielnie walczy
Stary 2013-04-03, 10:36   #4459
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ledwo zmiescilam sie do wanny, lezalam sobie i wylam, bo tak fajnie jak woda leci i nikt nie slyszy skonczyla sie moja oliwka. wchodzi tz "dlaczego placzesz wielorybku?" "bo nie mam oliwki i kremu...balsamu niczego nie maaaaam. paaaatrz mam za to rozstep, niedlugo beda ich miliony (jak wirusow w kibelku bez kostki domestosa ). czym mam sie posmarowac, no czym? KUJAWSKIM?! (tu smiech tz) "moge ci przyniesc...albo margaryne" (i w koncu przejecie sie sytuacja) "no dooobra nie przejmuj sie, Nela i tak cie bedzie kochac z tymi wszystkimi rozstepami, bliznami tylko nie wyj, bo dwoch wyjacych bab nie zniose"

taaa...jeszcze 8 tygodni, a moje cialo odmawia posluszenstwa!

a tak na marginesie... w razie czego smaruj się kujawskim ja raz musiałam nocować u kumpeli i nie miałam absolutnie żadnych rzeczy ze sobą. jako że jej kosmetyki mnie przerażały po tym, jak spróbowałam płynu do demakijażu oczu i zaraz burak był, to poszłam do kuchni, wzięłam słonecznikowy i załatwiłam nim demakijaż i pielęgnację na noc da się? da!
Cytat:
przypomnialas mi zupe zabielana mleczem karpia fuuuuuuuj. w 2o13 serwujemy zupe rybna z mlekiem matki.
a weź mi nawet nie przypominaj... każde święta u teściowej kończą się tym, że samotnie w kuchni robię sobie swój jałowy barszcz. kontrola jakości od początku do końca procesu
nawet jak mi teściowa wmówi, że tym razem nie miała pana karpia wśród łowów, a zatem i mlecza brakło, to nie tknę tej zupy
Cytat:
Haha, nie, myślę, że nie będzie się mądrzyć Już o tym rozmawialiśmy
a to gicior będzie dobrze...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:37   #4460
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Vil to super, że dolegliwości brak! Teraz w końcu odpoczniesz I dalej twierdzę, że przenosisz

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-03, 10:39   #4461
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do wanny ja ostatnio jak się kąpię, spuszczam wodę, patrzę przed siebie a tam wody nie ma już. Oglądam się za siebie a tam pełna wanna Normalnie działam jak korek
mam to samo

Sharp też by mi było przykro ja z kolei wysłuchiwałam w święta że gdzie ja mam ten brzuch i że to wygląda na 5 miesiąc a nie 9 ... też się dziwnie czułam

Justi - przypomnisz mi proszę co się bierze dla dziecka do szpitala w Gl? w przyszły weekend będę u mamy bo mąż wyjeżdża a ja nie chcę tu sama siedzieć (tzn jakby co to tata by ze mną jechał do szpitala a jakoś nie chcę ojca na porodówce ) a to będzie już leciał 39 tydzień i muszę mieć wszystko ze sobą ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:41   #4462
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
mi nie o to chodzi czy jestem gruba czy nie, chociaż 13 kg w 9 m-cu to chyba nie tak dużo tylko sam fakt słuchania że jestem GRUBA nie był miły. Kurna mam się odchudzać w ciąży czy jak. Przykro mi było i tyle ale juz nawet później tego nie komentowałam bo i po co
Mój ojciec ciągle mówi: "Gdzie jest gruba? O, gruba. Podaj gruba. Chodź gruba." eee, dla mnie to chore. Oczywiście jak mu mówię, że nie ma tak mówić to się ze mnie śmieje i "No cooo gruba" , idiota.
Stary 2013-04-03, 10:42   #4463
nuna2
Zakorzenienie

zmotywowałam się przeglądam jeszcze raz listę wyprawkową dzięki wam
Stary 2013-04-03, 10:43   #4464
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się z cyganami na jednym podwórku wychowałam jak mieszkaliśmy w kamienicy Nie boję się ich w ogóle, no bo od małego ich znam...
Jadałam ich obiady latem - na podwórku, a moje cygańskie koleżanki u nas,uczyli mnie wróżyć, nawet kiedyś umiałam mówić cośkolwiek po cygańsku ( a nie mogą uczyć nikogo), a ich niektóre tradycje to heh, na samą myśl mi się śmiać chce

Ech, ja niestety znam ich z tej strony złej. No sorry, ale siedzę z koleżanką w mcdonaldzie, a tu włazi taka cyganka i ma dziecko na rękach i drugie takie około 6 lat koło niej. Prosi nas, by jej do butelki dziecięcej wodę nalać, bo widziała że mamy, no to jej nalewa ta moja koleżanka,bo czemu by nie pomóc, a te mały dzeciar w tym czasie wyciąga jej kasę z torby I jeszcze ją opluł.
Stary 2013-04-03, 10:44   #4465
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

kombinuj dziewczynooo nim twe wdzieki przemina moze sprobuj metody na "ciazowe wydatki" i wlasciciel mieszkania zgodzi sie poczekac do 20go? tylko zeby tz nie dal wtedy plamy...
mam dość kombinacji

Cytat:

axella pytałaś o taxi- to odpowiadam że TAk taksówkarz może Ci odmówić. Ba! dowiedziałam się że karetka też może odmówić przyjazdu po ciężarną- nie ma zagrożenia życia. Ot nasza polska kochana.

Tak mi się przypomniało Dowiedzcie się w swoich miastach jak jest z becikowym. Wiem że w krakwoie na 100% dostaje się dwa- od państwa a drugie od miasta. Nie bardzo wiem od czego to zależy, bo myślałam że od wielkości miasta ale jednak nie. Więc warto popytać
nie ma w necie info o tym drugim,samorządowym becikowym w Poznaniu ale jakos bedzie trzeba sie dowiedziec

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość

Stawiasz Lecha free
bawarie 0% raczej

Cytat:

Wczoraj wracaliśmy z SR z naszą położną (dziewczyna w moim wieku, bardzo fajna) i pytałam ją o liście malin. Jak najbardziej od 36 tc, a dodatkowo można sobie wciągać melisę (najlepiej przed snem) i pokrzywę. Ja będę pić i już nie czytam i nie słucham innych opinii
melise wieczore pije od kilku tyg,by jakos zasnac i sie wyciszyc

obudził mnie(bo oczywiscie zasnelam) domofon,listonosz.. calkowicie nieprzytomna poszlam otworzyc,paczka do mojego tż, podpisane,zamykam się już i w tym momencie uswiadomilam sobie,ze otworzylam w gaciach i sportowym staniku...

mam kawe i ciacho.. nic mi się nie chce.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:46   #4466
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

a to gicior będzie dobrze...
Ale wiecie jak to faceci, tak czy siak pewnie sobie pomyśli "Ja to przeżyć musiałem kolkę nerkową" Powinnam go jeszcze pochwalić. Tylko że on na tą nerkę dostał kroplówkę przeciw bólową i męczył się z 30 minut, a ja tam będę wyć i co no i trzeba urodzić
Stary 2013-04-03, 10:47   #4467
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Justi - przypomnisz mi proszę co się bierze dla dziecka do szpitala w Gl? w przyszły weekend będę u mamy bo mąż wyjeżdża a ja nie chcę tu sama siedzieć (tzn jakby co to tata by ze mną jechał do szpitala a jakoś nie chcę ojca na porodówce ) a to będzie już leciał 39 tydzień i muszę mieć wszystko ze sobą ...
dla dziecka tylko chusteczki mokre i pampki ale koleżanka mi poradziła ze 2-3 tetry (żeby położyć na wagę pod dziecko i w ogóle się mogą przydać) ciuszki dają ale jeśli chcesz to możesz ubierać we własne no i jakiś krem do pupy można wziąć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:48   #4468
potterka
Zakorzenienie

co do rozstępów to mi zaczęły atakować tyłek

nazywanie kobiety w ciąży grubą jest debilne... mi mama pieszczotliwie mówi grubasku.. mi się chce jak to słyszę
no ale cóż.. niektórzy nie myslą co mówią

za wszystkie dzisiejsze wizyty
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:49   #4469
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

mam kawe i ciacho.. nic mi się nie chce.
A ja chcę urodzić Kurde, wczoraj czytałam, że po CC jakaś babka miała takie komplikacje, ropienie i bolało ją.. . Boże, ja się boję że porodu nie wytrzymam i mi cc zrobią.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
co do rozstępów to mi zaczęły atakować tyłek

A ja już mam rozstępy na brzuchu,ale ich nie widzę zbyt na razie, bo są tam pod pępkiem i tylko w lustrze je widzę i jak dotykam no i szczypią
Stary 2013-04-03, 10:50   #4470
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

To chyba miałaś szczęscie...u mnie w mieście jest ich mnustwo. Kiedys mieszkali 3 domu od nas i nie mogę powiedzieć, że byli w porządku. Cały czas siedzieli przed domem na ulicy, zabawki rozwalone, kradli z podwórek, jak się koło nich przechodziło to wyśmiewali nas ( a ta taka chuda, a ta to ma taką minę, a ta to ma taką bluzkę), kradli nam warzywa z ogrodu, przychodzili prosić i kasę na leki, a później rano ojcec widział ich nawalonych jak wracali z baru. Ja nie mogę nic dobrego o nich powiedzieć i z tego co wiem ( bo robili statystyki u nas w urzędzie miasta ) to z wszytsich tylko jeden pracuje , reszta żyje z zasiłku i z tego, ze adoptuja dzieci innych romów i kase za to maja. I czują sie u nas w miescie jak panowie i władcy.

Laura

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości