Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 12:27   #4561
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Kurde jakoś ostatnio mam beznadziejny humor.. ciągle mi się ryczeć chce... gdzieś czytałam, że luteina może pogarszać nastrój
Tyle chciałam zrobić rano, a teraz nic mi się nie chce...
Stary 2013-04-03, 12:29   #4562
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Sposób na wody: leżenie plackiem, ktg 6 razy dziennie po godzinie, morfologia, crp raz w tygodniu i badanie na fotelu co 2gi dzień żeby monitorować czy nie wdalo się zakażenie. Bo przy sączących się wodach jest takie samo zagrożenie życia dla dzieci jak i matki.

Ale weźcie. Ja się śmiałam że patologia a ona naprawde teraz się boi że jej tamtą trójkę która została w domu opieka zabierze...bo został z nimi ojciec tych bliźniaczek (reszta dzieci z innymi facetami) i boi się że ktoś przyjdzie i powie że nie zapewniła opieki...

Jej facet oczywiście nie pracuje.

Masakroza.

Dziewczyna wygląda na 35-40 lat ale nie zdziwilabym się gdyby była w moim wieku...
Zębów połowy brak.

Ten durny wizaz komórkowy nadal nie wyświetla załączników

Ja słyszałam że po 24 tyg w razie wcześniejszego rozwiązania jest ono traktowane jako przedwczesny poród a nie jako poronienie...

A z tymi matkami I kwartału to ja też zawsze mówiłam że ktoś zawsze jest poszkodowany. Niestety. Wszystkim się nie dogodzi.

Ooo i kolejna zaleta bliźniaków. Nawet jak wejdzie ta ustawa od 01.01.2014 to i tak się na nią zalapie bo będę i tak wtedy jeszcze na tym podstawowym macierzyńskim
Czcijcie mnie

I słuchajcie słuchajcie!
Pęcherz nadal się wpukla ale minimalnie!
Dostałam pozwolenie na prysznic raz dziennie!
Łooo to niezła babka Ci się trafiła...
Może się rozgada i powie Ci swój wiek

No i w końcu będziesz pachnąca - gratuluję
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja tak na chwilę telefonu z małym wszystko okej ok waży już 2 700 także jestem szczęśliwa wszystkie przepływy wyszły dobrze andrzej ciśnienie dalej mam w miare wysokie to kazała zwiększyć leki na 3 razy po dwie do tej pory brałam 3xpo 1
Super!!!
Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
lody ahhh czekoladowe z bitą śmietaną tego mi się chce

Dziś byłam u diabetologa, wszystkie wyniki idealne jak na cukrzycę ciążową, ale dietę do porodu muszę przestrzegać i mierzyć cukier.

Dziewczyny miałyście kiedyś takie skurcze że nospa nie pomagała nawet? Dziś od rana brzuch mam twardy jak ściana, aż położna w szkole rodzenia zwróciła mi uwagę bym to zgłosiła do lekarza prowadzącego. Po godzinie było lepiej, ale skurcze wracają i znowu jest to samo.......
Niestety tak...

Tylko ja dalej nie wiem czy to takie pompowanie brzucha to skurcze czy spinanie - moje pytanie do gin na jutro

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:30   #4563
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
http://s1.zmniejszacz.pl/111/zdjecie-0196__949768.jpg

My z Julcią w 28 tyg i 5 dniu ciąży z 103 cm w pępku
Piękny
Nie wiem gdzie ty masz te kg.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

axella też to właśnie przeczytałam, aż mi się smutno zrobiło. Mam nadzieję że mój TŻ będzie pomagał
Ja myślę, że mój będzie pomagał. Tak jak on kocha wszytskie dzieci to wiele kobiet nie kocha. Jak kuzynka przyjezdza z dziecmi to on pierwszy, żeby się nimi zając. Ustaliliśmy, że kąpanie małej to jego zadanie
( oczywiście poza popoludmiówkami) i normlane zajmowanie jak wróci z pracy też. Czasem mnie pyta jak mówię, że będzie robił to i tamto co ja będę robić. Na co mówię mu, że ja będę odpoczywać po całym dniu zajmowania się dzieckiem.
Nie wyobrazam sobie wytuacji, że Tż nic nie robi. Oczywiście po nocce musi się wypać itd ale kurde to też jego dziecko. Ja je noszę przez 9 miesięcy i musze je urodzić wiec on tyle może zrobić co się nim zając jak ma czas a nie zasiadać przed kompem.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
U mnie podczas świąt też traktowali mnie jak zjawisko... gdy tylko przekroczyłam drzwi to od razu komentarze... "Jezu jaka Ty duża", "Jaki brzuch" , "Na twarzy już taka inna" i oglądali z każdej strony... jak świnię na targu Aż mi głupio było

Od początku ciąży tylko od jednej osoby usłyszałam coś miłego... od ciotki męża- pielęgniarki, że ładnie wyglądam w ciąży, że mało przytyłam, żadnych obrzęków ani rozstępów Reszta za to tylko wypytuje ile przytyłam i nazywa grubasem..
Mnie się teściowa pytała ile przytyłam, później ile ważę przy stole, a babcia stwierdziła, że ona przy wadze 65kg rodziła. Ok ale ona ma z 20cm wzrostu mniej niż ja...A chwile wcześniej teściowa mówiła, że mało zjadłam, że to chyba tylko dla dziecka.
Pisałam wam, że kuzynka Tż mi mówiła, że mam duży brzuch. Też jest w ciązy z tym, że jej tyłek to 2 moje. Nic jej nie powiedziałam tylko pomyślałam sobie, że ja mam bo u mnie się on rozkłada na 2 razy mniejszej powierchni niż u niej. Nie chciałam po prostu być niegrzeczna i jej tego nie powiedziałam.

Cytat:

I słuchajcie słuchajcie!
Pęcherz nadal się wpukla ale minimalnie!

Co jak co ale chyba bym oszalała jakby mi zakazała kąpieli czy pryszniców. Wiem, że mus to mus i dla zdrowia i dobra dzieci...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:31   #4564
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Kurde jakoś ostatnio mam beznadziejny humor.. ciągle mi się ryczeć chce... gdzieś czytałam, że luteina może pogarszać nastrój
Tyle chciałam zrobić rano, a teraz nic mi się nie chce...
mam to samo zamiast wziąć się za coś pozytecznego snuje sie ze lzami w oczach
chetnie bym sie wyrwala gdzies,po coś,spotkała z kimś... cokolwiek,jakaś rozrywka

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:34   #4565
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
chetnie bym sie wyrwala gdzies,po coś,spotkała z kimś... cokolwiek,jakaś rozrywka
Ja to chyba pocieszę się słodyczami... chociaż niewiele już ich zostało

Wieczorem może pójdziemy do półrocznego Pawełka to się napatrzę na maleństwo
Stary 2013-04-03, 12:37   #4566
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Nasz dziedzic też ucieka przed ręką męża. Dopiero tydzień temu po raz pierwszy go kopnął, a mężu taki ucieszony
Mój pierwszy raz się odważył dotknąć bo mu laptop nie przeszkadzał ;> no i dumny, że dziecko ani drgnęło
Jak się urodzi to da mu popalić, mam nadzieję
Cytat:
smutne cholernie,bo faktycznie,my zostaniemy w domu a oni codzien pojda sie "wyrwac" do pracy.. ty bedziesz myslec o kolorze kupy,o tym jak sie umyc gdy maluch bedzie dokazywal a on i tak ma gorzej,bo pracuje...
boje sie
Zbankrutuję na MMSach, jak mój myśli, ze pójdzie do pracy i się oderwie to się myli. Już mu mówię, że po powrocie dostanie obiadek, 5 minut przerwy i niech się zajmie dzieckiem, będzie przynajmniej godzinka dla mamusi
Cytat:
To gratulacje, w końcu się wyszorujesz legalnie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:40   #4567
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mój pierwszy raz się odważył dotknąć bo mu laptop nie przeszkadzał ;> no i dumny, że dziecko ani drgnęło
Jak się urodzi to da mu popalić, mam nadzieję

Zbankrutuję na MMSach, jak mój myśli, ze pójdzie do pracy i się oderwie to się myli. Już mu mówię, że po powrocie dostanie obiadek, 5 minut przerwy i niech się zajmie dzieckiem, będzie przynajmniej godzinka dla mamusi
musze mojego też zacząć uświadamiać,że tak będzie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 12:46   #4568
ada32
Wtajemniczenie

hej!

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:47   #4569
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
2 opinie na nie,1 na tak... Ktoś jeszcze się wypowie? Teoretyczny mam ważny do sierpnia... ciekawe czy Antoś po porodzie tak szybko mnie z domu wypuści
Ja bym nie dała rady pewnie zaraz w poczekalni bym zemdlała z gorąca i stresu.Poza tym osttanio w święta byłam kierowcą na krótkich odcinkach i było mi bardzo ciężko nawet drzwi zamknąć a juz tym bardziej siedzieć za kierownicą.

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:47   #4570
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej!
oo,a gdzie Ty byąś jak Cię nie było ?:P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 12:50   #4571
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
musze mojego też zacząć uświadamiać,że tak będzie
koniecznie
mój chyba ma świadomość, że praca nie zwalnia go z obowiązku zajmowania się dzieckiem i pomagania mi w domu. np. twierdził, że w nocy to on by się poczuwał do wstawania i podawania mi dziecka do karmienia, potem do noszenia go aż do odbicia. i dlatego postanowił, że potrzebujemy koniecznie to łóżeczko-dostawkę nie będzie trzeba się podnosić zbytnio z łoża
ale już zajmowanie się dziedzicem wieczorem, po jego pracy, to jak najbardziej bezdyskusyjna kwestia. był przecież plan, że te parę godzin po południu będę pracować z ewentualną przerwą na podanie cyca. całą resztę będzie odwalał tatuś i wiem, że będzie mu to sprawiało przyjemność - on tak na to dziecko czekał... już latami, cierpliwie... no i z pewnością będzie chciał mi to wszystko na tyle ułatwić, żebym nie miała stracha przed kolejnym dzieckiem
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 12:56   #4572
axella
Zakorzenienie

GG do axella

pytanie do tych,ktre poród mają za sobą już jakiś tam
ile czasu po porodzie "leje się" z nas duużo, zanim się przejdzie na podpaski?
dobę?dwie? kilka godzin?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
koniecznie
mój chyba ma świadomość, że praca nie zwalnia go z obowiązku zajmowania się dzieckiem i pomagania mi w domu. np. twierdził, że w nocy to on by się poczuwał do wstawania i podawania mi dziecka do karmienia, potem do noszenia go aż do odbicia. i dlatego postanowił, że potrzebujemy koniecznie to łóżeczko-dostawkę nie będzie trzeba się podnosić zbytnio z łoża
ale już zajmowanie się dziedzicem wieczorem, po jego pracy, to jak najbardziej bezdyskusyjna kwestia. był przecież plan, że te parę godzin po południu będę pracować z ewentualną przerwą na podanie cyca. całą resztę będzie odwalał tatuś i wiem, że będzie mu to sprawiało przyjemność - on tak na to dziecko czekał... już latami, cierpliwie... no i z pewnością będzie chciał mi to wszystko na tyle ułatwić, żebym nie miała stracha przed kolejnym dzieckiem
brawa dla Tż.. ja nie wiem jak będzie.. nie umiem sobie tego wyobrazić.. no cóż.. życie już niedługo pokaże

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 12:59   #4573
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
oo,a gdzie Ty byąś jak Cię nie było ?:P

w domu

Cytat:
dobę?dwie? kilka godzin?
to zależy..przy pierwszym jakiś tydzien lało się ze mnie dosłownie..potem sączyło jakieś 4 tygodnie.. a po drugim 4 dni mocno..a dwa tygodnie sączyło..ale Ja w domu nie używałam już tych podkładów poporodowych tylko te duże cienkie rumiankowe podpaski

W

G
Stary 2013-04-03, 13:00   #4574
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
w domu

to zależy..przy pierwszym jakiś tydzien lało się ze mnie dosłownie..potem sączyło jakieś 4 tygodnie.. a po drugim 4 dni mocno..a dwa tygodnie sączyło..ale Ja w domu nie używałam już tych podkładów poporodowych tylko te duże cienkie rumiankowe podpaski
ja mam 10sztuk tych podkladow poporodowych i nie wiem czy to nie za malo +2paki giga podpasek
tak z doswiadczenia-ile tych podkladow potrzeba?

ja chcę już urodzić,wlasnie klaplam na doope na ziemie bo nie trafilam w lozko

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 13:01   #4575
xal
Zakorzenienie

Cytat:
hej!
Dziecko w szkole i odzyskałaś dostęp do kompa ?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:04   #4576
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
No więc to autko uszyłam
słodkie bumbum

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które zamawiały olej z migdałów - brałyście rafinowany czy organiczny??
organiczny

Cytat:
2 opinie na nie,1 na tak... Ktoś jeszcze się wypowie? Teoretyczny mam ważny do sierpnia... ciekawe czy Antoś po porodzie tak szybko mnie z domu wypuści

ja bym zaryzykowała jak coś, to przepadają pieniążki pewnie co?
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

"nasz" listonosz już nauczony, wchodzi grzecznie do środka, przymyka drzwi i pilnuje kota

aaaaa !!! wypłaty już prawie nie mam, poszła na konto oszczędnościowe, na końcówkę wyprawki, a odkryłam coś:
http://www.yves-rocher.com.pl/product/show/pid/1808

konwalia to nic, że buteleczek z perfumami mam ok. 10 .... must have
ej, masakra kiedyś mieli z innej serii też konwalię i ją uwielbiałam dzięki za cynk, muszę przy okazji kiedyś obczaić czy to ten sam zapach dobrze, że wypłaty jeszcze nie ma

Cytat:
Cześć dziewczyny ja tak na chwilę z telefonu z małym wszystko okej ok waży już 2 700 także jestem szczęśliwa wszystkie przepływy wyszły dobrze a ze ciśnienie dalej mam w miare wysokie to kazała zwiększyć leki na 3 razy po 2 do tej pory brałam 3xpo 1, oczywiscie trafilam na ulubiona p. doktor ale jakas ostatnio jest w miare , ciesze sie na maxa ze MICHAS ROSNIEE i ze lozysko i przeplywy sa ok :P
ide ponadrabiac Was
ale duzi Michaś

Cytat:

super że wszystko ok!

włąśnie weszła mi kasa na konto,pytam tż czy zamowic ten materacyk, mam czekac do 20go-do jego wyplaty... a jak urodze wczesniej

nie wiem

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

z ktg dobrze wiedziec
ja bym nie zamawiała...przecież w ostatniej chwili też można kupić, a jak nie macie kasy, to chyba lepiej się wstrzymać jeśli jest szansa, że do 20ego nie urodzisz. A szansa jest według mnie fifty- fifty. Po porodzie będą jeszcze dwie doby zanim przywieziesz Zuzinkę
Stary 2013-04-03, 13:06   #4577
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
słodkie bumbum

organiczny

ja bym zaryzykowała jak coś, to przepadają pieniążki pewnie co?

ej, masakra kiedyś mieli z innej serii też konwalię i ją uwielbiałam dzięki za cynk, muszę przy okazji kiedyś obczaić czy to ten sam zapach dobrze, że wypłaty jeszcze nie ma

ale duzi Michaś

ja bym nie zamawiała...przecież w ostatniej chwili też można kupić, a jak nie macie kasy, to chyba lepiej się wstrzymać jeśli jest szansa, że do 20ego nie urodzisz. A szansa jest według mnie fifty- fifty. Po porodzie będą jeszcze dwie doby zanim przywieziesz Zuzinkę
i moze moj tż ma kupić?

no poczekamy bo coz zrobic

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 13:11   #4578
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam 10sztuk tych podkladow poporodowych i nie wiem czy to nie za malo +2paki giga podpasek
tak z doswiadczenia-ile tych podkladow potrzeba?

ja chcę już urodzić,wlasnie klaplam na doope na ziemie bo nie trafilam w lozko
jak zuzyłam 5 paczek w szpitalu..
tż codzien mi dobierał w aptece...
na początek wzięłam dwie paczki ..
ma się wrazenie ze ciągle trzeba zmieniac...
no i te majtki poporodowe super sprawa te siateczkowe jednorazowe...
przynajminiej dwie sztuczki na dobę..
rano po prysznicu i wieczorem wyrzuca się i już

Cytat:
Dziecko w szkole i odzyskałaś dostęp do kompa ?

ooo...miedzy innymi też..
choc jest jeszcze jeden kopm w sypialni ale tam to jakoś nie umiem..raczej do spraw służbowych się nadaje...

no ale fakt ..spokój w domu ..młodzieniec w szkole..
tż w pracy..święty spokój w chacie...

W

G
Stary 2013-04-03, 13:11   #4579
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
dobę?dwie? kilka godzin?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

brawa dla Tż.. ja nie wiem jak będzie.. nie umiem sobie tego wyobrazić.. no cóż.. życie już niedługo pokaże
ja wogole prawie nie krwawilam , wiec pewnie teraz sie zdziwie ile tego moze byc
Cytat:
hej!
hello

Nuna piekny brzunioo
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 13:15   #4580
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
jak zuzyłam 5 paczek w szpitalu..
tż codzien mi dobierał w aptece...
na początek wzięłam dwie paczki ..
ma się wrazenie ze ciągle trzeba zmieniac...
no i te majtki poporodowe super sprawa te siateczkowe jednorazowe...
przynajminiej dwie sztuczki na dobę..
rano po prysznicu i wieczorem wyrzuca się i już

ooo...miedzy innymi też..
choc jest jeszcze jeden kopm w sypialni ale tam to jakoś nie umiem..raczej do spraw służbowych się nadaje...

no ale fakt ..spokój w domu ..młodzieniec w szkole..
tż w pracy..święty spokój w chacie...
to dokupię jeszcze jedna,będę mieć 2 paki,najwyżej tż dokupi
a te gatki mam 9sztuk

Cytat:
ja wogole prawie nie krwawilam , wiec pewnie teraz sie zdziwie ile tego moze byc

hello

Nuna piekny brzunioo
oo,fajnie nie być zalanym non stop
ja nawet przy okresie miałam masakrę,litrami sie lało

jezu!znów bede miec okres..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 13:23   #4581
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
to dokupię jeszcze jedna,będę mieć 2 paki,najwyżej tż dokupi
a te gatki mam 9sztuk

oo,fajnie nie być zalanym non stop
ja nawet przy okresie miałam masakrę,litrami sie lało

jezu!znów bede miec okres..
...he he..taki prawdziwy okres po porodach dostawałam po 7 miesiącach od porodu...fajnie...teraz tez na to licze...zaraz po oczyszczeniu po porodzie był luzik...bez okresu ciąża i te 7 miesiecy to 16 okresów mniej

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Wiktor zasnął sobie oglądając bajkę...az mam ochotę położyc się koło niego

W

G
Stary 2013-04-03, 13:25   #4582
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
...he he..taki prawdziwy okres po porodach dostawałam po 7 miesiącach od porodu...fajnie...teraz tez na to licze...zaraz po oczyszczeniu po porodzie był luzik...bez okresu ciąża i te 7 miesiecy to 16 okresów mniej

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Wiktor zasnął sobie oglądając bajkę...az mam ochotę położyc się koło niego
łooo,super

a kładź się należy Ci się

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 13:29   #4583
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ada rozumiem, że masz na myśli 5 opakowań tych podkładów belli, tak?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 13:31   #4584
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Co jak co ale chyba bym oszalała jakby mi zakazała kąpieli czy pryszniców. Wiem, że mus to mus i dla zdrowia i dobra dzieci...
Cytat:
Oj wy nie myślcie że ja taka zasyfiona przez 1,5 miesiąca chodziłam
Normalnie sie myłam tylko tak na pół leżąco w łóżku.
żel+ balsam + palmers obowiązkowo
co drugi dzień ktoś przyjeżdżał włosy mi myć

ale teraz wolność!!mam co prawda siedzieć w trakcie prysznica na tym siedzonku w kabinie ale w końcu coś!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:33   #4585
MamaIzabela
Raczkowanie

Cytat:

Rycze już od trzech dni zawsze znajde powód, pogoda, strach przed porodem i takie tam mój tż dzielnie to znosi
MamaIzabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:37   #4586
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MamaIzabela Pokaż wiadomość
Rycze już od trzech dni zawsze znajde powód, pogoda, strach przed porodem i takie tam mój tż dzielnie to znosi
puki co zawsze można nasze zachowanie zwalać na szalejące hormony
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:39   #4587
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ada rozumiem, że masz na myśli 5 opakowań tych podkładów belli, tak?
tak

Cytat:
łooo,super

a kładź się należy Ci się
no niby tak..ale zaraz muszę pranie wywiesic i w ogóle jak on śpi to ja milion rzeczy mogę zrobic bez latania za moim alpinistą
ostatnio muszę miec go ciągle na oku..takie rzeczy mu przychodzą do główki ze aż strach
kochany urwisek ostatnio umył zęby mocząc szczoteczkę w kibelku..ah

Cytat:
Napisane przez MamaIzabela Pokaż wiadomość

ten stan jest taki naturalny..przejdzie ..zobaczysz...

W

G
Stary 2013-04-03, 13:39   #4588
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dzieje się tutaj coś ciekawego

streści mi któraś co mnie ominęło

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:41   #4589
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
http://s1.zmniejszacz.pl/111/zdjecie-0196__949768.jpg

My z Julcią w 28 tyg i 5 dniu ciąży z 103 cm w pępku
Śliczny apartament

Cytat:
I słuchajcie słuchajcie!

Cytat:
Cześć dziewczyny ja tak na chwilę z telefonu z małym wszystko okej ok waży już 2 700 także jestem szczęśliwa wszystkie przepływy wyszły dobrze a ze ciśnienie dalej mam w miare wysokie to kazała zwiększyć leki na 3 razy po 2 do tej pory brałam 3xpo 1, oczywiscie trafilam na ulubiona p. doktor ale jakas ostatnio jest w miare , ciesze sie na maxa ze MICHAS ROSNIEE i ze lozysko i przeplywy sa ok :P
ide ponadrabiac Was
Cieszę się, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
hej
Witam sie po tygodniowej swiatecznej przerwie. Urodziła któraś??
Właśnie wyprawiłam męża do pracy, zobaczymy sie prawdopodobnie dopiero za 4 tygodnie tak było fajnie a tak musiało szybko przelecieć...
Ale mam wózek bylismy wczoraj z mężem tylko tak ogladać co jest ciekawego i wyszlismy ze sklepu z wózkiem
A pozatym mama przypiozła mi juz pierwsze ciuszki od siostry z jej małej więc ogłaszam kompletowanie wyprawki dla Elizy za rozpoczęte w koncu...
Gratuluję zakupu wózka Na jaki się zdecydowaliście ??

Cytat:
Ja nie mam nic oprócz ciuszków, które podostawałam... Wózek widziałam tylko jeden u nas, który mi spasował z wyglądu i to tylko dlatego go widziałam, że sklep z artykułami dziecięcymi jest 3 sklepy od gina. Listę mam zrobioną i tyle... Chciałabym jechać do krk czy do bielska a o tym mogę zapomnieć...
U mnie 3/4 wyprawki zamówiłam przez internet/na allegro.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Przeżyłam glukozę i nawet mi niedobrze nie było, nie wiem co w tym takiego złego niby. No słodkie było, jak woda z cukrem (niecierpię słodkich napojów),ale bez przesady.

---
Wolne minęło i znowu się rozgadałyście

Wpadłam na chwilę tak jak obiecałam
Zaraz założę sondę i zmykam leżeć - jakaś osłabiona dziś jestem, a po 18 jedziemy na ostatnie zajęcia z SR (nie wiadomo kiedy zleciało 7 tyg )

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-04-03 o 13:44
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:42   #4590
happy blue
Zadomowienie

Cloche- dzwoniłam do jednej hurtowni, bo mieli na promocji Avent Isis, żeby zapytać o dostępność. Dowiedziałam się, że już im wyszedł i że jest wycofany. Podobno zastąpili go Naturalem. Wiesz coś o tym? Pytałam też o różnicę między Isis a Via i pani powiedziała, że są takie same, tyle, że w jednym do zestawu dają butelkę do karmienia, a w drugim pojemnik na pokarm
A który Ty kupujesz i w jakiej mniej więcej cenie, bo tu są straszne rozpiętości, między 99 zł a 140 zł?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości