|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. X
Cytat:
|
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. X
Cytat:
|
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu miała źle dobrane tabletki. To że tanie czy drogie, to nie ma absolutnie żadnej różnicy. Moje tabletki kosztowały prawie 40zł za opakowanie, a i tak je musiałam odstawić
|
|
|
|
|
#4296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
HEhe, to prawda. Moja kuzynka zaszła w ciążę, bo "prezerwatywy, to jak lizanie lizaka przez papierek, a tabletkom nie ufa". Głupota totalna. A potem te wszystkie dziewczyny, które się zabezpieczają (w tym ja) boją się, że zajdą w ciążę.
|
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A biorę tabletki! Gdybym miała "iść na żywioł" to chyba nie zmrużyłabym oka z nerwów
|
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Bredzisz. O laptopach trzymanych przez facetów na kolanach, podgrzewanych siedzeniach w samochodach, niezdrowym trybie życia, telefonach komórkowych w kieszeniach itp. waćpanna nie słyszała? Tabletki nie są odpowiedzialne za zło tego świata.
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2013-04-03 o 14:34 |
|
|
|
#4301 |
|
Raczkowanie
|
Nikt jednak nie stwierdził, że jest to związane ze stosowaniem tabletek antykoncepcyjnych. Dla mnie nie ma równie skutecznej alternatywy jeśli chodzi o zapobieganie ciąży, chociaż zdaję sobie sprawę, że nie jest ona bez wad!
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ ja nikomu nie bronię brać tabletek antykoncepcyjnych
wiadomo jednak, że firmy farmaceutyczne zatrudniają ludzi, którzy oferują np. doktorom wczasy za dobre wyniki sprzedaży - tak robi np. Pfizer.
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
przy innych lekach przynajmniej jest jakieś badanie a ile dziewczyn "chwali się" że dostało receptę bez badań hormonalnych ?
I polecają takiego ginekologa bo "nie robi problemów". Dla mnie to skandal
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2013-04-03 o 14:45 |
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Moze najpierw podaj dowód na potwierdzenie tego co sama piszesz, bo było to pomówienie.
A logiczny dowód jest taki że otrzymywanie korzyści majątkowych od firm farmaceutycznych w zamian za przepisywanie ich leków jest nielegalne. |
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego- to była moja odpowiedź na tekst, że lekarze mają korzyści z wypisywania takich a takich pigułek antykoncepcyjnych. Ja napisałam, że to ma miejsce nie tylko przy zalecaniu konkretnych antyków, ale też chociażby przy wypisywaniu głupiej Flegaminy. Zapytaj kiedyś prywatnie jakiegoś farmaceuty albo lekarza rodzinnego, może Ci odpowie szczerze i od serca jak to naprawdę wygląda Myślisz, że oni nie mają pewnych norm do wyrobienia? Sprzedaż leków to biznes jak każdy inny, chodzi tu tylko o pieniądze. Gdyby tak nie było, to nie pracowano by chociażby intensywnie nad lekiem na łuszczycę- 4% populacji na nią choruje. Wynalezienie skutecznego leku = żyła złota dla koncernów.Nielegalne to było też zbieranie punktów za leki i wymiana na prezenty, a zniknęło to stosunkowo niedawno z aptek. Zresztą i tak nie ze wszystkich- w styczniu farmaceuta mi zaproponował założenie karty i zbieranie punktów. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2013-04-03 o 15:01 |
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedstawiciel handlowy ma za zadanie reklamować lek a nie prowadzic działania nielegalne, po za tym na rynek wchodzi tyle nowych preparatów że lekarz nie jest w stanie znac ich wszystkich ( dwadzieścia kilka preparatów handlowych statyn czy IPP) i przedstawiciel chodzi i rozdaje charakterystyki produktu leczniczego. A korzyści, jaaaasne co dzień wypisuje leki za kilkaset-kilka tysięcy złotych i jakoś kurna nikt mi nie zaproponował ani złotówki za stosowanie właśnie jego preparatu. Nie opowiadaj więc bajek wyczytanych w wybiórczej. |
|
|
|
|
#4310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ubawiłas mnie w tej chwili po pachy agniesikk, ma 100% racji nie wszyscy lekarze/ przychodnie się godzą, nie we wszystkich to widać na pierwszy rzut oka (czasem wcale) ale to jest norma ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
i to że Ty masz z tym doczynienia na codzień nie znaczy że inni nie maja wrecz odwrotnych doświadczeń
|
||
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twoim zdaniem prezenty to nie są korzyści majątkowe? Mam w rodzinie przedstawicieli i też widzę, jakie gadżety rozwożą po przychodniach i wiem jak namawiają lekarzy, żeby przepisywali akurat taki i taki lek. To, że się nigdy z czymś takim nie spotkałaś, to nie znaczy, że to nie istnieje. Zauważyłam, że swoje zdanie często budujesz tylko i wyłącznie na doświadczeniach z własnego podwórka. Dla mnie koniec off topu. |
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pracy ratownika cóż nie mam doświadczenia z pracą jako pacjent ale jako lekarz co ma dyżury na SOR-ze i widzi co robi ratownik. Jak twierdzisz inaczej to prosze bardzo. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2013-04-03 o 15:10 |
|
|
|
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
Może mi ktoś napisać, w jaki sposób dyskusja zeszła na temat przepisywania leków?
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozczaruje Cie, to nie mit
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
) za przepisywanie określonych leków - i to już burzy całą twoją teorię, że problem nie istnieje, bo TY nie bierzesz w tym udziału.
|
||
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i voila W ogóle obserwujecie nissiax na twitterze? Pisała, że będzie działać przy NYPD jako wolontariusz w dziale przemocy w rodzinie. Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2013-04-03 o 15:19 |
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ja wzięłam do siebie bo nie życzę sobie szkalowania mojej osoby dlatego ze wykonuję taki a ni inny zawód, również nie mogę przechodzić obojętnie wobec pomówień mojej grupy zawodowej.
|
|
|
|
#4319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A widzę ze już mnie ktoś uprzedził
Edytowane przez warm Czas edycji: 2013-04-03 o 15:20 |
|
|
|
|
#4320 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozwolę wtrącić słówko odnośnie sprzedaży leków i branż farmaceutycznych:
słyszeliście pewnie o czymś takim jak substancja czynna i pomocnicza? substancje czynne są w lekach takie same, zmieniają się tylko substancje pomocnicze i dzięki temu mamy 40 albo i więcej różnych leków przeciwbólowych , gorączkowych itd i tych na recepty. lekarz przepisujący dany lek na konkretną dolegliwość ma do wyboru kilkanaście rodzai leków, a który przepiszę.... cóż jego wybór.. a w jaki sposób wybiera leki.... podam przykład poniżej: nie wiem czy wiecie, ale przedstawiciele handlowi dają legalne łapówki do 100 zł lekarzom . I to nie są pomówienia , ponieważ moja kuzynka pracuję w sklepie medycznym gdzie, wystawiają po 3 -4 faktury na buty o wartości 300-400 zł ![]() nie piszę, że każdy lekarz dostaję prezenciki, ale jeżeli ktoś zna kogoś w tej branży to doskonale wie, że firmy mają odpowiednie budżety na ten rodzaj "marketingu i "reklamy ". nikt lekarzowi w gotówce nie płaci, ( to jest przestępstwo) ale są inne środki zachęcają do bardziej bliższej współpracy
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

A dołożyć jeszcze to, że dostają je ci, którzy nie powinni...
13.03.2008

I polecają takiego ginekologa bo "nie robi problemów". Dla mnie to skandal