Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 13:20   #3991
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Dajcie mu ze 200 w kopercie niepodpisanej, nie będzie sprawdzał na miejscu a potem zapomni co od kogo więc nie będzie narzekania, że mało Plus kwiaty.
to nie jest za dobre rozwiązanie, bo większość ludzi do koperty wkłada podpisaną kartkę z życzeniami, później łatwo wyeliminować kto dał np. pustą kopertę, albo wsadził 'mało'
u mojej przyjaciółki na ślubie ktoś dał pustą kopertę, ale niestety chcąc-nie chcąc para młoda dowiedziała się, kto to.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:27   #3992
Dinulka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

u mnie raczej były inne historie - pustych kopert było tyle samo co 'pełnych' ja jak wkładałam pieniądze do koperty to mówili mi znajomi, że takich kopert się nie podpisuje więc chyba jak kto uważa.
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:33   #3993
Just:)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ja lubię Encre Noire pour homme, Gucciego klasycznego ale wycofany, Hermes Terre d'Hermes, Lacroix Tumulte, Bvlgari Black, Givenchy Pi, od biedy Armani Code. Niszowce pominę
EDIT: też nie są cytrusowe, świeże ani ogórkowe bo takich nie trawię. Ani nie słodkie (tylko Pi jest słodkie).
Dziękuję Zapisane
Stary 2013-04-03, 13:36   #3994
blondynaaa_91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Muszę go mieć. Dziękuję Ci za sprawdzenie
Jak dasz radę powstrzymać chciejstwo do spotkania (mam nadzieję, że się wreszcie ociepli i jeszcze w kwietniu się uda..) to mogę Ci odlać, mam go w trzy pupy, a używam tylko do włosów

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
u mnie raczej były inne historie - pustych kopert było tyle samo co 'pełnych' ja jak wkładałam pieniądze do koperty to mówili mi znajomi, że takich kopert się nie podpisuje więc chyba jak kto uważa.
W sumie ja jak wkładam to daję kartkę z życzeniami, chyba większość osób tak robi Ale ogólnie to mało bywam na ślubach, nie znam mody jaka panuje na wkładanie kasy do kopert
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 13:37   #3995
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

dzięki za sugestie, pomyślimy z TŻ
Stary 2013-04-03, 13:45   #3996
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
to nie jest za dobre rozwiązanie, bo większość ludzi do koperty wkłada podpisaną kartkę z życzeniami, później łatwo wyeliminować kto dał np. pustą kopertę, albo wsadził 'mało'
u mojej przyjaciółki na ślubie ktoś dał pustą kopertę, ale niestety chcąc-nie chcąc para młoda dowiedziała się, kto to.
My dajemy bez kartki i tak samo na własnym ślubie dostaliśmy trochę kopert z samą kasą. Jak później wyjmowaliśmy to bez wnikania kto i co ale może inni czytają i eliminują...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:02   #3997
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Info z ostatniej chwili (dopiero odebrałam maila).
Zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną ws. pracy. Praca zgodna z kierunkiem studiów. Doświadczenie mam już, ale krótkie, więc przyda się go więcej zdobyć w czasie studiów, poza tym kasa też się przyda.
Trzymajcie kciukasy jutro o g. 13.15.

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
ja chyba też zrobię napad na Rossa - wypatrzyłam farbę Mango, szampon BD i odżywkę Alterry !
Kiedyś namiętnie farbowałam się Mango, ale jak o tym myślę teraz, to bardzo zniszczyła mi włosy. Ale też nie dbałam wtedy za specjalnie - szampon + odżywka + serum lub psikacz.

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Właśnie, co jeszcze planujecie w Rossie kupić? Mam na coś ochotę, ale nie wiem na co

Maska Alterry Granat jest w promocji, ale sama nie wiem. Odżywka mi jest obojętna (właśnie po niej schnę, więc się upewnię). Maska bardzo się różni? Jest szansa, że ją polubię?
Ponoć prawie się nie różni - najbardziej tym, że maska trochę rzadsza.

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Dolczi ty pytalas o Fruit Passion ?

Ja jestem chyba, wysoko porem, i mi sluzy nie puszy ja dodaje do niej oleju jeszcze bo mi sie wydaje lekka
Ja pytałam. Dziękuję za kolejną opinię.

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Mnie Friuty Passion puszył, kupiłam babci na Dzień Babci Oleo i się zamieniłam, działa na mnie o wiele lepiej Ale zapachu Friuty nic nie pobije
No mnie ten osławiony zapach właśnie najbardziej kusi.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:15   #3998
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Jak dasz radę powstrzymać chciejstwo do spotkania (mam nadzieję, że się wreszcie ociepli i jeszcze w kwietniu się uda..) to mogę Ci odlać, mam go w trzy pupy, a używam tylko do włosów
Uderzam na PW
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:25   #3999
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny, nie odzywałam sie z powodu świątecznego imprezowania poza tym powiem szczerze, że jestem w nienajlepszej kondycji psychicznej i jakoś tak dużo rzeczy od siebie odsunęłam.
Znalazłam dzisiaj u rodziców kwas hialuronowy, hydrolizat keratyny x2 i dpantenol, które kiedyś zagubiłam ze swojego zamówienia, wszystko nieużywane, ale keratynę mam do maja 2013, 2 butelek nie zużyję na pewno (nawet jednej nie zużyję) , więc gdyby któraś była zainteresowana to piszcie na pw... btw myślicie, że po terminie będę mogła używać tej keratyny? przecież ja 1/10 zużyję do maja...
ten kwas to to samo co żel w sensie właściwości? ;>
Kwas masz w proszku czy w żelu?
Cytat:
stosowałyście może keratynę do paznokci? Bo mam mega słabe, na zsk piszą, że to paznokci pomaga, ale nie wiem jak używać...

a dziewczyny od ślimakowego kremu - Wam też zaczynają skórki odstawać po kilku dniach stosowania ciągiem?
Możesz wcierać bezpośrednio w niepomalowane paznokcie.

Czyżby ten krem był powodem przesuszu Red?
Cytat:
Ja wczoraj 200 zl, mam jeszcze jednego do usuniecia ( kuwa 23 lat i 3 zab do wyrwania) - to kolejne 2 stowy, kilka zebow do leczenia i dwie koronki do zalozyla...co za zeby
Witam w klubie, zęby mam wszystkie, oprócz zdłutowanych 4-ch ósemek, a jeśli chodzi o resztę tylko w 4-ch nie mam plomb
A w reszcie po 2-3
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:33   #4000
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Czyżby ten krem był powodem przesuszu Red?
Właśnie do takiego wniosku doszłam

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:40   #4001
justusia16
Wtajemniczenie

Jest cos na wzmocnienie zebow ?!
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:40   #4002
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość

No mnie ten osławiony zapach właśnie najbardziej kusi.
Jak dla mnie zapach jest o niebo lepszy o Oleo

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:41   #4003
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Uruchomiłaś mnie tym "cudownie wiosennym porankiem"

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Tak wiosenny, że nie zdziwcie się, jak Wam listonosza z paczkami wetnie. Mój listonosz właśnie się zarył autem w śniegu (widzę przez okno) i wyjechać nie może, także niech żyje wiosna
Ja się dzisiaj niemal popłakałam, gdy okazało się, że droga to kontenerów ze śmieciami jest całkowicie zasypana śniegiem, a ja z wielkim śmierdzącym worem i w seksi botkach do kostek muszę się przez ten śnieg przedrzeć. Cytując Kwejka- Kwiecień plecień, bo przeplata- trochę zimy.. trochę zimy.

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pisałam już na wątku pazurkowym, ale może tutaj też znajdą się zainteresowane. U mnie w rossie jest jeszcze prawie cały zestaw blogerskich lakierów Wibo (2 różowe, jakiś inny kolor chyba 3 szt, a reszta pełna). Jakby któraś z was była zainteresowana, to proszę o kontakt na prive, mogę kupić (tylko za uprzednim przelewem, bo nie mam kasy, żeby za swoje kupić ).
Warto w te lakiery zainwestować? Nie ma lipy?

Cytat:
Nie ma u mnie Auchana, a te warzywne często mi pękają i się rwą. Musisz mi przynieść na zlot do przetestowania
No tak, zapomniałam, że nie ma.
Tych warzywnych używam właśnie w ostatecznej ostateczności, bo zwykle, gdy chcę naciągnąć uszy i zawiązać w supełek, siata pęka z tyłu. Ciężkie życie.

Ale na spotkanie mogę zorganizować parę sztuk. Nie ma problem.

Cytat:
Witam w klubie, zęby mam wszystkie, oprócz zdłutowanych 4-ch ósemek, a jeśli chodzi o resztę tylko w 4-ch nie mam plomb
A w reszcie po 2-3
Ja już rozpoczęłam etap próchnicy wtórnej oraz wypadania nieszczelnych plomb zakładanych w podstawówce. Za niedługo nie w plomby trza mi będzie inwestować, tylko w gibis.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:52   #4004
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Cytując Kwejka- Kwiecień plecień, bo przeplata- trochę zimy.. trochę zimy.
Ómarłam
Stary 2013-04-03, 14:53   #4005
justusia16
Wtajemniczenie

Moje znawczynie od wszystkiego!

Filtr Flos lek, 30

Nada sie to na twarz, nie zapychajac bardzo?
I ma te stabilne filtry ?

utSkład: Aqua, Octocrylene, C12-15 Alkyl Benzoate, Titanium Dioxide Silica, Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Ethylhexyl Stearate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Glycerin, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Butyrospermum Parkii Butter, Cyclomethicone, Cera Microcristallina, Hydrogenated Castor Oil, Sodium Chloride, Tocopheryl Acetate, Parfum, Cetyl Dimethicone, Methylparaben, PEG-8, Tocopherol, Askorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Propylparaben. Tocopheryl Acetate, Parfum, Cetyl Dimethicone, Methylparaben PEG-8, Tocopherol, Askorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid Propylparaben
Cena: 20zł / 100ml

kas ja chyba 6 na dolne mam nie leczonych, reszta niestety....
Stary 2013-04-03, 14:54   #4006
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się dzisiaj niemal popłakałam, gdy okazało się, że droga to kontenerów ze śmieciami jest całkowicie zasypana śniegiem, a ja z wielkim śmierdzącym worem i w seksi botkach do kostek muszę się przez ten śnieg przedrzeć. Cytując Kwejka- Kwiecień plecień, bo przeplata- trochę zimy.. trochę zimy.

Z tego wszystkiego to zaczęłam się racjonalnie zastanawiać czy rezerwować w ogóle pokój na majówkę w Pieninach, bo co mi po majówce jak się okaże, że będzie lutówka/marcówka

A wiecie, że a propos lakierów przez długi czas myliłam Virtual z Viperą? Obie na V, a potem się dziwiłam w Skarbku czemu te Vipery są jakieś inne niż na stronie internetowej. A w domu siadłam i załamałam się nad własną głupotą i sklerozą
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:08   #4007
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
[/B]I powiem Ci, piesku, że podobasz mi się w nowej fryzurce. Nie wyobrażałam sobie tego, ale z niecierpliwością czekałam na efekt - jest super!
dziękuję pięknie kochana i mam nadzieję, że szybko się zaaklimatuzujesz w nowym mieszkaniu, a rower się mimo wszystko znajdzie...

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Ja tez dzisiaj robię napad na rossmann co w planach?
no w końcu kurde nic, bo akurat autobus podjechał to wsiadłam zamiast do rossa

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
deszczowa ok, dorzucę Ci może bingo arganowego, coo?
Po popołudniu pójdę na tą pocztę
bardzo dziękuję, chętnie

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:11   #4008
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie zapach jest o niebo lepszy o Oleo

A ja miałam takie ładne włosy, od dawna nie miałam takich.
Wyszłam na 10 minut do sklepu i pupa wielka z tego została.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:12   #4009
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już rozpoczęłam etap próchnicy wtórnej oraz wypadania nieszczelnych plomb zakładanych w podstawówce. Za niedługo nie w plomby trza mi będzie inwestować, tylko w gibis.
Nie warto. Znaczy kolory mają cudne, ale konsystencja (albo normalnie, albo przez siedzenie w tych durnie grzejących szafach, ewentualnie przez otwieranie) jest niczym glut...
Cytat:
Moje znawczynie od wszystkiego!

Filtr Flos lek, 30

Nada sie to na twarz, nie zapychajac bardzo?
I ma te stabilne filtry ?

utSkład: Aqua, Octocrylene, C12-15 Alkyl Benzoate, Titanium Dioxide Silica, Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Ethylhexyl Stearate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Glycerin, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Butyrospermum Parkii Butter, Cyclomethicone, Cera Microcristallina, Hydrogenated Castor Oil, Sodium Chloride, Tocopheryl Acetate, Parfum, Cetyl Dimethicone, Methylparaben, PEG-8, Tocopherol, Askorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Propylparaben. Tocopheryl Acetate, Parfum, Cetyl Dimethicone, Methylparaben PEG-8, Tocopherol, Askorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid Propylparaben
Cena: 20zł / 100ml
Zapchać może, i może mocno bielić, bo tlenek tytanu wysoko.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:19   #4010
justusia16
Wtajemniczenie

O to dziekuje i podziekuje bo biala twarz mam wystarczajco

Poleccie mi jakas 30 do twarzy nie bielaca, zeby pod mineraly dobra byla...weszlam na watek filtrowy ale czarna magia dla mnie

10tego zamawiam sobie maski bingo na pocieszenie... dosc mam tej zimy i tych zebow... :/
Stary 2013-04-03, 15:30   #4011
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie warto. Znaczy kolory mają cudne, ale konsystencja (albo normalnie, albo przez siedzenie w tych durnie grzejących szafach, ewentualnie przez otwieranie) jest niczym glut...

O Pani, dzięki Tobie zaoszczędzę 24 złote.

Kurde, naprawdę mam problem z lakierami. Nie oczekuję wiele, fajny kolor, uczciwa konsystencja, w miarę równomierne krycie i będę szczęśliwa. A od czasu wycofania Essence Multi dimension XXXL shine jestem w ciemnej , jeszcze żaden lakier mnie nie zaspokoił.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:38   #4012
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
no w końcu kurde nic, bo akurat autobus podjechał to wsiadłam zamiast do rossa
Eee u mnie pustki tylko kremów do ciała była masa, to wzięłam grzecznie kakaową Isanę i poszłam do kasy no nic, kupię sobie w Biedrze olej z pestek winogron, ale najpierw napiszę pracę maturalną

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:42   #4013
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Eee u mnie pustki tylko kremów do ciała była masa, to wzięłam grzecznie kakaową Isanę i poszłam do kasy no nic, kupię sobie w Biedrze olej z pestek winogron, ale najpierw napiszę pracę maturalną
ja utknęłam na bibliografii

eh jaką mamm juz ochote umyc dzis włoski i moze wpróbuję nową odzywkę z balei

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:44   #4014
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość

Jaką odżywkę?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 15:47   #4015
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:

Nie narzekam, mam jedną stronę, ale chyba do poprawki humanisty ze mnie nie zrobią

jaka?

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:06   #4016
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:

No tak, zapomniałam, że nie ma.
Tych warzywnych używam właśnie w ostatecznej ostateczności, bo zwykle, gdy chcę naciągnąć uszy i zawiązać w supełek, siata pęka z tyłu. Ciężkie życie.

Ale na spotkanie mogę zorganizować parę sztuk. Nie ma problem.
Niech Cię ręka lakierowego boga od nich broni

W ogóle moja mieścina taka biedna albo ja nie widzę miejsc, gdzie można by coś wartego capnąć. Ross, Natura, ew. Sahara, Tesco jakieś 4729 km ode mnie
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:19   #4017
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
rozwydrzona kierunek: finanse i rachunkowosc, stanowisko: ksiegowa.
powodzenia

a kierunek i zawód masz taki jak ja

Cytat:

Zapchać może, i może mocno bielić, bo tlenek tytanu wysoko.
a ja mam jeden z tych lakierów - 7 blue lake i jest super, ma dobrą konsystencję (żaden glut), szybko schnie i do tego jest dość trwały, ja jestem zadowolona

Cytat:
ja pisze prace na studiach podyplomowych i utknęłam na spisie treści, i mam taki pseudo wstęp, ale będzie do poprawy
a muszę się obronić w lipcu :/
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:21   #4018
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Eee u mnie pustki tylko kremów do ciała była masa, to wzięłam grzecznie kakaową Isanę i poszłam do kasy
Zapomniałam Ci przypomnieć o żelu Isany..
Cytat:
W ogóle moja mieścina taka biedna albo ja nie widzę miejsc, gdzie można by coś wartego capnąć. Ross, Natura, ew. Sahara, Tesco jakieś 4729 km ode mnie
Że ile? Przecież na Śląsku jest w pierona Tesców

Dowiedziałam się dziś, że w Galerii Jurarajskej w Czewie otwarli stoisko z indyjskimi kosmetykami I może jeszcze z czymś innym, ale koleżanka się nie zna na tyle..
Ech, gdyby nie ta pogoda to by szło jechać, a tak

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:22   #4019
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

A tak w ogóle to mam dzisiaj BHD
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:23   #4020
Krrem
Wtajemniczenie

A mnie dzisiaj spuszyło. PO OLEO

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości