|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
Jak widać - lekarz może życie utrudniać ile tylko chce ![]() Cytat:
Cytat:
i jak tutaj żyć w tym chorym kraju
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
![]() Na szczęście mamy trochę oszczędności. TŻ pewnie dostanie kurniówkę. Wystarczy nam na skromne życie dopóki nie dostanie nowej pracy
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
iza ja tam wierzę ze cię nie zwolnili! w tedy tam raczej nic nie musisz podpisywać!
kucyk przytulam Cię mocno! kubeczku
|
#2164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Boje się tam jechać w piątek,mam złe przeczucia.Tż sie wkurza że się martwie na wyrost
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2165 |
|
Konto usunięte
|
Hej Dziewczyny.
Rok temu o tej porze szłam już do szpitala z karteczką 29 tydzień ciąża obumarła... Za parę godzin urodził się Dawid Chcę iść na cmentarz przed mszą, ale nie wiem, czy ma to jakikolwiek sens, napadało tyle śniegu, że nie wiem, czy się w ogóle dokopię do zniczy. A o 18 msza. Dostałam też kartkę dzisiaj z zakładu pogrzebowego, że w kościele, który oni mają w pobliżu też będzie msza 22.04 - ale nie wiem, wydaje mi się, że to taka zbiorowa msza za osoby zmarłe w kwietniu zeszłego roku. Rano byłam na badaniach (dziękuję za kciuki ), fatalnie zniosłam tym razem tę glukozę, potrząsało mną całe 2 godziny. Potem podeszłam do swojej pracy po kasę, potem wróciłam do domu, a to wszystko w tak ciężkich warunkach, śnieg mi sypał prosto w oczy i nie dało się chodzić. A na dodatek nie dopinam już kurtki i chodzę w na pół rozpiętej. Teraz zawieźliśmy z tatą kota do weterynarza. I siedzę i jem, bo strasznie mi spadł cukier po glukozie, ale już jest OK, już unormowałam. |
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
iza pamiętaj ze Ty budujesz swoją przyszłość! Musisz zacząć myśleć pozytywnie i wierzyć ze wszystko w końcu się ułoży!!!
perse trudny czas dla was! u mnie dziś ten dzień w którym poprzednio ciąża się zatrzymała łatwo mi też nie jest ale staram się myśleć pozytywnie no i dziś mnie zaczęło w końcu mulic więc mam nadzieję ze wszystko dobrze jest
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki..
Perse zadzwoń sobie tutaj. Można zamówić wózek( tako bez fotelika 1.400 zł) odbiera się po urodzeni dziecka. http://www.dzieciecawyspa.pl/index.p...howitem&id=162 Dodam, ze u mnie też trudny czas..święta były kiepskie. Zaczęła się jakaś chora rodzinna zazdrość. Szkoda mi nawet słow... ![]() Co więcej, rok temu 03.04 zaczął się szczęśliwy cykl....później majówkowa radość...a później wielki płacz... Mam w dodatku mase złych myśli ostatnio.. boję się jakoś dziwnie. Mój lekarz powiedział, że mam się nie denerwować, że wszystko wygląda dobrze. Trochę na przekór sobie, zrobiłam dziś małe zakupy dla Dzidka. Mało potrzebuję, bo w Święta wzięłam całe kartony ciuszków po moim chrześniaku. Brakuje mi trochę pajaców i trochę półspiochów. Za następna kasę z Zusu, kupie niezbędne kosmetyki dla siebie i Synka. Nie wiem czemu czuje, że urodzę wcześniaka??? Dobra kończę tą rozprawkę... Agatka |
|
|
|
#2168 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochana trzymam kciuki za przyszłe staranka - musisz być silna! ja każdą stratę przeżywałam inaczej. Po trzecim # miałam maksymalną mobilizację do badań itp. a po czwartym straciłam na chwilę siły, ale teraz znów walczę i działamy z mężem - nie można się poddawać ! Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40106340]Rano byłam na badaniach (dziękuję za kciuki ), fatalnie zniosłam tym razem tę glukozę, potrząsało mną całe 2 godziny. Potem podeszłam do swojej pracy po kasę, potem wróciłam do domu, a to wszystko w tak ciężkich warunkach, śnieg mi sypał prosto w oczy i nie dało się chodzić. A na dodatek nie dopinam już kurtki i chodzę w na pół rozpiętej. [/QUOTE]a czy jak piłaś glukozę, to dodałaś sobie cytrynę? kiedy miałam to badanie moja bratowa podpowiedziała mi żeby cytrynę sobie do tego wcisnąć i smakowało jak lemoniada kiedy kumpeli to powiedziałam, to się zdziwiła, że tak można.ja już dawno po pracy - delektuję się kawą i dojadam świąteczne ciasto no i od weekendu zaczynamy staranka
|
||||
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale obowiązuje to ciążę od 3 miesiąca
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uwielbiam oglądać takie małe ciuszki
|
||
|
|
|
#2171 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() Kocurku dzięki za linka! Rena nie, nie dodałam cytryny, choć ponoć można, mój gin też mi o tym mówił. Jednak ja ostatnim razem całkiem nieźle to zniosłam i myślałam, że dziś będzie to samo. A tu - masakra, potem siedziałam godzinę przy oknie, bo było mi tak niedobrze. Jutro pewnie to odchoruję... |
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Agatko, witaj moja paro
nie chce do wątku Mamus listopadowo-grudniowych, coby nie zapeszac i nakręcać sie. Staram sie tam w ogóle tam nie zaglądać.Zle mi sie takie wątki kojarzą. W ogóle staram sie, zeby ten czas mi tamtych dwóch ciąż nie przypominał. Tez mnie muli. Na całe szczęście umiarkowanie. Muszę regularnie jeść i noszę na nadgartkach opaski 'sea band' i jakos daje radę, w pierwszej ciąży wymiotowalam juz od 6 tygodnia do sameg końca... Teraz robie wszystko, zeby tej spirali wymiotow nie nakręcić. PerseTrzymaj się! [*] dla Dawidka. Jade do lasu z psem i do Lidla po bio ziemniaki mam ochotę na placki!
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-03 o 16:17 |
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony ja sie nie upieralam, za nic na swiecie nie chcialam pic tego po raz drugi ![]()
|
|
|
#2174 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40106340]
Rok temu o tej porze szłam już do szpitala z karteczką 29 tydzień ciąża obumarła... Za parę godzin urodził się Dawid Chcę iść na cmentarz przed mszą, ale nie wiem, czy ma to jakikolwiek sens, napadało tyle śniegu, że nie wiem, czy się w ogóle dokopię do zniczy. A o 18 msza. Dostałam też kartkę dzisiaj z zakładu pogrzebowego, że w kościele, który oni mają w pobliżu też będzie msza 22.04 - ale nie wiem, wydaje mi się, że to taka zbiorowa msza za osoby zmarłe w kwietniu zeszłego roku. [/QUOTE] Perse trudny czas teraz dla ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie dotyczy to umów co tygodniowych.Bo takiej umowy po prostu mi nue przedłuzą i bede bezrobotna.L4 mam do piatku,takze spokinie mogą mi powiedzieć po prostu że od poniedziałku nie przychodze.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-04-03 o 14:31 |
||
|
|
|
#2175 | ||
|
Zadomowienie
|
Rok temu o tej porze szłam już do szpitala z karteczką 29 tydzień ciąża obumarła... Za parę godzin urodził się Dawid [/QUOTE] Perse ciężki dzień.. i w ogóle kolejne dni będą pełne bolesnych dla Ciebie wspomnień. Przytulam z całej siły kochana ![]() Cytat:
![]() Jak to dobrze że Twój maleńki cud daje o sobie znać Cytat:
Kiedy kolejna wizyta?
|
||
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40107105]Rena nie, nie dodałam cytryny, choć ponoć można, mój gin też mi o tym mówił. Jednak ja ostatnim razem całkiem nieźle to zniosłam i myślałam, że dziś będzie to samo. A tu - masakra, potem siedziałam godzinę przy oknie, bo było mi tak niedobrze. Jutro pewnie to odchoruję...[/QUOTE]
Cytat:
![]() ale nawet jeśli dasz kontynuację l4, to zus wtedy płaci |
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,wiem do porodu.Ale nie wiem jak jest w takiej sytuacji z macierzyńskim?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chlop chce Ole. natychmiast ![]() nie wiem jak to bedzie. poki co wracam do pracy od pazdziernika (choc chlop sie buntuje przeciwko wyslaniu Malucha do zlobka... moja wyplata jest raczej symboliczna i jakby przyszlo zatrudnic nianie, to powrot nie ma sensu)... moze cos sie "urodzi" w miedzyczasie ![]() Cytat:
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam umowę przedłużoną do dnia porodu, macierzyński wypłacał ZUS. Po macierzyńskim wróciłam do pracy, już na na umowę na czas nieokreslony.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-04-03 o 14:49 |
|
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse
|
|
|
|
#2181 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() Anulka że tu zajrzałaś, buziaki dla chłopców ![]() Mały skacze mi pod ręką i to chyba mnie trzyma przy życiu, on, TŻ i rodzinka. |
|
|
|
#2182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój starszy syn kończy dziś 4 lata. stawiamy torcika. Perse |
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Maksikola sto lat dla Twojego synka - niech zdrowo rośnie
Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-04-03 o 15:43 |
|
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Rok temu o tej porze szłam już do szpitala z karteczką 29 tydzień ciąża obumarła... Za parę godzin urodził się Dawid [/QUOTE] ![]() :przytu l:![]() ![]() ![]() Smutek przeplata się z radością... trafnie pisałyście o tym wątku.
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() dziecko mi się pochorowało gorączkę 39,5 st miał i katarek ma i gardło czerwone mamy leki i antybiotyk niestety, przynajmniej leki ładnie gorączkę zbijać zaczęły
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie tak - moja bratówka dziś wróciła z córcią do domku - mała jutro kończy pierwszy tydzień
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40106340]Rok temu o tej porze szłam już do szpitala z karteczką 29 tydzień ciąża obumarła... Za parę godzin urodził się Dawid
[/QUOTE]
|
#2188 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy
Cytat:
![]() w załączniku mój wczorajszy nabytek: |
|
|
|
|
#2189 |
|
Konto usunięte
|
Byłam na cmentarzu, ale to był chyba jakiś cud, że przez te zaspy dogrzebałam się do grobu. Zgarnęłam śnieg z serduszka i z miejsca, gdzie są znicze, zapaliłam wkłady i tyle, kwiatków nawet nie ruszałam. W najczarniejszych koszmarach nie wyobrażałam sobie takiej pogody na dziś....
Maksi - wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla Synka!! |
|
|
|
#2190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego Cytat:
Bardzo mi się podoba
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

Jak widać - lekarz może życie utrudniać ile tylko chce 

), fatalnie zniosłam tym razem tę glukozę, potrząsało mną całe 2 godziny. Potem podeszłam do swojej pracy po kasę, potem wróciłam do domu, a to wszystko w tak ciężkich warunkach, śnieg mi sypał prosto w oczy i nie dało się chodzić. A na dodatek nie dopinam już kurtki i chodzę w na pół rozpiętej.