|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Hejka
nie mam jak nadrobić, bo niestety kiedy wracaliśmy do DE zmarł mój ojczym, chory od 7 lat na Alzheimera, w piątek pogrzeb, więc rozumiecie.... powiem tylko, że mamy u góry jedynkę prawą Całuję
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!
wcielo mi cytaty!!! Nadrobilam, odpisalam i dupa! Mały taki marudny z enie mam keidy wejsc nawet normalnie placze mega bo nie chce go wziac na rece, albo ze go klade na lozko czy wkladam do wózka, oszalec idzie![]() Karolina dobrze ze macie za soba chrzciny, skzoda Marcinka, ciekawe co mu dolega ![]() Mandi super Wam idzie ![]() Ja jestem ząłamana moim kp bo juz niwiele mi leci, naprawde prawie nic az sie prosi o odstawienie, ale maly chce ciagnac, nie wiem jak mu dawac mleko on nie chce pod zadna postacia, jogurciku zje pol, no sory to mu nie starczy jestem załamana poprostuZ dorbych wiesci mamy zarezerwowane wakacje i Tż knuje dla mnie niespodzianke tam
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-04-03 o 15:09 |
|
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() U nas pogoda taka sobie - ani bardzo dobra, ani bardzo zła, więc mała była dziś tylko w nosidle. Jutro i pojutrze ma ponoć znów padać śnieg ![]() Za to od połowy przyszłego tygodnia zapowiadają temperatury powyżej 10 stopni - oby! W ogóle jakoś głupio mam z ubrankami przez tę przedłużającą się zimę - kombinezon puchowy jest już jednak zbyt ciepły (a był jedynym, jaki mieliśmy w rozmiarze 74), polarkowe i misiowe są już niestety przymałe, a przecież w kwietnie nie dostanę w żadnym sklepie kombinezonu! Liczę więc na to, że od przyszłego tygodnia mała już będzie śmigać w jakimś sweterku lub płaszczyku, na który co najwyżej zarzucę jej kocyk. Gratuluję wszystkich nowych umiejętności, wszystkich świadomych "mam" i wyrazów dźwiękonaśladowczych! ![]() Ja nawet nie wiem, czy mam się czym pochwalić, bo nie pamiętam, o czym już wspominałam .No, w każdym razie Zochulkowe "papa" jest teraz jeszcze słodsze, bo najpierw tylko robiła je rączką, potem machała i mówiła "da-da-da", a teraz już mówi poprawnie - "pa-pa". Rozkosznie wygląda taki okruszek wymachujący dłonią i powtarzający poważnie "pa-pa-pa" No i mała próbuje powtórzyć za mną "brawo", ale wychodzi jej na razie tylko coś na kształt "bafff, baffff". "Lokomotywę" Tuwima zna już na pamięć I mamy lewą jedyneczkę na górze! No i dziś pierwszy raz zostanie z małą moja szwagierka. Chyba wszyscy (poza Zosią) trochę się boimy - dziewczyna jest co prawda dorosła, przytomna i odpowiedzialna, ale nigdy w życiu nawet nie przewinęła dziecka. A tu będzie ją musiała nie tylko zabawiać, ale i nakarmić, przebrać, położyć spać! no... ciekawa jestem ![]() Ale kiedyś musi przecież zacząć
|
|
|
|
#4444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ksiądz faktycznie nawiedzony albo drażliwy przez tę zimę Mam nadzieję, że w pracy będzie fajnie, mimo strachu. Choć ten ropień nie pomaga![]() Niech ten alergolog pomoże!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Heh, a co z J.? Ząbki? Choroba? |
|||
|
|
|
#4446 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Resztę się wytnie Ważne, że już po i można odetchnąć ![]() Współczuję dolegliwości Malutkiemu problemów ze skórą też ![]() Oby jednak powrót do pracy nie był taki straszny na jaki wygląda Cytat:
![]() Za ząbki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za ząbka ![]() Cytat:
![]() Pozazdrościć ![]() Cytat:
A mojego pożegnania nie ruszają, zamiast papa woli robić puk puk jak gdzieś wchodzi ![]() za ząbka
|
||||||
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
ale zryty dzień. Juz chce slonce!!
|
#4449 |
|
Rozeznanie
|
hej pogoda tak dobija że nawet mi się nie chciało przez ostatnie dni pisać, ale czytałam.
U nas nic nowego mały coraz lepiej raczkuje na razie nie przemieszcza się bardzo szybko więc paradoksalnie mam więcej czasu dla siebie bo zrobi kilka kroczków i siada i znów kilka kroczków i tak w kółko. Jedno mnie trochę martwi, bo wraz z nowymi umiejętnościami pojawiło się też wstawanie dzisiaj wstał w łóżeczku trzymając się szczebelków (jego banan na twarzy - bezcenny) wydaje mi się że to za wcześnie dla jego kręgosłupa ma dopiero 7,5 miesiąca. Kiedy Wasze maluchy wstawały? |
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy z Lu nową zabawę
Luśka już jest świadoma, że jak się czymś przykryje przedmiot to on nadal tam jest i trzeba to "przykrycie" zabrać, żeby do niego się dostać. Więc dzisiaj najpierw jej jedną zabawkę zakrywałam ręką, ona mi rękę odsuwała i zabierała, potem utrudniałam, bo kładłam dwie ręce obok siebie. A na koniec wzięłam dwie miseczki plastikowe i pod nimi chowałam zabawkę, a ona odkrywała po kolei szukając zabawki ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zdrowia życzę - jak najszybciej!
|
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4454 | |
|
Wtajemniczenie
|
u nas wstawanie zaczęło się w tym samym dniu o raczkowanie
Cytat:
|
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Mały mądrala! |
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
spocilam sie jak szczur!!!
boskie uczucie---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina super, ze chrzciny sie udały
![]() Mój synek zaczął wstawać w lozeczku jak miał niecałe 7 miesięcy. Jutro kończy 8 i juz sobie drepcze wzdłuż stołu
|
#4458 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć nie umiem sobie tego wyobrazić, ta mała niezdara wszystko wylewa!!Cytat:
Gratuluję podejścia. Moja rodzina niestety ma nade mną pewną kontrolę w tej kwestii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Gratuluję drugiego ząbka ! Nie wiedziałam, my się przerzuciliśmy na bebilon, ale tż dzisiaj kupił znowu hippa, bo mała nie trawi bebilonu, przez co prawie nie pije mleka, tylko je kaszki. Cytat:
![]() Cytat:
ale się śmieję haha ciekawe jak to musiało wyglądać !Cytat:
Moja córcia nauczyła się rozpoznawać rzeczy po nazwie i tak, jak mówię: gdzie jest lala? To obraca się wokół własnej osi, a jak napotka na nią wzrokiem, to piszczy i pełza, żeby ją dać. Przy gorszym humorze pokazuje palcem
|
|||||||||
|
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() u nas wszystko dobrze. No, może oprócz pogody Ta cała zima doprowadza mnie już do rozpaczy. Dziś zamiast godziny jechałam do pracy 1,5h bo takie drogi cudne Mały jest grzeczniutki. Coraz lepiej wychodzi mu przemieszczanie się. Częściowo robi to raczkując, częściowo się turla Z nowych umiejętności to coraz lepiej wychodzi mu machanie rączką na pa pa Miałam pocytowane ale mi zeżarło ![]() Nadalka, młody smoczka ma tylko do zasypiania. Poza zasypianiem go nie potrzebuje więc zabieram bo jak widzi to oczywiście pcha do ust. No i mąż usypia go nawet bez smoczka ale u mnie bez nie zaśnie ![]() Dep, za nowe umiejętnościPhdwao, Mamcia, oby dzieciaczkom przeszły niedyspozycje. No i wszystkiego najlepszego za kolejne miesiące ![]()
|
|
|
|
#4460 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja mała jak chce jeść to pokazuje palcem i mlaska a jak my jemy to już w ogóle takie mlaskanie na pół domu :PCytat:
Sama mam maxi cosi priori, ale nie używamy jeszcze, bo spokojnie mała mieści się do nosidła.Cytat:
Martynia to wyjątkowy egzemplarz !!!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Dobrze, że M tak ładnie zniósł cały chrzest i imprezkę, a wpadkami się nie przejmuj, przynajmniej jest o czym mówić ![]() No i kuruj się!!! Cytat:
![]() Chwal się, co to za wakacje ?? gdzie????????? kiedy ??? tchnij trochę optymizmu w tę lichą pogodę !!! A co do mleka, jeśli je kaszki mleczne to ma wystarczająca ilość. Ja się tym nie przejmuje, bo moja też nie przepada za mm. Ja też !!!!!!!!!!!! Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4461 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi ws. wstawania. Widzę, że niepotrzebnie się martwiłam
.Cytat:
Cytat:
Vwictoria (nie zacytowało mi) brawa za "papa" ja nie bardzo wiem jak tego uczyć i za raczkowanie. A ta radość po powrocie to coś na co czekam cały dzień. KarolinaPW w pracy na pewno będzie dobrze, skoro M. był taki grzeczny na chrzcie i nie reagował źle na obcych to jest naprawdę dobrze Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-04-03 o 21:22 |
||
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo nadrobiłam wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystkiego najlepszego dla kawalera Fabisia i dla mojej córci, która kończy 9 miesięcy dzisiaj ![]() Padam na twarz, to był ciężki dzień ! |
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pumka no je mi kaszki mleczne ale male ilosci, a ile B zjada takiej kaszki na dobe ml? ile mleka ile jogurtuow? co do wakacji Kochana to Ty mozesz nam tu tchnąć lato swoimi, ja wybieram sie jedynie nad morze, o pieknej zielonej barwie, w polskiej krainie:P fajne miejsce ze spa, kacikiem dla dziecka zopieka, baseny itd Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-04-03 o 21:17 |
|
|
|
|
#4464 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nic nowego, więc tylko nadrabiam. Wszystkiego najlepszego dla naszych małych Jubilatów Cytat:
Cytat:
nie. najlepszego Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
cieszę się, że wyjazd się udał. Oj biedny M z tymi wysypkami... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przykro mi...
|
|
#4465 | |||||
|
Branzoletka
|
Wieczorkiem się witam
Korzystam z okazji,że komp wolny to poodpisuje.Tego nie wiedziałam, bo na dwójce piszą,że jest do pierwszego roku ale dzięki za info ![]() Cytat:
za każdym razem jak ona zacieszy,to on w ryk ![]() Cytat:
Może czułości miałaś za mało albo nieśmiała byłaś ![]() Cytat:
biedni twoi rodzice co się musieli namartwić ![]() Cytat:
![]() a spanie dzisiaj Patryk też dziwne miał - pobudka ok.4 rano, drzemka mała ok 10 i padł dopiero o 19-j Cytat:
Wiesz mi też go było szkoda ale on tak za każdym razem gdy ona zacieszyła na głos więc w końcu się poddałam,bo przecież nie da się trzymać go cały czas na rękach przez np.5 godz. bo tyle wtedy byliśmy Musi się przyzwyczaić do "innych klimatów" ![]() Dziękuje kochana za przepis,jest taki prosty,że na bank go zrobię
|
|
|
#4466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() yy 11go kończy 9 miesięcy i nie wstaje. Nie siedzi nawet sam (potrafi sie utrzymać jakieś 30 sekund, ale dla mnie to nie jest to). Ale ja sie tym nie martwię. Na pewno w końcu do tego dojdzie Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dopiero padło
![]() a jak obudziłam mojego szanownego małżonka, który nota bene jest teraz na urlopie tatusiowym (dopiero teraz wybiera) żeby się zajął małą, to usłyszałam pytanie "ale co ja mam z nią robić". Witki mi opadły do samej ziemi... Co chwilę ostatnio się mnie pyta co ma robić z małą, czy ma iść jak płacze, czy ma się bawić czy robić co innego, czy przewijać, co zrobić z jedzeniem, którego nie dojadła. Mam dość! A on jeszcze twierdzi, że przesadzam i się czepiam... szczegół, że jak ja dzisiaj pracowałam, to on sobie siedział przy lapku i jakieś bzdurne filmiki oglądał i za małą tak czy inaczej ciągle ja biegałam. Jak jutro będzie to samo, to dopiero mu dam popalić. Tym bardziej, że jak jeszcze na macierzyńskim mówiłam mu, że potrzebuję odciążenia z dzieckiem, to walił mi tekstami, że "w końcu jestem na urlopie, który się nazywa MACIERZYŃSKI", a on teraz na tatusiowym a i tak młodą się niewiele zajmuje
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-04-03 o 21:38 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao, ona zjada sporo kaszki, bo dziennie tak 400 ml, 2 razy dziennie. Jogurtów prawie nie je, bo nie przepada, czasem mleko wcisne, czasem mleko i dodaję biszkopty, czasem ryż na mleku, jakoś to mleko przemycam.
Eno eno, ja będę na tułaczce, a wy jak króle ! ![]() Agunia, goń chłopa, w końcu też jest na swoim urlopie, może się wykazać ! |
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
agunia widzę, ze Twój małż przegina
|
#4470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

normalnie placze mega bo nie chce go wziac na rece, albo ze go klade na lozko czy wkladam do wózka, oszalec idzie

.

Po pierwsze się spóźniliśmy (teściowa się grzebała za długo) i nie było gdzie stanąć (kościół mały i oprócz nas 3 innych dzieci i wszystkie w wózkach, nasz też) przy ołtarzu też miejsca nie było, stałam wciśnięta w kwiaty od Bożego Grobu i o mało się w nie nie wywaliłam. Ksiądz pomylił szatki i naszego przykrył szatką od innego dziecka, chciałam naprostować i położyłam na M. naszą to ksiądz na mnie wsiadł, że nie znam procedur i chyba katecheza by się przydała. Poza tym zamiast zrobić krzyż na czole dziecka to się przeżegnałam (ale inni rodzice też
Mam nadzieję, że w pracy będzie fajnie, mimo strachu. Choć ten ropień nie pomaga