Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 19:53   #4741
katherine271
Raczkowanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Dziewczyny, a z innej beczki niż ciąża ale gdzie jak nie tu najlepsza skarbnica wiedzy to wie może któraś z Was jak to zrobić by wstawić na all więcej zdjęć tak jak to czasem jest że pojawiają się w opisie, to są jakoś ewnętrznie wstawiane czy coś, ja bym chciała wstawić więcej niż te dopuszczalne 10 i nie wiem jak jak wiecie to help

Diabli my mamy podobnie, zresztą ten sam termin praktycznie a jak piszesz jak sie czujesz teraz to jakbym pisała ja najlepiej się czułam 7 miesiac ale wtedy 3 tygodnie miałam z kolei jazdę z zębem, bólem, kilkakrotnym leczeniem, wyrwaniem, zapaleniem ,wycięte tygodnie z życiorysu taki był ból bez przerwy więc ten najlepszy fizycznie czas minął niepostrzeżenie
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:58   #4742
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Gabrys

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A ja znowu z pytaniem do doświadczonych mam
Chcę dokupić śpioszków, pajaców i bodziaków ... no i nie wiem jaki rozmiar, bo wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy. Zakładając, że dziecko urodzi się 56 cm (jak mamusia ) to jaką macie długość pajaca czy śpiochów od ramienia do pięty, żeby nie było za ciasne po tygodniu a nie wyglądało jak z rocznego dziecka? Na allegro są różne od 47 do 52 cm i nie wiem ile czego wybrać.
No i jeszcze następne pytanie, pod śpiochy lepiej kaftanik czy bodziak zapinany?
jeśli chcesz dokupic to raczej te większe...jak 56 już ileś tam masz...dzieci szybko rosną ale bez przesady..np. mały Wiktor.. w śpioszkach na 56 ubierany był do 3 tygodnia ...miałam kilka w różnych kolorkach
słodkości...jesli chodzi o pajacyki to Ja uwazam że stanowczo te większe..takiego noworodka ,,zwiniętego" jeszcze w kłębuszek trudniej ubierac rozbierac z pajacyka...po miesiącu już tak
w cm..nie wypowiem się bo nigdy na to nie zwracałam uwagi
bodziaki hmmm...ja na 56 miałam tylko 3..bo Ja jednak osobiście wolałam koszuleczki na tasiemki z boczku wiązane lub kaftaniki(niby przeżytek..) ale dla mnie najwygodniejsze w pierwszych dwóch tygodniach życia maluszka...

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Witam się z doskoku

Oczywiście jak zawsze z pytaniem, bo postanowiłam zrobić listę co muszę dokupić. I mam pewnie niesamowicie głupie pytanie ale pytam: w czym śpią latem niemowlęta?
zalezy od temperatury..jeśli w domu jest powyżej 25 stopni..to sam pampersik i bodziaczek..z lekkim okryciem..dziecku jak jest za gorąco to głośno nam o tym da znac mój często spał latem w samej pieluszce i wtedy błogo spał...oczywiście okrywałam go lekkim kocykiem...jak chłodniej to pajacyk lub koszulka i śpioszki...no chyba że tak jak nasze dzieci już będą miały po miesiącu letem
to są mini piżamki
ale tak naprawde każda z nas sama będzie wiedziała co najlepiej pasuje naszym dzieciaczkom..po próbach i błedach...

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
właśnie termometru mi brakuje, a nie mogę się zdecydować. właśnie wróciłam z zakupów, boszzsszsz, jaka ze mnie zdechlizna przeszłam może z 1 km, postałam z 30 min, a chyba mi kręgosłup pęknie, że nie wspomnę o kolanachmasakra jakaś
Nie mogę się też zdecydować na olejek. kupiłam tylko małe opakowanie mleczka nawilżającego, bo słyszałam różne opinie i sama nie wiem czy powinnam dzieciaka smarować po kąpieli... Jak wy robicie???
krople oliwki do kąpieli i tyle..jak skóra zdrowa lepiej nie mazać jej niczym za dużo..raz kiedyś jakis kremik czy mleczko..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no ja w końcu się zebrałam i zamówiłam

ja małego nie planuję smarować jeśli skóra będzie zdrowa i ładna, kupię oliwkę hippa i będę dolewała do wody odrobinę jeśli będzie potrzeba
oooo...super...
Ja tak samo myśle i robiłam tak z każdym z moich synów i tak będe robic..
fakt..wystraszyłam się mega pryszczyków na buzi Wiktorka jak skończył dwa miesiące ale po konsultacji z pediatrą dowiedziałam się że to zwykły ,,trądzik,,niemowlęcy i tym bardziej niczym wtedy nie szpachlować tylko zwykłą przegotowaną wodą przemywac..po 3 tygodniach zeszły bezpowrotnie
taka adaptacja skóry z otoczeniem..i hormony które przeszły z mamy na dziecko to właśnie takie pryszczyki(zwany trądzikiem niemowlęcym) na buzi u malca..mnóstwo tego

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny śliczne brzuszki Rosną Nam te apartamenty. U mnie też z tygodnia na tydzień coraz większy.
Axella mojej koleżanki córeczce pękł bark albo obojczyk nie wiem czy to to samo Powiedzieli jej, że to bardzo często się zdarza.

Odpisała mi wczoraj ta babka z gapa_kids, że spoko, powyżej 500 zł pokryją koszty wysyłki. Wysłałam jej dziś listę zakupów z cenami i poprosiłam, żeby przejrzała czy się zgadza. Jak odpiszę to zamówię jedną rzecz na allegro (dla bezpieczeństwa) a resztę poza. Czekam na odzew.

Aaaa i dzwoniła dziś moja kadrowa. ZUS jednak przelał mi za dużo kasy i nie chcą jej ode mnie tylko od firmy bo to oni się pomylili hehehe :P Pewnie nie chcą denerwować ciężarnej. Ale zadzwoniła, poprosiła, żebym odesłała im kasę a oni przeleją ją z konta firmowego. Niech im będzie oddałam

Może i ja pochwalę się brzuszkiem. Zdjęcie z Wielkanocy
Nie zasłaniałabym twarzy ale jednak tutaj każdy może zajrzeć. Co zrobić żeby dołączyć do klubu? Komu trzeba się podlizywać??
śliczny brzusio

axella Twój brzuś też piękny i wcale nie jest duży..po prostu ciążowy

a mnie każdy ruch boli...mały się wbija dosłownie girkami w moje boki...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:04   #4743
pawie_oczko
Wtajemniczenie

dziewczyny, robiła któraś z Was zakupy na amazon.uk? Zastanawiam się czy nie zamówić jednej rzeczy, ale nie mam pojęcia ile będzie kosztowała przesyłka (14 kg) no i ciekawa jestem jaki jest czas dostarczenia ciemna jestem, oświećcie mnie
Stary 2013-04-03, 20:15   #4744
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Oczko na bank kupowała tam coś Lublana, napisz do niej pw i nie wiem czy Can też czasem nie robiła tam zakupów też wal na pw bo ostatnio mało zagląda

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:23   #4745
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a z innej beczki niż ciąża ale gdzie jak nie tu najlepsza skarbnica wiedzy to wie może któraś z Was jak to zrobić by wstawić na all więcej zdjęć tak jak to czasem jest że pojawiają się w opisie, to są jakoś ewnętrznie wstawiane czy coś, ja bym chciała wstawić więcej niż te dopuszczalne 10 i nie wiem jak jak wiecie to help
wstawiasz z jakiejs zewnetrznej strony np. www.aukcjoner.pl
albo linki do tinypic.com pomyslowy allegrowicz omija oplaty

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Diabli my mamy podobnie, zresztą ten sam termin praktycznie a jak piszesz jak sie czujesz teraz to jakbym pisała ja najlepiej się czułam 7 miesiac ale wtedy 3 tygodnie miałam z kolei jazdę z zębem, bólem, kilkakrotnym leczeniem, wyrwaniem, zapaleniem ,wycięte tygodnie z życiorysu taki był ból bez przerwy więc ten najlepszy fizycznie czas minął niepostrzeżenie
ja tez najlepiej sie czulam jakos w srodku, bo na poczatku lezenie, pozniej wymioty, nastepnie strach o mala...w sumie po polowkowym wyluzowalam i ciaza stala sie fajna. a od lutego znow pod gorke, ale wtedy to tarczyca itd. teraz juz fizycznie zaczynam wysiadac, a psychicznie tez jakis dolek ale mam nadzieje, ze chwilowy, bo wszystko uklada sie po mojej mysli...byle do maja, pozniej do wrzesnia i zaczne cieszyc sie "nowym zyciem"
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:30   #4746
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
wiadomo co firma to inaczej ale nigdy do glowy mi nei przyszlo mierzyc ciuchy ja sie sugerowalam rozmiarami na metce
Ja przyłożyłam do siebie body i pajacyk rozmiar 62 z 2 różnych firm. Wyglądają jakby to było 56 i 68 dlatego zaczęłam mierzyć
Cytat:
Dziewczęta mam pytanie. Trochę gooopie ale co tam.
Będę prać: kocyki na 30 C. Na ciuszkach mam dozwoloną temp. prania 40C i 60 C, natomiast moja pralka w programie dziecięcym chciałaby prać na 95 C. Wiadomo - im wyższa temp., tym więcej bakterii zginie, więc chciałabym te ciuszki choć na 60C, ale te co mają dozwoloną 40C się pewnie skurczą, nie
Kurna chaos w głowie, sorry Dziewczyny za ten misz masz
Czy 30C kocykom wystarczy???
Kocykom powinno wystarczyć a ciuszki prasujesz więc się jeszcze "odbakteriuje"
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
jeśli chcesz dokupic to raczej te większe...jak 56 już ileś tam masz...dzieci szybko rosną ale bez przesady..np. mały Wiktor.. w śpioszkach na 56 ubierany był do 3 tygodnia ...miałam kilka w różnych kolorkach
słodkości...jesli chodzi o pajacyki to Ja uwazam że stanowczo te większe..takiego noworodka ,,zwiniętego" jeszcze w kłębuszek trudniej ubierac rozbierac z pajacyka...po miesiącu już tak
w cm..nie wypowiem się bo nigdy na to nie zwracałam uwagi
bodziaki hmmm...ja na 56 miałam tylko 3..bo Ja jednak osobiście wolałam koszuleczki na tasiemki z boczku wiązane lub kaftaniki(niby przeżytek..) ale dla mnie najwygodniejsze w pierwszych dwóch tygodniach życia maluszka...
No właśnie nie mam 56, znaczy mam 2 bodziaki 56 i jeden pajac, a tak to 62 zaczynam, bo tak mi raczej doradzają. Dostałam kilka body 62 z C&A od kuzynki nieużywane, bo jej mała jak się urodziła 60cm to już była do nich za duża, one takie malutkie.
A śpioszków mam 2 pary 68, nie mam żadnych małych, ale to chyba 62 można zaszaleć, więcej miejsca będzie mieć maluch.
Tak się zastanawiam, bo są u tego sprzedawcy komplety spiochy+ kaftanik, ale są też same śpiochy i body, czy to body i śpiochy na pieluchę nie będzie za dużo? W razie ściągania zastanawiam się czy wygodne.
Ile śpiochów polecacie żeby mieć? 4 wystarczą czy więcej?
Z jednej strony chciałabym nie bawić się co dzień w pranie, a z drugiej nie chcę za dużo nakupować. No i mam dylemat.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:43   #4747
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zasłaniałabym twarzy ale jednak tutaj każdy może zajrzeć. Co zrobić żeby dołączyć do klubu? Komu trzeba się podlizywać??
no śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej, ja już po wizycie... Szyjka ok, ale miękka, jak gin wyjmował palce to się krew pojawiła Luteinę mam odstawić za 2 tyg., do tego doszły mi leki na układ moczowy, bo cały czas mi wychodzi flora bakteryjna bardzo liczna ;/ Dostałam na zaparcia syrop z laktulozą i będę sobie piła rano. USG już nie będziemy robić, dostałam skierowanie na GBS. Za to wyniki krwi super, hemoglobina 14,2 - na początku ciąży takiej nie miałam a biorę tylko Falvit Mama - żadnych dodatkowych z żelazem nie

Jenny wpiszesz mi kolejną wizytę na 17.04

Zbieram się oglądać mecz
Dobrze że krew ok, a inne dolegliwości no cóż to już chyba takie uroki ciąży, najwazniejsze że już jestes na takim etapie ciąży że nie powinno nic być już tak bardzo groźnego
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 21:09   #4748
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny śliczne brzuszki Rosną Nam te apartamenty. U mnie też z tygodnia na tydzień coraz większy.
Axella mojej koleżanki córeczce pękł bark albo obojczyk nie wiem czy to to samo Powiedzieli jej, że to bardzo często się zdarza.

Odpisała mi wczoraj ta babka z gapa_kids, że spoko, powyżej 500 zł pokryją koszty wysyłki. Wysłałam jej dziś listę zakupów z cenami i poprosiłam, żeby przejrzała czy się zgadza. Jak odpiszę to zamówię jedną rzecz na allegro (dla bezpieczeństwa) a resztę poza. Czekam na odzew.

Aaaa i dzwoniła dziś moja kadrowa. ZUS jednak przelał mi za dużo kasy i nie chcą jej ode mnie tylko od firmy bo to oni się pomylili hehehe :P Pewnie nie chcą denerwować ciężarnej. Ale zadzwoniła, poprosiła, żebym odesłała im kasę a oni przeleją ją z konta firmowego. Niech im będzie oddałam

pieknyyy
Cytat:
Dziewczęta mam pytanie. Trochę gooopie ale co tam.
Będę prać: kocyki na 30 C. Na ciuszkach mam dozwoloną temp. prania 40C i 60 C, natomiast moja pralka w programie dziecięcym chciałaby prać na 95 C. Wiadomo - im wyższa temp., tym więcej bakterii zginie, więc chciałabym te ciuszki choć na 60C, ale te co mają dozwoloną 40C się pewnie skurczą, nie
Kurna chaos w głowie, sorry Dziewczyny za ten misz masz
Czy 30C kocykom wystarczy???
ja tez piore zgodnie z metka , znaczy te co maja ze na 30 stopnie piore w 4o z tymi co maja 40, a co do bakteri to niech sie od malego z nimi oswajaja hehehe tak samo z tym wyparzaniem butelek , strylizacja- moze pierwszy miesiac gotowalam w garze po kazdym uzyciu potem mylam zalalam wrzatkiem i wylewalam i gotowa )

Cytat:
Hej, ja już po wizycie... Szyjka ok, ale miękka, jak gin wyjmował palce to się krew pojawiła Luteinę mam odstawić za 2 tyg., do tego doszły mi leki na układ moczowy, bo cały czas mi wychodzi flora bakteryjna bardzo liczna ;/ Dostałam na zaparcia syrop z laktulozą i będę sobie piła rano. USG już nie będziemy robić, dostałam skierowanie na GBS. Za to wyniki krwi super, hemoglobina 14,2 - na początku ciąży takiej nie miałam a biorę tylko Falvit Mama - żadnych dodatkowych z żelazem nie

Zbieram się oglądać mecz
za wizyte ja tez biore falvit mam od miesiaca zobaczymy jak moja morfologia heheh
Cytat:
Ja przyłożyłam do siebie body i pajacyk rozmiar 62 z 2 różnych firm. Wyglądają jakby to było 56 i 68 dlatego zaczęłam mierzyć

Kocykom powinno wystarczyć a ciuszki prasujesz więc się jeszcze "odbakteriuje"
No właśnie nie mam 56, znaczy mam 2 bodziaki 56 i jeden pajac, a tak to 62 zaczynam, bo tak mi raczej doradzają. Dostałam kilka body 62 z C&A od kuzynki nieużywane, bo jej mała jak się urodziła 60cm to już była do nich za duża, one takie malutkie.
A śpioszków mam 2 pary 68, nie mam żadnych małych, ale to chyba 62 można zaszaleć, więcej miejsca będzie mieć maluch.
Tak się zastanawiam, bo są u tego sprzedawcy komplety spiochy+ kaftanik, ale są też same śpiochy i body, czy to body i śpiochy na pieluchę nie będzie za dużo? W razie ściągania zastanawiam się czy wygodne.
Ile śpiochów polecacie żeby mieć? 4 wystarczą czy więcej?
Z jednej strony chciałabym nie bawić się co dzień w pranie, a z drugiej nie chcę za dużo nakupować. No i mam dylemat.
jak juz sie urodzi to na oko bedziesz wybierala i bedzie dobre , ja zaopatrzylam sie w 56 mam nadzieje ze wejdzie w nie chociaz jeden raz

a i i co do ubierania to zawsze lepiej jak dziecku przedzie chlodniej niz jak za cieplo - nie przegrzewamy dzieciaczkow a w lato b.szybko mozna to zrobic i po karku sprawdzamy czy im cieplo aaa i ubieramy 1 warstwe wiecej niz my - nie dotyczy temperatur powyzej 25 stopni bo jak z nas bedzie sie lało to z dziecka tym bardziej

myjac twarz cos mi zatarlo oko i mam cale czerwone i boli i czuje jak bym miala jakiegos paprocha ale mezu niz nie znalazll heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 21:18   #4749
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A co do tych organicznych vs. rafinowanych olejków to nie wiem jakie jest stanowisko naukowców (tzn na ile się zmienia skład chemiczny i właściwości przy rafinacji), ale tak na logikę im mniej przetworzony tym więcej drogocennych substancji, kwasów tłuszczowych powinien mieć. Ale muszę i o tym poczytać No chyba, że nas wcześniej Cloche oświeci
nie wiem, czy oświecę, ale ja jak mam możliwość, to biorę te organiczne, nierafinowane jeśli chodzi o właściwości, to będą się te dwie wersje trochę różnić. w przypadku niektórych olejów rafinacja może być pożądana do jakiegoś tam typu cery, właśnie przez te zmiany w zawartości pewnych kwasów tłuszczowych. ale to tak sobie trochę tu fizolę, bo dokładnie to nie wiem... wiem, że jakiś tam olej w formie organicznej do cery tłustej się nie nadaje, a po rafinacji całkiem nieźle się na niej sprawuje
no, ale do brzuszka to trzeba nam duuużo substancji odżywczych z jak najbardziej łagodnego procesu uzyskiwania oleju. trzeba nam witamin i tych tajemniczych roślinnych składników, które sprawiają, że oleje takie cuda potrafią zdziałać
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 21:55   #4750
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Coś mi nie cytuje, czyżby znów wizaż świrował

Ash - ja jeszcze myślę o olejku migdałowym i też właśnie nie wiem jak z tym masażem, czy z oliwką czy suchą skórkę 25 kwietnia jadę na Akademię Mama Pyta, ma być o masażu, więc myślę, że się czegoś ciekawego dowiem
To pilnie słuchaj i zdaj nam relację

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dziewczyny, robiła któraś z Was zakupy na amazon.uk? Zastanawiam się czy nie zamówić jednej rzeczy, ale nie mam pojęcia ile będzie kosztowała przesyłka (14 kg) no i ciekawa jestem jaki jest czas dostarczenia ciemna jestem, oświećcie mnie
Niestety nie zamawiałam nigdy z wysyłką do Polski... Ale pamiętam, że Lublana pisała, że jak zamawiała to szybciutko dostała przesyłkę (dużo szybciej niż było napisane na stronie). Co do kosztów przesyłki to zawsze możesz w koszyk powrzucać na próbę i zobaczyć jaką Ci kwotę przesyłki wygeneruje.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nie wiem, czy oświecę, ale ja jak mam możliwość, to biorę te organiczne, nierafinowane jeśli chodzi o właściwości, to będą się te dwie wersje trochę różnić. w przypadku niektórych olejów rafinacja może być pożądana do jakiegoś tam typu cery, właśnie przez te zmiany w zawartości pewnych kwasów tłuszczowych. ale to tak sobie trochę tu fizolę, bo dokładnie to nie wiem... wiem, że jakiś tam olej w formie organicznej do cery tłustej się nie nadaje, a po rafinacji całkiem nieźle się na niej sprawuje
no, ale do brzuszka to trzeba nam duuużo substancji odżywczych z jak najbardziej łagodnego procesu uzyskiwania oleju. trzeba nam witamin i tych tajemniczych roślinnych składników, które sprawiają, że oleje takie cuda potrafią zdziałać
No właśnie tak myślałam
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 21:57   #4751
antoinettee
Zadomowienie

Jeszcze raz dziękuje za brawa dla mojego brzuszka Mi puki co też się podoba Nie ma (odpukać) żadnego rozstępu tylko pare naczynek popękanych. Odkąd używam Rossmanowskich oliwek i emulsji dla kobiet w ciąży i łykam rutinoscorbin raz dziennie to jakoś nie wyskakuje ich więcej.

Zamówiłam niezbędne rzeczy u gapa_kids Mam nadzieje, że mnie nie zrobią w bambuko bo dogadałam się poza allegro. Dla wszystkiego zamówiłam najdroższą rzecz (nianię elektroniczną) przez allegro żeby w razie czego wystawić negatywa mieć i gwarancję. Wyszło mi 560 zł za wszystko więc trzymam maile (dowody w razie biedy). Teraz czekam na paczkę i prawie całą wyprawkę (oprócz kosmetyków i termometru) będę miała ogarnięto z grubsza
Kosmetyki kupię bliżej porodu i termometr też. Mam już wybrany, ale lepiej mieć jak najdłużej gwarancję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 22:09   #4752
diabli
Zakorzenienie

my chyba wybierzemy ten wozek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 547430_533193686732089_1951242203_n.jpg (41,6 KB, 27 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 22:13   #4753
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
TŻa opinia "Genialny! Zdalnie sterowany?"
Stary 2013-04-03, 23:59   #4754
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Wróciliśmy i żyjemy!
Nasze dzisiejsze zdobycze:
- tetra premium lux 140g/m2 (z Bielska Białej ) - sztuk 40
- laktator manualny Lansinoh + zestaw 4 butelek do przechowywania mleka nowiuteńkie wszystko za 60pln.

A co zaoszczędziliśmy na przesyłkach itd. wydaliśmy po drodze na kawkę tu, kanapeczkę tam itd i tę pizzę+skrzydełka z kurczaka, które właśnie pochłoneliśmy (moja dieta poszła dziś na spacer )

No właśnie i powiem Ci, że przez to, że wychowałam się w MPK ( ) to jakoś nie mogę się przekonać do samochodu, przez to jakie to generuje koszty... Ale właśnie, dzisiejsza wycieczka dla mnie była wycieczką a dla TŻa udręką więc mamy w tej kwestii zupełnie inny próg wytrzymałości, więc prędzej czy później samochód będzie musiał się pojawić w naszym życiu

Ja dostałam taki Pani Teresa czy jakoś tak. Ale nie wiem czy bym kupiła Mam zamiar ćwiczyć w nim, mam nadzieję, że pomoże a nie zaszkodzi

Aaś dla pęcherza! Super, że będziesz mogła legalnie do łazienki chodzić
A z clexane to Ci naprawdę współczuję. Ja tylko 3 takie zastrzyki musiałam sobie zaaplikować a i tak miała siniaki
I jak cukry po tym szaleństwie?

Ja mam clexanik robiony ale to nie przewidzisz, czasami pielęgniarka wstrzeli się w żyłke i siniak gotowy. No ale mniejsze prawdopodobieństwo niż jakbym sama sobie robiła

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
meldujemy się po kontroli... dziwna sprawa ... w pt byłam prywatnie a u mojej gin nie byłam 3 tygodnie ... nie kazała mi robić żadnych badań już, ani morfologii, ani moczu, kolejna wizyta za 3 tyg, czyli 2 dni przed terminem nie bardzo to rozumiem, teraz powinny być co tydzień...
w każdym razie wszystko jest ok, szyjka w porządku, twarda, dziecię leży nisko jak zwykle, już z tego co zrozumiałam przygotowany do porodu z łebkiem w kanale rodnym. ale on już tak chyba długo i dziwna sprawa - w pt Młody był mierzony, wyszło 2600. na dobrym usg. dziś go też pomierzyła - jej wyszło 3100. pytałam jak to możliwe, to mi tłumaczyła że każde usg liczy inaczej, że niektóre biorą inne miary np. nóżki i brzuszek a inne np. łepek i coś tam. i że najważniejsze że ma powyżej 2500 bo to znaczy że donoszony. no więc dalej nie wiem ile waży, okaże się po porodzie
moje bóle nawet jak trwają kilka min i są masakryczne ale przechodzą to mogą być skurcze przepowiadające bo każda kobieta inaczej je odczuwa.
no i się dowiedziałam że jak się Młody nie urodzi w terminie to dostanę skierowanie do szpitala na 6 maja dopiero, bo wcześniej majówka i i tak nikt się nami nie zajmie
No ja też słyszałam że rozbieżności mogą być nawet do 0,5 kg także luz
A jak faktycznie te skurcze to przepowiadacze to chyba możemy się spodziewać pierwszej relacji w ciągu tygodnia-dwóch...

axella ty się pytalas o połamane dzieci? mojemu mężowi złamali obojczyk jak się urodził. Podobno to się zdarza

Cytat:
a jak Ci myli te włoski na leżąco ?
Już jednej ciekawskiej chyba pisałam leżysz na plecach z głową nad miska która stoi na krześle i ktoś ci ją polewa wodą. Męczące dla szyi bardzo ale cóż...

Wydało się ile moja nowa "koleżanka" ma lat. 34. Czyli mało się pomyliłam bo myślałam że 35-40. A jak jej chłop przyszedł to najpierw pomyślałam że to jej syn. Na oko tak z 18-20 lat miał.
Kurde. Też muszę jej wymyślić jakiś fajny pseudonim

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Aaaa w ogóle to jestem już po pierwszym od 1,5 miesiąca prysznicu
Ale normalnie jakby nie było tego krzesełka to chyba bym nie dała rady...przejście do łazienki, rozebranie się itp tak mnie zmeczylo że szok. Weszlam do kabiny i od razu klaplam.
Więc na razie, przez kilka dni przynajmniej, będę zatrudniać supervisora do obserwowania mnie dziś była mama jutro będzie mąż.
Niby tylko 15 min tego wszystkiego było ale jak się przefantastycznie poczułam to sobie nie wyobrażacie
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 00:18   #4755
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Już po północy, więc oficjalnie witamy w 32 tc !!!

Mąż pojechał do pracy, a ja się wyspałam popołudniu i teraz nie umiem zasnąć a z rana wypadałoby skoczyć na badania

Cytat:
Śliczny

Cytat:

Zbieram się oglądać mecz
Najważniejsze, że szyjka trzyma i za wyniki

Cytat:
Wróciliśmy i żyjemy!
Nasze dzisiejsze zdobycze:
- tetra premium lux 140g/m2 (z Bielska Białej ) - sztuk 40
- laktator manualny Lansinoh + zestaw 4 butelek do przechowywania mleka nowiuteńkie wszystko za 60pln.

Ja kupno laktatora odkładam jednak na po porodzie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ja też juz po wizycie
w zeszły piatek dziecię me ważyło 1700 a dzisiaj u innego lekarza już niby 2100 ale margines błędu to jakieś 300 g więc powiedzmy że OK. Ważne że rośnie a nie maleje , szyjka trzyma, brzuch wysoko, wyniki OK.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-04-04 o 00:45
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 00:44   #4756
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
PS byla jakos ostatnio lonely?
Chyba tylko złożyć życzenia na święta.
Pewnie jest zabiegana albo jeszcze u jej rodziców są to nie ma czasu

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
110cm

wrzuciłąm brzuch i cisza na forum przepraszam

Śliczny

Cytat:
Zapytaj się, bo ja zapomniałam, czy od razu wszystkie bagaże się przynosi na porodówkę czy lepiej osobno torba do porodu a osobno na później. A może można swoje graty od razu na jakąś salę zanieść ...
Dopiero przeczytałam info. Dopytam przy okazji zwiedzania porodówki albo napiszę do K.

Cytat:
kupiłam w końcu ten Microlife NC 100
Też się nad nim zastanawialiśmy, ale jednak wybraliśmy Termometr bezdotykowy Tech med. Może jutro będzie już kurier to dam znać czy jest ok

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
kupilismy baby desing lupo podobno jest dosyć ciężki ale u mnie nie ma z tym problemu bo nigdzie wózka wnosić nie będę musiała a cena jest nieduża w porównaniu z innymi
Z wyglądu fajny
Najważniejsze, żeby Wam odpowiadał.

Cytat:
Zamówiłam niezbędne rzeczy u gapa_kids Mam nadzieje, że mnie nie zrobią w bambuko bo dogadałam się poza allegro. Dla wszystkiego zamówiłam najdroższą rzecz (nianię elektroniczną) przez allegro żeby w razie czego wystawić negatywa mieć i gwarancję. Wyszło mi 560 zł za wszystko więc trzymam maile (dowody w razie biedy). Teraz czekam na paczkę i prawie całą wyprawkę (oprócz kosmetyków i termometru) będę miała ogarnięto z grubsza
Kosmetyki kupię bliżej porodu i termometr też. Mam już wybrany, ale lepiej mieć jak najdłużej gwarancję.
i oby przesyłka szybko doszła

U mnie jeśli nie będzie opóźnień z winy kuriera to paczka będzie jutro, czyli po 2 dniach od wpłacenia pieniędzy

Cytat:
ufff wrocilam z maratonu urzedowego. nogi wchodza mi glebiej niz zwykle to az niemozliwe, ale mam same dobre wiesci - po drodze wstapilam do skarbowki zapytac o zwrot...i moglam go sobie odebrac w kasie, chociaz zlecono przelew! w zusie superowa pani wyjasnila co i jak...i naprawde poprawila mi humor. ciaza to jednak fajny stan (wszystkie urzedy staja sie jakies takie przyjazne )

Cytat:
meldujemy się po kontroli... dziwna sprawa ... w pt byłam prywatnie a u mojej gin nie byłam 3 tygodnie ... nie kazała mi robić żadnych badań już, ani morfologii, ani moczu, kolejna wizyta za 3 tyg, czyli 2 dni przed terminem nie bardzo to rozumiem, teraz powinny być co tydzień...
w każdym razie wszystko jest ok, szyjka w porządku, twarda, dziecię leży nisko jak zwykle, już z tego co zrozumiałam przygotowany do porodu z łebkiem w kanale rodnym. ale on już tak chyba długo i dziwna sprawa - w pt Młody był mierzony, wyszło 2600. na dobrym usg. dziś go też pomierzyła - jej wyszło 3100. pytałam jak to możliwe, to mi tłumaczyła że każde usg liczy inaczej, że niektóre biorą inne miary np. nóżki i brzuszek a inne np. łepek i coś tam. i że najważniejsze że ma powyżej 2500 bo to znaczy że donoszony. no więc dalej nie wiem ile waży, okaże się po porodzie
moje bóle nawet jak trwają kilka min i są masakryczne ale przechodzą to mogą być skurcze przepowiadające bo każda kobieta inaczej je odczuwa.
no i się dowiedziałam że jak się Młody nie urodzi w terminie to dostanę skierowanie do szpitala na 6 maja dopiero, bo wcześniej majówka i i tak nikt się nami nie zajmie
Najważniejsze, że wszystko ok

---
Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-04-04 o 00:46
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 06:06   #4757
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
axella ty się pytalas o połamane dzieci? mojemu mężowi złamali obojczyk jak się urodził. Podobno to się zdarza
mi chcieli łamać biodra, ale rodzice się nie zgodzili

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

dzień dobry zbieram się na badania i miłego dnia życzę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 06:11   #4758
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
super

mi chcieli łamać biodra, ale rodzice się nie zgodzili

dzień dobry zbieram się na badania i miłego dnia życzę
A to mężowi mojemu przez przypadek złamali

Ej. Poszlam spać o 22.30. Obudziłam się o północy. Potem zasnęłam po 3 i teraz od 6 nie śpię.
Ja chce z powrotem 1 trymestr i spanie po 18 godz na dobę!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 06:35   #4759
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Dzień dobryyy

Jenny za 32 tc

A my się witamy w 33 tc czyli 32+0 czyli 8 miesiąc!
Z okazji wizyty u gina zrobiłam sobie urodę i normalnie wyglądam jak człowiek pierwszy raz od 2 tygodni

I chyba stres przedwizytowy mnie łapie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 07:36   #4760
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dzień dobryyy

Jenny za 32 tc

Z okazji wizyty u gina zrobiłam sobie urodę i normalnie wyglądam jak człowiek pierwszy raz od 2 tygodni

I chyba stres przedwizytowy mnie łapie
za 33 tc
Cytat:

Mąż pojechał do pracy, a ja się wyspałam popołudniu i teraz nie umiem zasnąć a z rana wypadałoby skoczyć na badania

Śliczny

Ja kupno laktatora odkładam jednak na po porodzie

za 32 tc, balabym sie nie miec w nawale laktatora
Cytat:
wczoraj na fb kolezanka puscila hehe ja zamowilam z niebieskim fotelem
Stary 2013-04-04, 07:44   #4761
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga, no to masz tak jak ja szyjka dluga i zamknieta, ale strasznie podrazniona, miekka, rozpulchniona i krwawi przy najmniejszym dotyku...ze szpitala mnie wypuscili i mam sie nie martwic. w sumie to nie wiem czy to grozi porodem :P
ale Ty juz jestes sporo wyzej niz ja...pochodzilam dzisiaj troche i znow spojenie boli juz mi chyba do porodu nie przejdzie :P
Wiesz co mnie spojenie napierniczało przez dłuższy czas, a teraz przeszło, te twardnienia też mi jakoś przeszły, czuję się lepiej niż miesiąc temu, nawet nie jest mi ciężko dzięki brakowi tych bóli różnych. Rozpoczęłam 9 miesiąc, a czuję się jak w 5 No może nie wtedy kiedy zakładam skarpetki albo buty Także wiesz.... Wszystko przed Tobą

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja przestrzegam temperatur z metki, a bakterie możesz dobić żelazkiem

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

i gratuluję wyników badań
Ja też bakterie dobijam żelazkiem

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Dobrze że krew ok, a inne dolegliwości no cóż to już chyba takie uroki ciąży, najwazniejsze że już jestes na takim etapie ciąży że nie powinno nic być już tak bardzo groźnego
Dostałam jakąś saszetkę do wypicia, która jedna kosztowała 26 zeta.... Ciekawe czy to coś pomoże, do tego żurawina w tabletkach, może choć trochę się wyniki poprawią. Ale masz rację, już bliżej niż dalej

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

za wizyte ja tez biore falvit mam od miesiaca zobaczymy jak moja morfologia heheh

a i i co do ubierania to zawsze lepiej jak dziecku przedzie chlodniej niz jak za cieplo - nie przegrzewamy dzieciaczkow a w lato b.szybko mozna to zrobic i po karku sprawdzamy czy im cieplo aaa i ubieramy 1 warstwe wiecej niz my - nie dotyczy temperatur powyzej 25 stopni bo jak z nas bedzie sie lało to z dziecka tym bardziej
Na mnie falvit mama super działa, a miałam brać femibion 2 niby, ale dla mnie za drogi był, więc sobie sama wybrałam witaminki A co do tego ubierania to właśnie najbardziej się boję tego, że nie będę umiała ubrać Lilki tak, żeby się nie przegrzała. Chyba najlepiej na cebulkę i ew. wtedy ściągać ubranka jak za gorąco.

Cytat:

za 32tc

Witam się z rana i przy śniadanku

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 07:52   #4762
vvgh
Wtajemniczenie

Hejo.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Mam pytanko: mam zniżkę do Rossmanna na produkty dla dzieci z Nivea i zastanawiam się, co najbardziej warto kupić?

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Ale mi Jurek kopie
W ogóle rano tak się ruszał, że poczułam jakby rączkę lub nóżkę, taki wałeczek twardy
Stary 2013-04-04, 07:59   #4763
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co mnie spojenie napierniczało przez dłuższy czas, a teraz przeszło, te twardnienia też mi jakoś przeszły, czuję się lepiej niż miesiąc temu, nawet nie jest mi ciężko dzięki brakowi tych bóli różnych. Rozpoczęłam 9 miesiąc, a czuję się jak w 5 No może nie wtedy kiedy zakładam skarpetki albo buty Także wiesz.... Wszystko przed Tobą

Ja też bakterie dobijam żelazkiem

Dostałam jakąś saszetkę do wypicia, która jedna kosztowała 26 zeta.... Ciekawe czy to coś pomoże, do tego żurawina w tabletkach, może choć trochę się wyniki poprawią. Ale masz rację, już bliżej niż dalej

Na mnie falvit mama super działa, a miałam brać femibion 2 niby, ale dla mnie za drogi był, więc sobie sama wybrałam witaminki A co do tego ubierania to właśnie najbardziej się boję tego, że nie będę umiała ubrać Lilki tak, żeby się nie przegrzała. Chyba najlepiej na cebulkę i ew. wtedy ściągać ubranka jak za gorąco.
to moze na mnie tez ppodziala dobrze nie masz sie czego bac , fajnie ze pierw lato to nam podrosna dzieci zanim w kurtki sie wbijemy
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hejo.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Mam pytanko: mam zniżkę do Rossmanna na produkty dla dzieci z Nivea i zastanawiam się, co najbardziej warto kupić?
helooo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 08:00   #4764
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
I jak cukry po tym szaleństwie?

Ja mam clexanik robiony ale to nie przewidzisz, czasami pielęgniarka wstrzeli się w żyłke i siniak gotowy. No ale mniejsze prawdopodobieństwo niż jakbym sama sobie robiła

Aaaa w ogóle to jestem już po pierwszym od 1,5 miesiąca prysznicu
Ale normalnie jakby nie było tego krzesełka to chyba bym nie dała rady...przejście do łazienki, rozebranie się itp tak mnie zmeczylo że szok. Weszlam do kabiny i od razu klaplam.
Więc na razie, przez kilka dni przynajmniej, będę zatrudniać supervisora do obserwowania mnie dziś była mama jutro będzie mąż.
Niby tylko 15 min tego wszystkiego było ale jak się przefantastycznie poczułam to sobie nie wyobrażacie
Po tym obżarstwie miałam 124 , nie najgorzej

Gratuluję pierwszego prysznica! Nie martw się z czasem nabierzesz kondycji, a póki co niech ktoś stoi na straży

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No to same A co sobie zrobiłaś? Bo ja od miesiąca czekam na wiosnę, żeby się do fryzjera wybrać
za wizytę!
Stary 2013-04-04, 08:13   #4765
Elusiek
BAN stały

Cytat:

pewnie zasilany energią słoneczną

Cytat:

gratulacje

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość

miałam też zniżkę 20% do rossmanna i kupiłam płyn do kąpieli i mycia włosów, a także krem przeciw odparzeniom

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-04-04 o 08:18
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:18   #4766
vvgh
Wtajemniczenie

Już 34 t.c.
Stary 2013-04-04, 08:20   #4767
nuna2
Zakorzenienie

Witam. Uff nadrobione
Tak więc:
Dziękujemy z córcią za oklaski za brzuch
Axelko wcale nie masz dużego brzucha tylko sexi ciążowy Jest piękny,

Antoniette Ty też

super, że Ci pozwolili wstać na prysznic Zawsze to więcej intymności, człowiek poczuje się świeższy i na pewno duża ulga dla Ciebie

Gosiulka22 brawa za kupno wózka Też myślimy nad tą firmą

brawa za wizyty i ukończone tygodnie

Kinga oby dzidziuś siedział do maja

Dziewczyny znalazłyście jakieś godne polecenia pieluszki tetrowe??Bo ja chcę z początku pieluchować na tetrze...
Stary 2013-04-04, 08:21   #4768
banka26
Zakorzenienie

sharpnowaja, MoTyleKsw, becik_4, justyna_g4 trzymam kciukasy za wizyty i czekamy na relacjee
Color kciuki za usggg i tez czekamyy
Stary 2013-04-04, 08:23   #4769
xal
Zakorzenienie

Też wam nie działa allegro? Tak już mam od wczoraj. Chcę zamówić ubranka i od wczoraj nie działa

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 08:31   #4770
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Też wam nie działa allegro? Tak już mam od wczoraj. Chcę zamówić ubranka i od wczoraj nie działa
maja problem, niby atak hakerski wiec jeszcze trzeba uzbroic sie w cierpliwoscc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości