Zuzana Light - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-29, 13:58   #1891
mara30
Zadomowienie

Dot.: Zuzana Light

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
przed chwilą jeszcze patrzałam i była
ale w każdym bądź razie udało mi się za okazyjną cenę kupić bo 30kg + gryf 180 cm za 100 zł to dość tanio
No nie masz się co zastanawiać bo lepszej oferty to chyba nie znajdziesz
faktycznie, coś musiało nie działać przez chwilę ale cena z przesyłką podobna do tej na www hop-sportu
ja jednak zdecydowana jestem na żeliwne
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 18:45   #1892
charlizeee
Zakorzenienie

Zuzana Light

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
ja na poczatku swojej drogi z zuzana zauwazylam potrzebe posiadania hantli takze jestem szczesliwa posiadaczka 20kg

talerze sa troche "niewyjsciowe" bo duze, ale jak na pierwszy zestaw i to za 100zl jestem bardzo zadowolona
Ja zakupiłam chromowane ale tylko 16 kg także niedługo dokupie sobie pewnie kilka krążków no i planuje kettlebell sobie kupić bosu jak narazie za drogie dla mnie może za jakiś czas sie skuszę
Stary 2013-03-30, 22:14   #1893
psychobunny
Raczkowanie

Dziś u mnie ZWOW #28 - bardzo miły i wywołujący lekką (ehe... ) zadyszkę.
psychobunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 22:44   #1894
sarayy
Raczkowanie

wczoraj obiecany 22- super!
dzisiaj szybko 20 + Ab ripper

u mnie 2 dni światecznej przerwy od ćwiczeń (odpoczynek..regeneracja a u Was???

RADOSNYCH I LEKKICH ŚWIĄT!!!
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-31, 19:56   #1895
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarayy Pokaż wiadomość
wczoraj obiecany 22- super!
widzę, że nam się tutaj fan-club tego ZWOWa 22 robi

ja tylko dziś mam przerwę od fikania, nieplanowaną zresztą, ale dopiero wróciłam do domu i już nie mam siły, niby wielkanocne jedzenie całkiem zdrowe jest, ale poza ciastami, których normalnie w ogóle praktycznie nie jadam, więc nie jestem przyzwyczajona i mi teraz jakoś dziwnie
jutro mam cały dzień dla siebie, więc właśnie przeglądam i szukam czegoś odpowiedniego na taką okazję myślę o 32, z bonusową rundą z racji tego, że mam lekkie hantelki
Stary 2013-03-31, 21:12   #1896
psychobunny
Raczkowanie

U mnie dziś zwow #29 - nie podobał mi się za bardzo, niby wyprzedziłam Zuzkę, ale jakoś tak ociężale mi się skakało
Stary 2013-04-01, 21:21   #1897
psychobunny
Raczkowanie

Hej, co tu taka cisza?
U mnie dziś zwow #30, czyli powtórka zwod #1 - robiłam go ostatnio trzy miesiące temu, a dzisiaj udało mi się poprawić swój wynik o 6 minut!
Stary 2013-04-01, 21:43   #1898
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez psychobunny Pokaż wiadomość
Hej, co tu taka cisza?
U mnie dziś zwow #30, czyli powtórka zwod #1 - robiłam go ostatnio trzy miesiące temu, a dzisiaj udało mi się poprawić swój wynik o 6 minut!
aaaaa bo zapowiadałam, że mam 2 dni świątecznej przerwy..ale dzisiaj nie wytrzymałam- Zwow 9 Tak fajny, ze chyba jutro zrobię powtórkę! nie robiłam AMRAP w 10 min tylko pełne 3 rundy

psychobunny, 6 min lepszy wynik? wow- to naprawdę dużo! super
Ja Zwod 1 robiłam, ale nie zapisałam czasu****..to nic, robiąc Zwow 30 przycisnę jeszcze bardziej

***nie notuję czasu Zwowów bo często je modyfikuję, dodaję ćwiczenie itp
Stary 2013-04-02, 08:42   #1899
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej, co tu taka cisza?
nie wiem czy brak to na serio bo pisalas to 1 kwietnia

ok zartuje

i ogromnie gratuluje. ja powoli zblizam sie do 30-tki
Stary 2013-04-02, 14:47   #1900
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Hej, co tu taka cisza?
ja też wczoraj robiłam ten ZWOW, fajny jest
z tym, że ja go robiłam pierwszy raz i wyszło mi wolniej niż Zuzce tzn wolniej niż Zuzce w 30
Stary 2013-04-02, 15:38   #1901
jeanne92
Raczkowanie

Hej Mogę się dołączyć?

Od dłuższego czasu was podczytuję, ale zabierałam się do Zuzki jak pies do jeża. W końcu dzisiaj się zmobilizowałam i mój pierwszy ZWOW (20) za mną

Przyznam, że jak czytałam wątek, to trochę nie wierzyłam, że wystarczą takie krótkie ćwiczenia na jeden dzień, ale po dzisiejszym ZWOWie już wierzę. Próbowałam zrobić jeszcze później ćwiczenia z tiffany na talię (które nie sprawiają mi już żadnego problemu), ale nie dałam rady, ledwo miałam siłę na rozciąganie :P

Fakt, że pomieszałam trochę te ćwiczenia i na pewno nie robiłam ich zbyt dokładnie, ale postaram się następnym razem je robić bez filmiku, we własnym tempie, dokładniej. Najbardziej podobało mi się w tych ćwiczeniach to, że mimo zmęczenia, od razu miałam ochotę na powtórkę, żeby poprawić wszystkie błędy, które zrobiłam
Mam nadzieję, że ten entuzjazm wystarczy mi na dłużej

jeanne92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 18:25   #1902
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jeanne92 Pokaż wiadomość
Fakt, że pomieszałam trochę te ćwiczenia i na pewno nie robiłam ich zbyt dokładnie, ale postaram się następnym razem je robić bez filmiku, we własnym tempie, dokładniej.
radziłabym Ci zacząć od późniejszych ZWOWów, w których Zuzka bardzo dokładnie omawia i pokazuje każde ćwiczenie, pokazuje też ułatwienia bardzo ważne jest, żeby ćwiczyć poprawnie technicznie, a jak "oszukiwać" to też tak, żeby jak najwięcej skorzystać i nie zrobić sobie krzywdy
poza tym ja zawsze po rozgrzewce, zanim zacznę właściwy trening, to próbuję każde ćwiczenie parę razy powoli, przed lustrem, naprawdę dużo to daje
Stary 2013-04-02, 18:58   #1903
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
radziłabym Ci zacząć od późniejszych ZWOWów, w których Zuzka bardzo dokładnie omawia i pokazuje każde ćwiczenie, pokazuje też ułatwienia bardzo ważne jest, żeby ćwiczyć poprawnie technicznie, a jak "oszukiwać" to też tak, żeby jak najwięcej skorzystać i nie zrobić sobie krzywdy
poza tym ja zawsze po rozgrzewce, zanim zacznę właściwy trening, to próbuję każde ćwiczenie parę razy powoli, przed lustrem, naprawdę dużo to daje
swiete slowa!
Stary 2013-04-02, 21:13   #1904
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Hej Mogę się dołączyć?

Fakt, że pomieszałam trochę te ćwiczenia i na pewno nie robiłam ich zbyt dokładnie, ale postaram się następnym razem je robić bez filmiku, we własnym tempie, dokładniej. Najbardziej podobało mi się w tych ćwiczeniach to, że mimo zmęczenia, od razu miałam ochotę na powtórkę, żeby poprawić wszystkie błędy, które zrobiłam
Mam nadzieję, że ten entuzjazm wystarczy mi na dłużej
witamy!
powtórkę zrobisz za kilka dni, za tydzień lub miesiąc- i wszystko będzie lepsze- technika, czas, twoje samopoczucie
co do dokładnosci ćwiczeń i techniki- Dziewczyny dobrze radzą I rób w swoim tempie, 'pauzuj' Zwow na komputerze, np Zuzka kończy robić 10 burpees, a Ty dopiero jesteś na trzecim- zatrzymaj filmik i dokończ do 10, włącz filmik i znów zaczynasz z Zuzką kolejne ćwiczenie. Chyba, że robisz AMRAP to obejrzyj filmik cały, poćwicz przed lustrem poszczególne ćwiczenia, ustaw timer na 10/12 min i jedziesz

sie rozpisalam, a ty to już wszystko wiesz skoro nas podczytujesz

ja dziś tak jak wczoraj Zwow 9- z tym że dołożyłam czwartą rundę (oczywiście tu nie liczyłam, że zmieszcze się w 10 minutach
Stary 2013-04-02, 21:38   #1905
konspiracja
Zakorzenienie

Wracam po świątecznej przerwie!
zwow 30 zaliczony, świetny jest tak jak i jego brat bliźniak
no to zobaczymy czy jutro coś bedzie tylek czuc

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 21:38   #1906
jeanne92
Raczkowanie

Dzięki za rady dziewczyny

Dobry pomysł z tym ćwiczeniem przed lustrem, muszę wypróbować. Bo przed Zwowem przejrzałam te ćwiczenia, wypróbowałam, a błędy wyniknęły tylko z mojej głupoty (tak bardzo nie lubię pompek, że nie zarejestrowałam faktu, że przy burpees trzeba po zejściu na ziemię zrobić pompkę i ciągle się zastanawiałam, dlaczego mi to tak szybko wychodzi ).

Stary 2013-04-03, 08:17   #1907
psychobunny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
nie wiem czy brak to na serio bo pisalas to 1 kwietnia

ok zartuje

i ogromnie gratuluje. ja powoli zblizam sie do 30-tki
Też byłam w szoku i myślałam, że to stoper zrobił mi jakiś żart No bo cisnęłam mocno, żeby poprawić swój czas, ale starałam się cały czas trzymać formę, więc nie liczyłam na aż taki wynik. Tak czy siak, jestem z siebie dumna i dziękuję za gratulacje
Wczoraj zrobiłam zwow #31, podobał mi się bardzo, chociaż przy competition burpees miałam ochotę płakać
Stary 2013-04-03, 08:22   #1908
hania811
Zakorzenienie

eh..a ja jestem chora od soboty. Nie mam siły na nic- wieczorem piję fervex i zasuwam pod koc. Niestety nic a nic lepiej się nie czuję.
Tęsknię za Zuzką.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:27   #1909
konspiracja
Zakorzenienie

Hania zdrówka życzę!

Co na dzisiaj, koleżanki?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 10:56   #1910
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Hania zdrówka życzę!

Co na dzisiaj, koleżanki?
kuruj się Hania!!! i nie martw się- Zuzka czeka na Ciebie

...ja dzisiaj 14- mam małe ciężary, ale strasznie dawno go nie robiłam więc i tak mnie wymęczy (ostatnie ćwiczenie
Stary 2013-04-03, 12:27   #1911
psychobunny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
eh..a ja jestem chora od soboty. Nie mam siły na nic- wieczorem piję fervex i zasuwam pod koc. Niestety nic a nic lepiej się nie czuję.
Tęsknię za Zuzką.
Zdrowiej! Herbata z cytryną, dużo czochu i wracaj do nas

U mnie dziś miał wlecieć 32, ale sama nie wiem - po pierwsze, mam za lekkie hantle, a po drugie, nie mam za bardzo ochoty biegać w śniegu
Stary 2013-04-03, 12:35   #1912
mara30
Zadomowienie

zamówiłam w końcu ciężary jak dobrze pójdzie to w sobotę mi przyjadą do domku

a dziś może 50? od jakiegoś czasu za mną chodzi, no ale to za parę godzin, więc jeszcze nie raz mi się może zmienić koncepcja

Hania zdrówka! nie daj się choróbsku
Stary 2013-04-03, 14:42   #1913
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
zamówiłam w końcu ciężary jak dobrze pójdzie to w sobotę mi przyjadą do domku

a dziś może 50? od jakiegoś czasu za mną chodzi, no ale to za parę godzin, więc jeszcze nie raz mi się może zmienić koncepcja

Hania zdrówka! nie daj się choróbsku
jakie jakie??
Pewnie linka podawałaś już,podasz jeszcze raz??

hania-a właśnie się zastanawiałam co u Ciebie-zdrówka!!

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 15:48   #1914
maadziara86
Raczkowanie

hey dziewczyny chyba dwa tyg cwiczylam z Zuzka ale tylko 3-4 razy w tyg i mam dola bo zmierzylam sie i mam 1 cm wiecej w talii, chyba za malo cwicze a za duzo jem mam problemy z podjadaniem owocow wieczorem... ogolnie stracilam motywacje... jem zdrowo ale chyba jednak za duzo chyba musze pilnowac ile tego pochlaniam... ehh...
maadziara86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 16:41   #1915
jeanne92
Raczkowanie

Łączę się w bólu z dziewczynami, które są chore Też mam dziś przymusowy wolny dzień od ćwiczeń, ze względu na gorączkę i katar

Ale nie o tym, bo mam pytanie Po wczorajszym ZWOWie mam zakwasy głównie na rękach (przez burpees), ale na nogach tylko delikatne. O wiele większe miałam po tych ćwiczeniach: http://www.youtube.com/watch?v=R2BaSmw3CTE i tak się zastanawiam, czy to przez to, że źle tego zwowa wykonywałam, czy po prostu był zbyt łatwy.
Fakt, nie miałam żadnego obciążenia, ale na pierwszy raz wolałam tego uniknąć, na dodatek nie wiem jak robić te ćwiczenia (ZWOW 20) z obciążeniem (i czy w ogóle się da...).

I drugie pytanie: którego Zwowa możecie mi polecić na wzmocnienie rąk? Aktualnie potrafię zrobić jakieś 15 damskich pompek i na drugi dzień mam zakwasy Chociaż i tak jest lepiej niż kiedyś, bo trochę na wzmocnienie pomogły mi ćwiczenia z fitappy.

Stary 2013-04-03, 17:16   #1916
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie o tym, bo mam pytanie Po wczorajszym ZWOWie mam zakwasy głównie na rękach (przez burpees), ale na nogach tylko delikatne. O wiele większe miałam po tych ćwiczeniach: http://www.youtube.com/watch?v=R2BaSmw3CTE i tak się zastanawiam, czy to przez to, że źle tego zwowa wykonywałam, czy po prostu był zbyt łatwy.
Fakt, nie miałam żadnego obciążenia, ale na pierwszy raz wolałam tego uniknąć, na dodatek nie wiem jak robić te ćwiczenia (ZWOW 20) z obciążeniem (i czy w ogóle się da...).

I drugie pytanie: którego Zwowa możecie mi polecić na wzmocnienie rąk? Aktualnie potrafię zrobić jakieś 15 damskich pompek i na drugi dzień mam zakwasy Chociaż i tak jest lepiej niż kiedyś, bo trochę na wzmocnienie pomogły mi ćwiczenia z fitappy.
tzw. "zakwasy" możesz też poczuć dopiero jutro

Prawie każdy zwow ma burpees lub pompki, albo cwiczenia z hantlami. Na pewno po zwowach wzmocnią Ci się ręce

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-04-03, 17:21   #1917
mara30
Zadomowienie

jednak zmieniłam zdanie i było 365 rep

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
jakie jakie??
Pewnie linka podawałaś już,podasz jeszcze raz??
a takie
http://www.hop-sport.pl/product-pol-...taw-52-kg.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 17:55   #1918
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

a takie
bardzo fajne,ale ta cena to jednak nie dla mnie ;/

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 22:45   #1919
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maadziara86 Pokaż wiadomość
hey dziewczyny chyba dwa tyg cwiczylam z Zuzka ale tylko 3-4 razy w tyg i mam dola bo zmierzylam sie i mam 1 cm wiecej w talii, chyba za malo cwicze a za duzo jem mam problemy z podjadaniem owocow wieczorem... ogolnie stracilam motywacje... jem zdrowo ale chyba jednak za duzo chyba musze pilnowac ile tego pochlaniam... ehh...
1 cm w talii na plus? Twoje ciało to nie kamień, a tkanki..może więcej zjadłaś? więcej wypiłaś? może zmierzyłaś się wieczorem, a kiedyś tam rano?

jeśli masz problem tylko z podjadaniem owoców wieczorem to nie problem możesz to zmienić poprzez zminimalizowanie ilosci owoców wieczorem. możesz Co do ograniczenia jedzenia (''ile tego pochłaniam'')- jesli jesz zdrowo- nie ograniczaj! bo wątpię, ze jadasz ogromne ilości, jak podwojone/potrojone porcje w każdym z posiłków
co do ćwiczeń- hej, to tylko 2 tygodnie! ile zrobilaś treningów, 7? Twoje ciało już zareagowało, ale jeszcze tego nie widać! daj mu (sobie) szansę!!! Ćwicz przez kolejne 3 tygodnie, spróbuj robić 5 Zwowów na tydzień, zrób sobie test do 1ego maja, to tylko 15 treningów- dasz radę. I wtedy porównaj swój wygląd, swoje wymiary do tego, jak zaczynałaś

Cytat:

1. Zwow 20 nie jest łatwy jak na 1szy raz. nie potrzeba obciążenia. przyłóż sie do każdego cwiczenia, napinaj mięśnie- zakwasy możliwe następnego dnia (jak napisała i pewnie doświadczyła konspiracja
2. nie wzmacnij rąk, żeby zrobić Zwow. Rób Zwowy, żeby wzmocnić ręce

każdy Zwow działa na ręce. OK- wybieraj te z burpees, z dive bombers. Ja nawet nie wiem kiedy wzmocniłam ręce- samo przyszło

Cytat:

a takie
365 rep?
Wowwww, super sprzęt professional
Stary 2013-04-04, 06:49   #1920
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za rady dziewczyny

Dobry pomysł z tym ćwiczeniem przed lustrem, muszę wypróbować. Bo przed Zwowem przejrzałam te ćwiczenia, wypróbowałam, a błędy wyniknęły tylko z mojej głupoty (tak bardzo nie lubię pompek, że nie zarejestrowałam faktu, że przy burpees trzeba po zejściu na ziemię zrobić pompkę i ciągle się zastanawiałam, dlaczego mi to tak szybko wychodzi ).
sama sobie odpowiedziałaś dlaczego było "za łatwo"

Cytat:
Napisane przez maadziara86 Pokaż wiadomość
ćwiczysz tylko i wyłącznie ze względu na to, że chcesz schudnąć? i tracisz motywację przez 1cm? to ja myślę, że nie ma sensu, żebyś się męczyła, poszukaj jakiejś aktywności, która będize Ci sprawiała przyjemność, inaczej nawet jak osiągniesz jakieś efekty, to na krótko
Popatrz, dziewczyny tutaj, poza tym że pracują nad sylwetką, to mają naprawdę ogromną radochę z samego ćwiczenia wtedy największą satysfakcję daje poprawa kondycji, a każdy nowy ZWOW jest świetną zabawą sylwetka jest takim bonusem, ale nie może byś jedynym celem

Cytat:
Napisane przez sarayy Pokaż wiadomość
365 rep?
Wowwww, super sprzęt professional
365 rep naprawdę polecam brzmi strasznie ale nie ma technicznie trudnych ćwiczeń, a męczy konkretnie i pracuje w nim wszystko zdecydowanie jeden z fajniejszych ZWOWów jak dla mnie

co do sprzętu to długo myślałam, ale w końcu doszłam do wniosku, że wolę raz zainwestować i potem na długi czas mieć spokój
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości