Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 09:32   #4771
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aaaa w ogóle to jestem już po pierwszym od 1,5 miesiąca prysznicu
Ale normalnie jakby nie było tego krzesełka to chyba bym nie dała rady...przejście do łazienki, rozebranie się itp tak mnie zmeczylo że szok. Weszlam do kabiny i od razu klaplam.
Więc na razie, przez kilka dni przynajmniej, będę zatrudniać supervisora do obserwowania mnie dziś była mama jutro będzie mąż.
Niby tylko 15 min tego wszystkiego było ale jak się przefantastycznie poczułam to sobie nie wyobrażacie

Oj wiem jak prysznic może działać na psychikę Fajnie jak takie małe rzeczy mogę nam humor poprawić.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

I chyba stres przedwizytowy mnie łapie
Mnie też. Aż mnie zemdliło po śniadaniu.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
sharpnowaja, MoTyleKsw, becik_4, justyna_g4 trzymam kciukasy za wizyty i czekamy na relacjee
Color kciuki za usggg i tez czekamyy
Dzięki na pewno się przydadzą.

Ale mi się mała ostatnio wierci aż boli, Normalnie tak jakby pod samą skórą byla. A dzisiaj rano jak Tż wrócił z pracy dostała chyba 3 raz czkawkę bo cały brzuch mi podskakiwał.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:41   #4772
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

laski,zaczne chyba pisac ksiazke "moje zycie z dobijajacym partnerem debilem"
przyszla ta paka do niego,mowi ze mam otworzyc i zobaczyc czy jest to co mialo byc, no ok..
jest.
i faktura.
na pieprzone 80pln
wydal sobie tak o 80pln na gowno do kompa bo brzydko wyglada bez podczas gdy ja sie stresuje oplatami,brakiem hajsu,brakiem materaca(za praktycznie ta sama kwote) i tym,że jest cienko jak cholera..

chyba wlacze tryb "pelen luz",niech on wszystko ogarnie,ja mam dosc.
nic nowego, po raz kolejny nie rozumiem po co z nim jesteś...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Axella, ale my już milion razy pisałyśmy co sądzimy o TŻ i Twoim związku z nim. Ty sama dość niefajnie się o nim wypowiadasz więc ja już naprawdę ni w ząb nie rozumiem po co go dalej trzymasz i po co czekasz aż będzie Zu.
Przecież Zu nic nie zmieni, a może zmieni wręcz na gorsze. Mówi się, że dziecko to "bomba w małżeństwo" więc właśnie te związki, które są na to gotowe, zgrane umacniają się , a pozostałe są gorsze niż były...bo do codziennych nieporozumień dochodzi zmęczenie, stres, dodatkowe wydatki etc...

Czy któraś składała e-deklarację?
Nie mogę dodzwonić się do US a mam pytanie. Bo zrobiłam sobie tą deklarację, wysłałam i otrzymałam piękne UPO czyli poświadczenie, że ten dokument doręczono w formie elektronicznej. Aby to się stało trzeba było przejść pomyślną weryfikację ( wpisując dochody za rok zeszły) co uczyniłam.
Ale teraz siedzę i myślę czy mi nie odeślą, bo:
1. w zeszłym roku miałam pojedyńcze nazwisko w tym podwójne
2. w zeszłym roku identyfikowałam się za pomocą NIP ( mój błąd, ale jakoś nikt nie zwrócił na to uwagi, że nie mam działalności a podaję NIP), w tym już prawidłowo PESEL
Ale z drugiej strony weryfikację przeszło....
Magiusa podpisuje się rękami i nogami pod tym co napisałaś
ja rozlicząłam ryczałt e-pitem w styczniu i coś tam było źle to dostałam pocztą pisemko jakiś tydzień później żebym zrobiła korektę także luzik

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Słyszałam, że w celu lepszego, szybszego etc.wciągnięcia podobno warto zaopatrzyć się po porodzie w bieliznę modelującą i takie pasy na brzuch. Podobno pomagają.
Ja zamierzam kupić coś takiego na wszelki wypadek.
niby te pasy rozleniwiają mięśnie i lepiej odpuścić

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a ja słyszałam że pasy tylko rozleniwiają mięśnie brzucha, przecież on się sam wchłonie w swoim czasie
tak właśnie mówią lekarze

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja zaczne od hippa dla malej, a pozniej chyba ten babydream, skoro tak fajnie wypada we wszystkich testach i cloche poleca w Bielsku w rossmanach wszystko jest dostepne i witaminy duzo tansze.
btw. teraz w superpharm jest zniżka na kosmetyki hipp, nie pamiętam ile %

Cytat:
mój chłop mnie dobija.
dzwoni spytać czemu nie ma połóżnej która do mnie przychodzi bo ta jego ciezarna kumpela z roboty taka ma...

nie dalej jak miesiac temu z godzine o poloznych mu trułam.. nie pamięta kompletnie

zrobilam biznes zycia, że tak powiem,kto nie ryzykuje ten szampana nie pije
pozyczylam i od razu oddałam kase z vivuska,za tydzien równy podniosa mi limit dzięki czemu styknie i na zus i na mieszkanie, tylko bedzie dzień/dwa obsuwy z ieszkaniem,ale wlasciciel chyba sie nie pogniewa,co? :P kumpela tam pracuje wiec przynajmniej info mam z pierwszej reki

tz sie pewnie wkurzy,ale chyba mam to gdzies
cieszę się, że ogarnęłaś, przeraża mnie, że po raz kolejny mieszkanie i pieniądze na życie to Twój problem anie Wasz czy TŻ

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Dziewczęta mam pytanie. Trochę gooopie ale co tam.
Będę prać: kocyki na 30 C. Na ciuszkach mam dozwoloną temp. prania 40C i 60 C, natomiast moja pralka w programie dziecięcym chciałaby prać na 95 C. Wiadomo - im wyższa temp., tym więcej bakterii zginie, więc chciałabym te ciuszki choć na 60C, ale te co mają dozwoloną 40C się pewnie skurczą, nie
Kurna chaos w głowie, sorry Dziewczyny za ten misz masz
Czy 30C kocykom wystarczy???
ja wszystko piorę w domu na 30-40 zgodnie z metkami i sądzę, że bakterie mlodego nie zabiją zwłaszcza jak będzie siedział w leżaczkach, na kanapie itp. to wszędzie je spotka

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dziewczyny, robiła któraś z Was zakupy na amazon.uk? Zastanawiam się czy nie zamówić jednej rzeczy, ale nie mam pojęcia ile będzie kosztowała przesyłka (14 kg) no i ciekawa jestem jaki jest czas dostarczenia ciemna jestem, oświećcie mnie
ja zamawiałam z amazon.de bazę do isofix, płaciłam 5 euro za wysyłkę (ciężka jest) czekałam 3 dni

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Dziewczyny znalazłyście jakieś godne polecenia pieluszki tetrowe??Bo ja chcę z początku pieluchować na tetrze...
jak dla mnie jedyna tetra to ta z ikei, reszta które spotkałam to szorstkie, okropne gazy
Stary 2013-04-04, 09:41   #4773
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A my się witamy w 33 tc czyli 32+0 czyli 8 miesiąc!
Z okazji wizyty u gina zrobiłam sobie urodę i normalnie wyglądam jak człowiek pierwszy raz od 2 tygodni
za 33t
i za wizytę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:41   #4774
vvgh
Wtajemniczenie

Co porabiacie?
Stary 2013-04-04, 09:42   #4775
nuna2
Zakorzenienie

Dołączam się do kciuków za wizytujące

a i jeszcze co do nospy: Biorę już chyba od 18 tyg?? Codziennie i zapowiada się dalej. Ale wolę brać niż dostawać skurcze czy coś, czym bardziej mogę zaszkodzić dziecku. Słucham doktora.
Stary 2013-04-04, 09:45   #4776
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam
I mamy czwartek, ale ten czas zapiernicza
wczoraj nie skończyłam nadrabiać bo w końcu wrócił TŻcik, a że stęskniona byłam to już go nie wypuściłam ze swoich łapek tylko mnie musiał tulić i tulić

Cytat:
pytanie do tych,ktre poród mają za sobą już jakiś tam
ile czasu po porodzie "leje się" z nas duużo, zanim się przejdzie na podpaski?
dobę?dwie? kilka godzin?
to chyba jedyny temat o który wypytywałam wszyskie już rodzące jakie znam bo obawiam się że u mnie to będzie "niekończąca się historia". No i niestety to zależy od kobiety. Najkrócej usłyszałam że 3 dni, najdłużej 4 tygodnie.
Ja to się bardziej boję tego dyskomfortu podczas połogu niż samego porodu.
Stary 2013-04-04, 09:46   #4777
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Dołączam się do kciuków za wizytujące

a i jeszcze co do nospy: Biorę już chyba od 18 tyg?? Codziennie i zapowiada się dalej. Ale wolę brać niż dostawać skurcze czy coś, czym bardziej mogę zaszkodzić dziecku. Słucham doktora.
JA też biorę i jakoś nie wierzę, że małej to szkodzi. Jakby tak było to daliby nam coś innego.
Moja mama całą ciążę z bratem brała i nic mu nie jest poza tym, że w głowie pusto ale to na pewno nie od nospy.

Wczoraj mi mama powiedziała, że 15 letnia córka jej znajomej jest w ciązy...ojciec dziecka 23 lata, a ona nie miałam 15 jak już była w ciazy. Teraz kurator i nie wiadomo co jeszcze.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:47   #4778
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Już 34 t.c.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Też wam nie działa allegro? Tak już mam od wczoraj. Chcę zamówić ubranka i od wczoraj nie działa
wczoraj nie działało, a dziś nie sprawdzałam

Cytat:
Co porabiacie?
ja pracuję

ale dziś już mam super humor, mam gdzieś ten śnieg, żebra póki co nie bolą, jem dobre ciasto z owocami i paschę, także żyć nie umierać
Stary 2013-04-04, 09:48   #4779
Mysia mysz
Zakorzenienie

uff nadrobiłam

co u mnie mam kochanego TŻ, przyniósł bukiecik bez okazji, codziennie mi wyjeżdża autem żebym się nie poślizgnęła schodząc do garażu i pomaga mi przy obróbce magisterki (muszę ją skończyć i złożyć do 15-go)

Byliśmy wczoraj na SR tam gdzie chodzę na gimnastykę i w porównaniu z SR z mojego szpitala to porażka - zero konkretów, bardziej grupa wsparcia pt. będzie dobrze, poród jest ok:/ no zobaczymy co dalej

laski pytanko o warsztaty mamo to ja, czy któraś się wybiera przed 12 kwietnia? bo dostałam plan i wychodzi a to, że to to samo co bezpieczny maluch, połwoa firm ta sama, gratisy na końcu i nie wiem czy jest sens iść
Stary 2013-04-04, 09:52   #4780
ankaaa206
Wtajemniczenie

Witamy z rana i trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:55   #4781
vvgh
Wtajemniczenie

Ciemno, szaro, brzydko, jakby padać miało Zaraz wpadnę w depresję... A tż w pracy... Na szczęście teraz pracuje tylko do 14.30, ale za to co dziennie...
Stary 2013-04-04, 10:00   #4782
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh
Ciemno, szaro, brzydko, jakby padać miało Zaraz wpadnę w depresję... A tż w pracy... Na szczęście teraz pracuje tylko do 14.30, ale za to co dziennie...
do 14.30 już niedługo a padać pewnie będzie, ja powoli przystosowuję się do niekończącej się bryjki i ciapci-najpierw pada śnieg, potem topnieje, znowu pada i tak w kółko..polecam coś dobrego do jedzenia i basen. dwie najlepsze rzeczy

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
laski pytanko o warsztaty mamo to ja, czy któraś się wybiera przed 12 kwietnia? bo dostałam plan i wychodzi a to, że to to samo co bezpieczny maluch, połwoa firm ta sama, gratisy na końcu i nie wiem czy jest sens iść
właśnie widziałam, i poszłabym tylko na to na czym nie byłam, ale nie wiem jak ten podział na grupy wyjdzie..
Stary 2013-04-04, 10:01   #4783
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 10sztuk tych podkladow poporodowych i nie wiem czy to nie za malo +2paki giga podpasek
tak z doswiadczenia-ile tych podkladow potrzeba?
ja mam 3 opakowania. I dobrze że mi przypomniałaś o tych wielkich podpaskach bo wyleciało mi z głowy że miałam je kupić.

Cytat:
ej laski,od kilku dni jem ciągle koperek,do wszystkiego,cały czas on ma w ogole jakies witaminy? musze ginowi powiedziec,bo potrafie isc,urwac kawalek i zjeść
ja mam tak całe życie wszytsko co zielone- koperek, pietruszka, brokuły, brukselka itd jest ZDROWE

axella piękny brzusio i jestem pewna że też się będziesz budzić przy najmniejszym ruchu ZU
Stary 2013-04-04, 10:01   #4784
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Aaaa w ogóle to jestem już po pierwszym od 1,5 miesiąca prysznicu
Ale normalnie jakby nie było tego krzesełka to chyba bym nie dała rady...przejście do łazienki, rozebranie się itp tak mnie zmeczylo że szok. Weszlam do kabiny i od razu klaplam.
Więc na razie, przez kilka dni przynajmniej, będę zatrudniać supervisora do obserwowania mnie dziś była mama jutro będzie mąż.
Niby tylko 15 min tego wszystkiego było ale jak się przefantastycznie poczułam to sobie nie wyobrażacie
Wierzę Ci ja jak leżałam w grudniu a mogłam wstawać to też prysznic kochałam, taki relaks po całym dniu męczącego jakby nie było leżenia a co dopiero po takim czasie!!
Cytat:

Mam pytanko: mam zniżkę do Rossmanna na produkty dla dzieci z Nivea i zastanawiam się, co najbardziej warto kupić?
Jak dla mnie to nic

Cytat:
Też wam nie działa allegro? Tak już mam od wczoraj. Chcę zamówić ubranka i od wczoraj nie działa
No dziś znów nie działa, dobrze, że wczoraj jeszcze załatwiłam zamówienie
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JA też biorę i jakoś nie wierzę, że małej to szkodzi. Jakby tak było to daliby nam coś innego.
Moja mama całą ciążę z bratem brała i nic mu nie jest poza tym, że w głowie pusto ale to na pewno nie od nospy.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
tak, ja się zapisałam na 10.04 i mam nadzieję, że dojadę zdam relację

Dzień dobry

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:05   #4785
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wierzę Ci ja jak leżałam w grudniu a mogłam wstawać to też prysznic kochałam, taki relaks po całym dniu męczącego jakby nie było leżenia a co dopiero po takim czasie!!
Jak dla mnie to nic
jedna z lepszych rozrywek szpitalnych, pójście do kibelka, prysznic, suszenie wlosów itp

Julka
Stary 2013-04-04, 10:07   #4786
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jedna z lepszych rozrywek szpitalnych, pójście do kibelka, prysznic, suszenie wlosów itp
pewnie tak, ja na szczęście w domu leżałam

Stary 2013-04-04, 10:08   #4787
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
do 14.30 już niedługo a padać pewnie będzie, ja powoli przystosowuję się do niekończącej się bryjki i ciapci-najpierw pada śnieg, potem topnieje, znowu pada i tak w kółko..polecam coś dobrego do jedzenia i basen. dwie najlepsze rzeczy
Basenu niecierpię A właśnie do jedzenia nic nie mam i myślę,co bym zjadła... może pójdę do sklepu. Znowu mi wizaż wariował i nawet smsa z bramki nie mogę wysłać.
Stary 2013-04-04, 10:09   #4788
xal
Zakorzenienie

Cytat:
maja problem, niby atak hakerski wiec jeszcze trzeba uzbroic sie w cierpliwoscc
Już drugi dzień, ileż można. Ubranka mi mogą poczekać, ale mąż wczoraj znalazł półkę pod TV, poszedł pomierzyć tuner i ... już nie miał jak sprawdzić czy wejdzie czy nie, no i nie ma jak zamówić więc znowu będzie obsuwa z remontem ...
Inna sprawa, że on to na ostatnią chwilę zostawia
Cytat:
U mnie jest 10go, ale też jakoś ten program pokrywa się i powiem Ci, ze nie chce mi się siedzieć i słuchać znowu to samo.
Idzie któraś do katowic?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:12   #4789
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

właśnie widziałam, i poszłabym tylko na to na czym nie byłam, ale nie wiem jak ten podział na grupy wyjdzie..
a mi gin zabronił basenu a chętnie bym sobie odciążyła kręgosłup pływaniem, u nas są prowdzone zajęcia z maluchami takimi juz od 3 msca i już powiedziałam tż że obowiązkowo będziemy chodzić

Julka
Stary 2013-04-04, 10:12   #4790
vvgh
Wtajemniczenie

Mi allegro działa.
Stary 2013-04-04, 10:14   #4791
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsze słyszę o wizytach co tydzień, żadna z moich znajomych tak nie miała normalnie chodziły co 3-4 tygodnie, chyba, że coś się działo
też nie słyszałam żeby wizyty były co tydzień. Mi lekarz powiedział ostatnio że będziemy się widzieć w kwietniu co 2 tyg chyba że będzie coś nie tak to co 10 dni. Zobaczymy co mi powie dzisiaj. Wizytę mam dopiero o 16.

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Oczywiście jak zawsze z pytaniem, bo postanowiłam zrobić listę co muszę dokupić. I mam pewnie niesamowicie głupie pytanie ale pytam: w czym śpią latem niemowlęta?
ja mam zamiar zakładać tylko pajaca i do tego śpiworek taki cieńszy.

antoine za piękny brzuszek
Stary 2013-04-04, 10:15   #4792
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
a mi gin zabronił basenu a chętnie bym sobie odciążyła kręgosłup pływaniem, u nas są prowdzone zajęcia z maluchami takimi juz od 3 msca i już powiedziałam tż że obowiązkowo będziemy chodzić
Nie chciałabym z takim maluchem na basen chodzić, wg mnie trochę to mao higienczne dla niego. Hmm.może tak uważam, bo sama nie lubię basenów i moczyć się w wielkiej wannie ze starymi babami i innymi ludźmi
Stary 2013-04-04, 10:16   #4793
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Basenu niecierpię A właśnie do jedzenia nic nie mam i myślę,co bym zjadła... może pójdę do sklepu. Znowu mi wizaż wariował i nawet smsa z bramki nie mogę wysłać.
ja mam fazę na arbuza wczoraj przytachałam 5kg z biedry i pożeram szczęśliwa

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Nie chciałabym z takim maluchem na basen chodzić, wg mnie trochę to mao higienczne dla niego. Hmm.może tak uważam, bo sama nie lubię basenów i moczyć się w wielkiej wannie ze starymi babami i innymi ludźmi
z takim maluchem chodzisz na specjalne baseny gdzie jest niechlorowana woda i tylko maluszki
Stary 2013-04-04, 10:17   #4794
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Już drugi dzień, ileż można. Ubranka mi mogą poczekać, ale mąż wczoraj znalazł półkę pod TV, poszedł pomierzyć tuner i ... już nie miał jak sprawdzić czy wejdzie czy nie, no i nie ma jak zamówić więc znowu będzie obsuwa z remontem ...
U mnie jest 10go, ale też jakoś ten program pokrywa się i powiem Ci, ze nie chce mi się siedzieć i słuchać znowu to samo.
Idzie któraś do katowic?
No wiesz, to nie ich wina Też potrzebuję coś sprawdzić i

Ja na bezpiecznym nie byłam, więc dla mnie będzie nowość
zapisałam się z koleżanką i mamy zamiar się wybrać

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
ja mam fazę na arbuza wczoraj przytachałam 5kg z biedry i pożeram szczęśliwa

z takim maluchem chodzisz na specjalne baseny gdzie jest niechlorowana woda i tylko maluszki
też mam arbuza

a co do basenu to u nas zajęcia są na jednym ozonowanym i jednym z chlorowaną wodą, pisałam kiedyś z babeczką, która prowadzi te zajęcia i twierdzi, że chlor jest bezpieczny

też mamy zamiar zapisać się na jeden kurs z małym a później na własną rękę będziemy jeździli

Stary 2013-04-04, 10:20   #4795
lonely_lady
Zakorzenienie

Jak tam po Świętach? Witam sie z Wami z zasypanej śniegiem Warmii
My nadal siedzimy u mojej rodzinki stad moja nieobecność na forum. Jutro juz wracamy do domku wiec niebawem wrócę tez na forum.
Mam tyle zaległości, ze nie wiem jak to nadrobie.
Trzymam kciuki za wizytujace i pozdrawiam Was wszystkie gorąco

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:20   #4796
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
j

dokladnie tak

Julka
Stary 2013-04-04, 10:21   #4797
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny znalazłyście jakieś godne polecenia pieluszki tetrowe??Bo ja chcę z początku pieluchować na tetrze...
Mysia ma rację, że najlepsza jest ikeowska tetra,ale mimo,że jest super to dla mnie nie jest warta 6,50 pln za pieluszkę Szczególnie, że w przypadku pieluchowania za ich pomocą potrzebujesz sporą ilość.

Ja znalazłam takie pieluchy:
http://bobakom.pl/pieluchy-tetrowe-b...80-p-1154.html
Poleciła mi je koleżanka, która pieluchuje wielorazowo i jest bardzo zadowolona. Od wczoraj je mam, wyglądają porządnie. Troche są sztywne, wię ostatecznie wypowiem się o nich po praniu

Ale zdziwiłaś mnie, że będziesz używać tetry. Pamiętam jak pisałaś, że przekonywała Cię do tego teściowa i strasznie Cię to wkurzało Czym się ostatecznie przekonałaś?
Zamierzasz stosować samą tetrę czy z otulaczami albo kieszonkami? Jaki masz plan pieluszkowania?

Cytat:
sharpnowaja, MoTyleKsw, becik_4, justyna_g4 trzymam kciukasy za wizyty i czekamy na relacjee
Color kciuki za usggg i tez czekamyy
Podpinam się pod kciukasy!

Cytat:
Moim starym zwyczajem polecam makrelkę Właśnie spałaszowałam przepyszne kanapki z pastą rybną Mogłabym je jeść bez końca
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:22   #4798
banka26
Zakorzenienie

Wink Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Idzie któraś do katowic?
heheeh a no i nie wiadomo ile jeszczeeee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:23   #4799
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na bezpiecznym nie byłam, więc dla mnie będzie nowość
zapisałam się z koleżanką i mamy zamiar się wybrać
Hmmm to może się wybiorę jak mi się zechce. Daj znać jeszcze 10go co i jak planujesz.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:28   #4800
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm to może się wybiorę jak mi się zechce. Daj znać jeszcze 10go co i jak planujesz.
ok
przyjadę wcześniej bo obiecałam koleżance, że ją zabiorę na ciacho urodzinowe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości