Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 09:45   #4771
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Hej.

Nadrobiłam to co naskrobałyście z rana.

Więc będe musiała powiedzieć mamie, że jednak może nam tego thermo mixa kupić. Dzięki za wszystkie rady i sugestie.

Zjadłam śniadanie, niebo w gębie, w końcu dostałam w Polskim sklepie biały ser. Mniam. A wieczorem TŻ będzie robił pierogi ruskie. Miniami.

Co do wiary, ja jestem wierząca, chodzę do Kościoła i chce, żeby moje dziecko było ochrzczone i miało tą komunię, zresztą tak jak mówię tutaj w Hiszpanii jest to zwykły dzień dla dziecka, a ksiądz tłumaczy dlaczego i po co jest komunia, a nie dla prezentów. Aha komunia jest rok albo dwa lata później niż w Polsce.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:46   #4772
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny nie moge... w dd tvn temat jak po smierci stac sie drzewem!!!!!
Stary 2013-04-04, 09:48   #4773
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
mam głupie pytanie jeżeli kupiłam bym te butelki a nieużywała to one jak dziecko będzie większe juz mi sie nieprzydadzą nie?
może się zdarzyć, że sie nie przydadzą, są dzieci które w ogołe nigdy z butelki nie korzystały dlatego trochę nie rozumiem kupowania kilku sztuk butelek czy smoczków przed urodzeniem
ja nie kupuję w ogóle, butelke mozna w 5 minut kupic w pierwszej lepszej aptece, choć ja nie wierzę że dzieje się coś tak nagłego, że na już trzeba podać dziecku butelkę

Cytat:
ja tez mam teraz raz na miesiąc;/ zdecydowanie za mało, bo już tyle czasu mineło i niewiem czy z dzidzią wszytsko ok
ale to normalne przy zdrowej ciąży ja też mam wizyte co miesiąc i to nie mam usg na każdej wizycie i nie narzekam. mogłabym chcieć częstsze usg, ale nie chce bąbla stresować

Dziewczyny, wy wszystkie chcecie używac poduszki i kołderki od początku?bo ja przy Marysi kupiłam, ale potem zaczęłam czytać o smierci łóżeczkowej i wyciągnęłam dpiero koło roczku (kołderkę, poduszkę jak miała 6-7 miesięcy), wcześniej młoda spała w spiworku....

ladanseuse14, na istniejące rozstępy polecam pharmaceris tocoreduct, a przeciw rozstępom uzywam Elancyl i póki co nic nie mam a brzuszek już spory

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:51   #4774
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A moje dziecko nie będzie mieć w ogóle Komunii. Będzie mieć Konfirmację,ale w wieku 15 lat,kiedy będzie wiedziało po co to wszystko. Niestety nasze komunijne dzieci prawie wcale nie czują świętości tej chwili, bo są na to za małe. No i czekają jedynie na prezenty. Pamiętam jak ja miałam Komunię, nie rozumiałam z tego zbyt wiele...ale dostałam rower...
a ja do dzis pamietam podnioslosc mszy komunijnej, chcialam juz oc przyjmowac komunie. u nas byla tradycja robienia komunii w boże ciało - dziewczynki i chlopcy szli uroczyscie w procesji, naprawde to bylo wielkie wydarzenie dla mnie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:53   #4775
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
oglądam i się zastanawiam jakim drzewem zostać

Stary 2013-04-04, 09:54   #4776
Selay
Raczkowanie

o rany poraz pierwszy zaspalam do pracy ..wlasnie dotarlam a nikt nawet niezauwazyl ze mnie nie ma

ta ciaza chyba mnie usypia
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 09:55   #4777
ladanseuse14
Zakorzenienie

pokaze wam nasze foto bo normalnie no... musze :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 537285_4579372523029_28732575_n.jpg (54,8 KB, 80 załadowań)
Stary 2013-04-04, 09:57   #4778
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja do dzis pamietam podnioslosc mszy komunijnej, chcialam juz oc przyjmowac komunie. u nas byla tradycja robienia komunii w boże ciało - dziewczynki i chlopcy szli uroczyscie w procesji, naprawde to bylo wielkie wydarzenie dla mnie...
Ja w procesji takiej szłam jak miałam 5 lat z dziećmi komunijnymi i sypałam kwiatki Dziadek jest kościelnym i mnie wkręcił. Ogólnie ja komunię też wspominam jako wielkie wydarzenie, bo mi dziadek dużo tłumaczył. To starszy człowiek, kościelny, i czasem się nie zgadzam z jego poglądami, ale porozmawiać z nim można

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Piękności

Stary 2013-04-04, 09:57   #4779
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
tancerka zazdroszcze.. choc gdybym chodzila co dwa tyg to kiepsko, bo cienko przez ten remont u nas z kasa...
wiesz co ja też myślałam że będzie cienko ale u mnie wizyta plus usg kosztuje 200zł więc raz w miesiącu bym musiała dać 200zł. Ale lekarz chciał żebym przychodziła co 2 tygodnie i jest tak że co 2 tygodnie przychodzę na "samą wizytę" i płacę tylko 100zł a za kolejne 2 tygodnie przychodzę na "samo usg" i też płacę tylko 100zł więc jakby nie patrzeć 200zł miesięcznie na gina, a że gin do tej pory nawet na wizycie rzucał okiem usg na maluszka to mam już ze 4 zestawy foteczek naszego bąbelka

Cytat:
WHAT
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:00   #4780
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, wy wszystkie chcecie używac poduszki i kołderki od początku?bo ja przy Marysi kupiłam, ale potem zaczęłam czytać o smierci łóżeczkowej i wyciągnęłam dpiero koło roczku (kołderkę, poduszkę jak miała 6-7 miesięcy), wcześniej młoda spała w spiworku....

ladanseuse14, na istniejące rozstępy polecam pharmaceris tocoreduct, a przeciw rozstępom uzywam Elancyl i póki co nic nie mam a brzuszek już spory

ja kupiłam tą mustelle i balsam i oliwkę z rosmana smaruje się raz dziennie piersi mustella, brzuch, uda, tylek rosmanem i mimo że juz mi sie wydawało ze na piersiach mam to teraz jakby zanikły...

zaraz poczytam o tej śmierci łóżeczkowej bo juz o tym gdzies slyszałam, ale niemyslałam że ma to coś wspolnego z poscielą

ladanseuse14 super fota!!
Natala84- ja chyba też nie kupie tych butli.. zobacze

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-04-04 o 10:05
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:00   #4781
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
ale ślicznie
też takie chcę niech no się cieplej zrobi to ubiorę jakoś ładnie i kolorowo brzuszek i zrobię jakąś aktualizację bo dzisiaj zaczęliśmy 15 tydzień

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
o rany poraz pierwszy zaspalam do pracy ..wlasnie dotarlam a nikt nawet niezauwazyl ze mnie nie ma
dobreeeeeeeeeee jak to zrobiłaś? to jutro wykorzystam patent
Stary 2013-04-04, 10:02   #4782
ladanseuse14
Zakorzenienie

karolson zazdroszcze...

tancerka to fajnie sie dogadaliscie
Stary 2013-04-04, 10:02   #4783
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość

ta ciaza chyba mnie usypia
albo usprawiedliwia ( o ile wiedzą)
Stary 2013-04-04, 10:02   #4784
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Małe pytanie do Wrocławianek:
dziewczyny, czy któraś była w sklepie z odzieżą ciążową na Kromera? Warto się tam wybrać na zakupy?
Słyszałam, ale nie byłam i nie planuje z tego co czytałam na necie sklep jest drogi (a który dla przyszłych amm jest tani?). Przejechać się zawsze można...

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
A teraz pytanie z innej beczki.Ma ktoras z Was moze taki kosz na bielizne?Zastanawiam sie czy on nie rdzewieje...Musze wymienic kosz gdyz moj kiedys pomalowałam biala farba i teraz sie strasznie sypie...
http://allegro.pl/kosz-na-bielizne-p...141618278.html
Ja mam kosz na brudki ale plastikowy nie rdzewieje

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A oto zdjęcia ciuszków które dostałam.Większość z nich jeszcze Wiki zaliczy, a pare to nie wiem czy trafi rozmiarem w pogodę bo wiadomo, że jesienie i wiosny to nie do przewidzenia (zresztą lata i zimy czasami też nie).
A ten pajacyk na 3 zdjęciu on jest tylko zapinany w nóżkach?
Stary 2013-04-04, 10:03   #4785
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz poczytam o tej śmierci łóżeczkowej bo juz o tym gdzies slyszałam, ale niemyslałam że ma to coś wspolnego z poscielą
lepiej się nie wgłębiaj bo my mamusie zaraz się przejmujemy za bardzo i dzidzia potem smutna jest
Stary 2013-04-04, 10:04   #4786
ladanseuse14
Zakorzenienie

tancerka na foto namowila nas siostra dawida zebysmy mieli pamiatke.. choc zaluje ze zgodzilam sie na tak malo ujec bo srednio tu wyszlam :P no ale wazne, ze razem i z brzuszkiem
Stary 2013-04-04, 10:04   #4787
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
a nie slyszalas o bio oil?
Słyszałam tyle co z reklam w tv, bo od tygodnia reklamują się co rusz.

Czysty kolagen stosowałam kiedyś na usta - miałam zajady przez kilka miesięcy w sumie nie mam śladów po nich teraz. Ale to jest droga impreza. Do ust kupiłam taki tyci słoiczek, chyba 3-5ml za 6-8zł.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:06   #4788
tancerka212
Zakorzenienie

coś bym sobie pooglądała na allegro ale w tym miesiącu wydałam już przydział kasy przeznaczony na dzidziusia więc chyba nie będę sobie robić apetytu nie chce mi się pracować... jeszcze ta myśl że za tydzień o tej porze będę na urlopie no nie pomaga... nie pomaga....

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
tancerka na foto namowila nas siostra dawida zebysmy mieli pamiatke.. choc zaluje ze zgodzilam sie na tak malo ujec bo srednio tu wyszlam :P no ale wazne, ze razem i z brzuszkiem
no coś ty- ślicznie wyszłaś jedyne co bym zmieniła to zdjęła kapcie hihihi to wtedy fotę można by wieszać na ścianie i podziwiać publicznie
Stary 2013-04-04, 10:08   #4789
vea7
Zakorzenienie

maharet, jaka świetna kolekcja ciuszków

matal, zawsze możesz pójść do sklepu z brafitterką, ale obowiązku kupowania nie ma Szczerze mówiąc, biorąc pod uwagę ceny bielizny powyżej rozmiaru F, najbardziej się opłaca zmierzyć w sklepie, a kupić w sieci

cotynato, generalnie jest "trynd" odchodzenia od tabletek - odwrotny od tego, który jeszcze kilka lat temu, kiedy tabsy dostawało się na wszystko Zdecydowanie lepsze są witaminy z natury i jeśli ktoś nie ma problemów z ich przyswajaniem i nie ma niedoborów, to są zdecydowanie lepsze niż tabsy
Swoją drogą, to że po wizycie u lekarza trzeba wyjść z receptą jest tak silnie zakorzenione, że mama nie raz mi opowiadała, jak słyszała na korytarzu przed gabinetem, jak pacjenci narzekali, że "a taaak... dobra Pani doktór, dobrze leczy, tylko... no wie Pani... tabletek nie pisze! A przecież tabletki mi się należą!!"

Aha, byłam wczoraj w tym sklepie na Kormera i powiem tak - szału nie ma Asortyment taki sobie - trochę fajnych sukienek, ale jeszcze za zimno - reszta taka sobie i niewielki wybór. Cenowo powiedziałabym średnio wyższa normalna pólka - spodnie 80-100 zł, jeansy 140-180... ale trochę przecen też mają i na te warto zapolować No. dziewczyna przed mą kupiła sobie świetną, dosyć elegancką sukienkę za niecałe 60 zł - była tego warta Mają też bieliznę ciążową z dwóch firm - jednej nie pomnę, a druga Alles MaMa - ta pierwsza ma rozmiarówkę do D i ceny ok 80 zł, Alles rozmiarówka do H i niestety jak to staniki w tych rozmiarach cena do 110 zł. Bardzo mi sie spodobał i świetnie leżał taki stanik-karmik i będę na niego polowała w necie http://sklep.alles.pl/produkt,mama-c...tte-u,608.html

LaLoca, kamień z serca
Bardzo się cieszę, że maluch zdrowy i Tobie nic nie jest

ladanse trzymaj sie mocno Kobietko i pamiętaj, że masz nas
Wiesz co, kosmetyki muszą trochę podziałać, więc może wróć do oliwki? Możesz podpytać też na naturalnych kosmetykach - dziewczyny polecały któryś olejek na rozstępy i blizny po rozstępach, ale niestety moja skleroza nazwę zeżarła
Piękna fotka

teacherka

butterfly za dzisiaj

zmienniczka
, oj... jelitówka nie jest fajna, trzymaj się Kochana Oby jak najszybciej odpuściło

misia, zależy na ile pijące jest towarzystwo i czy planujecie jeszcze jakiś inny alkohol. Może wystarczyć, ale nie musi. Krupnik dobry, chociaz mi osobiscie bardziej podeszła biała żubrówka - i taką miałam na weselu
O matulu, msza po poprawinach Mam nadzieję, że nie wcześnie rano Doczytałam... chyba bym ubiła...
Pomysł z winem bardzo fajny - też prosiliśmy o flaszki - efekt taki, że mieliśmy po weselu niezły zapas, a kwiaty i tak dostaliśmy Nasi znajomi poprosili niedawno o ciuszki i inne gadżety dla malucha - spokojnie skompletowali kilka wyprawek
Stół regionalny fajna rzecz

shure
, nadprogramowe żelazka i komplety kawowe sprzeda się na allegro

naphelim, będzie dobrze

Susanna gratuluję Stasia
Tescowe ciuszki są słodkie... uwielbiam Tatty Teddy

marta, pojechałam, zwiedziłam i szału nie ma... jak napisałam wyżej

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:09   #4790
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ha, my wzięliśmy kościelny, bo tż chciał, Edi ochrzczony, bo taka awantura była w rodzinie tż, że babcia tż powiedziała, że prawnuka nie życzy sobie poznać, bo to jakiś pomiot szatana bez chrztu i ogólnie pół rodziny tż (w tym rodzice) powiedzieli, że dopóki nie ochrzcimy, to oni dziękują za kontakt.
No i niby hipokryzja, ale zważywszy na fakt, że mi to wszystko jedno, bo dziecko i tak samo wybierze, a nie chciałam chrzcić dla zasady, bo do kościoła nie chodzę, to nie mogłam patrzeć, jak tż przeżywa to, co się dzieje... Jednak rodzinę ma się jedną, chociaż jego rodzina tak tego nie widzi.
Teraz będziemy chrzcić dla zasady, bo skoro Edi ochrzczony, to drugie też będzie... Ogólnie temat rzeka, ale jedno jest pewne. Ochrzczonemu w Polsce łatwiej, bo i religia już w zerówce, i komunię 99% dzieci ma
:
Trochę Cię rozumiem.Bo miało by być takie nietolerowane w rodzinie, to niech sie odczepią.U mnie sam chrzest by nie rozwiązał sprawy, bo pewnie by było dlaczego ja go do kościoła nie zaprowadzam itp.Z mamą szczerze porozmawiałam i się zapytałam czy na prawdę chce żebym zrobiła to na odwal się.Bo ja nie wierzę i dziecka i tak pod tym kątem nie wychowam bo nie potrafię.Bo niby jak mam wpierać im istnienie nadprzyrodzonej istoty skoro sama nie wierzę w to istnienie.I chyba przemyślała.Rodzina męża nie jest specjalnie wierząca więc im to zwisa, a dzieci nie będą się wychowywały w PL.
A co do mojej rodziny to pogadaja pomarudzą, ale w koncu chyba przełkną tą gorzka pigułkę.I tak mamy mały kontakt więc chyba nie chcą stracić go całkiem przez te naciski.
A mąż za nic się nie zgodzi na ślub i chrzest dla mojej rodziny i jak coś to mówi, żebym zwaliła winę na niego.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:10   #4791
ladanseuse14
Zakorzenienie

haha oboje o tym nie pomyslelismy
Stary 2013-04-04, 10:11   #4792
misia332
Zakorzenienie

Ja w tym miesiącu też już nie mogę nic kupić, troszkę kaski poszło. Wczoraj jeszcze musiałam zapłacić podatek drogowy. Na samego lekarza mi poszło 250 euro.

A w tym miesiącu wyjazd do Polski, gdzie kasy też nam pójdzie. A w ogóle to sie przeziębiłam. Smarkam i kicham.

Stary 2013-04-04, 10:11   #4793
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
coś bym sobie pooglądała na allegro ale w tym miesiącu wydałam już przydział kasy przeznaczony na dzidziusia więc chyba nie będę sobie robić apetytu nie chce mi się pracować... jeszcze ta myśl że za tydzień o tej porze będę na urlopie no nie pomaga... nie pomaga....
własnie weszlam na strone 5-10-15 i zastanawiam się dlaczego te ubranka takie drogie naprzykład spiochy za 39.99 i taka bluze bym chciała http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5f2402?c=2840
nieznam plci ale i tak raczej rozu czy niebieskiego bedzie malo.. jak czesto jest wyprzedaz na 5 10 15
Stary 2013-04-04, 10:12   #4794
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

mam głupie pytanie jeżeli kupiłam bym te butelki a nieużywała to one jak dziecko będzie większe juz mi sie nieprzydadzą nie?
wieksze czyli jakie? rok? dwa? dzieci jeszcze w tym wieku potrafia pic z butki (no moje nie umie - pije słomka odkad skonczylam karmic piersi). tylko smoczki wymieniasz na wieksze

Stary 2013-04-04, 10:13   #4795
butterfly20
Zakorzenienie

Ladan ślicznie! Masz super brzuszek

Natala nie wiedziałam,że śmierć łóżeczkowa może mieć coś wspólnego ze spaniem w pościeli?A to się też tyczy kocyka?

Mi się wydaje,że tylu Katolików jest niewierzących lub wierzących-niepraktykujących właśnie przez to,że w młodych latach tak mało przykłada się uwagi do fajnej,ciekawej i naprawdę pouczającej edukacji.Te wszystkie afery w Kościele też na pewno mają spory wpływ, aczkolwiek wydaje mi się,że tak naprawdę najmocniejsza powinna być wiara w Boga, a jakieś tam afery kościelne to sprawa drugorzędna.

Ja czuję się niedouczona,niestety.Nasz KK już dawno mnie ni ziębi, ni grzeje. Ale wiara w Boga pozostała, którą wolę teraz pogłębiać w KEA.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:14   #4796
ladanseuse14
Zakorzenienie

Red face Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

karolson spokojnie do porodu bedzie jeszcze z dwa trzy razy wyprzedaz
Stary 2013-04-04, 10:17   #4797
Selay
Raczkowanie

w pracy dopiero wczoraj powiedzialam ze jestem w ciazy i tylko 3 osoba, a jest tu nas ponad 40sci osob...wiec napewno nowina o mojej ciazy jeszcze sie nie rozniosla bo wiedza same chlopy ...jakbym powiedziala kolezanka to juz w 3 min caly wydzial by wiedzial

tez slyszalam o tej smierci lozeczkowej itd...wlasnie dlatego postanowilismy z tz kupic spiworek dla malego jak sie urodzil a reszte miekkich kolderek itd ostawic jak bedzie juz spory ...ma teraz 8m i nadal spi w spiworku a ja mam spokoj ze sie nierozkopie i niebedzie mu zimno przy okazji ...wole aby se nabil guza o szczebelki w lozeczku niz jakby mial problem sie przekrecic i zabraknie mu powietrza ...nawet niechce o tym myslec
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:17   #4798
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

No właśnie dziewczyny a jaki rozmiar ciuszków kupujecie? Ja sie boje, że coś co niedługo będę kupowała (ciuchy zamierzam dopiero w 6-7 miesiącu, teraz nie widzę takiej potrzeby) może się okazać za małe.
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam wpadam na chwilke i akurat rzucił mi sie w oczy link do wózka jedo bartatina. Z czystym sercem polecam Siostra użytkuje już z drugim dzieckiem i zadowolona i mi tez się podoba Nigdy nie narzekała i nic nie skrzypi
Widziałam te wózki i ten model w Askocie bardzo nam się spodobał. Lekki (jak dla nas) akurat była jakaś promocyjna cena. W wyposażeniu miał torbę, parasolkę (nie czuje potrzeby jej posiadania). Wózek był częściowo ze skórki. Nam wpadł w oko odcień brązowo-beżowy.
Stary 2013-04-04, 10:17   #4799
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A moje dziecko nie będzie mieć w ogóle Komunii. Będzie mieć Konfirmację,ale w wieku 15 lat,kiedy będzie wiedziało po co to wszystko. Niestety nasze komunijne dzieci prawie wcale nie czują świętości tej chwili, bo są na to za małe. No i czekają jedynie na prezenty. Pamiętam jak ja miałam Komunię, nie rozumiałam z tego zbyt wiele...ale dostałam rower...

Natomiast podobno jest tak,że jeśli mężczyzna chce być przy tym wydarzeniu to jest na to na tyle dojrzały,że nic mu nie obrzydnie. A jeśli nie chce to widać nie jest gotowy i lepiej nie zmuszać.
Konfirmacja to w religii protestanckiej tak?Tam gdzie jadę to jest większość protestantów.Oczywiście jeśli dzieci będą chciały przynależeć do jakiejś religii to im nie zabronię, uważam, że to osobista sprawa każdego człowieka i nawet rodzić nie powinien o tym decydować.

A co do faceta przy porodzie to mój nie chciał przy pierwszym, teraz nie wiem, jeszcze sie nie wypowiedział.Oczywiście go nie będę namawiać ani odwodzić.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 10:18   #4800
83monia
Zakorzenienie

co to ta KEA

moj to zalowal zeprzy pierwszym porodzie byc nie mogl - nie bylo warunkw w szpitalu, remont odddzialy, rodzilo sie na patologii ciazy a za drugim razem ledwo zdazyl teraz chce byc ale nie wiem jak logistycznie bezdie. w koncu mamy 2 dzieci, ktos sie nimi wtedy zajac musi, a nie wiemy czy bedzie mozliwosc...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-04-04 o 10:20
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości