|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Hej.
Nadrobiłam to co naskrobałyście z rana. Więc będe musiała powiedzieć mamie, że jednak może nam tego thermo mixa kupić. Dzięki za wszystkie rady i sugestie. Zjadłam śniadanie, niebo w gębie, w końcu dostałam w Polskim sklepie biały ser. Mniam. A wieczorem TŻ będzie robił pierogi ruskie. Miniami. Co do wiary, ja jestem wierząca, chodzę do Kościoła i chce, żeby moje dziecko było ochrzczone i miało tą komunię, zresztą tak jak mówię tutaj w Hiszpanii jest to zwykły dzień dla dziecka, a ksiądz tłumaczy dlaczego i po co jest komunia, a nie dla prezentów. Aha komunia jest rok albo dwa lata później niż w Polsce.
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie moge... w dd tvn temat jak po smierci stac sie drzewem!!!!!
|
#4773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie kupuję w ogóle, butelke mozna w 5 minut kupic w pierwszej lepszej aptece, choć ja nie wierzę że dzieje się coś tak nagłego, że na już trzeba podać dziecku butelkę ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, wy wszystkie chcecie używac poduszki i kołderki od początku?bo ja przy Marysi kupiłam, ale potem zaczęłam czytać o smierci łóżeczkowej i wyciągnęłam dpiero koło roczku (kołderkę, poduszkę jak miała 6-7 miesięcy), wcześniej młoda spała w spiworku.... ladanseuse14, na istniejące rozstępy polecam pharmaceris tocoreduct, a przeciw rozstępom uzywam Elancyl i póki co nic nie mam a brzuszek już spory |
||
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4776 |
|
Raczkowanie
|
o rany poraz pierwszy zaspalam do pracy
ta ciaza chyba mnie usypia |
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
pokaze wam nasze foto bo normalnie no... musze :P
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziadek jest kościelnym i mnie wkręcił. Ogólnie ja komunię też wspominam jako wielkie wydarzenie, bo mi dziadek dużo tłumaczył. To starszy człowiek, kościelny, i czasem się nie zgadzam z jego poglądami, ale porozmawiać z nim można ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Piękności
|
|
#4779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam tą mustelle i balsam i oliwkę z rosmana smaruje się raz dziennie piersi mustella, brzuch, uda, tylek rosmanem i mimo że juz mi sie wydawało ze na piersiach mam to teraz jakby zanikły... ![]() zaraz poczytam o tej śmierci łóżeczkowej bo juz o tym gdzies slyszałam, ale niemyslałam że ma to coś wspolnego z poscielą ladanseuse14 super fota!! Natala84- ja chyba też nie kupie tych butli.. zobacze
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-04-04 o 10:05 |
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
ale ślicznie
też takie chcę niech no się cieplej zrobi to ubiorę jakoś ładnie i kolorowo brzuszek i zrobię jakąś aktualizację bo dzisiaj zaczęliśmy 15 tydzieńCytat:
to jutro wykorzystam patent
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
karolson zazdroszcze...
tancerka to fajnie sie dogadaliscie
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( o ile wiedzą)
|
|
|
#4784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie rdzewieje ![]() A ten pajacyk na 3 zdjęciu on jest tylko zapinany w nóżkach?
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
tancerka na foto namowila nas siostra dawida zebysmy mieli pamiatke.. choc zaluje ze zgodzilam sie na tak malo ujec bo srednio tu wyszlam :P no ale wazne, ze razem i z brzuszkiem
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam tyle co z reklam w tv, bo od tygodnia reklamują się co rusz.
Czysty kolagen stosowałam kiedyś na usta - miałam zajady przez kilka miesięcy w sumie nie mam śladów po nich teraz. Ale to jest droga impreza. Do ust kupiłam taki tyci słoiczek, chyba 3-5ml za 6-8zł.
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
coś bym sobie pooglądała na allegro ale w tym miesiącu wydałam już przydział kasy przeznaczony na dzidziusia więc chyba nie będę sobie robić apetytu
nie chce mi się pracować... jeszcze ta myśl że za tydzień o tej porze będę na urlopie no nie pomaga... nie pomaga....![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
jedyne co bym zmieniła to zdjęła kapcie hihihi to wtedy fotę można by wieszać na ścianie i podziwiać publicznie
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
maharet, jaka świetna kolekcja ciuszków
matal, zawsze możesz pójść do sklepu z brafitterką, ale obowiązku kupowania nie ma Szczerze mówiąc, biorąc pod uwagę ceny bielizny powyżej rozmiaru F, najbardziej się opłaca zmierzyć w sklepie, a kupić w sieci ![]() cotynato, generalnie jest "trynd" odchodzenia od tabletek - odwrotny od tego, który jeszcze kilka lat temu, kiedy tabsy dostawało się na wszystko Zdecydowanie lepsze są witaminy z natury i jeśli ktoś nie ma problemów z ich przyswajaniem i nie ma niedoborów, to są zdecydowanie lepsze niż tabsy Swoją drogą, to że po wizycie u lekarza trzeba wyjść z receptą jest tak silnie zakorzenione, że mama nie raz mi opowiadała, jak słyszała na korytarzu przed gabinetem, jak pacjenci narzekali, że "a taaak... dobra Pani doktór, dobrze leczy, tylko... no wie Pani... tabletek nie pisze! A przecież tabletki mi się należą!!" ![]() Aha, byłam wczoraj w tym sklepie na Kormera i powiem tak - szału nie ma Asortyment taki sobie - trochę fajnych sukienek, ale jeszcze za zimno - reszta taka sobie i niewielki wybór. Cenowo powiedziałabym średnio wyższa normalna pólka - spodnie 80-100 zł, jeansy 140-180... ale trochę przecen też mają i na te warto zapolować LaLoca, kamień z serca ![]() Bardzo się cieszę, że maluch zdrowy i Tobie nic nie jest ladanse trzymaj sie mocno Kobietko i pamiętaj, że masz nas ![]() Wiesz co, kosmetyki muszą trochę podziałać, więc może wróć do oliwki? Możesz podpytać też na naturalnych kosmetykach - dziewczyny polecały któryś olejek na rozstępy i blizny po rozstępach, ale niestety moja skleroza nazwę zeżarła ![]() Piękna fotka teacherka butterfly za dzisiaj ![]() ![]() ![]() zmienniczka, oj... jelitówka nie jest fajna, trzymaj się Kochana Oby jak najszybciej odpuściło misia, zależy na ile pijące jest towarzystwo i czy planujecie jeszcze jakiś inny alkohol. Może wystarczyć, ale nie musi. Krupnik dobry, chociaz mi osobiscie bardziej podeszła biała żubrówka - i taką miałam na weselu O matulu, msza po poprawinach Mam nadzieję, że nie wcześnie rano Doczytałam... chyba bym ubiła...Pomysł z winem bardzo fajny - też prosiliśmy o flaszki - efekt taki, że mieliśmy po weselu niezły zapas, a kwiaty i tak dostaliśmy Nasi znajomi poprosili niedawno o ciuszki i inne gadżety dla malucha - spokojnie skompletowali kilka wyprawek ![]() Stół regionalny fajna rzecz shure, nadprogramowe żelazka i komplety kawowe sprzeda się na allegro ![]() naphelim, będzie dobrze ![]() Susanna gratuluję Stasia ![]() Tescowe ciuszki są słodkie... uwielbiam Tatty Teddy marta, pojechałam, zwiedziłam i szału nie ma... jak napisałam wyżej
|
|
|
|
#4790 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do mojej rodziny to pogadaja pomarudzą, ale w koncu chyba przełkną tą gorzka pigułkę.I tak mamy mały kontakt więc chyba nie chcą stracić go całkiem przez te naciski. A mąż za nic się nie zgodzi na ślub i chrzest dla mojej rodziny i jak coś to mówi, żebym zwaliła winę na niego. |
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
haha oboje o tym nie pomyslelismy
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tym miesiącu też już nie mogę nic kupić, troszkę kaski poszło. Wczoraj jeszcze musiałam zapłacić podatek drogowy. Na samego lekarza mi poszło 250 euro.
A w tym miesiącu wyjazd do Polski, gdzie kasy też nam pójdzie. A w ogóle to sie przeziębiłam. Smarkam i kicham.
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieznam plci ale i tak raczej rozu czy niebieskiego bedzie malo.. jak czesto jest wyprzedaz na 5 10 15
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
wieksze czyli jakie? rok? dwa? dzieci jeszcze w tym wieku potrafia pic z butki (no moje nie umie - pije słomka odkad skonczylam karmic piersi). tylko smoczki wymieniasz na wieksze
|
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan ślicznie! Masz super brzuszek
![]() Natala nie wiedziałam,że śmierć łóżeczkowa może mieć coś wspólnego ze spaniem w pościeli?A to się też tyczy kocyka? Mi się wydaje,że tylu Katolików jest niewierzących lub wierzących-niepraktykujących właśnie przez to,że w młodych latach tak mało przykłada się uwagi do fajnej,ciekawej i naprawdę pouczającej edukacji.Te wszystkie afery w Kościele też na pewno mają spory wpływ, aczkolwiek wydaje mi się,że tak naprawdę najmocniejsza powinna być wiara w Boga, a jakieś tam afery kościelne to sprawa drugorzędna. Ja czuję się niedouczona,niestety.Nasz KK już dawno mnie ni ziębi, ni grzeje. Ale wiara w Boga pozostała, którą wolę teraz pogłębiać w KEA.
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
karolson spokojnie do porodu bedzie jeszcze z dwa trzy razy wyprzedaz
|
#4797 |
|
Raczkowanie
|
w pracy dopiero wczoraj powiedzialam ze jestem w ciazy i tylko 3 osoba, a jest tu nas ponad 40sci osob...wiec napewno nowina o mojej ciazy jeszcze sie nie rozniosla bo wiedza same chlopy
...jakbym powiedziala kolezanka to juz w 3 min caly wydzial by wiedzial tez slyszalam o tej smierci lozeczkowej itd...wlasnie dlatego postanowilismy z tz kupic spiworek dla malego jak sie urodzil a reszte miekkich kolderek itd ostawic jak bedzie juz spory ...ma teraz 8m i nadal spi w spiworku a ja mam spokoj ze sie nierozkopie i niebedzie mu zimno przy okazji ...wole aby se nabil guza o szczebelki w lozeczku niz jakby mial problem sie przekrecic i zabraknie mu powietrza |
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie dziewczyny a jaki rozmiar ciuszków kupujecie? Ja sie boje, że coś co niedługo będę kupowała (ciuchy zamierzam dopiero w 6-7 miesiącu, teraz nie widzę takiej potrzeby) może się okazać za małe.
Widziałam te wózki i ten model w Askocie bardzo nam się spodobał. Lekki (jak dla nas) akurat była jakaś promocyjna cena. W wyposażeniu miał torbę, parasolkę (nie czuje potrzeby jej posiadania). Wózek był częściowo ze skórki. Nam wpadł w oko odcień brązowo-beżowy.
|
|
#4799 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do faceta przy porodzie to mój nie chciał przy pierwszym, teraz nie wiem, jeszcze sie nie wypowiedział.Oczywiście go nie będę namawiać ani odwodzić. |
|
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
co to ta KEA
![]() moj to zalowal zeprzy pierwszym porodzie byc nie mogl - nie bylo warunkw w szpitalu, remont odddzialy, rodzilo sie na patologii ciazy a za drugim razem ledwo zdazyl teraz chce byc ale nie wiem jak logistycznie bezdie. w koncu mamy 2 dzieci, ktos sie nimi wtedy zajac musi, a nie wiemy czy bedzie mozliwosc...
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-04-04 o 10:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Dziadek jest kościelnym i mnie wkręcił. Ogólnie ja komunię też wspominam jako wielkie wydarzenie, bo mi dziadek dużo tłumaczył. To starszy człowiek, kościelny, i czasem się nie zgadzam z jego poglądami, ale porozmawiać z nim można 

niech no się cieplej zrobi to ubiorę jakoś ładnie i kolorowo brzuszek i zrobię jakąś aktualizację 

nie rdzewieje
w sumie nie mam śladów po nich teraz. Ale to jest droga impreza. Do ust kupiłam taki tyci słoiczek, chyba 3-5ml za 6-8zł.