|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
i trzymaj sie! Cytat:
Cytat:
wspolczuje walki z (.)... a jak cora reaguje na rodzenstwo? Kasia, sto lat!!!!
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam czas.. wczoraj lekko pobolewało.. no ale więcej ruchu muszę mieć chyba ![]() Zastanawia mnie czemu mi lekarz nie wyslal przed porodem na badania krwi moczu np.. mowi, ze juz pobadane wszystko, i tylko ktg bylo wczoraj... za tydzien tez mam z ktg przyjsc... martwie sie troche... Dzisiaj wstalam z tz na rowne nogi i mam zamiar cos porobic, pokoik posprzatam to moze fotke wrzuce z lozeczkiem, nie zamawialam ani naklejek ani nic, chce karuzelke kupic jak sie maly urodzi.. a tak to z nami w pokoju bedzie wiec nie bardzo mam jak urzadzic tylko dla niego ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Ja też kupiłam taka ceratke na materac, nawet mniejsza niz wymiar materaca, taka do podkladania.. 2 szt mam poki co, sa tez inne.. ale chyba przydatne, a pokrowce na materac nie wiem jak moze ktos ma??
|
|
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
)Agateczka, BYou gratulacje dla dwóch nowych mamuś Kasiu, wszystkiego naj naj naj w tym pięknym dniu. Spełnienia marzeń zarówno tych dużych jak i malutkich i w ogóle wszystkiego co tylko sobie zapragniesz :wink o: <---- to oczywiście herbatka .. zielona np
|
|
#1324 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas nadal całą noc padał śnieg pada nadal zaspy po kolana już są masakra Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za sprytne zyskanie biletów ![]() i najlepszego Cytat:
za wypisa z kupkami to same problemy u nas wczoraj wieczoram i dziś rano pojawiła się bardzo wodnista kupa i też mnie to zastanawia![]() Cytat:
![]() a co do herbatki z kopru to ja piję Cytat:
i dla MisiCytat:
Cytat:
za cycowanie ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Strippi gdzie kupowałaś ubranko do chrztu?
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miała lub ma któraś z Was problem z kolanami, ze stawami.. mnie od 3 dni tak bolą, jakby mi się miały złamać..bolą jakbym nie miała tej mazi stawowej.
Kasia sto lat i wszystkiego co najlepsze ![]() Tak czytam Wasze zmagania z macierzyństwem.. i myślę, jak to u nas będzie, tż w pracy bardzo dużo czasu spędza, ale jakoś musimy dać radę... dziś mi jakoś smutno, chyba hormony... ale plan dnia wykonam nie ma co siedzieć czy leżeć... ![]() Gdzie ta wiosna... ![]() :conf used:
|
|
#1326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak jeździłam po aptekach to różnica byla nawet ponad 200zł!!! Cytat:
![]() -------------------------------------------- Ja powoli wpadam w depreche...wczoraj cały wieczór przeryczałam ;( nie mogę się pogodzić z tym, że nie mogę karmić piersią już ;( czuje się jak wyrodna matka która pozbawia swojego dziecka czegoś najpiękniejszego na świecie znowu rycze!!!! yh!!!!!!!!
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Liwciiiaaa, robilas co moglas... nie dalo sie inaczej. Kochana!
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla Miśki, a dla Ciebie caluski za wytrwalosc ... Nie plakuniaj, nie wiem co to znaczy bo nie mialam okazji, ale nie poradzisz nic na to... przytulam mocno A te szczepionki to niezla kasiora...
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
w szpitalu tak pediatrzy mowili: "wybieraja panstwo sciezke ekonomiczna w szczepieniach swojego dziecka"...
sciezek jest kilka, wszystko zlaezy od mozliwosci finansowych rodzicow. heh. ale my raczej pojdziemy sciezka Liwki.
|
|
|
#1330 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie kupilam. ale najchetniej bym dziada przebila
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny czy wybieracie się dziś do biedronki po chusteczki i pampersy?
Kasiu wszystkiego najlepszego,dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności i spełnienia marzeń. |
|
|
|
|
#1332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kasia! STÓWKA !!!
Cytat:
oj, to Michaś pokazał różki... oby jak najrzadziej.... Cytat:
Eh, ale mi się spać chce... mały wisi na cycu albo na rekach od 6 rano... chyba tak świętuje swoje dzisiejsze 3 tygodnie
|
|
|
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=pani22ka;40120392]
i trzymaj sie! nasz ma normalną ceratkę za 3 zł...[QUOTE]
|
|
#1335 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Kasia - 100 lat! Miłości, radości i jeszcze więcej optymizmu! Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co wiem, w tym samym miejscu za chrzciny biorą ok. 50 zł. Dobrze, że już jesteś w domu Cytat:
Kciuki za brak paciora! Cytat:
Trzymam kciuki za karmienie! Cytat:
Cytat:
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-04-04 o 09:59 |
||||||
|
|
|
|
#1336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przecież Dziecku nie robisz żadnej krzywdy, a to że nie karmisz cycem - to nie Twoja fanaberia. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- no Kasiula ![]() sto lat!!!!
|
|
|
#1337 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wspolczuje
troche nie na temat bo nie mam tego co Ty... ale ja mam taka dziwna maluska brodawke kolo sutka, i na szyi mi sie zrobily takie maciupkie.. oo i na reku.. w ciazy taka atrakcja sie zrobila..nie wiem czy mowilam, ale zanim wiedzialam, ze jestem w ciazy to wyskoczylo mi uczulenie, tzn wygladalo tak dziwnie takie plamki na ciele, bylam u dermatologa i to niby efekt oslabienia organizmu jakis lupiez pstry cos takiego... dala masci i zeszlo... ale dziwne to nie wiem czy ktos tak mial nawt=et, ale organizm moze akurat tak zareagowal... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czas leci ![]() Cytat:
u nas 38 tc i 4 dzień... ostatnio na leukocyty w moczu mialam antybiotyk, potem bylo badanie i bylo ich mniej, pacior zrobiony NIE MA, morfologia ok .. wiec nie ma co przesadzac, a mam do tego tendencje.. yhh..![]() Fajny materacyk i len ja chce do IKEI .. ![]() Co do cen organizacji chrzcin ja jeszcze o tym nawet nie myslalam, nie wiem nawet kogo bysmy wzieli na chrzestnych, ale czas pokaze.. imionko mamy i raczej zostanie... mamy w miescie, tam gdzie mieszkamy fajna nowa sale i moze tam, znajoma mamy to jakis rabacik by byl, a jedzonko maja pycha, tez mala impreze bysmy zrobili raczej.. w domu nie pomiescimy tyle osob,.. bo plan bedzie pewnie na ok 15 do 20 z nami. Dziewczyny macie może jakiegoś sprzedawce co ma fajne pufki do pokoju??? takie kuferki?? potrzebujemy, a szukam i nie widze ciekawego nic.. ![]() p.s.: ja sobie jakos nie moge wyobrazic, ze moze maly sie pojawic lada dzien, lub po terminie nawet... jakos w brzuszku wydaje mi sie, ze tak bedzie juz.. cos ze mna nie tak ?
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-04 o 10:17 |
||||
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Słońca moje!
Na początek gratulacje Agateczka ![]() dla Ciebie i Bartusia BYou ![]() dla Ciebie i Zosieńki ![]() Ptaszysko - mega się cieszę, że Twoja Natalka tak ładnie nadrabia z wagą i wszystko pięknie idzie w dobrym kierunku Liwka - nie dołuj się! Tak wyszło, niezależnie zupełnie od Ciebie. Karmienie piersią to super bliskość z dzieckiem, ale nic nie zabierasz maluchowi. Nakarmisz butelką, a pozostały czas poświęcisz na czułości, głaskanie, dotykanie i będzie cudownie - naprawdę. Jesteś supermamą! Codziennie Was czytam i jestem na bieżąco. Zaraz listę uzupełnię. Moja Calineczka to aniołek - dzisiaj spałyśmy całą noc do 8 rano. Karmienie o 22 i jakoś koło 3 ze zmianą pieluchy. Mieszkanie ogarniam, obiad zrobiony - wracam do żywych.
|
|
#1339 |
|
Raczkowanie
|
Hej, czytam was w miarę na bieżąco ale nie mam weny odpisywać - dopiero dziś tak ogólnie o różnych tematach.
- wodniste kupki - u nas są na porządku dziennym, doczytałam że na karmieniu piersią to jest norma - smoczek - w szpitalu miałam, ale nie użyłam, w domu natomiast dość często: jak odkładam małego po karmieniu i się wybudzi to smoczek na chwilę i zwykle usypia (potem wyjmuję lub wypluwa) i jak chcemy go uśpić a już nie mamy pomysłu ![]() - odbijanie - też mnie niepokoiło bo synek prawie wcale nie odbija ale widac ten typ tak ma - nakladki - polozna twierdzila ze najlepsze sa z aventu ze wzgledu na ksztalt - skurcze - ja mialam bole krzyzowe i tych nie sposob pomylić - pomogl mi tak jak sądziłam TENS i oddychanie. Oddychanie generalnie się przydało, szczególnie gdy odczuwałam już potrzebę parcia a rozwarcia nie bylo. - pampersy - zuzylam juz 3 paczke nr 1. średnio wychodzi jedna na tydzień. - kąpanie - ja wole w dwie osoby, wczoraj sama próbowałam i młody mi zmarzl i zanurzyl buzie boje sie generalnie ze wczesniej czy pozniej zrobie mu krzywde.U nas mały przybrał 0.5kg i zaczyna miec pulchne policzki więc powoli przestaje sie martwic o moje karmienie piersia, choc zwatpienia byly. Teraz leczymy odparzenie sposobem poloznej czyli raz dziennie gencjana i co zmiana pieluchy tormentiol.No i gratuluje nowym mamusiom i za te ktorym termin sie zbliza.
|
|
|
#1340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale polecialyscie przez 2 dni. moze kiedys nadrobie. jestem na 41
|
|
|
#1341 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek wszystkim Matkom Polkom
![]() ![]() Cytat:
oj no to faktycznie nieciekawie z tym bólem bądź silna ![]() Cytat:
To pewnie z obciążenia jakie na te stawy działa.KASIA - szczęścia, zdrówka, pomyślności, 100 lat życia i radości ! A teraz powiem Wam jak po wczorajszej wizycie u doktorka: oczywiście do gabinetu weszliśmy o 22.10 dobrze, że w ogóle weszliśmy, bo doktorek musiał na szpital jechać - jakaś pilna sprawa - no ale wrócił .. ufff...Więc tak: Maksiu nasz Szkrab waży jakieś 3 kilogramy do wielkoludów nie należy, ale waga w normie. Wszystko prawidłowo ma rozwinięte, proporcje główki do ciałka ma prawidłowe, więc ulga wielka - bo bardzo się martwiłam. Serduszko bije prawidłowo, przepływy też prawidłowe, ale Maksiu na świat się jeszcze nie pcha. Jak to doktor stwierdził - jeszcze rodzić nie będziemy, a na koniec powiedział, że jak 10 dni po terminie nie urodzę to wtedy szpital W przyszłym tygodniu we wtorek mamy zgłosić się na KTG do szpitala. To takie moje nowinki z wizyty. A jeszcze Wam powiem, że cały dzień wczoraj Mały jakiś taki leniwy był, nie bardzo chciało mu się ruszać ;/zamartwiałam się ale On chyba czół, że stresuję się troszkę tą wizytą u doktorka i dlatego - bo wystarczyło, że wyszliśmy z gabinetu i już zaczął kopać a w nocy - tak aktywny był, że taki obolały brzuch miałam że się przekręcić nie mogłam. No cóż Cwaniaczek Kochany z tego mojego Szkraba
Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-04-04 o 11:12 |
||
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
czasami trzeba dorosnąć
cześć
, tak sobie myślę ...może Was już denerwuję ale nie licząc szpitala (w którym byłam raptem 2 doby) nie miałam ani jednej nie przespanej nocki ... wstaję 1 no od święta 2 razy na minutkę aby pieluchę zmienić i śpimy dalej .... od czego to zależy ??? każde moje dziecko w ten sam sposób się zachowywało .... zastanawia mnie to czasem .... położna mówi ,że dużo zależy od rodziców - jeśli spoko -luzik to i dziecko spoko ... no nie wiem .... ale faktem ,że nigdy nie miałam jakiegoś kryzysu albo płaczu ,spinania itp.... Niedawno okazało się ,że mój brat będzie mieć dziecko .... wieczny imprezowicz , zaliczający każdą dużą imprezę nawet jeśli na chwile ma lecieć ileś km .... , no jestem ciekawa jak poskłada całe życie w całość ..... ? Kiedys - prędzej czy póżniej - trzeba dorosnąć choć trochę , no nie ? ![]() ide nadrabiać .... aaaa ! i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KASIU
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bys dala rade ... bo wiem ze bedzie dobrze dziekuje wszytskim z osobna za zyczenia ja dzis mialam Okropna noc ... mlody caly dzien kolejna kupe cisnol ... prezyl sie napinal ... plakal ... w nocy - chwala Babci od 2 przyszla i mnie zmienila - kazalam jej isc spac o 22 ... wiec ona przy nim siedziala ... a on plakal ani masazyk ani oklad ciepla woda nic nie pomoglo ... o 7 dala mi go nakarmionego spal w lozku i z rana w pampku niespodzianka JEST .. ale ile sie biedaczek nameczyl, a tak mi go szkoda bylo - ze jakbym mogla sama bym tak mogla cierpiec dzis na 14 przychodzi polozna ... siostra kupila mi ''zamrozone'' babeczki ... i tak pewnie je spale taka zdolna jestem ... - no ale czyms trzeba ugoscic ludzi . |
|
|
|
|
|
#1344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liwka, no co Ty przestań- kto powiedział że tylko mamy kp są wspaniałe, cudowne i tak naprawdę kochają swoje dziecko a pozostale są wyrodne. Kochasz swoja córeczkę najbardziej na świecie, nieba byś jej przychyliła i oddała za nia życie- a to ważniejsze niż cyc. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Kasia- wszystkiego co najlepsze, wymarzone i do spełnienia
|
|
|
#1345 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ja też się wzielam za latanie, bo mi sie cos do tego 10 ruszy hehe ![]() Cytat:
bo samemu to ciezko, a jednak doswiadczenia robia swoje...Kciuki aby odparzonka zniknely.. ![]() Cytat:
![]() Ide robic obiadek polatam troche, mam zamiar ogarnac dzis nieco 'nasza' gore... dzis dzien ruchliwy ma byc! Brawo za wizyte... mamy podobny termin a moj juz wiest taki duzy.. Twoj maluszek jeszcze podrosnie, a ja nie wiem ile moj wyciagnie... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1346 | |
|
Rozeznanie
|
na brata nieźle-rusza wózkiem jak płacze, trochę przy nim pomaga,żeby jednak nie było za pięknie zrobiła się generalnie niedobra, więcej wrzeszczy, próbuje wymuszać itp. możliwe że jej się nudzi, mam dla niej jeszcze mniej czasu niż przedtem.
Cytat:
młoda też była raczej bezproblemowa, spała, na spiocha ją karmiłam (jak była troche starsza co prawda ale przesypiała nocki ładnie) z płakaniem u mnie to róznie, mam gorsze i lepsze dni, oazą spokoju to ja nie jestem na pewno
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Krakuski- http://beatawojtczak.pl/2013/03/oliw...ina/#more-5267
https://www.facebook.com/BeataWojtczakFotografia
|
|
#1348 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Dragusia, dzis jeste 12 dni po tp. Jutro mam oksy, nastepna w niedziele, czyli 15 dni. Psychicznie juz lekko odpadam, ale staram się trzymać. |
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam po chusteczki ale nie było tych ani kremowych ani tych zielonych a to na nich mi zależało bo są najlepsze... A tych co zawsze mają w sprzedaży mnóstwo ale pani powiedziała że mam zaglądać bo jeszcze mogą dojechać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

) to dzieciak by zgłodniał i wylazł
a tak to siedzi : najedzone, w dupkę ciepło... 

:wink o: <---- to oczywiście herbatka .. zielona np
tak mi go szkoda jak się cały napina.... nie wiem juz co mam jeść żeby mu nie zaszkodzić, jeszcze troche a będe na samych kanapkach i wodzie...
za wypis
[COLOR="Silver"]
a myślałam ze przy po młodej ktora karmiłam dobrych pare miesięcy bedzie mi łatwiej
05.07.2008 

troche nie na temat bo nie mam tego co Ty... ale ja mam taka dziwna maluska brodawke kolo sutka, i na szyi mi sie zrobily takie maciupkie.. oo i na reku.. w ciazy taka atrakcja sie zrobila..