Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 13:38   #4951
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

zamawiałam tylko Mały coś marudzi i się krzątam między Pietraszkiem kuchnią a kompem i nie mam czasu wypróbować tych rzeczy abuuu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 13:39   #4952
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wisienko baardzo ladnie wygladacie!!!

Debrah, moj na jedzonko specyficznie placze, nie wiem, czy wasze maluszki tez tak robia - Pieetraszko jakby parska takie th, th, th, łaaaaaaaaa!!! musze kiedys nagrac, ale zawsze mi go szkoda, nie lubie jak placze

Musze isc sie wykapac, a nie wiem, czy zdazeostatnio chwile pod prysznicem to taka moja jedyna ucieczka, w ogole wtedy nie mysle o niczym i kapie sie prawie godzine, zapomnialam juz, co znaczy szybki prysznic heh.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moja na jedzonko płacze tak: me-me- me-me, jak coś jej robię co jej się nie podoba i tego nie chce to płacze : nie-nie-nie albo ne-ne-ne (to zależy)
A jak płacze z bólu to: To z takim wielkim rozżaleniem płacze i zawodzi.

Piękne to jest

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40117728]A teraz ten zimny pot leży obok i co, przecież nie żalujesz

-------------------------
Zabawki oglądam. Pamiętacie, że ja mam pypcia na ich punkcie?

Jako zawieszki - świetna jest np. Bananowa Anna

http://allegro.pl/bananowa-anna-moj-...116084711.html

Albo Jabłkowy Andy

http://allegro.pl/jablkowy-andy-moj-...133312194.html

podobają mi się te piłeczki: http://allegro.pl/zabawka-gryzak-oba...118574832.html

i taka kostka: http://allegro.pl/salon-simba-elasty...125246766.html i to kupię Dorce na bank, już Agatce chciałam, ale miała sporo rzeczy i odpuściłam. A, że część wydałam, część wyrzuciłam - to niech dziecko ma to jest z takiej twardej gumy, ale się gnie ogólnie, świetne, sama memlalam w dłoniach i przestać nie mogłam [/QUOTE]

Szaja piękne te zabawki właśnie muszę coś kupić małej, mam 100 zł od dziadka na wydanie
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 13:42   #4953
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Obowiązkowo

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Dziewczyny szukam karuzeli do łóżeczka na tablicy i allegro i nie wiem jaką kupić. Jakie Wy macie?? Coś tak do 100zl szukam. Tylko żeby grała sama , żeby nie trzeba było non stop latać i nakręcać jej

A właśnie działa Wam allegro?? Mi dziś od rana nie działa
Mi działa normalnie
Ja mam taką używaną w stanie idealnym http://allegro.pl/fisher-price-karuz...122543143.html Wylicytowałam za 97 zł z przesyłką. Fajna jest bo ma wyraziste kolory. I pilot ma to można wyłączyć z kanapy jak dziecko uśnie albo włączyć jak przestanie grać po kilkunastu minutach. No i jest kilka melodyjek, jakbym miała jednej słuchać dzień w dzień to bym pier..ca dostała a tak to jest ok
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 13:43   #4954
Delicjanka
Zakorzenienie

Laski, zalozylam nowy watek. Wiadomo 5000tys postów przenosimy sie o tu o tutuututut ----> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post40125801 ide bawic dziecia

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 13:46   #4955
meneq
Zakorzenienie

Piszecie o pierwszych objawach ciazy. Mnie odrzucilo od roznych rzeczy pozniej, najpierw baaaardzo wyczulil mi sie wech. Smialam sie, ze jako pies policyjny w brygadzie antynarkotykowej moglabym zaczac pracowac. Pozniej odrzucilo mnie od wiekszosci zapachow i wlasciwie caly czas chodzialam w maseczce, wlasciwie jednoczesnie dwoch.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 13:47   #4956
blogerka
Wtajemniczenie

a ja pamietam jak wracajac z Chorwacji wstapilismy na strefe bezclowa, zeby kupic perfumy ...
i mi kazde, ale to kazde smierdzialy dokladnie tak samo - rakija...
myslalam, ze cos nie tak z tymi perfumami, ze nie sa oryginalne ;P
pozniej sie wyjasnilo ...
Stary 2013-04-04, 13:49   #4957
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lady, nalewasz wodę do miseczki/kubeczka, dodajesz trochę szamponu/płynu dla dzieci i płuczesz w tym pędzle.

Sylwietta
, na razie nie wiem, jakie będą włoski. Ciężko powiedzieć, ale chyba będą rudawe. A co do podobieństwa, to ja osobiście nie mogę wyjść z podziwu, jak bardzo ona jest podobna do swojego taty.

Meneq, nic nie polecę, bo nie wiem, co pomaga na rozstępy - chyba nic. Mogę Ci polecić witaminę E co najwyżej, na uelastycznienie (nie mylić z ujędrnieniem) skóry.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 13:51   #4958
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mi to też dopiero położna pokazała po porodzie co do nas przychodziła. Wcześniej o tym nie słyszałam. Zacznij zacznij

Ja nie robię tetrówką, mam takie kompresy.
mi nawet polozna nic o tym nie powiedziala...
a skad te kompresy?
bo ktora pisala ze wacikiem czysci, ale waciki moga zostawic paproszki..

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lady, nalewasz wodę do miseczki/kubeczka, dodajesz trochę szamponu/płynu dla dzieci i płuczesz w tym pędzle.

Sylwietta
, na razie nie wiem, jakie będą włoski. Ciężko powiedzieć, ale chyba będą rudawe. A co do podobieństwa, to ja osobiście nie mogę wyjść z podziwu, jak bardzo ona jest podobna do swojego taty.

Meneq, nic nie polecę, bo nie wiem, co pomaga na rozstępy - chyba nic. Mogę Ci polecić witaminę E co najwyżej, na uelastycznienie (nie mylić z ujędrnieniem) skóry.
ja mam wrazenie, ze nas borys nie jest podobny ani do mnie ani do tz :O no ale moze z biegiem tygodni to podobienstwo jeszcze sie uwidoczni..
Stary 2013-04-04, 13:51   #4959
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, ja mysle tak samo

silver, ja mam Fisher Price (taka jak na zdjeciu Ewika w klubie )
Z tym, ze ja ją dostalam - gdybym sama kupowala, to wzielabym jakies bardziej wyraziste kolory.
Aha! Ta moja ma pilota i jest na prad (dziadek mi przerobil), wiec nie zre baterii jak szalona.
Ja mam z Tiny love, ale baterii to ona niewiele żre. Mała ma ją już 3 miechy i baterii jeszcze nie wymieniałam i niezanosi się żebym miała w najbliższym czasie wymieniać.

Piękne maluszki w klubie wczoraj obejrzałam karmiąc Olę, ja muszę wam moją Ole pokazać. Niestety od poniedziałku Ola jest barrrdzo absorbująca, wczoraj to już wysiadłam dobrze że TŻ wrócił z pracy wcześnie to trochę się nią zajął.
Skok 14-19 tydzień daje się we znaki. Mała nie jest marudna ,ale potrzebuje 100 % uwagi, bo odkryła swoje nowe umiejętności i mama musi wszystko widzieć i komentować to dziecko się cieszy.
A zaczeła ostro piszczeć, krzyczeć okropnie tak aż mi w uszach dźwięczy, No i tak fajnie próbuje rozmawiać inaczej niż wcześbniejsze guganie. Różne intonacje głosu (jakby chciała coś opowiedzieć) i ona coś mówi ja jej odpowiadam a ona znów. No i zaczęła się bać obcych to przyszło z dnia na dzień.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-04-04, 13:55   #4960
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

stoją jej dęba jak nie wiem, nie moge ich w żaden sposób "położyć" bo za chwile znów to samo kocham te jej sterczące włoseczki
Mozemy sobie reke podac, moja tez ma taki fryz
Stary 2013-04-04, 13:58   #4961
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie
Po wczorajszej wizycie u lekarza jestem mega szczęśliwa bo Wojtuś przybrał na wadze i ma już swoją wagę urodzeniową czyli 4440 dalej mamy się dokarmiać mm na zmianę z cyckiem bo widać efekty. Wojtuś jest okazem zdrowia i jak dalej tak będzie to za tydzień pierwsze szczepienie do wizyty kontrolnej mamy pozbyć się pleśniawek z buzi ale z tym już zaczeliśmy walczyć więc jestem dobrej myśli
Dziękuję mamuśki za pozytywne fluidy dla nas
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 14:00   #4962
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
zamawiałam tylko Mały coś marudzi i się krzątam między Pietraszkiem kuchnią a kompem i nie mam czasu wypróbować tych rzeczy abuuu
tak samo robię

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Mi działa normalnie
Ja mam taką używaną w stanie idealnym http://allegro.pl/fisher-price-karuz...122543143.html Wylicytowałam za 97 zł z przesyłką. Fajna jest bo ma wyraziste kolory. I pilot ma to można wyłączyć z kanapy jak dziecko uśnie albo włączyć jak przestanie grać po kilkunastu minutach. No i jest kilka melodyjek, jakbym miała jednej słuchać dzień w dzień to bym pier..ca dostała a tak to jest ok
Kurcze nie działa mi te allegro!! Na telefonie też. Nie wiem co jest grane...
Stary 2013-04-04, 14:06   #4963
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Piszecie o pierwszych objawach ciazy. Mnie odrzucilo od roznych rzeczy pozniej, najpierw baaaardzo wyczulil mi sie wech. Smialam sie, ze jako pies policyjny w brygadzie antynarkotykowej moglabym zaczac pracowac. Pozniej odrzucilo mnie od wiekszosci zapachow i wlasciwie caly czas chodzialam w maseczce, wlasciwie jednoczesnie dwoch.
A mnie odrzuciło od kebabów, mężowi to kazałam jej jeść w kuchni przy otwartym oknie i zamkniętych drzwiach do kuchni i do pokoju. W sumie to kabebaba z baraniny to do tej pory nie mogę wąchać.

Moja mała już ponac 1,5 godziny śpi na balkonie ,a ja was nadrabiałam. Trochę jestem chora, więc z nią nie wychodzę, bo potem czuję się jeszcze gorzej. Zresztą pogoda jest zryta, więc nie mam nawet motywacji. Śniegu pełno rozmokniętego i wilgotno

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie
Po wczorajszej wizycie u lekarza jestem mega szczęśliwa bo Wojtuś przybrał na wadze i ma już swoją wagę urodzeniową czyli 4440 dalej mamy się dokarmiać mm na zmianę z cyckiem bo widać efekty. Wojtuś jest okazem zdrowia i jak dalej tak będzie to za tydzień pierwsze szczepienie do wizyty kontrolnej mamy pozbyć się pleśniawek z buzi ale z tym już zaczeliśmy walczyć więc jestem dobrej myśli
To super oby tak dalej.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
tak samo robię

Kurcze nie działa mi te allegro!! Na telefonie też. Nie wiem co jest grane...
Allegro przed wczoraj przez pół dnia nie działało mi wcale, wczoraj strasznie muliło i się wieszało. Dziś nie była tam ,więc nie wiem.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-04-04, 14:08   #4964
s i l v e r
Zakorzenienie

Znalazłam to co Szaja pisała wczoraj o karuzelach ale kurka nie umiem tych linków sprawdzić bo nie działa all A chciałam dziś karuzele zamówić!!
Stary 2013-04-04, 14:08   #4965
sylwietta1988
Zakorzenienie

mnie all smiga jak szalone

ej słuchajcie- tesciowa ma w kuchni na scianie czerwony paltikowy zegra, od kilku dni mały na hasło "gdzie jest zegareczek" od razu oczy na niego i zaciesz. Przed chwilą zeszłam z nim, pytam a on sie spojrzal i wryk, łzy jak grochy, żal niesamowity utulic nie mogłam..... skąd tak mu sie wzieło

u nas tez rozrózniam kilka rodzajów płaczu czy mówienia: jak jest głodny top macha rękami i robi eeeeeee albo ehhhhhhh, jak spiący to płacze łeeee albo wychodzi mu takie nieeee, nieeeee jak mu sie nudzi to jest laaaa, laaaaa
ide prasowac jego ciuszki bo od rana czekają
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 14:09   #4966
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A mnie odrzuciło od kebabów, mężowi to kazałam jej jeść w kuchni przy otwartym oknie i zamkniętych drzwiach do kuchni i do pokoju. W sumie to kabebaba z baraniny to do tej pory nie mogę wąchać.

Moja mała już ponac 1,5 godziny śpi na balkonie ,a ja was nadrabiałam. Trochę jestem chora, więc z nią nie wychodzę, bo potem czuję się jeszcze gorzej. Zresztą pogoda jest zryta, więc nie mam nawet motywacji. Śniegu pełno rozmokniętego i wilgotno :mur
:

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

To super oby tak dalej.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Allegro przed wczoraj przez pół dnia nie działało mi wcale, wczoraj strasznie muliło i się wieszało. Dziś nie była tam ,więc nie wiem.
moj to niestety jest taki cwaniak, ze na tarasie w wozku juz nie usnie ...
wyczuwa brak ruchu i od razu placz... nie oszukam go juz ... musi byc prawdziwy spacer..
Stary 2013-04-04, 14:09   #4967
litllesweetangel
Lurker ;)

Allegro maja awarie, bodajze hakerzy chcieli ich powkurzac :P Dziale ale nie strona glowna tylko np moda.allegro.pl wtedy wejdzie.

Allegroholiczka.

Pozdrawiam

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 14:11   #4968
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Allegro maja awarie, bodajze hakerzy chcieli ich powkurzac :P Dziale ale nie strona glowna tylko np moda.allegro.pl wtedy wejdzie.

Allegroholiczka.

Pozdrawiam
dzienx
Stary 2013-04-04, 14:18   #4969
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Mi to też dopiero położna pokazała po porodzie co do nas przychodziła. Wcześniej o tym nie słyszałam. Zacznij zacznij

Ja nie robię tetrówką, mam takie kompresy.
ja mam gazę albo gazikami majstruję
Cytat:
Fajna Szukam jakiejś używanej chciałabym z FP. Czyli tej co macie nie trzeba nakręcać bo sama gra tak???

O to muszę się cofnąć o kilka stron

Mi powiedziała lekarka wczoraj że to napewno uczulenie na coś i że muszę się zabawić w detektywa i dojść do tego od czego to mam (coś nowego do jedzenia,nowy proszek,kosmetyk itd) ale ja nic nowego nie jadłam,proszek i płyn mam ten sam,kosmetyki też hm hm hm...
ja myślałam, że to uczulenie na coś w szpitalu typu pościel ale ja miałam to baaaardzo długo i nic na to nie pomagało, teraz już mi to zlazło ale za to jak tylko się wykąpię to od razu wszystko mnie swędzi
Cytat:
Witajcie
super
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Ale super pomysł na prezencik dla gości, zdjęcie sobie zapisuję i planuję zrobić coś podobnego.

A wogóle tak jak Wam wspominałam wcześniej, moje wesele będzie we wrześniu, chrzest planowalismy zrobić jakoś w kwietniu, ale ta pogoda taka do d... i nie mogliśmy się zebrać, że teraz stwierdzliśmy i tak wstępnie pouzgadnialiśmy z chrzestnymi, że chrzest będzie w czerwcu. Dzisiaj moja mama mnie spytała, czy może nie zrobić tego razem z weselem, na początku całkowicie odrzucałam ten pomysł bo to wielka impreza będzie, chciałam, żeby chrzest był wydarzeniem tylko małego, ale teraz to już sama nie wiem. Jak myślicie?

Ale mam do nadrabiania.
ja bym nie robiła chrzcin razem z weselem szczególnie że Mały może w pewnym momencie mieć dosyć tyyylu gości i może stać się marudny. A poza tym wesele robisz jednak dla większej ilości osób a chrzciny to chyba bardziej kameralne są. Poza tym mimo wszystko na weselu niestety trochę musisz "dogadzać"gościom a chrzciny to już czas Waszego maluszka.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 14:19   #4970
meneq
Zakorzenienie

black dziekuje. To trzeba bedzie sie z rozstepami zaprzyjaznic...
Stary 2013-04-04, 14:21   #4971
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
mnie all smiga jak szalone

ej słuchajcie- tesciowa ma w kuchni na scianie czerwony paltikowy zegra, od kilku dni mały na hasło "gdzie jest zegareczek" od razu oczy na niego i zaciesz. Przed chwilą zeszłam z nim, pytam a on sie spojrzal i wryk, łzy jak grochy, żal niesamowity utulic nie mogłam..... skąd tak mu sie wzieło

u nas tez rozrózniam kilka rodzajów płaczu czy mówienia: jak jest głodny top macha rękami i robi eeeeeee albo ehhhhhhh, jak spiący to płacze łeeee albo wychodzi mu takie nieeee, nieeeee jak mu sie nudzi to jest laaaa, laaaaa
ide prasowac jego ciuszki bo od rana czekają
Bo u ciebie tez zaczyna sie chyba ten skok co moja ma. On przychodzi z dnia na dzień.
Moja wczesniej miała tak z dzidziusiem w lusterku. Teraz odwraca głowę w druga stronę.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-04-04, 14:21   #4972
s i l v e r
Zakorzenienie

Co myślicie o takiej?

http://tablica.pl/oferta/karuzela-ti...f43dd36d;r:;s:

albo

http://tablica.pl/oferta/karuzela-ti...6c054d2a;r:;s:

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-04-04 o 14:24
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 14:27   #4973
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

TA druga duzo bardziej mi sie podoba, mamy podobna tylko nowsza wersje.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-04-04, 14:37   #4974
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Bo u ciebie tez zaczyna sie chyba ten skok co moja ma. On przychodzi z dnia na dzień.
Moja wczesniej miała tak z dzidziusiem w lusterku. Teraz odwraca głowę w druga stronę.
znowu skok? dopiero co z jednego wyszliśmy

zapomniałam sie pochwalic- mój Bartulo skonczyl wczoraj 3 miesiące
musze mu pocykac zdjecia ale tatus tez chce byc przy sesji wiec czekam az bedzie miał wolne
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 14:39   #4975
LadyWhisper
Zakorzenienie

no bez kitu, ani allegro, ani tablica mi nie działają!!! nie wiem o co kaman. Może mąż zablokował?

Black, dziękuję
a ten rozświetlacz to pod puder/podkład czy na?

Moj maluszek leży na macie i rączkami chyta zabawki i jak się przestają ruszać to łapkami szturcha!!! Kochany mój!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 14:44   #4976
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mi nawet polozna nic o tym nie powiedziala...
a skad te kompresy?
bo ktora pisala ze wacikiem czysci, ale waciki moga zostawic paproszki..
http://dlapacjenta.pl/sklep/product_...oducts_id/4554
coś takiego mam i tym myję buźkę w środku

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Ale super pomysł na prezencik dla gości, zdjęcie sobie zapisuję i planuję zrobić coś podobnego.

A wogóle tak jak Wam wspominałam wcześniej, moje wesele będzie we wrześniu, chrzest planowalismy zrobić jakoś w kwietniu, ale ta pogoda taka do d... i nie mogliśmy się zebrać, że teraz stwierdzliśmy i tak wstępnie pouzgadnialiśmy z chrzestnymi, że chrzest będzie w czerwcu. Dzisiaj moja mama mnie spytała, czy może nie zrobić tego razem z weselem, na początku całkowicie odrzucałam ten pomysł bo to wielka impreza będzie, chciałam, żeby chrzest był wydarzeniem tylko małego, ale teraz to już sama nie wiem. Jak myślicie?

Ale mam do nadrabiania.
Ja bym nie robiła razem. Jednak to są 2 całkowicie różne imprezy. A chrzciny są bardziej dla dziecka.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 14:47   #4977
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Wiecie co, a ja jestem zdania apropo komuni, że to jest tylko dziecko i nie ma co na głowę upadać i robić kosmicznie drogich prezentów. Pamiętajcie, że potem jest przeważnie jeszcze ślub i co? będziecie zapożyczać się na jakiś prezent albo "ciężką" kopertę? Ja na swoją komunię dostałam np.sukienkę
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Z tymi prezentami komunijnymi to jakiś wyścig szczurów się zrobił. Bardzo mi się to nie podoba. Ja dostałam Biblię, pierścionek i chyba 200 zł. Za kilka lat to nie wiem co się będzie kupowało
Oj ja to smao od chrzestnego który jest ojcem mojej chrześnicy dostałam złoty łańcuszek wiadomo inne czasy ale wkurza mnie że teraz sie tak porobiło że ludzie na komunie kupują laptopy! nie rozumiem dlaczego? co w tej komuni jest takiego że ludziom sie tak poprzewracało? rozumiem ślub zaczyna sie nowa droge bez rodziców potrzeba różnych rzeczy sprzętów... no ale komunia? a potem jedno dziecko płacze bo kolega dostał laptopa a ono zegarek.... :/

I to niejednokrotnie rodzice kładą taki nacisk. Np siostra tż jest w ciąży i chrzestną będzie druga siostra i jak powiedziała że fajnie że ma prace to odłoży sobie na studia to ta jej na to że no żadne studia chrzest sie zbliża i ma z kasy wyskoczyć :/ bo jej mąż uważa że na chrzest to z 1000zł sie należy :/ kumacie ?! ciekawe czy jakbyśmy my ich poprosili też by nam dali tysiaka.... co za ludzie.
Dlatego my nie robimy wielkich chrzcin, robimy 12 maja wtedy siostra tż ma komunie i najpierw nasz chrzest o 10 w takiej kaplicy a potem komunia i tylko moi rodzice pojadą z nami na te chrzciny a impreza w domu będzie jedna

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-04-04 o 14:50
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 14:51   #4978
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
http://dlapacjenta.pl/sklep/product_...oducts_id/4554
coś takiego mam i tym myję buźkę w środku

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Ja bym nie robiła razem. Jednak to są 2 całkowicie różne imprezy. A chrzciny są bardziej dla dziecka.
a, to takie gazy zwykłe, jałowe..
mam coś takiego
dzięki
Stary 2013-04-04, 14:59   #4979
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
znowu skok? dopiero co z jednego wyszliśmy

zapomniałam sie pochwalic- mój Bartulo skonczyl wczoraj 3 miesiące
musze mu pocykac zdjecia ale tatus tez chce byc przy sesji wiec czekam az bedzie miał wolne
To gratulacje !!!
A w którym tygodniu twój maluch teraz jest??

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
no bez kitu, ani allegro, ani tablica mi nie działają!!! nie wiem o co kaman. Może mąż zablokował?

Black, dziękuję
a ten rozświetlacz to pod puder/podkład czy na?

Moj maluszek leży na macie i rączkami chyta zabawki i jak się przestają ruszać to łapkami szturcha!!! Kochany mój!!!
A moja leży też na macie bawi się małpką którą jej powiesiłam i ćwiczy nożyce próbując poruszać zabawki które jej nad nóżkami powiesiłam

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-04-04, 15:05   #4980
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja 22 czerwca robiłam beta hcg, ten z moczu to mi bardzo dłuuuugo nie chciał Kubusia pokazać a 23 czerwca mąż odebrał sobie wynik na dzień ojca
Ja zrobiłam test 13 maja, wieczorem po komunii chrześnicy męża, ale już kilka dni wcześniej czułam że jestem w ciąży, miałam węch jak wyżeł

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale jak już jestem przy temacie: mamy kp - co to wg was znaczy karmienie "na żądanie"? Kiedy dziecko "żąda" jedzenia, jak to odczytujecie?
Mój mi najpierw spokojnie oświadcza podczas zabawy czy rozmowy "leee", jak nie reaguje to wrzeszczy LEEE Od początku jak głodny to mówi leeee

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
nie jesteś sama, mam podobnie

ktoś tutaj mi narobił chęci wklejając gazetkę biedronkową na tę komodę z koszykami tylko się zastanawiam gdzie ją postawie
8-go lece do biedronki
Dziewczyny, zarzuciłam Was trochę fotkami w klubie - mam nadzieję, że się nie pogniewacie
Mało mam czasu, żeby coś z Wami popisać. Nie wiem jak Wy to robicie, że macie na to czas- dajcie mi jakąś receptę
Wszystkie Wasze dzieciaczki w klubie przesłodkie i przecudowne

silver
, trzymam kciuki za Darie, żeby w końcu głowkę podnosiła, nam się udało w załączeniu dowód
Piękna jest, te włoski ma wspaniałe

Cytat:
Laurko, mam taką samą małpkę, mowisz, że to jest do wózka? u mnie wisi w łóżeczku

Ale jestem głodna wróciliśmy ze spaceru (z teściem) i co? Mały śpi na kanapie a ja wizażuje, zresztą nic nowego
U mnie przy wózku dlatego mówię że wózkowa Ale przecież i przy łóżeczku się sprawdza :P

Młody prawie dziś nie śpi tylko drzemie, zachustowałam go, włączyłam suszarę na youtube i śpi :P

dalej idę nadrabiać, bo zanim skończyłam to znów dwie strony!! I wy macie dzieci???
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości