![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwqiecień miesiącem dla mnie, czyli wspólne dążenie do piękna.
pokrzywa tak jak już ktoś wspomniał na włoski świetnie wpływa
![]() ![]() jesli chodzi o maseczkę drożdżową: trochę drożdży rozmieszać z odrobinką ciepłego mleka (ewentualnie wody), aby powstała papka, nałożyć na twarz na 20 min, zmyć, twarz może być lekko zaczerwieniona, ale mija to po godzince ( u mnie rzadko się zdarza) łądnie wygładza, rozświetla, polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Hej, u mnie dziś dzień pół na pół. Z plusów:
+ przymusowa gimnastyka (odśnieżanie ![]() + masaż całego ciała szorstką rękawicą + maska na ciało plus balsam na cellulit + oleje na włosy (łopianowy przeciw wypadaniu na skalp, kokosowy na resztę włosków) + wieczorne kremowanie twarzy i olejowanie rzęs (będzie) Z minusów: - mało wody, herbaty zielonej zero ![]() - jedzenie (trochę mało i trochę niezbyt odpowiednio) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kiedyś o tym czytałam, ale nie bardzo pamiętam szczegóły. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
To ja jestem jeszcze lepsza miałam w udziku w najchudszych czasach 54cm a teraz mam 66-67cm to jest dopiero porażka.
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem ile mam w udzie
![]() ![]() ![]() Byłam na siłowni, zrobiłam kilka ćwiczeń na nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Uff, teraz się dodał... Nie wiem co rano było nietak. Kg zleciało sporo bo prawie 20 ![]() Pierwsze dni oceniam na zero, bo niby ruch i balsam był, ale żrę na potęgę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Kup w pasmanterii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Wymasowałam się, matko święta jakie to nie przyjemne.Strasznie boli mnie wewnętrzna strona ud,chyba przesadziłam.
Z planu wykonane tylko 3 rzeczy: -balsamowanie 2 razy -masaż -dieta
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam wagi, za to centymetrem sprawdzam stan mojego ciała
![]() Dziś miałam gorszy dzień - jestem trochę podłamana, ale udało mi się nie leczyć smutków objadaniem. Zdarzało mi się że na moje smutki najlepsze były kanapki i słodycze. Na kolację zjadałam jogurt naturalny i jabłko. Balsam wtarty, zaraz piję zieloną herbatkę i może uda mi się spokojnie zasnąć. A i udało mi odmówić dziś wypicia wina, piwa i zjedzenia ciasta u koleżanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#100 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poza tym słyszałam, że niektóre ćwiczenia Ewka robi niepoprawnie. Cytat:
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Szaruchwlasnie ograniczając węgle jadlam sporo białka i duzo tluszczy. węglowodany tez wiadomo ok 150-170 g dziennie. a jak znowu obcinam tluszcze i bialka to węglowodanow nawet mi i 250 g moze dziennie wyjsc zeby dobic do zapotrzebowania kalorycznego. musze to jakos wyposrodkowac co jest ciezkie bo juz sama nie wiem w co wierzyć i co jesc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bratek mówisz? a on wpływa jakoś na tabsy anty? Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie dziś dietkowo dobrze, nie zjadłam nic zakazanego ale zjadłam za mało bo cały dzień poza domem... no i wpadły trzy piwa ![]() ![]() właśnie piję pokrzywę, chciałam kupić drożdże ale nie było. za to kupiłam karmę dla moich avatarowych dzieciaczków za 3 dychy ![]() na ćwiczenia też czasu brak, ale jutro będzie! ![]() i mam taki problem, że nie umiem pić dużej ilości wody. wypiłam dziś szklankę wody z cytryną, herbatę, pokrzywę, kawę i szklankę mleka. ale tak żeby butelkę wody wypić no to nie umiem. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
moja rada - nie obcinaj tłuszczy i białek, tłuszcze wybieraj zdrowe, obcinaj węgle.
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też wypełniłam swoje postanowienia na wczoraj co do diety i ćwiczeń, tylko z częścią umysłową się nie wyrobiłam i dzisiaj muszę to nadrobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Nie wiecie kiedy w końcu zacznie świecić słońce ? Bo mnie już depresja dopada ![]() Kolejny dzień rozpoczęty. Śniadanie zjedzone: kanapka pełnoziarnistego pieczywa z białym serkiem i ogórkiem do tego czarna kawa. Zaraz zabieram się za ćwiczenia a potem za balsamy do ciała ![]() A i planuję dzisiaj posadzić kiełki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie wczoraj bardzo dietetyczny dzień ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Greeny moja znajoma mówiła mi że co dziennie rano nad czo połyka łyżkę oleju lnianego. To ponoć ma wpływać bardzo korzystne na zdrowie i urodę.
O to Ci chodziło? Veiovis 2 godziny na siłowni ![]() Jak nie będzie mi tu szybko słońca, to chyba zacznę chodzić na solarium ![]() Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale urodziłam się pierwszego dnia lata i bez słońca nic mi się nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też niestety jestem bardzo uzależniona od słońca. Nie musi być +20 stopni, ale niech chociaż coś przygrzeje słoneczko ![]() Zabieram się za śniadanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi brakuje tej jasności jaką daje słoneczko i zieleni za za oknem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
BAN stały
|
Podczytuję wasz wspaniały wątek i było pytanie o ssanie oleju.
![]() To nie jest to samo co picie oleju. mam w książce informacje na ten temat,chętnie się podzielę . Najlepszy do ssania jest olej słonecznikowy lub oliwa z oliwek. Ale jest warunek,że olej musi być świeży i nie chodzi o datę przydatności do spożycia tylko aby był wyprodukowany najwyżej przed miesiącem.Bo ten wcześniej wyprodukowany jest już mniej wartościowy. Gdy mamy już odpowiedni olej to rano po przebudzeniu a przed umyciem zębów i na czczo bierze się do ust średnią łyżkę oleju. Należy go ssać w przedniej części jamy ustnej ,przepuszczając między zębami ale w żadnym wypadku nie wolno go połknąć. Na początku ssania olej staje się gęsty a następnie rzadki jak woda.Proces ssania trwa od 10 do 20 minut.Po tym czasie wypluć do muszli klozetowej i dokładnie ją spłukać bo ma mnóstwo bakterii. Gdyby kroplę tego oleju obejrzeć pod mikroskopem w 600krotnym powiększeniu to zobaczy się bakterie w stanie rozwoju. Wypluwany płyn powinien mieć kolor biały jak mleko.Gdy jest żółty to oznacza ,że proces ssania trwał za krótko i należy go następnym razem przedłużyć. Ssanie oleju można wykonywać nawet 3 razy dziennie. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Ssaniem oleju można leczyć takie choroby jak:bóle głowy,zapalenia zakrzepowe żył, krwawienia dziąseł,paradontozę,przew lekłe schorzenia krwi,schorzenia żołądka,jelit,płuc,wątrob y,choroby kobiece,zapalenie zatok przynosowych,przeziębieni a,bóle gardła i jeszcze inne.A na pewno odświeża oddech. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Bratek jest bardzo dobry na poprawienie stanu cery szczególnie tej z trądzikiem i zaskórnikami. Ale należy pić niesłodzony! Piszecie o piciu drożdży. Z tym trzeba uważać. Nie wolno pić drożdży piekarniczych zalanych zimną wodą. Bo to szkodzi. Rozmnażają się w żołądku i niszczą inne dobre bakterie tam będące.Drożdże to grzyby ,w warunkach ciepło-wilgotnych następuje ich inwazja. Więc jeśli już to zalane gorącą wodą aby zabić "żywe"drożdże a najlepiej gotowy preparat z nich "Lewitan"kupiony w aptece.Za kilkanaście zł jest tam szklanka drobnych tabletek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Szaruch ale ja sie nie odchudzam tylko utrzymuje wage i zeby ladniej cialko wygladalo mi zalezy.
liczylam z tego klik Kalorie 2281.55 Węglowodany 55% 1254.85kcal = 313.71gram Białko 15%% 342.23kcal = 85.56gram Tluszcz 30% 684.47kcal = 76.05gram wlasnie obcinalam wegle i jadlam ich ok 170 a reszta tluszcze i bialko. bialka nawet 120 g a tluszczy sie po 100 zdarzalo a to przeciez tez niezdrowo az tyle tluszczy jesc jak waże niecałe 50kg ![]() znowu jedzenie 300 g węgli na pewno nie jest tez zdrowe i jestem w kropce bo nie wiem w co wierzyc. na dietetyce nic nie mowili o weglach tylko ze bialka za duzo byc nie moze bo zakwasza, że mięso niezdrowe w duzych ilosciach itd i tluszczy bo choroby serca i tycie. a wszedzie mowia ze węgle zwlaszcza te niezdrowe tucza naprawde zwariowac mozna. a jak juz licze to wszystko i potrafie jesc jak trzeba to chcialabym chociaz to robic dobrze a nie ze sie staram a potem sie okaze ze sobie tylko zaszkodzilam ![]() co do wątku widze ze walczycie ladnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki bardzo za informację . Te drożdże należy brać jak skrzyp ? Że 3 miesiące brać miesiąc przerwy ? Chyba nie byłabym wstanie ssać oleju, jakkolwiek nie brzmi on korzystanie dla zdrowia. Obrzydza mnie wszystko co jest tłuste , masło czy faworki . Nie pamiętam gdzie to czytałam , ale wydaję mi się że była to dieta Atkinsa albo Dukana . W każdym razie facet wspominał , że pił codziennie szklankę oleju lnianego jako młodziutki student by schudnąć ( możliwe ,że inna ilość i inny olej , pamięć mi szwankuje ) . Schudł jakieś 6 kg w 2 tyg, jednak nie wytrzymał i polazł do McDonalda i bardzo szybko wszystko wrzucił . W okresie picia tego oleju wszystko miał tłuste. Pisał , że strony indeksu z tego okres są tak tłuste jak by miał palce umaczane w oleju . Jego pot śmierdział jak zjełczałe masło , wszystkie książki które dotykał miały tłuste plamy . Wiecie zawsze mnie tłuste rzeczy obrzydzały , ale pamiętam , że po przeczytaniu tej książki moje obrzydzenia osiągnęło apogeum , nie mogłam zjeść awokado ani kapsułki z tranem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja już po zdrowym śniadanku, peeling był, maseczka na twarzy była, zielona herbata była ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Dzięki ! Kupie dzisiaj w aptece , bo skrzyp mi się już kończy, więc teraz będą drożdże w ramach przerwy od skrzypu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
popijam sobie zieloną herbatę, pokrzywa rano wypita
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() dieta dziś dobrze i ładnie, kupilam dziś w aptece skrzyp i witaminki, zaraz łyknę ![]() ![]() ![]() ssanie oleju... informacje są bardzo ciekawe, chyba spróbuję, trochę też mam obrzydzenie do myśli, że piję taki tłuszcz, ale to się tylko w buzi trzyma, potem się wypluwa, więc może spróbuję... ciekawa w sumie jestem jak to wygląda... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Szaruch ach myslalam ze masz jakaś wiedzę szczegolna
![]() zaraz ide wycisnac sok z takich hmm mandarynek duzych ![]() na obiad robię kurczaka po chinsku z makaronem ![]() planuje podejsc dzis do turbo ale nie wiem czy sie czasowo wyrobie i jakos checi mi brak na to. na pewno zrobie Jillian dziś i na rowerku pocwicze ktos tu pisal o bratku i ze zaskorniki znikaja? to moj największy problem, mam ladna buzie zwlaszcza jak się wymaluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie piję bratka od... wczoraj :P zobaczymy co z tego wyjdzie... słyszałam sporo pochlebnych informacji na temat tego ziółka, mam nadzieję, że i na mnie zadziała, bo moja cera pozostawia trochę do życzenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba też zacznę pić bratka ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
ja kupie jutro ![]() Pijecie takiego "liściastego" czy kupujecie herbatkę ekspresową? Wiadomo, że liście lepsze pod względem zdrowotnym i smakowym, ale orientujecie się jak cenowo stoją te ziółka? ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- A u mnie wczoraj z ćwiczeń było: -8 min buns -8min abs -8min arms -50 przysiadów ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
Na przewód pokarmowy jest wskazane np. przy problemach z żołądkiem, ma też różne cenne składniki charakterystyczne dla nasion. Wwenętrznie nie słyszałam o działaniu na zaskórniki, na pewno stan skóry, włosów, paznokci mógłby się poprawić, ale wydaje mi się, ze bez cudów... ![]() Na cerę u mnie (jako maseczka) działa dobrze nawilżająco, ściąga nieco, mam wrażenie, ze cera jest bardziej "żywa". Ale oczyszczenia nie zauważyłam ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
nie chodzilo mi o konkretnie na zaskórniki tylko wlasnie zeby zacząć pić dla zdrowia. ale slyszalam ze stan skóry też się poprawia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.